RE: Oktrobrke 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

kar86 -> RE: Oktrobrke 2014 (8.9.2014 14:19:08)

punce imam eno vprašanje, in verjetno mi boste vi tuki še najhitreje odgovorile :)..ker kot vedno na socialnem se mi nihče ne javi. oddala vsem že potrebno dokumentacijo za porodniško in uradno jo pričnem 15...zanima pa me kako glede vloge za očeta. ena referentka mi je rekla da morajo imeti vlogo od očeta pred rojstvom,..druga pa da po rojstvu. kako zdj?
porodniško bi uveljavljala jaz,..on si samo OBRAZEC S-1/2 vloga za uvelj. pravic ob rojstvu otroka ??[sm=zmeden.gif]

me83 -> RE: Oktrobrke 2014 (8.9.2014 15:00:45)

kar86 jaz sem osebno oddala vlogo in mi je rekla, da oce odda po rojstvu, prav tako po rojstvu oddas za enkratno pomoc, otroskega,...

kar86 -> RE: Oktrobrke 2014 (8.9.2014 15:10:34)

me83 ko sem nela svoje obrazce, sem izpolnila tudi za enkratno denarno pomoč s strani države,..enkrat so mi rekli tako drugič drugače. npr. če javiš njim na socialno za rojstvo v pon.- in v čet. pridem domou, takrat nastopi tudi očetovski dopust ane?

vijolica80 -> RE: Oktrobrke 2014 (8.9.2014 19:23:15)

Saša33, sploh si ne predstavljam kako je z dvema. Ker naš je tudi zelo cartljiv, ko je bolan in želi biti veliko na rokah. Upam, da gre juter al v sredo končno naza v vrtec. Mogoče se pa srečava v porodni pa upam, da še ne ta teden [sm=smiley36.gif] Nakverjetneje se bom tudi jaz v praksi po porodu poslužila tvoje metode, malo praška in sušilec, brez peglajzla [sm=smiley1.gif]
NIsem še slišala, da je lahko tudi tako, brez prepriprav, kar na ekspres. Upam, da pri meni ne bo tako, še posebej ne sredi noči, ker nimava malega kam dat :)

Porod: Če dopišem mojo porodno izkušnjo od včeraj. Po CTGju in vaginalnem pregledu so me sestre poslale gor, da bi se stuširala, ampak me je tako zvil popadek, da sem se morala držati za stene in komaj sem stala pred tušem. Ena babica me je prišla pogledat in bila zelo vesela, da sem bila že pobrita. Okoli 2h ponoči sem dobila masko, predrle so mi mehur... Babica je odšla ven, ker je mislila, da bo to še trajalo ne vem koliko časa, mene pa je pritisnilo. Moj jo je šel uvidevno na hodnik iskat in je kar trajalo, da je prišla nazaj .... Nekaj čez 3 se je tamali rodil. Minilo je kot keks. Zdelo se mi je kot, da je samo par minut preteklo. Pri meni je bilo res tako, da sem imela 5 intenzivnih popadkov med iztisom. Prvega sem zafurala in nisem zraven stisnila. Drugega sem in je bila vuni glavica, 3,4,5 pa je bil iztis ostalega dela telesa, posteljice in konec.

Oblekice:
jaz sem tudi za HM, velikosti so takšne, da jih lahko imaš dalj časa in bodiji fajn se zapirajo. Kapice tudi mi nismo nosili noter. Je pa moj pri prvem (ker je videl pri eni kolegici) vprašal patronažno, če mu ne bi dali kape na glavo med spanjem. Pa se je ta začela smjat in ga vprašala, če on tudi spi s kapo? Sem se narežala, da dol padeš. [sm=smiley1.gif]

Bralkica moj odgovor je : JA. Vzemi špegl v roke in uredi zadevo. Meni je bilo pri prvem najbolj mučno to, ko sem si probala predstavljat, da mi nekdo drugi s klingico šari tam spodaj [sm=smiley36.gif]

peregrina -> RE: Oktrobrke 2014 (8.9.2014 20:15:38)

Punce, prosim za malo pomoci. Jz sem cist zgubljena. Kaj morava nesti v podjetje, da nama postempljajo?
Partner potrdilo od g. O predvidenem roku poroda ter obrazec S1(podatki o zaposlitvi) in obrazec S1/2? (vloga oceta
za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka)
Jaz pa potrdilo od gin. ter obrazec S1?

In en mesec pred porodom potem jaz oddam obrazec S1/1 (vloga matere za uveljavitev
pravic ob rojstvu otroka), S2/1(dogovor o izrabi dopusta) in pa S1(podatki o zaposlitvi).
Imam prav?

lila5 -> RE: Oktrobrke 2014 (9.9.2014 8:28:54)

Relativna, nisem potem šla nikamor k zdravniku glede nespečnosti...sem omenila mojemu G, pa ni dajal neke pomembnosti na to, pač v smislu, ko rodim , bo boljše [sm=jezicek.gif] Sem pa vprašala eno psihijatrinjo, pa je rekla, da je to pač tko, da naj se ne sekiram, ker itak bo kmalu minilo..to je vse zaradi nosečnosti..hormoni pač....Pomirjeval ipd. mi pa ne sme dati, ker potem bi bil otrok preveč zaspan baje [sm=jezicek.gif] Tko, da se res ne obremenjujem..mi pa rata vsaj čez dan kako urco odkinkat, to je pa tudi nekaj...

Glede papirjev jst nimam pojma, uredila sem si porodniško, očetovstvo in to je tudi vse, kolikor vem, ostalo vse po porodu (to bo oči tekal okrog [sm=smiley1.gif] )

Cunje imam končno vse oprane, zdej je pa tona tega za zlikat [sm=zmeden.gif] .

Danes je luna, držim pesti za tiste, ki ste pripravljene [sm=smiley36.gif] Jaz imam do konca 3 tedne, upam, da vsaj še teden zdržim, da vse pripravim [sm=smiley1.gif]
Me pa zdej malo panika grabi glede poroda...si ne morem pomagat, da me ne prešine misel groznih popadkov [sm=jezicek.gif]

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (9.9.2014 9:45:46)

IZVIRNO SPOROČILO: peregrina

Punce, prosim za malo pomoci. Jz sem cist zgubljena. Kaj morava nesti v podjetje, da nama postempljajo?
Partner potrdilo od g. O predvidenem roku poroda ter obrazec S1(podatki o zaposlitvi) in obrazec S1/2? (vloga oceta

In en mesec pred porodom potem jaz oddam obrazec S1/1 (vloga matere za uveljavitev
pravic ob rojstvu otroka), S2/1(dogovor o izrabi dopusta) in pa S1(podatki o zaposlitvi).
Imam prav?

Na Csd pejt in dobiš obrazce pa tudi tist obrazec ki ga moraš odnesit delodejalcem nevem kako se rece ker sem ze oddala notri pisejo podatke in 12 mesce plača bruto.

lila5 -> RE: Oktrobrke 2014 (9.9.2014 15:49:04)

Vedno nekaj pozabim napisat... Bralkica , ja jaz se bom sama zdepilirala...me je edino strah , da mi ne bo voda odtekla in potem ne bo časa, zato se vsake 3-4 dni pobrijem...sicer notranjost lulike je težje delo..okrog pa nekak gre.si dam ogledalo na banjo in akcija [sm=jezicek.gif].
Sem pa za prvega bolj komplicirala, se spomnem..me je moral moj direkt okrog rite brit [sm=jezicek.gif] Ma zdej pa ne bom šla tako v detalje..
Važno, da so noge , pa spodaj tako kot je treba, "malenkosti" pa mogoče ne bojo niti opazili, razen mogoče pri iztisu, hahha.

vijolica80 -> RE: Oktrobrke 2014 (9.9.2014 20:49:32)

Jaz imam pa danes neko tiščanje tam spodaj in špikanje po trebuhu na različnih straneh [sm=smiley36.gif]

Upam, da mine, ker ima še zdaj 2 dni neke opravke in nocoj bi se rada končno naspala, pred ponovnim večmesečnim nespanjem [sm=smiley2.gif]

Bett -> RE: Oktrobrke 2014 (9.9.2014 22:09:29)

Kak je zdaj Radenska že pestuješ?
Jaz si nic kaj ne zelim, da me kaj prehiti, ker pa res nimima nic pripravljeno. Dela ima tudi se prek glave, zdaj 2 vikenda se delam na sejmih, pa potem se oktobra na enem in upam, da zdrzim. Kr odlasam s tem pripravljanjem, ocitno mi se ni povsem kapnilo, da bom kmalu mama dveh otrok. In res upam, da bi tudi to dete tako usmiljeno in bo spalo cele noci. Upanje umre zadnje [sm=smiley36.gif]

Saša33 -> RE: Oktrobrke 2014 (10.9.2014 8:48:15)

Dobro jutro,

mah jst sem jezna sama nase. Itak dva dni je blo lepo vreme. Pa sprehodi dop in pop z malčki pa intenzivno pospravljanje, vrt.
Včeraj mi je bilo čist prevroče, sem šla pod tuš in potem po tamala v vrtec. Itak me je skuhalo v avtu. Zvečer pa smrkanje, zbadanje v trebuhu. Špikanje, boleče bezgavke. Čist fertik. Sem rekla, da ni šans da sem sposobna rodit včeraj. Sem se ene pol urce cmerala in se smilila sama sebi. Tamali v trebuhu je imel tak žur, itak ko sem bla čist adijo pamet.
Hvala bogu, da je mož ponoči hodil k tamalima, da sem se naspala in posmrala goro robčkov. Vsaj naspana sem, danes bolj počitek in čaj, med. Me boli grlo za pop....

Jutri imam kontrolo in nastopim 38 teden. Upam, da se trebuh v teh dveh tednih ne poveča ker ne vem kam naj ga še dam.
Tako, da poročam kako bo jutri.
In se tolažim da samo še 3 tedne max in to je to...

pa pa

lila5 -> RE: Oktrobrke 2014 (10.9.2014 18:16:38)

Saša33, upam, da si ok...mene je tudi grlo mučilo pa uha, samo se je uredilo hvala bogu hitro...

Jaz pa fuullllllll zatekam danes ...noge mam k medo...aja pa zgaga me prvič peče odkar sem noseča...kaj je dobro za zgago, ker je res zoprno?

Tko, da sem danes čist fuč, in sem jezna, ker ne morem prištimavat stvari [sm=smiley19.gif]

Kje ste vse??

tincy23 -> RE: Oktrobrke 2014 (11.9.2014 7:41:46)

Lila5 za zgago najbolj pomaga Donat ali Rupurut. Jaz imam že celo nosečnost takšne težave in spijem po l donata na dan:)
Jaz sem pa včeraj imela pregled in z otrokom je vse ok. Samo povejte, na koliko časa so pregledi po 34 tednu? In baje sedaj ne dobiš nič več papirjev za socialno samo materinsko knjižico?
Pa napotnica za rešilca nam tudi več ne pripada, je tako? Mene je sicer malo strah, ker je to moja 3 nosečnost in sem dvakrat tako hitro rodila, da se sedaj študirala, da če mi doma odteče voda, pokličem samo rešilca, ker imam do bolnišnice 40 min.
Kako pa ste drugače kaj?

moyca -> RE: Oktrobrke 2014 (11.9.2014 8:56:13)

Jutro, se bom kar pridružila vaši debati, tudi mi pričakujemo oktobra (12.):)
Meni tudi Rupurut ful pomaga pri zgagi, donat mi pa ne odgovarja-takoj dobim drisko[sm=zmeden.gif]

Tako je, za CSD rabiš materinsko knjižico, tisto stran, kjer imaš vpisan datum začetka porodniškega dopusta (jaz sem kar skopirala prvo in tisto stran in priložila vlogi za porodniško pa je blo vse ok). Glede naloga za prevoz z reševalnim vozilom ne vem- sem že 26. teden pa se nisem dobila niti napotnice za rodit [sm=smiley36.gif]

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (11.9.2014 9:31:40)

Pa smo ga docakli in se ze cartamo. Punce zelim vam hitre in nebolece porode, ter zdrave dojencke.
Lepo se cartajte, ko pride vas cas

Srecno

moyca -> RE: Oktrobrke 2014 (11.9.2014 10:04:52)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pa smo ga docakli in se ze cartamo. Punce zelim vam hitre in nebolece porode, ter zdrave dojencke.
Lepo se cartajte, ko pride vas cas

Srecno

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

lila5 -> RE: Oktrobrke 2014 (11.9.2014 10:50:57)

Anonimen , čestitke!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]
Daj kaj več napiši, ko boš pri času in močeh :) Kdaj si imela PDP? Juhuhuuuuuuuuuu!

Moyca, dobrodošla [sm=smiley1.gif]

Z zgago je boljše danes, sem pila Donat [sm=smiley1.gif] No, tiste, ki imate pa najbolj težave s tem, baje je dobro dat žlico sode bikarbone v 2 deci vode in popit! Da ni boljše terapije za zgago [sm=smiley1.gif]

Če bo tako vreme kot danes, mislite, da rabimo prav tisti zimski pajac za iz P, ali je lahko tak kosmat, kot dekca neka? [sm=jezicek.gif]

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (11.9.2014 12:01:27)

Za mene je pa danes slab dan :( Bila sem na pregledu, kjer so ugotovili da moj fantek raste prepočasi in so mi dali napotnico za v porodnišnico, kjer se naj odločijo kaj in kako. naj bi bil 4 tedne v zaostanku in sem čist potolčena. Nimam pojma kaj naprej in kako pomagat, ker vem da sem nemočna. Morda sprožijo porod, morda ne. Kdo bi vedel. Groza! [sm=smiley19.gif]

me83 -> RE: Oktrobrke 2014 (11.9.2014 13:07:06)

Anonimna probaj se cim manj sekirat, ker to se slabse vpliva na tvojega dojencka. Je pa tako, da se na teh uz velikokrat zmotijo in so to le okvirne meritve. Kako pa je z plodovnico? Posteljica? Zdaj probaj cim bolj pocivat, malo se poglej kaj pusenjak pise. Sicer pa tudi ce to sprozijo porod so nasi oktobercki ze tako veliki, da bo vse bp,... Ko bo rojen bo pa tako vse nadoknadil! Zastoj v rasti je proti kaksnim drugim boleznim se najmanj. Vse bo OK!!!

kar86 -> RE: Oktrobrke 2014 (11.9.2014 13:59:38)

Anonimen: ja res je, probaj se čim manj sekirat, čeprav vem da je težko [sm=smiley13.gif].. sej če bi nam pogosteje delali uz, bi lahko prej to ugotogvili ( čeprav ne vem kaj bi bli lahko naredili prej) .

Anonimen čestitke [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif],
ena je rešena [sm=smiley36.gif]. kdaj si pa imela rok?

NikaAnna -> RE: Oktrobrke 2014 (11.9.2014 14:46:47)

anonimna CESTITKE!! Napisi kaj vec! [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

anonimen vse bo dobro, bos videla. Te meritve se vcasih spreminjajo od pregleda do pregleda, tako da kljub vsej zivcnosti in nervozi, ki jo verjetno cutis, pocakaj na naslednji pregled kar se da mirno, pa bos videla ali bodo meritve kaj drugacne. Obvezno pa javi!! In glavo gor, ker tudi ce je otrok malo manjsi, bo vse nadoknadil zunaj [sm=smiley2.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

Punce, se malo, pa smo me na vrsti!!! [sm=zz_showoff.gif]

LoriM -> RE: Oktrobrke 2014 (11.9.2014 16:12:32)

Prvi anonimni čestitke![sm=bravo.gif]

Drugi anonimni- v katerem tednu pa si? Mene tudi malo skrbi, ker imam za svoj 34.teden bolj majhen trebuh in samo +3kg. Nazadnje mi je delala uz pred 3tedni in so mere kao ustrezale, naslednji teden imam zopet pregled in res upam, da mi naredi spet uz, mah drugače bom pa plačala. Vem pa, da nima moja g ravno nekih hudih najnovejših naprav in da bi znalo pokazat tudi kaj netočnoo....sem že velikokrat slišala o pretiranih merah-sploh teži otroka, pa se je potem rodil lažji/težji.

Tiste, ki mate rok "šele" okrog 20.okt. a ste že nabavile vse drobnarije za nego? Pri nas patronažna svetuje tudi bio gaja kapljice. pa pri vas?Kakšno milo&olje? Jaz bi kar alverde od dm, čeprav mi tudi kakšna mustela ali bubchen zelo diši ...plenice pa pampers premium, čeprav sem jih kupila v mullerju, so vseeno za vzhodni trg in ne za nemški, ker je sama cirilica na deklaraciji. A katera ve, kako je s tem?[sm=zmeden.gif]

Vreme pa ubija, še dobr, da sem na bolniški in se lahk pod deko skrivam[sm=jezicek.gif]

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (11.9.2014 17:02:02)

Tu anonimna, ki je ze rodila. Hvala za cestitke.
Najprej pa prestraseni anonimni. Sem ze prej pisala, da se je obema mojima otrokoma isto dogajalo. Presuha, premala... Jaz sem sla po drugo mnenje in res meritve so pri drugem otroku zelo odstopale. Pri prvem otroku ne. Moja otroka sta se res rodila suhcena, ampak zdrava. Mene pa so tudi precej prestrasili v nosecnosti.
Dobila sem pa obakrat iste zapovedi. Obvezno lezanje na levem boku, nic na desnem, ker tam gredo pretoki oz dotoki k otroku. Veliko ampak res pretiravat z proteini, jajca, meso, proteisnki sejki, jogurti.... Pocivanje, lezanje, in cim manj stresa.

Drugega sem rodila na tocno 40 teden, pa je malcek tezek le 3100g ampak je zdrav. Pa tako lepo se doji, vse bo nadoknadil. Zato punce ne veliko dajat na to kilazo.

Ce pa je kaj narobe in bodo res sprozili porod, pa vzamite kot pozitivno, saj mu ocitno not neki ni ok. Samo pozitivno, ker stres se poslabsa situacijo

me83 -> RE: Oktrobrke 2014 (11.9.2014 19:58:08)

loriM ce pogledas na nemsko stran pampers bos ugotovila, da za nemski trg sploh ne obstajajo te premium, jih "ne poznajo",... so pa to edine pamperske, ki nam niso bile ok (ker je res ful razlika med pamperskami za V ali Z trg). mi smo zato imeli najprej new baby, potem pa baby dry in active fit, sedaj pa cez dan easy up.

peregrina -> RE: Oktrobrke 2014 (11.9.2014 20:01:58)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: peregrina

Imam prav?

Na Csd pejt in dobiš obrazce pa tudi tist obrazec ki ga moraš odnesit delodejalcem nevem kako se rece ker sem ze oddala notri pisejo podatke in 12 mesce plača bruto.

No, sej na CSD-ju sva že bila, ampak že kr neki časa nazaj (še sreča, da sva šla osebno tja, ker sva ugotovila, da so na spletu itak čist napačni obrazci (CSD Šiška) in nama je tam dala nove).
No, do sedaj, ko sva rabila obrazce, pa sva uspela pozabiti kater list gre kam. Ampak sva že uredila.
Hvala vseeno za odgovor.

Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>