Solidarnostna stanovanja (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja



Sporočilo


jazz -> Solidarnostna stanovanja (17.9.2005 13:09:26)

A to slučajno še obstaja? Včasih vem, da se je oddala prošnja na občino ali kam...zanima me,ker si iščemo stanovanje v Savinjski,pa nimam pojma kam se obrniti-ali bomo morali v najem? Ima katera od vas kaj več pojma? Aja, pa vem da so ponavadi imeli prednost družine z majhnimi otroci-je to res? Če se kateri kaj sanja o tem mi naj lepo prosim razloži,ker se nujno odpravljamo iz taščine in tastove hiše...moram nekaj ukreniti!!!! Hvala vam!




GATA -> Solidarnostna stanovanja (17.9.2005 13:25:41)

V bistvu so neprofitna ali socialna stanovanja če kaj prav vem. Če sem prav informirana se za ta stanovanja prav tako plačuje najemnina samo ni tako visoka.
Prijavljaš se na razpise. Najbolje pa bo če vprašaš kar na občino. Kdo ima prednost naj bi pa bilo navedeno (ne vem za sigurno) v stanovanjskem zakonu.
Problema nisem reševala na ta način. Je pa okoli mene nekaj ljudi ki hočejo rešiti na ta način stanovanjski problem.

Upam da sem ti kaj pomagala. Lp




jazz -> Solidarnostna stanovanja (17.9.2005 13:32:58)

Hvala GATA, si mi pomagala,bom res kar direkt na občino šla. Vem da je cenejša najemnina,saj to rabim,ker sem sama brez zaposlitve oz. na državni porodniški, moj pa zasluži 110.000sitov.




ronja5 -> RE: Solidarnostna stanovanja (28.9.2005 18:47:35)

Socialnih stanovanj ni več, so samo neprofitna. Neprofitne najemnine že nekaj časa rastejo, tako da bo drugo leto v MB-ju za eno normalno stanovanje cca 65 m2 najemnina približno 60000 sit. Seveda ti lahko občina najemnino subvencionira. Prakticirajo pa tako, da dobiš tako stanovanje, kot ga pač lahko plačuješ. Se pravi malo dnarja malo- muzike. V glavnem pa moraš počakat na razpis Stanovanjskega sklada, lahko preveriš na spletu, kako je kaj v vaši občini.




Stran: [1]