pljučnica (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


enea -> pljučnica (7.3.2014 16:48:37)

imam en par vprašanj,. včeraj sem bila pri zdravniku, pa v bolnici, kjer so mi slikali pljuča in ugotovili pljučnico,..
sedaj me pa zanima ali je katera delala inhalacije, ali si stavila termofor na prsni koš,..
kaj lahko jem, saj ne morem ampak vseeno bi nekaj takega da ni veliko in da je hranilno vsaj za popravek pljučnice,..7
in še kakršen koli nasvet bi mi prav prišel,.. to je za mene 1 pljučnica v življenju in ne vem kako in kaj,. pri zdravnikih pa razen AB ne dobiš drugih informacij,...hvala




respect -> RE: pljučnica (7.3.2014 17:05:36)

Plkučnica nima veze s hrano.jej kar pač želiš.
če želiš si daj termomof na trebuh....




mojcaziga -> RE: pljučnica (7.3.2014 17:21:23)

Skoraj vsako leto prebolim eno pljučnico.
Bodi pozorna na to, da ti primejo AB. Jaz sem včasih kar čakala, da bo bolje, pa ni bilo in sem šla prepozno nazaj k zdravniku in potem zdravljenje traja toliko dlje, pa še škodo si večjo narediš.
Poskrbi, da boš res počivala.
Jej in pij, kar ti poželi. Verjamem, da na začetki najraje ne bi nič, ker si utrujen od bolečin in vročine, ampak fajn je, da vsaj tekočino nadomeščaš. Mlečnim izdelkom se izogibaj, vsaj nekaj časa pred in po tableti AB. Lahko si priskrbiš kake probiotike.
Meni je najbolj ustrezal na pol sedeči položaj, mlačni čaj in ko je bilo najhuje sem jedla naribano jabolko z zmečkano banano in malo keksa [sm=smiley36.gif]
Po parih dneh AB je minila vročina, pa tudi bolečine so bile manjše. Ampak ne bodi pokonci, odleži do konca zdravljenja.
Sama sem 2x precej močno kašljala, kar je povzročalo še večje bolečine, pa tudi počitka nisem imela nobenega. Mi je zfdravnica predpisala nekaj za umiritev kašlja in je bilo boljše. NA lastno pest pa ne jemlji ničesar.
Včasih sem prakticirala, da sem si dala nekaj toplega na prsi, ampak nisem prakticirala, ker mi je na začetku dvignilo vročino, kasneje pa mi itak ni več pasalo.

Lepo se pozdravi




josephine27 -> RE: pljučnica (7.3.2014 18:22:38)

Jaz bi predvsem rekla, da res počivaj, ker zna bit pljučnica res zahrbtna in predvsem okrevanje je lahko precej daljše če ne počivaš. Imamo slabo izkušnjo s plučnico v družini.




enea -> RE: pljučnica (7.3.2014 18:56:41)

punce hvala za nasvete,.. počivam ja,.. danes,.. do včeraj sem pa hodila v službo,.. traja kašelj že 14 dni,...
vročino sem imela en teden od včeraj je pa nimam,.. ja jest res ne morem, ko dam kaj v usta me preganja kašelj, in to tak da mi gre že na bruhanje in potem zmečem nekaj katarja ven,..
bom počivala obljubim,.. včeraj sem morala v bolnici obljubit zdravnici da me ni obdržala noter,..[sm=zz_oops.png]




Stran: [1]