udarec pod pogačico (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


3x mami -> udarec pod pogačico (13.3.2014 8:37:07)

znanec ima težave s kolenom. če je kak zdravnik med vami ali pa kdo, ki je imel podobne izkušnje, se priporočam za nasvet.
hvala.

---------------------------

Avgusta lani sem se udaril v levo koleno. To se je zgodilo pri prestopanju skale, pri čemer sem dobil udarec ostrega roba v kito pod pogačico tik nad oziroma na mestu, kjer je ta priraščena na golenico. Po tistem sem med hojo občutil precejšnjo bolečino. Mislil sem, da bo bolečina v nekaj tednih zvodenela, vendar še danes občutim ostro bolečino ob pritisku na mesto udarca (npr. ko pokleknem na levo nogo) in včasih tudi topo bolečino ob obremenjevanju pokrčene noge. Mesto poškodbe pa je bolj razboljeno tudi po daljših hojah. Zadnje čase se mi je nekajkrat zgodilo, da sem se ponoči zbudil z bolečino v tem delu, a zjutraj bolečine ni bilo več. Morda je k temu botrovala lega sklepa ali morda zastajanje krvi pri pritisku ob drugo koleno (spim večinoma na boku).
Kakšne poškodbe bi lahko imel. Ali je tako dolgotrajno okrevanje običajno za take poškodbe? Ali je zdravniška pomoč toliko časa po poškodbi sploh mogoča?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.3.2014 9:04:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mateyka -> RE: udarec pod pogačico (13.3.2014 9:22:36)

zdravnik.




saragr -> RE: udarec pod pogačico (13.3.2014 9:40:11)

Imela sem podobno poškodbo, samo da ne na mestu pogačice ampak 2cm pod kolenom. Prve tedne je bolelo, nato je bolečina (da bi jo neprestano čutila ) izginila, je pa ostal neki čudni občutek ampak samo na dotik. Če sem se s prsti dotaknila mesta poškodbe je bilo kot da mi gre nekaj pod kožo od mesta poškodbe in vse okoli obsega tega dela noge. Ampak ni bolelo, bil je samo nekakšen neprijeten občutek ( kot da nekaj s svetlobno hitrostjo skoči in se premika pod kožo; ne znam drugače opisat ). Zdaj (po petih mesecih od poškodbe, je tudi ta neprijeten občutek vse blažji ). Drugače pa zdravnik, da ne bo trajnih posledic.




Stran: [1]