domači sladoled (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


mini86 -> domači sladoled (9.4.2014 14:08:05)

rabim en dober recept za best čokoladni sladoled ever[sm=smiley36.gif]

da končno sprobamo tiste modelčke za lučke iz ikee..


pa kšn jagodni recept bi tudi probala..

no pa če mate še kakšne preverjene loh tud[sm=smiley36.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.4.2014 14:55:55)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Paštetka -> RE: domači sladoled (9.4.2014 15:56:20)

Mini,pri domačih sladoledih je tako, da so lepo puhasti samo, če daš tekoči dušik. Pomeni, da ga takoj narediš. Ali pa da delaš sladoled s strojčkom - pomeni, da sladoled med zamrzovanjem ves ča mešaš. Vsi drugi bodo fajn zamrznjeni.

Lahko pa narediš čokladni mousse in ga zamrzneš kot lučko.

Jagodni - zmečkaš jagode, po okusu sladkaš. Dodaš sladko smetano in zamrzneš.

Jaz zadnje čase namesto sladkorja in mleka oz. smetane dodajam v sadne sladolede banano ter raztopljeno belo čokolado.

Drugače pa lahko narediš vanilijevo kremo ( imaš jo med mojimi recepti), potem pa dodajaš po želji okuse.

Kot lučke imajo otroci najraje sadne zmrzline. Torej zamrznjeon spasirano sadje.




mini86 -> RE: domači sladoled (9.4.2014 16:59:50)

kaj pa če bi stopila čokolado in malo smetane in pol to zamrznila-a to nebi blo ok..

matr a pol te modelčki sploh niso tok ok al kaj..




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.4.2014 19:27:36)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.4.2014 19:31:30)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




pipapopa -> RE: domači sladoled (9.4.2014 20:07:33)

Paštetka...smetano stepeš ali ne?

A te s sadjem so potem tista varjanta na palčki?




kokosh -> RE: domači sladoled (9.4.2014 20:55:34)

Tudi jaz se priporočam za kakšne preverjene recepte za domač sladoled brez dodanih jajc, primeren za otroke in dojilje (npr. jogurtov sladoled, limonin sladoled, čokoladen, pistacijev, ...). Menda konec meseca moj Kičkenejd končno dobi svoj gigasladoledni pisker in komaj čakam, da odprem tovarno sladoleda [sm=smiley36.gif]




Stanislava_ -> RE: domači sladoled (9.4.2014 21:37:20)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Lahko pa narediš čokladni mousse in ga zamrzneš kot lučko.


Si ziher, da je dober?




petea -> RE: domači sladoled (10.4.2014 8:21:01)


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Lahko pa narediš čokladni mousse in ga zamrzneš kot lučko.


Si ziher, da je dober?



A misliš, če je tako dober, da ga poje, še preden ga uspe dati zmrzniti? [sm=smiley36.gif]




Balerina -> RE: domači sladoled (10.4.2014 8:38:36)

Pri nas imamo sladoledomat, to je zakon, samo malo majhen je za nas. Smo 4 sladoledomani in potem je kar malo malo.
Ponavadi delamo čokoladnega in sicer stopim eno 70% čokolado dodam kakšne 3 dcl jogurta in v sladoledomat in čez cca 15 min je sladoled gotov. Zraven ful pašejo še zmrznene maline. [sm=bravo.gif]

Ko je zrelo sadje pa dam namesto čokolade zrelo sadje, vodno dam večjo količino in nikoli ne sladkam. Pri meni mora imeti sadoled okus po čokoladi ali sadju in ne po sladkorju [sm=smiley1.gif]

Pri zamrovanju pa je vedno tažava ker preveč zmrzne, pa če je jogurt in sadje se sadje spodaj narere, se useda v posodo,... V bistvu bi ga moral vedno na vsako uro, da se dobro strdi fino premešat, z vilico tako da ni nobenih kristalčkov. no ja mi ro ne prakticiramo

Za lučke pa bi jaz naredila tako kot je že ena predlagala surbe, sorej samo zmrzneno sadje.




ronja -> RE: domači sladoled (10.4.2014 11:13:56)

Evo me, sladoledu se težko ognem[sm=jezicek.gif].

Sladoled bo lepo rahel, če bo imel dovolj maščobe in/ali sladkorja, ki zvišujeta ledišče, zato bo pri isti temperaturi manj trdno zmrznjen. Torej čim več jajc, čim več smetane, čim več sladkorja, alkohola itd... tem bolj bo rahel. Seveda je pa potem na drugi strani okus. Ki je sicer tudi dober, čeje veliko jajc in smetane, ampak včasih zna bit vse skup že zelo močno ali pa si želiš nekaj bolj osvežilnega.

Za lučke je boljši nekoliko trši, manj rahel sladoled, sicer znajo razpast, ko jih vlečeš iz modelčkov (razen če nisi neučakan in jih prej potunkaš v toplo vodo (modelčke), pri nas to ni šans, vsi neučakani:D). Za otroke so res zakon sadne lučke: najbolj enostavn:
- banana, jogurt ali mleko ali samo pomarančni sok in po želji kako jagodičevje (ali pa samo pomaranče, kar pač maš) - zmiksaš v blenderju ali s paličnjakom in naliješ v modelčke. To pri nas vsak dan jejo ko nori - pa naj, saj je samo sadje in jogurt:).
- katerokoli sadje lahko spiriraš, po želji dodaš sladkorni sirup (skuhaš iz enakega dela vode in sladkorja, kuhljaš cca 5 min in ohladiš - lahko hraniš v hladilniku) - če je sadje kislo, ala ribez, je to navdno treba, pri sladkem niti ne, je bolj za konsistenco
- čokolada + smetana je tudi ok, ja, mini, če češ, da bo bolj rahlo, zadevo še stepi prej (potem, ko je že ohlajeno v hladilniku)
- če nimaš sladoledarja, lahko narediš semifredo (na kulinariki je par mojih receptov)
- če nimaš sladoledarja, lahko zmiksaš zmrznjeno sadje in ohlajeno sladko smetano v multipraktiku in dobiš nekaj podobnega.
- če imaš yonanasa, zmrzneš sadje (olupljeno in izkoščičeno) in ga potem ta zadevica zmelje - super, ker je čisto zdravo, pa vedno maš doma:) Naši čisto navdušeni. Letos, ko mamo velik zmrzovalnik, bom zamrznila v kocke še jogurt in potem delala zmrznjeni jogurt - "instant" - brez sladoledarja, takoj narejen:).
- Na morju, če ni drugega, naredimo cedevitne lučke: močno cedevito zamrzneš - obožujejo, pa je ful izi:).
- Lahko baje tudi zamrzneš puding - tega še nisem poizkusila, je pa ziher tudi ok.

Dober tek. Ravnokar se maladva mastita s pomarančno-bananinimi lučkami. Mali je čisto nor nanje! Zdaj je misija nemogoče mu dopovedat, da nekaj časa traja, da zadeva zamrzne, nismo pa še vseh modelčkov sem dobili in teh 20 gre zlooo hitro... in potem kriza, preden spet zamrznejo:D.




ronja -> RE: domači sladoled (10.4.2014 11:16:45)

Kokoš, kitchenaid je tudi na moji "wish listi" že ene par let. Uživaj z novo posodo!

Balerina, sladoledar, ki sam zmrzuje, te reši teh težav - lahko delaš po 7 sladoledov naenkrat - mislim enega za drugim, brez pretanka - zakooon za take kampanjice, kot sem jaz:D.




Paštetka -> RE: domači sladoled (10.4.2014 16:42:52)


IZVIRNO SPOROČILO: mini86

kaj pa če bi stopila čokolado in malo smetane in pol to zamrznila-a to nebi blo ok..

matr a pol te modelčki sploh niso tok ok al kaj..


Hm.. Bo ok, ampak ne pričakovat, da bo okus kot v Planici [sm=smiley36.gif]

Seveda so modelčki zakon. Pri nas rulajo celo leto. Ampak kremnih ne pričakuj, da bodo kot kupljeni, kjer dodajo x E- jev, da so rahle.




Paštetka -> RE: domači sladoled (10.4.2014 16:44:00)


IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka
Kot lučke imajo otroci najraje sadne zmrzline. Torej zamrznjeon spasirano sadje.


to je pri nas totalen hit. sladim z medom, sploh poleti pa uporabim sadje, ki je prezrelo (kar se pri kakih breskvah, jagodah in marelicah hitro zgodi). sm si kupila silikonske modelčke in te zmrzline so edini cukr, ki ga otrokoma dovolim brez pregovarjanja [sm=smiley36.gif]



Pri nas isro. Spomladi začnemo s češnjami, pa z bezgom ... Ok, pri bezgu dodamo smetano.




Paštetka -> RE: domači sladoled (10.4.2014 16:47:46)


IZVIRNO SPOROČILO: pipapopa

Paštetka...smetano stepeš ali ne?

A te s sadjem so potem tista varjanta na palčki?

Ne pri kremnih sladoledih ne stepam smetane. Vse zmečem v eno posodo in s paličnim obdelam. Napolnim modelčke in to je to.
Variante ... Na x načinov. Kar imam pač prezrelega sadja v košari.
Lahko dodaš jogurt, mleko (kakršnokoli) ...





Paštetka -> RE: domači sladoled (10.4.2014 16:52:15)


IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

Tudi jaz se priporočam za kakšne preverjene recepte za domač sladoled brez dodanih jajc, primeren za otroke in dojilje (npr. jogurtov sladoled, limonin sladoled, čokoladen, pistacijev, ...). Menda konec meseca moj Kičkenejd končno dobi svoj gigasladoledni pisker in komaj čakam, da odprem tovarno sladoleda [sm=smiley36.gif]



Joj, okusi so si tako različni, da kar je meni ok, mogoče tebi ne bo. Pri sladoledu pa res ni treba komplicirat ali nekega znanja. Vržš v posodo, zmiksaš in zamrzneš.

Kot sem že napisla bo kremast le, če ga boš skoz mešala med zamrzovanjem.

In ko dobiš to kega sladoledno mašino, boš videla .... Ideje kombinacije bodo kar letele iz tebe.

Jaz sem delala lansko leto iz paradižnika sladoled. In sicer za podjetje Lušt. [sm=smiley1.gif]
Verjetno si težko predstavljaš, kako dober je lahko paradižnikov sladoled. [sm=zmeden.gif]




Paštetka -> RE: domači sladoled (10.4.2014 16:53:21)


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Lahko pa narediš čokladni mousse in ga zamrzneš kot lučko.


Si ziher, da je dober?


Vedno ko naredim preveč čokoladnega moussa ali ganacha ga zamrznem. In je njami.




Paštetka -> RE: domači sladoled (10.4.2014 16:54:22)


IZVIRNO SPOROČILO: Balerina

Pri nas imamo sladoledomat, to je zakon, samo malo majhen je za nas. Smo 4 sladoledomani in potem je kar malo malo.
Ponavadi delamo čokoladnega in sicer stopim eno 70% čokolado dodam kakšne 3 dcl jogurta in v sladoledomat in čez cca 15 min je sladoled gotov. Zraven ful pašejo še zmrznene maline. [sm=bravo.gif]

Ko je zrelo sadje pa dam namesto čokolade zrelo sadje, vodno dam večjo količino in nikoli ne sladkam. Pri meni mora imeti sadoled okus po čokoladi ali sadju in ne po sladkorju [sm=smiley1.gif]

Pri zamrovanju pa je vedno tažava ker preveč zmrzne, pa če je jogurt in sadje se sadje spodaj narere, se useda v posodo,... V bistvu bi ga moral vedno na vsako uro, da se dobro strdi fino premešat, z vilico tako da ni nobenih kristalčkov. no ja mi ro ne prakticiramo

Za lučke pa bi jaz naredila tako kot je že ena predlagala surbe, sorej samo zmrzneno sadje.


Se podpišem :)




Paštetka -> RE: domači sladoled (10.4.2014 16:59:22)

Evo ene take, sladko kisle variante :)

http://www.220stopinjposevno.com/2/post/2014/03/sladoledna-luka-iz-tangerine-banane-in-bele-okolade1.html

Fabiles! [sm=jezicek.gif]




mini86 -> RE: domači sladoled (10.4.2014 21:23:47)

kr sline se mi cedijo po teh sadnih lučkah..sam k vem da gredo pri mojmu tamaumu mačku samo čokoladne čez..je totalni čokolaholik[sm=smiley29.gif]

ok če je tko simpl..

njemu močn kakao zmrznem, nama s tamalo pa sadne nardim..

tale s tangerino zgleda mmmmnjami-sj tangerino prodajajo tudi pri nas ane[sm=smiley9.gif]




ronja -> RE: domači sladoled (10.4.2014 21:25:03)

Njami, paštetka, moramo probat! Nujno! Pa še kaj iz bloga, ko bo kuhna, bo plac, hehe.




mini86 -> RE: domači sladoled (10.4.2014 21:27:59)

ronja pa kam ste zdj vi šli..vse berem po odlomkih[sm=smiley36.gif]




ronja -> RE: domači sladoled (10.4.2014 22:33:16)

Hehe, ne prav daleč - par km, še vedno Ljubljana, samo na drugo stran:D.
Evo, samo zate (in če je še kak firbec tu okoli;).




Paštetka -> RE: domači sladoled (11.4.2014 7:13:19)


IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Njami, paštetka, moramo probat! Nujno! Pa še kaj iz bloga, ko bo kuhna, bo plac, hehe.


Hehe .. Ja, kuhna je ta pri bolj pomembnih. Vsaj pri nas. :))
Ronja, tiste tvoje japonske zadevice bi ful pasale na mojo spletno stran pod bodi Chef. Ne bi napisala nekaj? Pa da damo še tvoj link gor?




Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>