Srce na desni strani, Situs inversus total, je še kak otrok v sloveniji?? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Bubacka -> Srce na desni strani, Situs inversus total, je še kak otrok v sloveniji?? (14.4.2014 9:22:55)

Pozdravljeni, naša deklica stara 11 mes, rojena prezgodaj v 34 tednu, drug dan po porodu (carskem rezu) premeščena UKK Maribor na intenzivno, počena leva pljučka, ni mogla sama dihati, prikloplena na napravo za umetno dihanje, po nekaj preiskav in slikanj pljučko so ugotovili da deklica ima popolnoma zrcalno obrnjene organe. Bila je narjeta biopsija nosnega tkiva za ugotovitev Kortagenovega sindroma (naj bi te ljudje imele ta sindrom), to so migetalke ki so odgovorne za sluznico, nos, grlo, srednje uho, jajčniki oz jajcevodi. Rezultat pokazal 80% migetalk aktivnih 20% neaktivnih, torej verjetnos pozimih hujših pljučnic in vnetji ušes, bronhitisov, možnost neplodnosti kasneje... Zaenkrat, moram potrkati, smo timo preživele ok, sicer so bile tiste klasične viroze, ker imamo še dve puže doma. Mene pa nasplošno zanimajo ljudje k so v Sloveniji s podobno diagnozo, Situs inversus, zrcalno obrnjene organe, otroci ali njihovi sorodnike, in seveda izkušnje.. Hvala.




Tanja_Jes -> RE: Srce na desni strani, Situs inversus total, je še kak otrok v sloveniji?? (14.4.2014 10:56:13)

Naj te potolažim....imam brata s srcem na desni strani in zrcalno obrnjenimi organi. Star je 28 let in je čist zrav in žilav fant. [sm=smiley1.gif] Če se spomnim otroštva je skoz hodil na neke preiskave pa nikoli ni bilo nobenih težav. Upam da bo tudi pri vaši punčki tako.




gaya24 -> RE: Srce na desni strani, Situs inversus total, je še kak otrok v sloveniji?? (14.4.2014 13:57:42)

V sportni gimnaziji sem mela sosolca, torej je bil se sportnik po vrhu in nikol ni imel kakih problemov :).




soncekbaloncek -> RE: Srce na desni strani, Situs inversus total, je še kak otrok v sloveniji?? (17.4.2014 11:47:26)

Pozdravljena,
tudi jaz imam hčerko s popolnim situs inversusom. Stara je 3 leta, do sedaj nismo imeli večjih zdravstvenih težav. Redno hodimo na preglede h kardiologu in pulmologu v pediatrično kliniko. Test za Kartagenerjev sindrom ji še niso naredili. Po nasvetu pulmologinje sva jo dala cepit 1x proti pnevnokoknim okužbam, vsako leto pa proti gripi. Drugače je pa zdrava, živahna punčka, ki je prebolela običajne bolezni. Ko v vrtcu razsajajo gripa, bronhitis... jo vzamem ven.
Kako je pa z vašo punčko, je drugače vse ok?




Paštetka -> RE: Srce na desni strani, Situs inversus total, je še kak otrok v sloveniji?? (17.4.2014 12:35:31)

Jaz sem na praksi enemu gospodu staremu nekje 50 let delala EKG, ki ni kazal nič. Pa saj mi je rekel, da ima srce na drugi strani pa mu nisem verjela, ker sva se ravno s sošolko menile minutko nazaj, kako je to mogoče. [sm=jezicek.gif] in evo gospod je čil in zdrav bil.

Sem pa par tedno nazaj govorila z eno gospo mojih let, ki ima prav tako vse organe obrnjene, ravno tako čila in zdrava. [sm=smiley1.gif]




Stran: [1]