jok za srečo (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


petea -> jok za srečo (26.4.2014 20:11:16)

Nedoumljivo! [sm=smiley36.gif]


http://www.rtvslo.si/zabava/zanimivosti/foto-le-joci-otrok-se-glasneje-in-mocneje-da-bos-srecen-in-zdrav/335523

Le joči, otrok, še glasneje in močneje, da boš srečen in zdrav

Na festivalu otroškega joka Nakizumo v tokijskem templju Sensodži so se malčki pomerili v jokanju, na zmagovalni oder pa je stopil tisti, ki je zajokal najglasneje.

Okoli 120 malčkov so v roke prijeli amaterski sumoborci, ki sodelujejo na tradicionalnem festivalu.

Na tekmovanju po dva orjaka v zrak dvigneta vsak svojega jokajočega dojenčka, in sicer kar se da visoko v zrak - da zajoka čim bližje nebesom, saj naj bi to prineslo srečo. Japonci so namreč že več kot 400 let prepričani, da otroški jok prinaša srečo.

Sodnik pozorno posluša krike vseh dojenčkov in na koncu razglasi zmagovalca. Tako slavijo tudi njihovo uspešno rast in zdravje.






ronja -> RE: jok za srečo (27.4.2014 1:27:06)

Japonci so namreč že več kot 400 let prepričani, da otroški jok prinaša srečo.

Ajooooj... No, si bom poizkušala priklicat v spomin, ko bo mali spet za kaj sitnaril[sm=jezicek.gif]. Meni namreč to ne prinese prav nobene sreče, da ne rečem, da mi gre ali na živce (če teži brezveze) ali pa me boli, ker je nesrečen (če je res nekaj narobe). Tako da - kateri bog si želi poslušat jokanje dojenčkov, mi bo večna neznanka, (čeprav naj bi bili na Jap. v gl. budisti - nekak si težko predstavljam tisti smehljajoči se Budov izraz ob histeričnem joku dojenčkov - mi naredi kognitivno disonanco ali kako že rečejo[sm=smiley36.gif]). Verjamem pa, da bolj ko je velik in močan, močneje se dere.




Stran: [1]