moj mož me j... (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Spolnost



Sporočilo


Anonimen -> moj mož me j... (16.5.2014 20:08:00)

Bom kar kot anonimna, ker me nekaj punc tu pozna in mi je z njimi o tem neprijetno in sramotno govoriti.

Z možem sva skupaj 5 let, poznava se 10 let, in vseh teh letih sva se družila in bila prijatelja, kasneje seveda veliko več kot le to, danes pa že poročena. Ampak zadnje čase, torej od nekje oktobra pa se do mene obnaša na zelo hladen, zaničljiv, butast, nesramen način. Kar koli rečem, da naprimer, nekaj "skritiziram" ali pa da mu povem da je to mogoče narobe, ali pa da je moje mnenje drugačno, me zabije nazaj, kot da mu nič ne pomenim, kot da sem mu jaz nekaj manj, da mu dvigujem pritisk, da sem butasta.... Vse je narobe, za vsako stvar se jezi, prejšnji teden naprimer, se pogovarjava z enim od kolegov in razlagam kako so smo enkrat, že leta nazaj, niti še nisva bila par, dobili kazen ki je bila precej visoka, in govorim o vsoti ki smo jo morali plačati. Nakar on meni nič tebi nič, se začne meni režat v glavo, češ, ti pojma nimaš, spet nabija, lažeš, "seveda, ti vse veš", in se reži. Nato vstanem, mi ni bilo spet do tega da to gledam, trpim in poslušam, z namenom da grem domov, saj nočem prepira pred prijateljem vstane še on, me potegne za roko in kriči name da ne grem nikamor, da moram ostati tam z njima, spotoma se je spotaknil, da je izgledalo kot da bi ga sama vrgla po tleh, in me še naprej še bolj močno držal okoli pasu in mi govoril da nimam nikamor za iti......
Dva dni nazaj mi čisto tako by the way pove ( kot da to ni nič takega) da si je pri moji mami sposodil 500€. WTF??? Ga vprašam zakaj, in pove, da je prijatelju dolžan 1000€ in da zdaj bo njemu vrnil potem kasneje pa še moji mami. in ga gledam, in mu čisto na easy rečem da se mi ne zdi pošteno od njega, ker ve da imata moja starša drug teden neko nujno popravilo ki bo stalo 7,8.000€ in itak človek z družino mora znati z denarjem delati. pa pravi " ja in, pa saj je rekla da mi jih komot posodi" ?????? seveda sem mu potem rekla da bi v tem primeru lahko svoje starše prosil za denar, ker IMAJO, in ne rabim razlagat kako se je potem odvijalo naprej, se razume.

skratka prigod je še veliko, vseh nebom opisovala, me je pa čedalje bolj strah in čedalje več razmišljam o njemu na način kot o tujcu, saj ga sploh ne poznam več, najini pogovori zgledajo enostranski, jaz govorim on je 1 uro tiho, in potem ko mu rečem da naj izrazi mnenje, mi reče 2 kur... besedi.

kako naj spravim najino zvezo v red, vem da če ni obojestranske želje je to skoraj nemogoče, ampak puške nebom vrgla v koruzo, tako hitro se ne bom predala, zaradi otrok, mene osebno je že zdavnaj minila volja vztrajat, ampak ker so tu otroci res nemorem drugače, nemorem da ne poskusim dati vse od sebe.

sem mu tudi predlagala terapevta, družinskega pa se mi je ravno tako smejal in dodal da to potrebujem edino jaz.

kot da sva 12 let stara in nič več, moji starši so seveda na njegovi strani, ker se vedno lepo potuhne, o njegovih a sploh nebom, ker me ne marajo že od prvega dne in za njih nisem vredna niti pol slabe hruške.






Anonimen -> RE: moj mož me j... (16.5.2014 20:16:11)

tole od danes sem pa pozabila napisat ker sem totalno out. ko sem prišla iz službe sem mu čisto tako rekla da sta šla sestra in njen fant na masažo in bazen in mi reče posmehljivo " o **** kera kretena sta onedva" in rečem da to je ja fino in krasno in romantično ob enem, da meni je pa všeč, me pogleda in se še enkrat kot tepec začne režat in še enkrat reče " ma kretena sta, šupka".

On sicer nikoli ni bil tak, je možnost da je ljubosumen na nekoga, ne nekaj??




mateyka -> RE: moj mož me j... (16.5.2014 20:49:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
On sicer nikoli ni bil tak, je možnost da je ljubosumen na nekoga, ne nekaj??


ali pa ima ljubico? je zasvojen z mamili, je postal kvartopirec?

marsikaj je možno.




Stanislava_ -> RE: moj mož me j... (16.5.2014 23:38:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

kako naj spravim najino zvezo v red, vem da če ni obojestranske želje je to skoraj nemogoče, ampak
tako hitro se ne bom predala, zaradi otrok, mene osebno je že zdavnaj minila volja vztrajat


Nikomur ni do zveze.
Edini motiv so otroci. So pomeben motiv, ne morejo pa biti edini. Poišči boljše razloge, da ostaneta skupaj - potem boš in bosta našla tudi boljše načine. Če jih ne najdeš, ne vztrajaj samo zaradi otrok, ker jim boš samo škodila.




josephine27 -> RE: moj mož me j... (17.5.2014 6:06:50)


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
On sicer nikoli ni bil tak, je možnost da je ljubosumen na nekoga, ne nekaj??


ali pa ima ljubico? je zasvojen z mamili, je postal kvartopirec?

marsikaj je možno.

Jaz sem tudi najprej na to pomislila, sicer ne v enakem vrstnem redu. Si ga vprašala zakaj je prijatelju dolžan denar? Glede na to kaj si napisala bi jaz najprej pomislila, da je kakšnega preveč skadil.




Anonimen -> RE: moj mož me j... (17.5.2014 8:40:04)

Zakaj je prijatelju dolžan vem, ampak me je vseeno prizadelo ko mi je rekel da si je od moje mami sposodil denar, lahko bi sam kaj prišparal mar ne, in zakaj ravno od nje.
Pa saj po eni strani ne želim ostati samo zaradi otrok, so pa velik del, ki mi sporočajo da moram vztrajat, da ne smem puške takoj vrečt v koruzo, in tudi vizualno me še vedno privlači in ja, ljubim ga, toda dan za dnem prepiri za vsako stvar ti včasih odženejo to veselje do truda, to željo, če pa vidiš da je enostransko.
josepine, nisem te popolnoma razumela kaj si mislila z tem, da je kakšnega preveč skadil, si ciljala na njegov včerajšnji komentar ali na preteklost? včeraj ni imel možnosti kaditi pred to izjavo je bil v službi čez minuto pa že z mano, in tudi bi ga prepoznala ker ima vedno krvave oči, in se, kadar je počen ne kregava. Če bi imel ljubico, mi ni jasn kdaj bi se lahko z njo dobil če pa skoraj nikamor ne gre, dela zraven naše hiše, popoldne smo pa itak ali skupaj ali pa je sam z otrokom. V to dvomim, karte, ne, mislim da ne, ker se vedno pritožuje nad pokrom in podobnimi igrami, najini prijatelji igrajo vsako soboto poker pa sva vabljena ampak meni itak ni njemu pa prav tako ne.
nekaj mora biti.... včeraj zvečer sem šla za urco ven po tem ko sva se skregala da sm dala ven iz sebe vso to slabo voljo in se malo olajšala in sva z fantom od sestre nekako "dognala" da je mogoče živčen zaradi otrok, da mu dvigujejo pritisk in se zato tako obnaša




petea -> RE: moj mož me j... (17.5.2014 10:19:06)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
včeraj ni imel možnosti kaditi pred to izjavo je bil v službi čez minuto pa že z mano, in tudi bi ga prepoznala ker ima vedno krvave oči, in se, kadar je počen ne kregava.


Torej, če povzamem tvoje pisanje: on se redno in pogosto zadeva, on je zadolžen, on se spravlja nate, oboji starši so na njegovi strani, zaradi otrok sta skupaj (za dober zgled?), po njegovem si (samo) ti za k terapevtu?




petea -> RE: moj mož me j... (17.5.2014 10:38:36)

IZVIRNO SPOROČILO: petea
oboji starši so na njegovi strani


še dopolnitev k temu:
četudi (?) vedo za njegove (dolgoletne?) težave?




Anonimen -> RE: moj mož me j... (17.5.2014 17:10:34)

žal njegovi starši nimajo nič proti kajenju trave, kadi jo recimo enkrat tedensko, ampak včeraj on ni bil zadet, bi ga takoj prepoznala.
saj ga še vedno ljubim in me zelo privlači, ampak ko je prepir dan za dnem na meniju včasih izgubiš voljo in upanje.
mojim staršem ne upam povedati za travo ker se resnično nebi dobro končalo, postavili bi naju na cesto, žal si tega trenutno ne moreva privoščit.
njegov dolg pa se veže na najino podjetje, gre se samo zato da sem žalostna in jezna, razočarana da z njegovim dohodkom ne more prišparati še 500€ in jih vrniti. in poleg tega da si je denar od mojih izposodil, ker bi si ga res lahko od njegovih, moji so res tolk dobrosrčni do njega da bi mu prav tako vse dali, in da ne bo pomote saj so do mene tudi, ampak med nami ni take vezi kot med njimi, jaz sem malo samosvoja in mi gre na živce da mi nikoli ne stojijo ob strani takrat ko bi bilo to najbolj potrebno, da moja mai vedno z njim potegne, do njega se obnaša kot da je sin ki ga pač nikoli ni imela, do mene pa tak imam občutek kot da sem tista ta grda hči ki dela ****rije in se goni tja okol, pa nič od tega ne drži.
in ne pravim, sigurno sem tudi sama nekaj kriva, absolutno ampak za prepir sta še vseeno potrebna dva. želim si samo da bi mi povedal kaj ga teži, zakaj je tak.....




RIJA* -> RE: moj mož me j... (17.5.2014 17:38:32)

na take teme se mi enostavno sploh ne splača ničesar pisat....




malaMravljica -> RE: moj mož me j... (17.5.2014 17:46:00)

tudi jaz sem najprej pomislila na kaj takega kar pravi Mateyka. Ampak si sedaj napisala, da imata podjetje. Zna bit, da je tam kaj/kje fajn za je ba l in si ti ne upa povedat in je zato zivcen. Pa ker pravis, da kadi travo, no mogoce tud kaj drugega, na to se ne spoznam prav nic, vsak teden je tudi mozno, da mu je trava ali kaksna druga substanca ze popolnoma razzrla mozgane. Res dober zgled za otroke ta trava, mu lahko kar cestitas.




petea -> RE: moj mož me j... (17.5.2014 19:03:59)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
mojim staršem ne upam povedati za travo ker se resnično nebi dobro končalo, postavili bi naju na cesto, žal si tega trenutno ne moreva privoščit.

Zakaj pa bi tebe in otroke postavili na cesto? Si ti razlog ali vzrok za njegovo razvado?
Raje prenašaš ponižanje z obeh strani, kot da razjasniš zadeve?



IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
njegov dolg pa se veže na najino podjetje, gre se samo zato da sem žalostna in jezna, razočarana da z njegovim dohodkom ne more prišparati še 500€ in jih vrniti.


če ima(-ta) tako dobre prihodke, bi preživela tudi morebitno najemništvo



IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
si je denar od mojih izposodil, ker bi si ga res lahko od njegovih, moji so res tolk dobrosrčni do njega


Zakaj pa njegovi niso tako dobrosrčni do njega? Kar tako ali s kakšnim razlogom?
In če so tvoji tako dobrosrčni, zakaj jim nočeš 'pokvariti njihove slike o njem'?



IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
med nami ni take vezi kot med njimi, jaz sem malo samosvoja in mi gre na živce da mi nikoli ne stojijo ob strani takrat ko bi bilo to najbolj potrebno, da moja mai vedno z njim potegne, do njega se obnaša kot da je sin ki ga pač nikoli ni imela, do mene pa tak imam občutek kot da sem tista ta grda hči ki dela ****rije in se goni tja okol, pa nič od tega ne drži.

Očitno je imel tvoj partner vseeno malo prav. Morda ti ne bi škodila kakšna terapija, da razrešiš svoje travme do staršev ...


IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
da bi mi povedal kaj ga teži, zakaj je tak.....

po poslušanju enournega monologa bi še mene minilo kaj povedati; spremeni pristop, okolje, način pogovora




petea -> RE: moj mož me j... (17.5.2014 19:06:18)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
me je pa čedalje bolj strah in čedalje več razmišljam o njemu na način kot o tujcu,

puške nebom vrgla v koruzo, tako hitro se ne bom predala, zaradi otrok, mene osebno je že zdavnaj minila volja vztrajat, ampak ker so tu otroci res nemorem drugače, nemorem da ne poskusim dati vse od sebe.



...




Stanislava_ -> RE: moj mož me j... (17.5.2014 22:35:59)

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

na take teme se mi enostavno sploh ne splača ničesar pisat....


Mogoče res ne.
Predpražniku očitno paše, da je predpražnik.




Anonimen -> RE: moj mož me j... (18.5.2014 18:21:35)

ne kadi trave tko dolgo, je vmes nehal za 4 leta, tko da to je zdaj od oktobra, in kolikor sem se pozanimala o travi naj enkrat tedensko konzumiranje nebi smelo imeti v tako kratkem času posledic, včeraj sva na hitro se malo pogovorila, ampak mi je uspelo vsaj "dopovedat" da naj ne skadi jointa, in me je upošteval in povedala sem mu da želim da prekine, je rekel da bo, ampak pri teh stvareh ni ravno močen, upam pa da bo.
Petea se strinjam z tabo, verjetno mi res nebi škodilo, se sicer dpravljam že lep čas, zdaj pa je že skrajni.
kar se tiče podjetja imam vse niti jaz v rokah ker on dela še za eno drugo firmo tk oda vse jaz vodim.
in kar se tiče najemnine, žal imava vseeno premalo, trenutno. ker sva pred kratkim odprla firmo in zaenkrat še nisva prišla na zeleno vejo, tko da bova mogla še počakat.

hvala vsem mamicam za pomoč in odgovore.




josephine27 -> RE: moj mož me j... (18.5.2014 20:19:53)

ne kadi trave tko dolgo, je vmes nehal za 4 leta, tko da to je zdaj od oktobra, in kolikor sem se pozanimala o travi naj enkrat tedensko konzumiranje nebi smelo imeti v tako kratkem času posledic


Fizičnih najverjetneje res ne v obnašanju človeka pa zagotovo, če to redno počne vsak vikend. V študenstkih letih sem poznala kar nekaj takih.




Anonimen -> RE: moj mož me j... (18.5.2014 21:10:13)

jaz poznam kar nekaj ljudi ki redno kadijo ne samo joint na teden pa do zdej še nisem opazila nikogar da bi imel take izpade, tako obnašanje, brez obsojanja, sama sem jo tudi kadila mnogo let nazaj, sicer ne tak kot on, jaz sem jo žal redno, v najstniških letih pa tja do cca 20tega leta, pa nikoli nisem imela težav, ali vsaj ne do danes, in tudi ko sem se odločila nehat sem nehala čez noč, čisto brez razloga, oziroma meni v tem ni bilo več smisla. za razliko od cigaret od katerih se zelo težko odvadim, če sem iskrena sem nehala že 10krat pa nisem kadila tudi mesec ali več, pa me vedno nekaj premami po določenem času. skratka, kakorkoli ali ima posledice ali jih nima, če bo želel z nami živeti do moral prenehati sicer pa bova oba morala sprejeti določene odločitve in posledice in če bo to terjalo od mene da bom morala na svoje z otroci bom pač šla. če nas ima in bo imel dovolj rad bo ostal z nami sicer pa ne.
je pa tudi res sama nosim svoj križ, in ne rabim nositi še križev svojih staršev in njegovega, torej bom morala sama sebe bolj spoštovat in se imeti rada, in mogoče imeti rada tudi nekoga drugega bolj, da bom lahko lažje živela.
hvala.




mateyka -> RE: moj mož me j... (18.5.2014 22:03:10)


IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

ne kadi trave tko dolgo, je vmes nehal za 4 leta, tko da to je zdaj od oktobra, in kolikor sem se pozanimala o travi naj enkrat tedensko konzumiranje nebi smelo imeti v tako kratkem času posledic


Fizičnih najverjetneje res ne v obnašanju človeka pa zagotovo, če to redno počne vsak vikend. V študenstkih letih sem poznala kar nekaj takih.


sori no, ful mi je smešno, da moram pokomentirat - trava ne naredi človeka zlobnega, niti nesramnega, še manj neljubečega. koji komentar [sm=smiley36.gif] ali tak si ali pa nisi - trava prej umiri kot da bi kaj nabila; prej poveča "let's all get along" feeling (od tukaj tudi dosti skečev in filmov na to temo - spomnimo se čič in čonga iz 70/80, jay and silent boba v devedesetih). agresija, nesramnost, zloba - vse to mora že prej v človeku bit. določena zamera v človeku lahko sčasoma pripelje do spremembe v obnašanju, samo trava tega ni kriva. dejmo prosim bit realni kaj ga dela "drugačnega"..




LuLu -> RE: moj mož me j... (18.5.2014 22:05:15)


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

ne kadi trave tko dolgo, je vmes nehal za 4 leta, tko da to je zdaj od oktobra, in kolikor sem se pozanimala o travi naj enkrat tedensko konzumiranje nebi smelo imeti v tako kratkem času posledic


Fizičnih najverjetneje res ne v obnašanju človeka pa zagotovo, če to redno počne vsak vikend. V študenstkih letih sem poznala kar nekaj takih.


sori no, ful mi je smešno, da moram pokomentirat - trava ne naredi človeka zlobnega, niti nesramnega, še manj neljubečega. koji komentar [sm=smiley36.gif] ali tak si ali pa nisi - trava prej umiri kot da bi kaj nabila; prej poveča "let's all get along" feeling (od tukaj tudi dosti skečev in filmov na to temo - spomnimo se čič in čonga iz 70/80, jay and silent boba v devedesetih). agresija, nesramnost, zloba - vse to mora že prej v človeku bit. določena zamera v človeku lahko sčasoma pripelje do spremembe v obnašanju, samo trava tega ni kriva. dejmo prosim bit realni kaj ga dela "drugačnega"..


podpis




josephine27 -> RE: moj mož me j... (18.5.2014 22:29:17)


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

ne kadi trave tko dolgo, je vmes nehal za 4 leta, tko da to je zdaj od oktobra, in kolikor sem se pozanimala o travi naj enkrat tedensko konzumiranje nebi smelo imeti v tako kratkem času posledic


Fizičnih najverjetneje res ne v obnašanju človeka pa zagotovo, če to redno počne vsak vikend. V študenstkih letih sem poznala kar nekaj takih.


sori no, ful mi je smešno, da moram pokomentirat - trava ne naredi človeka zlobnega, niti nesramnega, še manj neljubečega. koji komentar [sm=smiley36.gif] ali tak si ali pa nisi - trava prej umiri kot da bi kaj nabila; prej poveča "let's all get along" feeling (od tukaj tudi dosti skečev in filmov na to temo - spomnimo se čič in čonga iz 70/80, jay and silent boba v devedesetih). agresija, nesramnost, zloba - vse to mora že prej v človeku bit. določena zamera v človeku lahko sčasoma pripelje do spremembe v obnašanju, samo trava tega ni kriva. dejmo prosim bit realni kaj ga dela "drugačnega"..


Če tako gledaš na to tudi prav. Jaz vem, da zasvojenost s komerkoli ( tudi s travo) spremni človekovo obnašanje. In redni vikend uživalci hodijo zelo po robu.




mateyka -> RE: moj mož me j... (18.5.2014 22:48:00)

treba ločit med nivoji no - dejmo bit malo realni. zasvojenost s čokolado ni nikogar čustveno niti karakterno spremenila. ni vsaka zasvojenost na istem nivoju, ni vsaka isto škodljiva. ne moreš primerjat tega s heroinom, ker je oboje zasvojenost.




LuLu -> RE: moj mož me j... (18.5.2014 23:14:57)

tudi zato se ločijo trde in mehke droge... marihuana je med mehkimi... če je človek ok, lahko ob vikend sprostitvah z jointom , super opravlja svoje delo čez teden, ljubi ženo in otroka, skbri za njih in je zdrav.
Pri katerikoli trdi drogi je to nemogoče




petea -> RE: moj mož me j... (19.5.2014 8:17:23)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
njegov dolg pa se veže na najino podjetje,


IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
kar se tiče podjetja imam vse niti jaz v rokah ker on dela še za eno drugo firmo tk oda vse jaz vodim.

nimaš ti vseh niti v rokah ...


drugače pa: lahko se kopičijo čisto drobni, na videz nepomembni problemi, ki pa vseeno skupaj precej vplivajo na človeka





sombrero -> RE: moj mož me j... (19.5.2014 10:15:31)

Ko sem začel brat, sem pomislil, da ni nič drugačen od mene, ker tudi mene občasno znervirajo ženini pogovori, ampak ko sem bral dalje, sem zaključil, da je tvoj v prehodni fazi do narkomana. Če se omamlja 1x tedensko pomeni, da vmes vsega ne zaznava več najbolje, te žali in ponižuje. Je na poti velikega manipulatorja in takrat ne boš več mogla bit ob njem. 500€ je pač del njegovih poslov z drogo. Sam v zdravljenje ne bo nikoli privolil, v tebi pa bo videl razloge za krivice, ki se mu dogajajo. Tako je pač z drogo. Boj se droge! Želim ti, da bi rešila problem, bo pa to zate zelo, zelo težko.




patrino -> RE: moj mož me j... (19.5.2014 14:31:32)


IZVIRNO SPOROČILO: josephine27


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

ne kadi trave tko dolgo, je vmes nehal za 4 leta, tko da to je zdaj od oktobra, in kolikor sem se pozanimala o travi naj enkrat tedensko konzumiranje nebi smelo imeti v tako kratkem času posledic


Fizičnih najverjetneje res ne v obnašanju človeka pa zagotovo, če to redno počne vsak vikend. V študenstkih letih sem poznala kar nekaj takih.


sori no, ful mi je smešno, da moram pokomentirat - trava ne naredi človeka zlobnega, niti nesramnega, še manj neljubečega. koji komentar [sm=smiley36.gif] ali tak si ali pa nisi - trava prej umiri kot da bi kaj nabila; prej poveča "let's all get along" feeling (od tukaj tudi dosti skečev in filmov na to temo - spomnimo se čič in čonga iz 70/80, jay and silent boba v devedesetih). agresija, nesramnost, zloba - vse to mora že prej v človeku bit. določena zamera v človeku lahko sčasoma pripelje do spremembe v obnašanju, samo trava tega ni kriva. dejmo prosim bit realni kaj ga dela "drugačnega"..


Če tako gledaš na to tudi prav. Jaz vem, da zasvojenost s komerkoli ( tudi s travo) spremni človekovo obnašanje. In redni vikend uživalci hodijo zelo po robu.

Podpis.




Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>