starejše nosečnice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


žirafa1 -> starejše nosečnice (5.6.2014 10:31:27)

Lepo pozdravljene!
Iskala sem, ampak mislim, da trenutno takšna tema ne obstaja.
Je morda kaj zanimanja za to temo - na njej bi si lahko izmenjali izkušnje in doživljanje med nosečnostjo (ni pomembno katero po vrsti) v tem posebnem obdobju življenja?
Slišim, da nas ni tako zelo malo!
Sama pričakujem tretjega otroka konec leta in sem stara čez 40, zaenkrat pa vse poteka dobro.
Zelo bom vesela, če se na temo oglasi še kdo!




Anonimen -> RE: starejše nosečnice (5.6.2014 12:35:10)


IZVIRNO SPOROČILO: žirafa1

Lepo pozdravljene!
Iskala sem, ampak mislim, da trenutno takšna tema ne obstaja.
Je morda kaj zanimanja za to temo - na njej bi si lahko izmenjali izkušnje in doživljanje med nosečnostjo (ni pomembno katero po vrsti) v tem posebnem obdobju življenja?
Slišim, da nas ni tako zelo malo!
Sama pričakujem tretjega otroka konec leta in sem stara čez 40, zaenkrat pa vse poteka dobro.
Zelo bom vesela, če se na temo oglasi še kdo!



No jaz se nisem toliko stara ampak sem 34 let in pričakujem 1 otroka.Moja mami je rodila pri 45 letih in mi je rekla da je lažje prinašala nosečnost ko pri 25 letih.




bskrle -> RE: starejše nosečnice (5.6.2014 16:31:58)

Jaz sem rodila dobra 2 mesec pred 40. RD-nosečnost težka, ampak tudi prejšnje niso bile lahke, otroček pa zdrav in neskončno lep[sm=smiley1.gif]




Anonimen -> RE: starejše nosečnice (5.6.2014 17:32:19)

Oj, še ena mlada, skoraj 38, pričalujem 3. [sm=duda.gif]. Doma am dva[sm=modricrtici.gif].
Pa ti? Kdaj imaš pdp.
Počutim se ok...Pravijo mi, da super izgledam[sm=jezicek.gif], hodim v službo, zaenkrat je vse ok, brez težav im upam, da ostane tako do konca.




Anonimen -> RE: starejše nosečnice (5.6.2014 18:54:13)

Pozdravljena,
tudi jaz jeseni pričakujem tretjega otroka pri 40 in nekaj letih. Seveda je bilo v začetku malo več skrbi, ampak zaenkrat zgleda vse v redu in se zdaj vsa družina vedno bolj sproščeno veseli novega člana. Jaz sem mogoče malo bolj utrujena kot pri prvih dveh, ampak zaenkrat kar gre.




kamajuš -> RE: starejše nosečnice (5.6.2014 21:30:11)

Se pridružujem [sm=bravo.gif]! 39 let, oktobra pričakujemo 4. [sm=duda.gif]. Nosečnost je težka predvsem zaradi tempa, ki ga imamo, leta pa mislim, da niso tako problematična.




pluta -> RE: starejše nosečnice (5.6.2014 21:33:50)

Zdravo! Sem 37. Prvi otrok. Neskončno dolgo že čakamo na rezultate biopsije hor.resic. Drugače sem pa prav fino.[sm=smiley1.gif].




žirafa1 -> RE: starejše nosečnice (6.6.2014 9:01:59)

Lepo pozdravljene vse!

bskrle - čestitke! Kako je bil porod?

Res lepo, da nas je že nekaj!

PDP pa imam v začetku decembra. Tudi jaz čakam na rezultate BHR, več kot 3 tedne je že...upam, da to pomeni, da je izvid v redu. Spol bomo tudi izvedeli. Vsak dan skoraj tečem iz službe, da odprem nabiralnik. Še moža pošiljam gledat, če je kje v bližini doma. Tudi za poštarjem sem že tekla...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]
Klicala sem tudi že laboratorij, pa so mi rekli "traja bolj 4 kot 3 tedne, pokličite naslednji teden" in si ne upam spet težit ta teden.
Še kdo čaka?

V planu je bilo, da počakam izvide preden povem drugim, samo pri tretji nosečnosti se kar hitro pozna.

Počutje je dobro, bolje kot ko sem bila mlajša, je pa res tempo. Kakšen dan je seveda težji.
Prvo tromesečje je hitro minilo, zdaj sem bolj sproščena in mirnejša. Predvsem se mi zdi ta nosečnost en velik dar. V prvih tednih mi ni bilo najbolj lahko - mogoče je bilo zato, ker se zavedaš, kakšna oodgovornost je otrok, koliko skrbi in dela je šele z večjimi (oba sta v šoli). Bilo mi je slabo. Skrbelo me je en kup neumnosti, za katere sploh ne vem od kod sem jih navlekla!
Skrbelo me je tveganje pri BHR/AC, odziv bližnjih (od vseh sem doživela samo najtoplejše odzive in podporo, kar mi je pomenilo več, kot sem si prej predstavljala) in starejših dveh otrok. Se pa zelo veselita - nekaj trenutkov sta naju v nejeveri in s širokimi nasmehi spraševala, če je res (kot, da bi šlo za eno kruto šalo!).

Slabosti so pojenjale, utrujena nisem, je pa tu grozna zaspanost, krivim pa vreme. Upam, da bo minila, ker tole zapiranje oči med delom je takooooo mučnoooo. Zračim, pijem mrzlo vodo, vstanem in pretegnem noge...še kakšen nasvet?
Čimveč telovadim in se gibljem, ker apetit se kar noče zmanjšati.

Gibov še ne čutim, včasih se mi malo dozdeva, samo nisem prepričana.




kamajuš -> RE: starejše nosečnice (6.6.2014 10:35:05)

Čakanje rezultatov: Jaz sem bila na AC in sem vsak dan upala, da pošte še ne bo - ker če je kaj narobe, baje prej izveš. Rezultate sem dobila po 4 tednih [sm=bravo.gif]! Tako da nič skrbeti!

Zaskrbljenost: Kot bi sebe brala. Prejšnje nosečnosti se nisem nič obremenjavala, tokrat pa se ves čas sekiram (kot bi imela slabo vest, da smo šli v to), če sem se prav odločila, kaj, če [sm=duda.gif] ne bo zdrav, kaj, če ne bom psihično zmogla (sem precej eksplozivna persona), kaj kaj kaj. Zgleda, da to leta prinesejo (in vsa modrost, ki smo jo požrle [sm=jezicek.gif]).

Okolica: moji otroci (9- 7,5 -5) so naju tudi najprej nejeverno gledali "A resno???". Ampak so bili vsi takoj navdušeni. In še zdaj mi je najlepše, ko pridejo do mene in me spontano pobožajo po trebuhu. [sm=zz_cloud9.png]. Sicer pa večina ostalih lepo sprejema našo odločitev (priznam, da se s tem pravzaprav nisem preveč ukvarjala, ker mi je vseeno [sm=zmeden.gif]).

Počutje: Zdaj sem dopolnila 5m in moram rečt, da sem iz hudega ven. Tudi meni je bilo prve mesece hudo slabo, pa stoje bi lahko spala. Pa sem nekako pregurala (posebnega recepta nimam, poleg veliko sadja, ki ga imam rada, pijem Q10, za kaj več pa itak ni bilo časa). Se mi pa še vedno dogaja, da zvečer padem v posteljo (kar pa pripisujem predvsem tempu našega vsakdana, ki se bo, upam, zdaj s koncem šole umiril).

Trebuh: Je nenormalno velik, ne vem, kako bom zdržala še 4m. Ko gledam kolegico, ki ima PDP teden pred mano (1. otrok), ne morem verjet, ker se njej komaj pozna, jaz sem pa že navidezno v 8.m [sm=zmeden.gif].





žirafa1 -> RE: starejše nosečnice (6.6.2014 11:49:17)

Dočakali smo izvid: normalen kariotip in XX! Smejala sem se skozi solze. Zdaj pa malo bolj sproščeno naprej...popoldne poveva otrokoma, ki sta si želela prav punčko.
Vsem, ki še čakajo želim srečo!





Anonimen -> RE: starejše nosečnice (6.6.2014 13:53:25)

Zirafa1, čestitam za super izvide. Jaz še čakam. Ac sem imela 14.5.
Kdaj pa ti bhr?




žirafa1 -> RE: starejše nosečnice (6.6.2014 14:04:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zirafa1, čestitam za super izvide. Jaz še čakam. Ac sem imela 14.5.
Kdaj pa ti bhr?


Tudi 14.5. Nekje sem prebrala, da za celice iz plodovnice lahko trajal malo dlje. Morda pa te izvidi čakajo v nabiralniku? Držim pesti!




Anonimen -> RE: starejše nosečnice (6.6.2014 15:01:09)

A pol sva skupaj čakali na ležalniku? Si bila v ukc lj?




škripohlačnik -> RE: starejše nosečnice (6.6.2014 15:25:34)

Pozdravljene,
lepo, da ste odprle tudi to temo, tudi jaz sem jo pogrešala.
PDP imam novembra, 2 nosečnost, prvi otrok star 11 let. Ob rojstvu bom ravno dopolnila 38 let. Nosečnost poteka dosti težje kot prva - slabosti, utrujenost, glavoboli..., vendar tudi jaz mislim, da ni toliko povezano z leti.
Nuhalna svetlina je bila o.k., zato se za dodatne preiskave nisem odločila, kljub temu, da sem prvega otroka rodila s prirojeno napako. Priznam pa, da se včasih vprašam, če sem se odločila prav, zato me zanima, na osnovi česa, ste se ve odločile za dodatne preiskave? Pri meni je za razliko od prve nosečnosti prisotno neizmerno več pozitivizma in sem prepričana, da bo otrok zdrav.[sm=smiley31.gif]
Partner je vesel, sin navdušen, okolica pa zadržana. Počutim se kot kakšen eksot, vendar me ne gane, ker sem to nosečnost dolgo čakala, se mučila in komaj čakam, da vidim[sm=duda.gif]

Imejte se še naprej lepo in caw





kamajuš -> RE: starejše nosečnice (6.6.2014 23:01:46)


IZVIRNO
Nuhalna svetlina je bila o.k., zato se za dodatne preiskave nisem odločila, kljub temu, da sem prvega otroka rodila s prirojeno napako. Priznam pa, da se včasih vprašam, če sem se odločila prav, zato me zanima, na osnovi česa, ste se ve odločile za dodatne preiskave? Pri meni je za razliko od prve nosečnosti prisotno neizmerno več pozitivizma in sem prepričana, da bo otrok zdrav.[sm=smiley31.gif]




Jaz sem se zgleda odločila iz ravno nasprotnega razloga od tebe: ker imam že 3 zdrave (trkam) otroke, sem imela neke vrste slabo vest, da izzivam statistiko, da nisem zadovoljna, s tem, kar imam,... Skratka precej nezaupljiva sem v lastne odločitve. Vem, da je AC odgovorila le na del možnih težav, tako da sem zdaj na morfi napeto štela vse prstke, G mi je natančno povedal, kaj vse vidi in kaj vse štima ( priznam, v prejšnjih [sm=nosecka.gif] se mi je zdelo precj samoumevno, da je vse na mestu), pa še vedno z nezaupanjem čakam na porod, ker vem, da je lahko še marsikaj narobe.


Le pogumno in optimistično naprej!

Žirafi pa čestitke za [sm=rozacrtici.gif]! Mi čakamo [sm=modricrtici.gif] [sm=smiley1.gif]...




žirafa1 -> RE: starejše nosečnice (9.6.2014 10:26:51)

A pol sva skupaj čakali na ležalniku? Si bila v ukc lj?

Ja, gledano od vrat sem bila predzadnja na desni.
Upam, da imaš že dobre izvide v rokah!

Za BHR sem se odločila, ker je tveganje za trisomije pri moji starosti 1:66. Zavedam se, da kariotipizacija ne pokaže drugih možnih prirojenih stanj, zato bom na morfologiji taka, kot opisuje kamajuš.

škripohlačnik - držim pesti za zdravo dete. Zakaj je okolica zadržana? Predstavljam si, da to ni lahko zate.




Anonimen -> RE: starejše nosečnice (9.6.2014 14:19:32)

No, rezultatov še vedno ni :(. Ampak bomo potrpežljivo čakali do srede, potem pa pokličem.
Žitafa1, potem sva sedeli nasproti. Jaz sem bila prva na vrsti, pri Pušenjaku, ti pa druga, a ne?
Na morfologijo se bom verjetno še v Dravlje naročila, ker mi jo je moja g naredila že v 19.t.




žirafa1 -> RE: starejše nosečnice (10.6.2014 20:33:47)

Ne vem, katera sem bila po vrsti...sem pa tista,ki je imela močne krče. Bili so močni kot popadki, ampak so prenehali pred odhodom domov in se potem niso več pojavili.
Morfologijo imam pa šele v 22. tednu, torej v juliju. Se mi zdi še kar daleč...

Kako prenašate vročino? Zaenkrat jo jaz še kar dobro, težje bo v drugi polovici nosečnosti.






pluta -> RE: starejše nosečnice (10.6.2014 21:05:59)

Ponovno pozdravljene! Danes dobila izvide BHR, vse je ok, imeli bomo fanta. Totaaaaalno gromozanska skala, odvaljena od srca. Juhuhu! Je pa izvid prisel en dan en dan prej. Jutri bodo trije tedni od preiskave. Uhhhh!




LoriM -> RE: starejše nosečnice (11.6.2014 6:27:31)

No, tudi jaz sem včeraj po 4 tednih dočakala rezultate, ki so pokazali, da je vse ok in da dobimo punčko. :))

Čestitke tudi tebi pluta. Super.
Žirafa1, ja sem se te takoj spomnila, ker si res tožila nad krči..zapomnila sem si te tudi zato, ker si bila pač prva za mano.
Upam, da bomo kaj čvekale. Od danes naprej nisem anonimna.




žirafa1 -> RE: starejše nosečnice (11.6.2014 9:16:18)

Čestitke Pluta in LoriM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![sm=bravo.gif]





Anonimen -> RE: starejše nosečnice (11.6.2014 15:30:31)

Koliko ste stare punce? Jaz sem 38,5 in delamo na 4. otročku. Imam doma tudi 3 zdrave sončke in me je strah da izzivam usodo. kaj pa če.....?? Vse sorte se mi podi po glavi, poleg tega živim v takem okolju da na to, da imaš 4 otroke gledajo čudno, poleg tega sem za njih kao stara itd...Sploh ne vem ali delam prav? Je vas tudi skrbelo kaj takega? lp




žirafa1 -> RE: starejše nosečnice (11.6.2014 15:46:50)

Danes ima mlajši sin v razredu zaključni nastop. Na srečo sem doma in sem v miru pekla pecivo. Ko je seveda postalo v hiši vroče, sem si sešila enostavno nosečniško krilo iz tankega bombaža s pasom iz elastične niti (uporabila sem tale navodila: http://www.makeit-loveit.com/2011/11/sewing-tip-shirringsmocking-with-elastic-thread.html). Če katera šiva, ali pozna koga, ki ji lahko kaj sešije, zelo priporočam, ker se širok elastični zgornji del lepo usede pod trebuščkom in tako sprednji del krila ne visi od trebuha navzven in navzdol (tole nisem najbolje razložila[sm=zmeden.gif]), če ravno nimaš ozke majice, ki krilo stisne pod pasom. Je pa tako krilo čisto uporabno tudi brez trebuha.

Imam še nekaj zelo lepih krojev za tunike in oblekice iz lanu iz francoske zbirke krojev. Komaj čakam, da se lotim, ker po trgovinah nisem veliko našla. Vse kar bom delala, bom naredila tako, da lahko kasneje predelam v nenosečniško velikost.

Upam, da ste vse zdrave, pri naših šolarjih razsajajo viroze ipd.

Hmmm, še vedno ne čutim gibov, res, da je zgodaj. Pa še posteljica spredaj - mogoče zato?





pluta -> RE: starejše nosečnice (11.6.2014 16:14:55)

Zirafa, odlicna ideja! Pa ti colnicek pri sivalnem stroju nic ne protestira ob taki elastiki? Bom poiskusila z veseljem, ker sem ugotovila, da mi NOBENO krilo, doma sesito, ni vec prav in nujno potrebujem par pocenskih kosov oblacil za celotno poletje. Tunike so super ideja, se vedno iscem dober in enostaven muster. Pa z nakupi sem cakala do izvidov BHR, zdaj je pa ze skrajni cas. Se pa opravicujem za sumnike, ne znam jih vklopit na tej presneti tablici.




žirafa1 -> RE: starejše nosečnice (11.6.2014 16:15:53)

Ti si mlada! No, jaz bom ob porodu 41! Imam pa dva otroka. Ni bila najlažja odločitev. Glede zdravja je vedno skrb, tu je tudi, ko so veliki.

Ko sem zanosila, sem se zelo ukvarjala s starostjo in koliko bom stara, ko bo otrok šel v šolo in tako naprej v nedogled. Sama sebi sem že šla pošteno na živce.

Torej vse tvoje in še druge pomisleke sem imela. Ko pa sem manj pomembne dejavnike odštela, sem ugotovila, da lahko poslušam sebe, partnerja in otroke, nato pa pogumno naprej - kakorkoli se odločim.

Srečno!




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>