RE: Junijski škratki 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo



Sporočilo


neznanka89 -> RE: Junijski škratki 2014 (21.9.2014 13:29:24)

condfa8h
iskreno povedano sploh nevem, kaj se je spremenilo in kako nama je to uspelo [sm=zmeden.gif] . Par dni se je hotel skoraj na vsako uro dojiti in sem ga pač pristavila toliko krat kot je hotel, pol pa sem začela opažati, da po končanem dojenju ne zahteva več dodatka. je pa res, da sedaj tudi bolj intenzivno sesa, kot pa je prej. drugače pa nisem nič posebnega ali pa kaj drugače delala kod prej. je pa res, da se zelo rad carta na prsih. tvoj malček, pa je zgleda ugotovil, da je lažje po steklenički in zato zavrača dojko. pa mogoče imaš še malo majn mleka in je to to. Ni razloga za slabo vest. si se pa res zelo dolgo trudila in ne obupala. Ko pa več ne gre pa nima več smisla se mučiti in si očitati.




bauko -> RE: Junijski škratki 2014 (22.9.2014 23:35:59)

Neznanka89, čestitke še od mene! Jaz se trudim že od začetka, da bi šli samo na joško, pa ne gre in ne gre. In je enako, kot tvoj, condfa8h, 3 dni nazaj začela jokat in se stran obračat, ko jo pristavim. Prav očitno je, kako izsiljuje. Sem mislila, da bom menstruacijo dobila in da se je mogoče okus mleka spremenil, potem pa je na flaši skrivila cucelj, tolk hitro je vlekla.
Zaenkrat imam sicer še dovolj mleka, ampak to črpanje ubija. Včasih na dan porabimo po 10 ur za hranjenje in se mi hoče zmešat. obup...[sm=smiley19.gif] Tako da condfa8h, jaz te čisto razumem! [sm=smiley31.gif]
Da ne omenjam logistike, ko hočemo it kam od doma. Že načrpano mleko mora biti na hladnem, ko ji ga dam za jest, ga je treba pa seveda pogret. Pa še črpalka, pa kje jo bom potem oprala, pa kje bom črpala...ni konca.

Pravzaprav sem se že sprijaznila, da nikoli ne bo samo na joški in da bo verjetno treba začet dodajat. Najprej sem se ful sekirala in imela občutek, da mi je spodletelo in vsakič iskala nove in nove rešitve, zdaj sem pa sprejela situacijo in je lažje. Predvsem mi je pomembno to, da vem, da sem se res potrudila in naredila vse, ampak če ne gre, potem ne gre.
Jutri imamo pregled in bom vprašala pediatrinjo glede goste hrane. Rada bi namreč začela že pri štirih mesecih, če bo tamala za to, seveda.

Katero AM pa naj izberem pa pojma nimam...[sm=zmeden.gif] A lahko katera kaj priporoči? Za aptamil vem, da ji smrdi...

A se vaši [sm=duda.gif] tudi toliko pritožujejo, ko pasejo kravce? Naša se vsakič krega in vpije...ampak se počasi izboljšuje. [sm=smiley1.gif]
Moram priznat, da vsak dan bolj uživam z njo. Zdaj se je "razgovorila" in je res fajn, ker se toliko odziva. [sm=smiley27.gif]

A se vaši že obračajo? Moji se je enkrat posrečilo iz trebuha na hrbet obrnit se, ampak zdaj se že en čas ni nič obrnila. Na hrbtu pa tudi zgleda zadovoljna oz se nič ne trudi v tej smeri. Drugače pa vsake toliko pogrunta, da ima rokice in jih prav debelo gleda, pa med hranjenjem hoče na vsak način flašo držat. Da so nogice tudi njene pa pojma nima [sm=smiley36.gif]





condfa8h -> RE: Junijski škratki 2014 (23.9.2014 7:44:49)

Neznanka89 čestitke, res sem vesela za vaju! Jaz sem vsakič srečna ko pije pri meni, res pa je, da ga pristavim v snu. Če je buden ni šans, da bi pil.

Zgleda, da so naši škratki že začeli malo izsiljevat in da ne bo več držalo, da se jih ne da razvadi, tako, da zdaj pa se začenja akcija :).

Bauko, tole črpanje je res kar nekaj. Ko bi lahko bila z [sm=duda.gif] sediš za mizo in si priklopljena na molzni aparat. Jaz bom še vztrajala malo pol pa zaključim :(

Glede transporta hrane pa imam jaz termosko od Chicco, ko daš noter stekleničko, tako,da če dam v stekleno stekleničko ful vročo vodo mi drži čez noč. Pa zraven vedno vzamem še hladno vodo pa eno dodatno stekleničko v katero zmešam mleko. Uporabljam pa Novalac, je res da je drag, ampak pravijo, da je najboljši. Ga pa kupujem v Avstriji imajo "akcijo" 5 + 1 (pri nas dobiš žirafo Zofko, če jih kupiš 20....).

Glede polnega dojenja, sem jaz obupala že na začetku, ampak želela sem imeti vsaj toliko mleka, da se pocarta.

Včeraj sva bila na prvi uri telovadbe, mali je ful užival v družbi drugih otrok, bil pa je čisto zaspan. Tako, da je pol zaspal v trenutku in spal 3 ure. Še ko je jedo ni okic odprl :).

Bauko ti kar vztrajaj s kravicami, se bo že navadla. Midva še telovadiva tak, da ploskava z nogicami, pol ga primem za rokice in nogice skupaj in se kotaliva iz boka na bok (cel žur) in pa da mu nogice zvijem do obraza in pol ga malo počoham z nogicami po nosu ličkih in ustecih. Tak, so ni svetovali v razvojni.

Naš je zadnjič cel dan govoril in se smejal, tako, da sva bila z mojim čist srečna, da še nama kako besedico nameni, naslednji dan pa spet nič.... Tako, da vsak dan upam, da bo imel čebljalni dan :)

Kako pa se ve spopadate s televizijo? Jaz jo res prižgem proti večeru za kako urco, in pol maliga skos stran obračam on pa vse nardi zato, da gleda tv :)

Sončen prvi jesenski dan vam želim!!!





tamala13 -> RE: Junijski škratki 2014 (23.9.2014 9:12:49)

Helou,

se vam še jaz pridružim. Sem zbirala pogum in mi je končno uspelo :) Mala se je rodila sredi junija, in se doji že cel čas. Pri 2h mesecih so mi sicer rekli, da se je premalo zredila in da naj dodajava, ampak nisem popustila, ker je ravno tisto obdobje nekaj štrajkala. Sem potem ugotovila, da je neješčnost verjetno posledica alergije na jajca in ji je mleko smrdelo. Sem jih izločila iz prehrane in zdaj je ok :) Sem si pa takrat povečala količino mleka tako, da sem več počivala in pila čaj za dojenje (v DMu jih majo cel kup), tako da potem sem si kar parkrat mogla sčrpat, ker ni mogla spit vsega :) Če kateri mogoče pride ta info prav.

Glede oblačenja jo imam kar v kratkih rokavih + čez dolge, pa dolge bombažne hlače in nogavičke. Pol jo pa tipam, al ji je toplo al jo zebe in po potrebi prilagajam. Ponoči pa v bodyju brez rokavov in pajacku, pa še v spalni vreči :)

Obrača se tudi še ne, kravce so ji včasih všeč, včasih ne. Je pa cel letalec :) Malo me skrbi, ker je v prvem mesecu še nisva dajala na trebuščka, sva se preveč bala SIDSa. In ravno včeraj sem spet brala, kako se to lahko zgodi še pri petih mesecih! Joj, upam, da ne. Itak pa čas zelo hitro mineva, kmalu se bodo že plazili :)

Pokomentiram še kaj več naslednjič :) lpT
aja, kaj je to TV :) Jaz nimam več časa gledat, zvečer, ko zaspi, si pa raje vzamem čas za druge stvari :)




Alyonka -> RE: Junijski škratki 2014 (24.9.2014 12:09:46)

Pozdravljena, tamala13.

Mene zanima, katere pleničke vam ne premočijo? Mi smo imeli pamperske, sedaj mullerjeve in babylove od dm-a, pa samo muller, da malo večkrat zadržijo (a še vedno dostikrat premočijo). Ful perem, kaka pa tudi velikokrat. Gre čez bodi, do hrbta in višje ...

Confa8h, te vaje se jaz spomnim še od prvega otroka, ko sva imeli razvojno - je super[sm=bravo.gif]. Naš fantek se drugače še nič kaj dost ne premika, rokice si pa lepo ogleduje, še bolj se slini kot prej - res FUL in smeje se naglas. Luškani so!!
Bauko, tebe sem tut vesela, te dolgo ni bilo.

Punce, če ste kaj fenice FB, poiščite sk. Dojiva se in pošljite prošnjo za prijatelj., punce prijazno svetujejo glede dojenja. Marsikateri nasvet pomaga.
Lepo martinčkajte.




tamala13 -> RE: Junijski škratki 2014 (24.9.2014 21:58:07)

Hej, mi smo sprobal že ful plenic (DM, Violeta, Pampers, Spar, Leclerc, Lidl), pa nobene niso premočile, razn, če je bla mogoče kdaj malo slabše zategnjena. So mi ble pa še najboljše iz Leclerca, sam kaj k tja ne hodmo pogosto :) A vam so že začeli kakat na par dni? Nam še ne.

Alyonka, tnx za FB link. Sicer so pa res zabavni ti malčki, ko tko ful govorijo :)
bauko, držim pesti, da je samo začasno in da spet prime pri tebi.. Mogoče ji položaj ne ustreza? Moja je tudi takrat vmes v sede jokala in odklanjala, ko sem si sčrpala in ji dala po flaški, je pa pojedla vse :) pol sva pa par dni mele akcijo duda - duda ven - joška, pol sm pa pogruntala ležeč položaj in od takrat sva na leže. Upam, da samo začasno, ker tko nikamor ne moreš.. Kje boš sredi mesta našel prostor za ležanje :)

condfa8h, kam pa hodita na telovadbo? Jaz razmišljam o pedokinetiki, samo baje je kar draga..

Uživajte in lep večer!




bauko -> RE: Junijski škratki 2014 (24.9.2014 23:47:06)

Hoj,
ja, res me dolgo ni bilo, ker smo bili 4 tedne na morju. [sm=smiley1.gif] Temu primerno imam zdaj tudi dela s perilom [sm=smiley29.gif] Pa tamala ima zdaj tak hecen ritem - poje, potem je 30min do ene ure dobre volje, potem pa postane sitna na fertik in gre spat...in spi samo 20-30 min, potem pa ponovi vajo, tako da imam zelo malo časa na razpolago...

plenice: mi imamo babylove in so nam OK. Redko spustijo. Smo poizkusili pampers, pa je dobila rdečo rito...in še spustile so...ampak mislim, da niso bile vredu zategnjene. Se pa včasih zgodi - ravno včeraj sem jo nesla kar pod tuš, ker si nisem predstavljala, kako hudiča naj drugače spucam ves tisti drek dol z nje. [sm=smiley36.gif]

kravce: še vedno se pritožuje in krega, ampak vedno manj. Pa glavico tudi vedno lepše gor drži, tako da počasi bo. [sm=bravo.gif]

smejanje: prejle se je prvič naglas zahihitala in sem jo skoraj pojedla [sm=smiley9.gif]

hranjenje: še vedno joka na joški in kadar ostane na njej, spi oz se samo crklja...potem pa spije 2dl načrpanega...[sm=smiley29.gif] Dojiva se 99% leže, ker sva že od začetka imeli težave in je tako bilo nekako najlažje. Zaenkrat še vztrajam z mojim mlekom, ampak gre vedno težje, ker težko najdem čas za črpanje. Poleg tega je požrešna za znoret in kmalu ne bo več zaloge iz zamrzovalnika. ...Bomo videli kako bo.
S to pumpo oz molzno napravo imam pa en tak love-hate odnos...ko bo konec vsega, bi jo najrajši razbila na tisoč koščkov, pa da je ne vidim in ne slišim nikoli več. Ampak ne morem, ker je sposojena [sm=jezicek.gif] poleg tega je [sm=duda.gif] zaradi pumpe polno dojena...

Včeraj smo imeli pregled in ima zdaj 62cm in 6200g, tako da je glede rasti ful napredovala. Bila je tudi cepljena in je bila fuuul pridna. Zajokala smo ob vbodu, potem pa se je takoj potolažila.
Malo sem vprašala P glede goste hrane in je rekla, da naj počakamo še kak mesec. Da pa ji lahko v mleko dodam kakšen ščepec rižolinota. Sem danes poizkusila, pa je še vedno vlekla tisto flašo in naslednjo čez 2 uri ko zmešana [sm=smiley1.gif]

slinjenje: joooj, najrajši imam, ko me celo namaže s tistimi sluzastimi rokicami...vglavnem - skos se slini in seveda obvezno kar naprej tlači roke v usta, tako da je kar naprej mokra.

oblačenje: večinoma ima doma bodi z dolgimi in hlače od trenirke. Spi pa v pajacku. Zunaj pa kakor kdaj, odvisno od vremena. Prej je bila ful pridna, zdaj pa znori, ko ji oblačim drug sloj rokavov, ali če ji dam gor kapo. Prov na živce ji gre, pol še en čas opleta z glavo [sm=smiley36.gif]

TV: tudi moja ga na vsak način hoče gledat, tako da potem ponavadi ali ugasnem, ali pa ji nastavim kakšen poušter ali kaj takega, da ne vidi in potem obrne glavo drugam.

pedokinetika: jaz bi tudi šla tja. Baje so res dobri, ampak so tudi res dragi. Jaz moram edino malo še počakat, da vidim, kaj bo zdaj s tem hranjenjem...

uživajte sončne dni! [sm=smiley1.gif]

LP vsem




neznanka89 -> RE: Junijski škratki 2014 (25.9.2014 9:37:02)

hei. Naš [sm=duda.gif] pa obožuje pasenje kravic. Se mu pa že posreči obrat na hrbet. Mi imamo pampers premium in so nam super. Se mi še ni zgodilo da bi premočile. Kaka pa naš kar na 6 dni. mi je bilo prvič groza, ko ni tako dolgo kakal in sem klicala pediatrinjo in je rekla, dokler se otrok ne napenja in ne joče zraven je v redu. Tako, da sedaj kakamo na 6 dni, včasih 5. Naredi pa takrat res konkreten kup [sm=jezicek.gif] . Jaz mu imam namen začeti dajati gosto hrano pri 5 mesecih. Je nedonočenček in mu ne mislim še obremenjevati prebave, ker je mamino mleko le najboljšo.

Joj jaz nevem kaj je s temi rokami. Naš jih že 2 dni večer daje v usta in sesa. Sem mislila, da je lačen, pa noče jesti. Pol sem mu dala dudo, pa jo je samo ven pljuval. Pa krčkov tudi nima, ker se ne zvija. Tak da res nevem kaj bi naj blo to. Se pa tudi zelo slini.

Včeraj se mi je zdelo, da se je naglas zasmejal, ampak nisem prepričana, če je bilo to to.

Če gledam TV pa jaz tudi nadevam blazine tako, da ne vidi čez in se zamoti s čim drugim.

UAU bauko. 4 tedne morja. kako ti zavidam [sm=smiley36.gif] . Nam še za en dan ni uspelo iti. Bomo poskušali drugo leto nadoknaditi.

Je pa postal zelo zgovoren. Je tako sladek ko mu kaj govoriš in odgovarja [sm=smiley27.gif]




puncka. -> RE: Junijski škratki 2014 (25.9.2014 9:40:12)

Zivjo puncee! Berem vas redno, sicer nisem se nikoli nic pisala, saj je moja dojencica julijka, vendar mi sploh skupine nimamo..oz je nekako po porodu zamrla :( mi je pa zanimivo brat vas, da vidim kaj nas priblizno caka ;)

bauko moja tamala ima cisto isti ritem.. popapa, je nekje urco dobre volje.. pol zacne sitkat..in zaspi za 15-30 minut. Potem pa je spet lacna in ponovimo postopek od zacetka.. jemo pa priblizno na 1.5 do 2 ure podnevi.. ( razen ce res trdno zaspi, kar se zgodi 1x na teden, potem podaljsa ta razmik) .. ponoci pa je zacela spat malo vec..spi prvo rundo nekje 4-6 ur. Potem se pa zbuja al na 1,2 urce, ce mamo sreco tudi na 3.. cisto odvisno no :) se pa polno dojimo in zelo hitro raste :) je bla na pregledu pri 2.mesecih dolga 61 in tezka 5.450g :) zgleda je velika po meni, ker sem tudi jst 180cm :)

Glede plenic.. jst sm tudi ze probala pampers, babylove pa muller.. so mi pa najbolj vsec babylove ker zgledajo najbolj naravne, nic parfumirane..ceprau mi delujejo nekam grobe.. ampak mala jih lepo sprejme :) sm pa tudi jst misnla da mi prepuscajo ker so premajhne( ker je bil kakec po celem hrbtu ko je kakala), ampak sm pol ugotovila, da ce jo imamo po rokah ko kaka vedno vse ven zleze..ce pa lezi ali je v stolcku ostane vse lepo v plenici. Drugace katero st.plenic nosijo vasi skratki?

Oblacenje nasa pupica je fuul vrocekrvna..zato je oblecena vecinoma tako kot mi.. smo z obale ;) zato imamo podnevi vecinoma bodi s kratkimi, hlacke od trenerkice in nogavicke.. ce je pol bol hladno ji se majcko oblecem.. ko gremo vn pa jo pol se z dekico pokrijem :) ji je pa vecinoma pretoplo kot mrzlo :)

Rokice nasa jih tudi tlaci v usta.. tudi npr takoj po hranjenju.. pa sm tudi jst misnla da je lacna..ampak noce jesti.. po moje pac raziskujejo svoje rokice in itak sesanje jim je najbolj domace..zato jih sesajo :) drugace sm tudi jst ji probala dudo dat namesto rokice ampak je sploh noce.. nikoli je noce no..

Nasa pa fuuul rada pase kravice..in se ze dviguje na rokicah in tudi nekaj casa zadrzi.. je prau lusna v tasni pozi.. se pa vec dviga, ko npr lezi tatiju na prsih in jo klice kot pa ko jo damo tako na tla :)
Je pa talo zanimiva ker vsak dan kaksne noce zvoke odkrije.. in pol probava in klepeta ..je prava klepetulja ..po mami haha
Upam, da me sprejmete medse.. uzivajte z vasimi bebami :)




Alyonka -> RE: Junijski škratki 2014 (25.9.2014 9:59:11)

Neznanka, to, da dajejo rokice v usta, pomeni, da jih spoznavajo, raziskujejo - je del razvoja, zato ni treba tega prekinjati, dajati dudo. Naš si jih da tako globoko, da potem kot da hoče zbruhat [sm=smiley36.gif]..
Puncka, bauko, tudi naš je podoben - spi do urce, pa se zbudi in če je več kot uro buden, rata siten. In spet spat. Do pred kratkim sem do poldneva in čez samo z njim v postelji ležala in sva spala (ali pa sem brala), ker je lažje zaspal nazaj, zdaj ga težje uspavam in traja. In tudi naš ima te ta dolge spance izjemno redke[sm=zmeden.gif] ... kar pomeni, da si komaj komaj kaj skuham za jest. Začnem rezat čebulo in zajoka , pa že moram k njemu[sm=smiley1.gif] in potem ga imam kar pri sebi, ko kuham in pojem.
Ponoči pa prva rudna super - do 1h, 2h, po tem pa podobno: se zbuja na uro ali na dve, dokler se ne pokaka. Ampak kaka itak zdaj po novem spet 3- do 5-krat/dan.
Pleničke ima pa trojkico. Ima očitno tekoč kakec in se fulkrat razleze po hrbtu. Včasih pa drži, ja, da če ga nimam takrat po rokah, kakec bolj ostane v plenici. Babylove delujejo grobe, nam so pri novorojenčku naredile izpuščaj, zdaj ne več, sem pa tokat vzela une Natur, a nam tudi v teh gre drekec skozi.




condfa8h -> RE: Junijski škratki 2014 (25.9.2014 12:28:49)

Ha, ha, ha...zgleda da imamo podobne težave :) moj tudi je, spi pol urce in pol se malo igra in pol postane zaspan in slabe volje :(.... pol ga pa cartam in nosim, dokler ne zaspi. in pol ponovi pesem. Jem kuhanih stvari že dolgo ne, tako, da teža pri obeh pridno raste :).

Včeraj sva bila pri pediatru, 67 cm in 8350 g (ni čudno da me boli križ in vse ostalo od gležnjev do ramen) in dobil je prvi odmerek cepiva (niti zajokal ni), je pa danes mogoče malo bolj slabe volje.

Že dva večera zapored ga uspavam od 6 do 8....pol zaspi in spi do 1, pol pa do 6. Prejšnji teden je zaspal okoli 10 in spal do 6 in pol še do 10....normalno, da mu manjka.

Glede plenic, so meni vse ok, najraje imam Pampers narejene v Nemčiji ali VB.

Oblačim ga manj kot sem ga, ker je imel pikice, ker mu je bilo vroče. Zdaj je v bodiju in bombažnih žabicah, pa pokrit s koco in dvakrat preloženo brisačo, ker imam odprta vrata. Mislim, da ga ne zebe imava notri okoli 21 stopinj.

Pedokinetika je zelo draga, jaz sem našla malo bolj ugodno variatno v Šiški, še vedno je 10 obiskov 110€...ne vem, kdaj sem nazadnje zase porabila 110€...kak se stvari spremenijo :)

Glede velikosti plenic, midva imava še en paket 3, pol pa že čaka 4. Pa tudi oblačila 68 gredo počasi v hrambo. Ful me moti, ko ga vse nogavičke okoli gležnjev tiščijo, pa kupim velikost 20, tak, da so mu zelo velike, pa nič ne pomaga.

Tlačenje rokic v usta pa mi je babica rekla, da je to razvoj čustvene inteligence, malo novejša teorija pa je da se samopomirjajo. Tako, da to nikakor ni slabo. Moj bi dal vse v usta, zadnjič je glodal celo blazino, ki mu jo položim za hrbet, da se ne obrne. Se pa obrača kot vrtavka, obvezno, ga najdem, da spi na hrbtu. Mu bolj paše kot na boku, ampak dosti trza ko je na hrbtu.

Zelo rad pase kravice, mu je pa to že malo premalo bi se rad že plazil in pol mu ne gre in je hud. Ravno zato hodiva na telovadbo, da mu bom znala pomagat naprej. In da se malo druživa (dojenčki so mu zelo zanimivi) pa da dobim jaz malo poguma kako ga prijet. Aja, pa "sedenje" je zakon.

Ima katera nosilko? Kako se obnese? Moj noče več bit v globoki košari (nič čudnega, ko pa ima zgoraj samo še 3 cm prostora, ob strani pa še tolko ne), tako, da pol joče ko je not, pa moti ga, ker ven ne vidi. Občasno, ga za krajši sprehod dam v jajčko.

Je pa še vedno na 3 ure, po 150 ml. Mi je pediatrinja rekla, da bi moral jest na 4 ure, da mu naj dam čaj... Se pa res ne da nikamor it, ker je tako pogosto.

MIslim, da je to to[sm=smiley36.gif]. GRem še kaj nardit, predn se zbudi moj polhek.

Lepo se cartajte!!

MOgoče so pa slabovoljni ker je bla včeraj polna luna.... Kakorkoli, samo da so zdravi!!!!!!!!




puncka. -> RE: Junijski škratki 2014 (25.9.2014 15:23:07)

Hranjenje.. to mas pa prau ja.. ker je na urco pa pou, dve..se zelo tezko kam gre.. oziroma dostix se dojimo kar avtu, ker postane lacna :) pa organiziramo sprehod tako, da smo ob pravem casu..se podojimo in sibamo naprej.. mi je pa zanimiva, ker sploh ni tolko rada v vozicku.. kaksnih 15 minut je zanimiv, pol pa vedno zacne jokat.. pa pol nekako zaspi,.. ampak samo za maxx pou urce. Nikoli mi ni spala v vozicku po 2 ali 3 ure..kot kaksnim kolegicam.. mogoce se to se spremeni no :)

Joj nasa vedno tudi nekje ob 4-5 zjutraj zacne "kakat". Se napenja in napenja.. tako da nas zbudi, ampak nikoli pa ne kaka.. zaspi nazaj po nekje pou urce napenjanja.. ce imamo sreco pa pozabi "kakat", tako da se une dneve ful naspimo ko pozabi. :) se mi zdi, kot da ji je to postala rutina.. ker se nekako vedno ob isti uri napenja, kaka pa potem enx po 10 al 11 uri..prej nikoli..
Tudi ponoci je vec ne previjam, ker se samo razbudi ko jo premetavam.. itak pa ni zjutraj nikoli pokakana.. :)

Joj sem ze mislila, kako smo jo super navadli, da jo podnevi kar odlozimo in zaspi..pa ni tako.. jo morem dostix zdej uspavat, da zaspi.. je pa ful rada v lezalnicku.. ko vidim da je tecka, jo dam v njega, vklopim vibro in jo malo zibam in zaspi. Ceprau spi v njem samo enx na dan..ker ne vem kolko je zdrav ta polozaj v lezalniku.. je ubistvu kot v jajcku.. njej sicer pase, ampak z razvojnega vidika pa? A ve slucajno katera kako je s tem?

condfa8h na kaksno telovadbo pa to hodita? kasne vaje delate tam? Se ti da kaksno opisat prosim?

Joj ja nasa je tudi bla cela pikasta od vrocine.. se posebej ko je blo bol vroce.. pa sem jo pol zacela manj oblacit..ker res sem jo velikox preveckrat oblekla kot premalo.. ampak itak na zacetku se ne ves tocno kako pa kaj..pa tudi vsi pravijo da se dojencka oblece eno plast vec ko sebe.. pri nas to sploh ne velja :)

Jst sm ista ko kuham.. narezem cebulo, pa zacne jokat..pa jo uzamem..pomirim..pa dam na kavc.. pa narezem meso, pa spet zacne jokat pa spet ponovim postopek.. tako da ko sem sama doma z tamalo kuham eno stvar za katero sem prej porabla 1 uro, tudi po 3 urce haha..ampak sej bo :) je lepse tako, kot prej ko smo bli sami..





bauko -> RE: Junijski škratki 2014 (26.9.2014 13:42:05)

Vozičkanje: mi tudi razmišljamo o kengurujčku, ker budna ne zdrži dolgo v vozičku. Sicer se je malo unesla in zdaj tudi zaspi, pa tudi šoder ni več problem, ampak potem ji je pa hitro dolgčas. Če jo vzamem ven in nosim, je pa pridna...ampak z eno roko rinit voz, v drugi pa imet vedno težjega dojenčka - no go. Glede kengurujčka so sicer deljena mnenja - eni pravijo, da je ok, drugi absolutno odsvetujejo...ne vem...spet še ena stvar za doktorirat. Nam je pediatrinja rekla, da pač po zdravi pameti, se pravi, da ni notri predolgo (pol urce komot) in da je čim bolj naslonjena name - da čim manj sama nosi lastno težo, da se hrbtenička ne poseda in da ni vsa zverižena. In da je treba pazit, da ne priščipne preveč nogic, da je oblazinjen tam, kjer nogice pokukajo ven.

Prijemanje stvari: Od včeraj naprej redno grabi stvari, ko je na igralni podlogi. Sicer je že prej redno grabila plenico ali pa če ji je kaj drugega prišlo pod roke. Včeraj pa sem opazila, da prijema namerno. [sm=smiley1.gif]

ah ja...že čivka [sm=smiley1.gif]

se beremo, LP




Alyonka -> RE: Junijski škratki 2014 (26.9.2014 20:17:44)

Bauko, pri nas je isto: v vozičku spi pol ure (dopoldne tudi dlje), potem pa buden težko zdrži. Saj jih je za razumet - ležećki na hrbtu, skoraj nič ne vidijo, daaleč od mame, dotika.
Nosilkeso po mnenju fizioterapevtov bolj ne kot ja, ampak se strinjam, ja - po zdravi pameti, pa izbrat fajn nosilko. http://www.mojskratek.si/index.php//blog/vrste-nosilk/
Jaz sem gledala bobe http://www.mojskratek.si/index.php/trgovinica/nosilke/strukturirane-mehke-nosilke/boba-4g-organic-carrier-pine.html
sam so tu na slikah že ful večji dojenčki. Ko enkrat držijo glavico, je lažje, naših majčkenih po mojem res ni dolg za met noter, večje pa najbrž tut dlje kot pol ure.

Na iskreni.net (tiste, ki ste iz LJ) pa ob sredah nosilke za nekaj evrov tudi izposojajo.

Lep vikend.





tamala13 -> RE: Junijski škratki 2014 (26.9.2014 22:11:53)

Hoj, naša je tud tko, poje, se mal igra, pa zmatrana pa spat. Sam zadnje dni ma okol kosila lih tadolg spanec, kar je kr kul :) Mi pa v vozičku lepo zaspi, pa tud na morju smo jo mel kr v tej košari od vozička. Mam pa tud en ta raztegljiv trak, sam ga uporabljam samo kadar dežuje. Sva pa naročeni na fizioterapijo, pa bom vidla, kaj bodo rekli tam.
Spanje.. Jst sm tud misnla, da se je odvadla ponoč kakat, ampak zdej pred kratkim je pa spet začela, in to lih takrat ob 5h. Pa valda se po previjanju takoj zbudi :) Gremo pa spat ob 21h pa spimo do 7h, z 1 do dvema obrokoma vmes.
Bauko - si probala tudi z nastavki? Jst jih dam gor občasno, ko noče prijet, in zgleda, da ji je sam filing drug, pa pol lepo je. Se je pa tvoja lepo zredila, naša je pol kile lažja (pa prbližn isto velika).
Uf, koliko je že ura, čas za spanje tud zame :) LP




coala -> RE: Junijski škratki 2014 (29.9.2014 10:10:15)

Mogoče se bo kateri zdelo zanimivo

https://www.youtube.com/watch?v=2eHet3Z9DTk




condfa8h -> RE: Junijski škratki 2014 (29.9.2014 17:44:15)

Pozdravljene,

Puncka. hodiva na pedokinetiko, najbolje, da pogledaš na youtube.

Alyonka, hvala za info, upam, da v sredo dobimo boba nosilko, so mi jo priporočali, je pa draga in je super, da se jo da preskusit.

Naš mali je danes spal od desetih zvečer do sedmih zjutraj, pol pa je bil tako lačen... Pa zdaj že tretjič spi :)...pardon, ravno se je zbudil.

Šibam!

Uživajte!!




Alyonka -> RE: Junijski škratki 2014 (30.9.2014 18:01:08)

condfa8h, poročaj, kako se obrestuje nosilka. Prosim! Kolk je star tvoj fantek?
Ja, drage so, res[sm=smiley13.gif]... naj vama super služi!

Lepo se vse imejte.




bauko -> RE: Junijski škratki 2014 (30.9.2014 22:32:34)

Jaz sem pa na FB napisala, če ima mogoče kdo od prijateljev za posodit ali prodat kengurujčka in smo ga dobili v trajno last zastonj [sm=smiley1.gif] Se je splačalo poizkusit, čeprav sem dvomila. Imamo pa baby bjorn kengurujček. Zgleda ok, sprobali smo ga pa doma, 3x po par minut. 2x je bilo ok, 1x pa je protestirala, ampak mislim, da zato, ker je bila zaspana. Zdaj jo bom vsak dan dala malo not, da se navadi, potem pa upam, da bo šlo. Nisem vedela, da toliko otrok ne mara bit v kengurujčku.

Punce, a vam kaj izpadajo lasje? Meni ful!!! Vem, da je to normalno po porodu, ampak je pa res nadležno. [sm=smiley21.gif]

tamala13, ja, imava nastavke že od začetka. Ampak gospodična je na komot narjena zgleda. ...ali pa sem na začetku zafrknila, kaj pa vem.[sm=smiley1.gif] Je pa res, da...v tisti FB skupini dojiva se sem brala razne nasvete...no, jaz se sicer res trudim s pumpo in tamala se res lepo redi in je zadovoljna in kljub temu, da je začela zavračat joško, smo imeli dodatek do zdaj samo trikrat...vseeno pa pač nisem ena izmed tistih žensk, ki so pripravljene z otrokom cel mesec ležat 24/7 v postelji, zato, da je dojenček pač priklopljen in da resnično sesa točno takrat, ko želi. In potem jedo v postelji in vstanejo samo za na wc... [sm=zmeden.gif] To smo imeli pri nas nekaj podobnega na sporedu ene 14 dni in se je meni skoraj strgalo...in sem zaključila, da je boljše, če pač ni toliko na joški in pač črpam, kot pa da fašem depresijo, preležanine in trombozo. Kr neki, res, to ni zame. Itak bi posledično tudi otrok trpel...
Kakorkoli že - mislim, da se premalo govori o težavah pri dojenju. Ker dokler ne probaš misliš, da pač otroka daš na joško in to je to. ...MHM...[sm=jezicek.gif]
No ja, itak bomo že zelo kmalu začeli kuhati in pasirati zelenjavo [sm=bravo.gif]

Zadnjič sem nekaj omenjala prijemanje igračk [sm=smiley1.gif]
No, zdaj že par dni lepo grabi igračke, ki visijo dol z loka na igralni podlogi in če se le da, jih seveda tlači v usta. Včasih pa je kakšna igračka dovolj blizu, da jo prime, ampak predaleč, da bi jo lahko dala v usta...potem je seveda zelo huda [sm=smiley36.gif] Pa tudi na sploh je začela testirati glasilke...prej se je lepo pogovarjala in pač spuščala glasove, grgrala, čebljala...zdaj pa prav vpije, hehe, buča mala [sm=smiley1.gif]

Fuuul mi je všeč, da je spet zaživel forum, res je fajn brat, kaj počnejo drugi enako stari dojenčki. [sm=bravo.gif]

Še eno vprašanje: Kako ve čistite gube na vratu/pod pazduho? Moja je vsakič tolk huda in se dere ko zmešana. Ampak jaz ne popuščam, ker so se ji že naredili eni nagravžni svaljki, pa včasih ima malo pordelo kožo v gubah...kar je logično, od vsega politega mleka, švicanja, ipd... Verjetno se to malo vname in jo peče in zato skušam biti čim bolj nežna, ampak samo da jo primem pod brado, začne glavo dol tiščat in potem imava pravo borbo... [sm=zmeden.gif]

Pa še ena hecna prigoda: Kot je ena že ugotovila, je moja mičken bajsika zdajle. Res ima zalita lička, orenk podbradek, nogice in rokice kot kakšna kuharca...in zadnjič je nekaj tečkala že lep čas in nisem več vedela, kaj bi in sem ji začela pet pesmico "debela deklica, je moja ljubica..." in se je takoj pomirila in začela smejat [sm=smiley36.gif]

uživajte!




tamala13 -> RE: Junijski škratki 2014 (30.9.2014 23:10:18)

Helou :) Naša je pa zdej prešla iz čebljanja na brbljanje. ji je blazno všeč, pa slini se fuuuul, tako da ji dam kr slinček :)

coala, tnx za link, ful zanimivo, tudi povezani videi. Bomo sprobal kakšne vajice, čeprav je kr huda, noče pokrčit nogic pa stegnit rokic.. Mora biti res res dobro razpoložena.

@izpadanje las: ja, meni tudi. Sem mislila, da mi ne bodo, ker mi v nosečnosti niso nehal izpadat, ampak zdej gre po pranju tko prov cel šop! Se moj zafrkava, da bi morala nabavit uno rumbo za domače živali, zarad vseh teh las naokrog.

@dojenje.. Ja, sem bila ful vesela, ker nama je na začetku zalaufalo, ampak kaj ko je to trajalo ravno en mesec. Pol pa verjetno alergija na jajca, pa tale njena zategnjenost in zdej ni več tolk zabavn. Zaenkrat je še ne zanima preveč svet okrog nje, pol bo šele zanimivo :)

@puščanje plenic - zadnjič sem prehitr rekla, da se nam to še ni zgodil.. No, od takrat se je že ene trikrat, ne vem, kako jim to uspe spravt ta kakec skor do vratu :) Najbl so spustile pamperske, tok o firmah :)

Ena je pisala o nogavičkah, na nextu majo take, da se ne pozna rob (http://si.nextdirect.com/sl/x542802s5#683446), pa lahko zavihaš rob al pa tud ne :)

Lep večer vsem skupaj!




mala dama -> RE: Junijski škratki 2014 (1.10.2014 21:11:09)

po dooolgem času se spet javljam..nikakor mi ne uspe do računalnika, pa sem cel dan doma [sm=jezicek.gif] ...

vidim, da smo skoraj vse na istem..naša je tudi zaspana vsaki dve uri ali pa še manj..in potem ko jo dam spat, ne spi več kot 30 min. , mogoče ji uspe kdaj 45 minut. A se vaši tudi še zbujajo ponoči? Jaz jo dam v nočno spanje med 20 in 21 uro in se zbudi ob 3 zjutraj, potem zaspi še do 7-ih.

Jaz imam nosilko boba doma, sem jo dobila za darilo, pa je ne uporabljam..ne vem..je nekako ne znam dobro montirat in še naša punca je zadnje čase rada v položaju, da gleda naprej..nekako tako izgleda, da ji ritko prislonim na moj trebuh, eno roko držim po njenimi nogicami, drugo pa okoli njenega prsnega koša. In ona drži gor glavo kot kakšna šefica in vse opazuje...radovedna kot hudič !! Me pa moti, ker ne vem ali je ta položaj škodljiv za njeno hrbtenico ali ne...in še zadnje dni zvija glavico navzdol, kot da bi rada gledala moje čevlje [sm=smiley29.gif] .

Bauko..tudi mi smo kar konkretni...je še zdravnica rekla, da je fajn baba...62 cm in 6300g . Mene fajn boli hrbet od njenih gramov [sm=jezicek.gif] . Bom že potrpela..še malo pa ne bojo hoteli več biti v naročju...samo da pogruntajo, da imajo svoje nogice.

Naša se še nič ne steguje za igračkami, če ji pa ponudim in ji dam v roko, jo takoj nese v usta...brblja in pljuva tudi kot velika...danes je bila do čela v kapljicah od sline, tako je pljuvala. In strašno se veseli igračk...ali pa ko ji dam njene nogice v usta..to je veselje...

Glede dojenja pa je pri nas tako...izključno se dojimo, tudi na eno uro...zaspati sploh ne zna drugače. Mogoče včasih, če plešem z njo po stanovanju. Sem pa opazila, da ko pohajamo po trgovinah ali na sprehodu, sploh ne pogreša joške...takrat je komot tri ure brez težit za jest.

zdej grem na brzino pod tuš, da bom imela še kaj od večera..

lepo bodite !!!!




condfa8h -> RE: Junijski škratki 2014 (1.10.2014 22:14:01)

Pozdravljene!

Alyonka, danes smo po 2 urah cakanja koncno dobili nosilko. Jo bom sprobala med vkkendom in sporocim. Moj mali je star 4m in en teden,velik 67 cm in tezak okoli 8500g.....mala dama, tudi mene vse boli :(.

Kar se poze drzanja tice, mislim, da je ok, moj bi rad sedel. Jaz ga primem z levo roko pod obe pazduhi in ga naslonim na levi bok, al pa ce mi preko noge visi...vazno, da gleda dol in naprej. Ce ga dam na hrbet je zeloooo hud.

Glede dojenja, res nihce ne govori o problemih in tiste, ki ne dojimo smo skoraj zlocinke. Zadnjic je na enem predavanju sestra iz lj porodnisnice rekla kako se sestre matrajo, da ti pomagajo, da vzpostavis dojenje pred odhodom domov. In pol sem ji jasno povedala da to ni res. Boge nosecnice pol to dejansko pricakujejo in pol so razocarane. Govorim pa iz lastnih izkusenj.


Bauko, gubico ocisti med tem ko pase kravice :)

Kako pa je s polivanjem? Pr nas je vedno slabse...zgleda, da zato , ker upirablja vsc trebusne misice in ni pri miru....

Lepo se imejte!




neznanka89 -> RE: Junijski škratki 2014 (2.10.2014 10:52:39)

Pozdravljene,

vidim, da je kar nekaj novosti, tako, da se še jaz malo javim. Naš škratek je proti vašim pravi drobižek s 65 cm in 6100g, tako, da jaz še nimam težav z bolečinami v križu [sm=smiley36.gif]. Nosilke pa jaz verjetno ne bom nabavila. Si je nimam kje sposoditi, da pa jo kupim, pa mi je predrago. Se je pa naš začel buniti v vozičku. Še pred enim tednom je še zaspal še preden sma prišla z dvorišča, sedaj pa je kakih 15 minut miren, pol mu pa tečno postane [sm=smiley13.gif].

Vi dajete svojim malčkom D3 kapljice? Pa glavice vam že lepo držijo pokonci? Mene je že začelo skrbeti malo. Kravice pase zelo lepo in dolgo drži glavo pokonci, če pa bi ga potegnil za roke pa niti približno, da bi jo potegnil s sabo. Sma pa bila v razvojni, in je bilo vse brez problema, za glavico pa ima sicer še en mesec čas, da jo bo začel držati pokonci.

Je pa naš tudi sedaj začel polivati ja. Zgledaa res zaradi večje uporabe trebušnih mišiJa, jaz sem tudi mislila, da bo dojenje nekaj najenostavnejšega in naravnega, pa sem se kar krepko namučila in presekirala zraven.

Lepo se imejte.




coala -> RE: Junijski škratki 2014 (2.10.2014 11:08:54)

Jaz mu čistim gubice kar z tistimi čisilnimi robčki,s tem da ga namočim v mlačno vodo in mičkeno bebi mila pol pa še oplaknem in z brisačo pobrišem.Moj se pa na glas reži ko mu nagnem glavico nazaj in čistim vrat :-).




Alyonka -> RE: Junijski škratki 2014 (2.10.2014 20:06:20)

https://iskreni.net/druzina/starsevstvo/194-vzgojni-izzivi/dojenje/165373-prenehajmo-govoriti-o-prednostih-dojenja.html
pripenjam članek o dojenju, je bil na dojiva se, če ga niste videle. se strinjam, res se težavah z dojenjem premalo govori, na dojenje na materin. šolah nič ne pripravljajo. Pa saj tut na materinstvo ne, da bi ti kdo v prvo, ko si mama, povedal, da je bistvena dobra organizacija, da si vsaj prva dva meseca urediš, da nekdo zate kuha in to ne mož, ki je itak po 14 dneh nazaj vpet v ta nori tempo. Da mamica potrebuje z novorojenčkom totalen mir in druge reči ...

Igračke, prijemanje - naš prime že, tudi ves vznemirjen je, če mu na lok dam in opazuje ter nese rokico proti igrački. Obrača se še pa nič ne. Še vedno se zelo slini. Spi tudi malo, po 40 min., a fulkrat na dan in imam občutek, da ves čas samo uspavam. Kako ve uspavate? Meni je zadnje dni to kar izziv ... se ne umiri na rokah, na dojki ga ne, ker poliva oz. ga potem tišči, če zaspi, ne da bi podrl kupšek. RAd je na prsih, da leži na mojem trebuhu, a to šele, ko je ves utrujen. Večkrat zdaj z jokom zaspi, ker se prej ne more umiriti.

Nosilko namervama nabavt, ker spet protestira v vozu. Sploh noče bit noter. Popoldnevi so težki, ful rab mir, a je starejša doma in je džumbus ...

Neznanka, za glavico imata še čas ... do 4. meseca, naš jo drži, a še omahne.
D3- js skor nisem dajala, ker smo imeli krče, potem sem dobila info, da če so krči, je dobro nabavit oleovit, a v Avstriji in Kranju jih menda prodajajo. Potem sem našla probiotike Biogaia z dodatkom D-vitamina, te mu pa kar redno dajem.




Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>