aparat za sladoled- navodila (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


*miska.mcc* -> aparat za sladoled- navodila (20.6.2014 8:51:20)

po stari mami sem "podedovala" aparat za sladoled. (v bistvu ni mašinca, apat tista "skleda", ki se jo da ponoci v zamrzovalnik)

kako se s tem dela sploh? navodil ni bilo zraven.

hvala![img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/img]

tak je:

[img]http://shrani.si/t/2T/Np/2Ymhrkjj/55021a.jpg[/img]




malaMravljica -> RE: aparat za sladoled- navodila (20.6.2014 10:20:49)

Super si to podedovala.

Imas kasno kodo izdelka, ce ne jo pa stric google najde in jo das v ta iskalnik notr.
Al pa poklic na bosch center v Slo in prosi, ce ti dajo na mail.

https://portal.bsh-partner.com/portal(bD1kZSZjPTAwOQ==)/PORTALFRAME.HTM





ronja -> RE: aparat za sladoled- navodila (21.6.2014 12:35:11)

Skledo daš v zmrzovalnik (pravijo, da je dovolj čez noč, ampak je boljše 24 ur, sploh pa je NUJNO taprvič, ko jo daš not, da je vsaj 24 ur not).
Narediš sladoled in ga daš v hladilnik, da se ohladi, kolikor se le more (če ne bo dovolj hladna zmes, se ti bo skleda preveč pregrela med mešanjem in ne bo nastal lep kremast sladoled).
Vzameš skledo iz zmrzovalnika, not vliješ zmes za sladoled, daš gor še motorček z mešalko in vključiš. Najboljše, da ga daš delat nekam v klet ali pa vsaj na tla, kjer je malo hladneje kot na kakem s soncem obsijanem pultu... Seveda paziš, da nimajo dostopa mački in malčki[sm=smiley36.gif].
Po dobre pol ure do 3/4 ure je zadeva narejena. Eni zapiskajo, ene moraš poslušat, kdaj se začne matrat...

PS: če ti motorček crkne (redko) ali če se ti zlomi pedalka ali kak njen del (zeloooo pogosto, verjetno ne bo problem pri tem, ki je verjetno že star in takrat je bila boljša plastika v uporabi), lahko posodo še vedno uporabljaš, samo da ti na roke mešaš in pride čisto isto dobro (tako delamo na morju). Ker rezervnih delov itak ne dobiš, vsako leto zamenjajo model, pa garancija navadno "ne velja" na te dele, ki grejo:D. Če ta tvoja reč sploh nima motorja (vidiš tako, da nima nobene žice z vtikačem:D), potem lahko še vedno delaš tako kot opisano.

POročaj, kako ti bo ratalo:)




*miska.mcc* -> RE: aparat za sladoled- navodila (21.6.2014 12:48:13)

hvala obema!!!!

imamtisto posodico, ki je na sliki zgoraj. (brez kablain pokrova in metlic, iitd, itd)  moram jit še malo brskat po mamini shrambi. [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/img]

in tole: 

[img]http://shrani.si/t/2f/1P/2clgehvy/boshmixser.jpg[/img]

posoda za sladoled se lepo usede na to večjo masino.  metlice so pa prevelike.  se pravi, da moram mešat na roke?  kolko časa in na koliko časa?




ronja -> RE: aparat za sladoled- navodila (21.6.2014 12:53:26)

Mešat moraš kar bolj ali manj skoz, ker sicer se na stenaz posode naredi predebela plast in je ti s svojimi mišjimi rokicami ne boš mogla več dol spraskat (ok, tvoj mišon bi mogoče lahko, ampak sladoled ne bo tako rahel). Če ga mešaš na roke, je v taki posodi hitreje fertig kot če meša mašinca (večkrat preverjeno, ne vem, ali ker bolj postrgaš ali ker mašinca z motorjem greje, ampak je razlika): ti moraš mešat nekje 15-20 min, mašinca pa dela cca 30-45 min. NI da bi zdaj morala non stop samo mešat, lahko zraven pospravljaš posodo iz pomivalca, samo moraš pa vsako minuto pomešat,najlažje s kako spatulo, s tem tudi ne boš posode poškodovala.

Če imaš oboje od Boscha, malo vprašaj, mogoče bi dobila še metlice kot rezervni del, prej seveda poglej, če jih nima stara mama kje. Saj verjetno je kupila vse skup - kot dodatek k temu multihudiču:D. Dokler ne dobiš metlic, pa se bojim, da ti posoda in posebej motor brez vmesnega člena ne bosta nič sama naredila:D.

PS. metlica za mešat sladoled ni taka kot una za stepat smetano ali mesit testo. To bo vsekakor ena PLASTIČNA, navadno bela zadeva, ki bo prišla čisto do stene posode (sicer ne dela, če ne postrga s sten, ker ravno tam sladoled zmrzuje). Da boš vedela, kaj iskat. Z navadnimi metlicami ne boš nič naredila, ker bojo prešvoh in ker ne bojo prišle do stene. Lahko samo zmrzneš v drugi posodi v zmrzovalniku, pa potem stepeš, pa spet daš malo zmrznit, pa spet stepeš. Tam se potem navadne metlice obnesejo, samo mora bit posoda taka, da to prenese - tu boš teflon dol spraskala, če boš z navadnimi metlicami ordinirala.




kokosh -> RE: aparat za sladoled- navodila (21.6.2014 14:07:51)

Če nimaš plastične metlice, lahko mešaš "peš" s silikonsko lopatko [sm=smiley36.gif]

Meni zadnjič ni uspelo narediti druge zaporedne runde v istem piskru (v kuhinji je bilo skoraj 30°C), pa sem cel pisker od sladoledarja z maso vred vrgla v zamrzovalnik in potem vsake toliko premešala od robu navznoter ...




ronja -> RE: aparat za sladoled- navodila (23.6.2014 10:42:28)

Ja, to je ta peš sistem:).




*miska.mcc* -> RE: aparat za sladoled- navodila (23.6.2014 10:47:37)

sem šla vceraj peš pri vanilijevem.

in ga je zmanjkalo za čas posla. Hoferjev sladoled je ostal nedotaknjen. [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley14.gif[/img]




*miska.mcc* -> RE: aparat za sladoled- navodila (23.6.2014 10:51:29)




IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

... (v kuhinji je bilo skoraj 30°C), pa sem cel pisker od sladoledarja z maso vred vrgla v zamrzovalnik in potem vsake toliko premešala od robu navznoter ...
  


tko sem sama naslednjega. (čokoladnega)  [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/img]




ronja -> RE: aparat za sladoled- navodila (23.6.2014 11:12:55)

in ga je zmanjkalo za čas posla. Hoferjev sladoled je ostal nedotaknjen.

Haha, pri nas je isto! Imamo že ena 2 ali 3 mesece not kupljen čokoladni sladoled, pa se ga živa duša ne dotakne (pa ga ponujam![sm=jezicek.gif]) Je pa problem, ker se ti otroci (in ne/mož) razvadijo... in potem hočejo skoz domače met[sm=jezicek.gif].

Miška, dokler se ti posoda zmrzuje, lahko narediš kak semifredo, ta ne rabi mašince - vliješ v plastično posodo, zapreš s pokrovom in daš v zmrzovalnik[sm=smiley1.gif]. Pa so tudi dobri, Jamie ima par prav fajnih:).




amii -> RE: aparat za sladoled- navodila (27.6.2014 11:45:32)

Take lušte mi ženske delate s tem sljadoljedom, da sem še sama začela iskat mašino za sladoled [sm=smiley36.gif]
Ronja dala si super recepte in komaj čakam da poskusim še sama. In iščem tudi one posodice za lučke delat, da bosta ta mala dva lahko lizala.




ronja -> RE: aparat za sladoled- navodila (27.6.2014 16:03:21)

amii, pred kratkim sem v eni temi napisala vse modelčke za lučke, ki jih imam, njihov volumen in kje so bile kupljene. Če ti kaj pomaga - mislim, da je naslov nekaj v smislu "Modelčki za lučke iz Kika" ali nekaj takega. Teh iz kika sicer nimam in ne poznam, zaenkrat mamo dovolj;).




ronja -> RE: aparat za sladoled- navodila (27.6.2014 16:11:46)

Evo, mogoče ti kaj pride prav.

Nekoč sem kupila modelčke, ki imajo na spodnji del, kjer je tudi držalo od lučke, tako oblikovano, da ujame vse, kar kaplja iz lučke in iz tiste mini čašice štrli slamica, skozi katero potem otroci posrkajo, kar steče dol. Se mi je zdela genijalna zamisel in sem jih kupila, samo je problem, da so ti modelčki pa res ogroomni za tamale (katerim so namenjeni z uno slamico...)

Sicer pa evo ti volumne, sem si jih enkrat izmerila:
- modelčki Fackelman (iz hipermarketa Merkator/Špara, itd...): 50 ml, so posamič in se zataknejo en v drugega, prodajajo po 4 skupaj, mi jih imamo verjetno kakih 12user posted image - torej za 600 ml
- modelčki dežnički (pojma nimam, kje kupla) - 4je se skupaj držijo v enem stojalu: 50 ml (x4), mamo samo en komplet s 4imi, so pa najbolj priljubljeni - za 200 ml
- Ikeini modelčki: imajo stojalo, ampak so vsak zase: 65 ml (x6), imamo mislim da 3 komplete, torej za 390, 780 ali 1170 ml (odvisno koliko kompletov napolnim)
- modelčki s slamico - 80 ml, se 4je skup držijo v istem stojalu - torej za 320 ml, kupljeno v hipermarketu Merkator ali v Lesnini Brdo
- silikonski modelčki, kot za Calipso lučke - taki sploščeni konusi s pokrovčki, ki tesnijo iz Lesnine Brdo - 100 ml, mam 2, dobila za rd enkrat:) Ti so za otroke res navadno preveliki, vsaj kot posladek- za 200 ml
Seveda se da potem glede na količino narejene mase to vse skombinirat, da pride prav. Včasih sem to namreč računala, zdaj nima več veze, ker tamali šejk, ki ostane, ne glede na količino, z veseljem spijejo in moram itak naredit 2no dozo:D. Ampak mogoče komu prav pride.
PS: In seveda je v teoriji možno zamrznit tudi model, kjer niso vse luknje napolnjene... ampak to samo v teoriji:D.




Stran: [1]