kdaj in kako ste za nosečnost povedale otrokom? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Anonimen -> kdaj in kako ste za nosečnost povedale otrokom? (30.6.2014 17:40:35)

Gledala sem malo po forumih in povsod je govora le o tem, kako in kdaj o nosečnosti povedati možu, domačim, v službi. Jaz pa trenutno razmišljam, kdaj povedati otrokoma. Danes sem zagledala plusek [sm=smiley1.gif](zaenkrat sem povedala le možu), otroka pa sta stara 8 in 6 let. Pa me zanima, kdaj je pametno povedati otrokom in na kakšen način. Verjetno potem sledijo še kakšna vprašanja o tem, kako nastanejo dojenčki... Pri drugem otročku mi ni bilo potrebno kaj posebej razlagat, saj je bila takrat hčerka stara šele 13 mesecev, ko sem bila ponovno noseča. Zdaj pa sta že večja in sem malo v dilemi, kako povedat in predvsem kdaj povedat. Hvala že vnaprej za odgovore in vaša razmišljanja.




Anonimen -> RE: kdaj in kako ste za nosečnost povedale otrokom? (30.6.2014 20:04:00)

Živjo, najprej čestitke za [sm=rozacrtici.gif] [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Tudi sama sem v podobni situaciji, doma imamo 4.letnico, zeloooo radovedno in ki koooomaj čaka, da se ji pridruži kakšen bratec ali sestrica. Najina pot do druge [sm=nosecka.gif] je bila dolga in naporna in tudi hči je deloma vedela, da delamo na tem. Tako da jo je tudi že zanimalo zelo podrobno, kako nastane dojenček, in smo ji tudi povedali tako kot je (sem presodila, da štorklje in čebelice ne bodo dovolj-že od nekdaj ji odgovarjam na vprašanja čim bolj resnično in seveda to priredim letom primerno).

Skratka, midva ji bova povedala po nuhalni svetlini. Sem pa ravno prejšni teden kupila majčko na kateri piše "tanajboljša sestrica". Itak da še ne zna brat, ampak ko bo zvedla kaj piše bo fuuuuul ponosna in vesela in res komaj čakam, da ji poveva. [sm=smiley1.gif]

Bi bila pa tudi jaz vesela kakšnih zabavnih predlogov kako presenetit otroka, da prihaja nov [sm=duda.gif]




kamajuš -> RE: kdaj in kako ste za nosečnost povedale otrokom? (30.6.2014 21:24:43)

Podobno sem se nedavno spraševala sama: doma otroci 9, 7 in 5, ki si že nekaj časa navijali za [sm=duda.gif]. Z novico sva počakala, dokler se je dalo - se mi je hitro poznalo, tako da nismo zdržali zastavljenih 12t. Ta srednji me je že nekaj dni ored tem sumničavo spraševal, zakaj sem se tako zredila. Zato sva eno soboto zvečer preprosto povedala, brez pompa in cremonij. Sm tudi sam brskala po netu, kako to drugi izpeljejo, pa sva potem na izi naredila.

Sem se pa potem odločila, da celo četico povabim na morfologijo (nuhalne nisem imela), da je [sm=duda.gif] postal zares resničen. Od takrat so zelo pozorni do mene, veselijo se vsake doživete brcike in komaj čakajo novega člana. Kako bo pa potem, pa raje ne razmišljam [sm=smiley1.gif]!

Srečno!




Lidija -> RE: kdaj in kako ste za nosečnost povedale otrokom? (1.7.2014 7:34:20)

Jaz sem mojima (13 in 9) povedala ko sem bila noseča 10 tednov in nisem mogla več skrivati svojega trebuha. Reakcija je bila zanimiva, starejši je najprej vprašal, če veva koliko je on star (13) mlajši pa če se hecava (9). Tretjega namreč nisva načrtovala.
Nato pa sta se razživela in že začela pripravljati načrte. Starejši pravi, da bo on, ko bo bratec ali sestrica v šoli, hodil na govorilne ure, mlajši je pa takoj začel izbirati imena.
Je pa edino problem v tem, da sta sedaj tako neučakana, in skoz sprašujeta zakaj se tako vleče, kdaj bosta že dobila družbo.

Tako, da moje mnenje je, da ne glede na to kdaj poveš, so otroci veseli, le če poveš prekmalu, se jim čas, ko bodo dobili novega člana malce vleče.




RH82 -> RE: kdaj in kako ste za nosečnost povedale otrokom? (3.7.2014 7:49:43)

Jaz sem povedala 10-letnemu nečaku kar po Skypu (ker se malo vidimo), pa je takrat ravno bil zraven, ko sem sporočila sestri. Je pa bila njegova reakcija ful luštna - najprej se je samo smejal, potem pa rekel, da to morajo proslavit in iz hladilnika potegnil sladoled za vse. [sm=smiley36.gif] Se mi zdi, da bi mlajšim sicer povedala kasneje, ker jim verjetno še ni jasno, kaj se dogaja. Je pa včeraj nečak, ko sva se spet videla, me najprej ful lepo objel in polupčkal (pa je v letih, ko to ni več in), potem pa takoj začel božati trebuh in dojenčka.
Predvsem se mi pa zdi važno, da otroci izvejo od staršev, ne pa nekoga x, tako da je fino, da se pove, ko se trebuh vidi.




tinatona -> RE: kdaj in kako ste za nosečnost povedale otrokom? (8.7.2014 15:52:21)

Mi2 sva z mojim povedala sinu (9let), ko sem bila noseča kakih 9tednov. Oz. takoj, ko se je videl srček na UZ. Je šel tudi z nama na nuhalno svetlino in potem na morfologijo. Je že sigurno kakih 5 let navijal za sestrico in je bil full vesel. Zdaj je že tako velik, da ni preveč neučakan... Se pa sestrice zelo veseli. Vsak dan "jo" full boža in lupčka...




Stran: [1]