cvetača (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


mini86 -> cvetača (1.7.2014 13:09:23)

imam ogromno cvetače in bele in zelene-križanec..ena je bila celo težka skoraj 4kg..

no in zdj sm jo pripravila za v skrinjo..ampak tega je reeees oooogromno..

kaj še delate iz cvetače, razen juha, ocvrta, z droptinami, dušena..

a če dam v skrinjo a jo lahko potem odtajam in spaniram al je to najbolš iz sveže..no sj v skrinjo jo tud dam svežo




malaMravljica -> RE: cvetača (1.7.2014 20:27:20)

Meni je najboljsa v solati, lahko jo razkosckas in pomakas v pivsko testo in speces, fenomenalno, pa v vse vrste minestr, samo kuhana ali pa jo dam k krompirju, malo masla in pretlacim. Juha je tudi zelo dobra ja.




mateyka -> RE: cvetača (1.7.2014 21:09:20)

jaz imam FUL rada cvetačo v solati na ta način:
- skuhaš eno bulo (normalno soliš) in ohladiš
- skuhaš ene 3 jajca
- sesekljaš ali zdrobiš ene 2-3 stroke česna
- zrežeš jajca na male kose in zmešaš s česnom, kisom, oljem in malo soli
- poliješ po cvetači in

dober tek [sm=smiley1.gif]


aja, pa gratinirana s kuhanim krompirjev v pečici je tud fajn (kisla smetana in mal sira).




Paštetka -> RE: cvetača (1.7.2014 21:27:34)

Ocvrta cvetača v tempura batter testu

Malo drugačna cvetačna kremna juha:

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling/kremna-cvetacna-juha-s-crno-kumino-in-bucnim-oljem

Ali zame definitivno najboljša oblika cvetače:
http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling/dusena-cvetaca-v-solati





Stanislava_ -> RE: cvetača (1.7.2014 21:50:34)

O, mljaski, blagor se ti. Poleg vsega, kar je že našteto, je meni dober še cvetačni narastek, pečen v pečici.




mateyka -> RE: cvetača (1.7.2014 22:50:09)

paštetka, v receptu si zapisala, da kis in olje "preprečujeta razkroj bakterij" - a potem jemo tiny-mini mumificirane bakterije al kaj? [sm=smiley36.gif]




Paštetka -> RE: cvetača (2.7.2014 13:09:54)

Boljše, da ne vidimo tako na tini-mini, kaj vse pojemo in vdihnemo. [sm=jezicek.gif]




mini86 -> RE: cvetača (2.7.2014 13:45:41)

kako se pa nardi ta gratinirana s sirom v pečici?

a je ista če jo uporabljam zamrznjeno..a jo pred pečenjem/kuhanjem odtajam




Stanislava_ -> RE: cvetača (2.7.2014 18:12:15)

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

kako se pa nardi ta gratinirana s sirom v pečici?

a je ista če jo uporabljam zamrznjeno..a jo pred pečenjem/kuhanjem odtajam


En recept: http://okusno.je/recept/gratinirana-cvetaca
Drug recept:  http://okusno.je/recept/cvetaca-s-sirovo-omako

Za zamrzovanje ne vem--žal nimamo te sreče, da bi jo v velikih količinah zamrzovali. Po moje je dobro, da se odtaja, da ni narastek preveč voden.




mateyka -> RE: cvetača (2.7.2014 20:46:39)

jaz zamrznjeno pokuham preden gratiniram. drugače se mi zdi da bi bla surova? [sm=zmeden.gif]

sta mi pa oba stanina predloga všeč [sm=smiley1.gif]




Stran: [1]