Pikice po telesu (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih



Sporočilo


Sebastjan24 -> Pikice po telesu (5.7.2014 13:49:29)

Zdravo

Mene pa zanima če kdo ve kaj bi bilo tole ko ima naš mali (2leti). najprej so se pikice pojavile pod levo pazduho in po nogici, pred približno enem mesecem, sedaj pa jih ima po vsem telesu. pikice so neboleče in nesrbeče rahlo rdeče barve oz. skoraj kožne barve. pediater je takrat dal neko mazilo (10% olivno olje v belobazi za nego kože z izpuščaji), vendar pikice so se še razširile. ali je mogoče da je kakšna alergija na sonce ali na kakšno hrano. res je, da mali raziskuje svet in rokice vtika v vse nato pa v usta. ali je to nalezljivo, ker imamo malo pikico (še ne mesec) pa me skrbi, da ne bi še ona kaj dobila. 6 bolezen je že prebolel, kozice po mojem mnenju niso, ker pikice niso vodene, vročine tudi ni imel, res pa je, da ima rahel izcedek iz nosu, ki je brezbarven.

hvala za kakršnokoli pomoč.




sannndra -> RE: Pikice po telesu (13.7.2014 13:42:44)

Tu je zelo težko svetovati, ker je potencialni vzrokov ogromno. Če pediater ni nič posebnega odkril, bi jaz bila pozorna na to, če ste uporabljali kakšne nove kreme, morda krema za sončenje, ali kak gel za tuširanje, morda kakšna nova hrana povzroča alergijo. Naša 2 letnica je zadnjič dobila izpuščaje po trebuhu, pa sem se potem spomnila, da sem jo umivala z nekim novim gelom za tuširanje. Sej pravim...ni nujno...lahko je kaj drugega...




Lelly28 RR -> RE: Pikice po telesu (30.3.2022 20:59:55)

pediatri v takšnih primerih tako tipajo, saj tudi oni ne vedo s čim je otrok prišel v stik. Bodite pozorni na prehrano, mehčalce in morda kakšne pršice znajo biti problem.




Stran: [1]