RE: SS tabletke (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Spontani splav



Sporočilo


MauMow -> RE: SS tabletke (18.9.2014 7:56:56)


IZVIRNO SPOROČILO: MauMow

Tako da Celje priporocam vsaki.


Samo kot poseg, splava namrec ne zelim nobeni.




JozicaH -> RE: SS tabletke (18.9.2014 23:37:12)

Da nadaljujem svojo zgodbo. Včeraj, 10. dan po sprožitvi splava s tabletami se je krvavitev rahlo okrepila, bolj kot sluz, a svetlejša in bolj rdeča. Dopoldan so se pojavili tudi krči. Moja G je izrazila skrb nad stanjem in sem se šla pokazat. Sluznica je zelo odebeljena, notri je še kar nekaj "materiala" ki bi se moralo sčistit, a glavnina je šla ven. Res je, da nisem ta teden kaj dosti več počivala, ker sem bila bolje... Pa bi očitno še morala, ker je bilo to prvo, kar me je vprašala, če sem res počivala. No, dobila sem neke kratke AB za vsak slučaj, v ponedeljek me bo spet pregledala, če ne bo bolje, grem nazaj v bolnico po injekcijo za sprožitev krčenja maternice, če še po tem ne bo bolje, sledi abrazija. :( Tega me je najbolj groza. Sem jo vprašala, kaj bi še pomagalo, da se sšisti kaj prej, je rekla, samo počitek. Če pa bi ful zakrvavela ali bi bile bolečine še močnejše, pa baje takoj v bolnico.

Tako da, tiste, ki ste/boste šle skozi tako ali podobno zgodbo, vzemite si čas za počitek. Res.

Maumow, kako se držiš? ...lepo je brati, da si zadovoljna s "posegom", je že tako sama narava tega tako zelo neprijetna, da dodatne neprijetnosti samo še potencirajo vse skupaj. Meni je kar malo žal, da sem se odločila za SG.




MauMow -> RE: SS tabletke (19.9.2014 7:44:54)

Ojej JozicaH. Upam da ne bos rabila ciscenja. Ce pa bi bilo potrebno bo pa manj nevarno ker je vrat ze odprt in je moznosti poskodb manj. Sicer pa super da je sla vecina vn.

Jaz lezim, krcev skoraj nimam vec. Kri se tece vendar v kolicini kot da je M - kar lahko. Edino obcasno, ponavadi zvecer, je mal neprijetnega vonja ki je tak kot je bil v bolnici med tahudim ciscenjem. Ce bo vztrajal dlje bom sla po antibiotike. Meni na odpustnici pise da priporocajo le 3 dni bolniskega staleza... Kar je meni obcutno premalo... Sicer pa poslusam telo. Vceraj je najstarejsega kuzka doma neki kurblal in sem ga mogla vn peljat. Sicer sva sla cis pocasi in kratko ker ne smem in ne gre vec. Drugace pa samo lezim. Nosecniskih znakov pa ze par dni nimam. Sej so mi povedali da bi v kratkem tako sama zakrvavela, ker sem ze po prvi tableti tolk krvavela, saj je telo rablo samo mal potiska v pravo smer.

V ponedeljek ce le dela moja G bom probala priti do prvega hitrega UZ, ker zadnjic sem se kr krvavela in pol niso nardil, da vidimo kolk je slo vn.

Pise pa na odpustnem listu da vse ki nimajo v bolnici G naj njihov G po 14 dneh ko je pregled poslje kopijo izvida v bolnico ker zelijo videti kako se je zakljucilo.




*viva* -> RE: SS tabletke (19.9.2014 11:47:17)

Samo 3 dni staleža? V Mb napišejo en teden ampak....

Tokrat bi pri meni tudi teden bil premalo. Še sedaj nisem čisto ok. Izcedek je sicer še minimalen ampak če dolgo stojim, hodim (se pravi ne počivam) me začne pikat. Hvala bogu za razumevajočega splošnega zdravnika, ki me do kontrole pri ginekologu ne že li poslat na delo. Pa po pravici povedano se niti ne čutim pripravljeno, telesno mogoče še, psihično pa sem ful utrujena.

Po porodu bo lažje ;)




MauMow -> RE: SS tabletke (19.9.2014 12:21:22)

Ja tri dni je malo ampak itak so vse dlje doma. Jaz itak vidim ko mi telo pove ali je ali ni pripravljeno. Sej vecina G oz. osebih zdravnikov dajo bolnisko do pregleda.




tia12 -> RE: SS tabletke (21.9.2014 10:30:58)

Ojla punce
Zanima me koliko časa po splavu z tabletko so še lahko prisotni krči?
V petek sem imela splav. Krvavim ne močno, vendar imam pa krče.
Kako je bilo pri vas?




MauMow -> RE: SS tabletke (21.9.2014 10:41:01)

tia12 jaz sem mela splav s tabletami v sredo, cca 3 dni po tem sem zvečer se imela malo krčev zdaj pa nič več. Tudi krvavitev se je skoraj čisto ustavila danes.

Dokler niso premočni krči je ok, ker se maternica čisti in krči. Če bi bilo premočni pa pojdi nazaj!




tia12 -> RE: SS tabletke (21.9.2014 10:44:01)

Ma mene cez cel dan spika, no zacne pa neha.Ni konstantno.Prav strah me je.Nekje berem da so krci normalni, Pusenjak pravi da ne.
Sploh nevem kaj je prav in kaj ne...




MauMow -> RE: SS tabletke (21.9.2014 10:47:32)

Danes si komaj 2 dan po splavu, jaz bi še počakala kake par dni. Ker se lahko še čistiš in je normalno. Sploh ker je splav s tableto. Jaz vrjetno nimam toliko krčev ker sem dobla v bolnici ogromno tablet za čiščenje (ne glede na to da sem že zakrvavela sem še vedno dobivala) tako da je vrjetno šlo največ tam ven. In tudi krči tam so bili grozni - moje cimre pol toliko ni bolelo jaz pa sem skoraj umrla (tako da imela ketonal direkt v žilo)

Počakaj še par dni, zraven pa spremljaj izcedek, kadar sem ga imela več je tudi zvijalo (čiščenje) ko ga ni bilo veliko ni zvijalo. Če pa ne bo ok po enem tednu pa pojdi k G




JozicaH -> RE: SS tabletke (21.9.2014 14:01:40)

Meni je G iz bolnišnice rekla, da so krči normalni še 5. dan po splavu. Ampak res, če so hudi in če je krvaitev sveža in se ne zmanjšuje, ne odlašaj z obiskom ali svoje G ali pa kar bolnice. Lahko tudi urgence. No, jaz ima še po 13. dnevu krče, a pri meni se ne čisti b.p. in bom jutri videla, kako in kako napreduje...
In Tia, počivaj in bo pomagalo. vsaj malo. Meni so tudi pomagali obkladki vročega termoforja.




tia12 -> RE: SS tabletke (22.9.2014 7:34:06)

Pri meni je krvavitev minimalna, kot zadnji dnevi M.Le včeraj sem cutila da je iz mene padel malce vecji kos.
Kako pa naj vem da gre za svezo krvavitev?




JozicaH -> RE: SS tabletke (22.9.2014 10:04:49)

To, da je krvvitev minimalna je po mojem laičnem mnenju kar ok. Kosi so pač deli sluznice ali česarkoli, ki se morajo očistit. Jaz sem bila vesela vsakega kosa, kar pomeni, da manj ostane notri. Sveža krvavitev pomeni, da je izcedek obarvan svetlo rdeče ali rdeče, četudi je sluz ipd. Če pa je izcedek rjavkaste barve pa ni več sveže, pomeni, da se stvar celi.
Četudi pa gre na bolje, Tia, še vedno počivaj. Jaz sem drug teden po splavu šla na "normalen pogon" kar pomeni delo, v vrtec po 2,5 letnico, igranje z njo popoldan, pospravljanje... pa se ni dobro končalo.

Vse dobro ti želim, Tia.




MauMow -> RE: SS tabletke (22.9.2014 10:24:00)

Super Tia pol si na dobri poti. Jaz recimo sem vceraj imela komaj kaj krvavitve nakar mi ko hodim neki vn pade in zagledam nekaj kar bi lahko bila vrecka. Tako da tisto v bolnici moglo bit samo notranjost vrecke. Sem bla ful vesela da je slo vn. No danes pa samo rjavo rdece se pa se to komaj kaj. Vceraj edino ko je sla vrecka vn je slo mal vec krvi pol pa spet nic... Upam da smo vse scistili. Vec pa bom drug teden vidla na uz.




tia12 -> RE: SS tabletke (22.9.2014 10:41:27)

Pri meni je se sveze potem, ker je rdece.Mislim pa da to po 3 dnevu od splava se ni nic strasnega...ali pač?!!




MauMow -> RE: SS tabletke (22.9.2014 11:30:43)

Tia jaz sem se vceri imela rdecega pa sem 5 dan. Danes so mi povedale sestre da dokler ni zelene barve pa ne smrdi je do enega tedna ok.




JozicaH -> RE: SS tabletke (22.9.2014 12:50:52)

Tia, nič se preveč ne sekiraj tako kmalu po splavu. Mani so dali ob odpustu letak, da naj se oglasim oz. pokličem, če bi se krvavitev pojavljala še 10 dan po splavu. Tako da jaz sem se zbala, ker je bil 11. dan in glede na to, da je bilo vmes že bolje, je šlo na slabše. Počivaj, veliko tekočine, meni so priporočili čaj od plahitice, ki sem ga pridno pila ta vikend, pomaga baje rpi takih težavah, rman in materina dušica delujeta protivnetno, tudi sem malo namešala notri. Pa počitek. Vem, da sem tečna s tem, ampak jaz sem ravno od G in se je stvar toliko popravila, da ne rabim it na poseg, niti po injekcijo. Sem pa res samo počivala. Še G je rekla, da se je prav neverjetno popravilo od četrtka. Sicer ni še ve super duper, ampak glede na napredek zdaj od četrtka, bi se moglo tudi to počasi uredit. Tako da imam še ta teden priporočen počitek s sprehodi, a nič dvigovanja ali kakega težjega dela.

Aja, Tia, pa bodi pozorna na vročino. Če imaš vročino, pokliči. Običajno je to znak kakega vnetja. Sploh visoka vročina.

Pa vse dobro vsem! Maumow, ti si torej dobro? Tudi meni se je krvavitev zmanjšala po tem, ko je vrečkica prišla ven.

Pajama, pa ti, kako okrevaš? Res bi rada slišala še okrevanje po abraziji... Hvala.




MauMow -> RE: SS tabletke (22.9.2014 14:33:42)

Jaz bom sla plahtico kupit da jo malo pijem.

Drugace pa sem sla dane beta HCG naredit in je padel iz 21055 na 796 kar mi je zelo vsec. Ker vidim da pads tudi hormon.

Jaz se drugace ful ok pocutim. Se moram prav prisilit da lezim... Res ne vem kako to glede na to kolk krvi je slo vn in vsega.... Upam da bo bp pa da ne fasemo kakega vnetja...


Jozica sem fulllll vesela da ne rabis ciscenja res super.... Upam da bo pri meni isto.




MauMow -> RE: SS tabletke (30.9.2014 10:57:22)

Da updatam moje stanje. Danes 13 dni po splavu. Bila na UZ, v maternici še vidno nekaj, poleg tega na levem jajčniku ali folikli/ciste??, rekli so da bi počakali prvo M in po tem naredili ponovno UZ da vidimo ali se je ščistilo... Ker me je mal strah sem danes slike poslala v SLO in bom v četrtek klicala mojo G in upam da pogleda da še ona pove mnenje ali je ok čakat ali ne. Drugih problemov pa nimam. Nimam vročine, se ok počutim in nimam že par dni nobenega izcedka.




lotty23 -> RE: SS tabletke (6.10.2014 11:30:54)

Pozdravljene punce,

se javljam v to temo, pa čeprav sem sama imela spontani splav.

Tudi meni so sicer napisali, da imam prazno gestacijsko, ob prihodu na urgenco pa so mi našli plod in mi naročili, naj pridem čez en teden nazaj.

Meni je moja ginekologinja, ki tudi sicer dela na kliniki za reprodukcijo in je specialistka za neplodnost, rekla, da je bolje, da se dela s tabletami, ker sama abrazija je velikokrat zelo nasilna. Pač praska se po maternici, kar pa vsi vemo, da ni vedno najbolje.

Kakorkoli, meni se je samo vse sčistilo spontano, nisem potrebovala ničesar več, polagam pa vsem na srce, da dajte po splavu pit rmanov čaj. Čisti rmanov čaj, če že morate sladkati, da sladkajte z medom, ne s sladkorjem.

Meni je zelo pomagalo pri zaustavitvi krvavitve, prav tako sem po zaužitju čutila kot nekakšne krčke male. No, pač dokaz, da deluje.

Tudi po operaciji sedaj septembra sem pila rmanov čaj, pa imam cikluse čisto normalne tako po SS kot tudi po operaciji.

Vem, da nikoli ni prijetno imeti splava, vendar če že lahko kaj naredimo zase potem, je to definitivno rman.




Anonimen -> RE: SS tabletke (4.11.2014 16:25:36)

Pozdravljene punce
Upam, da je tema še aktualna ...

Žal imam tudi jaz prazno GV, čeprav imam prihodnji teden še en pregled, da preverijo, če je morda kakšen napredek, me najverjetneje čaka tisto najhuje.
Lotty23 in MauMow, ker imamo enako težavo me zanima, v katerem tednu vama je nehala rasti GV in pri kateri velikosti se je ustavila? Tole čakanje na nov pregled je tako mučno, še bolj mučno pa mi je brati zgodbe, ko so punce imele prazno GV ampak se je nato v 11, 12 tednu vendarle pokazal plod in so donosile zdravega otročička. Ker ne bi rada sprejela preurane odločitve bi prosila za vašo izkušnjo.




MauMow -> RE: SS tabletke (4.11.2014 18:31:06)

Anonimna meni je nehalo rasti v 6 tednu (GV) potem pa so me spremljali še do 10tedna, vmes je tudi plod se pokazal sam ni rastu in ni bilo utripa. Potem pa v 10 tednu splav s tableto... Če je le možno vstrajaj vsaj do 9 tedna ker do takrat lahko pride do utripa!!! Itak tebi to nič ne bo škodilo.

Držim pesti da se uredi!




Anonimen -> RE: SS tabletke (4.11.2014 22:59:20)

Hvalaaaaaa za odgovor, ampak sem pravkar stopila v 9.teden ... [sm=zmeden.gif] A morda veš koliko je bila velika GV?




MauMow -> RE: SS tabletke (5.11.2014 6:10:20)

Aha si ze 9 teden. Ce drug teden ne bo spremembe dvomim da gre za zdravo nosecnost. Do 22mm je cas da se utrip pokaze. Pri meni je blo takole - preglede sem mela od 5.5 tedna dalje zaradi krvavih izcedkov.

5. teden GV velika 6mm
Pregled cez dva dni (5.5 tednov)- GV lepo zrasla na 8mm
Pregled cez 1 teden (6.5 tednov)- GV spet lepo zrasla na 18mm
Pregled cez 2 tedna (8.5 tednov)- GV ostala na 18mm, viden pa RM 3mm
Pregled cez 1 teden (9.5tednov)- GV ostaja 18mm, videm RM 5mm in plod 2 mm brez utripa
Predgled pred splavom (10.5 teden)- GV ostaja 18mm, RM ni vec viden, plod 3mm brez utripa.

Ni slo za zdravo nosecnost saj je zacelo od 6 tedna dalje vse stagnirati. Sicer se je pojavil plod ampak je to blo zgodlj zaradi vrecke ki je se proizvajala hormon in lahko se kaj zraste. Itak pa bi moral od takrat ko smo plod videli v enem tednu zrasti vsaj za 1mm na dan. Na zadnjem pregledu mi je se G pokazala na UZ. V 10 tednu bi moral samo plod biti dvakrat vecji kt je bila koja GV. Tudi sama sem imela raje da scistimo kot da je kaj narobe. Itak pa sem potem se po prvi tableti zakrvavela kar jim je bil znak da bi se tako v roku 14 dni sama zacela cistiti ker je slo za propadlo nosecnost...




Anonimen -> RE: SS tabletke (5.11.2014 8:23:03)

še enkrat iskrena hvala za podroben odgovor, bo moja odločitev nekoliko lažja.
Pa še eno vprašanje, če smem ... glede na izkušnje (ciljam predvsem na fizično bolečino), če bi lahko še enkrat izbirala - bi izbrala spet tabletko ali raje abrazijo? Nimam izkušenj ne s prvim ne drugim.




MauMow -> RE: SS tabletke (5.11.2014 9:02:49)

Glede fizične bolečine... Jaz sem samo sebe pripravila na to da lahko da ti gre aj narobe še predno sva zanosila. Potem pa ko ni raslo vsa se v teh 14 dneh pogovorila da je bolje da če je kaj narobe da gre zdajle kot pa pol in da tukaj nič ne moreš da narava poskrbi. Tako da dejansko ko je prišlo do tega da je treba splav sem bila čist ok. Ni bilo nobene panike. Vedela sem da je plod mrtev, da ni ok nosečnost in sem to vzela kot en poseg ki ga moram dati skozi.

Kaj bi se odlogila... Glede na dobro izkušnjo v Celjski bolnici vrjetno še enkrat isto - tablete - pa tudi glede na to da mi je G rekla ker še nisem rodila da je manj možnosti poškodb. Ne glede na to da se nisem ok ščistila, sem lepo dobila sedaj M in sedaj grem ponovno na UZ in upamo da je šlo še ostalo ven. Če pa ni pa je tudi manj možnosti poškodb pri čiščenju ker je MV že odprt. Cel ta proces krvavitve sem vzela kot fulll hudo M (kakršno itak še nikoli nisem imela) doma pa sem pol še dejansko na silo počivala kajti 3 dni po splavu sem bla js čist BP, brez vseh problemov. Tudi krči in vse je šlo po enem dnevu strah, samo M se je lepo nadaljevala še 4 dni pol pa konec. Edino 3 dni po splavu sem doma izločila še GV, ampak nič strašnega ni bilo in tudi ok sem se počitila. HB sva se z dragim lepo pripravila na najslabše in nisem imela potem ne jaz ne on problemov. Ni nama bilo vseeno ampak vsa si povedala da gremo naprej ker tako je najbolje tudi za naju.

Če še nisi rodila mogoče pojdi na tablete, je pa res da malo poglej prej kaj pišejo o tisti bolnici kamor bi šla. V celju res top oskrba in odnos sester in zdravnikov (če prebereš nazaj moj post o celi izkušnji boš videla zakaj je blo ok).




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>