subvencija najemnine v drugi občini (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja



Sporočilo


Brinčika -> subvencija najemnine v drugi občini (17.9.2014 17:56:08)

Nikjer ne najdem odgovora zato vas prosim za pomoč . Soseda je dobila službo 45km od našega kraja, mož se ji pa že več let tudi vozi v službo. Zanima ju če bi bila upravičena v drugi občini do subvencije najemnine in kakšni so pogoji. Ali je pogoj da imaš v tisti novi občini več let stalno bivališče in ali lahko zaprosijo že takrat ko se prijavijo.




LuLu -> RE: subvencija najemnine v drugi občini (17.9.2014 18:19:39)

v Mb občini par let nazaj nisi bil upravičen. Glede na to, da pa to dodeljujejo (tudi) občine, je pa možno, da imajo svoja pravila. Najboljši podatek bo dobila, če vpraša na svoji občini
to zgoraj velja, da imaš stalno v drugi občini, kot dejansko živiš.. za to ali pa lahko takoj dobi subvencijo, če se prijavi... pa ne vem




Kerensa -> RE: subvencija najemnine v drugi občini (17.2.2015 2:13:37)

Pogoj za subvencijo tržne najemnine v občini, ki ni občina stalnega bivanja, je notarsko overjena najemna pogodba in prijava začasnega bivališča, zatem pa se z enega CSD-ja na drugega uredi prenos pristojnosti za odločanje o zadevi.

Se mi pa zdi zelo težko verjetno, da bi pri dveh službah (če je govora o paru in četudi vsak dela samo za minimalca) subvencijo sploh dobila. Če že, bi bila pa samo nekaj %.




Stran: [1]