1aneja1 -> RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki (10.12.2014 7:56:42)
|
Chocolatecake dobrodošla! Tudi jaz sem imela ista vprašanja na začetku - tole z enim oz. dvema zarodkoma mi sploh ni bilo jasno. Kakor sem jaz razumela vstavijo enega, razen če si starejši od 35 let ali pa če imaš za sabo 2 (ali 3 - nisem sigurna) neuspešne postopke. Ampak lahko se zgodi tudi to, da se ti ne razvije nobena blastocista (bolje razvita celica), ampak samo morule - kakor so mi povedali, imaš v tem primeru dosti manjše možnosti za uspeh, zato je praksa, da vstavijo 2 (ne glede na starost ali če je 1.postopek). Potem sem prišla pa jaz na vrsto in so mi vstavili 2 blastocisti (imam 29 let, 1. postopek). Bilo je pa tako, da sta bili od 7 oplojenih celic 2 blastocisti, ostalo pa morule. Poleg tega sta bili bolj slabi in ker ni bilo nič za zamrznit, so mi vstavili kar obe. Tako nekako sem razumela (pač malo v šoku, ko ti začnejo razlagat o možnosti dvojčkov itd. [sm=smiley36.gif] pa nisem najbolj pozorno poslušala. Moj je bil pa še bolj paf, ko sva pršla ven me je samo vprašal: kolk jih bojo zdej zamrznli? [sm=smiley36.gif] ves zmeden [sm=smiley36.gif]) Jaz sem v Lj, se mi pa zdi, da Reš ima malo svoje metode, lahko da pri njemu je drugače. Bikca, Anem lepo grejta pikice, Valy kako je šlo danes? Chocolatecake, tudi zate držim pesti, da čimprej prideš na vrsto. Ne bežat stran, sploh ni tako hudo kot se sliši [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|