kaj dati po tleh v hiši (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


kaboname -> kaj dati po tleh v hiši (11.1.2015 16:21:02)

pozdravljeni
kmalu se bomo mogli odločiti kaj položiti po tleh v novi hiši, ki ima talno gretje povsod.Nekako nisva čisto odločena kaj dati po tleh, V spodnjih prostorih bo kuhinja skupaj z dnevno in jedilnici, zgoraj spalni prostori ,...Rada bi nekaj da ne bo preveč občutljivo, lahko za čistit,...

tako da prosim za mnenja pozitivne in negativne izkušnje lahko tudi kakšno slikico, link
hvala




noranate -> RE: kaj dati po tleh v hiši (11.1.2015 16:35:39)

V dnevno sobo bi jaz dala definitivno parket, ker boste imeli talno gretje, oljen parket, je tudi super, če pridedo kakšne praske, ne rabiš brusit vso sobo ampak samo tisti delček.
V kuhinjo pa kakšne vinil plošče, ploščice. Soseda ima nekaj takega v kuhinji in hodniku http://www.keramika.com/slovenija/ploscice-imitacija-lesa-halcon-lupe/




RIJA* -> RE: kaj dati po tleh v hiši (11.1.2015 18:10:20)

mi imamo povsod parket, edino kuhinja, kopalnica, pralnica in vhodni hodnik so v keramiki. mi keramika sicer ni najbolj všeč, ampak je bolj praktična za vzdrževanje površin, kjer je pač več umazanije.




mateyka -> RE: kaj dati po tleh v hiši (11.1.2015 18:24:44)

uf, jaz pa nikol ne bi mogla dat en material, ki se "dela", da je neki drugega (npr. ploščice ali linolej, ki zgleda kot les - ko 1x vidiš da to ni les, mi zgleda tko "poceni" fora [sm=zmeden.gif] ) ampak ok, to sem jaz, enim je kul [sm=smiley1.gif]


no, pa še mojih 5 centov [sm=smiley4.gif]

če bi mela ploščice, bi potem raje dala kaj temu podobnega (za kuhinjo in mogoče jedilnico, dnevna mi ni glih za ploščice, razen če si ob obali in maš izhod na teraso ali kaj podobnega):
[img]http://www.ceramictiles.com/images/inalco/inalco_damasco.jpg[/img]
[img]http://www.decorceramica.com/wp-content/uploads/2013/11/JAZZ.jpg[/img]

les pa naj bo potem pravi les..
je pa res, da so meni všeč plavajoči podi v kaki orehovi barvi (če so kvalitetni, sploh niso nek bav bav) ali temnejši barvi lesu - to mi je ful lepo in lahko ga imaš povsod (kuhinja, dnevna, jedilnica)
[img]http://www.decobizz.com/pictures/20131208/cheap-flooring-ideas.jpg[/img]
[img]http://cdn.homedit.com/wp-content/uploads/2012/04/stockholm-apartment-sytle-kitchen.jpg[/img]

samo, spet je ot odvisno kako opremo maš. če bi mela neko temnejšo kuhinjo, bi dala svetlejši laminat..
[img]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/29/ca/cb/29cacb4f62c7e06add730a66b31f4e36.jpg[/img]
[img]http://www.lecouturierdelacuisine.lu/images/slideshow/lecouturierdelacuisine%20(7).jpg[/img]




RIJA* -> RE: kaj dati po tleh v hiši (11.1.2015 18:27:17)

mateyka, meni je temen parket top...samo si pa ob sončnih dnevih vedno znova čestitam, da sem vseeno dala zelo svetel javor.....[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]




mateyka -> RE: kaj dati po tleh v hiši (11.1.2015 18:40:22)

mi mamo v tem fletu en tak antracit dokaj drag pod v enem kosu (kuhinja z jedilnico in glavni hodnik) - tak trd kot uni v bolnicah recimo (ma ne vem točno kako se temu material reče - trdi linolej?), in nisem mela tega "prašnega" problema. se mi pa vidijo vse smetke, ker so svetlejše od poda. [sm=smiley36.gif] samo če na hitro posesamo 1x na dan, niti ni nek svinjak...




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.1.2015 19:13:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




LuLu -> RE: kaj dati po tleh v hiši (11.1.2015 19:15:24)


IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Uf, una predzadnja kuhinja, taka bo moja, ko pridem do nje, temno siva, moderna, mat, iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.



temno siva je tudi moja sanjska barva kuh. elementov




malaMravljica -> RE: kaj dati po tleh v hiši (11.1.2015 19:25:17)

mi imamo v jedilnici, kuhinji in dnevni oljen hrastov parket oz tiste vecje dile. Mega. Sem se malo bala kako bo v kuhinji, pa se super obnese. Kopalnica, stopnisce, wc ploscice in po sobah imamo pluto, ma ce jo enkrat zamenjamo za hrast bo super.




mateyka -> RE: kaj dati po tleh v hiši (11.1.2015 19:47:46)

vem, da je metulj333 1x govorila, da je hrastov poden v kuhinji preveč občutljiv (ga ma pa še zdaj - drugilč afaik [sm=smiley36.gif] )




malaMravljica -> RE: kaj dati po tleh v hiši (11.1.2015 20:26:24)

Mi smo imeli hrastov pod v kuhinji ze doma, sam je bil lakiran. Po ene uff.. + dveh desetletjih so ga pobrusil,ker je na najbolj obljudenih tockah sel lak dol in zdej je kot nov. Moj tu pa tudi po enem letu brez prask ali cesarkoli. Sem se mal bala kako bo, ker je oljen, se je dobro odrezal. Nam zelo ustreza.
Ne vem pa kako je parket in talno gretje, a gre to skup?




petea -> RE: kaj dati po tleh v hiši (11.1.2015 20:52:08)

IZVIRNO SPOROČILO: kaboname
talno gretje
ne bo preveč občutljivo, lahko za čistit,...


v glavnih prostorih kamen ali ploščice; občutek stopiti na takšna topla tla je super; težava zna biti poleti, ko znajo biti tla prehladna

lesene talne obloge takšne, ki so namenjene za na talno; občutek pozimi ne bo tako prijeten kot na ploščicah, poleti ne tako neprijeten




RIJA* -> RE: kaj dati po tleh v hiši (11.1.2015 20:59:03)


IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica
Ne vem pa kako je parket in talno gretje, a gre to skup?



seveda.

kuhinje?

jaz bi imela sterilno belo....brez ročajev, brez nepotrebnih ovinkov....tako za lene [sm=smiley36.gif] pošpricaš, obrišeš in voila...

ker s tole temno kar jo imam zdaj, se [sm=hudicek1.gif] namatram, pa nikoli ne zgleda prav čisto [sm=smiley19.gif]




Stanislava_ -> RE: kaj dati po tleh v hiši (11.1.2015 21:03:19)

Parket, parket, parket.

Barva odvisna od velikosti prostorov, količine svetlobe in pohištva, če je to tudi, kar ste izbrali prvo.




Hope2 -> RE: kaj dati po tleh v hiši (12.1.2015 5:06:38)

Mi smo imeli vedno parket povsod, razen kopalnice in WC. Meni zgleda grozen prehod parket-ploscice. Sicer smo se selili nekje na 2,5 leti, zato tezko ocenim kako stanje parketa je bilo v kuhinji[sm=smiley36.gif]. ampak v tem casu je bilo perfektno.
Nazadnje smo imeli tocno takega kot je na 3 sliki. Jap vsaka smet se pozna, vsaka kapljica,vsaka mucka, prahek- to ni parket za na hitro spucat, pa vogale pustit, ker se pol vse pozna.[sm=jezicek.gif]
Zdaj imamo ploscice povsod, ker parket tukaj v hisi ne prezivi. Pozimi ko je cca 15-25 stopinj smo v stunfih in nas zebe- s tega vidika mi ploscice niso vsec- pa se ob pucanju so 100_x_ bolj flekaste kot parket.

V kopalnici smo imeli podobne ploscice kot na prvi sliki. Isto vsaka kapljica, vsak prah.... V predsobi smo imeli beli kamen- tega je bilo treba pucat vsak dan, pozimi ali v dezju veckrat na dan- k sreci si samo z cunjo potegnil.

Se pa navadis, celo ce ti je vsec, kar si si ustvaril- nenazadnje ugotovis, da je treba vsako stvar vseeno pucat[sm=jezicek.gif].

Pa prej sem imela bel pult v kuhinji in sem lepo sproti na hitro spucala, zdajle imam crnega in mam obcutek da je skoz umazan, valjda ko ga pol tolk ne pucam- ker se ne vidi[sm=jezicek.gif].

Ga pa vedno biksnem s ploscicami za wc v bivalnih prostorih. Imela sem ze temno sive ploscice in zdaj rjave. Moji moski sedijo med lulanjem in so ploscice ciste. Ko pridejo gosti, pa moski stojijo in pol so po tleh vidne vse pikice- tole pa mi gre na jetra[sm=hudicek1.gif], ceprav mi je sele po tem kapnilo, kako svinjski so lahko wc, ker dvomim, da vsi ribajo tla in stene vsak dan. In koncno vidim kateri moski je najvecji pacek- odkar mi je to enkrat zletelo iz jezika (z zenskami na kavi) se je stanje izboljsalo- ocitno so povedale doma[sm=jezicek.gif].




Leela -> RE: kaj dati po tleh v hiši (12.1.2015 9:32:36)

Meni osebno je najbolj všeč ladijski pod, ampak je predrag za moje finance. V dnevni imam hrastov parket, širši, in zgleda kot ladijski pod [sm=smiley17.gif].
Za kuhinjo bi bil preobčutljiv. V kuhinji imam ploščice ampak bi rajši imela vinil. Nimam talnega gretja in so ploščice premrzle. Ker imate talno gretje je to velik + za ploščice.
Prehod med parketom imam narejen tako, da je parket položen v 1/3 kuhinje (je za otokom) tko, da je manj viden.
Če bi še enkrat delala bi mogoče dala tudi epoksi smolo čez vse.




limonca* -> RE: kaj dati po tleh v hiši (12.1.2015 9:51:56)

Imamo isto kot vi - zgornje nadstropje spalnice, spodaj bivalne prostore in talno gretje povsod.

Zgoraj imamo parket,, spodaj keramiko, hodnik in stopnišče keramika. Če bi se še enkrat odločala bi verjetno dala vsepovsod keramiko, ker mi je super. :) lepo se očisti, ni premrzla.. super.




sazi -> RE: kaj dati po tleh v hiši (12.1.2015 13:26:24)

Parket povsod.
Mi ga imamo v kombinaciji s talnim gretjem - super. Vedno hodimo bosi, česar si pri ploščicah ne predstavljam (jeseni in pomladi, če gretje ni vklopljeno, so premrzle, pretrde pa itak ves čas).




emajulija -> RE: kaj dati po tleh v hiši (14.1.2015 14:30:04)

Zdravo! Tudi midva sva se precej časa odločala, kaj dati po tleh, ker imava tudi povsod talno gretje.... na koncu sva se odločila za ploščice v imitaciji lesa in sva zelo zadovoljna [sm=smiley1.gif] baje je, če imaš talno, najboljše imeti ploščice, ker boljše prevajajo toploto kot les in je izkoristek boljši...vsaj tako so svetovali nama. Ker jih ne misliva menjavat, sva se odločila za malo bolj dražjo varianto in izgledajo super, kot pravi les ... tudi kar se tiče čiščenja in vzdrževanja, so ploščice super, nobenega prahu po kotih, nobenih prask, enostavno brisanje [sm=smiley1.gif] pri nas talno gretje deluje samo v kurilni sezoni, takrat po stanovanju hodimo kar v nogavicah ali bosi...v nekurilnem času pa so tla hladnejša zato imamo copate... zame je edini minus to, da so ploščice pač trde [sm=smiley1.gif]




kaboname -> RE: kaj dati po tleh v hiši (14.2.2015 16:53:39)

punce hvala za vaša mnenja zaenkrat smo prišli tako daleč da bo v zgornjih prostorih vinil spodaj pa verjetno ploščice , ker imamo potem direkten izhod na teraso, bodo pa ploščice v imitaciji lesa
hvala za ideje in predloge[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




ronja -> RE: kaj dati po tleh v hiši (16.2.2015 15:03:07)

Nam se v kuhinji super obnese vinil, lahko ga daš tudi na talno gretje. V dnevni je edino oljeni parket in nama je zakon (ni pa za v kuhinjo, vsaj ne pri naši uporabi in sedanjih cenah;D). Zgoraj bi dala jaz parket, če pride v poštev, v kuhinjo pa vinil. Pa v Kemoplast pojdi, ker je res fajn, če ti dobro dela garancija, če je karkoli narobe, midva imava res super izkušnje z njimi! Ker lahko bi celo zadevo zvalili samo na estrih, ki je prispeval svoje...




robista -> RE: kaj dati po tleh v hiši (26.1.2017 15:59:08)

Meni so čudovite keramične ploščice v imitaciji lesa, sploh za kopalnico.
Tukaj: http://www.keramoteka.si/keramicne-ploscice/ploscice-imitacija-lesa imajo veliko izbiro takšnih ploščic.




mpritr1 -> RE: kaj dati po tleh v hiši (27.2.2020 12:33:22)

Za vinilne talne obloge boš boste tukaj našli kar nekaj informacij, kot so cene za polaganje in material, preverjeni mojstri, itd... Ni za kaj =)




Stran: [1]