Sum na iugr oziroma premajhna rast ploda. (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


medvedka15 -> Sum na iugr oziroma premajhna rast ploda. (28.3.2015 6:07:44)

Ko smo se končno otresli skrbi za kako gensko okvaro se mi je hitro pojavila druga.
V torek sem bila na kontroli pri svoji G. Njej se zdi, da plodek zaostaja v rasti za cca 20% Po amenoreji sem v 20.tednu po gestaciji in uz pa v 17. Pravi,da se ji zdi precejšna razlika. Pred tem sem imela pred petimi tedni NS tam sem mela velikost oc. po UZ in sicer 13t. Torej moja piška po uz. zaostaja za 1 teden? Sicer je G. doctor rekla, da stanje ni alarmantno a ker sem mela biopsijo horionskih resic sumi na slabše delovanje posteljice in me je zato poslala na uz v porodnišnico. Ma katera izkušnje s tem? Kako se je izšlo?




Anonimen -> RE: Sum na iugr oziroma premajhna rast ploda. (29.3.2015 14:04:56)

Želim ti, da prilezeš vsaj do 25 tedna(če je tri tedne razlika, pa vsaj do 28 tedna).

Imam prijateljico z skoraj identično zgodbo, z razliko, da je bilo pri njej na morfologiji še vse vredu, potem pa je začel zaostajati... v 28 tednu ni imel več utripov, posteljica ni več delala, dete je imeloob porodu le 500g, kar je za 28 tednov veliko premalo. Kasneje se ugotovili motnjo v strjevanju krvi in je naslednjič ob zdravilih normalno donosila.

Priporočam ti, da si sitna, da ugotovijo, zakaj gre. In da se obrnes, če se že nisi, na Ljubljansko porodnišnico- tam so vodilni na tem področju v Sloveniji.

Za začetek pa o svojem primeru povprašaj dr.Pušenjaka na MON, on ti bo najbolj realno povedal, kaj in kako.




Stran: [1]