Spanje 9 mesečnice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


sitka mala -> Spanje 9 mesečnice (8.6.2015 12:41:31)

Živjo,

ziher je že ogromno vprašanj glede spanja postavljenih. Pri nama je mala spala od 3 meseca ponoči, od 7 ur naprej, 1x hranjenje (na začetku joška, kasneje flaška), zdaj pa že tri tedne ponoči grozno slabo spimo. Včasih pomaga, da si zraven posteljice, in položiš roko nanjo, zdaj pa tudi to več ne zadostuje. Se premetava, obrača iz enega boka na drugega, če jo dam k nama, se začne pogovarjat in brcat. Ne vem, kaj naj še naredim. [sm=zmeden.gif] Pediatrinja pravi, da so zobki, ampak ji vsak večer dlesni namažem, in zaspi kot ubita. Za 2 ali 3 ure mogoče, potem bi pa kar vstala. [sm=duda.gif] Naj še povem, da tudi čez dan spimo recimo 3x po pol ure. Drugače je prijazen, nasmejan dojenček, vse jo zanima. Ampak tole spanje.... GRRRR. Če imate kak nasvet, bi bila zelo hvaležna. Hvala, in LP




Hope2 -> RE: Spanje 9 mesečnice (8.6.2015 14:49:18)

Tisti gel ko mazes dlesni ni nic, cetudi kaj pomaga je glih za par minut ali urco. Ce so res zobi in bolecina, daj raje calpol ali kak drugi paracetomol pred spanjem. Ce se bo isto takoj zbudila in se zbujala potem niso zobi in jo muci kaj drugega.

Se pa okoli 9 meseca otroku zacne dogajat v zivljenju, veliko vec dojemajo okolico in dogodke in to premlevajo ponoci. Zacnejo tudi veliko vec migat so aktivni in to se kaze lahko tudi ponoci. Treba jo je nazaj naucit da je noc za spanje, ne za igranje, cebljanje, plezanje po starsih, cartanje, bozanje... Seveda ce je razlog to, da se ji dogaja in bi ona bila le aktivna.

Tretja stvar je lahko uvedba kake hrane, ki ji nagaja, crvici, povzroca nelagodje in jo zbuja.




sitka mala -> RE: Spanje 9 mesečnice (8.6.2015 17:37:48)

Ko sva dala paracetamol, je spala drugo polovico noči, skupaj 6 ur. Drugače pa spi po 9 ur skupaj. Priznam, da sva oba malo popi..., ker ne veva, zakaj ne spi. Vse delava kot prej. [sm=smiley13.gif]




witch -> RE: Spanje 9 mesečnice (9.6.2015 15:08:13)

Čakate prvi zobek?

Naš je star 17 mesecev in še vedno ne spi in nikoli ni spal. Tak da ti nekega pametnega nasveta ne znam dati. Hočem povedati to, da jaz nisem opazila razlike v spanju/nespanju ko so rasli zobki. Tak da če čakate prvega zna biti to, če zobek že je in prej ni bilo težav potem pa je vzrok nekje drugje.




Stran: [1]