RE: Migranti? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Plus minus -> RE: Migranti? (4.3.2016 8:46:04)

Kajti to, kar se zdaj dogaja, sploh v imenu "nova delovna sila, nova kri ostarele Evrope", močno spominja na neke davne čase, ko so belci masovno vozili sužnje v Ameriko.


Evo točno to sem tudi jaz pomislila. In če pogledamo zadevo sedaj, še vedno niso čisto integrirani, še vedno je njih največ brezposelnih in brez izobrazbe, v raznih tolpah ipd. Pa je od tega že oho let.
In če pogledaš Turke in ostale priseljence v Nemčiji, še vedno jih večina živi v nekih getih z svojimi pravilih, s svojo vero, zelo slabo se integrirajo.
Dejstvo je, da bi jih mi radi poevropili, sami pa nimajo tega namena. Njihov namen je da živijo, bolje kot doma, ampak še vedno po svojih pravilih in načelih. Zakaj pa hodijo v burkah in nikabih? To ti je prilagoditev. Čer grem jaz v Iran, si tudi moram dati ruto na glavo in se ne moram kopati v kopalkah. Torej se moram njim prilagoditi. Tile pa se ne rabijo nič prilagoditi, celo mi se jim prilagajamo [sm=zmeden.gif] . Sej ni čudno, da vse sili sem, ko pa lahko delajo kaj hočejo, vse v imenu človekovih pravic in svobode. In ker so manjšina - kako dolgo še? - so še zaščiteni, kot beli medvedi.

Če nemška industrija zaradi konkurenčnosti potrebuje 2.5 mio novih delavcev, zakaj jih ni „novačila“ iz držav EU, kjer je velika brezposelnost. Odgovor je preprost, enostavno bi bili predragi. S „tokom“ beguncev jim po balkanski poti zagotavljamo novo delovno silo, ki jo bodo selekcionirali po izobrazbi in usposobljenosti, „socialno preobremenjujoče viške“ pa bodo preko sistema kvot skušali prerazporediti drugam. Tako bi ostala Nemčija najbolj konkurenčna država znotraj EU oz. bi si zagotovila boljše pozicije tudi v primeru razpada zveze.


Se popolnoma strinjam. Že zdaj, nam Avstrija vrača tiste, ki jih ne želi in le te bomo imeli mi. Ker mi smo pač naivni, da glava peče in bomo pobrali, tisto kar drugi nočejo, ker mi pač MORAMO VSEM pomagati, drugi bodo pa pomagali smetani. In tako nam perejo glave, da ker smo v Evropi pač moramo pomagati migrantom, migrantom, ki nočejo ostati v Sloveniji in ki jih tudi mi nočemo. Kombinacija za katastrofo!

In da gremo na konkreten primer Lenart. V hotel Črni les naselijo 100 migrantov, ki nimajo nobenega dela, ker v teh namestitvenih centrih jim kuhajo, čistijo, res kot da so v hotelu. Imajo prostega časa 24h/dan, proste izhode. Torej bodo šli v mesto, kaj bodo počeli tam? Hodili po gostilnah, trgovinah? Se sprehajali? To so moški stari med 20-40 let - samski. Človek, ki pride v neko deželo in se z njo ne poenoti, mi je zanjo vseeno, kaj tam dela in počne ...
Torej v Lenartu je ista brezposelnost kot drugje po Sloveniji in kaj bodo ti delali? S tem da mi naivno pričakujemo, da bodo ti migranti, delali VSE kar jim bomo rekli in za vsak denar. To so imeli že doma, oni so prišli za boljšo prihodnost.
Oz. sedaj so rekli, da bodo hotel Črni les ogradili z žico in nanj namestili rešetke. Kaj to delajo zapor za migrante? Močno dvomim, da bodo le - ti s tem zadovoljni? In kaj - tam jih bodo imeli zaprte, kako dolgo? Še preden bodo to izvedli, se bodo slovenki humanitarci spomnili, da to pa ni v skladu z kakršno koli pravico, konvencijo (kajtejazvemsčimše) in tega ne bo. Torej kaj bodo počeli z njimi? Dolgčas bodo zapravljali po mestu in delali neumnosti, ker le-te pridejo, če človek nima kaj za delat.

Jaz pravim: Nemčija jih je hotela, Nemčija jih rabi, Nemčija ima za njih stanovanja, Nemčija ima za njih službe - Nemčija jih naj ima! In v Nemčijo si tudi VSI želijo.




Plus minus -> RE: Migranti? (4.3.2016 8:56:21)

Se bojim, da ta slika v daljni prihodnosti, ne bo več samo karikatura.

[img]http://shrani.si/t/h/Fa/25IUVl7M/rasist.jpg[/img]






Plus minus -> RE: Migranti? (4.3.2016 9:30:53)

Hmmm in zakaj je g. Cerar tak "humanist" - ker rad pomaga ljudem v stiski? Ja pa ja, potem bi pomagal Slovencem, ki pomoč potrebujejo in teh ni malo.
Ne, zato ker bodo za migrante in begunce dobili denar iz EU - kje pa bo le-ta pristal? Verjetno v žepih tistih, ki bodo v "stalni pripravljenosti". [sm=smiley11.gif].




Plus minus -> RE: Migranti? (4.3.2016 10:17:19)

Kdo ti bo čez 20 let pucal wc ko se ti bo zaštopal......? Ali spucal pisarno, stanovanje...? Kdo bo zidar, ko ti bo treba popravljati fasado....?


Zakaj pa potem Nemčija hoče samo smetano? Ta jim ne bo pucala WC-jev. Nemci želijo visoko izobražen kader za male pare - in to uvažajo. Nemci nikoli niso bili humanisti, vedno izkoriščevalci, ki gledajo samo na lastno korist.

Trenutno se v Evropi gradi desničarski ekstremizem.....in povzročili so ga migranti oz. tisti, ki so jim pod pretvezo begunstva, omogočili pot v EU......in ta ekstremizem ni dober......ravno zaradi tega rastočega ekstremizma, se bo zgodilo, kar se bojiš......ker človeku ni potrebno dosti, da se prelevi v žival.....in tak ekstremizem povzroči ravno to......ker se lahko zgodi, da bodo sedaj po vsej evropi prišli na oblast oni ta kao "ekstremni desničarji".....in tega si nihče od nas, verjamem, ne želi....zato je določena mera zmernosti dobrodošla.....


In kje ga je največ? V Nemčiji. Glede na vse skupaj, kakšna politika se sedaj vodi, se sploh ne bi čudila, če bi na prihodnjih volitvah zmagali.
In če gremo še malce nazaj v preteklost? Kdo je bil krivec za I. in II. svetovno vojno? Če bi prišlo do III. je odgovor na dlani.




liliana -> RE: Migranti? (4.3.2016 11:20:17)

Seveda je odgovor na dlani.... človek....




mateyka -> RE: Migranti? (8.3.2016 7:46:28)

hej liliana, ti hodiš bolj redno po avstriji - a se res dogaja tole po mestih?
neke vrste mini čečensko-afganske vojne
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3480676/Father-hospitalised-Sharia-patrol-Austria-told-stop-threatening-wife-daughter-not-properly-dressed-fears-rise-no-areas-Vienna.html
in redne kraje ter nadlegovanja v prestolnici
https://www.youtube.com/watch?v=MRZvr3no8W4




RIJA* -> RE: Migranti? (8.3.2016 12:36:43)

nisem liliana...ampak sem bila ta vikend na Dunaju...in v centru mesta se ne čuti nekaj drugače kot pred leti...ok, je veliko bolj multi-kulti, ampak še vedno normalno...kaj pa je v kakšnih posebnih predelih pa raje ne mislim....ker že lani, ko še ni bilo take migrantske krize, okrog prateja ni bilo videti "belega" človeka...




nejcko -> RE: Migranti? (8.3.2016 14:15:51)

Če avstrijski mediji ne lažejo:

http://kurier.at/chronik/wien/bandenkaempfe-am-handelskai/185.273.391

http://kurier.at/chronik/oesterreich/iraner-soll-tirolerin-unsittlich-beruehrt-haben/185.434.313




nejcko -> RE: Migranti? (8.3.2016 15:28:21)

http://www.krone.at/Oesterreich/Asylwerber_warfen_sich_vor_fahrende_Autos-Unfaelle_provoziert-Story-499678




liliana -> RE: Migranti? (8.3.2016 18:35:48)

Jaz kake "spremembe" nisem zaznala......

ker že lani, ko še ni bilo take migrantske krize, okrog prateja ni bilo videti "belega" človeka...


No, okoli Praterja je bilo že pred davnimi leti nekoliko "bolj pisano"......[sm=smiley1.gif]

Kar se pa tiče objav v medijih......sedaj se vrši ekstremna "kontra" propaganda.....kot se je pred meseci vršila ekstremna "za" propaganda....




ronja -> RE: Migranti? (15.3.2016 13:52:51)

Seveda so te učili sočutja do lačnih in žejnih otrok....dokler so tam daleč doli smo bili sočutni....dokler našega stepforda, ker je nuja se tuširati vsaj dva krat na dan, kjer je nuja oprati vsak dan vsaj dva stroja praktično čistega perila, kjer je nuja imeti doma kilo kruha za rezervo, čeprav pol kile v koš vržeš, ker postane po nekaj dneh "neužiten" in stari......

Sočutnost in dobrodelnost na daljavo so nam lepo vcepili in mi smo jo lepo zapopadli.......

Lili, mene so ves čas učili, da ne smem stran metat ne hrane, ne vode, ne energije, torej odpade tuširanje 2x dnevno in odpade prat čisto perilo (ko da ni umazanega dovolj;). Se strinjam, da bi lahko živeli še bolj skromno, vendar se ne strinjam, da vsi razmetujemo z vsem mogočim. Res pa je, da se včasih komu čudno zdi, ko težim, da je treba zapirat vodo, itd... Ker pri nas to ni vrednota. Meni pa je bilo vedno noro dobro to, da lahko vodo iz pipe pijemo, ker tega nimajo skoraj nikjer drugje na svetu... Mi pa jo lahko, še wc spiramo s pitno vodo (kar je sploh blesarija). In se strinjam, da je to treba ljudem ozavestit, da je voda velika vrednota, ki je pol sveta nima! Vseeno pa to ne pomeni, da se moramo pokorit drugemu sistemu in nimamo pravice se zbunit, če nekdo dela sranje, pa ne glede na barvo kože, poreklo, vero itd... nikoli nisem bila proti temu, da pomagamo beguncem, vendar ne tako, da lahko delajo, kar želijo, kar se zdaj dogaja ponekod po EU. Nisem si nikoli mislila, da jih sprejemajo brez kakršnihkoli dokumentov, da ni nobenega sistema... In ljudi, ki jim ni problem žrtvovat svojih otrok (ker je dejansko res, da na teh ladjah vedno dol padejo otroci in ženske, sem bila potem pozorna - to mi je ultra čudno...), res ne želim imet blizu, ker tem tudi ne bo problem žrtvovat mojih otrok...

Nimam pa nič proti temu, da se te, ki bojo tu, res integrira. Samo ne da zanje veljajo druga pravila ali da punce ne bi več mogle hodit oblečene kot hočejo, če nočejo bit nadlegovane itd... Če grem v Iran, moram imet zakrit obraz in hodit v tistih harem hlačah okoli, tak je zakon, sicer me lahko vtaknejo v ječo. Če pridejo oni sem, jih nihče niti ne pošlje nazaj, če se pobijajo med seboj ali pa napadajo ženske (svoje, tuje, saj je vseeno)... To pa ni prav! Tu (v EU) veljajo naši zakoni, vsaj morali bi. Če bi to takoj ustavili, vse nasilneže takoj vrnili nazaj na sredo vojnega območja, bi rešili par muh na en mah:
- v EU ne bi bilo ektremizma, ker nas večinoma normalni ljudje, ne glede na poreklo, ne motijo. Čisto nič me ne motijo imigrantje, ki se igrajo v parku in njihove zakrite mame, recimo. Če pa to pomeni, da bojo ločevali otroke po spolu v šolah, me pa moti.
- ne bi več dobivali navala agresivnih ljudi, ampak tiste, ki bi se lahko prilagodili tem zakonom, ki veljajo tu (recimo temu, da je ženska enakovredna moškemu)
- svet bi se znebil nekaj agresivnih posiljevalcev, kar tudi ne bi bilo tako grozno slabo... Če se že morajo pobijat med sabo, bi najrajši videla, da se sami taki... Vsem ostalim bo tako lažje. Vem, da je to naivno gledanje, pa vendar... Če bi sprejemali samo miroljubne in delavne ljudi, bi dejansko lahko kaj naredili, tudi če ne bi imeli redne zaposlitve. Težje, ampak se da, vsaj malo...

Vsekakor pa bi morali vse, kar se da, naredit sami: nobenega hotela za begunce - če grem v Nemčijo delat, mi tudi nihče ne bo kuhal in pral! Zakaj bi jim morali mi ali oni? V domovih naj si sami zrihtajo vse, s tem že precej stroškov odpade... Obleke niso tak problem, ker jih v zahodnem svetu veliko stran pomečemo oz. so obleke veliko dlje uporabne. Je pa problem to, da recimo naših oblek na RK nočejo, ker pač niso brezhibne. Seveda niso - tiste nosimo, pa tudi te, pomankljive smo... Mislim, da si begunec lahko sam zamenja zadrgo, recimo. Dajo tja en star šivalni stroj in naj si popravljajo oblačila, ki jih dobijo. Bojo nekaj delali, se počutili vsaj malo bolj odgovorni za svoje življenje in zmanjšamo stroške. In tako z vsako rečjo, veliko se da... Če pa ti vse nekdo streže, pa misliš, da tako mora bit in se zbuniš, ko noče več...





ronja -> RE: Migranti? (15.3.2016 13:55:25)

Sem za, da se pomaga vojnim beguncem. Sem za, da plačujemo njihove surovine dražje, da bodo lahko lepo in v miru živeli v svojih deželah. Nisem pa za to, da smejo tu delat stvari, ki so pri nas prepovedane in nisem za, da jih moramo strešt, ker nek vojni begunec bo srečen, če bo dobil streho nad glavo, ne bo pričakoval, da mu bojo še pucali in kuhali.




RIJA* -> RE: Migranti? (16.3.2016 12:12:00)


IZVIRNO SPOROČILO: ronja
. Sem za, da plačujemo njihove surovine dražje, da bodo lahko lepo in v miru živeli v svojih deželah.


lepo in v miru bo živelo samo nekaj šejkov....




Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 16 17 [18]