RE: Znižanje normativov v vrtcih (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Stanislava_ -> RE: Znižanje normativov v vrtcih (21.12.2015 18:05:18)


IZVIRNO SPOROČILO: miša99

Menim, da malo znižanja normativov ne bo nič škodilo, seveda na vseh ravneh in pozicijah. Imam 3 otroke, vedno sem imela urejeno tako, da so bili starejši v času mojih porodnišk doma, ker sem prepričana, da je tako prav in ker smo neizmerno uživali (še danes sem hvaležna ravnateljici, da je nekako pomutila in nam omogočila normalno vključitev starejših v vrtec, ko se je domača uživancija zaključila).

Na moje dosedanje izkušnje pa stopnja izobrazbe oz. to, ali je neka delavka v vrtcu diplomirana vzgojiteljica ali samo vzgojiteljica, nima tako pomembnega vpliva. Skozi večletne izkušnje in precejšnjo menjavo vzgojiteljic oz. diplomiranih vzgojiteljic, je bilo dostikrat tako, da je pomočnica dejansko vodila skupino, program, bila zavzeta... s tem, da je bila njena plača precej, precej nižja - neposredna mesečna delovna obveza pa višja. Bilo je tudi obratno. Meni se zdi razmerje pomočnica in vzgojiteljica precej krivično. Pomočnice so več ali manj povečini že skoraj na robu zajamčene plače. Iskreno mislim, da to tako ni prav.

Po mojem je bolj vprašanje financiranja nadstandardnih programov, ki ga vrtci izvajajo - nemalokrat tudi na zahteve in želje staršev. Vodje vrtcev to nekako skušajo balansirat med starši in občino. Sicer pa sem bila z delovanjem in aktivnostmi v vrtcu zelo zadovoljna,..




Pa smo (spet) pri razkoraku med dejanskimi potrebami otrok in željami staršev, ki so do določene mere upravičene, več pa ne.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]