|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: prva zanositev
1.2.2016 11:34:57   
mimi_ka

IZVIRNO SPOROČILO: madjanca

Evo, da se tudi jaz malo javim. Novembra sem jih dopolnila 22 in eno leto je, ko ne jem tabletk.. aktivna pa na dojencku delava nekje 9 krogov.. ampak zal neuspesno... tako, da vse, ki se vam po glavo podi, da ste krive ker ste dolgo cakale, ne mislite na to.. leta dandanes niso vec noben problem. Enostavno tako je.. jaz si govorim, ko bo bog dal, bomo meli user posted image ...

Mislim, da je usoda tako nanesla, da nisem docakala se user posted image , ker ravno jutri zacnem z mojo prvo zaposlitvijo in to cez cesto (kar bo idealno, ko bom enkrat imela otroke, ce mi le uspe obdrzati to sluzbo)... user posted image

Madjanca, upam da imaš prav in da leta res niso ovira. Nama je v prvo zelo hitro uspelo,mpa že takrat nisem bila ravno mlada (32), sedaj v drugo pa imava kar probleme. Ma upam da bo..malo bolj se bova mogla potruditi, ampak sem prepričana, da bova uspela najinemu škratu pridelati še bratca ali sestrico. Zdaj ima to obdobje,mko so mu dojenčki zelo pri srcu in stalno govori, kako bi imel tudi on enega dojenčka in bi ga božal in bi mu svojo dudico posodil in take user posted image se mi kar srce stopi, ko ga poslušam, obenem sem pa ful žalostna user posted image

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: prva zanositev
1.2.2016 12:12:37   
Lanika007
Pozdravljena! user posted image

Ljudje smo si med seboj zelo različni. Če primerjaš smo si že na videz zelo "nepodobni", zato so tudi naša telesa in organi različni.
Kot si že sama ugotovila, imajo nekateri velike težave pri zanositvi ali donositvi, porodu, itd., nekaterim pa uspe v prvo in brez težav. Mislim, da dokler tvoj gin pravi, da je vse ok, si lahko mirna. Najbrž ni čisto nič narobe s tabo, le neučakana si user posted image - smo bili vsi!

Lahko ti pa opišem svojo izkušnjo, a naj te ne prestraši!
Moja prva nosečnost: Manjše jutranje slabosti, čisto nič posebnega. Če mi ne bi bilo slabo še vedela ne bi, da sem noseča, zato sem posumila in naredila test. Test pozitiven. Sledil je pregled pri gin - vse ok. Na nasl. pregled sem morala kaj hitro, ker sem dobila rjavkast izcedek, sledil je šok - ni več srčnega utripa. Tako je sledila abrazija (čiščenje maternice) v bolnišnici. Po 3 dneh so me odpustili. Vrnila sem se naslednji dan z napihnjenim trebuhom, vročino 40°C in bolečinami, da je groza. Po UZ me gin spet napoti na čiščenje z razlago "Gospa, imate dvorogo maternico in vas niso dobro očistili, sedaj pa se je vse vnelo". JA, HVALA LEPA! Tako so me še 1x poslali na abrazijo in sem v bolnišnici ostala še cel teden, saj so mi dajali antibiotike. Potem je bilo vse ok in življenje je pač šlo dalje. Izgubo sem prebolevala 1 leto.

Druga nosečnost: Grozne slabosti, bruhala sem dobesedno ves čas, nič nisem mogla pojesti, zvijala sem se od bolečin v trebuhu in preležala skoraj ves dan v temi in tišini zaprta v sobo. Edino tako je bilo znosno. Po prvem pregledu vse ok, nato spet dobim rjavi izcedek in krči. Ponoči odideva v bolnico, na UZ se ne vidi utripa, zadržijo me za 3 dni. Vsak dan ponovijo UZ, da bi našli utrip, a ga ni. Zadnji dan je celo gest.vrečka propadala, tako da je kazalo, da tudi tokrat ne bo nič. Vsa iz sebe sem odhitela v sobo in prav na glas jokala od vseh bolečin (psih+fiz), ki sem jih imela. Nisem mogla dojet, da spet doživljam isto nočno moro. Gin mi je razložil, da sem dejansko 5 dni imela popadke. Po tem je sledil splav s tabletko, kar je neznosno bolelo in ne bi ponovila NIKOLI več v žviljenju. Ko je vsega konec, končno v solzah zaspim. Drugo jutro me obišče PRIMARIJ in mi razloži, da je pogledal moje izvide ter da niti operacija ne pride v poštev. Šokirala sem ga vpr kaj torej to pomeni? Pa mi odgovori "Gospa, žal vam ne moremo pomagat...očitno donositev za vas ne bo mogoča"....Jaz pa spet v jok. HALOOO??? Ženski (punci) stari 25 let rečeš, da ne bo nikoli mogla imeti otrok?????
Tako sem se odločila, da grem drugam. Šla sem na samoplačniški pregled k znanemu gin v Postojno. Ta me je pomiril in se nasmehnil, češ, saj obstaja rešitev za vse. Po dogovarjanju in razlaganju je predlagal operacijo, seveda sem pristala, saj je bila še edina rešitev. Razližil mi je tudi, da v kolikor 6 mesecev po operaciji ne bom zanosila, bomo ukrepali dalje.
No, 4 mesece po operaciji sem spet zanosila user posted image user posted image
Kljub temu, da je moja nosečnost rizična, da moram ves čas počivati in veliko stvari ne smem početi, sem trenutno v 15. tednu (4. mesecu) in zaenkrat kaže vse SUPER! user posted image Moj gin je izredno zadovoljen s trenutno situacijo,pa tudi sama se počutim v redu. Razen tegob, ki jih pač nosečnost prinese s seboj, sem super srečna in močno držimo pesti, da bomo tokrat dobili dojenčka...ampak zares!


Tako, da moj nasvet je: NE OBUPAJ NIKOLI! user posted image Mene so že odpisali in sem že sama dvignila roke, ko se je pokazal človek z rešitvijo oz. mi dal vsaj upanje na rešitev.
Ta najlepše se pa itak zgodi, ko najmanj pričakuješ.
Želim vama vse lepo in da čim prej zagledata user posted image user posted image

(odgovor članu Amour)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: prva zanositev
1.2.2016 17:34:50   
madjanca

IZVIRNO SPOROČILO: Allstar

Zdravo Madjanca,
Žal mi je, da je mino že 8 krogov, držim pesti, da vama čimprej uspe! Kaj pa G pravi? Sta že imela kakšne teste?



Najprej so me set let prepricevali, da imam hud PCO, prejsnji teden pa sem pri novi ginekologinji izvedela, da je vse to larufari. Samo malce bolj dopustniske jajcnike imam in ne ovuliram.. tako da ko bo naslednja user posted image , zacnem s klomidom..

Ce pa je ne bo do marca (glede na to, da sem tadnjo imela sredi novembra), pa jo moram sprozit z dabrostonom..

In hvala za pestke user posted image

(odgovor članu Allstar)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: prva zanositev
1.2.2016 18:50:29   
Katriss
Madjanca, kako je bilo prvi dan v novi službi? A je za nedoločen čas? Potem bo še lepše, ko bo plusek user posted image


(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: prva zanositev
1.2.2016 20:58:17   
madjanca
odlično je bilo... user posted image user posted image user posted image

je pa trenutno za določen čas, ampak v četrtek grem že na izobraževanje, tako da me imajo verjetno namen obdržati.. sicer pa so že na razgovoru rekli, da bo na začetku nekaj takih pogodb, potem pa za nedoločen čas.. upam, da se bodo držali tega user posted image

(odgovor članu Katriss)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: prva zanositev
2.2.2016 16:48:08   
N23OK
Ares hihi super potem pa nujno sporoči kako bo upam da bo vsaj ena od naju dobila ta mesec plusek ali še bolje obe user posted image

(odgovor članu mimi_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: prva zanositev
2.2.2016 22:25:22   
madjanca
Mi bomo kar malce odlozili sedaj, da bo sluzba malo bolj za sigurno.

Tako ali tako pa moram cakatuser posted image , da zacnemo s klomidom... ampak je se kar ni na vidiku.

Navijam pa seveda zate user posted image

(odgovor članu N23OK)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: prva zanositev
3.2.2016 11:26:21   
mimi_ka

IZVIRNO SPOROČILO: N23OK

Ares hihi super potem pa nujno sporoči kako bo upam da bo vsaj ena od naju dobila ta mesec plusek ali še bolje obe user posted image

Ja upam, da se nama kar obem posreči. Pri nas bi bil že čas, sem se skoraj že naveličala čakati na ta user posted image user posted image seveda ti bo sporočila, kako je stanje. Lahko pa se nam pridružiš v temi "pričakujemo februarja". Tam imamo tudi seznamček vseh, ki nestrpno čakamo user posted image

(odgovor članu N23OK)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: prva zanositev
3.2.2016 17:59:23   
N23OK
Ares o super :)) hvala za povabilo se bom pridružila :) drzim pesti za user posted image pa sva na "vezi" :D

(odgovor članu mimi_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: prva zanositev
15.4.2016 18:43:49   
m*eva
Ojla punce. :)

Sem našla temo, ki mi ustreza, pa vidim da je pogovor ze potihno user posted image

A se najde kje še kakšna punca, ki se trudi na otročku?

lp

(odgovor članu N23OK)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: prva zanositev
16.4.2016 7:20:57   
itaMara
Živjo, ja jaz sem še ena sotrpinka. Večina jih je v temah npr. 'pričakujemo aprila', vendar ne vem no...za kakršen nasvet vprašam, ne dobim odgovora...Pa ne vem, ali nima nobena izkušenj, ali pa so tam samo stare mačke, ki imajo svoj 'lobi' in če ne kramljaš o brezveznostijh, potem te ne sprejmejo. Čvek gre v smer pospravljanja stanovanja in psihiranja kdaj jo katera dobi in kake znake ima...da ja res skoz premišljaš o tem ali se bo vlilo ali ne...aja ali pa kdaj ima katera rok, kar pa se mi zdi, da sodi bolj poda kako temo nosečk, ne pa nas, ki še upamo, da se kaj prime.
Včasih so bili aktivne IVF tema, pa so kar izginile. midva namreč čakava na 1. IVF postopek. Ne vem kam sicer sodiš ti, ampak mogoče je fino poiskati kako temo, ki je aktivna...take mislim, da ne bo več zaživela...lahko jo pa midve zalaufava user posted image

(odgovor članu m*eva)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: prva zanositev
16.4.2016 14:18:41   
madjanca
Evo jaz tudi cakam, da nama uspe.. zaenkrat se neuspesno..

itamara, pravis da cakas na prvi postopek.. najverjetneje si bila prej na clomidu?? Nikakor si ne znam izracunat, kako se meni cikel odvija.. ker imam neredno in sploh ne vem kaj in kako... odgovora pa tu na forumu tudi ne najdem.. user posted image

(odgovor članu itaMara)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: prva zanositev
16.4.2016 15:40:18   
itaMara
Ja, cakava. V ponedeljek neseva papirje in cez en teden po injekcije. Nisem bila na clomidu. Na nicemer, ker ni vzrok v meni. Jaz naj bi bila bp, redni cilki. Problem je slab spermiogram. Bomo pa videli kaka bo reakciha na hormone. Zal ti ne morem nic svetovat glede ciklov. Sicer pa,a je to problem, ce gres na ivf? Saj tam gres itak na hormone 2.dan menstruacije, potem pa delajo po uz? No vsaj kakor sem jaz to razumela user posted image
Za kdaj sta pa vidva narocena?

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: prva zanositev
16.4.2016 16:55:35   
madjanca
Pri nama je preteklo premalo casa in sedaj sem na klomidu, ker pa je problem v meni, ker imam "amenorejo" in moramo spodbujat ovulacije.. pa tako ne vem kdaj sploh kaj pricakovat..

Tako, da ivf je se dalec pred nama. Zaenkrat se upam, da bo uspelo s tableti..

(odgovor članu itaMara)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: prva zanositev
16.4.2016 17:13:16   
Damuš

IZVIRNO SPOROČILO: itaMara

Živjo, ja jaz sem še ena sotrpinka. Večina jih je v temah npr. 'pričakujemo aprila', vendar ne vem no...za kakršen nasvet vprašam, ne dobim odgovora...Pa ne vem, ali nima nobena izkušenj, ali pa so tam samo stare mačke, ki imajo svoj 'lobi' in če ne kramljaš o brezveznostijh, potem te ne sprejmejo. user posted image


Itamara, na "pričakujemo aprila" smo res same neizkušene. Večina niti še nima otrok, večina je šele zelooo na začetku "poskušanja", tiste pa, ki imamo že otroke, pa so se napove dali kar hitro. Zato tudi ne dajemo nasvetov, ker pač ne vemo kaj svetovat. vsaj jaz no.

Sicer je pa rs kot si opazila ... je tema al psihiranje o znakcih, testih ... al pa pač vsakdanje stvari. Predlagam, da z Madjanco zaženeta novo temo za vas, ki se že dlje trudite. Pa ne razumet zdaj, da vas nočemo v "naši" temi ... meni je vedno dobrodošla kakšna izkušnja bolj izkušenih. Pravim le, da če pogrešaš posebno temo, jo pa sama odpri. Sem 100 da se vama bodo hitro priključile še druge z istimi težavami.

(odgovor članu itaMara)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: prva zanositev
16.4.2016 21:02:51   
madjanca
Meni ta skupinica z jambranje prav sede user posted image in sem vseeno rada v debatah, ceprav je vecina punc na zacetku in se jih dosti ubada z istimi vprasanji. Tako, da se bo nase enkrat odgovor tudi zame.. in rada tuhtam kaj bi lahko nakazalo, da sem ali pac da nisem noseca user posted image

Sicer se vsam nov krog konca s solzami, ampak ko v teh temah spoznavam nove punce mi je vse lazje, ker vidim, da nisem sama v tem... in meni pac pase tak support..

(odgovor članu Damuš)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: prva zanositev
16.4.2016 21:23:10   
Damuš

IZVIRNO SPOROČILO: madjanca

Meni ta skupinica z jambranje prav sede user posted image in sem vseeno rada v debatah, ceprav je vecina punc na zacetku in se jih dosti ubada z istimi vprasanji. Tako, da se bo nase enkrat odgovor tudi zame.. in rada tuhtam kaj bi lahko nakazalo, da sem ali pac da nisem noseca user posted image

Sicer se vsam nov krog konca s solzami, ampak ko v teh temah spoznavam nove punce mi je vse lazje, ker vidim, da nisem sama v tem... in meni pac pase tak support..


user posted image Madjanca jz prav občudujem tvoj pozitiven pogled na svet. Res. Kapo dol. Sej po eni strani tako jamranje in psihiranje prov ne paše ... po drugi strani pa človek potrebuje nekoga za pojamrat. O teh stvareh se pač ne pogovarjaš z drugimi ljudmi. No, jaz se že ne. In je fajn met nekoga še za te teme.

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: prva zanositev
16.4.2016 21:34:56   
madjanca
Hvala.. to pa me je navadil moj moz. Saj za ostalo nisem, ampak v cakanju na pricakovanje pa je potrebno pozitivno razmisljanje.. pri nama je bilo ogromno slabe volje, dokler se nisva usedla in se pogovarjala samo o tem dolgo noc, zraven prejokala in potem sva se odlocila, da temu naredim konec ker sem zivcna razvalina.. in ko sem res slabe volje pokukam na forum in navijam za druge ter socustvujem s sebi podobnimi user posted image

(odgovor članu Damuš)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: prva zanositev
17.4.2016 20:38:59   
Sofie
itaMara pa saj lahko tukaj klepetamo. Tudi meni teme pričakujemo aprila itd. ne pašejo. Se že kar dolgo trudiva imet otročka in nekako mi jamranje tistih, ki jim v prvem poskusu ne uspe ne paše. Sama namreč ne analiziram vsake podrobnosti, niti ne travmiram vsakič ko ne uspe. Nekako sem se sprijaznila s tem, da pri nama vse dlje časa traja in da slaba voljo ne bo nič pomagala.

Jaz začnem sedaj s klomifenom, v kolikor do septembra ne zanosim pa nazaj v neplodnostno. Junija imam še en UZ pri mojem G. in enega v Leonišču. Upam, da se bo pokazalo, da je sedaj vse ok. Koliko časa je pa trajalo, da ste prišle do prvega IVF postopka?

Lp,
Sofie

< Sporočilo je popravil Sofie -- 17.4.2016 20:39:43 >

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: prva zanositev
17.4.2016 22:06:25   
itaMara
Sofie, se popolnoma strinjam z napisanim v prvem odstavku.

Midva sva prisla na vrsto za konzilij v dobrem mesecu. Kar je zelo hitrouser posted image Svojo gin.bom imela tudi za IVF, lahko, da je tudi to pripomoglo. Drugace pa je cakalna doba 3 mesece. Midva sva tako upala, da se prime skoraj 2leti.user posted image V januarju sva imela konzilij, a sem s postopkom odlasala do tega meseca, ker sva vedno imela neko upanje, da mogoce pa rata. Cez sva dala bioenergetike, refleksno, tkm, vitamini....vendar se spermiogram ni niti malo popravil.
Ne vem sicer, kje je tezavica pri vama, ampak svetujem, da se kar prijavita in.do takrat upat, da rata...bo.manj cakanjauser posted image
Upam, da vama rata pred IVF user posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: prva zanositev
17.4.2016 22:10:10   
LeyaPrive

IZVIRNO SPOROČILO: itaMara

Ja, cakava. V ponedeljek neseva papirje in cez en teden po injekcije. Nisem bila na clomidu. Na nicemer, ker ni vzrok v meni. Jaz naj bi bila bp, redni cilki. Problem je slab spermiogram. Bomo pa videli kaka bo reakciha na hormone. Zal ti ne morem nic svetovat glede ciklov. Sicer pa,a je to problem, ce gres na ivf? Saj tam gres itak na hormone 2.dan menstruacije, potem pa delajo po uz? No vsaj kakor sem jaz to razumela user posted image
Za kdaj sta pa vidva narocena?


Slučajno sem videla tale zapis. Midva sva ene 2 leti "pazila", potem sva pa slabo leto pridno delala na + pa ni bilo nič. Moji izvidi so bili ok, pri partnerju pa ena taka žalost tale spermiogram, da, ko ga je ginekologinja videla, naju je takoj na Leonišče poslala. Pomoje je bilo manj kot 2 % "migetalcev" notri, uradno skoraj neploden. Potem pa je partner zaključil eno stresno življensko obdobje v službi in naslednji mesec je bil +.

Malo spodbudnih besed.

(odgovor članu itaMara)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: prva zanositev
17.4.2016 22:21:23   
itaMara
Hvala za tole vzpodbudo user posted image taki primeri mi vedno vlijejo upanje. Ampak sva se odlocila za ICSI, saj sva poskusila sva skoraj vse, pa ni bilo uspeha...samo sluzbe se nisva menjala, to pa res neuser posted image

(odgovor članu LeyaPrive)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: prva zanositev
17.4.2016 22:38:20   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: itaMara

Sofie, se popolnoma strinjam z napisanim v prvem odstavku.

Midva sva prisla na vrsto za konzilij v dobrem mesecu. Kar je zelo hitrouser posted image Svojo gin.bom imela tudi za IVF, lahko, da je tudi to pripomoglo. Drugace pa je cakalna doba 3 mesece. Midva sva tako upala, da se prime skoraj 2leti.user posted image V januarju sva imela konzilij, a sem s postopkom odlasala do tega meseca, ker sva vedno imela neko upanje, da mogoce pa rata. Cez sva dala bioenergetike, refleksno, tkm, vitamini....vendar se spermiogram ni niti malo popravil.
Ne vem sicer, kje je tezavica pri vama, ampak svetujem, da se kar prijavita in.do takrat upat, da rata...bo.manj cakanjauser posted image
Upam, da vama rata pred IVF user posted image



Super, da sta prišla tako hitro na vrsto. Jaz poskusim sedaj s klomifenom in upam, da uspe. 1x sem namreč že zanosila, a je prišlo do SS. Od takrat je že 9 mesecev. So mi vmes odstranili tudi veliko pregrado. Moj problem je drugače tudi ta, da imam lene jajčnike. Moji ciklusi tako nihajo od 23-42 dni. G. pravi, da do ovulacije pride nekje na dva meseca.

(odgovor članu itaMara)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: prva zanositev
18.4.2016 5:47:56   
madjanca
Sva ze dve ze dve z lenimi jajcniki. Moji recimo, sploh ne delajo nicesar brez tablet. In sem na dabrostonu ter clomidu.

Kako ti jemljes klomifen in kako ves koliko po zadnji tableti pride do ovulacije in kdaj mora nastopit user posted image ??

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: prva zanositev
18.4.2016 6:55:35   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: madjanca

Sva ze dve ze dve z lenimi jajcniki. Moji recimo, sploh ne delajo nicesar brez tablet. In sem na dabrostonu ter clomidu.

Kako ti jemljes klomifen in kako ves koliko po zadnji tableti pride do ovulacije in kdaj mora nastopit user posted image ??


Ga še nisem začela jemat. Mi je pa moj G rekel, da bova spremljala z ultrazvokom kaj se dogaja. Da vidi če ima sploh kakšen učinek. Kaj pa če pokličeš svojega G in vprašaš?

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 let čakanja na otroka: Zgodba, ki me ne ...
Povedala vam bom nekaj zelo intimnega ... In bolečega. Sedem let sem se spopadala s svojo žalostjo, pustila je posledice...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...





matkica



JURIJ (50%)

ALEN (50%)


Število vseh glasov: 348

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!