Toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Tehnika



Sporočilo


Jakec_K -> Toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode (24.2.2016 23:10:49)

zdaj ko sta najina 2 "tamala" nekoliko večja je stari 80 litrski bojler premalo za ogrevanje sanitarne vode. Z ženo razmišljava o nakupu toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode, najverjetneje 200 litrske. Prosiva za kakšen nasvet in pa seveda izkušnje, poraba,.... Pri sosedovih sva si ogledala eno in soseda pravi da je to super zadeva. Lp,




Jakec_K -> RE: Toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode (29.9.2016 23:31:38)

A ima morda že kdo izkušnje z najemom toplotne črpalke tako kot ponuja podjetje Termo Shop?




robista -> RE: Toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode (17.8.2017 10:10:01)

Težko res rečem kako je z najemom, odvisno koliko časa misliš živet v hiši, ker če gledaš na dolgi rok se ti potem spet ne splača. JE pa res, da mine kar nekaj časa, da se ti strošek toplotne črpalke povrne. Cenik je zelo različen. Nam so jo naredili tukaj http://www.instalacije-strus.si/toplotne-crpalke-cenik, kvalitetno in dokaj ugodno. Je pa res ponudnikov in znamk kar precej. Sam pa nisem nikoli razmišljal o najemu. Imaš pa tudi možnosti eko subvencije, tako da se je priporočljivo mogoče še prej glede tega malo pozanimat. pa srečno z nakupom ali najemom ;)




MCkovac -> RE: Toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode (6.11.2018 11:52:21)

Jakec, verjetno sem že prepozen, pa vseeno mogoče komu drugemu prav pride.
Mi imamo že nekaj let toplotno črpalko pri Termoshopu. Vse b.p., moram res pohvalit njihove strokovnjake... montaža je bila hitra, pa tudi sicer so zelo prijazni in vedno pripravljeni odgvoriti na vsa vprašanja.




lola85 RR -> RE: Toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode (20.12.2018 12:21:58)

Tudi jaz sem malo pozna, ampak mogoče pa še komu pride prav.
Mi imamo TČ tretje leto in smo izjemno zadovoljni. Vzeli smo LG, 9kW, ogreva pa 220m2 brez težav, poleti prijetno hladi, če si tako nastaviš, seveda (talno gretje povsod).
Montirali so nam izvajalci iz Ptuja, ki so nam v štartu tudi vse razložili. Ampak sva rabila dobro leto, da sva naštudirala optimalne nastavitve. Poleg tega sem se še vrgla v raziskavo kateri električni ponudnik je najcenejši in se vsako leto prestavimo k drugemu ponudnika, ali pa že med letom, če kje zasledim še ugodnejšo ceno.




mpritr1 -> RE: Toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode (28.9.2020 13:42:44)

Glede toplotne črpalke je tukaj ogromno zapisanega: https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/toplotna-crpalka/toplotna-crpalka-cena-in-eko-sklad-subvencija/

Prednosti, slabosti, preverjeni ponudniki, pogosta vprašanja in odgovori, cene, izračuni, ...

Cheers!




Stran: [1]