Bolniška (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


josephine27 -> Bolniška (16.5.2016 10:09:43)

Naj najprej povem, da sem bila nazadnje zase na bolniški pred 5 leti, ko sem bila noseča, za otroka pa pred 3 leti, ko je bil na operaciji. In zdaj je dobil otrok norice. V vrtec seveda ne more. Tašča je dvignila roke, moji so vsi v službah. Vzela sem bolniško, da bom z njim doma. Če bi se šlo za kak dan bi že nekako možem zmučakala te urnike ( tako kot do zdaj ko je zbolel) ampak za tolk dni pa ne gre. In ko kličem šefa, da me ne bo mi začne nabijat slabo vest. Človek se res začne slabo počutit, vem, da sem določene sodelavce pahnila v drek ampak ene so na bolniški vsak mesec. Zdaj se počutim kot, da špricam šolo. A ima še katera slabo vest, če gre na bolniško za otroka? Sprašujem se al sem normalna?




petea -> RE: Bolniška (16.5.2016 10:35:08)

Si normalna.

In si mama, ki mora/želi poskrbeti za zdravje in zdravljenje svojega otroka.

In tvoj šef je 'normalen' šef, ki mu je naloga, da teži svojim delavcem, da so čim bolj produktivni.





bskrle -> RE: Bolniška (16.5.2016 11:17:41)

Ja to je noro, ampak je to tudi test, da vidiš, kakšne imaš prioritete in vrednote
Ne nasedaj temu,da ti nekdo hoče nabijati slabo vest




gsatalema -> RE: Bolniška (17.5.2016 20:36:21)

Ne nasedaj na nabijanje slabe vesti[sm=smiley13.gif]. To počnejo skoraj vsi šefi.

V prvi vrsti si mama, in naša dolžnost je, da poskrbimo za svoje otoke in prav je , da si se tako odločila in vzela bolniško.




Johannca -> RE: Bolniška (29.5.2016 18:12:47)

Malo čuden šef je tale, če ostale na bolniški kaj dosti ne pogreša. Kar bi pomenilo tudi, da bolj slabo delajo mogoče. In si mogoče vzemi to kot kompliment, da si dobra delavka.
Zdravje je na prvem mestu, tudi služba sicer. Vendar, če ne gre drugače, naj bi bil delodajalec zmožen zagotoviti organizacijo dela tudi takrat, ko kdo zboli in je zaradi tega odstnost.
Ne zapletaj se preveč v to "slabo vest" oziroma si jo ne dovoli. Ker ne izkoriščaš nikogar.




ronja -> RE: Bolniška (2.6.2016 13:16:04)

Si normalna.

In si mama, ki mora/želi poskrbeti za zdravje in zdravljenje svojega otroka.

In tvoj šef je 'normalen' šef, ki mu je naloga, da teži svojim delavcem, da so čim bolj produktivni.

Podpis:). Jaz sem bila veliko na bolniških, ker je lubi ni mogel vzet. Vseeno sem na koncu naredila vse, kar sem morala, v roku, ko sem morala.
POveš šefu, kar si nam in kar je res:"Da ti je res žal, da si poizkušala druge variante najt, pa enostavno tokrat ni nobene. Da se trudiš naredit najboljše, ampak bolnega otroka pač ne moreš dat v vrtec." Tu ni kaj. Če se da, lahko kaj narediš od doma, če je take vrste delo, včasih se da. Je sicer ultra stresno in tega ne priporočam, ampak šta se mora, nije teško;). Sicer pa si brez slabe vesti privošči tisto eno bolniško na par let.




Stran: [1]