|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Količine GH pri 9. mesecih
18.5.2016 23:07:58   
biči
Glede GH se okvirno držim knjige DOJENČKI ZA MIZO, čeprav je naš fantina zelo zbirčen in je potrebno precej prilagajat še posebej glede zelenjave, mesa... zanima me kakšne so vaše izkušnje glede količine obrokov, ker imam občutek, da poje premalo... Po knjigi naj bi pojedel pri starosti 9 mesecev do 250g/ obrok... mi se 'borimo' nekje do 130g... jemo 4 obroke goste hrane po cca 130g/obrok in popijemo zjutraj in zvečer cca 180ml adaptiranega mleka... pa še en nasvet in sicer mi še vedno jemo pasirano hrano, saj koščke hrane pljuva ven, čeprav ima že 6 zobkov... kako ste se lotile in pri katerih mesecih uvajati pretlačeno hrano oz. koščke hrane?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Količine GH pri 9. mesecih
19.5.2016 8:47:57   
petea
Nikoli nismo tehtali količine hrane, ki so jo pojedli naši dojenčki.

Nikoli nisem vedela, koliko bi naj dojenček pojedel. Tudi o tem, kaj bi naj jedel, smo včasih 'grešili'. Praviloma so tako jedli hrano, ki smo jo tudi ostali, in to hkrati z nami. (Izjema so seveda bile težje prebavljive, bolj začinjene ... stvari.)

Sledili smo njihovemu zanimanju za hrano. Ko je otrok začel aktivno kazati znake, da ga hrana, ki jo jedo ostali okoli njega, zeeelooo zanima, smo počasi - no, zame kot mamo je bilo vsakič prehitro user posted image - začeli uvajati GH.

Količino smo prepustili njim - pojedli so, kolikor so želeli; včasih eno žlico, pogosto precej več.


Glavno merilo nam je bilo, da so bili kot dojenčki veseli in da so se (smiselno) pridobivali na teži.
Samo pri enem smo imeli težavo, da je precej odločno zavračal GH in posledično tudi nekaj časa ni pridobival na teži. Problem je bil, ko sedaj gledam nazaj, zelo banalen. Otrok je želel tudi sam jesti s svojo žličko, ne da ga samo drugi hranimo. No, ko smo čez nekaj časa to ugotovili in je lahko (precej) bolj aktivno sodelal pri hranjenju, je tudi jok in nejedenje prenehalo.
user posted image

Glede koščkov hrane - otrok se mora naučiti žvečiti. To ni enostavna naloga in seveda gre kar nekaj hrane, od koder je prišlo. user posted image
Poskusi mešati pasirano in pretlačeno hrano v različnih razmerjih. Včasih mu daj žvečiti kakšen košček hrane, ne za to, da jo bo pogoltnil, ampak, da samo žveči. Večinoma bo to potem izpljunil, slej ko prej pa tudi pogoltnil.

(odgovor članu biči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Količine GH pri 9. mesecih
19.5.2016 14:51:37   
bskrle
pri 9 mesecih sem v glavnem dojila pri vseh petih otrocih, nikoli nisem hrane tehtala, včasih so pojedli cel ta velik frutek, včasih eno srednje naribano jabolko, včasih krožnik juhe...ponavadi imajo radi bolj goslato hrano

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Količine GH pri 9. mesecih
25.5.2016 20:58:00   
Bigmamma
Toliko star otrok oz. dojencek bi ze moral jesti hrano po kosckih, sploh nevem, zakaj ste nekatere tako navdusene nad tem pasiranjem..a bi tebi bilo to dobro jesti? Jaz ji nikoli nisem pasirala.
Hrano lepo pretlaci z vilcko, kar ne gre, npr. meso pa na drobno narezes. Razumem tvoj problem, mi smo se zeeeelo borili s to hrano, sem vsakic tehtala. Nam je dosti pomagalo dodajanje kisle smetane k zelenjavi ali pa omakam, je takoj pojedla. Sadja pa se zdaj ne mara, mogoce poskusis kakšno obliko naredit, obraz ali soncek je najlazje user posted image

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Količine GH pri 9. mesecih
26.5.2016 22:32:18   
biči
Hvala vsem za odgovore.
Drugače pa tehtam hrano tudi zaradi tega, da vem da je čez dan pojedel kolikor se da dovolj, ker se drugače zbuja ponoči in hoče mleko.
Pretlačeno hrano noče in koščke melje po ustih celo večnost ali pa tudi pljune ven user posted image Tako da očitno mu pasirana hrana za enkrat odgovarja. Kosila oz. zelenjavo in meso sem mu začela pripravljati z malo kisle smetane tako, da sedaj poje malo več user posted image

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: hrana enoletnika
10.10.2016 22:40:22   
biči
Tiste, ki imate približno iste starosti otroka doma (14 mesecev) koliko obrokov dajete otroku in dobrodošle kakšne ideje za jedilnik, ker se mi zdi, da se ponavlja ena in ista hrana... ali katera od vas daje otroku tudi surovo zelenjavo? Kaj pa mleko, tiste ki ne dojite, mi smo na adaptiranem mleku že nekaj časa in popije približno 2x po 240 ml zjutraj in zvečer, ali se adaptirano mleko po enem letu zamenja za kravje??
Hvala za ideje, nasvete,...

(odgovor članu biči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: hrana enoletnika
23.11.2016 15:06:12   
Zarjan
Mi smo začeli z gosto hrano od 6 mesecev naprej (dojila do 18m). Počasi, kakšne dni več kakšne dni manj. Tehtali nismo nikol, smo pa sledili knjigi Otroci za mizo - tukaj najdeš RES VELIKO receptov in idej za prehrano. Od 6-15m nam je ta knjiga res olajšala življenje; potem je pa otrok jedel že ob naših obrokih in nismo posebej kuhali.
Od naše/odrasle hrane smo izloćili cvrtje, sol (kolikor se je dalo), začinjeno hrano, večje količine gob, čim več sladkih stvari.
Potem pa pride vrtec, kjer imajo odlično bio pridelano hrano in smo vsi veseli :)

(odgovor članu biči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?