dom upokojencev-pomoč prosim (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi



Sporočilo


lila49 -> dom upokojencev-pomoč prosim (17.6.2016 11:48:41)

Pred meseci sem vzela v oskrbo starejšo gospo. Za njo sem sem skrbela brez plačila, saj ni imela nikogar.Ima pokojnino, ki ni velika.Z njenim denarjem sem ji kupovala hrano, da sem ji vsak dan kuhala, nekaj novih oblačil, perila itd. Mene je pooblastila za dvig pokojnine in za vse kar sem kupila, plačala položnice imam račune.
Pred dnevi je pa gospa odpeljana v bolnišnico, kjer so ugotovili, da potrebuje celodnevno oskrbo, saj jaz ne morem biti pri njej 24 ur. Po hitrem postopku so ji uredili dom, kamor gre drugi teden.
Zdaj me pa nekaj zanima. Gospa ima tako slaba oblačila, vse strgano in razvlečeno, razen tistih nekaj stvari, ki sem na novo kupila.Rekla mi je, naj z njeno pokojnino kupim nekaj trenerk, majčk in stvari, ki jih bo rabila v domu. Zdaj pa ne upam dvigniti denarja, ker ne vem kako gre s plačilom domske oskrbe. Ali takoj vzamejo denar, ali kako obračunavajo oskrbo?
Če ima kdo izkušnje s tem, bi bila hvaležna za vsak odgovor. Hvala.




Abelar -> RE: dom upokojencev-pomoč prosim (20.6.2016 11:01:11)

Dom se plačuje za mesec nazaj.
Če je sprejeta v dom danes, bo v naslednjem mesecu obračunano teh 10 junijskih dni.

Za plačilo se lahko dogovori, da se plačuje prek trajnika, lahko že ZPIZ nakaže, lahko pa oskrbovanec plača po položnici.




Stran: [1]