RE: Marčevke 2017 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


kaalu -> RE: Marčevke 2017 (27.6.2017 16:58:06)

Hello!

Sicer spadam v skupino Januarčki, ampak morem delit to z vami... [sm=bravo.gif]
Tukaj : http://preciouslittlefeet.si/
Ali pa tukaj: https://www.facebook.com/preciouslittlefeet/

lahko najdete začasne tattooje, od 5-40. tedna, s katerimi lahko spremljate rast svojega bušija in se z njimi fotkate, kar je večen spomin, ker toliko krat v življenju pa res nismo noseče[sm=nosecka.gif] [sm=smiley36.gif]

Uživajte nosečnost[sm=nosecka.gif]




Tasa8 -> RE: Marčevke 2017vl (30.6.2017 22:54:52)

Pozdravljene..da se še jaz malo javim..midva sva prestala cepljenje katerega sem se bala zaradi nenadnega padca levkocitov ob prejetju cepiva proti rotavirusu.. Razen tega da je imel rahlo vročino in je bil večinoma na rokah..je super prestal. Ima že 63cm in 6710g..lepo raste in se vedno je mamina ziza zakon:) dojiva pa se na vsake 2h čez dan,ponoči pa se nekje 2X je..smo pa včeraj dobili prvi zobek:) ampak se kar naprej riblje dlesen, tako da čakam da pride še kakšen zobek. 3,5mesecev je star..pa še mi zdi da je že tak veliki..čist prehitro bo odrastel..:( se tudi vam zdi,da čas kar leti? Kdaj boste začele dajat kaksno zelenjavo za obrok?po 4.mesecu pravijo ne?




RH82 -> RE: Marčevke 2017vl (30.6.2017 23:47:36)

Tasa8, pri nas tudi zgleda, da bosta prva zobka prišla. Si je izbrala super čas, ko sem sama in sem 6 dni ugotavljala, kaj jo matra. Danes pa se že precej očitno vidi bele lise pod dlesnijo. Čutim še ne zobkov, ko jo masiram, ampak sem precej prepričana, da bosta kmalu prebila dlesen. Jo je pa matralo, težave s spanjem, zbujanje na 2 uri, težave s hranjenjem, včeraj od 12ih do 20ih ni popila nič mleka, je prav kričala, ko sem ji ponujala stekleničko. Se je videlo, da z jezikom premetava flaško in jo bolj skuša žvečit. Vmes je malo vode spila po žlički, mleka ji pa nisem po žlici ponujala. Je pa potem zvečer lepo popila. Sem na srečo kupila včeraj Calgel in se kar umiri po njem. Danes je tudi spet spala celo noč. Juhu. To je bilo zdaj drugič v treh mesecih. Se mi pa zdi kar majhna za prve zobke dobit. Sinček jih je dobil bolj pozno, po 6. mesecu. Se niti ne spomnem točno, tam okrog 8 mesecev je bil.
Sicer je pa sinček bil danes spet suh brez pleničke, samo [sm=zz_poop.gif] je pa vseeno naredil v hlače. Se je pa zgodilo enkrat čez dan, da je sam šel v kopalnico in se polulal v kahlico. Zmaga! Samo še kakce mora naštudirat. [sm=bravo.gif]
Sicer pa punčka raste. Pregled ima šele čez 2 tedna. Po domači tehtnici naj bi imela 5 kg, po dolžini nimam občutka, niti je ne merim. Oblačila nosi 56/62 iz HM in ena 68 (nova, pa ne poznam znamke, ampak je 68 enaka 62 številki iz HM). Je pa taka dobrovoljčica. Nasmejana, radovedno okrog gleda. Na trebuščku se kar lepo dviga in gleda okrog. Na hrbtu se obrača za 180 stopinj (se bolj rotira). Sem jo imela pred tv na tleh, ko je sinček gledal risanke, in sem jo obrnila stran od tv. Čez 5 minut je pa že v tv gledala. [sm=smiley36.gif]
Glede hrane pa ne vem, eni pravijo 4 meseci, eni 6. Včasih so že pri 3 mesecih. Probaj po občutku. JAz sem pri prvem planirala pri dopolnjenih 6 mesecih z gosto hrano, pa se je potem začel zbujat pri 5,5 mesecih sredi noči, ko je že 3 mesece spal celo noč. Sem testno kupila eno ''večerno'' kašo, ker sem sklepala, da se ne naje od flaške, in mu je takoj lepo šlo. In je tudi spet spal celo noč. Ni imel težav z novimi okusi. Meni je bil to dober znak, da se ni najedel zvečer in potem sem pa parih dnevih dodala še čez dan zelenjavo in mu je lepo steklo. Bi pa poleti v vročini pazila, da še vedno dovolj pije. Pri punčki nameravam enako, pri 6ih mesecih oz. če bo že prej kakšne znake kazala. Zdajle se mi zdi kar majhna za požiranje. Že pri flaški je bolj ''slow food'' jedka. [sm=smiley36.gif]
Mi smo danes začeli ''počitnice''. Sinček bo en mesec zdaj doma, pa kmalu pride moja sestra in nečaka na daljši obisk. Potem pa upam, da nam bo še kak družinski izlet uspel. Jutri me čaka še pomembni delo, sinček dobi veliko posteljo in me zanima njegov odziv, ko jo bom sestavila (še ne vem, če mi bo sami jutri uspelo). Potem bo treba urediti njegovo sobo (sestavit še omaro) in narediti malo več prostora za igro. Trenutno ima bolj skladišče s škatlami s premajhnimi in prevelikimi oblačili za oba otroka.
lep vikend vsem.




Sofie -> RE: Marčevke 2017vl (5.7.2017 7:44:12)

Živjo.

Mi se spet potepamo in je potem malo manj časa za forume. Smo šli še malo na morje. Tamala je zelo pridna, zabava sosede v kampu.

RH82 je pokukal zobek?

Moja nosi oblačila 56 in 62. 62 so ji še kar prevelika. Ima pa nekje 5kg pri 4 mesecih.

Tudi moja je dobrovoljček, ves čas nasmejana. Zdej se ves čas obrača s trebuha na hrbet, pa na bok itd. Jo je treba imet malo pod nadzorom, ker se hitro kam premakne.

Na potovanju se je naučila skrivat. Ko jo kdo ogovori se mu glasno zasmeje pol pa k meni skrije. Smešna je.

Gosto hrano bom začela uvajat po 5m. Pri nas bo to kmalu. Morm še patronažno poklicat. Ona pravi da čim kasneje, da je dojenje boljše.

Uživajte




diamantina -> RE: Marčevke 2017vl (5.7.2017 22:24:46)

Ojla!

Tudi pri nas je pestro, tudi mi smo se neplansko potepali po tujini in je bilo kar luštno, čeprav je bila pot zelo dolga, pa ni bila kot izlet, ampak bolj poslovno, je bilo lepo. Še malo, pa morje ... že kar odštevam, čeprav je doma toliko dela ...

Naša frajla je pa na številki 62, nekaj kosov ima pa že 68, ker je kar velika. Drugače se na glas smeji, da jo včasih že kar kolca zraven, obrača se s hrbta na trebuh in obratno, gruli, vriska, si "poje", nima več refleksnih gibov, ko mi sedi v naročju, se hoče dotikati svojih podplatov in prstov na nogah, nekaj besed že tudi razume npr. če ji rečem, kje je lučka pogleda po stropu, ali pa kje je rožica, če jo v ležečem primem za roke in ji rečem, da je močna, se hoče potgnit v sede (ker sva to večkrat ponavljali).

GH bom jaz začela uvajat čez kakih 14 dni.




Sofie -> RE: Marčevke 2017vl (6.7.2017 9:17:32)


Zabavni so ko tako grulijo oz. klepetajo.

Pri nas je edino previjanje pestro, ker se ves čas vrti, vse hoče dat v usta. Nogice so ji že nekaj časa zanimive...se trudi jih spravit v usta.

Mi pa na morju spi po 2h v kosu. Mislim, da bom kar tukaj ostala[sm=smiley36.gif]





diamantina -> RE: Marčevke 2017vl (6.7.2017 15:38:04)

Jaz pa trenutno kumare vlagam, feferone, fižol obiram, rabimo kar dosti tega. Pozimi kar precej kislega pojemo, od zelja, repe, pese, pa vse kar vložim oz. zamrznem. Je luštno jest domače in ko imamo še več jedcev za mizo, je fajn, da je kaj za ponudit in ne rabim kar naprej stat v trgovinah. Sinova sta kar pridna, taveliki res veliko pomaga, ima prek skrb za živali, tamali mu pa pomaga. Se vstajata ob pol sedmih, da naredita, preden se jaz spravim iz postelje. [sm=smiley36.gif] Mož dela, je kar gneča, pišuka, pred morem se vedno nabere. Vsi hitijo, da je potem avgusta mir. [sm=smiley36.gif]

Zobki - huh, a že? Našadva sva bila do 1. leta oba brez zobov. [sm=smiley36.gif] Pol pa so kar en za drugim ven prilezli in ko sta na plan pokukaka prva zobka, se nismo več dojili, tko da upam, da bo zdaj podobno.

Pa saj čas ful hitro gre se mi zdi ... kmalu bo naša čmrla stara že 4 mesece in polno dojenje gre h koncu,







Sofie -> RE: Marčevke 2017vl (12.7.2017 13:03:53)

Hojla.

Kako ste kaj? Jaz sedim zunaj v senčki, tamala pa celo spi v vozičku. V košari se mi precej pritožuje, tako da počasi ji bom dala v športni del.

Nasledn teden pride patronažna z dopusta in začnem uvajati GH. Moja pupa bo namreč že 5m stara. Mi je ful fajn, ker imamo sedaj domačo zelenjavo, samo sadje si moram še zrihtat.

Kako kaj vaši ponoči spijo? Moja se zadnje tri dni precej zbuja in doji. Mislim, da je zaradi vročine žejna.





diamantina -> RE: Marčevke 2017vl (13.7.2017 11:25:15)

Ojla!

Mi smo super, uživamo, mala se naglas smeji, hoče sedet, ker skoz dviguje glavo in jo velikokrat posedem v naročju. Igra se z nogicami, veliko se kopamo tudi v domačem bazenu, tako da ji ni prevroče in ful uživa. Prava mala ribica. Dala sem ji že malo GH, tko, kakšno mini žličko, da proba malo okuse, tako sva sprobali krompir, korenček, bučko, banano, slivo in lubenico. Pa ji je vse od naštetega kar všeč, najbolj sliva.

Spi pa tudi naša čmrla malo slabše zdaj ponoči in je tudi kar precej na zizi. Razmišljam, da bi ji zvečer dala kakšno mlečno kašico, tisto od 4. mesecev naprej, ker jo mleko zgleda ne nasiti dovolj, vroče pa mi nimamo, ker je spalnica pri gozdu in je ker prijetna klima.




diamantina -> RE: Marčevke 2017vl (18.7.2017 12:00:27)

Ojla!

Ste vse na morju? [sm=smiley36.gif] Jaz komaj čakam ta avgust ....

S tamalo sva sami, pobje so z možem v tujini, midve pa kraljujeva doma. [sm=smiley36.gif]

Ste že zdaj kaj probale GH? Midve pridno jeva vsak dan nekaj malega. Všeč ji je sadje, sploh breskve in jabolka pa slive. Ker je tako radovedna sem jo morala dat v športni del in zdi se, kot bi se ji odprl svet. [sm=smiley36.gif] Ful ji dogaja, vse hoče prijet, vsem se smeji, tudi na glas, nič ni sitna, sploh če sva kje na terenu, fajn je z njo.

Sva pa prerasli št. 62, tako da se omara kar lepo prazni. Sva kar v kompletu na 68. Uživa tudi v zunanjem bazenu. Sem jo kar celo namakala noter in je ful uživala, se nič ni jokala, čeprav je bila voda pač bolj mrzla, kot jo ima v banjici. Zdi se mi, da je tudi že banjico prerasla, se buta z glavo in nogami ob rob, tako da jo bom verjetno kmalu dala na nastavek za sedenje in v veliko banjo. Previjava se kar vsepovsod, tako da previjalne podlage sploh ne potrebujeva več. Itak se takoj obrne, ali pa se celo kam odkotali in nama je najbolj fajn na dekici na tleh. Še dobro, da nisem gore denarja zapravila za opremo, ker je itak res nič ne potrebujem in ful hitro vse prerastejo tile mali navihančki. V vozičku je že tudi v športnem delu, oz. imam tako super voziček, da odstranim samo zaglavje in ostane vreča za noge, kar mi še prav pride, da jo lahko pokrijem če zaspi ali pa ji pustim odkrito. Pridno si tudi že nosi nogice v usta, pa roke obvezno, ker pa zdaj že vse pobira in trga (npr. peteršiljeve liste, al pa od sončnic, pa kakšne lego kocke na tleh) moram pazit, da kaj ne nese v usta. Skratka uživamo, čeprav me že preganja šola od tavelikih dveh, bo treba kaj kmalu v nabavo za učnimi stvarmi, torbami ... huh, hitro minejo te počitnice.

Lp




Sofie -> RE: Marčevke 2017vl (18.7.2017 20:54:43)


Hojla.

Nam se toliko dogaja, da kar malo pozabim na forum. Moja deklica je bila danes cepljena. V petek bo že 5m stara, kar ne morem verjet. Ima 5170g in 60,5cm. Je drobna, a zelo navihana. Pediatrinja je pohvalila njem razvoj.

Gosto hrano bom začela uvajat konec tedna. Bom začela z bučko, potem korenjem itd. Skratka najprej zelenjava, potem sadje. Tako mi je tudi predlagala patronažna.

Sem jo tudi jaz prestavila v športni del, saj se v košari ni želela več vozit. Je precej družabna in potem ni videla ven.

Že nekaj časa se obrača iz hrbta na trebuh in obratno. Se lepo kotali, tako da pristane na parketu. Si moram nekaj za na tla omislit.

Kje ste ostale?






Sofie -> RE: Marčevke 2017vl (23.7.2017 20:39:28)


Pa je naša tema spet čisto zaspala. Vas vročina daje?[sm=smiley36.gif]

Jaz sem začela z uvajanjem GH. Včeraj je dobila bučko, danes pa bučko in krompir. Ji bom najprej uvedla zelenjavo, kasneje pa še sadje.

Zadnje dva dneva sta precej pestra, saj se kotali po dnevni sobi. Se takoj skotali na drug konec in ko ji postane dolgčas protestira. Sem upala, da bo na morju še mirno, pa očitno ne bo.

Ji moram nujno še neko večjo blazino za na tla naročit. Da bomo imeli za takrat, ko se bo učila sedet ter za zimo.





diamantina -> RE: Marčevke 2017vl (24.7.2017 9:47:30)

Ojla!

Tudi za nami cepljenje in tehtanje. Drli smo se, itak, ampak bolj pri tem proti rotavirusu, kot pa pri pikecu. Ampak zdaj smo prebrodili. Je pa kar velika 62 in 7200g. Razvita je tudi zelo dobro, tako da sva bili pohvaljeni.

GH - zdaj je že lepo sprejela žličko, že ve, da mora odpirati uspeta in požirati malo drugače, kot pri dojenju. Včeraj mi je že lepo jedla kosilo - bučka, krompir in korenček zabeljeno z maslom in malo soljeno pa čisto majčken košček peteršilja sem ji dala noter. Pa zvečer sem ji dala mlečno kašico s piro pa je vse pohrustala. Zraven ima najraje vodo, pa itak za na vrh se še malo podoji.
To, da je treba prej zelenjavo kot sadje ... jaz ji dajem kar enkrat eno, enkrat drugo, najprej pa je poskusila banano in mi ni nič odklonila zelenjave zaradi tega (ker zelenjava pač ni sladka). Pač dobro moraš skuhat in vse pojedo. [sm=smiley36.gif] Otroci imajo na srečo svoj okus.

Je pa ful smešna, ko se na glas smeji kakšnim zvokom, ali pa svojima bratcema in potem se vsi smejimo, pa kolcamo ... prav luštni so, ko jih takole skupaj gledam. [sm=smiley1.gif]

Danes je malo lažje dihat, čeprav pri nas nekak ni bilo sile z vročino, smo vsi bolj na vroče in kopanje, bazen je pač zakon. Tamala se je tudi po 4x namakala
in se igrala v vodi.

Lp, oglasite se kaj!




diamantina -> RE: Marčevke 2017vl (24.7.2017 9:50:43)

Aja, jaz imam za na tla kar navadno dekco, od svakinje mama pa mi je dala eno tako ful mehko prešito odejo pa ji kar tisto dam na tla in je čisto ql. Pri sinovih sem imela tisto peno s črkami, pa sem jo že zabrisala proč, zdaj je ne bom kupovala, se hitro umaže, pa pod njo se ful umazanija nabira, ker je statično. Saj toplo je, ampak navadna dekca je dosti bolje.




Sofie -> RE: Marčevke 2017vl (24.7.2017 16:13:38)


Diamantina tvoja je pa 2kg težja od moje. Bi ju bilo zanimivo vidt eno zraven druge[sm=smiley36.gif]

Jaz sem ji danes dala zopet bučko in krompir, jutri dobi pa korenje in krompir. Usta lepo odpira in se jezi, če nisem dovolj hitra. Se pa potem še podoji. Ko ji bom uvedla zelenjavo dobi še sadje. Potem pa čez 1m pomoje še večerjo. Za večerjo ji pa nameravam kuhat pirin gres na riževem mleku, pa riževe in koruzne kosmiče itd. Bom šla v eno trgovinco, da mi zmeljejo kosmiče na brezglutenskem mlinu. Pa kakšen dan ji bom dala malo sadja notri in bo ok.





diamantina -> RE: Marčevke 2017vl (24.7.2017 21:44:41)

Naša je taka baročna punčka. Taka polna z okroglimi licki.

Gluten lahko komot uzivajo, ce nanj ni alergije. Moja ga je s pirino kaso dobila in je vse ok.





Sofie -> RE: Marčevke 2017vl (26.7.2017 20:17:56)


Jaz bom z glutenom vseeno počakala, da bo stara vsaj 6m. Itak pa mi štrajka z GH...korenčka ni hotla, enako ko sem ji ga naredila s krompirjem. Res pa da ji nič ne solim itd. Jutri dobi spet bučko in krompir pa bom videla, če bo jedla.

Zadnjih nekaj dni se ponoči precej zbuja. Sumim, da so zobki krivi, ker vse igrače grize.




Tasa8 -> RE: Marčevke 2017vl (28.7.2017 15:09:11)

Pozdravljene! Da se spet malo javim..vidim da se nas par je aktivnih,ostale pa so pobegnile ali pa so na dopustu;) jaz čas se kar pridno berem,ponavadi predno grem spat. Midva sva danes imela cepljenje in imava 7580g in 68cm cm. Se pa se vedno dojiva. Tudi goste hrane se ne dajem..se bom malo počakala,kakšen mesec..zaenkrat se niti ne kaže zanimanja. Ima pa že 2 zobka in je bilo kar naporno izrascanje-driska..Hvala bogu za pralni stroj rečem:) kako ste kaj ve in vaši srčki?
Lepo bodite




RH82 -> RE: Marčevke 2017vl (29.7.2017 7:46:38)

Po dolgem casu se jaz. Ni casa za brati, kaj sele pisati. Na pocitnicah sem imela necaka in sestro in smo na polno izkoristili cas, ker smo skupaj le 3-4× letno. Fanta sta bila navdusena nad dojencico in sta znala pomagati (sta ze najstnika). Uspelo nam je celo iti na 2 enodnevna izleta. Problem je spanje, ker sincek se spi sredi dneva in mu potem kar manjka
Ampak je slo.

Puncka je pridna. Na pregledu pri 3,5 mesecih je imela 6 kg in 62 cm. Se mi zdi, da je tezja od sincka. Je pa 56 stevilko prerasla cez noc. 68 nimam nic poletnih stvari in upam, da bo slo brez novih nakupov kratkih bodijev. Spi kar lepo, ponoci od 8ih do 4ih, potem pa se cez dan po 2x 2-3 ure, odvisno ce smo zunaj ali ne. Z GH se nisem zacela. Ima spet pregled cez 2 tedna, bom verjetno takrat pocasi zacela. Pri prvem so mi rekli, da pri 6m zacnes. Bom pa tudi probala z vecerno kaso, ce bo kaj dlje spala. Zdaj v vrocini ji rajsi dajem mleko, da res dobi veliko tekocine.

Smo imeli pa pred enim tednom tezave, sincek je nepojasneno dobil vrocino in imel prvic 2 vrocinska krca. Pa bruhal je in sva sla najprej na urgenco in potem v pediatricno za 2 dni. Zdaj je ok, smo pa odpovedali mini dopust, ker je imel vrocino 5 dni.

Za zdaj ne bo vec dopusta. Moj je bil prost ta teden, z naslednjim naj bi spet delal, pa caka rezultate razpisov, ce mu bodo podaljsali sluzbo. Je kar zoprno. Za povrh imamo pa delo s ta malim. Bi rad nosil spodnje hlacke, pa lula se kar v kahlico, ker ga midva posiljava na 2 uri. Pokaka se pa v 3 sekundah v spodnje hlacke. Ni konca pranja umazanih oblacil. [sm=smiley36.gif]




Sofie -> RE: Marčevke 2017vl (30.7.2017 20:58:18)


Živjo.

Mi se ravno vozimo z morja in imam čas za pisanje. Smo prišli za nekaj dni domov, potem pa spet na morje.

Tasa8 bravo za zobka. Pri moji ni še nič.

RH82, upam da je sedaj ok. Sem bila enkrat zraven, ko je imel en otrok vročinski krč in je zgledalo grozljivo.

Moja pupa pridno je gosto hrano. Sicer še kar zelenjavo, ampak sem zadovoljna z napredkom. Ji samo z vilico pretlačim in poje. Ful opazuje naju kako jeva, maha z rokami in nogami ko vidi hrano.





diamantina -> RE: Marčevke 2017vl (6.8.2017 22:22:39)

Ojla!!!!

Kako ste mamice? Mi smo super, čeprav je bilo te dni res pasje vroče,tudi kje v višjih legah, smo se lepo hladili v vodi in v hribih.

Tamala je ful pridna, lepo je sprejela GH, tako da imava že prav kosilo, povečini zelenjavo, danes pa je poskusila malo piščančjega (sem ji kar našega pečena ponudila) in ji je bilo zelo všeč. Poje kar precej in tako eno dojenje že spušča. Tudi po večerih imava mlečno kašico, sadje pa ji ponavadi ponudim zjutraj, kakšen košček, ko jaz jem.
Imava pa obvezno dojenje oz. spanje na zizi, to sinova nista imela, sta lepo brez tega zaspala, ta mala čmrla po mora bit vsaj naslonjena na zizo, če že vleče ne. Huh, bo kar kriza odvadit se mi zdi.

Drugače pa že puzamo, ampak v rikverc, naprej še ni pogruntala. [sm=smiley36.gif] Razume že tudi kar precej stvari in zelo intenzivno opazuje. Najraje je sede, ali pa nekje v naročju, da ima panoramo, če pa leži, paitak ne zmore bit pri miru, ali so noge v ustil, ali se kotali ... v glavnem je pestro. Tavelika sta ful pridna, delata marsikaj namesto mene (košenje trave je njuna domena).

RH ojoj ... mene je kar groza teh krčev. Mi tega sicer nimamo, ima pa tavečji ful težave s prenašanjem vročine, Včasih kar blodi ob višji vročini ... sicer je ne dobi zlepa, ampak ko pa jo, je pa kar kriza. Tasrednji je samo zaspan, kar je super. A je tamala bila z vama v bolnici?

Tasa, a že kar dva zobka? Vau, to je pa kar hitro. Pa ti je ok pri dojenju? Meni po izraščenih zobeh dojenje ni bilo več tako zelo prijetno, sploh ker sta sinova nenamerno grizla ... upam, da se temu tokrat izognem.

Lepo bodite, fajn se ohlajate te dni!




Sofie -> RE: Marčevke 2017vl (8.8.2017 11:49:31)


Hojla.

Mi smo bili spet na morju. Smo v nedeljo prišli domov, ker je bilo čisto preveoče. Prikolice kljub klimi nismo uspeli shladiti. Tamala je ful uživala v morju, čofotala, brcala. Imam pa jaz že dovolj vsega pakiranja itd. Čisto nič nismo doma. Gremo konec meseca še za nekaj dni na morje, potem pa imamo za letos dovolj.

Od GH sem ji uvedla bučko, krompir, zeleno, cvetačo, korenja in riž. Danes bo imela za kosilo bučko, korenje in riž. Jutri dobi prvič meso.

Se pa kar naprej pomika po stanovanju, moram vse nevarnosti umikat (igrače od mačke itd). Vtičnice morava zavarovati.

Kako ste ostali?




Sparkles7 -> RE: Marčevke 2017vl (13.8.2017 23:03:12)

Hejhej,

se javim tudi jaz po dolgem času :) Saj bi se želela večkrat, ampak kar pozabim na ta forum ... Škoda da dobim mejl o novi objavi samo zatem, ko sama kaj napišem, ne vsakič.

Mi se tudi imamo fino :) Tri dni nazaj že kar "praznovali" 5 mesecev. Mali je pravi smejko, veselo raziskuje svet, zelo je radoveden in nič ni pri miru :) Se je na pregledu pri 4,5 mesecih sestri v pol sekunde obrnil na trebuh na tisti ozki tehtnici. Je rekla se ni še nobeden obrnil na trebuh tam :D Mi smo sicer cepili še proti pnevmokokom, proti rotavirusu pa ne. Prve injekcije sploh čutil ni, se je še naprej smejal z nami, ki smo ga skušali zamotit ko smo ga držali pri miru (kar je pri njemu itak katastrofa :P). Ob drugi injekciji je pa sledil huronski jok. Bošček mali :) Se mi zdi da ima od takrat naprej kdaj tudi slabe sanje in nekaj stoka v spanju, ne pa samo smeje :P
Je pa imel 6250 g in 61 cm na tistem pregledu. Če smo se prej dva meseca malo sekirali ker je kao dobil gor spodnjo mejo teže, je v zadnjem mesecu dobil ful teže in ma zdej prav taka luštna bedrca :)
Aha, pa prvi prehlad smo tudi dali čez. Po cepljenju je bil tisto popoldne čisto razdražljiv, jokal... Potem naslednji dan je imel vročino (do 38 samo), potem pa sva kar nekaj časa oba smrkala in kašljava. Tako da ne vem če je bila vročina od cepljenja ali od prehlada...

Z uvajanjem goste hrane midva še nisva začela. Sicer sem imela namen ob dopolnjenem 6. mesecu, pa so me potem na pregledu malo zmedli, ker so rekli naj kar začnemo s 4,5. Ampak sem se odločila da bom delala po občutku in še čakam... Še ni pokazal nekega interesa z njegove strani, se mi zdi da bolje da še malo vztrajava samo z dojenjem pa tudi mislim, da je manj možnosti za kakšne alergije, če začneš kasneje. Bom videla, najbrž kaj pred 6. meseci začneva...
Kako vam gre drugim?




Sparkles7 -> RE: Marčevke 2017vl (13.8.2017 23:35:02)

Nadaljujem v postelji, ker se je mali prebudil. Saj nic ne recem, saj kar spi ponoci, ampak se vedno se pa zelo pogosto zbuja :/ Se res cudim tistim ki razlagajo da spijo celo noc. Vec kot 3 ure v kosu mi skoraj ne spravimo skupaj. Ne vem kako podaljsati ali pa znizati stevilo zbujanj. Zbudi se recimo tudi zato, ker se obrne na trebuh in sam sebe ustrasi. Pa zadnje case se spet enkrat proti jutru zbudi in zacne kriliti z rokami, nogami... Ga moram dvigniti in potem kaka. Seveda moram tudi jaz iti lulat, pa previjanje... potem je itak cisto prebujen. Me res zanima kdaj bomo lahko mi rekli da spimo celo noc :)
Uspavanje se pa tudi spreminja. Ze cel cas zaspi samo z dojenjem. Dolgo casa je zaspal tako, da sva se leze dojila. Zadnje case pa to vec ne gre (ker prevec brca, bi se obracal, se zacne prijemat za noge....), tako da ga moram sedaj uspavati na zizi v narocju in hoditi sem in tja. Ko ga je treba odloziti pa se zacne takoj pritozevati, tako da ga moram spet dati na posteljo in jaz se malo zraven leze... Tako da ze zelo dolgo vec ne spi v svoji posteljici, ampak cel cas v ta veliki. Me malo skrbi kako ga navaditi nazaj na njegovo, ker zdele ko se bo zacel plaziti bo malo problem, ker bo hitro lahko dol s postelje...




Sofie -> RE: Marčevke 2017vl (14.8.2017 19:35:22)


Sparkles7 super, da si se oglasila.

Z GH kar počakaj, da pokaže zanimanje. Jst sm moji uvedla pri 5m, ker naju je gledala ko sva jedla, odpirala usta. Ona že od začetka ful lepo je, zna uporabljat jeziček itd. In še zdaj ko vidi naju kako jeva začne brcat od navdušenja. Kosilo sem ji lepo uvedla, poje konkreten obrok. Nasledn teden bom začela še z večerjo. Rada bi samo prej dobila nasvet od naše pediatrinje..zanima me kako naj ji pripravljam večerjo. Na riževem mleku ali adaptiranem? Kupljenih kašic jaz ne bi dajala. Sem kupila proseno kašo, rižev zdrob itd. Pri 6m pa itak lahko začnemo počasi z glutenom. Tako, da ne vidim smisla v nekih kupljenih kašicah. Ta teden ji bom dala tudi sadje. Najprej čežano.

Glede spanja se pa pri nas tako spreminja. Na potovanju se je navadila zaspat med dojenjem, zadnje dni pa ne zaspi med dojenjem ampak jo malo nosim in zaspi. Sej ne vem kaj je lažje.

Se je pa tudi moja začela zbujat ponoči. Sedaj ko je prehlajena se zbuja tudi na 2h.

Čez en teden bo moja stara že pol leta. Moram vprašat kdaj jo bodo cepili za pnevmokok.





Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>