Kako naj ji dam sirup??? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


mata -> Kako naj ji dam sirup??? (25.9.2005 19:30:32)

Prosim povejte mi svoje metode dajanja sirupa, namreč naša je pri svojih trinajstih mesecih prvič staknila grozen prehlad in po enem tednu muk, so ji dali antibiotični sirup, ki je krasnega okusa, ampak ni šans, da bi ga dobila v usta, ga takoj pljune ven in kriči, ter otepa z rokami in nogami... ne vem več kaj naj naredim, saj se sploh ne bo pozdravila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], zdaj ji ga dajem dvakrat po malem na 8 ur - trikrat na dan, da ga vsaj nekaj dobi v usta, pa probala sem v spanju, sem jo dvignila sede in ji zlila v usta - to je še nekako šlo, ampak se bojim, da bi se ji na ta način zaletelo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] V glavnem, ene same muke preživljamo s pumpanjem smrklja, dajanjem fiziološke, operila in sirupa... upam, da bo kmalu minilo.




Anonimen -> RE: Kako naj ji dam sirup??? (25.9.2005 19:33:05)

Probaj kar s tisto šprico, ki jo dobiš zraven sirupa. Jaz sem jo kar v usta porinila, pa špricnila in je šlo dol.




Gina -> RE: Kako naj ji dam sirup??? (25.9.2005 19:41:27)

Točno to vprašanje sem jaz danes hotela postavit, ker res ne vem več, kaj naj.
Sem probala z žličko - ven pljuva, ampak tisti brrr, ko vse ven leti.
Sem probala s kapalko - enako, samo da gre ven še pri strani, če dam kapalko pregloboko. na noben način ne ostane v ustih več kot 10% sirupa, mislim ne pogoltne ga na noben način.
Sem probala s čajem. Je takoj ugotovil in celo soboto se kljub 40 vročine ni dotaknil čaja, ker je mislil, da je sirup notri.
Sem probala s čokolado,  mu jo dala zraven. Čokolada notri, sirup ven. In to s tako hitrostjo, spet z brrrr in vedno sem jaz cela mokra, otrok cel za preobleči.
Ne glede na to, ali mu dam pol žličke ali celo, je isto. Tako da mu dam 3 žličke, da sploh kaj dobi, pa ne vem, če je dobre pol doze prišlo v želodček.

A ima kakšna še kakšno idejo? Sem klicala, če imajo antibiotike v obliki svečk, pa nimajo. Sploh ne štekam, ampak res ne obstaja več na našem tržišču.
Help!




Anonimen -> RE: Kako naj ji dam sirup??? (25.9.2005 19:43:23)

Hja, pol pa res ne vem, pri nas je tale kapalka užgala, ampak zelo kmalu zatem pa že žlička.

Se pa spomnim enkrat, ko je imel drisko in sem mu dajala borovnice, pa jih ni maral (ki so, napream sirupu res bad), da sem ga nasrala, da je to medvedji čaj, torej da ga pijejo medvedje v gozdu,...skratka na pravljično foro in se mu je zelo dobro zdelo.




mata -> RE: Kako naj ji dam sirup??? (25.9.2005 19:54:12)

Joj, Albina pri nas žal nič od tega ne pali, jo hecamo prej, da vsi pijemo ta sirup in kako je dober, pa ona nam "daje" kapljice v nos, pa sirup po žlički in se reži zraven, čim pa žlica zamenja smer - je katastrofa in posledično je tudi totalno prenehala jesti čez dan, zjutraj in zvečer 300ml mleka s kašo, čez dan pa kakšen krhelj jabolka ali paprike, to je pa že skoraj vse. To traja zdaj že par dni in mi je grozno, res. Sicer je res včeraj še zob dobila, tako dan jo verjetno bolijo dlesni, pa še grlo. Ji pa ožamem pomaranče in vsaj to pije čez dan, da vsaj nekaj kalorij dobi vase. Ima pa 12 kg, tako, da ne bo shirala, ima "stare" zaloge, hvalabogu. Žlica je v glavnem sovražnik no. 1.




Anonimen -> RE: Kako naj ji dam sirup??? (25.9.2005 20:43:24)

Pa ne s kapalko, z brizgo je treba dat sirup. Če je nimate od kakšnega sirupa (npr. v Daleronu je), pa kupite injekcijsko brizgo. Otroka poležeš v naročju, noge mu stisneš z nogami, eno roko pod pazduho, za drugo ga pa lahko z eno roko držiš, medtem ko mu z drugo brizgo porineš v usta in stisneš. Ampak ni treba vsega naenkrat, če je preveč, po malem, da ne more ven pljunit. Ker če je veliko, lahko pljune , tisto malo se pa porazgubi. Pa res naj bo glava v ležečem položćaju, da sirup dol steče. Pri nas so včasih bili taki boji, pa je kmalu poštekal, da sirup ni zanič in da je bolje, če lepo pocuza tisto brizgo.




Gina -> RE: Kako naj ji dam sirup??? (25.9.2005 21:07:53)

Bom pa še to probala, Splišni. Saj v bistvu imam brizgo, tisto od nekega drugega antibiotika, se ne spomnim katerega. Pa za roke ga tudi primem in poležem, samo nog mu pa res ne držim. Pa bom probala še čisto po malem mu dajat, imaš prav - pa mi ni prišlo na misel. Bom poročala jutri, ker me danes ob enajstih spet čakajo bitke.




Anonimen -> RE: Kako naj ji dam sirup??? (25.9.2005 21:09:46)

Držim pesti za zmago.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




cmokec -> RE: Kako naj ji dam sirup??? (25.9.2005 23:09:01)

Pri nas smo tudi probali vse načine, pa nam nikoli ni uspelo. Še težje je bilo, ker je mogla dobit sirup vsak dan zaradi (ne)kakanja, vleklo se je pa skoraj dve leti. Mi je pa medicinsak sestra pokazala, kako dajejo pri sistematskih tisti sokec pri cepljenju za popit.
Otrok mora ležati. Fino je, da ti še kdo pomaga, ker je potrebno prijeti obe rokici in nogici. Nato primeš za nos in zliješ sirup v usta. Tudi če se brani, mora sirup popiti, ker drugače ne more zadihati, če ga nekdo drži za nos.

Meni se je to zdelo absurdno nasilni prijem in pravo mučenje otroka. Pa smo ugotovili, da Sari delamo večjo škodo, če sirupa ne dobi. Se je od začetka tako otepala, da je bila čisto premočena. Smo jo parkrat mogli umit in preoblečt. Je pa kmalu dojela, da bo sirup mogla popit z lepa ali z grda in se je vdala. Odprla usta, pa zraven je vedno mižala, kot da bo kaj bolje. Zraven sem imela vedno pripravljen sok ali kako malo sladkarijo, da si je takoj popravila okus.

Če tega prijema ne boste probale, vas čisto zastopim. Nam je bila edina rešitev, da Sara poje prepotrebni sirup. Od začetka smo bili objokani vsi, ne samo Sara, pa dostikrat sva debatirala, če sploh delava prav. Na srečo je popustil pametnejši - Sara.




skvo -> RE: Kako naj ji dam sirup??? (25.9.2005 23:23:02)

Morda en namig.
Kaj pa če mala točno ve, da zdravilo ni zanjo in ga zato noče?!

Pri nas bilo po istem sistemu; ni in ni hotela pojesti sirup, pa se ji ga z vsemi zvijačami spravila v usta, ona pa ga je pljunila ven.
Nakar sem se zamislila in šla šele takrat gledat vse o sestavi zdravila in za katera leta je primerno.
Ugotovitev je bila, da ji je zdravnica na infekcijski kliniki (zvečer) predpisala konjsko dozo - sirup, kateri je bil priporočljiv šele od 5.leta dalje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Nauk te naše avanturice je ta, da sedaj vedno pogledam najprej vse kar je napisano o zdravilu, šele potem ukrepamo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Gina -> RE: Kako naj ji dam sirup??? (26.9.2005 18:07:33)

Odogovor zadnji: hiconcil je najbolj blag antibiotik, kar se jih sploh dobi pri nas. Če ima otrok 40,7 temperature in levkocite 14, totalno vneto grlo, je daleč najbolj verjetno, da gre za bakterijsko infekcijo. Zato je statistično skoraj neverjetno, da antibiotika ne bi rabil. Je pa seveda možno, ker dandanašnji obstajajo tudi virusne infekcije s takimi levkociti, vsaj tako mi je bivša pediatrinja razložila enkrat.


Pa še poročilo: sem probala z manjšimi količinami sirupa naenkrat in je rezultat kljub otepanju in kričanju kar spodbuden. Mislim da je popil cca 3 ml od 5. Sicer sva morala še enkrat ponovit vajo, ampak odločno več je spil, kot ko sem mu večjo količino dajala naenkrat. Takrat je uspel več ven pljunit.
Komaj čakam, da bo konec tega.




Anonimen -> RE: Kako naj ji dam sirup??? (28.9.2005 21:24:13)

Moj zelo rad poje vse sirupe na tem svetu. Je pač jedec in vse mu gre v trebuščka in hoče še.

Poskusi ga malo ukaniti. DSaj pol sirupa in pol sirupa tistega multivitaminskega, čebelica maja al kaj je že. Ta je sladek in bo malo boljši okus. Al pa mu kar v puding zmešaj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Natas@ -> RE: Kako naj ji dam sirup??? (29.9.2005 13:03:24)

Naš je vse sirupe, kar jih je do sedaj imel (2 ATB, vitaaminski sirup in sirup za izkašljevanje - meni sicer groznega okusa) z veseljem pojedel in je zmeraj hud, ker mu dam samo eno žličko, on bi pa kar celo stekleničko, če bi lahko.
Imamo srečo.




mammy26 -> RE: Kako naj ji dam sirup??? (30.9.2005 20:46:45)

Mi imamo ves obred predno pojesta zdravilo. Ponavadi štejeta do deset in gremo naši. Predvsem pa uporabljamo tako kot al bina, šprico, v usta in iztis, pa je zadeva opravljena hitro in zanesljivo.




bini -> RE: Kako naj ji dam sirup??? (30.9.2005 21:52:52)

ja pri nas delamo podobno kot splišni ... ker teh borbenih prijemov sama ne morem izvesti ponavadi to delava družno z možem...
tudi trenutno smo na antibiotikih (vneta ušesa) in je tokrat mala že po drugi rundi pogrunatala da je  boljš če sodeluje kot da se upira [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].. kar je treba je treba.




SILVA -> RE: Kako naj ji dam sirup??? (1.10.2005 19:46:53)

Gina pa saj obstaja tudi v svečkah,saj jih je mojemu hotela pediatrinja dat,ker smo mislili da bruha zarad sirupa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Gina -> RE: Kako naj ji dam sirup??? (1.10.2005 21:20:47)

Silva, jaz sem klicala zadnjič, ko sem to pisala, na dežurno pediatrično v Lj., pa jih to vprašala. So rekli, da antibiotik v obliki svečk ne obstaja. Pa mi je rekla tašča, ki je delala v lekarni, ko še ni bila v penziji, da so to včasih imeli. Daj, če se ti da, ko bo kakšna prilika, pa vprašaj prosim tvojo zdravnico, katero zdravilo obstaja v svečkah, ker mogoče so se mi pa izmislili tam, človek nikoli ne ve, za kaj šparajo tiste svečke....?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Sicer smo pa pri nas iz tistih strašnih borb prišli na to, da mali sicer z nejevoljo, ampak brez strašnega upiranja in držanja za roke in noge, poje sirup. Je ugotovil, da se ne splača, ker itak težim do konca. Držim pesti, da bo tako ostalo. Še dva dni mora jesti. Pa upam, da naslednjič ne bo spet tako grozno in pljuvajoče, kot je bilo na začetku.




SILVA -> RE: Kako naj ji dam sirup??? (4.10.2005 21:52:50)

Bom vprašala 13,k imamo posvetovalnico,pa javim




tejčica -> RE: Kako naj ji dam sirup??? (5.10.2005 9:59:49)

Tudi mi smo se pošteno namučili preden je mala spravila sirup po grlu brez problema. Sirup je morala jesti vsak dan zaradi prebave in sem ji najprej dala žličko pikovita ki je res dober po okusu, potem pa še pravi sirup. Me je pa kmalu pogruntala in smo spet imeli boje v pravem pomenu besede. Počasi se je vdala in je sirup mirno pojedla. Na srečo smo sedaj prebavo uredili in sirupa ne potrebuje več. Smo pa prejšnjo noč imeli norišnico zaradi zobobola (črn zobek ki ga ne pusti popraviti) in smo šli sredi noči v lekarno po Calpol proti bolečinam. Se sploh ni upirala, ko pa ga je okusila bi ga še jedla. Tudi ko je šla včeraj spat me je zopet prosila za sirup, pa je zobek sploh ni bolel. Smo lepo razložili da je šel fantek (na škatli je narisan fantek)  sedaj pomagat drugim otrokom ki jih boli zobek. Pa se je začela jokat da tudi njo boli zobek.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Kako se vse obrne. Najprej niti pod razno, potem pa še prosijo zanj. Samo vdati se ne smemo.




malika -> RE: Kako naj ji dam sirup??? (6.10.2005 9:17:27)

Ravno kar sem hotela isto temo odpret, ker že zgubljam živce zraven teh [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] sirupov. Včeraj je Vito dobil multivitaminskega (pomanjkanje železa), ki sem ga morala mimogrede plačat 2300 sit(pa je za otroke vse zastonj) in zdaj sledijo borbe. Poskusila sem že lahko rečem čisto vse, edino s šprico še ne! Bom danes ko pride domov od babice.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Enake borbe imamo za čiščenje nosa. Ima tukaj kakšna kak dober nasvet?




Stran: [1]