partnerska terapija (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi



Sporočilo


manna -> partnerska terapija (20.9.2016 12:24:38)

Ali je katera s svojim partnerjem zaradi težav v odnosu obiskala terapijo in če ja, katero? Ali vama je kaj pomagala? Kako je zgledala terapija - pogovori ali delavnice..?




Knez_ -> RE: partnerska terapija (19.10.2016 15:48:51)

Na delavnicah Družinske terapije je običajno prisotnih več parov, ki delajo ne eni temi. Recimo spolnost ali intimnost in podobno. Tema, ki se jo lotevajo udeleženci je več ali manj določena in je bolj ali manj pomembna za udeležence. Včasih se udeležijo ravno delavnice, s temo, ki je najbolj pereča prav v odnosu partnerjev, včasih pa temu ni tako. "Individualna" terapija v kateri sodeluje par je bolj konkretna. Odpirajo se teme, ki jih par zaznava kot problematične, odkrivajo se vedenjski in čustveni vzorci in iščejo načini in poti iz neproduktivnih vzorcev predvsem z krepitvijo pozitivnih vzorcev, ki delujejo v odnosu na drugih področjih skupnega življenja. Odkrivajo se načini bolj koristni načini komunikacije. Predvsem taki, ki ustvarjajo med obema večje zaupanje drug v drugega. Vse to se odvija v pogovoru ali pa z ustvarjanjem strukturiranih situacij in nalog. Tako na hitro toliko.




samski -> RE: partnerska terapija (19.12.2017 19:51:04)

Vse terapije so dobre, če oba partnerja vesta po kaj sta prišla. Če je eden izmed partnerjev tam z figo v žepu, je vsak pogovor zastonj. Na žalost pa je v večini primerov tako; na terapijo prideta partnerja na pobudo enega izmed njiju, ki bi rad nekaj naredil za odnos, drugi pa je samo zraven..




Stran: [1]