|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
27.4.2017 22:02:06   
nastja1
hehe ja te seje so hudič user posted image user posted image hjo nevem al sm potem čorava al kaj.. sem jih iskala v šparu in mercatorju pa nič.. bom šla pa v dm. user posted image

ojoj kaj ga pa malega S mantra da ne panča? user posted image hah jap tudi jaz sem tako zdej eno 2x poskusila z njim spat čez dan in je bilo isto.. tako da več ne poskušam. raje si skuham kavo user posted image

upam da vam bo vsem ta noč mirna in da se naspite user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 826
   RE: Oktobrčki 2016
27.4.2017 22:16:58   
dansas
Nastja pa pridi čez Gorjance v nabavo, tukaj imamo kosmičev kolko češ user posted image . Pa tud zrak je baje tak, da so otroci pridni, a ne Ribica? user posted image Samo na našega seveda ta krasen zrak ne deluje tako, ker je že navajen na njega user posted image -je oporen na pridnost user posted image . Mah, sej ne... ne smem preveč jamrat. Je čisto priden fant, ce je naspan in s polnim trebuščkom, pa če komu ne pade na tla, kot je danes svoji sestrici user posted image . Nisem mogla ocenit kdo se bolj joka-ali on ali ona. Uf, uf...

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 827
   RE: Oktobrčki 2016
27.4.2017 23:25:00   
nastja1
Hehe izgleda bom res morala malo na drugo stran gorjanev po zalogo kosmičev 😁😁
Ojoj vrjamem da sta se oba prestrašila 🙁 a vse to morjo probat pravi sestra. Je bila zadnjič v trgovini in ima malo ko je 2leti stara v nakupovalnem vozičku na unem stolčku, se je ša njen sin 4 leta
Star obesil na drugo stran nakupovalnega vozička in ga je prevrnil z sestrico vred. Je tudi rekla da ni vedla kir bolj joka 😩
Ah pride to na hitro, sm za sekundo ne gledaš pa je vsega 😁

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 828
   RE: Oktobrčki 2016
28.4.2017 9:13:36   
Ribica **
Dansas, kar samo ene mere vpiši, pri 6 1/2 7360 g in 66,5 cm, sem ravnokar stehtala tetra plenico in ima 84 gramov, tako da je treba še 20 dodatnih odštet user posted image Ne, urina še vedno nismo oddali, ker se komaj v sredo popoldne šla v lekarno po nove vrečke (dobiš eno v ZD, meni so dali dve, če ti jih zmanjka, moraš pa kupit), pa še urin je lahko star največ pol ure, ko mora bit v laboratoriju, če ne je lahko že preveč bakterij. Skratka, cel projekt, če sem sama doma in brez avta, ker preden se z malo oblečeva in prideva do ZD peš bo ravno pol ure, če ne več. Tako da bomo morda eksperimentirali popoldne, ko pride mož iz službe.

Nastja, riževe kosmiče imam od milupe, tako kot večina tule gor. user posted image

Mi smo za praznike doma, gremo malo kasneje na mini dopust. Zunaj lije kot iz škafa. user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 829
   RE: Oktobrčki 2016
28.4.2017 17:18:26   
pikica 4
dobr dan.

danes pa naša mala N praznuje pol svečke je šlo hitro.

ribica hvala za informacije glede hrane, tole polento s cimetom bom dala, gluten bom pa še počakala par dni. ja je smotan k ma veliko kašic že dodan mleko. uf sm gledala tole bobo je kr drago, še rabljene na bolhi so okrog 60 70 eur. je pa uporabna stvar se lahko še na hrbtu nosi. za tele začimbe pa ne vem, jest bi še malo počakala, sem šla brat od patronažne liste pa notri nič ne piše.

dansas pa potem imam jest pra stari kenguru, oz. za suhe otroke. našga knedlčka ne morem not več zapet je vse na ful odtegnjeno. tvojemu S se pa godi, jaz še vse prekuham v vodi, brez začimb, pa je res neokusno se čudim kako lahko to je.

potem imate pa ve luksus, jaz sem pri starejših dveh dobila lonček in sem mogla nad lijakom lovit pa sestra mi je vodo pustila odprto.se mi je že takrat čudno zdelo.pa je hitro priteklo, vsaj to. pri deklicah je pa drugače. že takrat so šparal.

nastja jaz imam navodila za gluten med 6 in 7 mesecem. riževe kosmiče imamo pa vse moji so iz millerja imajo jih pa tudi v dm za špar pa merkator pa ne vem. mi smo tudi doma ni počitnic.




(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 830
   RE: Oktobrčki 2016
28.4.2017 19:33:39   
Malinca07
Pikica, od znamke Holle kasice (v Sanolaborju majo) so nekatere brezmlecne. Poglej malo na njihovi spletni strani..js sem vzela 2, ker tudi ne sme mleka.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 831
   RE: Oktobrčki 2016
28.4.2017 22:04:27   
Ribica **
Ah, cel drek imam s tem laboratorijem. user posted image Nama je danes popoldne uspelo hitro ulovit vse, pogledam na uro, je bilo 10 min do polurne pavze v laboratoriju, se hitro usedem v avto in tečem v ZD, pa mi ni nihče odprl. Ampak ker ni bilo gneče, očitno niso imeli pavze. Nakar pridem domov in mi zvoni telefon, iz laboratorija, da pa za bakterije pa ne bodo mogli pogledat, ker delajo to drugje in ker je petek popoldne, nihče več ne dela pa še prazniki so, da naj v sredo še enkrat prinesem. Oh ja, ko bi mi to kdo prej povedal, bi bilo tudi fino. Pa še vrečke iz lekarne so slabše kot tiste v ZD, bolj se prilepijo in so bolj agresivne. Tako da spet znova od začetka. Me je kar malo minilo!

Pikica 4, vse najboljše za pol leta. user posted image

Koliko vaši otroci spijo v enem dnevu? Meni se zdi, da naša spi nekam malo - 10-11 ur ponoči in od 1,5 do 3 ure čez dan, kar je v najboljšem primeru vsega skupaj 14 ur, ampak to je redko, večinoma jih nabere malo čez 12. user posted image

Pa še to - kolikokrat tedensko jim dajete meso?

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 832
   RE: Oktobrčki 2016
28.4.2017 22:21:32   
Pupa88
Haha Ribica...kot da berem svoj post, ki mi ga itak ni uspelo napisati.. za 14 dni nazaj. Midve sva tudi imele celo dogodivscino s tem urinom, sem bila 4x v laboratoriju, vsakic so me odslovili,ces da je premalo urina ..mah ..dokler se nisem razjezila in rekla naj naredijo kar lahko, ostalo bom pa potem naknadno se prinesla urin, ce bo pediatrinja zahtevala. Ker je bilo vse ok, bomo nasldnjic na pregledu pri 9m nardili bolj obsirno analizo, ce bo takrat uspelo nama vec urina ujet.

Kar se tice spanja...mi bolj malo spimo. Cez noc okrog 10-11h, podnevi pa ob dobrem dnevu in vseh planetih poravnanih nekje uro do uro pa pol...vcasih skupaj, ponavadi pa razdrobljeno na 20-30min na rundo, tako da je zvecer ob 19h ze zelo sitna in utrujena...ob 20h pa gre ponavadi spat, kdj tudi prej...

Meso: jaz ji ga skuham vsak drugi dan, torej 3-4x tedensko, vendar vsakic drugo vrsto. Ta teden ga je pa jedla vsak dan, do danes. Odvisno kaj imam od zelenjave na voljo za kombinirati.


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 833
   RE: Oktobrčki 2016
29.4.2017 7:38:50   
pikica 4
Ribica meso imam navodila 3 do 4 na teden 20 do 30 dag.jst dam lonc na vago po pa rezem 100g zelenave 30 do 40 g skroba,krompir ali riz, potem pa se meso 30.ce ni mesa dam vec ostalih stvari.

(odgovor članu Pupa88)
Neposredna povezava do sporočila: 834
   RE: Oktobrčki 2016
29.4.2017 12:04:28   
Malinca07
Tud js ji dam meso 3 do 4x na teden oz vsak drug dan. Nisem pa tok natancna pri gramih, kot Pikica :) vse bol na oko delam :)

Glede spanja pa..mal spi..cez noc 10-11 ur (prej 10), cez dan pa nabere vse skupi za nekje 3 urce. Zdej ko sem nagruntala, da se lahka skupi z njo ulezem (morem jo drzat, drgac se zbudi), spi tud po 2 ure skupi.

Koncno en lep soncen dan. Sma ze bile zunaj. Je bila celo pridna v vozicku skor celo uro :) se pozna, da skor en teden ni bila v njem, ga je ocitno pogresala :))

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 835
   RE: Oktobrčki 2016
29.4.2017 19:31:55   
Pia*
Mi2 sva danes zaceli z glutenom. Sedaj pa cakamo ce bo kaksna reakcija. Skratka prav utruja me ze vse skupaj. Potem pa vsa panicna ponoci z lucko svetim in gledam licka, ce nama je kaj skode povzrocilo.
Sva pa zaceli z ovsenimi kosmici. Jaz sem jih kar zmlela in rizevo mleko. Za cuda je celo nekaj pojedla. Se vedno se gibljemo pri gosti hrani okoli 60ml, ce mi poje vec je pri nas praznik.
Je pa tako, da ko ona zapre usta nimam sanse, da poskusi se kaj.
Vecino casa se pocutim ob hranjenju ko cirkusant. Skacem s posodico okoli po kuhinji, da je se pes zacuden.

Jaz sem ta teden zbolela (grlo, glava, vse kosti me bolijo in zacuda me zebe). Za vikend sem cistila hiso in me je posteno napihalo. Sva z mojim oba cudna. Je prisla mami v sredo mi pomagati s Pio, ko sem jo zagledala sem se zjokala od srece. Brez mami ne vem kako bi ta teden prezivela.
Nasa zabica ima danes 7mesecev. Jutri bom pekla eno tortico (sicer bolj za druge) ne za mojo zabo. Sem malo predelala svoj recept,da so sestavine cisto veganske. Da bom prisla se jaz na svoj racun.

Mi2 sva vodo oddali tako, da nama je sestra prilepila vrecko in smo v cakalnici cakali, da je kaj priteklo. V prvo vse mimo je bila vrecka cisto mokra. V drugo pa nama je uspelo nekaj ml napolnit. Kri bi morale tudi dati ampak,ker so ji kri jemali ze v bolnici zaradi alergij se je zdravnica odlocila, da naju bo vsaj tokrat pustila na miru.
Naslednji pregled imava sele pri 9mesecih. Je pri vas tudi tako?

Danes sva z mojim sibala po ploscice za spodnje nadstropje se je keramicar oglasil,da bi pa on kar zacel v ponedeljek. Groza!! 2ure sva visela v trgovini na koncu me je vse skupaj tako zdelalo,da bi mi bilo vseeno ce so takoj pinki barve!
Ampak glede ba stanje sem se dokaj dobro odlocila kaksne zelim.

Evo sibam moja zaba je vkljucila sireno.

Lepe praznike vsem

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 836
   RE: Oktobrčki 2016
29.4.2017 23:47:39   
bucka*
živjo!

sem že ene trikrat probala, pa me je vedno vrglo ven... za pop***** :)

čestitke vsem za mini svečke! user posted image

dansas, mislim da so taki nerodni pripetljaji del odraščanja :) jst sm tudi svojega 10 let mlajšega bratca prevrnila z vozičkom, ker sem se po makadamu igrala in voziček "spuščala". je kar poletel ven, ko se je voziček prevrnil. k sreči je bla neka gospa v bližini in mi ga pomagala pomirit, starša pa še danes ne vesta, da se je to zgodilo...

mi smo bli danes v vozičku po dolgem času, pa še dobro da sem jo spečo nesla ven, ker je bla od roba do roba košare user posted image v glavnem, čas bo za športni del, bi rekla user posted image

midve sva kar pridne ratale z GH, poje krepko čez 100ml, mislim da greva počasi na 150, ker mi zadnje čase vedno zmanjka. tudi zajtrk sem ji že dvakrat delala dodatno še. s polento sem jaz zakuhala zmedo, ker je enkrat ribica omenila da lahko vsebuje gluten in sem se odločila počakat. čeprav sem ji danes dala, polento, jabuček, pa še malo kašice riževe in je zmlatila ko tavelika :)
meso ji dam 3x tedensko približno, odvisno kaj za nas kuham, če imam na razpolago da odrežem košček mesa, drugače pa pač ne. tehtam ne, ker se moram bolj na njen okus ozirat, kot na gramaturo. je izbirčna ful. kokr ji nekej ne paše, sem kuhala zaman... tudi jaz samo kuham, kar vse skupaj, začimb ne uporabljam, tudi čebule, česna... se še izogibam. pediatrinja mi je zadnjič govorila za ribe, da jih ne smem pečt, zato ji tudi mesa ne. nimam nič slabe vesti zaradi neizvirnosti ali neokusnosti, saj bodo kmalu jedli kot mi. se mi ne mudi.

malinca, kako so vaše noči? je bil zobek? jaz sem se odločila, da bom počasi pa le začela z večerjo, bom najprej dala kar moje mleko in riževe kosmiče, da ne bo obtežilo želodčka. Si pomislila, da bi ji mogoče samo malo "zgostila" mleko zvečer?
glede noči na postelji si ne očitaj, ko bo v redu, bo že spala v svoji posteljici spet. pri nas se tudi crkljamo skupaj, kadar je kaj takega, pa ni bil noben problem nazaj navadit...

glede vrečk in lončkov... lažje je za fante seveda :) midva s sinkom sva dobila takrat lonček in navodilo, da morava na dan pregleda zjutraj ulovit (se pravi, pri 6m sva dobila lonček, ki sva ga polnega prinesla pri 9m) ni blo nobene omejitve kot pri vas ribica, da bi moral lonček bit v pol ure v ZD. Sem pa prejšnjič slučajno "ujela" na uho, ko je bla na pregledu ena punčka v čakalnici, so čakali z vrečko. reva je kar zaspala... je rekla sestra, naj gredo domov (so bli blizu doma) in naj ji vrečko vzamejo čez eno uro dol, ker ne bo več dobra. ji je pa sestra za sabo dala lonček in je rekla, da naj z lončkom čakajo ko bodo vrečko dol vzeli, ker pol bo pa že mogla lulat :)

mi praznike preživljamo bolj tko-tko, kot vsake... moj dela v turizmu in je ravno takrat najbolj utrujen (jaz tudi, kadar pač delam), tko da pri nas ni tega tipičnega vzdušja med nobenimi prazniki. smo bolj "družinski" običajne delovne dni. jaz praznike ponavadi izkoristim za obiske pri sorodnikih (ki so večinoma doma), mal peljem otroke pokazat, ati si pa odpočije :)

tko, grem. neke papirje moram uredit, potem pa spat :) nočko punce, naj bo mirna!

imamo pa tri dni že vročino, včeraj zvečer in danes popoldne sem namerila 40 stopinj, je dobila kar 120g svečke. Jutri grem v dežurno, če bo še vročina. Nisem zganjala panike, ker je blo drugače počutje ok, apetit ima tudi, dojila se je pridno, malo ima še driskice zraven, tako da sumim na zobek. sicer pravijo da naj ne bi bla tko velika vročina pri zobkih, ampak mene ne bo nihče prepričal, se spomnim scenarija od prvega, je blo čist isto. Samo da sem takrat sred noči tako paniko zagnala, kot da najmanj umira user posted image ni fajn, taka vročina te ne pusti ravnodušnega, si roko skoraj opečeš, ko jo daš na otrokovo čelo... ampak ji je svečka zbila, tko da recimo da nisem paničarila :) preveč :)




(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 837
   RE: Oktobrčki 2016
30.4.2017 0:26:04   
Ribica **
Jaz sem danes stehtala kosilo, da vidim, če dajem prave količine, ner se mi je zdelo, da ne ravno in je res – preveč priloge, premalo zelenjave in malo mesa. Ampak iz 40 g mesa, 110 zelenjave (vse surovo) in žlico kuhane ajdove kaše je prišlo skoraj 250 ml kar goste kašice, tako da ni pojedla vsega, pojé 150-200 ml na en obrok, sadne kašice seveda z lahkoto 190 g, kolikor je tavelik lonček kupljenih – si kar v te lončke dajem, če kam greva. :) Pikica, a tvoja N pojé toliko naenkrat? Koliko pa naša fanta pojesta? :)

Danes sem ji za ob 11h skuhala proseno kašo na mojem mleku z malo riževega, sem ga včeraj zvečer imela preveč, mala je pa samo »prigriznila« opolnoči, tako da sem si ga mogla načrpat, če se nisem želela zbudit čez eno uro z mokro majico. Zraven sem ji pa pokuhala še borovnice in dodala na koncu banano. Sem pa mogla spasirat, ker ji ni šlo v rito s koščki. Kdaj ji ti ne delajo težav, kake dneve pa tako zganja, kot da se bo vsak čas zadavila, zdaj en dan sem trikrat rižoto pasirala in zalivala, da je riž bil kolikor toliko zmlet.

Bučka, na klasični polenti piše, da lahko vsebuje gluten :P zato sem te najbrž zmedla. Na večini teh kaš to piše, tudi na proseni in ajdovi, razen če kupiš prav bio ali kaj takega, kjer pazijo, da ni »kontaminirano«. Tako se jaz zdaj z barilinimi testeninami ubadam, ker so delane v proizvodnji, kjer delajo tudi jajčne testenine in so lahko sledovi. No saj ji tako moram dat še rumenjak, zadnjič je dobila ¼.

Pia, nič fino, pozdravi se! Pa mala E od bučke tudi, mene bi kap ob taki vročini. Jaz tudi spet zobe sumim, ima otečeno in bolj se slini, pa cel večer se že v joku zbuja. Naj že končno ven prilezejo, no. :)

Ah, voziček .. Včasih sva bili po tri ure naokrog, danes sva jo spet nosila na poti iz mesta domov, se je drla na vso moč. Še dojila sem jo kar ob cesti na eni ograji, da je za dve minuti oči zaprla. Tako da smo popoldne šli kar z bobo na sprehod do trgovine, da sva se izognila dretju.

Mi gremo po praznikih malo na morje, ko bodo vsi lepo doma in po službah, če ni ¾ Slovenije v Italiji na dopustu v Veroni, Gardalandu in ob Gardskem jezeru … vsa družabna omrežja so polna tovrstnih slik. :) Mi smo bolj na izi, ta večji je pri mami, mi trije/štirje pa bomo šli mogoče kaj na Primorsko, pa na Dolenjsko k mojim staršem in starim staršem, je treba avto posesat :P

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 838
   RE: Oktobrčki 2016
30.4.2017 14:08:02   
pikica 4
hej,

malinca hvala bom pogledala.katere si pa vzela, da sam naročim. user posted image ja ja gorenci smo šparovniuser posted image , pa vedno sem preveč skuhala zdej pa navagam, da ne mečem proč, no sej ne jest sm pojedla ostanek.

ribica zanimivo, da morate urin sami prinesti. jaz sem vedno morala čakat. koliko mi spi, hm zadnje čase čist odvisno. ponavadi greva spat 21.15 in mi zaspi z dojenjem in kupčkom do 22 spi pa do 6-8 enkrat. včeraj sem jo dala prej spat ker je bila sitna. čez dan pa različno, zjutraj če je mir 2h popoldne pa od pol ure do 2 uri. tam od 10 do 12 ur pomoje na dan. so pa tudi sitni ekstremi kakšen dan, ni več tko pridna bi ona imela cucija v ustih da skos mal teče pa spala, sm jo scrklala. včasih mi je vseeno drugič bi se pa tudi sama malo odpočila. hrane mi ne poje toliko, ker je na koncu še vode malo da se spasira, malo ostane tam od 90 do 150 poje, odvisno od dneva.mi je pa tudi že 180 pojedla.jst sm te teže prepisala iz listov od patronažne lahko prepišem še za večerjo in malico.ajdovo in proseno lahko že pri 6. mesecih?

pia kako sta prenesli gluten? čestitke za 7 mesecev. upam da kmalu okrevaš.

bučko ojoj, imate pa res smolo. a misliš da so zobje, lahko je kakšna viroza. viroza izzveno tam od 2 do 4 dneva. a je bolje a sta se šli pokazat?

smo šli danes malo po cunje, ker je lepo vreme in nedelja, ni bilo gužve v trgovini. moj je šel z voskm na sprehod, mi pa zapravljat. pa sem že kmalu dobila telefon, da se mu N dere v vozu, ker mi ne verjame, da se noče vozičkat. tako, da je bilo vse bolj brzinsko na žalost.


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 839
   RE: Oktobrčki 2016
30.4.2017 18:08:45   
bucka*
Ha ha pikica! user posted image od srca sm se nasmejala "smo sli po cunje, ker je nedelja in lepo vreme in ni blo guzve" user posted image itak da je ni blo, kdo pa hodi v takem v trgovino user posted image razen vas, seveda :-)

Puncka je bolje, danes nima vrocine, mogoce cisto minimalno. Sem bla zmenjena z nasimi da pripeljem tavecjega (pa se malo bi peljala v dezurno ce bi blo treba)... in naj bi prespal dol, da bi jst kej postorila (se cel vrt me caka!!!).
No in zjutraj on nekaj jokca zaradi trebuscka, pa ne hudo. Sm rekla bova pri mami jedla, da mi ne bruhas v avtu... je rekel prov, ni bil niti lacen niti zejen... No, se pripeljeva dol (25min voznje), pa mali gotov, ga je zrezalo cist... oblezal z vrocino in bolecinami v trebuhu, jokcal in stokcal... tko da sem potem ostala tam, da vidim kaj se razvije, smo sli popoldne pocivat, pa nismo kej dosti pocivali, sta bla oba sitna... njega kuhalo... pa sem ju samo popokala in smo prsli nazaj domov. Nasi so sicer hotl da ostanemo, samo jst sm rajs doma, sploh ce so otroci bogi. Ne morem ga pa mam pustit, takega gotovcka...
Tko da ja... lahko da je imela mala virozo in je zej on pobasal (samo ona je mela visjo vrocino in dober apetit), lahko sta pa to loceni zadevi in bo zdej se to pobasala... ne vem, upam na najbolje. Samo pozdravijo naj se :-)

Jst se tudi slabo pocutim in nimam apetita, pa ne vem, a se me tudi kej loteva, a sem samo v sresu :-)

Lepo se imejte!

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 840
   RE: Oktobrčki 2016
30.4.2017 18:11:52   
bucka*
Aja, se to, sm vcerej bla v dmu med kasicami in ima tudi dm na jesenicah (tanov, poleg merkurja), brezmlecne kasice, bio znamka od dm-a. Sem vzela proseno kasico brez mleka in brez glutena, ceprov to pocasi ne bo vec vazno :-)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 841
   RE: Oktobrčki 2016
30.4.2017 19:55:14   
Malinca07
Danes bom pa padla v postlo. Smo meli zelo lep, aktiven ampak naporen dan :) Danes je nasa (ne vec tako) mala srcica pihnila ze 6.mini svecko! :)

Bucka, nase noci so vedno bol svetle, zdej se zbuja ze na uro pa pol in to s takim jokom, jo je tezko umirit. Zobekov pa se od nikoder...vsaj cez dan lepo spi, tud po 2 urce, ce sem js zraven, in si takrat odpocijem.

Pikica, jaz sem vzela sadno zitno kasico in ovsene kosmice. Oboje je brezmlecno, ampak oboje vsebuje gluten. Pri 6.mesecih ga pa tako lahko zacnes uvajat.

Ojoj Ribica, tak da se pridruzujes meni in Pikici v klubu kricack v vozicku :)
Upam, da je bila samo izjema..in se ne bo vec ponovilo.

Lep vecer in cim bolj mirno noc vsem :)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 842
   RE: Oktobrčki 2016
30.4.2017 21:15:13   
pikica 4
Bucka ja res se grozno slisi soncna nedelja mi pa v soping,ampak ravno to sem hotla da brzinsko zapravimo in gremo brez vrst pred blagajno in kabino.je pa res grozno. Hvala za inf. Bom pogledala upam da jo imajo v nasem dm tud. Imate pa smolo, upam da imata otroka enako virozo,ce je bila pri mali, da ne bo 2krat zbolela. Nic ne mores tko je.

Ribica upam da je prehodno in da se bo rada vozila.

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 843
   RE: Oktobrčki 2016
30.4.2017 21:18:14   
pikica 4
Se mi je zdel da sm nekj pozabla.

Malinca pa koliko casa so ze vase noci taksne? Kaj pravi pediater? Moje pri drugem otroku so bile z razlogom podobne vasim.

Lep kresni vecer vam zelim,midve sva doma, fantje pa lumpajo.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 844
   RE: Oktobrčki 2016
30.4.2017 23:48:26   
Malinca07
Dobrih 14 dni. Kaj pa je bil razlog?

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 845
   RE: Oktobrčki 2016
3.5.2017 10:22:38   
pikica 4
ojla.

konec počitnic, pa bo spet malo bolj mirno.

malinca, a je kaj bolj ponoči? baje zaradi nedozorelega črevesja, al nekaj podobnega in še ene par stvari... ampak upam, da se vam unese. nism pametna sploh, ampak sem brala, da naj se zarad zob ponoč ne bi zbujal, ne vem. jaz nisem imela problemou z zobmi pri prvihdveh, upam da se nam v jezik grizla pri tretjiuser posted image . pri nas če jo ima mož bi mogla imeti zobe že pri 3 mesecih, zmerej ko je sitna in jo ima on so krivi zobje. bučka ima slabe izkušnje z zobmi. gotovo jih more bolet ne vem. sem pa kr mal važna, dvakrat sem šla na sprehod pa ni bilo dretja v vozku, sem bila že na tem da kupim ergobaby upam, da ne bo treba. kako pa sta vidve?

ZA SEZNAM: PRI 6. MESECIH 7680 G IN 68 CM

sva bili že pridini že od pediatra. mi je tako super ko sem koj zjutraj naročena in še ni gužve ponavad počakam samo 5 minut.če je kasneje je pa že gužva se pa že čaka. tko da če se le da se naročim zgodaj zjutraj. bila je dvakrat cepljena. spet dretje, prvedva se nista jokala. sedaj mi spi. mlečne izdelke lahko šele pri 9. mesecih, kruh pri 8., ostal gluten pa kar sedaj. edino kruh je najmanj zaželjen. imam pa končno dovoljenje, da ji dam navaden adaptiran mlek, pa da vidmo. dietičn je men grenk, vedno probam kašco, če je že dovolj hladna in je fuj... naslednji pregled pa ima šele pri 9 mesecih takrat bo voda in kri.

hej bučka kako ste ste se pozdravili?

pri nas je hladno sem že zakurila.


(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 846
   RE: Oktobrčki 2016
3.5.2017 11:21:09   
dansas

user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)


24.9.
jagodka7
: LAN (37+0)
od rojstvu : 3675 g
1. mesec: 4340 g
2. mesec: 5640 g
3. mesec: 6920 g
4. mesec: 8450 g
5. mesec: 9110 g, 69 cm

25.9.
dansas
: SVIT (39+1)
od rojstvu : 3710 g, 52 cm, 36 cm
½ meseca: 4430 g
1. mesec: 5190 g, 56 cm, 38 cm
1½ meseca: 5700 g
2. mesec: 6075 g, 60 cm, 39,5 cm
3. mesec: 6900 g, 66 cm, 41 cm
4. mesec: 7170 g, 66 cm
5. mesec: 8070 g, 68 cm
6. mesec: 8800 g, 72 cm, 44cm

29.9.
Pia* : PIA(40+0)
ob rojstvu: 3050 g, 51 cm
1. mesec: 3390 g, 54 cm
2. mesec: 4290 g, 57cm
3. mesec: 4790 g
5. mesec: 5585 g, 63 cm
6½ meseca: 6245 g, 66 cm

05.10.
Suziiika : ALEXIS ()
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm

07.10.
Ribica ** : ERIN (39+0)
ob rojstvu: 3520 g, 50 cm, 35 cm
½ meseca: 3660 g
1. mesec: 4150 g, 53,5 cm
2. mesec: 4820 g, 57 cm
3. mesec: 5450 g, 60,5 cm
4. mesec: 5940 g, 63 cm
5½ meseca: 6720 g, 64 cm
6½ meseca: 7360 g in 66,5 cm

10.10.
babyN2: ARIANA (38+3)
ob rojstvu: 3220 g, 51 cm
5½ meseca: 6620 g, 65 cm, 42 cm

12.10.
nastja1
: TEO ()
od rojstvu : 3360 g, 51 cm
1. mesec: 4800 g, 54 cm
2. mesec: 6100 g, 60 cm
3. mesec: 7200 g, 64,5 cm
4½ meseca: 8200g in 66 cm
6. mesec: 9300 g, 71 cm

Pupa88 : DEKLICA ()
ob rojstvu: 2710 g, 48 cm
1. mesec: 3490 g, 51 cm
2. mesec: 4390 g, 58 cm
3. mesec: 4930 g, 61 cm
4. mesec: 5860 g, 63 cm
5½ meseca: 6960 g, 65 cm

28.10.
pikica4 : NEŽA (37+4)
ob rojstvu: 2990 g, 49 cm
2. mesec: 5300 g, 58 cm
3½ meseci: 6250 g, 62 cm
4½ meseca: 6850 g, 65 cm
6. mesec: 7680 g, 68 cm

30.10.
Malinca07 : ELA (38+2)
ob rojstvu: 3500 g, 52 cm
1. mesec: 4260 g, 54,5 cm
2. mesec: 5290 g, 58 cm
3. mesec: 5930 g, 61 cm
4. mesec: 6550g, 65 cm
5. mesec: 7050 g, 67 cm

4.11.
bucka* : EMA (38+4)
ob rojstvu: 3090 g, 52 cm, 35,5 cm
2. mesec: 4950 g, 59 cm, 37 cm
3. mesec: 5700 g, 60 cm, 39 cm
4. mesec: 5900 g, 63 cm
5. mesec: 6500 g, 65 cm



(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 847
   RE: Oktobrčki 2016
3.5.2017 12:01:17   
dansas
Vidim, da smo ga vse na moč žurale te praznike - ni nobena imela časa za forum user posted image Jaz sem zdaj čisto zmedena, stalno razmišljam o ponedeljku, pa še zaspala sem zjutraj, je bila potem kar kriza s tamalo v vrtcu, ker je bila še napol zalimana.

Čeprav je že štiri noči nazaj, se moram vseeno pohvalit: ravno tisto noč, ko sem trepetala kaj bo, ker se je prejšno noč zbujal na dve uri, je spal od 21:30 do 5:30!!! Potem pa še do 7ih. Jaz sem šla spat ob 22:30, tako da sem spala celih, neprekinjenih 7 ur!!! Sem bila spočita kot že zeeeloooo dolgo ne user posted image Ampak se mi ni bilo treba navajat na nov režim, ker se je izkazalo, da je bila to samo izjema user posted image Odkar sem dve noči nazaj prebrala od Malince post, kako se njena ponoči v joku zbuja, sem si mislila, hvala bogu, pri nas vsaj tega ni... pa sem jih hitro fasala: včeraj se je neutolažljivo jokal za zaspat in potem še ponoči, danas pa (samo) ponoči user posted image Kaj bi zdaj to bilo, pojma nimam. V glavnem, ni nam dolgčas, tudi ponoči ne user posted image Me je ta jok prav popeljal nazaj v tiste prve jokaste dni, ko sva se več časa uspavala, kot potem spala. In so me preplavili spomini, kako majhen je takrat bil, zdaj je pa že tak dečko. Je kar težko teh dobrih 9 kil nosit gor pa dol, ko si sam čisto koma user posted image

Riževe kosmiče sem jaz zamenjala za dm-ovo znamko. Prvič sem jih kupila v Mullerju, drugič sem šla pa v dm in so njihovi ravno tako bio kot milupovi, samo da so kar 1 € ceneje (podatek za naše šparovne Gorenjke;). Tako, da sem jaz tudi po gorenjsko cenejše vzela, zraven pa še prosene kosmiče, da ne bo stalno teh riževih zobal user posted image .

Meso mu jaz dam vsak dan. Pa vegetarjanka sem user posted image . Sem se kar malo zamislila, ko ste vse napisale, da ga dajete (samo) 3-4x na teden. Se mi zdi, da če mu ga ne dan, kot da ga za nekaj prikrajšujem (zdaj ko še ne je mlečnih stvari). Mu moram večkrat narediti kašico brez mesa.
Imam pa zmrznjene koščke mesa (ribo, faširano (samo govedino), piščanca, purana), tako da samo en košček zjutraj ven vzamem in zravem skuham/spečem še zelenjavo in ogljikove hidrate, dodam še repično olje in v piko zmiksam (ker če ne, večinoma noče jest). Količine pa... nič ne tehtam, mesa je od vseh sestavih definitivno najmanj, nanese pa od 150 do 250 g. Samo 250 g kašice mu pripravim le izjemoma, takrat ko dam česa nehote malo preveč. 250 g poje kvečjemu za zajtrk ali večerjo, ko ima sadje, za kosilo je postal kar malo izbirčen.

Spi od cca 21ih do 7ih - torej 10 ur ponoči in še cca 3 ure (razdeljeno na 2 dela) podnevi. Se mi zdi, da so vsi nekje tukaj-tukaj.

Pikica in kako so ugotovili, da ima nedozorelo črevesje? Se mi zdi, da se kar naprej izgovarjamo na to nedozorelo črevesje, sploh pri čisto majhnih. Pri malo večjih pa na zobe user posted image Mimogrede, naš še nima nobenega zobka zunaj. Je malo izvenserijski tale naš tačetrti kar se zob tiče - punce so vse dobile prva dva zobka pri 6ih mes.

Bučka, upam, da ste že zdravi. Pošiljam pikepoke za vsak slučaj user posted image . Si ne predstavljam, da bi naš imel 40 vročine - po moje bi pod nujno šibala na urgenco z njim user posted image . Pa je četrti, pa bi verjetno vseeno zapaničarla.

Pri nas se nikakor ne more rešit šmrkavega noska, se mi zdi, da mu non stop teče iz nosa. Je tisti aspirator za nosek postal že stalnica, ga sploh ne pospravim, ker ga stalno uporabljam user posted image


< Sporočilo je popravil dansas -- 3.5.2017 12:08:21 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 848
   RE: Oktobrčki 2016
3.5.2017 13:59:15   
bucka*
Zivjo vsem!
Jah, nasa puncka je ok, fantek se je tud spravil k sebi, mi pa obcutek pravi, da sem jaz na vrsti... sem danes cist gotova...
Glede vrocine... veckrat so me ze poslali domov od zdravnika, zato si ne delam nepotrebnih poti. Sm huda na njih :-) sploh ce mors v dezurno, ker zdravnice tam tricert casa ni. Ce svecka ne bi zbila vrocine, ce bi se pojavil se kakrsenkoli simptom, bi paniko zagnala, tko je pa vse zgledalo nekako obvladljivo. K sreci je mimo.

Glede kasice... ja, sem tudi jaz opazila, da je dmova cenejsa :-) pa sem prepricana, da je niso imeli tri leta nazaj, ko sem za prvega kupovala... takrat sem imela vec casa za ubadanje s temi stvarmi :-)

Nasa puncka tudi prevzema neke cudne vzorce. Ponoci se zbudi ob stirih in potem po dojenju noce zaspat nazaj. Potem vcasih zbudi se bratca in imamo zurko :-) tko da sem se odlocila da je cas za vecerjo. Sicer me skrbi, ker se ful manj doji kot se je fantek, ampak ocitno ji ne pase tok. Pomoje bo prej nehala kot je on :-) no, sej njega sem mogla jst odstavit :-) v glavnem, ponoci zurka, dopoldne spanec, jst pa zombi :-(

Drugac je pa postala tud zelo okretna, se pridno obraca in poskusa plazit, ceprov ne vedno v pravo smer :-) sediva ob opori, ce jo spustim, jo nese na nos :-)

Uzivajte, jst bom se malo pocila, preden grem po divjaka v vrtec :-)

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 849
   RE: Oktobrčki 2016
3.5.2017 21:55:17   
nastja1
živijo punce. kako ste?
pikica4 o čestitke za pol svečke. ja res gre čas hitro user posted image ojoj meni nihče ni povedal da se more dajat v pravem razmerju meso-priloga-zelenjava? hm.. bom pa vseeno vprašala P, ker jaz dajem vse "od oka" user posted image

ribica ojoj kaj imate s to vrečko? a dej user posted image tudi naš kar malo spi. ponoči gre ob 20h-6h zjutraj, čez dan pa največ 3ure vse skupaj. tudi jaz dam našemu 3-4x meso na teden user posted image
naš fant pa zjutraj pa za kosilo poje 200-250ml kašice.. edino za večerjo kako kdaj.. če so riževi kosmiči jih poje 200ml, če je pirin gres ga poje največ 150ml user posted image

dansas pri nas je isto.. 2 noči so bile božanske, se je samo ob 4h zbudil na hitro.. danes je bilo pa katastrofa.. ker med spanjem se je začel zvijat pa jokat.. in tako celo noč user posted image upam da se vam nosek čim prej pozdravi.

joj jaz sem pa danes sitna sama nase in mislim da še nekaj časa bom.. od danes naprej sem se odločila za 90dnevno ločevalno dieto. res da imam manj kil kot pred nosečnostjo, ampak še skus preveč. imam cilj kakih 10kg dat dol. dalo mi je motivacijo ker sem videla prijateljico ko je shujšala za 25kg. morm pa reč da je naporno.. pa še vsak dan 30min telovadim za mišice.. upam da bom zdržala, če me kakšna fina čokolada ne primami user posted image

punce mirno noč vam želim! user posted image

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?