|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
22.6.2017 22:12:28   
Ribica **
Nastja, vstajava žal med 7. in 8., pa enkrat se še doji med mojim spancem in za pasji zajtrk vstanem. Sem si danes obljubila, da zdaj pa dost heca in da si moram čez poletje manj obveznosti naštimat. Pa mal več uživat. Bo itak tik tak služba tu ...
Zdaj sem tako tri tedne brez šivalnega stroja in bom na prisilni pavzi. 😁 sem mali zapila 4 hlačke, kiklco in oblekco, ker res nuuuujno rabi ob gori oblačil. Ampak moram, za dušo. 😄

Jaz bom z zajtrkom počasi začela, še kak teden počakam za mlečne izdelke, da se ji koča še malo zrihta, hrbet je že skoraj čisto ok, še nogice se morajo odpikat. Samo zdaj ko se plazi, je itak skoz v stiku s svinjarijo in podobnim, pa modrico ima tudi že. Ampak gre tudi čez ovire, briga jo. Bolj kot je prepovedano, bolj je zabavno. :) Počasi začenja neke nove glasove tvorit in prihaja do zlogov,
amam je za hrano in če mene ni, mmm pa ko je žejna. Pa ene trikrat je zdaj nekaj "ne" podobnemu rekla, odkimava tako pogosto, lumpa. :)

Jaz ji kuham raznolika kosila, da je vsak dan druga priloga, bolonjsko omako ima noro rada (samo z govejim mesom, malo soli, začimbe, pasiran paradižnik), pa zelenjavno juho. Včeraj sem ji jajce celo not vmešala, hvala za idejo, pupa. :) večerje ima pa riževo melko in kosmiči, pripravljena kašica, sem pa tja kak gres. Pri malici še probam ne dat vsak dan isto, zdaj sem ji en dan spet skuhala jabolko, ker sva rabili za s sabo, pa sveže gozdne borovnice not. To je potem dva dni jedla.
Sicer pa če štrajkajo s kosilom, poskusite malo solit hrano. Jaz ji zdaj res minimalno solim en mesec, ko je malo štrajkala, recimo pol ščepca soli za kake 4dl zelenjavne juhe, kar pride še vedno precej brez okusa. Ima pa zelo rada kruh in tri dni že "jé" z mano zjutraj, tako da mislim, da je res skrajni čas za zajtrk.

Vroče je pa grozno danes, naša pogumna punca se je do trebuščka zmočila v mrzlem morju. :) Potem pa tako zašvicala v vozičku (ob 19:30) med spanjem, da ji je kar po čelu teklo in laske je imela čisto mokre. Ni za to vročino, kot mami ne.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
   RE: Oktobrčki 2016
22.6.2017 22:15:29   
Ribica **
https://www.mimovrste.com/otroski-bazeni-in-napihljiv-program/intex-pisan-bazen-51707-61-cm

Mi imamo tak bazenček, samo kaj ko zna splezat iz njega. Stane pa 3,99 € v baby centru in ima napihljivo dno.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
   RE: Oktobrčki 2016
23.6.2017 8:51:46   
bucka*
Zivjo!

Jaz nisem tako pridna z raznolikostjo kosil, malo tudi zato, ker se hitro skremzi in noce pojest. Mora bit tocno tak okus, kot ga je navajena, da poje. Tko da mava ene 3,4 variante, potem se pa neha. Jim ze dajete spagetke? Jst sm probala malo vmes dat, pa ni blo pritozb. Z vecerjo ne vem kaj in kako naj... ful pozno jeva kosilo, ker mi nekje ob 12h, 13h zaspi in spi po novem po dve urci, kar pomeni da se zbudi ob 15h ali celo kasneje. Potem jo pa ravno ob 19h enkrat zmanjka in oddrema ravno toliko, da se mi potem zdi pozno za poln zelodcek... ne vem, se vedno nimava redno vecerje, mi pa v teh vrocih dneh vec spi in je tud danes spala spet do 4.30 in se potem ob 7.00 zbudila.

Dugace pa, ce lezim na tleh pri njej, pripuza do mene in se dviguje ob meni. Vceraj samo na kolena, danes na nogice! Sedet pa noce in je ne morem pripravit do tega. Kar vrze se naprej na rokice in raje nekam odpuza :-) upam da ne bo kaj narobe zaradi tega. Ocitno pac nimam otrok, ki bi znali ostat na enem mestu :-)

Glede zivali je tako, da je dela res veliko, ampak za par dni ni problem. So mi vse nastimali in poenostavili, jst pa tud vse poznam in znam, tko da si lepo razporedim cez dan. Tko da, za merkat kar gre, za vsak dan je pa precej dela ja, sm kot smrklja kar "garala"

Bazencek imam takle https://www.ideo.si/bazeni_manjsi_otroski/bazen_102x102x80_cm_opica_26_739000_DENIS
Samo da je namesto opice neka pisana papiga. Kupila sem ga takrat v merkurju. Merkur imate pa dobro zalozen pikica, v primerjavi z nasim. Samo tega bazena pomoje ne prodajajo vec kaj dosti, ker sem ga komaj nasla.
Sem se nasmejala opisu: bazen za najmlajse
Priporocena starost: od treh let naprej, zaradi manjsih delcev user posted image
Si ne predstavljam nasga triletnika tam notri. Samo noge mogoce user posted image manjsi delci sicer ne vem kje naj bi bli, nasa E. gre letos noter :-) ne vem pa kdaj, nisva se prsle do tja :-)
Uzivajte! Midve sva se dopoldne sami, potem se pa razgrajac vrne domov :-)

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
   RE: Oktobrčki 2016
23.6.2017 14:35:53   
pikica 4
vročeeeeeee....

ribica sem mislila da je paradižnik po enem letu, kako ga narediš bolanez, pa zelenjavno juhico? jaz bi ji skuhala že kar koli samo da bi jedla. jaz še vse v vodo brez dodatkov pa potem sem nekaj časa tlačila, pa ne vem nekaj ji ni. super flekci izginjajo. tole more bit pa dobr, jabolko z borovnicam, moram prav prepisat da ne pozabim.

bučka ja saj midve podobno zaspiva in pozno je kosilo, no se doji ker kosilo mečem preč, večerjo pa potem sestradana pohrusta.nimava popoldanske malice, ker mi ne znese. mislim, da je to prav, da je tako aktivna. ja bučka verjamem, da je ogromno dela z zivalmi, ni konca. podoben bazenček sem imela za fanta ampak ga ni več med starim inventarjem. sem kupila enega za 4 eur, za tele parkrat kar bo čoftala. boš imela fantka v vrtcu med počitnicami? špagete še nisem dala, pa bom morala, to imajo pa res vsi otroci radi.

zadnji dan, malima sva kupila ob koncu pouka skiroje z velikimi gumami, ker sta si že dolgo želela, pa sem dve muhi na en mah zadovoljila. šli smo pa na šobec to je pred bledom bajer, midve sva šle po senci v kampu na sprehod, fanta pa s skircam hitro do vode in vanjo. mislim, da je kar fajn mrzlo še. ampak nismo bli dolgo ene slabi 2 h potem pa domov sem mislila, da bo mala jedla pa mi je zaspala.

bučka so ga prenovili je ravno prav za male otroke so nekaj ogradili... ko boste blizu se splača pogledat, je bolje...pa še senca je za sprehod.

nastja jaz sem tako kamero vidla pri prijateljih in sem jo kupila že med nosečnostjo, res je super.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
   RE: Oktobrčki 2016
23.6.2017 15:42:35   
bucka*
Pikica, sem bla na wobcu zgodaj pomladi (smo se okoli dinozavrov smukali tudi) in sem videla da so nekaj urejali, ni blo pa se do konca. A ni za placat za not pridt??

Sinko bo v vrtcu cez poletje, sem ze slisala nekaj neumesnih pripomb glede tega, pa se ne sekiram. Je bil doma pet mesecev, mislim da mu ne bo nic hudega dopoldne z malo druzbe. Mamo se sobico za nardit in ce bo on doma, nam nikakor ne bo uspelo, pa bi rada vsaj vecino zrihtala preden grem nazaj v sluzbo.
Sva se pa z mojim pogovarjala, da ga bova vseeno imela malo vec doma (kaksen cetrtek, petek, ali pa ponedeljek, torek), tko da ne bo nonstop v vrtcu. Bomo vidl :-)

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1030
   RE: Oktobrčki 2016
23.6.2017 22:04:33   
nastja1
ribica pol imate kar naporn "spanec" user posted image ja sej prav, treba zdej še poletje izkoristit pol pa v službo user posted image hehe naš je tudi začel odkimavat.. ko ga vprašam če je dobra malčka al če ima rad mamico on odkima user posted image user posted image u jaz mu še nisem dala bolonjske omake.. hvala za idejo user posted image

pikica o skiroji, super . potem so se malo osvežili v bajerju. super sej je res vroče in paše. ja suupr je varuška, ampak ko se tako hitro baterija sprazne na starševski enoti.. ga mam ko sem v hiši vedno na polnilcu user posted image

bucka joj kaj to vsi neki komplicirajo če se ima otroke v vrtcu če je mamica doma..joj tako je tudi pri nas v vrtcu user posted image hvala bogu da ga imaš kje pustit vsej dopoldne da si lahko doma kaj nardiš... sej ga ne pustiš cel dan notr.. joj so eni smešni user posted image

jaz sem pa uvedla samo nočno dojenje, čez dan dobi 2x AM za zajtrk in ob 12h.. ima pa AM, dopoldansko malico, AM, kosilo, pop. malico, večerjo, in nato dojenje in še ponoči ko se zbudi dojenje. ker čez dan ko sem ga dojila se je samo hecal pa me grizel..jel pa bolj malo in je bil siten potem ker je bil lačen. tako pa vidim da mi poje 2dl mleka in konec. malo je bilo težko ga navadit da pije mleko iz flaške ampak gre. user posted image

punce noč vam in miren spanec vašim sončkom user posted image

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
   RE: Oktobrčki 2016
23.6.2017 22:04:40   
pikica 4
bučka dons se ni bilo za plačat. vem pa da postavijo potem eno gospo, da kartice gleda. mi smo včlaneni. članarina stane toliko kot en obisk šobca. prejšnja leta smo takoj dobili kartice, sedaj ko je pa srednji že toliko star da ne morem več lagati da je 7 star, sem pa vlogo mogla oddat in je dobu članstvo. otroci imajo do 7 zaston. aja pa vikende je še parkirnina za plačat.

glede vrtca, sej boste tako kot si omenila malo še doma, mislim, da se bo imel super v vrtcu, saj ima tam kolege za družbo, ste potem še celo popoldne lahko skupaj. jaz sem imela oba tudi čez poletje v vrtcu dokler ni šel starejši v šolo, potem je še mlajši doma ostal da sta se družila.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
   RE: Oktobrčki 2016
23.6.2017 22:09:32   
dansas
Pa saj v vrtcu jim je super,no,vsaj naši so se vedno imeli lepo. Ravno danes se je na vso moč jokala,ko sem po njo v vrtec prišla, ker v vrtcu je tako leepoooo user posted image Pa ravno na zadnji dan pred počitnicami mi štalo dela user posted image ,prej nikoli nisem imela problemov. Jaz jo bom imela pa kar doma čez poletje. Saj ko sem bila na tvojem mestu bučka, sem starejšo tudi v vrtec brez slabe vesti spokala. Zdaj mi bo pa lažje,če se ne bom rabila zjutraj vstajat in no pokat v vrtec (pa še preselijo se na bolj oddaljeno lokacijo) - glede na to,da so itak starejše doma. Zadnja 2 meseca porodniške bom preživela s štirimi otroki - upam,da živa in z nedotaknjenimi živci ostanem po koncu počitnic user posted image user posted image

Mi smo (načeloma) spakirani in jutri samo še krenemo na morje (ha,ha optimistka). No vsaj upam,da se nam uspe od doma spokat do 9ih. Če bo wifi vlekel,se še z morja kaj oglasim...

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
   RE: Oktobrčki 2016
23.6.2017 23:52:26   
bucka*
O, juhu, sami pocitnikarji!!! Uzivajte v dopustih, vam privoscim, vsem! :-)

Midva se vedno tehtava in tuhtava... soba bo strosek, ta drug avto je zacel nagajat... sam bi pa tud ene dva dni morja potrebovali, ze lani nismo bili :-(

Hvala za podporo glede vrtca, pa saj kdor je bil v taki situaciji razume da tu ne gre za lenobo, alpa da otroka ne bi mel rad... pa marsikdo tud ne ve, kako je, ce nimas mame/tasce v spodnjem/zgornjem nadstropju, to je cisto druga pesem. Urca tu in urca tam, pa se ful pozna. Jst nimam nic slabe vesti, vem da mu bo fajn in ja, dansas, tudi nas krici da noce domov, ce prezgodaj pridem ponj :-)

Glede video varuske je pa tko, da jst vidim skozi okno v stanovanje in potem pustim malo zaveso odgrnjeno in hodim kukatuser posted image
Gorenjska video varuska v zivo user posted image
Mam pa tud babyfon, ce sem na drugem koncu hise, ponavadi jo mam pa kr zunaj v vozicku in tudi lepo spi. Samo nekako vseeno raje vidim da spi v posteljici, je bolj kvalitetno.
Danes se ji je nekaj odprlo, poleg tega da je zacela pokonci silit, ji je uspelo, da se je iz puzanja usedla, sam pol je zagnala paniko, ker kr naenkrat ni znala nazaj na tla user posted image
Oh, kako sem bla vesela ko smo prisli domov. Pozna se za ene par stopinj razlike, pa se dez je konkretno padal in je prijetno sveze :-) ko sem se pripeljala na dvorisce je avto kazal 23 stopinj, pri nasih je kazalo pa 28 na termometru v senci, o dezju pa ne duha ne sluha...
Ribica, dobri ste, da zdrzite na morju
No, dost bo... sm spila kavo zvecer in sem vsa naspidirana, seveda za vse drugo, samo za delo ne user posted image nocko

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1034
   RE: Oktobrčki 2016
24.6.2017 14:49:44   
Ribica **
Bučka, saj danes, ko je grozno soparno, se sprašujem, kaj mi je tega treba. Pa to pakiranje na plažo gor in dol, povsod pes prepovedan.. Ne da se mi. Pa nimava svojega ritma kot doma in sem mal sitna. In to po dveh dneh. :)

Pikica, mislim da je svež paradižnik po enem letu, tudi tisto dieto, ki sem jo dobila v ZD (in se je ne držim), piše, da ne smem/smeva svežega paradižnika. Bolonjez sem pa naredila tako, da sem goveje mleto meso popražila na olju, dodala malo čebule v prahu, malo česna v prahu (jaz vse v prahu uporabljam, da mi ne nagaja), malo origana in tini mini mlete paprike, pa malo soli in veliko kumine v prahu. Dala sem pa pasiran paradižnik (kupljen) in zgostila. Za nas še vedno precej brez okusa, ampak tamali pa očitno ne. :) Zelenjavno juho ji pa namečem zelenjavo v lonec, dolijem vodo in je, zgostim pa ali z gresom ali z rižem, kar je. Zadnjič z jajcem. Dam pa notri korenje, bučke, cvetačo, brokoli, stročji fižol, bi dala še krompir, pa je nikoli ne skuham samo za enkrat. Pa spet malo začimb zraven, na koncu pa pretlačim kar s tistim za pire - da so še vedno koščki, a ne prav veliki.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1035
   RE: Oktobrčki 2016
25.6.2017 21:59:22   
Pupa88
Vsem, ki ste na morju, uzivajte max!!

Ribica: pri nas je zelenjavna juha oz.minestra ista user posted image . Noter gre vse kar je od zelenjave na voljo. Vcasih, ko sem jo kuhala za naju je se svinja obvezno noter stopila, zdej gre pa zal mimo..ker jo delam tudi za tamalo. Dam pa jaz kar svezo cebulo in cesen...itak se skuha in prekuha. Nisem sploh vedela da obstaja cebula v prahu user posted image

Bucka: v vrtcu jim je itak najlepse, tko da bo sigurno uzival. Smo danes hoteli na izlet v vase konce, pa sem jaz vztrajala da ne grem na izlet v drugi temperaturni pas. Sem vse zimske obleke ze pospravila, zame je pa itak zima vse kar je pod 23stopinj user posted image

Lep teden vsem..

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1036
   RE: Oktobrčki 2016
25.6.2017 22:20:26   
Ribica **
Hehe, drug temperaturni pas user posted image Na morju je tudi malo deževalo, še dobro, ker je bilo res soparno. Je pa mala danes v fredovem obroču plavala v morju, res je bila topla voda, se niti ohladil več nisi.

Vrtec, ja .. Jaz sem bila ful zagovornica, da kako je fajn, zdaj pa z vsakim dnem bližje vrtcu menim, da ni tako zelo fajn user posted image Ampak mislim, da ne bo težav, smo imeli sestanek ta teden, mi je simpatična vzgojiteljica. Edino igralnice se mi zdijo res majhne, pa sem jih videla že kar nekaj v različnih vrtcih.

Saj bi napisala kaj več, pa izbiram slike za razvit končno. Sem pri dnevu 14 od rojstva male in me je že vse minilo, ker je od enega dne 200 zaporednih slik. Oh ja. user posted image Ampak enkrat bo treba red naredit. Včeraj mi je na plaži lezla v trebuh, sem jo skrivala pod obleko, se je ful smejala. Čez en teden bo enako časa zunaj kot pa je bila noter v trebuhu. Lumpa postaja, vse kar ji prepovem/ne dovolim, je grozen upor in jok.

(odgovor članu Pupa88)
Neposredna povezava do sporočila: 1037
   RE: Oktobrčki 2016
26.6.2017 10:28:45   
pikica 4
vse ki ste na morju vam želim prijeten oddihuser posted image

ne vem, kaj mi je malo dajalo par dni, še ponoči ni spala, vročine pa nič, upam da bo danes bolje, sem kar mal scufana, ker sem navajena noči prespat.

bučka ja si me nasmejala s tvojo varuškouser posted image . mogoče bi pa že ona rada probavala stati na nogah.

ribica hvala, bom probala omakco narest. kaj ji daš zraven kar makarone pretlačena? nisem še videla čebulo v prahu bom pogledala, ampak mislim da jo ne bom dobila pri nas. a vi ste že sestanek imel v vrtcu, jaz sem šele prejšnji teden pošto dobila, da je na čakalnem seznamu, da ni dobila. pri nas jih je bilo ko sem jaz imela male 14 v skupini, pa je bila tudi mala igralanica. že pri slikah si jaz še nisem tam. ja tale upor ja, naša naglas zacvili, če ji kaj ni prav.

pupauser posted image ja res je malo hladneje pri bučki, ampak poleti ji bomo vse zavidale.

mi je začela pa ritko dvigovati, predpriprave na puzanje vadi.

tele dni moram začeti popoldansko malico uvajati.

sem ji marelice dala pa so ji kar všeč, samo sem jih olupla.

želim vam lep dan.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1038
   RE: Oktobrčki 2016
26.6.2017 16:08:34   
Pia*
Zdravo punce mi2 sva ze iz morja.
Hitro je minilo.

Vceraj smo imeli krst. Koncno je to za nami, ker sva bila oba z mojim z zivci cisto na koncu. V soboto sva celo razmisljala, da bova vse odpovedala, ker njegovi nikakor niso nehali se vmesavat.
Ce bom imela se kdaj kaksnega otroka sigurno ne bo krscen!

Pia je na morju fulll uzivala, voda ji je kozo zboljsala. Sonca pa nikakor ni prenesla. Tako je bila posuta z pikicami.
Tako, da od 9h do 17h sva bili v hisi ali pa na terasi v bazencku.

Mi je pa na morju zacela spati. Zjutri ustaja okoli 6h in gre med 9-10 spat za slabo urico, potem pa ob 14h za 2uri. Na morju je sla kdaj se prej in spala tudi 3ure. Wauuu!

Gh sploh ne bom hvalila, ker ko pohvalim je se isti dan katastrofa.
Ima pa zajterk, malico, kosilo in vecerjo. Ostalo se doji.

Mi2 zal nimava tako bogatih jedilnikov. Mi je pa tasca prinesla iz vrta bucke in jih ima pia zelo rada ( no jutri bo lahko ze vse drugace)

Se eno vprasanje, ko vasi ne pojedo celega sadnega obroka ali ga zavrzete ali shranite in ponudite za popoldansko malico?

Ima katera digitalno varusko? Katero imate? Doma jo ne rabim, ker sva v istem nadstropju na morju imamo ps v hisi zgoraj sobe in spodaj kuhinjo mi je bilo pa kar mucno, ker sem stalno hodila gledat. Poleg tega imam pri 30 presluhe, kar slisim jo jokati a od tega nic.

Bucka na tvojem mestu bi tudi jaz dala starejsega v vrtec.
Ribica uzivajte. Dopust prehitro mine. Meni se danes ze celi dan vrti stroj.
Dansas ti si pa itak multipraktik!! Jaz komaj eno v red spravljam ti stiri.

Pikica kako se pa pride do clanske za sobec? Meni se je tam super sprehajat. Veliko raje kot na Bledu.


< Sporočilo je popravil Pia* -- 26.6.2017 16:13:45 >

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1039
   RE: Oktobrčki 2016
27.6.2017 10:33:51   
pikica 4
pia ojoj so podražl tale šobc, ni več zaston kot bi gorenci želeliuser posted image , do članstva po novem se pride vsak torek od 9 do 10 ure na recepciji šobca, se izpolni prijavnico, potem pa na naslednji seji katera je šele septembra, odločjo ali dobiš članstvo. je pa ponovem še parkirnina med tednom, sm koj povprašala gospoda, če za člane tud je za vse, me ni spustu na parkirplac sm mogla kar pred recepcijo parkirat, eh saj je bilo dolgo zaston. evo super da spita.

jaz zavržem sadje katerega ne poje, sedaj šele pričnem s popoldansko malico. a jim ve enako dajete kot dopoldne, sadnje in žita?

bučka a že čofotate?

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1040
   RE: Oktobrčki 2016
27.6.2017 12:59:52   
Ribica **
Moja ima zdaj na morju vse obroke malo pomešane, ji bom pa doma začela zajtrk uvajat, tudi tu sem ji dva dni zjutraj dala za jest, danes 1/3 marelice, včeraj mlečno kašico z banano (DM, se meša z vodo). Ko pridemo domov, začnem z mlečnimi izdelki in bo to imela za zajtrk.
Če ne pojé sadne malice dopoldne, je odvisno od sadja, kaj z njim naredim. Če je takšno, da lahko spravim, dam v hladilnik pa ji dam naslednji dan ali pa potem popoldne. Ima pa še vedno samo sadno malico, kosilo, večerjo, zdaj pa še kaj vmes, ko smo brez urnika.

Se mi bo pa zmešalo počasi s tem uspavanjem, včeraj zvečer dve uri, danes dopoldne cel hudič. Enostavno ji je prevroče in ker nima ritma in svoje posteljice, je vse na glavo. Včeraj sem jo stuširala, podojila ipd., po postelji samo skače in se po meni meče, smo šli z vozičkom ven, na koncu smo jo nosili jaz, dedi in mož, pa ni zaspala. Ne potem v postelji z dojenjem, ne v vozičku za hišo, na koncu je zaspala v mojem naročju v sede med guncanjem pred hišo. user posted image Danes je hrbet posut z vročinskim izpuščajem, ker se povsod grozno poti. Glavo bi ji lahko vsak dan prala. Ko končno zaspi čez dan, pa spi najmanj eno uro do dve, se ravno zbuja.

Za k omaki ji dam ali narezane špagete, ali malo pretlačene makarone ali pa polento, kar je, malo mešam. Zdaj na morju nisem preveč izvirna s kosilom, en dan je jedla ričet z nami, je mami stran vzela preden je do konca začinila. Kadar pa rabim na hitro, pa na drobno narezana zelenjava + kus kus.
Aha, edino kar imam dilemo pri bolonjski omaki, je zelenjava - ponavadi na hitro bučke skuham, ne vem pa kako bi ji dala rdečo peso? Vloženo in sprano, moram kupit svežo in jo skuhat? user posted image Mi je že zadnjič rekla patronažna zaradi železa.

En vroč morski pozdrav. user posted image

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1041
   RE: Oktobrčki 2016
27.6.2017 19:18:34   
pikica 4
Ribica jaz ti posiljam mrzel pozdrav se je kar ohladilo pri nas. Rdeca pesa...hm ne vem. Najbolj enostavno je kupljeno oprati,samo da ji ne bo prehudo kis naredil vse ne gre dol. Vidve res ze tolikobstvari jesta, sama vidim da sem cisto neizvirna.dobro da vsaka kaj napise. Jutr bom spagete ji kuhala,ampak ne s paradajzom ne upam, bom se malo pocakala, ne vem a ni potrebno? Ja morje je pa vedno vae bolj v luftu saj bo doma rutina ponovno vi le uzivajte. Glede vrocine pa verjamem da ni spala,imam enake izkusnje.

Sem zunaj in cakam da se zbudi, mi spi v vozku.

Bucka glede na to da je zahladilo je moje vprasanje cist naumestno.gotovo bos pocakala da se otopli.

Ze gleda

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1042
   RE: Oktobrčki 2016
28.6.2017 13:17:16   
nastja1
živijo punce. o berem da se vse neki rihtate za na morje. super. user posted image sej zdej po te vročini paše.. mi pa še kr drva zlagamo, bi tud nam pasal kak skok v morje user posted image

pikica uh ne reči.. mi zdej 2 noči nismo spali.. pa sm razmišljala kaj ga daje.. no je pa dns zobek prvi pokukal. končnoo. user posted image upam da bo zdej kaj bolje.. uh to je pa smotano če ne dobiš vrtca.. kako boš pa potem? pri nas pa vse sprejmejo.. no super.. kako napreduje s puzanjem? meni popoldne neče nič drugega jest kot samo sadje.. mu dam ali eno banano ali melono al jabolko, potem pa še kak plazma da malo liže ali pa skorico kruha.. včasih sem dajala žita pa nikakor neče user posted image

pia super da ste uživali.. ja vrjamem da je hitro minilo ampak glavno da ste uživali user posted image glede sadja pa.. jaz imam naštudirano koliko poje, tako da mi ponavadi ne ostaja. če pa že ga kaka žlička pa kar jaz pojem user posted image

ribica o tvoja bi se crkljala.. seveda pri mamici v naročju je najlepše zaspat user posted image rdečo peso pa jaz kuhim, pokuham in dam ponavadi k kus kusu. je pa take čudne barve ko ste vse skup zmeša user posted image

upam da se skrivate kje v senčki.. groza ta vročina. user posted image a je bilo pri kateri kaj hujšega neurja? joj sem gledala po TV kaj je v enih krajih delalo. upam da do vas ni prišlo.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1043
   RE: Oktobrčki 2016
30.6.2017 11:38:04   
Pia*
Nastja to imata super. Jaz pie glede gh nisem nastudirala,ce ni to kaj na rizevm mleku in v povezavi z ziti.
Vsakic naredim okoli 140ml in prosim za razsvetljenje,da bi otrok vsaj usta odprel. No razsvetljena ni se bilo in za 1x kaze tudi slabo.
Za vikend si grem kupit od aventa spoparnik in mesalec v enem. Ker jaz pol dneva postavljam posodice in miksam. Glede na to da bomo gotovo do mature uvajali gosto hrano nam bo kar prav priseluser posted image .

Mi2 sva imeli pregled pri P. Tehtava 7780g in veliki naj bi bili 67,5cm ampak tukaj se je nas brat malo ustel,ker je pia imela dvignjeno glavico pa se mu je tako zelo mudilo, da sploh ni imel casa se 1x izmerit. Sva z mojim doma zmerila in ima 71cm.

Pri nas je cez dan tako soparno! Komaj cakam da se spet mal spokava na morje in na gorenjsko.

Gorenke mi2 s pio bova okol 18.7 na gorenjskem,ce bo imela katera kaj casa gremo lahko na sprehod in cvek.

Sedaj pa sibam pristavljati posodice za kosilo. Ker sadne kase je mami,zelenjavno mesne pa nasa gospodicna na 4nogah. Pa vidim,da se je tudi ona navelicala. Moram mal salame dodati, da sploh poje.

Uzivajte

< Sporočilo je popravil Pia* -- 30.6.2017 11:40:19 >

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1044
   RE: Oktobrčki 2016
30.6.2017 18:04:39   
Ribica **
Hehe, Pia, še pes te heca user posted image Lepo se je poredila Pia, je že bližje E. Me zanima, koliko jo bodo namerili čez dva tedna pri dr, se mi zdi ogromna, sploh če jo imam jaz v naročju. Joj, saj Pia in Svit imata že 9 mesecev! Kako gre hitro, noro.

Pri nas na morju pa dežuje, je dolgčas, hladneje (kar se ne pritožujem), ampak bi si želela še malo plaže, dežuje naj potem v Ljubljani. Sva šli prej z dežnikom do plaže in nazaj, nimam s sabo ne nosilke, ne dežne prevleke, ker smo itak imeli preveč krame. Danes bi mi prav prišlo.

Je že katera dajala mlečne izdelke razen dansas? Si moram malo pogledat dojenčke za mizo, se še odločam, če bi ji dala najprej navaden jogurt ali raje pasirano skuto + sadje. Tu na morju ima vse obroke zmešane, kar nekaj vse skupaj. Predvsem noči so obupne, ker se doji 2-3-krat spet in zraven joka. Da ne omenjam previjanja, ki je sploh nočna mora, ker se kotali na vse strani in jo komaj previjam na postelji, pa še z mokrimi robčki .. doma jo z vatkami in vodo, je bolj enostavno. Si nisem mislila, da bom to kdaj rekla, ker do zdaj sem vse otroke, ki sem jih pazila, previjala z mokrimi robčki. user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1045
   RE: Oktobrčki 2016
1.7.2017 14:59:45   
pikica 4
hej,

nastja o super zobek, a sedaj spite? eh, saj sem cincala a naj bo doma ali ne, jo lahko merkam, poleg službe sva samozaposlena, ampak sedaj pa bo doma gotovo celo leto, upam, da pa potem septembra dobim vrtec. a res nimate problemov z vrtcem. pri nas je pomoje premalo enot, glede na rast prebivalstvauser posted image pri nas smo zelo pridni na to temo. nič ni pri nas s puzanjem, polno napenanja...pa pri vas že trdo stoji mali? pri nas ni bilo prehudo, močan veter in obilnejše padavine, pri nas ni škode, sem pa gledala, da ni bilo povsod tako. pa koliko imate vi teh dru za zronat, samo za eno zimo al za dlje?

pia meni ni jedla kaj pa vem približno tri tedne, pa se mi je mešalo kaj delam narobe, sedaj spet je. upam, da prične jesti pri tebi. zanimivo da ti ne odpre ust že toliko časa, za frutek jih pa ane? jaz si bom vzela čas ko bosta na gorenjskem, se zmenimo kasneje. poredila se je pa lepo, potem ji nič ne manjka.

ribica nisem še na mlečnih, bom pa tvoje ideje prepisala ko jih boš delila za čez en mesec ko bom na tem.

sem imela smolo sem bila boga dva dni, sem mastitis pridelala, ampak sem že bolje, antibiotik že deluje. pa kako to boli plus vročina...samo da je mimo, vse je že skoraj izginilo samo zatrdlina še ne čisto. pa skoraj pri koncu dojenja ga dobim.

želim vam lep dan, sele kosilo kuham.


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1046
   RE: Oktobrčki 2016
1.7.2017 21:13:32   
nastja1
pia upam da ti čim prej začne lepo papat. mogoče ima samo neko kratko obdobje. hehe držim pesti da nebo treba do mature uvajat.. vsej do valete. user posted image hec user posted image ojoj kako pa to merijo pri vas? user posted image

ribica upam da bote imeli lepega vremena čim več. kaj mala se rada kopa? jaz še nisem dala mlečne izdelke. bom počakala še 2 tedna ko bo 9m star.

pikica mah moj pravi da to še ni zobek da kaj delam paniko user posted image ampak je prebilo dlesen in je ko ena mala žagica. zame je to zobek. sej sm rekla mojmu da nemore pokukat ven 2cm zoba. počasi user posted image mah spanje.. danes se je "samo" 4x zbudil. user posted image stoji pa trdno ja.. sedaj vse kaj najde se dvigne.. danes mi je prišel v kuhinjo pa se je dvignu za ročke od omaric in frajer stoji. user posted image sej bo vaša tudi kmal. boš vidla to v dveh danih šiba ko raketa. user posted image mah drva me omenji.. sedaj smo morali prvo lanska ven zvozit, pa nova notr, in spet stara notr.. mah. za skoraj 2 zime jih imamo. preveč user posted image ujej mastitis? a kaj manj dojiš? meni je rekla P da ko bom zmanjševala dojenje da se zna to zgodit, da si daš mrzle odkladke, ampak če je vročina pa antibiotiki. ojoj upam da se čim prej rešiš tega user posted image

punce lepo noč vam in vašim sončkom user posted image

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1047
   RE: Oktobrčki 2016
4.7.2017 14:52:26   
Pia*
Nastja nek napredek je ze. Od kar imam od aventa soparnik in mesalnik v enem je kar razlika.
Poleg tega pa sem ji jaz ucitno prevec gosto delala. Ker sedaj pride zmes bistveno drugacna.
Mi je pa tok super, ker zjutri sadje in zelenjavo narezem potem pa vrzem 15min pred obrokom v aparat in on vse to sam naredi. Se zraven ni potrebno biti. Kar je odlicno.
Danes sem vse posesala v tem casu.

Wouuu imate pa kar nekaj zaloge za cez zimo. Zeblo vas ne bo.

Pikica ja poredila se je. Itak se je v primerjavi z vasimi se vedno kar veliko dojila. No za frutek pa sploh ne odpre ust. Pa sva probali jih ene par ( itak imava omjitev, ker ne sme biti nic mlecnega notri).
Zadnjic sem jamrala mi je pojedla 160ml banano in maline zmiksane. No mi je pa cez 2uri reagirala z rdecimi pikami. Ucitno so maline tudi problem. Ah ja!!

Sedaj leze ven 2zobek (koncno) tega smo pa cakali res celo vecnost.
In je fulll sitna. Nic ji ni vsec. Mi je pa zanimivo, ker ponoci spi cez dan pa je stok in jok glih vsakih pet minut. Se obrnem se ne vec prav.

Jutri imava fizioterapijo. Bomo videli kaj bodo oni rekli. Vceraj se mi je dvignila iz posteljice. Kmalu bi me kap. Mi ni jasno kako. Samo srecali sva se z ocmi. Mi je cudno, ker res nic ne kaze,da bi puzala.
Poleg tega sem pa vedno govorila, da so roke problem,da noge bi ze sle. No sedaj me je zopet presenetila.
Ampak se zdalec od tega, kar bi morala znati pri svojih mesecih.

Koza se nama je spet poslabsala. Pa sva imeli tako lepo na morju. Prav slabe volje sem. Ne vem,ce ne bom sla zopet nazaj na pecenje kruha in vse drasticne spremembe.
Nisem vec pametna kaj bi ji lahko skodovalo.

Vroc pozdrav iz stajerske.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1048
   RE: Oktobrčki 2016
4.7.2017 21:35:21   
nastja1
pia za to stvar pa še nism slišala. super da ti tako prav pride. upam da mala pia kaj bolj papca user posted image ojoj a maline ji delajo težave, bogica mala user posted image hehe ne ne bo nas zeblo user posted image o super za zobek. huh ja vem kako je to čez dan.. jok in stok kk me ni 2sek pri njemu user posted image oo te je lepo presenetila v posteljici user posted image upam da se rešite čim prej vsega kar vaju ovira user posted image

jaz imam pa eno miceno novičko user posted image danes sem bila pri ginekologinji in kaj.. imamo zopet plusek user posted image 2 mesca mi že zamuja pa sem rekla da grem vprašat če je to normalno po porodu, in mi je sestra naredila test in + user posted image nisem še nobenemu rekla do pregleda. imam šele 20.7 ker je G na dopustu, pa bomo videli če bo vse ok. user posted image tako veselje da nemorem opisat user posted image

nočka,

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1049
   RE: Oktobrčki 2016
4.7.2017 22:24:19   
bucka*

• Hej hej punce!
• Danes se vam tudi jaz javljam, po dooolgem casu. Sem bila tako okupirana, da enostavno nisem utegnila pisat. Odkar smo prisli od mojih, nisem prisla na zeleno vejo z opravili doma. Zvecer pa vsakic zaspala z mulcki vred 
• Sploh ne vem, kje naj zacnem…
• NASTJA, JUHU!!!! SUPER IN DRZIM PESTI, DA BO VSE TAKO KOT MORA BITI  he he, dobr da si za dve zime drv nastimala, da ne bo tvojmu treba… ker drugo jesen ne bo nic  z dvema malima mulckoma pod nogami  kaj bo to… februarcek ali marcevec? Aja se to me zanima… nic se ne pohvalis kako napreduje dieta? Se se drzis? Ucinkuje?
• Ribica, dobrodosla v svet starsev  tako nekako zgleda dopust z otrokom nadaljnjih x let (dansas in pikica vesta koliko je x)  vse, kar si poslusala, a nisi tocno razumela, se pocasi uresnicuje 
• Nastja, sem ti rekla da si oplela, ko se je dvignil  zdaj sledi pa stalna telovadba 
• Pia, zal mi je, da imata spet tezave  poskusi postopoma izlocat, ali pa ce probata spet it na magnetno resonanco? Smotano je tole z alergijami, vecna borba :-/ za zmenek sem, seveda, lahko se dobimo vse tri skupaj, mojo stevilko itak imas na ZS, jaz jo imam pa od pikice, tako da me kar kontaktiraj. Itak pikici obljubljam obisk ze nekaj casa, pa ne pridem do tja :-/ pikica oprosti.
• Pikica, mastitis je hinavski ja, hitro se pojavi, ce nisi previden/pozoren. Ko ni toliko jedla, si mela vec mleka, ko je spet gh zacela, se ti je pa nabralo… je zdej ok?
• Danes sem se koncno namenila postavit bazen, sem sla v merkur po podlogo, vreme je lepo napovedano, ne da se mi vode tocit samo za dan ali dva. No, pa mi, kot naroceno, zakuha sinko. Ma vrocino. Tko da spet odpade vse skupaj. Bo jutri ostal doma, pa bomo videli kako bo s pocutjem.
• Puncka je pridna, z gh napredujeva, pocasi ji vse vec stvari vmesavam v njeno standardno mesanico, pa kar poje. Tko da smo koncno prisli do malo raznolikosti (spagetki, prosena kasa, riz…)
Ceprav tak obrok, kot ga kuha ribica, sem sinkotu pripravljala sele pri desetih mesecih, kot prehod na naso hrano. Zaenkrat se nimava cesna. Paradiznik je pa dobila. Po jagodah ma pikice okrog ust, ampak ni hujsega, tako da ji dam kaksno sem in tja. Danes sem kupila skutko, bova zaceli se to uvajati. S sadjem seveda. Z vecerjo sva se vedno tako tako, kakor nanese.
Drugace sem malo zmedena glede zajtrkov in malice, jst stejem kot zajtrk GH (sadno-zitno kasico), kot malico pa potem dojenje. Ne glede na to, katero uro mi uspe.
Zdej je ratala noro aktivna, plazi se kot nora, dviguje se, ampak ji ne uspe na nogice, samo na kolena, potem se pa odpuza dalje  posledicno se tudi ure spanja spreminjajo vsak dan, odvisno od aktivnosti. Potem pa lovim to hranjenje, komaj usklajujem vse…
Mislim da je to vse, sem tipkala v beleznico, upam da mi uspe kopiranje 
Aja, pupa, dejansko smo v drugem toplotnem pasu in ko si pisala, da noces k nam, je bilo tu bogih 22stopinj, tko da bi najbrz res bundo potrebovala ;-) meni pase, priznam, ampak zavidate mi pa lahko samo ta dva meseca… ko bom septembra pisala, da moramo ze kurit, mi ne bo nobena vec fovs 
Lepo spanckajte punce, dopustnikarji uzivajte, ostali pa tudi! Nocko

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?