|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
3.8.2017 20:31:59   
Pia*
Nastja teh slabosti ti pa sploh ne zavidam.

Imam eno vprasanje.

Otroci, ki se ne jedo kosckov hrane kaj so potem v vrtcu lacni? Ali jim kdo spasira?

Mal razmisljam od kar sem dobila zavrnjeno kako bi moja Pia sploh jedla.
Ce pomislim, da bi Pio morala cez 3tedne pustiti v vrtcu mi rata slabo ob enem mi gre pa na jok!!

Malinca uzivajte na morju.
Bucka.... moj je talent za kako se izogniti kaksnemu gospodinjsemu opravilu. Pocasi to resujeva. Skratka osvojila sva, da cunje, ki niso v kosu za pranje ne bodo oprane! Sem pa Pio prej naucila ploskati z rokami in nogami kot pa njega da je trofnil kos.
Pa blazno mi je sel na zivce, ker kroznika ni nikol pospravil. 2x sem rekla naj pospravi, ker ce ne bo posoravil, mu bom odnesla v spalnico na nocno omaro. Pa sem to naredila. Od takrat ima ze nizki start do pomivalca.

Sedaj pa govorim mislim, da ze 6m, da dokler ne bo vec doma in s tem posledicno,da bo bolj vpet v vzgojo in gospodinjstvo bo Pia edinka.
Sicer jih hitro dobim pod nos,da dela in da je se pri hisi. ( ampak je pa fino, da ve ze sedaj, saj hise namo delali 20let-no upam da ne!)

Je pa veliko boljsi kot pa je bil predno sem ga dobila! Njegova mati je dobesedno sluzkinja bila. No bratu in fotru je se danes! Npr. En primer, pri katerem jaz dobim pike. Skuha kosilo in se zadere, da naj pridejo jesti. Potem jih vsaj se 1uro lepi prosi naj ze pridejo in hodi do vsakega posebaj in rece, da bo mrzlo.

Pia je danes staknila busko. Z glavo v rob postelje. Sekunda pa je bila pri robu. Seveda je bil gromozanski jok. Sva namazali z margarino upam, da jutri ne bo velika modra izbuklina.

No pa to ni bilo vse. Se kopava in sprica z rokicami tako mocno, da jo prevaga na glavo in popije vodo...zopet jok...

Sva se hitro uredili, povecerjali in sli v posteljo, ker danes pa res ni najin dan.

Mirno noc vsem

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1201
   RE: Oktobrčki 2016
5.8.2017 23:19:04   
nastja1
punce kam ste pa vse pobegnile? sigurno se kje sončite ob morju user posted image jaz pa jutri pakiram, in v ponedeljek viaa morje. že komaj čakam user posted image

pia pri nas nič ne pasiajo v vrtcu samo vzgojiteljice narežejo na male koščke da lahko pojedo user posted image joj res držim pesti da vama rata podaljšat.
hehe sm se nasmejala.. tako bi jaz morala dat mojemu v spalnico krožnik. user posted image mislim da ga tud še enkrt ni pospravil user posted image ojoj moj je tudi včasih tak.. nikakor da prid k mizi.. kk me to jezii user posted image ah moški.. user posted image
kako je z buškico? ja margarina dela čudeže. prej nism niti vedela, pa mi je bilo čudno kaj vzgojiteljice v vrtcu tako obožujejo maslo da ga skus prihajajo iskat user posted image

noč punce. treba spat če nebo ponoči spet kakega sitnarjenja kot že 2 dni (vročina v spalnici) user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1202
   RE: Oktobrčki 2016
6.8.2017 7:54:25   
Ribica **
Izkoristim par minut miru in biba band na Baby TV, čeprav že po kavču pleza in ogleduje računalnik. user posted image

Dansas, jaz imam porodniško do sredine septembra, ker sem rodila en teden prej, potem pa še 10 dni dopusta. Za bolj mehak prehod v kruto realnost bo mala še en teden doma z možem oz. z mojo mami, ne vem kako se bosta pokombinirala. Potem jo bo pa tako on uvajal. Moram še papirje odnest, jih še nisem, pa na CSD. Ne pozabite oddat papirjev za znižano plačilo vrtca, tiste, ki jih boste dale v vrtec.

Pia, če imaš zdravniško potrdilo, ti v vrtcu hrano spasirajo, sicer ne. Vem, ker sem uvajala deklico, ki sem jo pazila pred leti, pa je imela refluks in pri enem letu še ni jedla hrane s koščki. So pa morali prinest potrdilo od dr., pred tem je bolj malo pojedla in dostikrat bruhala, ker so ji koščki to povzročali. Mene pa bolj daje to, da naj bi dal otroka z 11m v vrtec, zajtrki so vsi mlečni (valjda na kravjem mleku), mleko naj bi pa uvedel po 12m. user posted image Verjetno tudi rešiš s potrdilom pediatra, pa vseeno. No, pri nas je ta problem rešen, ker gre itak z enim letom in dvema dnevoma v vrtec. user posted image

Tale vročina v mestu je obupna, dolgčas nama je doma, ven greva zjutraj, ko je kar ok, tam nekje do 10.30, 11h; prav zgodaj nama ne uspe, ker sva zadnji teden vstajali med 7.30 in 8.30. user posted image Še ponoči smo klimo kurili, groza. Danes me je pa 6:20 sposojen pes pokonci vrgel, imamo zdaj čez vikend še psičko od prijateljev v varstvu, tako da je dlak x2, groza. Čakam, da bo bolj spodobna ura, da posesam, ker je tamala spet vsa kosmata po stopalih in dlaneh. user posted image Ko sva pa gor prišli s psičko, je bila pa že mala budna, ob zanjo nenavadni uri (že pred 7.), tako da bo verjetno šla prej spat.

Sicer pa nič kaj novega, ko je razpoložena, se ful "pogovarja", zobki so še vedno tik pred izraščanjem, samo zgornja dvojka raste, je kot vampirček s temi tremi zobki. Pogosteje ji moram s šamponom oprat laske, ker je skoz prepotena in ji kar hitro smrdi glavica. To je pa minus take bujne frizure. Sva pa napredovali z jogurti, zdaj ji zmiksam sadje (nektarina, banana, jagode, borovnice, kar imam) in grški jogurt in celo pojé 100 ml tega in to z veseljem. Večerje so še vedno kakor kdaj, ima pa zelo rada melono. Sicer pa koščki tršega sadja še vedno ne gredo, z nektarino ni bilo ok, sem ji mogla spasirat, ker ni bila mehka. Ostalega pa tako ne pasiram/tlačim več že skoraj tri mesece. Samo na male koščke narežem. Sem ji pa naredila tudi sadne lučke, jih ima rada - grški jogurt, banana, nektarina in malo riževega mleka. Tega bi mogla naslednjič s smetano nadomestit stepeno, da ne bi bil sladoled tako voden. Ji je pa zelo všeč, sem ji dala zdaj v tej vročini za popoldansko malico kdaj.

Uf, Nastja, nisem ti fovš slabosti v tej vročini. Se pa spominjam, kako je bilo lani takle čas s s trebuhom okrog hodit, pa se spomnim samo, da mi je bilo ful vroče. Tole obdobje je bilo še luštno, čez en mesec so se potem bolečine v rokah začele. Ampaaak kar pogrešam trebuh in brce in vse to. user posted image

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1203
   RE: Oktobrčki 2016
6.8.2017 8:04:02   
bucka*
Hej hej!

Pri nas se vroce, cakamo da popusti :-)
Bazen sem uspela unicit, pa ga je moj popravil, tko da smo se vsaj zadnje dni ohlajali malo :-) se tamalo sem nekako navadila, da je bla v avtomobilu, ki plava po vodi, z nogicami v vodi :-) je ugotovila, da se dotakne dna in je potem kar sama malo sibala sem in tja :-)

Drugace nic novega, malo se je opogumila pri dvigovanju na noge, ampak se vedno se ne upa kar povsod dvigovat :-)

Joj pia, tudi pri nas je za vecino teh navad kriva njegova mami, je ze dolgo v penziji in itak je to vse, kar pocne, pedena druzino... nikogar ni nikoli pustila za stedilnik, niti mene, kadar sem bila tam, edino ce sem kuhala za otroke, pa se to je skakala okrog in mi diktirala :-) jooooj, mi je sla na zivce :-)
Moj pa tudi... v zacetku sva imela kar precej konfliktov okrog tega, potem se je unesel, vsake toliko ga pa spet zanese :-)
Glede vrtca se mi smilita, sam vem da marsikatera izkoristi, ampak v tvojem primeru puncka res se ni zrela za vrtec. Hrane pomoje ne pasirajo, drugace se pa znajo kar precej prilagajat otrokom, vsaj pri nas so ok vzgojiteljice. (No ja, tud ne vse, ampak vecinoma)

Kje ste ostale? Ribica? Dansas? Malinca vem, da je na morju, upam da vam ni cist prevroce!

Zadnje dni smo se spet malo vec dojili, malo zmanjsali GH, ampak je se vedno precej pojedla. Glasne pritozbe so, kadar kdo kaj je, je treba obvezno dat nekaj se njej, zadnjic je bla tasca navdusena, kako lepoh je pojedla piskot! To je pa res za cestitat ja :-) sama sem bolj navdusena, kadar zmaze kosilo, piskot pa res vsak otrok zna zmazat :-) in pol itak, moj ko moj, ji hitro se doma da piskot. Sej njej je drugace vseeno, a gloda piskote, a skorjico :-)

Zdej bo pa cas za zajtrk, otroci so ze lacni :-) lepo se imejte punce, pa javite se kaj :-)

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1204
   RE: Oktobrčki 2016
6.8.2017 8:08:49   
bucka*
Ribica, jst sm pri fantku (in bom tudi pri puncki) uvedla mleko en teden preden je sel v varstvo. Da so imele potem mame svobodne roke glede prehranjevanja, samo med sem pozneje dala, pa orescke.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1205
   RE: Oktobrčki 2016
6.8.2017 11:02:50   
pikica 4
pozdravljeneuser posted image

pa koliko nas ima probleme z možmi, jaz sem šla še korak dalje s posodo katero ne pospravi za seboj in ostalimi stvarmi, mene v spalnici moti, ampak, če jih dam pa v njegovo omaro me pa ne motiuser posted image . mogoče kateri ideja pride prav, razen če imate skupne omare potem je spet isti šmorn. je imel moj tudi mami doma in so pri njih tudi samo ostali od mize, ona pa pospravla. jaz mu kar rečem da lahko najameva pomočnico, da bi meni tudi prav prišlauser posted image . tudi fanta tako učim če pospravi vsaj vsak samo za seboj je bolje. ampak jaz sem potem cel detektiv ker ju pokličem in ugotovim kdo je kaj pustil pa tisti potem pospravi.

tale vročina, neža je sitna manj poje več se doji čez dan noče v postelji zaspat, aja pa nimamo klime, čez zimo jo zmontiram, to je noro. če bodo sedaj taka poletja jo nujno potrebujem.

naša prehrana, mi poje na pol prerezane ameriške borovnice( sem kupila naturetine pa so vse skup zleplene je polno vode zraven, nikoli več jih ne kupim) , banano dam na kolobar in nato z nožem na 4 dele, makarone tamale polške od barile ji dam enkrat na pol pa ji gre, zadnjič je pri našem kosilu četrt kajzarce zdrobila pa malo pojela, sem ji dala tudi malo nabodala tako kot ribica, ampak res mini končke pa ji gre sol kaže v slast. ni pojedla veliko ji nisem dala ker so kar fajn začinene.

razvoj, končno čebla, jo rada opazujem, ponavadi ko gleda kartonke ima veliko za povedati, puza še vedno z vlečenjem in sedaj po tanovem se še sama usede. je šel kar naenkrat razvoj naprej.

kaj jim dajete za zajtrk, jaz samo kašice?

v vrtcu pri nas niso pasirale samo narezale. ampak z zdravniškim potrdilom bo vse narejeno.

bučka jest ne vem če bo kaj popustila vročina, pri nas spet sonce.

ribica ampak res jaz tud vidim v dlesni belo rastejo pa res počasi zobje. jaz sem jo samo enkrat oprala s šamponm lase s tistmu testerjem katerega smo dobile v porodnišnici. jogurt in sadje ji daš za malico ali zajtrk? si že probala avokado, ena mi je rekla, da naj ji ga dam pa ga nimam navade kupovati sploh ne vem kakšen mora biti da je zrel. jaz sesam vsak dan pa je tako potna da se ji čisto vse na telo prime.

nastja želim da ti minejo slabosti čimprej, pa uživajte na morju.




(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1206
   RE: Oktobrčki 2016
6.8.2017 11:33:40   
Ribica **
Jaz ji dam za zajtrk jogurt s sadjem, za malico samo sadje - zdajle ni pojedla celega naribanega jabolka, ji je šel pa moj toast z maslom toliko bolj v slast. Počasi prehajam na kuhanje enega kosila, danes bomo bučkino juho in skutine štruklje, midva si dosoliva, pa štruklje posladkava, mala pa dobi brez. Upam, da bo jedla.

A ne, pikica, kako gre hitro, ko osvojijo eno stvar. Pri E je bilo najbolj intenzivno obdobje od 8. do 9. meseca, je v dveh tednih ful napredovala. Lihkar jo mož spet ven iz pasjega boksa vleče, neumorna je, skoz bi psom težila in po umazanih stavreh lazila.
Hehe, jaz sem tudi rekla, da če za kruh ne bi imela, bi zdajle klimo kupila, če je ne bi imeli. Pa jo na srečo imamo. Moji starši so vsako leto rekli drugo leto jo pa res kupimo, pa je še zdaj nimajo. Jaz sem namreč prej, ko sem še imela težave s srcem, zelo težko prenašala vročino. Tudi zdaj jo slabo, a neprimerno lažje kot prej.

Midve sva že iz ZOO-ja, luštno je bilo. Samo soparno, pa en drek sem povozila z vozičkom, ah ja.

Pr nas vsi pospravljajo krožnike za seboj z mize in hrano s pulta, če ne, jih pa nazaj pokličem. Tavelikega in tamalega. Pa lončke od jogurtov iz pasje košare, ker jih damo psu za polizat, da čiste recikliramo. :) tudi enako govorim tamalmu, da naj vsaj za seboj pospravlja, da ne rabi za mano, bo bo že bolje. Oh, se bo treba spet kregat na to temo v jeseni, zdaj ga že celo poletje ni doma. Danes pride od babice z morja, pa gremo jutri skupaj na bazen, v torek gre pa k mami. Me je že malo groza nereda in pomanjkanja dolžnosti in reda, ko bo prišel domov. :)

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1207
   RE: Oktobrčki 2016
6.8.2017 21:26:16   
dansas
Cel teden se mi ni uspelo javiti, je polno dela s štirimi mulci doma user posted image . No, saj tudi sedaj nimam časa vsega napisat, kar imam za "izpovedat" user posted image , ampak samo da hitro javim vsem, ki kupujete tricikle (ker smo ravno pred kratkim debatirale o njihovem nakupu). Do jutri imajo v Baby centru spletno akcijo -20% pri nakupu Smart trike triciklov. Ni pa nujno, da ga kupiš preko interneta za popust. S popustom ti ga prodajo tudi v trgovini, če ga imajo na zalogi. Jaz sem šla gledat ST Splash, pa še vedno cincam... do jutri se moram odločiti, če ga bo dobil za RD.

Upam, da mi uspe jutri kaj več pokomentirat...

Ln in Nastja, lepo se imejte na morju user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1208
   RE: Oktobrčki 2016
7.8.2017 9:35:52   
pikica 4
pa to ni res ravno ko ne kopiram mi ne objaviuser posted image

pa od začetka bolj na kratko moram izkoristiti te čarobne minute ko neža spi. včasih spi 3 ure drugič pa lepotnih 30 min.

ribica jaz sem samo sladoled zavozila, drek pa še vonj pusti na gumah. super kosilo je jedla. struklje kupiš ali sama delaš. jaz sem se razvadila in jih kar kupujem.

dansas oh ne govori, jaz sem tudi preobremenjena če so vsi doma. ampak se mal tud zaigrajo. srednji jo rad preklada. sedaj da v njeno banjo za kopat dva povštra pa jo vozi, tamala kar cvili in se smeje zraven, že ko ga vidi da prištimuje z rokami maha. so pojave. eh moja bo eno leto na zimo ne vem če bom letos tricikel kupovala odvisno kakšna bo zima. če bo sneg bo čakal. bolj se nagibam da bi ji kuhinjo kupila. starejse dva sta se s kuhinjo in njenimi pripomočki res noro zaigrala. ne da bi kuhala ampak prekladal odpirala predale, meni jemala razne pripomočke in jih k sebi nosila. pa opirala nanjo.

sem pa končno dočakala ohladitev pri nas je res mrzlo, za dolge hlače, pri bučki pa gotovo za jakno, hecam se malo user posted image , je lilo kot iz škafa včeraj.




(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1209
   RE: Oktobrčki 2016
7.8.2017 11:15:14   
Ribica **
Sem se sredi AC prori NM spomnila, da nisem odgovorila glede avokada. Jaz ji ga nisem dala, ker ga nihče pri nas ne je, niti doma ga nismo, pa potem niti ne znam kupit oz ne vem, a je zrel, ni zrel, gnil, zanič ipd. 😁 enako je z mangom in koromačem npr, teh zadev, ki jih nikoli ne jemo/kuhamo, niti ne znamo, ji niti nisem dajala. Štrukljev pa ni mogla jest včeraj, so se ji lepili na nebo. Jih kupujem Sparove, jih sama ne znam delat. Se moram naučit. :)

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1210
   RE: Oktobrčki 2016
7.8.2017 13:45:03   
dansas
Ribica, ah, v take lepe kraje se voziš user posted image Sigurno spet name misliš user posted image
Greste "tvojega" psa pogledat, ko svojih nimate dovolj user posted image . Tole z dlako mora biti kar bljak... Jaz kar pikice dobim, ko ga začne naša psička po rokicah lizat. Potem pa on te roke v usta user posted image Pred tem je pa po možnosti drek jedla user posted image user posted image Zadnjič nisem bila pozorna in ga je začela po obrazu lizat user posted image Potem so mi pa tavečje hitro povedale, da ga je že večkrat polizala poobrazu, samo da jaz nisem videla... krasnouser posted image user posted image
Kako boš pa prenesla dejstvo, da je ne boš ti uvajala v vrtec? Si mislim, da bi si jo ti želela. Jaz sem bila zelo vesela, ko je tamalo mož uvajal... je bilo manj skrbi (in kompliciranja user posted image ). Mislim, da je bila že drugi dan 6 ur notri user posted image .

Pikica, je polno dela, ko so vsi doma, čeprav so dve že dokaj velike. Se je treba pri kuhariji večim prilagajat, pa bazen smo naštimali in je bilo s tem opravka... not, zbrisat in ven, pokrit, odkrit bazen,...
se pa tamal lepo s puncami zaigra, še posebej tasrednja ga zelo rada poštima, s tamalo se pa tako lepo lovita. Ona gre na vse štiri in se preganjata. Prav lušna sta.

Se pa drugače že take stvari igra, da kar pogledam. Saj lahko, da so se punce pri tej starosti tudi na tak način zaigrale, samo človek pozabi... Skratka, skrije se, pobegne, ko rečemo: čaki, čaki in ga začnemo "loviti" (saj ne, da lahko pobegne user posted image ), lončke sestavlja v stolp in enega v drugega, če mu jih v roke podajam. Potem iz kock zgradi stolp, samo mu uspe samo dve kocki postaviti eno na drugo, tretjo tako poči na stolp, da se vse zruši user posted image

Mi pa redno kupujemo avokado in ga je tudi S že večkrat jedel. Rabiš pa nekaj prakse, da ugotoviš kateri je zrel in da ga uporabiš še preden je preveč zrel. Nasploh lepo je mehke stvari, kot so marelice, mehke breskve, banane (poje celo banano za malico), sem pogruntala, da ima tudi zelo rad kruh. Mu ga namažem z maslom ali kislo smetano in tako lepo odgrizne grižljaj in potem z dlesnimi prežveči in lepo pogoltne user posted image

Edino "samostojno" spanje mu pa še vedno šepa. Poskušam, da ga ne bi z dojenjem uspavala, ampak ležim zraven in čakam, da bo zaspal. Do sedaj je samo dvakrat ratalo, da je dejansko sam zaspal in brez joka. In to dvakrat zapored. Seveda sem jaz, večni optimist, takoj "sklenila", da je to zdaj pa že utečena praksa in sem se že veselila kljukice pred vrtcem, potem sva pa naslednji dan že bila bitko "ko bo jači" user posted image user posted image Uro in pol se je drl, zaspan na smrt, ampak ne zaspat. Seveda je možakar zmagal in sem ga na koncu z joško uspavala user posted image

Tale ohladitev tako paše. Jaz imam sicer rada toplo vreme in poletje, samo vse ima svoje meje... tam nekje pri 33°C je moja meja. In da se ponoči primerno shladi, da se da spat user posted image Imamo pa tudi mi klimo, ki je pretekli mesec na polno šibala.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1211
   RE: Oktobrčki 2016
7.8.2017 22:42:54   
Ribica **
Tako je, dansas, pa sem tudi ji roke šla prat z milom, ko je "mojo" psičko božala in ona njo lizala, doma ne kompliciramo tako, kajne. Ampak drugi psi in bližina mi pa niso ravno po godu. user posted image Za lupčkanje jaz sicer ne težim, ampak je redko. Prej ona psa lupčka kot obratno. Doma itak hodi v pasji boks, v košaro je zadnjič zlezla, v največjo svinjarijo pač. Potem je pa gledala risanke na TV skoz rešetke od boksa user posted image Smo šli pa najprej v Čatež, potem pa še k babici, je imela danes rojstni dan, E. pa 10 mesecev. user posted image

Fino, da se S že tako igra, E zaenkrat podira stolpe, so ji pa zanimivi. Če se noče igrat in leze pod mizo in stole oz. k psu, potem začnem stolp gradit in je v sekundi pri meni, da ga lahko podre. Skriva se že en čas, ji je pa zdaj zanimiv dojenček, mu skoz prstke v učke tišči in trepalnice boža. user posted image Sem ji dala še mojega baby borna, čeprav sem rekla, da bo dobila svojega, da ji mojega ne dam, pa ji še ni zanimiv, razen da ji dudo ven vzame. user posted image Sicer pa knjige lista večino časa, kadar nima osvajalskega pohoda po stanovanju, sem mogla pospravit navadne slikanice, ker jih je trgala, ne sicer zanalašč, ampak naj zaenkrat kartonke gleda. Pa lupčka vse plišaste živali, si pa vzame velikega plišastega pujsa, ko gre spat in ga objame ali pa da pod glavo, tudi, ko v posteljico pleza (se vrže na glavo v in iz nje na mojo posteljo). Sta pa pes in tamala takoj pri meni, če balkon odprem, kjer imam šivalnico, ne vem kaj jima je tam tako fascinantno. Včeraj, ko sem bila zaprta nanj, mi je pa po šipi skoz butala in se režala, da sem jo skoz mogla gledat in ne šivat.

Ah, vrtec ... Iskreno mi je tako lažje zaradi službe, da sem lahko res vse dni do konca z njo, pa tudi preveč sva nalepljeni ena na drugo (mi je sicer ni nič težko pustit za it v kako trgovino sama popoldne ali na sto let zvečer s kom kam), pa očka je kao manj pomehkužen kot mami, to bomo še videli. user posted image Tako da ena skrb manj ali kako bi rekla, me dovolj služba okupira s skrbmi, da na vrtec ne mislim toliko. Bo že, saj je družabna, vsaj bila je do zdaj. user posted image Se kar vsak teden vsaj enkrat dobiva s cimro iz P na dekci v parku in si jemljeta igrače, pa jih učiva deljenja in tako, kak dan gre bolje, kak dan pa obe jokata. user posted image

Zdaj grem pa res spat (že pred 40 min sem prišla samo kosmiče pojest pred računalnik), imava slabo noč z jokom kar naprej za seboj.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1212
   RE: Oktobrčki 2016
8.8.2017 9:57:22   
pikica 4
ribica glede vrtca so očkoti manj zakomplicirani, jih imajo vzgojiteljice gotovo raje. jaz sem dvakrat uvajala pa je fletn, no. pa ni bilo nobenga atija. jaz še nisem jedla avokada hvala za komentarje. bom ga pa kupla pa probala. naj bi imel okus po putru. jaz enako nisem dala koromača, zadnjič sem gledala v hofru stebelno zeleno, pa malo se mi sanja, da se jo da čisto malo ampak je nisem kupla iz enakega razloga, ker jo ne uporabljam. o ste se kopali, ste imeli dolg izlet. super da sta ohranili stike s cimro. je pa res, da sedaj ko puza poišče stvari na njeni poti, da se zaigra.

dansas super bazen se otroci vedno zamotijo, je pa res veliko dela, če pa ni pokrit, je pa hitro vse živo notri. ja res je ja, pa jaz ju prav rada pogledam ko se zaigrata. pa je star 9 let pa je še rad otročji. še mašo in medved rad pogleda z nežo. pa je razlika v letih pa se poklapajo, pa super je ko niso ljubosumni drug na drugega. pa se mi zdi da so dekleta še bolj pozorna do mlajših. jaz sem kupila tele kocke za stolp pa kar pozabila nanje, bova popoldne postavljali stolp. sedaj ležijo vsaka po svoje. za enkrat so služile samo nežinemu grizenju. bom prešlatala avokado važn da je mehk ane. a res že tako lepo kruh je. saj spanje bo tudi prišlo ko bo fant pripravljen.

odkar je zmerna vročina mi spet v postelji zaspi sama, ravno je zaspala. je pa vsakih protest.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1213
   RE: Oktobrčki 2016
8.8.2017 21:45:28   
rumena1
Pozdravljene punce!

KOnčno mi je uspelo se spravit zraven in kaj napisat. Tale vročina prejšnji teden me je čist ubila. Klime nimamo, živimo pa v mansadriuser posted image . Imamo sicer bazen pred bajto, samo je mela voda na koncu 30 stopinj in je blo čist brezveze, no mislim ohladil se nisi. Otroka sta bila sitna, js pa tudi. Imam sina ta mesec domauser posted image . Sem si čisto preveč naložila, on ves čas rabi nekoga za igro, ima zelo bogat domišlijski svet in moram igrat veliko vlog. Tamala pa je začela vriskat oz. bolje kričat. sploh ne vem kaj ji je, kr vpije, menda se ji fajn zdi. Jo imamo vsi kar malo dost. Čist sem izmozgana, moj mi pomaga, ampka potem njegovo delo trpi in dela ponoči. Oba sva čist kaput. Bi rabli dopust, pa ne vem če nam bo uspelo it kam ta mesec. Imamo plan za kak podaljšan vikend, samo vprašanje če bo zneslo. Na morje gremo septembra, kot skoraj vsako leto,. ko je to mogoče (odvisno od moje službe).

Selili se še vedno nismo. Ah ja, tako je, ko si sam svoj mojster. Ampak zdej smo pa res že čisto na koncu. Dedi in babi si samo še laminat položita in je to to. No vsaj upam. Upam, da ta konec tedna res naredimo selitev. Komaj že čakam.user posted image

Naša biba se še vedno zbuja ponoči, ampak mogoče celo enkrat manj se doji. No, al pa tudi ne, 3-5x je, pa še dudo kdaj popraviva. Moje upanje je, da ji bo mogoče lega posteljice v spalnici, huh spalnico bomo imeli, bolj ustrezala. Upanje umre zadnjeuser posted image .

Naša punca se pa niti približno tako ne zamoti, kot sta pisali ribica in dansas. Ta punca je vsa vražja. Knjigico gleda glih kako minuto, igrače pa samo razmetava in prestavla sem in tja. Pa skso hoče bit tam kot bratec in potem uraduje po njegovih lego kockah, meša, stresa, v usta daje... ne da mu mira. Kr stoično prenaša, To pa moram priznat. Smo pa pokasirali en hud karakter. Kaj počne ta otrok ko nekaj ni po njeno, tuli, kriči, cepeta z nogamiuser posted image , za znoret, ona se kr zažene v bratca in ga vleče... Sinko je bil veliko bolj umirjene sorte, tale pa ne da miru.

Uh skrbi glede vrtca so mi še pšihranjene, sem uredila ksnejši vpis zanjo, gre 1.12 v vrtec. Dansas ne skrbi glede spanja. V vtrcu vsi čudežno zaspijo. Moj sin je zaspal samo z dojenjem, ko je šol v vrtec, ni imel dude in ne ninice. Pa je zaspal brez problema. Sem pa tudi jaz pri njenu imela vmes obdobje ko sem imela dost, da ga lahko uspavam samo z dojenjem, pa se je drl ene 2x dokler ni omagal. Mi je še danes žal, da sem se šla te boje. Enostavno je to rabil. Itak ni imelo učinka samo slabo voljo obeh. Doma sva se doljila, v vrtcu pa tudi ni bilo problema.

Ah, tisoć stvari sem še hotla napisat in kometirat pa se zdajle ne spomnim ničesar drugega, grem počivat.

Mirno noč punce

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1214
   RE: Oktobrčki 2016
9.8.2017 8:56:13   
pikica 4
rumena sem mislila, da ste že v novi spalnici ampak se vedno nekaj zavleče. sedaj bo luksuz. sej s tem laminatom ni toliko dela naš ga hitro položi. zdj teli ta moderni so super. a to mate napihljiv bazen al kar originalnega.pa meni je super če je voda topla. verjamam da si izčrpana. meni se zamoti, če je naspana pa ne za dolgo, mora pa mene imeti v vidnem polju. dalj se mi z otrokom zaigra. saj se septembra še vredu na morju, le večeri in jutra so malce hladnejši, čez dan pa sonce naredi svoje. voda je pa kakor je sreča.

sedaj ji že dva dni zjutraj delam kašico od linota s korenjem in jabolkom z riževimi kosmiči, pa je brez okusa men, ona pa poje. po telesu je dobila pika pa pomoje so vročinske, pa sem prekinila uvajanje mlečnih izdelkov, bom ko bo hladneje še enkrat probala. ampak mislim da ni od mleka je preprosto prevroče za tamalčke.

sem brala, da približno okrog 10 meseca razvijejo trmo, meni rada pocvili pa se malo zjeza, če ji vzamem kaj kar najde na poti raziskovanja in ni njeno.

pri nas so pa vsaj noči postale hladne spi v dolgmu bodiju in tenkmu spodnjemu delu.

sedaj sem pri razmišljevanju, da bo kmalu mala eno letio stara in bo morala v svojo sobo, in gledam malo ikejino otroško pohištvo, se vse kar sem tam kupila sem zadovoljna.

punce želim vam lep danuser posted image

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1215
   RE: Oktobrčki 2016
9.8.2017 15:31:35   
Pia*
Zdravo punce

Mi2 sva skos nekaj leteci. Fizioterapevtka, razvojna in pediatrinja so naju cisto okupirali. Upam, da nama rata vse do petka nabrati in poslati pritozbo. Menda gre na 2.st in to v Lj. Bomo videli.
Pediatrinja je prav ostro napisala svoje mnenje. Mi je rekla, da je 2x vmes, ko je pisala sla na kavo, ker bi kalsno socno napisala.

Od vsega letanja se nama je podrel ritem.
Sploh za hranjenje. Zadnje 3dni mi strajka s hrano. Tudi veliko manj poje. Pa ne vem ali bo zopet kaksen novi zob ali je od vrocine.
Pije se kar veliko (za njo).

Imam pa obcutek, da tezko kaka. Sploh ne vem kaj naj naredim, da bi ji bilo lazje.

Se eno vprasanje. Katero kontracepcijo uporabljate? Jaz se vedno nisem dobila M in sploh ne vem a je to se vedno vredu ali kaksno paniko zaganjam.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1216
   RE: Oktobrčki 2016
9.8.2017 19:11:20   
pikica 4
Oj pia upam da ti odobrijo. Jaz nimam kontracepcije. Mi jo je g. Hotel dati na pregledu po porodu.pa sem rekla da ne ker dojim, pa me ni silil, rekel je le da imam sedaj druge skrbi.vem pa da so tabletke tudi za dojece.da bova to debato nadaljevala cez eno leto ob kontroli. Ne vem ce je paniko za delat. Jaz sem imela eno hudo. Sedaj pa spet nic. Ce mislis da si noseca naredi test, druga ce pa poklici h g. Pa ti bodo odgovorili na vprasanja.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1217
   RE: Oktobrčki 2016
9.8.2017 22:29:44   
rumena1
Samo na hitro se javim, se spravljam spat že pol ure.

Pia, js tudi še nimam menstruacije, ne skrbi, pri prvem sem jo dobila šele po enem letu. Jo še nč ne čakamuser posted image . Kontracepcija je pri nas trenutna tista stare šole, vzdržnostuser posted image . Spiva itak vsak na svojem koncu, časa pa itak ni... Drugače pa sem jaz precej natur glede tega, ne zaupam tabletkam (ne zaradi strahu pred nosečnostjo) in ostalim zadevam, to so hormoni, ki mi jih ni treba vnašati v telo. Sva staromondna, kondomi in je to to.

Pikica ne govori o ikei, tam je raj za mene. Imava vso pohištvo, ki sva ga kupila iz ikeje. Super je. Uh sobica ja, pri fantu smo tudi selili prii enem letu, ko smo uredili sobo zanj (drugače bi že prej). Meni mamut pohištvo ni preveč všeč, mi preveč plasično deluje, stuva pohištvo mi je pa ful lepo, samo pri fantu ga nisva vzela. Se mi zdi kr drago, ta tiste male mere. Sva pokombinirala različne zadeve skup potem. Pri deklici sem pa mislila eno omaro majhno vzet za njo, samo sem že merila in bo prišlo , ko selim še previjalno mizo samo 20 cm prostora. Premalo za karkoli, sem se že pasla zdejle na ikejini strani. Bomo videli, kako bomo pohištvo obrnili, ko se bomo preselili, moj plan zgleda ne bo uspel.

Grem punce, prejšnjo noč nisem skoraj nič spala. Sem imela v zobeh najmlajšo in se mi je vrnilo, zato danes ne rečem nobene na to temo. Šibam. Lepo bodite

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1218
   RE: Oktobrčki 2016
9.8.2017 22:33:11   
rumena1
Joj, še to, Pia držim pesti, da vama uspe, mora uspeti. Itak da bo, ne skrbi, zdrava je, razvija se tudi, vse ostalo pa še pride. Si je čas vzela, laganouser posted image , nimaš kej. Vsak otrok ima svoj tempo, samo starši smo včasih preveč neučakani user posted image

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1219
   RE: Oktobrčki 2016
10.8.2017 7:15:51   
Pia*
Ucitno sem jo preklicala!! In to tako hudo varinato,da bi me ob 6h zjutri kmalu kap.
Zbudila sem se,ker je bilo vse mokro in sem mislila, da je plenicka pii spustila. Ko sem prizgala nocno lucko pa sok. Nikoli nisem imela tako mocne, niti nikoli mi se ni prisla cez. Kje,da bi imela celo postelnino zamazano.
Je to sploh normalno? In ali to pomeni, da bom sedaj imela tako mocno? Pred nosecnostjo je bil 1dan, mogoce drugi se potem se je pa v roku 4dni poslovila. Bolj, ko ne sibka in nic boleca.
Sedaj mi je zal, da sem jezik utresala in se rahlo sekirala zakaj je se nimam.
Pocutim se pa kot, da me je en povozil in zopet glavobol. Enako kot pred nosecnostjo.

Da nisem noseca sem vedela, ker pri nas je nekako tako kot pri vas rumena.
Tudi jaz nimam kontracepcijskih tablet, ker mi sploh niso odgovarjale.
Za kaksneg vstavke pa nimam poguma, res ne! Za to sem pa pravi zajec!

Skratka grem po en lekadol in potem pocakam, da se moja zabica zbudi in greva do zdravnice.

Lep dan

< Sporočilo je popravil Pia* -- 10.8.2017 7:19:47 >

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1220
   RE: Oktobrčki 2016
10.8.2017 7:25:19   
Pia*
Rumena mocno upam, da je en mali lenuh. Sicer pri pocetju traparij ni videti.user posted image
Jaz drzim pesti,da nama uspe. Ce nama ne bo bova v vsakem primeru dokoncali fizioterapijo. Tako bi rada, da shodi ko bom jaz se doma.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1221
   RE: Oktobrčki 2016
10.8.2017 22:09:41   
Ribica **
Pia najbrž, da je normalno. Jaz sem se pa že veselila, da je zdaj ful krajša, ker je bila prvič tri dni, zdaj je pa tudi po treh dneh zgledalo, kot da se končuje, pa se je vrnila. user posted image In to dan preden smo šli na bazen, prvič pa na morju. Očitno se moram it vsake 28 dni nekam kopat, če hočem, da bo kaj bolj redna. user posted image Je pa res, da sem imela prej zelo močne M oz. predvsem boleče, količinsko niti ne, je pa trajala dobrih 5 dni, prvi in drugi dan sem imela take krče, da mi je bilo včasih slabo in samo ta močen nalgesin je za silo pomagal. JAz bom šla nazaj na KT, ko neham dojit, prej ne. Nisem imela težav z njimi dve leti pred zanositvijo, druge oblike mi pa niso ljube.

Jaz imam z Ikeo love-hate razmerje user posted image Ful grem rada tja, všeč so mi stvari, vsa oprema, razen kuhinje, je iz Ikee, no, pa posteljica od male je iz Baby centra, ampak ko se pa vračam iz nje, preidem pa v hate način, ker spet zapravim tam preveč denarja. Čeprav sem že pridna, da ni več vsakič 100 € ko se tam pokažem. user posted image Ko smo se pa selili, pa je najmanj pol leta nisem hotela videt, ni bilo več tako zabavno, kot sem si pred selitvijo predstavljala, da bo. Prvo kot prvo smo bili prostorsko omejeni, potem pa seveda še finančno. Ampak delamo čudeže iz našega stanovanja, vsak misli, da je večje, kot dejansko je. Je funkcionalen tloris in praktično brez nosilnih sten med prostori, smo lahko preuredili po svoje. Imam pa jaz za malo Stuva previjalno, ki je sicer ogromna, ampak je fina. Me je bilo strah, da mi bo previsoka, pa mi ni, imam lažje malo vrtavko pod nadzorom.

Danes je naporna, uf, res sem sita teh zob. En mesec se ji že vidi pod dlesnijo dvojka, pa še kar ni skoz prišla. Je imela tudi malo temperature danes, ampak nič hujšega. Je bila pa prvič malo dlje pri mojih, zjutraj ob 9h sem jo peljala tja in malo pred 15. prišla iskat. Sem šla v trgovino, vse pospravila doma (ok, večino, dela je pa še dovolj, samo mi ni zneslo), teklo je od mene v tej sopari. Mala je bila zelo pridna, še v vozičku je zaspala, jaz sem si pa mogla pod tušem mleko praznit, ker sem jo na napačni strani podojila zjutraj. Je potem E sanirala takoj, ko sem tja prišla. Je mami rekla, da bi takole morali vsak teden naredit, da se navadi drugih ljudi ipd ipd, da jaz naj pa svoje stvari delam. Uf, se nisem branila. user posted image Zdajle imam tudi malce več dela s šivanjem, pa mi pride prav.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1222
   RE: Oktobrčki 2016
11.8.2017 12:45:52   
pikica 4
Na kratko imam drene.

Pia enak scenarij pri meni tako da me je strah prihodnje. Sem imela prej max 5 dni sibke, sedaj pa ....upam da ne ostane tako ker sem bila cisto povozena me je mal panika grabila ker se ni ustavlobtrajalo je pab7 dni.pa prve dni sem pocivala.

Ribica kar izkoristi varstvo da se malo oddahnes in zadihas.sem vesela da imas to moznost.meni kar manjka da bi bla malo frej.neobvezne stvari se mi nalagajo. Aja skutni strukli kaz sem jih delala sama s kupljenim testom pred otroki, sedaj se mi ze dolgo ne da vec pacat. Ampak za tolikokrat kot jih naredim so tudi hofrovi dobri. Moram sparove se probat. So pa hofrovi enako pocasti.vsec mi je ker jih ni treba zavijat, samo v vodo z njimi. Oo ikea ja, nam je oblubu da nas zapelje pofirbcat, pa se nismo sli mogoce sedaj ko je grd vreme. Ja ampak res, jaz vedno obvezno tam pustim okroh 50 eur, ponavadi kaksna posoda. Pa moj je mal s tega foha, pravi da je kvalitetno pohistvo tudi ko je doma sestavljal.

Bucka kako ste?user posted image kako je z zobmi?

Ceblanje, kako jo rada poslusam. Puzala pa ne bo po moje. Se da na kolena pa v kuhinji se probava na rocajih dvignit, ji se ne gre, premika se pa v leze.

Pa se kar ima samo dva zoba. Ugriz boli pa kot od sivanke, pa tako potuhnjeno se potem smejiuser posted image

Ja na kratko pa se razpisem, moram krompir namajt, celo goro k ns je ze tolk.

Lp


user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1223
   RE: Oktobrčki 2016
12.8.2017 13:17:35   
Malinca07
Zdravo punce,

na hitro, da se malo javim. Mi se uzivamo zadnja dva dni na morju. Imamo se super! E je tako pridna, da kar verjetn ne morem. Vrocina je ne moti, ni nic sitna, v vodi vec kot uziva! Malo me je skrbelo, kako bo spala v prenosni, pa spi brez problema. Sicer je konec lustnega, ko doma ni vec jedla ponoci, tu se zbudi in hoce flaso. Zaspi okol 19.30, zjutri pa je pokonci ze ob 6.00. Ampak..saj jutra na morju so najlepsa, a ne? :)
Spi pa cez dan po 3-4 ure..kar doma ni nikol :) Fajn se mamo, skoda da je tako hitro minalo.

V Sloveniji pa mnda neurja in nevihte? Se je dost ohladilo?

Je pa dobila ze drugi zobek, tokrat spodi..nekam cudno ji rastejo :)) eden zgoraj in eden spodaj :) Btw..je ze katera imela svojga skrata pri zobozdravniku?
Pa prvic je rekla ma-ma oz nekaj zelooo podobnega temu :)

Se pa frajerka ze kar spusti in stoji samostojno :) kdaj je minalo, ko je se spala na rokah in nikjer drugje...

Kak ste ostale? Nastja, kako dalec si, so slabosti minile? So ze metulcki v trebuscku? Kar podozivljam svojo nosecnost s tabo :)

Ribica, izkoristi vsako varstvo brez slabe vesti. Pa se babice so vesele, ko jih dobijo :)
Moja E. je ze parkrat prespala noc pri babici in sta obe uzivale in ni bilo nobenih problemov.

Nisem uspela vsega brat, tak da ostale zadeve pokomentiram, ko bomo doma :)

Lep vikend mamice!

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1224
   RE: Oktobrčki 2016
12.8.2017 14:58:59   
Pia*
Hej punce.

Malinca super. Uzivajte se zadnje dni.
Malo se je ohladili ravno toliko,da lazje zadihamo.

Pri nas je bilo v cetrtek tako hudo,da me je bilo prav strah. Nama je pa na hisi dol pometalo opeko.

Mene je M cisto povozila. Vceraj sem v joku klicala mojega da ne morem vec, naj pride cim prej domov. Glava me boli ze tretji dan.
V cetrtek je bila Pia taka tecka, da sva polovico dneva obe prejokali. Nic nisem naredila prav, za vsako figo grozen jok. Na koncu dneva sploh ni sla vec v jok ampak je hlipala ( to me je pa cist podrlo).
Vceraj pa neverjetno pridna. Kot, da bi vedela, da komaj se hodim.
Krvavitev se sploh ne umiri. Grozno!! Da o glavobolu sploh ne govorim. Vceraj sem vzela lekadol,itak ni niti malo prijel.
Danes sem se pa z glavobolom ze zbudila, tako da super se je zacelo!

Sibam, ker mi je gospodicna razmetala vse cunje, ki sem jih zlozila za v omaro.

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?