|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
12.8.2017 16:10:21   
Ribica **
Pia, dva lekadola hkrati vzami, izjemoma lahko tudi nalgesin. Jaz sem ga dvakrat, enkrat za zob in enkrat pri hudem glavobolu. Saj so nam ga tudi v P dajali in to ta močnega, res pa da takrat še ni nekaj ful mleka.

Ostalo pokomentiram potem, se trudim malo uspavat.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1226
   RE: Oktobrčki 2016
12.8.2017 22:19:39   
bucka*
Hej hej! :-)

Jooooj, sem postala cist prevec pasivna, preberem vse sproti, samo za pisanje mi pa zmanjka energije, pa dvakrat sem ze zacela, pa se je firefox sesul se preden sem prvic sploh shranila. Pol pa kr voljo zgubim...

Rumena, vedno me razveselis s svojimi objavami :-) tudi nasa princeska je tudi pravi vrazicek, takih izbruhov niti v sanjah ne bi pricakovala od tako majhnega, simpaticnega bitjeca :-) pa sem zelo trdna in vztrajna pri vzgojnih metodah, ampak to dete... ze trikrat sem jo "pustila da se strma", pa se je vedno koncalo tako, da sem jo mogla k sebi vzet in potolazit, ker je bla cisto zaripla, hlipava in komaj se dihala. Z glavo v tla in ne vem kaj se vse... noro!!! Kdove kaj sosedje mislijo, da z njo pocnem. Zunaj je namrec pravi anglecek, pridna in nasmejana :-)
Glede fantka si predstavljam kako ti je, je velik zalogaj met dva taka divjaka skos doma. Si mi samo potrdila, da sem se prav odlocla glede vrtca, ker me je ene parkrat pekla vest, ampak sem ga imela naprimer po tri dni doma (poleg vikenda se petek ali potem ponedeljek), pa sem komaj cakala da gre spet v vrtec :-) mu je dolgcas doma, sicer je fajn pri mamici, ampak nisem nonstop na razpolago, kot bi zelel. Pa kar traja, da obema pripravim za jest, da se potem oba pokakata, eden na stranisce, rito brisem, drugi v plenicke, previjam... je kar precej za opravit :-) vsak me vlece na svoj konec.

Sta se zacela malo igrat, tudi nas se plazi po vseh stirih in se ji pusti loviti, ali pa zleze pod njeno posteljico in ji od spodaj nagaja. Vcasih jo drazi z njeno tetra plenicko, vcasih pa samo eden poleg drugega raziskujeta vsak svojo igracko :-) najveckrat se hitro konca, z njegovo lumparijo in njenim jokom :-)

Pia, joj kaksna M te je doletela! Sem ravno hotla pisat da so moje malo blazje in na dlje casa, pa je tudi mene doletela tocno po urniku in v vsej svoji razseznosti :-) sicer me ne boli za tablete, je pa neprijetno :-/
Drugace protibolecinske minimalno uhajajo v mleko, tko da brez skrbi. Huje je v nosecnosti.
Glede razvoja pa tudi ne skrbi prevec, vse bo nadoknadila. Ti napredki so vcasih tako nenadni, da jih sploh ne dojames.

Nasa se je en mesec samo postavljala na enih treh koncih, potem pa dveh dneh preboj: kar vstaja skoraj povsod ze, zacela se premikat in vceraj se je celo preprijela od svoje posteljice k najini postelji. Sicer ni neka razdalja, ampak ocitno se opogumlja :-) malinca, tvoja telovadka me spominja na mojga sincka, on je pri desetih mesecih shodil :-)

Sva ble pa spet bolne, ravno ko bi mogle v posvetovalnico, potem je blo dva dni bolje, potem pa spet jok ponoci, vrocina zjutraj... zdaj se je spet umirilo, samo smrkelj se tece...

Ribica, tudi jaz sem v cetrtek svicala od pospravljanja, sem sesala in pomivala, samo mi puncka ni bla v pomoc. Sem mislila, da jo bom v petek dala v varstvo, da malo pospravim, pa je imela vrocino in nisva spale ponoci, tko da je bil bolj klavrn petek potem. Je bla doma pri meni. Mam pa fantka v varstvu od vceraj in sem se zjutraj zbudila ob 8.30 !!! Naspana kot le kaj :-) puncka je sedela v posteljici in se prav nezno pogovarjala z eno od igrac, ne vem kako dolgo :-) do devetih se potem nisem upala premaknit, da je ne zmotim, potem se je pa ona odlocila, da je cas, da me poklice :-)

Besednjak je se bolj svoh, kadar ji recem MA-MA, ona z nasmeskom odgovori A-TA :-) najpogosteje govori kaj kaj kaj, ali pa gobl gobl user posted image
No, pa kadar ploska vcasih rece bau-bau, kar bi znala bit edina smiselna beseda (bravo bravo). Drugace pa ponavlja za mano... ta ta ta, ba ba ba, najboljs pa je, kadar se s fantkom igramo dinozavre, ko se ona zacne "rjovet" wwaaaaaa! :-)

Gotovo sem ogromno pozabila, upam da mi uspe veckrat kaj napisat, ampak mali protestniki so vedno bolj obcutljivi na telefon, racunalnik pa redko prizgem, najbrz bi bil isti odziv :-)

Punce, mirno noc vam zelim, imejte se skrajno fajn.
Aja, v nasem toplotnem pasu se ze cuti in voha jesen... temperature cez dan do 20 samo... nasvidenje poletje!

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1227
   RE: Oktobrčki 2016
13.8.2017 23:13:39   
dansas
user posted image Očitno nas je bilo ta vikend kar nekaj delavnih. Čeprav pri nas se bo vikend zavlekel kar v mesec,ker imamo zelo veliko za postoriti. Ta starejši dve bosta šli v sobo,kjer zdaj midva s Svitom spiva in bosta prvič imeli pisalno mizo in samo svoje stvari v sobi. Do sedaj smo imeli eno otroško sobo in not vse igrače,tudi od tamalih dveh... in mejdun, koliko te plastike se je nabralo v desetih letih user posted image . Mislim,da se jaz bolj veselim njune sobe, kot onidve. Komaj čakam,da jo začnem urejat. In ja, tudi mi smo ikea feni. Bomo večino pohištva kupili v ikei. Ampak sem bila kaki dve leti nazaj prav jezna na njih,ker imamo njihovo sedežno s snemljivo prevleko. Sem hotela samo novo prevleko kupit,ker so jo otroci (in starši user posted image ,če sem iskrena) že pošteno zmatrali,pa zvem,da so naš model pred kratkim dali iz prodaje ven user posted image . Grrr, druge sedežne mi pa sploh ne potegnejo.

Bučka,ta esej si na tel napisala ?! Dobra si! Jaz si ponavadi rač prižgem samo zato,da se na forumu oglasim,in ker nas rač zadnje čase nekaj zeza, je tudi moje oglašanje temu primerno.
Se mi zdi,da ste kar pogosto bolni pri vas. Mogoče boste pa vse zdaj predelali in boste imeli pozimi mir...

Pia,lepo da so se doktorce tako zavzele zate. Zdaj boš ziher imela odobreno. Držim pesti!
Glede M pa... moja je bila bolj blaga ampak sem bila prav presenečena,ker sem pričakovala naliv user posted image . Mogoče se ti bojo pa naslednje umirile.

Malinca,super da vam morje tako paše. In bravo za vaš gibalni napredek. Očitno bo kmalu shodila user posted image

Uf,rumena,pri vas pa je pestro. Zanimivo kako trmasti že znajo biti. Naš je bolj milega značaja ...zaenkrat user posted image

Sem se poskušala spomniti,kako je bilo takrat,ko je bil še nepemičen user posted image , pa si ga ne morem več predstavljati,da je pri miru. Ob vsem se hoče vstat,v trenutku je iz enega konca stanovanja do drugega. Ponavadi seveda ob prepovedanih-žicah, mini igračkah,koših za smeti,... zadnjič sem ga dobila,kako je iz smeti potegnil pirovsko flašo in še preden sem mu jo utegnila vzeti iz rok, jo je že dal v usta in nagnil user posted image user posted image .
Sploh se ne spomnem,kdaj nehajo dajati vse v usta.

Danes sem se spomnila,da že celo večnost (beri: slaba 2 meseca ) nisem rabila aktivirat novih oblačil. Danes pa sem mu po dolgem času oblekla majico z dolgimi rokavi in ugotovila,da bo treba spet za nove cunjice pogledat.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1228
   RE: Oktobrčki 2016
14.8.2017 11:03:38   
nastja1
živijo punce kako ste? končno mi je uspelo priti malo na računalnik user posted image no mi iz morja.. uživali na polno, mali tk užival v vodi, se smejal, vsem mahal pa ploskal ko so mimo njega plavali.. sem mu pa kupila takšna super sončna očala in je bil frajer na plaži skus z očali. kaj so ga gledali user posted image za nazaj smo pa padli v tako gužvo, smo rabili 7 ur do doma zaradi prometne nesreče user posted image

dansas haha pri nas je tudi najbolj zanimiv koš za smeti, ali pa wc školjka al metla user posted image

bucka joj ta vročina pa jok ponoči.. user posted image upam da ste zdej ok. u jaz nevem kdaj sem nazadnje tako dolgo spala. super da ti je mala pustila user posted image

pikica jaz dajem našemu za zajtrk žitne kašice (muslije, kosmiče+sadje)

smo pa imeli včeri tako grozno nedeljo user posted image jaz sem šla kuhat južno, moj je pa malega vzel ven ko je šel pospravljat avto, mali je bil pa v vozičku. in čez 10min priteče moj notr v hišo z malim ko kriči, ves je popraskan po obrašču, buška raste na čelo ko nora.. jaz samo vzela kartico in gas na urgetno (hiša ostala odklenjena, pes odprt.. user posted image ) in tam sem izvedela kaj je bilo.. ko se je moj sklonil v avto, je mali neki plesu po vozičku in nevem kako in zakaj se je zavora odprla in mali z vozičkom po dovozu.. moj pa za njim in je prepočasi pritekel in je mali se z vozičkom prekucnil.!! jz sem mislila da me bo kap. pa je rekla na urgentni da je samo vdarjeno pa opraskano, ampak sem rekla da mi naj da napotnico za bolnico da gremo slikat glavico. in smo šli ampak je bilo vse ok. tud mali ni bil nič siten in se normalno igra. sem rekla NIKOLI več v voziček.. raje deko pa na tla. user posted image user posted image user posted image sem že mislila da bo zdravnica kje socialno poklicala pa je rekla da je to del odraščanja. jaa fige. user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1229
   RE: Oktobrčki 2016
15.8.2017 13:28:04   
Pia*
Zdravo punce.

Evo moja M se je danes za otenek umirila. Glavoboli bi me pa brez tablet pojedli. To je bilo grozno. Jaz mocno upam, da tako izgleda prva in da se potem normalizira, ker drugace ne vem kako bom sploh shajala. Danes je 5dan pa jaz se v zivljenju nisem imela tako mocne.
Ribica sem pa vzela res kar 2 lekadola in s Pio sva hodili ob 8h spati. Stanovanje sem vceraj pospravljala,da je vsaj koliko toliko znosno za gledat.

Pia se pa plazi. Izgleda, ko en vojak. Sicer to zame ni kobacanje ker po kolenih gre samo desna nogica. Skratka,ce zakljucim meni izgleda kot plazenje na poskos.
Sva kupili zogo in valj tako,da vadiva vsak dan. Pia je kaksen dan navdusena, kaksnega pa ze samo da vidi podlogo in zogo rata vsa objokana.

Prejsni teden sem kupovala v zari za zimo. Sem ji kupila bundico,brezrokavnik (kar debel), pa malo cunje za zimo. Je bilo 20% + nad 50eur zaston postnina.
Pa vidim,da bo potrebno se marsi kaj kupiti. Pajkice mi je vse prerasla. Ampak sedaj,ko je toplo so se vedno super premajhne, ker ji pridejo 3/4. user posted image .
Malo me matrajo cevlji. Kje kupiti in predvsem kako? Pia pri meni takoj reagira s slabo kozo v nakupovalnih centrih,zato vecino res na spletu kupim. Ali pa izkoristim, ko sem na gorenjskem in imam varstvo.
Gotovo je potrebno kupiti tudi pajaca in bucke za v sneg.
Sratka poletje res ni bil problem pa tudi Pia je pocasi rasla in se redila, sedaj pa sibava na 9kg, velika je pa 74cm. Sva se malo poredili in zrasli in ji bodo konec poletja vse cunje premale.

Jaz sem pa s kosili ze cisto neizvirna. Danes sem ji naredila paradiznikovo juhico s krompirjem. Mesa ni hotela.
Pocasi bi ji rada ponudila makarone in riz. Pa sploh ne vem s cim naj to pripravim.

Riz bi mislim, da jedla,ker zadnjic sva bili na Ptuju in cakali izvide, da nama je zdravnica takoj napisala za pritozbo. Pa sem kupila od fructala kasico. Marelica,riz,grozdje se mi zdi, da je bilo to notri. No Pia je pojedla 120ml-vse. Mogoce bi vec ampak sem kupila samo eno pa se to manjse pakiranje.

Punce vasi vsi dopoldansko malico jejo?

Meni Pia ne odpre ust. Je pa res,da mi za zajterk ob 8h poje med 200ml in 250ml. Ce poje vse imam problem pri kosilu. Zato ji raje manj naredim,da vsaj kosilo poje.
Med 12 in 13 imava kosilo. Med 15:30 in 16:30 popoldansko malico in potem vecerjo,ki pa je tudi okoli 250ml

Sedaj pa ne vem kaj naj. Vasi vsi jejo se dopoldansko malico?

Se pa se vedno ponoci VSAJ 2x doji. Ce imava pa katastrofo pa sploh ne stejem. Mislim,da pol stvari delam v spanju.
Mi pa se dobre 14dni in gremo na morje. Komaj cakam, da malo odklopim to letanje od zdravnika do zdravnika.


Dansas tudi sama sem bila presenecena. V mislih sem ze imela izdelan plan B. In skoraj prepricana sem bila,da ne bo nic. Sedaj imam malo upanja. Ampak se vedno me zivcira,ker ne vem po kaksnem kljucu ocenjujejo.

Bucka upam, da se pozdravite.

Nastja bralo se je grozno. Upam, da ste danes ze boljse.

Ribica ce bi jaz imela tako obcijo za varstvo izkoristim brez slabe vset_i. Tako,da samo izkoristi ponujeno pomoc.

Malinca moja se pri mojem ne zaspi, pri babicah pa sploh ne bi. Tako, da to ste super uredili,da ste jo ze navadili.



< Sporočilo je popravil Pia* -- 15.8.2017 13:36:41 >

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1230
   RE: Oktobrčki 2016
15.8.2017 13:35:31   
Malinca07
Pia, sam na hitro glede malice. Preden smo sli na morje ni imela popoldanske malice, ker je nikoli ni pojedla, malo sem zamaknila vse obroke in je jedla na 4 ure in imela 4 obroke na dan. Tak mi je vse obroke lepo jedla, ko je jedla na 3 ure ji pa noben obrok ni sel prevec v rit :)
No, na morju se ji je pa apetit moooocno povecal in je kar naprej neki jedla in glodala :)

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1231
   RE: Oktobrčki 2016
15.8.2017 22:52:46   
rumena1
Pozdravljene!

Moram se malo javit, da vas pozdravim. Se mi tako vlečejo dnevi, še vedno je precej vroče čez dan na soncu in se skrivamo v senci ali pa v hiši. Sinkotu je tako dolgčas doma. Je siten ko ena driska. Je bil prejšnji teden, 3 noči, pri dediju in babici na počlitnicah. On in moja dva nečaka. So meli moški žur, že drugega letos. samo fantje na kupu, babice so se pa usmili, ker nekoga pa le rabijo, da jim skuha in vse ostalo. se je mel super, samo hudiča, da je zadnji dan uši staknil. Za ****. Celo leto so jih imeli v vrtcu pa jih ni dobil, no evo od bratrancev pa takoj. Žlahta zgleda dela svojeuser posted image . So na srečo sanirali že pri sestri (so se sšli še potem k njim igrat), js pa se vsak dan praskam po glavi zdej, malemu pa itak gledam lasišče.

Sva šla z mojim in mojo sestro in njenim. torej otroke smo dali k dediju in babici mi pa šli na koncert. Bi moglo bit zunaj. sem mislila itak ne bo problema, mala bo v vozičku spala, bolj stran od odra in je to to. Ah, je bla taka nevihta, da je bil koncert prestavljen na notranjo teraso ene gostilne. Je bla bejba tako pridna. Smo bli že več kot eno uro pred konvertom tam, pa je mala najprej malicala, okol gledala, potem sva jo sestro peljali na sprehod, da bi zaspala. Itak, da ni, ko je pa bla v mestu in je mogla vse pogledat. Začetek koncerta je pridno opazavala, mal sva plesale, ko pa je bla res že koma utrujena smo jo pa položili v voziček in so gospa zaspali. Spala je cel koncertuser posted image . Glasba je bla res na glas, vsak konec presmi so ljudlje plokali, žvižgali... ona pa nič. Doma pa po prstih hodimo, pa se zbuja. Nisem mogla verjet. Je tako pasalo it malo ven v življenje.

Selili se še nismouser posted image . Smo imeli majstra, da je fasado rihtal nam še, smo lani tudi nekaj dozidali, pa smo najprej to dali uredit. Zgleda pa res lepo. Ampak zdej pa je res samo še laminat za položit. Ne bom pa vseeno več napovedovala dneva selitve. Itak bi rada potem še prebelila naše domovanje, ko bomo selili glih ti dve sobi. Dansas vidim, da imate hud projekt pred začetkom šolskega leta. Selitve so tako fajn, znajo bit pa tudi naporne.

Naša bibica se je začela kr neki pogovarjat. jo kej vprašaš ona kr odgovrja v svojem jeziku. Ampak tko na dolgo, po žensko pačuser posted image . jo je ati zjutraj vprašal "Kaj je Vita si kej mleka ponoči pila"? in ona dogovori am mam mam. Smo samo pogledali vsi štije in nismo mogli verjet.

Še vedno me muči utrujenost in kronična nesprespanost. Sem še nek virus staknila zadnje dni, sem se držala kopalnice, in še slabo mi je bilo. Sem bila čisto brez energije. Kile pa še kar padajo. Prav grozljivo. se sploh ne tehtam, ampak včeraj pa sem se in me je skoraj kap. Potem pa mi še sosed reče, da sem čist uničena videt. Me je čist potrlo. Se morem v roke vzet in si vzet čas za hrano. Sem anredila nekaj kršitev glede diete pa ni pri deklici opaziti nekih sprememb. Huh sem vesela. POčasi bom začela mlečne stvari uvajat nazaj. Počasi. Še vedno nisem dobila izvidov testa alergije. Bo kmalu en mesec. Morem poklicat v bolnico. Me prav jezi.

Mi smo že celo poletje doma in sem naveličena že čisto vsega. Načrtujemo kratek pobeg malo na jezero, enodnevni festival, pa kopanje en dan mogoče. 3-4 dni približno.Bomo videli. Bomo šli z avtodomom, tako, da si lahko zmišljujemo. Upam, da nam rata, vsi že rabimo malo oddiha in odmika od domačega okolja.

Ribica izkoristi varstvo, če imaš možnost. Js je nimam jo pa pogrešam. Še prehitro bo čas službe in se bo začelo si ti skos mudit.
Malinca tvoja je pa itak "čudežni otrok". Tvoja deklice kr sama spi, doma še na morju celo, pa v svoji sobi, no še pri babici. Super za vaju. Js ločitve od sina nisem bila pripravljena naredit, no on itak ne, ker se je dojij cele noči tudi. Sem bila primorana zaradi službe prespati drugje, ko je bil star skoraj dve leti. Sem jokala cel dan, tako mi je blo težko, da bo dete jokalo mene pa ne bo. So se me potem sodelavke usmilile in sem delala pozno in prišla zgodaj nazaj, da noben ni vedel.

Pikica bazen imamo ene 4x6m. Je naredil tast že davno pred mano ogrodje, ki ga vsako leto postavimo, damo noter folijo in natočimo. Konec sezone pa posravimo. On zna vse, pa še faca je. Imam srečouser posted image .

Nastja tole ste pa imeli dober prihod iz morja. Na urgenco. Kako je z malim? Mene bi kr panika pomoje. Si ne znam predstavljat.

Grem počivat, je moj pršu gor in zdaj lahko švignem v kopalnico. Se je kr neki zbujala, sem ji že 2x dudo popravla, pa še podojit sem jo mogla. Vse to v dveh urah in pol. Ah ja, samo da sta zdrava.
Sem sigurno pozabla veliko stvari, pa cel esej sem vam napisala namesto, da bi šla spatuser posted image

Lepo bodite.Lahko noč.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1232
   RE: Oktobrčki 2016
15.8.2017 23:21:19   
Ribica **
Meni Pia ne odpre ust. Je pa res,da mi za zajterk ob 8h poje med 200ml in 250ml. Ce poje vse imam problem pri kosilu. Zato ji raje manj naredim,da vsaj kosilo poje.
Med 12 in 13 imava kosilo. Med 15:30 in 16:30 popoldansko malico in potem vecerjo,ki pa je tudi okoli 250ml


Uf, vidim, da Erin jé kot piščanček user posted image Količinsko veliko poje samo kosila, pač, za njo veliko, koliko je to v ml pa ne vem, ker ne pasiram. V nedeljo je npr. pojedla eno malo zajemalko zelenjavne juhe, potem pa še pečen krompir in puranji zrezek. Meni za zajtrk poje 100 ml jogurta, včasih samo jogurt, včasih še kako sadje not, ni pa nujno, da vse poje. Dam ji zdaj tudi kruh, ker noče vsak dan jogurta, tega poje morda pol koščka - ali z maslom, sirnim namazom ali kar brez vsega. Danes sem ji dala sir, pa ni hotela jest kaj dosti. Za večerjo mi pa tudi poje 100-150 ml kašice, več ne. Tako da ima takole obroke:
7-8h dojenje
8.30 zajtrk (do 1dl)
11h malica
13-14 kosilo
16-17 dojenje ali kako sadje, ostanki kosila
18.30-19.30 večerja (100-150 ml)
20-21h dojenje
23h dojenje
2-3h dojenje, če nimam sreče
okrog 5h dojenje

Na sprehodu dobi vmes kak piškot, če je sitna, temu pravim podkupnina. user posted image Pri 10 mesecih sem jo doma namerila 71,5 cm in 7,8-7,9 kg.

Sva se švercali pri mojih čez vikend na kosilu, ker sva bili sami, očka je šel na moški vikend na morje. Od vseh dni si je ravno ta dva izbrala za mene zezat, meni se je skoraj zmešalo. user posted image Ponoči sva slabše spali ne vem za kaj že, najbrž zarad zob (končno je druga dvojka zunaj, niti ne vem, če sem že pisala ali ne) in sem hotela z njo it spat popoldne. V soboto je spala 5-10 min v avtu od mojih do doma, potem sem jo eno uro uspavala, da je zaspala za 5 min - samo psu sem šla dat za jest okrog vogala in pridem v spalnico in že pokonci. Sem jo napakirala, sva šli ven, sta mi še dve stari mami nekaj komentirali v parku, pa čez mesto in nazaj domov. Ni zaspala. Potem se je pa zaigrala, stuširala sem jo, dala v pižamco, večerjo je lepo pojedla, potem pa v bobo in s psom ven. Je bila ful pridna in takoj zaspala po dojenju malo pred 20., se je pa do polnoči non-stop zbujala oz. jokala v spanju. V nedeljo pa ista zgodba, pa še s kurami je vstala, tako da sem jo ob 17.15 napakirala v avto in sva šli en krog, da je vsaj pol ure spala. Ne vem kaj ji je bilo to s tem spanjem. Danes sva pa tudi ponoči eno uro skoraj dremali, ker ima pa nos zamašen in ga ni pustila očistit, pa ker se dere zraven kot bi jo iz kože dajala, sem pustila, je tako 3/4 noči spala pri meni. Najbrž se je prehladila ponoči, ker jo oblačim samo v bodi za spat, zvečer je vroče, proti jutri se pa shladi in ni pokrita.

Rumena, jaz sem imela podobno sceno en mesec nazaj. Po dolgem času sem se tehtala in prišla na 46 kg, kap me je skorajda. No saj, sicer imam eno več že od zanositve dalje, pa je kar dobro kazalo, da bom ostala na 48 kg in mi ne rata. Takrat sem potem začela načrtno več jest, nazaj več prigrizkov, ker iz 5-6 obrokov z veliko sladkarijami sem prešla na 3 večje obroke in kak prigrizek vmes + skoz v pogonu + dojenje. Med M sem imela pol kg več, tako da gre na bolje. user posted image Pa tudi s čokoladami sem se založila nazaj in jem skupaj z malo, če ne drugega, vsaj njene ostanke. Je pa problem, ker ko vstaneva zjutraj ali ob kakem jutranjem dojenju, grem pit (obvezno sok) in dam kak piškot, košček čokolade v usta, ker sem ful lačna. In me to potem nasiti, da včasih ne bi zajtrka jedla, pa se kar prisilim. Ne greva prej ven, dokler obe ne pojeva zajtrka. Se mi pa pozna na utrujenosti pomanjkanje spanja od vikenda, danes sem dve uri popoldne spala z malo. Cel dan sem bila neka čudna, kot bi se mi vrtelo, čuden občutek v glavi, glavobol na meji, ki se je tudi vlekel že par dni. Spet je bilo vroče in sem bila kot bi me traktor povozil.

Mi smo tudi že celo poletje doma, da smo bili konec junija na morju, se zdi kot oddaljen spomin. Ful bi šla rada na Gorenjsko, na Obalo ne v tisto gnečo, samo kaj, ko je po Gorenjskem enako. Odbijajo me kolone na cesti, trume ljudi v naravi ... jaz hočem imet mir, ko grem v naravo, ne kot da sem na promenadi. Pa s psom (našim) je naporno v gneči. Danes smo šli potem popoldne ob Savo v Tomačevo, pes se je kopal, potem smo pa na deki se malo igrali, samo da je voda, pa je moj otrok srečen. Imam naštudirane vse vodnjake in fontane po mestu, ker samo psi, golobi in ostali ptiči ter voda kaj veljajo pri njej. user posted image Ampak to ni ravno to. Potem pa gledam FB in Instagram, ko so vsi skoz nekje, meni se pa zdi, da ne bom kaj prida izkoristila poletja doma. Septembra gremo še za en teden na morje, moram še rezervirat, ampak imamo pa že toliko nekih obveznosti, da mi je kar malo hudo. Še dvakrat grem spat skoraj, pa bo treba nazaj v službo. Sploh mi še ni jasno, kako bom zvozila vse - malo, službo, šivanje ...

Ja, varstvo pa bom izkoristila, seveda, čeprav mi je po drugi strani škoda, da dopoldneve "tratim" za svoje stvari, ko jih je pa še tako malo, ki jih bova lahko preživeli skupaj. user posted image

Pia, še šoping sem pozabila komentirat - jaz sem v Zari že na morju naročala. user posted image Ampak ko sem pogledala, kaj vse imam zaloge 80, imam spet ful enih stvari, pa bolj malo gre skupaj. Ampak bom počakala, 74 trenirke so ji še vedno dolge in široke, enako nekateri bodiji ... Pajkice pa tudi E nosi še 62/68 in so ji lepo 3/4. Evo, to je uspešen nakup - nosi jih že od marca, kupila sem jih pa v Lidlu in se ful obnesejo. Ravno ta teden imajo spet te stvari. Kar se pa čevljev tiče bom pa jaz še počakala, da začne hodit, zdaj jih tako še ne rabi. Ima sicer troje, ene balerinke, ene copatke je dobila usnjene, pa ene supergice iz Nexta, samo so vse svetle in se mi jih zdi škoda, da bi jih obuvala za ven. Samo nekaj bo treba, ko ne bo več tako toplo, ker ko se plazi zunaj po tleh, si potem palčke podrgne. Poglej v Baby centru Pediped čeveljčke, so čisto mehki in usnjeni. Eni odsvetujejo Ciciban in podobne čevlje zaradi loka ... Jaz imam dvoje Pediped v omari 18-24m za drugo leto user posted image , pa ene Camper št. 20, samo bo rabila manjše ... Se bom sproti odločala kaj pa kako. Pajaca, bunde in skibuck pa ne bom v naprej kupovala. Niti še ni jesenske robe po trgovinah, najprej to čakam.

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 15.8.2017 23:31:22 >

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1233
   RE: Oktobrčki 2016
15.8.2017 23:23:14   
rumena1
Še nisem šla spatuser posted image . Sem pozabila vprašat za marele vozičke, tiste ki imate. Malo za izkušnje. Bučka ti vem da imaš moon: obstajajo z enim ali pa dvema kolesoma spredaj. Kaj je boljše? pa še eno: a je fino met polni ročaj? Meni se zdi, da je lažje, da ne držis potem samo za tisti dve ročki. Ne vem, verjetno kompliciram. Sem gledala malo na bolhi, čudo vsega je gor, meni se pa me mudi, pa ogledujem in zato sprašujemuser posted image . Malo me mnenje oz. vaše izkušnje zanimajo.

Šibamuser posted image

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1234
   RE: Oktobrčki 2016
15.8.2017 23:34:10   
Ribica **
IZVIRNO SPOROČILO: rumena1

Še nisem šla spatuser posted image . Sem pozabila vprašat za marele vozičke, tiste ki imate. Malo za izkušnje. Bučka ti vem da imaš moon: obstajajo z enim ali pa dvema kolesoma spredaj. Kaj je boljše? pa še eno: a je fino met polni ročaj? Meni se zdi, da je lažje, da ne držis potem samo za tisti dve ročki. Ne vem, verjetno kompliciram. Sem gledala malo na bolhi, čudo vsega je gor, meni se pa me mudi, pa ogledujem in zato sprašujemuser posted image . Malo me mnenje oz. vaše izkušnje zanimajo.

Šibamuser posted image


Jaz takih z dvema ročajema sploh gledala nisem. user posted image Jaz imam nexa od mutsyja in sem zadovoljna. Ravno danes sem ga po travi vozila ob Savi.
Meni je bilo pomembno, da je poln ročaj, da ima orng kolesa za tudi bolj grob teren (ne klasičnih dvojnih vrtljivih spredaj), da se lepo zloži. Pa da je lep. user posted image Hvalijo tudi Espiro marele, pa Yoyo (ne poznam cene), potem pa še Recaro in GB, samo meni je bil ročaj pri GB Qbitu previsok, ker sem majhna.
Zapp mi je grozen voziček, Moon s 4 kolesi in polnim ročajem mi je bil dosti boljši nekaj let nazaj, ko sem še pazila otročke.

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 15.8.2017 23:37:01 >

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1235
   RE: Oktobrčki 2016
16.8.2017 14:07:56   
Pia*
Ribica to je nas dalec najboljsi dan, da se vse poje.
Npr. Danes je za kosilo pojedla 2 zlici in ni vec odprla ust. Cez pol ure je pojedla 100ml hruske, ki je bila za popoldansko malico. Danes kosila razno dojenje ucitno ne bo.
Siliti jo nocem, ker se zacne dreti in migati z glavo ne,ne... in takrat ni stvari, ki bi jo lahko naredila,da odpre usta.
Tako, da vas jedilnik je super. Jaz bi bila presrecna, ce bi bilo tako.
Da pa zjutri in zvecer toliko poje je pa razlog v flasi. Na zlico ni sanse, da toliko poje. Sva pa danes zaceli pocasi odstranjevati flaso in sva zjutri jedli mleko in zita na zlico.
Sedaj bom poskusila 1teden tako, da zjutri ni flase. Ce bo nama uspelo, bova pocasi se vecerjo zaceli na zlico.
Ampak mi2 sva itak pocasni se bojim, da bova 1mesec se še trudili z zlico za zajterk.
Pia za kosilo poje,ce je: piscanec, krompir, bucka, brokoli in cvetaca. Kar koli drugega lepo zavrne in ne odpre ust.

Sedaj,ko je bolj mobilna je tudi bolj umazana. Sicer ne bi bila, ce ne bi svojo igralnico preselila na hodnik.
Zanimajo jo umazani cevlji,copati, posodice od psa, njegove igrace in lezanje v njegovi postelji. Grozno res.
Celi dan samo govorim "Pia ne,to je fuj".

V cetrtek ima lidl ograje jo moram kupiti, da bo pes vsaj v miru na hodniku.
Poleg tega pa imajo nekaj oblacil in bi ji kupila pajkice. Kar imamo iz lidla je super.
Sem pa v Avstriji v hofru junija kupila 2pajkice za 1.60eur in 5 bodijev za 2.40eur s kratkim rokavom. In jih perem tudi veckrat na teden pa lahko recem,da so super.

Sedaj grem pa psa resevati, to je noro.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1236
   RE: Oktobrčki 2016
16.8.2017 14:35:34   
Ribica **
O, Pia, kako te razumem s psom. Moja je lih prej renačala na malo. Jaz sem za mizo jedla svoje kosilo, pes sedi v kotu zraven in čaka, če bo kaj padlo, tamala se je pa vanjo zaletavala z glavo, kot buc buc. user posted image In to je non stop tako, cel ljubi dan. Dlak imamo pa za izvoz. Dopoldne sem posesala, zdajle bi lahko spet.

Kako pa to, da si ji začela AM dajat? Verjetno je tudi zato taka razlika v kilaži med E in P. No, danes je pojedla za zajtrk 100-150 ml gresa z banano na AM (DM-ova kašica), za malico malo banano in za kosilo zajemalko goste zelenjavne juhe z žlico zvezdic (mini testenine). Zdaj grem pa v uspavalni boj. user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1237
   RE: Oktobrčki 2016
16.8.2017 15:43:35   
Malinca07
Rumena, res je cudezni otrok, pa ne zaradi spanja, ampak ker je moja :)) Drugace sem do skoraj 7.meseca imela ooogromne tezave z njenim spanjem in uspavanjem. Od dnevnega spanja samo po rokah, uspavanje, ki je trajalo tudi uro pa pol, nocno zbujanje na eno uro...ampak se zgleda vse enkrat porihta. Enim prej, drugim kasnej.. Pa da ne bo pomote, ponoci se se vedno 2x, 3x zbudi za dudo..ne prespi cele noci brez.

Danes sma imeli posvetovalnico. Vse tipi-topi. Pri 9.mescih in pol ima 9.100g in je velika 74cm. Orng babnco mam! :)

Evo, sem jo prevec hvalila kak pridno in velik je jedla na morju. Doma stara pesem..boma sle nazaj na 4.obroke ocitno..Ko se ona odloci, da ne bo vec odprla ust, je nic ne preprica v nasprotno. Tak, da Pia, te cisto razumem kak ti je. Sam mislim, da itaq pojejo tok kokr rabijo, lacne sigurno nista :)

Mala se zbudila...sibam

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1238
   RE: Oktobrčki 2016
16.8.2017 20:21:35   
Pia*
Ribica ni na AM.
V flaso ji dam rizevo mleko in rizeve kosmice ali pa 7zit od milupe, ker iz flase bistveno vec poje kot pa ce isto zadevo pripravim na zlico.
To bi lahko jedla celi ljubi dan in nikoli nima dovolj.
Ampak samo od tega ne more ziveti.
Sem tudi ze kosilo poskusila dati v flaso ampak ni slo je 1x povlekla potem pa flaso odrinila.
Sem jaz smotano napisala glede teze. Pia se je v mesecu in pol zredila za slabih 400g. Misim,da sva imeli okoli 7750g pri 9mesecih sedaj jih imava malo cez 8kg. Tako, da sva se vedno na spodnji meji. Je pa zrasla kar konkretno ( kar me je presenetilo). V mesecu in pol za 3cm.


Danes sva prvic jedli korencek. Sem ga naredila za popoldansko malico, ker se nama je kosilo ponesrecilo.
Cele 3zlice potem pa zapreti usta in cao.

Za psicko je pa tudi mene ratalo strah. Sicer je zelo potrpezljiva in res zascitniska do Pie ampak po drugi strani pa Pia ni niti malo nezna. Grabi jo tako, da ji dlake letijo po celem hodniku. Sem zelela psa prestaviti nadstropje nizje pa se mi ne zdi fer, ker je ze tako bistveno bolj prikrajsana od kar je Pia in tudi Pia se mora navaditi, da z njo lepo ravna.
Tako, da jutri ograja na stopnisce in bo lahko psa gledala samo se cez ograjo.

Malina 9kg to je pa ze pravi zalogaj za nositi okoli ane? Pri meni gre pocasi. Sedaj sva bili izmerjeni na 8kg ampak v nasi super posvetovalnici sva vedno bistveno manj, ker nama vsaj 200g odstejejo. V razvojni pa niso taki komplikatorji. Tako, da realno je tam okoli 8kg.



< Sporočilo je popravil Pia* -- 16.8.2017 20:35:04 >

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1239
   RE: Oktobrčki 2016
16.8.2017 21:04:48   
rumena1
Ribica hvala za mnenje glede marel. Bom še malo bolj podrobno pogledala, ko bom utegnila. Se mi itak ne mudi. Sem mislila, da imam samo jaz take težave s tezo in hrano. Sva si kar podobni. Jaz jem zelo počasi in ne morem nekaj na hitro vržt vase, zato včasih ostanem pač lačna. Se bom popravilauser posted image . Sama imam trenutno še dve kili manj, kot si ti pisala. Drugače sem jihj imela pred nosečnostjo okol 50, plus 1,2 zraven. Si bom počasi opomogla. Me neki še želodec heca že 14 dni.

Včeraj je kr nekaj jokala naša ponoči in ni in ni mogla spat. Se seveda spet sprašujem. če ni mogoče težava moja kršitev diete. Sem se samo dvakrat pregrešila v tednu in pol. Nikoli ne veš. Bom nehala malo spet preizkišat.

Malinca nisem nič slabega mislila. Trenutno sem tako sesuta, ko imam oba otroka doma,da sploh nisem več razsodna. Se mi zdijo moje težave največje in pozabim, da jih imajo tudi ostaliuser posted image . Super, da ste tako porihtali spanje. Tudi naša bo enkrat spala. Če ne prej ko bo najstnicauser posted image

Pia in ribica hecni sta, ko opisujeta boje svojih princes in psov. Malo me spominja tole na moja dva mladiča. Mala se kr zaganja v bratca in ga vleče za lase ali pa ga kako drugače napadeuser posted image . Deklica kr vstaja, vse kar najde je dobra opora, da se dvigne in potem ponosno stoji. Usesti jo je bolj strah potem, še ni čisto sigurna. Se pa sama splazi po stopnicah, ona kr gre skoraj čisto do zgornjega nadstropjauser posted image

Bučka kako ste? Že zdravi?

Grem večerjat, ko imam končno mir. user posted image

Lepo bodite

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1240
   RE: Oktobrčki 2016
16.8.2017 22:07:27   
Pia*
Ko ravno govorite o marelah.
Jaz sem naso fizioterapevtko vprasala. Pa je videla, da imam previjalno torbo od elodie details. Da me prosi, da ne kopujem tega sranja od marela, ker razno ogromne strehe ona ne vidi ene pozitivne lastnosti.
Ter, da vse to kar naj bi bilo sedaj IN je celi kup plastike, ki ni nic vredna.
Mi je enega umenila, ki je po njeni presoji super ampak sem pozabila ime.
Med omenjenimi se je dotaknila stoke in mima ( ne vem ce se prav napise), sedaj za ta dva je komentirala, da dobi pike, ko jih zagleda. user posted image

Naceloma je pa vozke pohvalila, z izjemo zgoraj umenjene! Bistvo, da ni plastika in da prevladuje blago.

Ce kateri pride kaj prav...

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1241
   RE: Oktobrčki 2016
17.8.2017 11:39:54   
Malinca07
Rumena, vem da nisi mislila nic slabega, tud jaz ne s svojim odgovorom. Vrjamem, da je naporno in da si ze cisto izmucena. Sem ze enkraz napisala, da obcudujem vse mamice z vec kot enim otrockom, tak da kapo vam dol. Men ze sam ena mala cebelica pobere vso energijo.
Se bodo pa sigurno uredile vse tezave s spanjem :)

Za marele jaz nimam nobenih izkusenj, je niti ne bom kupovala. Zaenkrat se ji tricikel kar dopade :) za mimo in stoke sem pa ze tud jaz slisala dosti kritik, da je to samo ena plastika in nic ne diha. So pa lepi na pogled :)

Pia ja, je ze kar zalogaj za nosit! K sreci ni vec rada po rokah, najbolj zadovoljna je na tleh, ko raziskuje :)
Sem pa studirala od cesa kaj jma toliko kg, glede na to da ni nek velik jedec :)

Zadnje case se skoz mane po noseku, pa ne vem kaj bi jo muclo. Nic ji ne tece, zamasen ni, tud ucke so ok, sam nosek jo skoz drazi :/

Dansas, Pupa..nic vaju ni slisat? Vse ok?

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1242
   RE: Oktobrčki 2016
17.8.2017 12:41:49   
bucka*
Hej hej!
Mi smo ok, no ja, vsaj otroci, je potem se moj zbolel in danes sem se jaz zbudila z bolecim grlom, tko da si ocitno kar malo podajamo te viruse :-)
Puncka ima sicer se zamasen nos, ampak nic hujsega. Dansas ja, tudi meni se zdi, da smo precej bolni user posted image glede na to, da je moja kri super (sem bla nedolgo nazaj pri zdravnici) in da sta oba (no, fantek je bil) pridno dojena, mi ne gre skupaj, ampak glede na okolico, nismo edini. Tu so temperaturne razlike med nocjo in dnevom zelo velike in vsakic ko je ohladitev, je tu konkretno hladneje, tko da ponavadi potem vreme krivim za nase tegobe :-)

Glede marel: sem ze zadnjic hotla popravit, pa sem potem pozabila. Linka, ki sem ga poslala, nisem v celoti pregledala in moja marela NIMA polnega rocaja, kot tista na slikah... imam dve rocki in spredaj eno kolo. Mi je kul, zmore tudi poljske poti, vsec mi je, ker je lahka in se fino zlozi. Jst drugac nic ne kompliciram z opremo, kar dobim, vzamem, vecinoma od ljudi, ki jih poznam in so novo kvalitetno kupovali :-)

Tricikli... pikica, nas mini sosed bo septembra star dve leti, pa se je celo poletje vozil s triciklom, tko da tudi drugo leto se ni prepozno za njegov nakup. Vozicek mu ni odgovarjal, s tem pa kar gre, ocitno mu bolj ustreza. Jaz se se nisem odlocila, bomo vidli ce bo prilika za kaksnega rabljenega.
Fantek ga ni potreboval, je bil rad v vozicku, pa vmes malo pes, potem pa nazaj v vozicek. Zdaj ima pa kup drugih prevoznih sredstev, ki jih potem s puncko "nazaj grede" slepava, ker je ulica cisto malo v klanec in smo ze utrujeni :-)

Pia, glede prehrane sta pridni, glede na to, da sta kasneje zaceli. Midve imava se vedno samo tri goste obroke, ampak konkretne, pod 200ml ne pojeva. Ce ji dam cetrtega, imava potem tezave s kosilom, se vedno se mi zdi prav, da tega veliko poje.
Je pa zacela spat celo noc, odkar sva se pozdravili user posted image dejansko se od 20h zvecer do 7h zjutraj ne dojiva. Vcasih dam dudo, mogoce enkrat na noc, ce se ji kaj sanja :-)
Tko da je zelo zelo pridna punca :-)

Rumena, saj bo kmalu september!

Tudi mi nismo celo poletje nikjer bili, moj je imel grozen urnik in tudi kadar je frej, to ni nekej od frej dneva, ce si ponoci delal user posted image
Za dopust sploh ne veva kaj bi... tudi nas caka velik projekt, soba za mulcka, je treba obdelat stene, izolirat, zrihtat tla... najvecji izziv je pa vsa sara, ki jo je polna soba in nimamo kam dat za ta cas :-/
Mogoce v septembru za par dni, samo nocem da bi to vplivalo na dela v stanovanju, ker krvavo potrebujemo ta prostor. Trenutno spimo skupaj v sobi, to je tudi nasa dnevna soba obenem, zraven je kuhinja, na drugi strani pa hodnik in kopalnica. Nobenega prostora. Si zelim, da bi kmalu imela mulcka to sobo zase, da bodo not igrace, omara za njune cunjce in da bo v tej skupni sobi posledicno malo vec prostora, ko bomo posteljice njune dali ven.

Zjutraj sva bla z mojim v lidlu in hoferju, ce se niste bile, so vam najbrz vse pobrali user posted image je bla taka vojna, da se lahko samo smejis :-) babice so si pulile stvari iz rok, sem morala prav pocakat, da sem lahko malo pofirbcala. Za puncko imam, vzela sem samo brezrokavnik, za fantka bom sla pa v ponedeljek, bodo v lidlu imeli lepse stvari kot danes v hoferju. S kvaliteto obeh sem zadovoljna, je pa res, da sem tudi slabse stvari ze kupila, ene majcke od fanta so se mi grdo raztegnili, pa eni bodiji tudi- zgoraj na ramenih so kr narazen zlezli... samo nimas kaj... to se ti lahko zgodi tudi z oblacilci iz drugih trgovin.

Lep dan zelim!

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1243
   RE: Oktobrčki 2016
17.8.2017 12:45:39   
bucka*
Aja nastja, nisi kandidat za na socialno, dokler otroka h zdravniku vozis ;-)
Jst sm fantku izpahnila rokico, pa me niso poslali ;-) sem ga drzala pri sebi, za roko, pa se mi je hotel izmuznit in si je izpahnil komolec. Ko sem vsa panicna prisla h dezurni, je rekla da se to hitro zgodi in obe s sestro sta to baje naredili svojim otrokom user posted image
Na jesenicah so ga potem naglihali in je bil ok. Se peljem domov in na izvidu pise: OTROKA NAJ NE VLECEJO ZA ROKO VSAJ DO ENAJSTEGA LETA STAROSTI.
agrhhhhh, sej ga nisem vlekla....

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1244
   RE: Oktobrčki 2016
17.8.2017 12:50:53   
pikica 4
zivjo punce,

naša mala trmari za spat se je pripravljena kar dolgo dret, hm, hm...pa sedim zraven nje, pa jo pustim 20 min, ...spet sem nekaj sfalila, ona bi se crkljala in zraven mleko pila mingrede pa zaspala.

malinca ja se spomnim ko si pisala o težavah s spanjem, pa kako sta super težavo rešili. nosek mogoče jo samo srbi.ampak zanimivo men starejši jamra da ga skos nos srbi, pa je zdrav, pa sem sama pri sebi začela razmišljat da je mogoče kakšna alergija on ima pršico, pa se pač mal praska ne vem. a vidve se ze vozita v triciklu, ane, koliko časa pa zdrži notri, a kaj nogice po tleh vleče, vem da sta men fanta vse sorte počela. 9 kg, pridno jesta.

bučka res ste veliko bolani, mogoče bo pa sedaj to sezono bolje. meni je sestra na otroškem rekla, da naj počakam ko otroci dosežejo določeno starost, je pa kakor bi odrezal, te viroze. pa je bilo res, samo sem že pozabila kdaj se je nehalo. dansas se ti spomniš?

slabih 10 dni nazaj so prišli njegovi obiski, par, pa ona men, da je N debela, pa sem bla kr mal šokirana takoj, sem ji samo rekla da rada je. in jo ignorirala dalje. pa ni debela, ni pa suha je dojenčkasta.

pia ojoj takle mata, to pa tud gre enih živcev, upam, da počasi začne jesti. ko dobiš odgovor le sporoči zaradi podaljšanja. bodiji so pa hofrovi in lidlovi dobri, pa res ugodni. danes sem za zimo zapravljala v lidlu. jaz ji te sestavine katere si opisala redno kuham, samo še občasno dam noter grah in koruzo, prilogo pa menjam za riž, ajdovo kašo, kus kus, polento, makarone(ampak men je to obupnega okusa z zelenjavo, še vedno nisem dala paradižnika), ji pa polovico z vilco polovico pa zmiksam. ne je še kosil z nami. bravo za puzanje si bila vesela ane.

obroki meni velikokrat dopoldansko malico prespi pa ji dam kar kosilo. ker grem po zajtrku lumpat ko še ni vroče, ko se vračam ob času malice pa že velikokrat zaspi ali v vozičku ali v avtu, pa jo samo prestavim.

so pa zanimivi hišni ljubljenčki kako so potrpežljivi do malih in zaščitniški, jih res sprejmejo iz srca.

o nastja ste vredu sedaj razen buška se gotovo še pozna. sem mnenja da kljub temu da še tako paziš na otroka se pač podobne nesreče dogajajo. samo da je vredu.

pišem z glave kar sem si zapomnila ob branju bom gotovo kaj pozabila.

dansas super preurejate, pa sedaj pred šolo je super, da potem v miru pričnejo novo šolsko leto.

marele da mi je všeč mi je od ribice, ampak mi je moj reku, da se noben ne bo tko fajn peljal kot ta ko ga imava sedaj. men gre pa na živce, ker je za iz avta in v avto res napor. sedaj jo za v trgovino dam kar v nosilko, mi je lažje, če grem dalj po kakšnih opravkih, moram pa vozek. eh moj vozek ni nevem kako kvaliteten, ampak to vidim sele sedaj ko ga uporabljam bi ga pijina fizioterapevtka tudi skritizirala.

razvoj user posted image , ja približno tkole sedaj zgleda. nič na mir, vse jo zanima kar ne sme, ene par dni se dviguje.

rumena ja takole je pri hiši nikoli ni konca skos nekaj.

grem še kaj postoriti.

želim vam lep dan.

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1245
   RE: Oktobrčki 2016
17.8.2017 13:11:21   
Pia*
Da se na hitro javim.

Pia mi je ponoci zbolelauser posted image iz nosa ji dobesedno tece, kaslja in vrocina 39.
Spali nisva nic. Nosek ima polen sluzi in seveda ne gre duda in zabasan nos.

Ah ja!

Za piko na i je pa predvcerajsnim se moj zbolel in oblezal z vrocino in prav tako mu je vse teklo iz nosa.

Sedaj pravi,da je krivo odprto okno cez noc. Ampak hudica no,sej pa ne moremo dobesedno goreti celo noc. Za znoreti je vroce!! Temperatura najnizja je pa bila v sobi 21 stopinj.

Ne vem no!!

Trenutno je naspan in zdrav samo pes!

Jaz sem svaka poslala v lidl,da mi je kupil ograjo za stopnisce.
Babica iz gorenjske se je sla pa pred sluzbo grebsti za pajkiceuser posted image
Me je klicala ze ob 8: 30 in rekla,da je bilo noro.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1246
   RE: Oktobrčki 2016
17.8.2017 14:02:30   
Ribica **
Da še jaz izkoristim frej minute, ker je mala pri babici in dedku, v pečici se mi pa kosilo dela user posted image Sem mela že celo akcijo, sem šla seveda v Lidl zjutraj, a ker je tamala odprla oči že ob 6:30, se je z dolgotrajnim dojenjem uspavala nazaj in sva spali do 7:40, naš Lidl se pa odpre 7:30. Minuto do dve pred 8. sem že bila tam in dobila, kar sem želela. Ni bilo sile, enih 5-10 ljudi je bilo tam pri košarah, sem samo pobrala in 8:07 že šla proti domu. Sva bili v ZOO-ju s prijateljico, ki je februarja rodila, E. itak ful uživa in maha živalim. Pa pujse, koze in ovce boža.

Pia, saj potem sta pa približno na istem z E., samo ko si nekje napisala 9 kg, mi ni bilo jasno, kako je kar naekrat težja za eno kilo, sem že mislila, da otroka premal futram. user posted image Joj, blagor vsem, ki otroc prespijo noč brez dojenja, moja princesa si vzame čas in ko se že samo crklja, ji hočem dat dudo in spat naprej in začne kričat. user posted image Ampak november je deadline, da ukineva dojenje, če ne bo kriza čez zimo - služba, dojenje, stres, vrtec, šivanje, jaz pa brez odpornosti in neprespana. Čeprav še ne vem kako. Ker danes je ob 3h orng jedla, pa potem ob 6.30 spet, ob 23.30 sem jo pa itak podojila. Naj lepo čez dan več jé, a ne.

Bolančki - čim prej se pozdravite, upam, da Pii vročina čim prej pade. E. je imela samo dva dni zamašen nosek, ker se proti jutru shladi in je odkrita in premalo oblečena. Včeraj sem ji navlekla hlačke s stopalci, so ji še glih za glih prav, zgleda pa kot Robin Hood v njih user posted image Iz ene skrajnosti v drugo, dan prej sem ji oblekla Lidlove hlačke, pa so ji tako preširoke, da ji padejo dol, ko vstane. Ji bom kar zašila dvoje, imam itak vrh glave blaga in ne bom kupovala. Tako da če kateri pridejo prav te hlačke v vel. 74/80, mislim, da sem jih že vrgla v sušilca, ji pošljem. Pri nas zgleda takole:

user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1247
   RE: Oktobrčki 2016
17.8.2017 17:19:52   
dansas
Uf, kdaj sem pa jaz vse to pisanje zamudila?!user posted image Mi časa za forum zmanjka, ker ko grem na internet, stalno nekaj za bodočo mladinsko sobo gledam. Je par stvari, ki jih moram izpeljati in mi ni čisto jasno kako... Ja, res upam, da nam bo do začetka šole ratalo tole speljati, samo je tako težko, ker je vsa organizacija na meni (pri nas je tudi težko sobo "sprostiti" za prenovo, ker jo uporablajmo), tamal je pa tako siten zadnje čase. Stalno se po meni vesi, me nonstop "zasleduje" in sitnari, da hoče v naročje. Od kar je taka tečka, niti nimam več take krize, da bo kmalu čas za vrtec user posted image . Pred časom sem vas sprašelala kolikokrat še spijo vaši čez dan, pa sem iz odgovorov videla, da po večini še vedno 2x. Naš tudi in upam, da je v tem vrtcu tako, da grejo pred kosilom spat, ker drugače ne vem kako bo zdržal... bo skos samo jokcal in bil tečen. Punce so vse imele tak ritem, da so spale samo še 1x na dan, ko so šle v vrtec in se nisem s tem obremenjevala.

Pikica, pri nas se je večina zdravstenih težav končala, ko so bile stare 3 leta. Samo pri nas smo imeli ponavadi probleme z vnetjem ušes.
Uf, kako ti je lahko rekla, da je N debela?! Jaz sem užaljena že, če mi kdo reče, da imam debelega psa user posted image . Že par ljudi me je to reklo, ampak meni se res ne zdi debela, tako postavo ima - 1/4 beagla, ki so malo bolj nabiti (beri mišičasti, a ne, Ribica ;) In to mi je rekla ena soseda, ki ima po moje blizu 100 kil user posted image user posted image Sem ji že hotela kaj nazaj rečt, pa sem se zadržala.

Saj res, Malinca. Ste potem kupili tricikel? Mi ga nismo. Sem tako dolgo cincala, da sem potem akcijo zamudila. Sem pa toliko gorenjke, da ne bom kupila po polni ceni, če je bilo še par dni nazaj 20 posto ceneje user posted image

Ampak res je zanimiva tale gužva v Lidlu in Hoferju. Ko so otroške stvari, greš lahko samo s ščitniki v trgovino.user posted image Moj mi je rekel, da naj ga nikoli več ne pošljem na dan akcije v trgovino, ko se odpre.

Bolančki, pozdravite se user posted image user posted image user posted image

Bi še kaj pokomentirala, pa se je mala tečka že zbudilauser posted image Očitno je zelo teško spati, če si zaspan user posted image user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1248
   RE: Oktobrčki 2016
17.8.2017 22:11:09   
nastja1
živijo punce. uh zdej imam malo mira in tišine v hiši in lahko skočim malo na forum.. user posted image

pia naš zjutraj ob 7h dobi 200ml mlekca, ob 10h pa dobi dopoldansko malico. jo kar veliko poje. nima nikoli težav s hranjenjem da bi kaj preveč ostajalo. zato pa ima 11kg user posted image o more biti kar naporno če se še toliko doji user posted image jaz od kar ga več ne dojim, se mi redko kdaj zbudi ponoči, ponavadi okrog 3h ko išče dudo, ampak spi do 6h. joj pozdravite se čim prej.. user posted image

rumena1 o super da ste imeli tako dober koncert. izgleda je mali pasala ta muzika user posted image upam da vam čim prej rata s selitvijo. user posted image ojoj ste se rešili uši? z našim malim je že super. to je neverjetno kako hitro se mu koža celi. v nedeljo je izgledal ko da je prišel iz prve bojne črte.. danes se samo ena pikica vidi tam ko je bila buška. user posted image ja to te pa res prestraši.. si ne predstavljam kako je bilo tudi mojemu ko je vidu da se voziček pelje.. user posted image

bucka a dej kaj res so ti to napisali al kaj?? user posted image ojoj user posted image ha kaj pa veš.. sem v avtu kar mojga vprašala kaj čmo rečt da je bilo... pa je reku da tk ko je bilo po resnici.. ojoj sm si že mislila kaj bojo rekli.. ampak na srečo nič grdega user posted image ojoj a bolani? upam da se čim prej pozdravite user posted image super, samo naj ostanejo take noči user posted image

smo pa tudi mi uspeli dobiti še zadnja varnostna vrata za na stopnišče, ker tud naš bi že kar šibal po stopnicah v zgornje nadstropje. se pa pa navadil sam jest sadje. odrežem mu polovico hruške/breskve ali pa celo marelico brez koščice.. in se lepo vsede in dokler ne izgine še zadnji košček se ne premakne user posted image
se je pa že začela kazat njegova trma. če mu kaj vzemeš iz rok... ali pa če ga dam stran od TV ko bi vdarju po njemu.. ojoj katastrofa v hiši user posted image

me pa še vedno vsak dan bolj dajejo slabosti. sem si morala po tablete proti bruhanju ko so narejene za nosečke, ker vse kar sem pojela in popila je šlo ven.. imam že -3kg. user posted image
sem se pa naročila na nuhalno imam 11.9. že komaj čakam user posted image

punce mirno noč.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1249
   RE: Oktobrčki 2016
17.8.2017 22:19:53   
dansas
Da nadaljujem...
Nastja, veš, ima zdravnica čist prav - taki dogodki SE del odraščanja. Če se samo spomnim svojega otroštva; mislim, da sem celo poletje imela razbita kolena. Pri tebi pa verjetno tudi ni bilo drugače. Počakaj, da boš imela dva taka nadobudneža skupaj. Hi, hi, to bo enega ruvanja in cukanja in bušk na pretek user posted image Vsak ima na zalogi kakšen tak ali podoben incident (jaz jih imam celo malo več, ker imam večjo četico;). Pri sodelavki, npr., je imela hčerka kar 2x pretres glave! In če samo pomislim, kaj se je nam zgodilo, ko je bila najstarejša še dojenček... Smo šli na sprehod in je nečakinja (takrat 9 let) vozila voziček. Hodili smo po pločniku ob zelo prometni cesti, ko se je nečakinji odvezala vezalka. Ko je punca to opazila, je pač spustila voziček in si začela zavezovati čevlje. Ker smo hodili ravno po strmi cesti (hodili smo seveda navzdol), se je voziček in moja dojenčica v njem z velikim pospeškom odpeljal iz pločnika na cesto in po cesti povprek z veliko brzino. Ustavil se je v jarku na drugi strani res prometne ceste in ne vem komu se naj zahvalim, da ravno takrat ni pripeljal noben avto! Ker malo kasneje, ko sem šibala reševati malo iz jarka, so avti šibali gor in dol! Na srečo ji nič ni bilo, še več, niti zbudila se ni! user posted image user posted image Ta dogodek se je sicer končal brez buške, ampak mi je pa vseeno vzel kako leto življenja zaradi stresa ob predelovanju, kaj bi se lahko zgodilo...


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Novorojenček: Prvi dnevi doma
Porod je za vami, zdaj pa je čas, da se navadite na novo življenje s svojim dojenčkom. Poskrbite za dobro prehrano in či...
10 nenavadnih značilnosti novorojenčkov
Preverite seznam desetih najbolj čudnih značilnosti novorojenčka, zaradi katerih pa vam kljub njihovi čudnosti ni treba ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?