|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
26.9.2017 10:52:24   
rumena1
Pozdravljene punce!
Dansas vse najboljše za včeraj, za tebe in Sinkota. Prvi rojstni dan, se mi vedno zdi, da je prav, da se tudi mami čestitta, ker so spomini na porod še vedno sveži. Tudi moj je imel včeraj rd.

V petek smo prišli iz morja. Kak je blo fajn, sploh nisem vedela kako sem ga potrebovala. Najprej smo bili v Rovinju, potem pa smo se prestavili še v Pulo. V rovinju je bilo super, ker smo bili čisto zraven morja in plaže, mala dva sta uživala na kamenčih, imeli so ful igral, trampolin. Ni jima bilo dolgčas, seveda nama tudi ne . V morju se je dalo še kopat, no fanta sta se, mala je malo hodila in brodila po vodi (ji je zelo pomagalo za njen dermatitis), jaz pa potrebujem občutno več stopinj, da bi se kopala. Glede na slabo napoved smo imeli fajn vreme. Padalo je skoraj vsak dan, samo na srečo največkrat pod večer in ponoči. V Puli smo pa bili v kampu na rtu, kjer smo imeli krasen razgled na morje, plaža pa ni bila ne vem kaj, samo itak se je vmes ohladilo. Je blo vmes dan in pol dežja in smo se stiskali v avtodomu in si stopali po živcih že na koncu. Deklici rastejo 4 zobki zgoraj in je jokala nekaj večerov. Dva sta že zunaj, dva pa še čakamo, joče pa ne več toliko.
Bučka mi smo bili tudi pred dvemi leti v parku dinozavrov in je res super. Tudi jaz priporočam ostalim.

V petek mi je potekla pordniška grrrr. Sem se včeraj že prijavila na zavod. Še kr beden občutek, imam še nadomestilo zaenkrat, potem pa moram itak it počasi nazaj v svet dela.
Pikica za vrtec verjamem, da ti je šok. Dva meseca prej kot si mislila. Zmenita se malo, lahko vzameš rezervacijo za dva meseca (toliko lahko vzameš v koledarskem letu za otroka) in plačaš del cene. Moja gre z decembrom, pa se zdi, da bo še vedno prehitro. Bom videla kako bo s službo do takrat.

Nastja in Pikica kako sta zadovoljni s copatki (Brodike), razmišljam, da bi jih tudi jaz kupila mali, ker ji zokni skos dol lezejo, pa drsi ji tudi, kjub brenzicam na podplatih. Bo to verjetno kar darilo za rd.
Za praznovanje pa ne bomo nič posebnega organizirali. Nekaj bomo spekli, jaz bom naredila torto in bo žur. Je toliko mulcev že, da se majo vedno fajn, ko se dobimo.

Šibam kar naredit, dokler dete še spi. Lepo bodite.

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1326
   RE: Oktobrčki 2016
26.9.2017 11:00:46   
rumena1
itak, da sem se še nekaj spomnilauser posted image .

Pia a ti ponoči kaj bolje spi, zdaj so ima samo en spanec žez dan? Naša ima dva spanca žez dan, ponoči pa kar najprej jamra in se zbuja (tudi na morju, škoda drugače sem že razmišljala, da bi rekla epdiatrinji za morje na receptuser posted image ), dermatitis in nespečnost pa touser posted image
Duda ne pomaga, samo dojenje, celo noč telovadiva po postelji. Sploh ne vem kaj in kako naj ukrenem, da bi se to počasi omejilo. Včeraj se je drla čist na fertik, je bla čist zaripla že v obraz, se ne da vragec mali. Samo dojenje jo uspava nazajuser posted image .

Malinca super za spanje, naj traja. Nastja drži se, pa počivi ko lahko.

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1327
   RE: Oktobrčki 2016
26.9.2017 17:44:40   
dansas
Hvala za čestitke za RD. Moram priznati, da je prvi rd res tak nostalgičen, jaz sem par dni prej stalno razmišljala o tem, kako je bilo lani ob takem času. V noči na RD se je S 5x zbudil in vsakič sem pomislila kaj se je lani dogajalo ob takem času (rodila sem ob 5ih zjutraj). Jah, hitro se je obrnilo...
Malinca, bravo za spanje. Neverjetno lepo spi, glede na to da si bila ena redkih, ki si imela še bolj grozna poročila o spanju kot jaz user posted image Človek se res vsega navadi. Glede na to, da se zbudim 5x in več na noč, čisto normalno potem funkcioniram v službi. Spi pa še vedno 2x na dan, razen kdaj čez vikend, ko mu jaz "pomagam" pri spanju in spi v eni rundi tudi 2 do 3 ure.

Zobje - pri našemu so dvojke že več kot en mesec na tem, da zdaj zdaj ven pokukajo user posted image

copatke sem pa našemu sama nakvačkala in zaenkrat se super obnesejo. Čeveljčke Frodike pa super zgledajo, sem jih tudi sama gledala v BC, samo sem jih nehala gledat čim sem videla koliko stanjejo user posted image 50 € je pri nas čisto preveč za čeveljčke za par mesecev (mi moramo obuti 4 otroke!)

praznovanje rd - pridne ste, ko tako lepo tematsko pripravljate praznovanje. Jaz imam kar malo slabo vest, še balone sem pozabila napihnit.user posted image

Vrtca se je pa že kar navadil. Zjutraj se več ne joka, ko pridem po njega pa malo protestno zajoka, samo res čisto malo. Potem se pa stiska in ko se doma še podojiva, je spet tisti stari zvedavi malček. Je pa res, da je manj kot 6 ur v vrtcu. Moram rečt, da jih zjutraj komaj dostavim v vrtce in potem še pravočasno pridem v službo. Potem imam pa slabo vest, da bi ga predolgo pustila v vrtcu, tako da sem sedaj še vsak dan v minusu z urami (pa delam 6 urni delavnik).

Nastja, joj kako hitro ti bo minila ta porodniška. Saj sploh nimaš časa bit "noseča". Pa res bi mogla več počivat! Saj ne bo konec sveta, če kaj ne bo speglano. Dej se nazaj drži z opravili in si vzami čas zase, Teota daj komu v varsto, takrat pa hitro malo počivat in noge v luft. Ker bo stokrat huje, če boš ob vsega napora pristala prisilno v postelji zaradi rizične nosečnosti (bog ne daj!), ti pa enega malega doma, ki nikakor ne bo mogel razumeti, da moraš ležati. Sicer pa bravo Teotu za prve korake user posted image Se mi je kar zdelo, da bo on prvi oktobrček, ki bo shodil user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1328
   RE: Oktobrčki 2016
27.9.2017 12:24:30   
Pia*
Svit vse najboljseeeee!!
S Pio ti posiljava poljubcke.user posted image

Dansas pri 4 otrocih bi bil pri meni ze celi vrhunec oragnizacije TORTA!! Ne res! Svaka ti cas_t.
Sicer pa 1. Rojstni dan je itak za nas mamice. Moj stalno pravi, da pretiravam. Namrec v soboto imamo zabavo in sva sla vceraj narociti torto. On bi itak prvo v katalogu (kaj bomo kompliciral itak otrok ne ve). No jaz pa sem tja prisla s sliko in predlogi o dekoraciji.
Bomo videli, kaj jim bo uspelo narediti.

Se je pa leto prehitro obrnilo. Meni je tako hudo, ker je slo resnicno hitro. 1leto bodo stari nasi piscancki.

Uf punce!!! PODALJSANO PORODNISKO IMAM user posted image

2. Dni sem zbirala pogum, da poklicem na socialno in vprasam. Tako me je bilo strah!! In ko mi je povedala, da imam podaljsano sem se zjokala. Pa niti ne toliko od srece kot od tega straha.
Tako sedaj pa nadaljujemo naprej s fizioterapijami.

Rumena (trkam na les) ja veliko bolje spi ponoci. Prva budnica je ob 3h. Ali sam dudo dobi in spi naprej ali je zejna... mal se se pogovori sama s sabo in zaspi nazaj do 7:30. Tako, da sem zelo zadovoljna. Seveda, ce jo nic ne srbi! Ko je pa srbenje prisotno ( ponavadi, ko sta s psom veliko) pa itak skoraj nic ne spim, ker spi na meni, da jo bozam.

Malinca ( jaz sem mislila, da je Pia super) ampak ti imas pa vrhunske noci. Drzim pesti, da tako ostane.

Rumena ne imeti slabe vesti zaradi zavoda. Delali bomo itak do smrti. Otroke imamo pa samo 1x majhne.
S sluzbami bomo pa ze nekaj scarali user posted image

Sedaj pa sibam okrasiti torto moj ima danes 30. (Niti srecala se se nisva, ker je na hisi ze od 6h zjutri z delavci)

Nastja.... se strinjam z dansas POCIVAJ punca!! Bravo Teo za prve korakeuser posted image

< Sporočilo je popravil Pia* -- 27.9.2017 12:25:08 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1329
   RE: Oktobrčki 2016
27.9.2017 18:21:50   
pikica 4
user posted image user posted image vse najboljše svituser posted image user posted image

res je šlo hitro.

dansas sem vesela da je bolje z vrtcom. dobra si da si po tolikih budnicah v službi dobra, no saj ti drugega res ne preostane. pa je najdeš čas pri 4 otrokih se copatke narediti. super si.

pia super da so ti podaljšali.v soboto dobro žurajte.

rumena kar izkoristi zavod, saj ti pripada, sem enakega mnenja kot pia. copati - pa noga se ne poti notri, ko ji noge dam ven so tople mokre pa ne. ampak je kar bosa. je podplat tak tenek, pa ni čez vse guma. spredaj in zadaj.tele ima: https://www.brodi.si/copati/otroski-copati/brodike-rdece-pikapoka.html ene par dni je bilo potrebnih da so se ulavfale. pa naživce mi je bilo tele nogavicve z bremzami vsake 15min popravljati, če ji niso zlezle dol, jih je pa namerno v usta porinila. copate pa pusti. imajo pa tudi v masu tiste medvedke. mislim, da pridejo 10 eur, vsaj včasih so bile toliko ko sem jih za fante kupovala. vidve imata pa decembra vrtec, hitro bo. vem za rezervacijo ampak sem jo mislila poleti koristit ko imam vse otroke doma.vrtca ne smem odklont, mi je mož rekel, da mora it. ja to pa verjamem, da je super ko je toliko otrok v žlahti in se dobijo na kup je fajn.

jaz ne bom organizirala velike žurke, njen dan bo obkrožen z nami ta ožjimi, drug dan bom pa na torto in kavo morda narezek povabila ožje prijatelje. z razlogom, ker pijaca dela svoje potem je pa vse na meni.... torto bom pa naročila, je lepša za pogledat.

bučka se za zelo dolgo nazaj. ja škoda da sta zboleli poleti.ko boš v našem temperaturnem pasu le sporoči. koko ste?

moj se je pri vsem delu ki visi nad mano, lotil fasade, sam. tako da sem še bolj obremenjena in tako mi zmanjkuje časa za forum. pa še šola se je pričela.

prehrana naša hrana ji ni ne vem kaj po godu, raje ima svoje juhice.



(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1330
   RE: Oktobrčki 2016
27.9.2017 22:07:02   
rumena1
Pikica razervacija je na koledarsko leto in ne na šolsko tako, da lahko vzameš zdaj in poleti. Boš videla kako se bosta zmenila s tvojim. Jaz tudi nisem upala zavrnit vrtca, ker šolsko leto je presneto dolgo in toliko časa ne morem biti doma (finance) niti ne želim. Imam rada svojo službo, kljub slabim izkušnjam z zadnjo zaposlitvijo. Mi je pa težko razmišlati da bo treba nazaj v svet službe. Ko si doma, tale porodniška, te kar umiri, upočasni tempo življenja. Verjetno ni čudno da je težko potem nazaj zalaufat v hitenje in ure ki se je treba držat...

Hvala za mnenje za brodike, lepe so, jih je toliko, da ne veš kaj izbrati. Mi bomo praznovanje verjetno naredili kar s sestrićno skupaj ker se je naša lumpa rodila en dan pred rd njenega sinkota, ki bo star pa 2 leti. Praznujemo pa itak vedno skupaj. Ima dve sestri in tole sestrično, ki mi je kot sestra in se dobimo za vsa praznovanja. Za žlahto od mojega pa bomo verjetno naredili posebej. Sin je majski in povabimo vse naenkrat, ko je plac, ker pečemo zunaj... ampka je to toliko ljudi naenkrat da nimam časa potem za nikogar orng, ker samo letam sem in tja in strezem. Bi raje bolj umirjeno. Čeprav je zdaj že 6 otrok v moji familiji, tako da umirjeno glih ne bouser posted image .

Punce, če katera rada bere, jaz berem če le ima čas, ponavadi zvečer v postelji in potem zaspim s knjigo v rokiuser posted image . Sem brala eno super knjigo zdej na morju. Naslov je Mamice, govori o 6 mamam, ki se dobivajo in družijo ker imajo isto stare otroke. Zanimiva kjniga taka čisto naša temauser posted image . Sem se ničkolikokrat spomila na vas ko sem brala.

lep večer in sladke sanje vsem

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1331
   RE: Oktobrčki 2016
27.9.2017 22:19:41   
nastja1
malinca uh zdej se postavi na noge pa malo razmišlja ali bi šel naprej ali bi se vsedel pa nadeljeval po vseh šterih.. in ko začne hodit, se kmal ustraši (nevem česa user posted image ) in se hitro vsede. uh ni fajn ta prehlad.. ko nemorejo revčki spat ponoči.. user posted image glede copatk.. nam so tudi tako fajn.. nogavičke so šle vedno dol, copatk pa niti ne pogleda in šiba v njih.. nisem opazila da bi se mu kaj potile nogice.. ima pa obute kake tanke nogavičke. ko jih šreraste, bom sigurno take še večje kupla.

rumena1 res priporočam te copatke.. lepo ostanejo na nogicah in nič ne drsijo... o to pa vrjamem da si potrebovala dopust.. meni bi tudi pasal.. user posted image super da ste imeli čez dan lepo vreme.
oh knjige.. jaz sem toliko knjig prebrala v prvi nosečnosti in od vedno kaj pomnem imam najrajše branje knjig.. sedaj pa tako ne najdem časa, zvečer me pa v sekundi zmanjka.. sliši se zanimiva knjiga.. jaz pa berem samo kriminalke (James Patterson nima knjige ki je nisem prebrala pa jih ima uh še pa še user posted image )

dansas ojoj potem ti je kar naporno se tolikokrat zbudit ponoči pa še služba.. user posted image ja res, tako kot pravi pia.. da greš se sama naredit copatke.. vsa čast user posted image super da se je mali S navadil v vrtcu.... uh ker moj velikokrat dela po 12 ur pa ma težko službo, mu gre na živce če nima kake majce speglane ko glih uno če oblečt... al pa če ni vse tk ko bi moglo biti.. ah sej sm že navajena pa gre. user posted image ja upam samo da nebo kakih komplikacij.. malo me je bilo strah ko sem imela vročino ker sm brala da bo 39oC naj nebi škodlo plodu, jaz sem imela pa 38.6. ampak sm nasrečo hitro zbila z hladnim tušem. user posted image hehe sm ta naš mali je še malo boječka da bi samostojno dlje hodil. user posted image

pia ja jz tudi kar nemorem vrjet da je eno leto že okrog.. da se mi poznamo že skoraj 2 leti user posted image
oo super za porodniško. no končno so ti dali odgovor user posted image super samo naj traja tako spanje user posted image

jaz imam pa šele naslednji pregled 20.10 morfologijo. upam da bom končno izvedela spol user posted image je pa res da ga sanjam sigurno 3x na teden in vedno je fantek. sem že sanjala da se je Teo pa bodoča bebi sprehajala skupaj in se držala za rokico.. user posted image
zdej pa počasi spat.. ta prehlad, nosečnost in naš mali izčrpa user posted image nočka punce.

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1332
   RE: Oktobrčki 2016
27.9.2017 22:24:08   
rumena1
Pikica še eno vprašanje za brodike koliko št si pa naročila? 18/19 alo 20 /21?. SE mi zdi, da znajo bit manjše skoraj premajhne. Sem ji obula včeraj ene rabljene cicibanke-copate. Je bla čisto nesrečna, je tako cepetala z nogami na tleh, da se je prekucnila na hrbet. Srota malauser posted image . Sem jih sezula seveda zdaj jih pa postrani gleda in se z njimi igrauser posted image

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1333
   RE: Oktobrčki 2016
28.9.2017 8:07:37   
nastja1
rumena1 najlažje bo da ji izmeriš nogico pa potem veš da bo ji prav. naš ima 13,2cm tako da sem naročila 22/23 št in mu je super. user posted image ob strani imaš za kliknit tabelico velikosti. user posted image

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1334
   RE: Oktobrčki 2016
28.9.2017 12:22:25   
pikica 4
rumena ja jest imam dvoje copatke ker sem tako sposobna. najprej sem ji izmerila nogo 11,5, kar je ravno na meji, in sem ji naročila da ne bo premajhno 20/21 - pa so ji bile zelo prevelike.bodo počakale. potem sem pa naročila 19/20, pa so ji ravno prav. ampak sva poj se skupj merla in sva namerla 11cm. eh. ampak sva skupaj merla v prvo sem pa sama. on jo je dal ob steno da je stala jaz sem pa zmerla. hvala za inf. to pa nisem vedela, da je za koledarsko leto.potem pa sploh ni panike.

se spravim na forum pa se mi mala zbudi, zadnje čase mi spi 2krat po dve uri. ne vem. polhek.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1335
   RE: Oktobrčki 2016
28.9.2017 14:03:08   
Ribica **
Moj drobižek ima copatke 18-19, bom pa šla verjetno kar po vučkotove, imajo enako gumo na podplatu, lepi mi pa ne eni ne drugi niso nekaj ful. Hoferjeve ima za doma, je tanek podplat, čeprav v vrtcu je vroče.
Še mere za na seznam pri enem letu, dvomim, da bodo čez en teden dosti drugačne :) 73 cm in 8300 g, sem spet poslušala, da je mal lahka, pod 50 %. Ampak se ne sekiram, ker kar naprej je in skoz miga.

Ta teden je nor, mala je naporna, jaz imam še 100 stvari, moža pa ni cele dneve. V ponedeljek pa služba, groza. Mogoče bom lahko med malico kdaj kaj napisala v miru.

Tako da pokomentiram enkrat ko pridem do računalnika in ne bom še čist crknjena.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1336
   RE: Oktobrčki 2016
29.9.2017 4:48:43   
bucka*
Jutro!
Ej mene budalo, ob stirih zjutraj, naspidirana kot da sem pojedla tabletko :-) se morm mal oglasit, vedno na polno cvekate ravno ko ne utegnem komentirat, ko pa cakam objave, pa nikjer nobene :-)
Ne spim ze celo noc, ker grem danes v sluzbo, dogovarjat se za svoj delovnik in ker vem, kako me bosta razsula in nabutala s slabo vestjo, ki jo cutim ze zdaj, se preden sem ju vidla :-) porodnisko mam do 15.10., potem pokoristim se cel dopust (mamo tako politiko, da se do konca leta mora ponucat, v drugi polovici decembra ga pa itak ne smem vzet), tko da grem cez nesec in pol delat. Me ze stiska en kup stvari, ki jih moram opravit pred sluzbo :-) (ker zdaj eno leto nisem imela casa) :-)

Najprej PIA: super za porodnisko!!!user posted image si zasluzita in prav, da sta si izborili!! Tole s torto si te kar predstavljam in si me nasmejala :-) jaz ponavadi izbiram "prakticne" in "budget low" variante, sem bolj tak tip :-) ponavadi grem tja, poiscem v katalogu lustno slikico (do sedaj gasilec, bager, dinozavri) in potem to sliko natisnejo gor in je bla vedno lepa torta.

Aaaa, DANSAS!!!!: VSE NAJBOLJSE!!! user posted image
res je slo prehitro... si prva na bojnem polju kar se tice sluzbe, vrtcevskih bolezni in ostalih skrbi ob poteku porodniske. Je pa res, da si veteranka, tko da verjamem da se znajdes. In mislim da je to, da si sama naredila torto, vredno OGROMNO, oziroma je neprecenljivo, tako da resno brez slabe vesti :-)
Zadnjic se mi je sanjalo o tebiuser posted image sanjalo se mi je, da sem te spoznala v zivo in da si bla cist cudna in sem ves cas razmisljala kako lahko na forumu izpades tako "normalno", ko si v resnici taka cudakinja user posted image brez zamere, bile so sanje, ampak res do konca cudaske, itak sem te spoznala in sploh nisi cudna user posted image

NASTJA super za bolnisko. No, se bolj super bi blo, ce je sploh ne bi potrebovala. Ce si zgubila na kilah, potem je itak tud ginekologinji jasno, da si ne izmisljas slabosti. Upam pa, da koncno minejo!!! Moja polsestra je mela tud take hude slabosti, skor do konca. Slaba tolazba, vem. Bravo malemu za korakce!!!!

Malinca, tvoja junakinja je prava atletka, spominja me na mojega sinkota, on je bil isti junak :-) danes pa tak stor, da z mesta pade, ce ima slab dan user posted image :-)

Rumena, takole ko te berem, se mi zdi, da sva si precej podobni, ali pa le zato, ker so otroci podobno stari?? Skoda da ne ziviva blizje :-) bi sli lahko kdaj na kavo :-)

Aja, ko smo ravno pri kavi, PIKICA... cez priblizno 4 urce bom pri tebi, najbrz potrebna mocne kave :-) koncno so se planeti tako poklapali, da se dobiva :-) mogoce bo kasneje lazje, ko bom vec v tistih koncih. Bomo videli :-)

Ribica, vuckotovi copatki so nam dol padali. Tudi midve imava 18-19 nogico, pa se to so bolj veliki copatki, kot ne :-) nasploh je nasa punca pri manjsih, je pa s kilazo pridna. Sej je tud pozeruhinja... samo da ima kdo kaj v roki, se ze dere: am am!!! Potem pa v jok, ce ni za njo :-)
Glede kilaze se ne sekiraj pretirano, meni za fantka ni nikoli tezila, pa je cisti suhec (pri 3,5 letih ima 13kg), pa tudi jaz ga ne morem silit jest. Pac pojedo kolikor pojedo. Ti si pa ze sama cisto suha, kako da tega nic ne uposteva?

Pri nas po starem, zobkov se ni, premika se ze nekaj casa isto, edino kar je nadgradila je to, da zna pocepnit in pobrat igracko, ne da bi se usedla na rit :-) drugac je pa ona " pocas pa ziher" varianta :-) razen za lumparije, takrat pa zna bit hitra ko blisk :-P
Za RD ne vem kaj bomo, prostora nimam, denarja za gostilno pa najbrz tudi ne. Mojemu sploh se ne upam nic omenit... ampak nekaj najbrz bomo skup spravili, prvega rojstnega dne ne moremo kar ignorirat :-)

No zdej bi pa mogoce vseeno mogla kaksno urico odspat. Sem malo preusmerila misli in koncno postala zaspana :-) se opravicujem za tak cuden prispevek, pocutim se podobno, kot da sem pijana :-) ce se ne bi mogla peljat, bi najbrz res kar kaksnega ruknila. Gotovo bi pomagalo, ane dansas? :-)

Nocko, zelim vam prijeten dan, baje bo soncen :-)

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1337
   RE: Oktobrčki 2016
29.9.2017 8:19:06   
Ribica **
Bučka, pridna si bila in srečno! Ne, samo ves čas v tabelice gleda, tudi ds je otrok vidno dobro rejen nima nekega učinka. :)

Pia in mami, vse najboljše za prvi rojstni dan! 🎂

Mi bomo imeli žurko pri babici na Dolenjskem, ker bi rada vse naenkrat, pa bo to najugodneje. Doma ni placa, gostilna je tu mač. Sem včeraj delal okrasek za torto zvečer, spet sem šla ob enih spat. Samo še vikend ... :(

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1338
   RE: Oktobrčki 2016
29.9.2017 12:44:42   
pikica 4
ja bučka pa je uspela kava. E je itak družabna, neža je pa potrebovala malo časa.je po mamici.

ribica sem narobe napisala ima N tudi copate 18-19. a gre potem E že ta ponedeljek v vrtec? upam da najdeš čas med malcami v službi za forum.

o pa rEs sem šla prav na seznam gledat da ne falim:

user posted image user posted image MALA PIA VSE NAJBOLJŠEuser posted image user posted image ,

nastja sploh nisem imela časa pokomentirati. sej je g videla po kg da ti je res hudo. fajn da ti je dala bolniško. mogoče se ti pa na morfologiji pokaže spol. pa sedaj so bolje slabosti? vas fantiček pa že tako pridno hodi. super. meni grejo pa moji copati ob farbo, na belih nogavičkah se vidi malo, nič hujšega.

kasneje še malo pokomentiram je nekaj prišlo vmes

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1339
   RE: Oktobrčki 2016
29.9.2017 16:44:14   
bucka*
Pikica, lustno je blo, mormo ponoviti :-) pa kava je bla mocna, se zdaj sem zbujena ;-)

He he, sem kupovala v radovljici v piki nogavicki copatke, pa je rekla da mi rdece odsvetuje, ker spuscajo barvo. Pa pravim jaz, zakaj ravno rdece in ona rece: zato ker so pobarvane. Pa vprasam: ja zakaj pa druge ne spuscajo in ona spet: ja sem sm rekla: zato, ker so pobarvane. In pol me gleda in jaz njo buljim in izjavim: a modre pa niso pobarvane????!!!! So od ta modre krave??? In pol je ona mene tko pobuljila, da sva raje zakljucili debato user posted image ne vem, kar se mene tice, je vse usnje (rdece, zeleno, rumeno, modro...) pobarvano. Razen tisto, ki je pac naravne barve, oziroma tako kot je. A kaj? user posted image

V sluzbi sem opravila kar pac sem. Sefi po pricakovanju niso navduseni nad odlocitvijo, ona mi je po malem grozila in mi dala vedet, da mi lahko nagaja z dopustom, urnikom... ocitala mi je sebicnost in neobzirnost do njiju in sodelavcev... jaz pa sem pac ostala zvesta svoji odlocitvi, ki mi je sicer ne bi blo treba branit in zagovarjat, pa sem jo vseeno.

Tko da velja: delala bom polovicko, kaj pa to pomeni v praksi in kaj bo s prihodkom, bomo pa videli. Pikica, drzava doplaca samo prispevke, delovno dobo, zavarovanje... sem sla preverjat. Tko da bomo videli, kok bomo kej financno zmogli.

Pia, vse naj naj!!!! Pojma nisem imela, da je danes vajin dan :-)

Vsem vam zelim cim lazji prehod v sluzbe, vrtce... da ne boste tok zivcev zgubljale s tem, kot sem jih jaz :-)

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1340
   RE: Oktobrčki 2016
2.10.2017 12:11:56   
Pia*
Hej punce. Hvala za cestitke.
Ja 1. Svecko smo ze pihali :(

Zabave je konec. Hvala bogu, ker sem komaj se kaj energije spravila skupaj. Vceraj sem bila ze vsega sita! Ko sem zaslisala svoje ime, so mi sli lasje pokonci.
Celi vikend so bili se sorodniku tukaj. Tako, da sem samo odskakovala od enega do drugega.
Ampak presrecna, da je konec.
Naslednje leto ne bomo delali na tako veliko.
Tako kot je ena ze napisala, da se vsem gostom sploh ne mores posvetiti. To mi je bilo res zal. Ampak se nisem morala dati na pol.

Pia je bila cist prestrasena, ker toliko ljudi se ni videla. Ampak po zacetni krizi je bila pa super. Se druzbo je imela.

Jutri greva pa v vrtec na dan odprtih vrat. V sredo pa cepljenje in vaganje. Zopet jih bom poslusala kako smo suhi.

Punce lep dan.

Ribica srecno v sluzbi. Naj ti hitro mine. E naj pa uziva v varstvu.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1341
   RE: Oktobrčki 2016
2.10.2017 12:25:41   
Ribica **
Hvala vsem, čakam, da gremo na malico, pa izkoristim :)
Pia, E ima 8300, spet je bil komentar, da je presuha, da je pod 50% po tabelicah, sem kar preslišala. Meni se zdi, da non stop jé, ampak tudi non stop miga. Tako da pediatri imajo zelo različne pristope, naša je po tabelcah in ne gleda otroka kot takega.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1342
   RE: Oktobrčki 2016
3.10.2017 9:23:43   
Pupa88
Živijo punce,

Evo tudi jaz se javljam iz službe. Konec lepega, ne vem no meni se zdi kot da je bilo včeraj ko sem šla rodit. Zdej sem pa že v službi spet. Je pa zanimivo, lani v tem času sem govorila "joj komaj čakam da gre leto okrog, da grem nazaj v službo in bom imela spet nekaj časa zase..." ...haha, niti približno se ne počutim tako zdej, bi kar doma ostala še. Mi je bilo včeraj hudo, čeprav sem tamalo pustila očiju, kaj bo šele ko jo bom mogla v vrtcu pustit. Ah ja, kaj hočemo, otroci rastejo in jih treba pustit od sebe ne.

Dansas a je pri naslednjem kaj lažje? user posted image

Vsem, ki ste že praznovali želim vse NAJ NAJ!! .. Teotu pa bravo za korake, itak da bo on prvi med nami če je pa tak korenjak user posted image

Ribica: srečno v službi, vidim da sva se obe "veselili" tega drugega oktobra user posted image jaz morem priznat da me je za vikend kar malo panika grabila, kot da grem prvič v službo..
Kako gredo priprave ne rojstni dan? Sigurno si E sešila kakšen hud outfit ne?

Jaz tudi počasi zbiram stvari za RD, ta teden moram vabila poslati. Bomo pa imeli temo pikapolonice, ker sva jo oba z možem prvih par mesecev klicala pika al pa pika poka, tako da bo to kar prava tema. Pesmica o pikapolonici je bila pa itak top kar nekaj časa.

Evo, morem šibat. Delo kliče.

Se beremo, uživajte


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1343
   RE: Oktobrčki 2016
3.10.2017 10:36:58   
bucka*
Juhu!

Prve svečke, prvi koraki, prvi zobki!!! user posted image user posted image user posted image

No evo, včeraj sem dočakala prvi zobek, danes pa drugega! user posted image tko da imamo kar naenkrat dva zobka in to en dan pred 11. mini svečko :)
Pikica, zadnjič ko si me vprašala, če res še ni nobenega, se mi je zazdelo, da se sklenina nekaj svetlika, danes sta pa že dve špički, ena manjša in ena večja :)
Najbolj sem vesela, da Calgela skoraj nisva potrebovali, ponoči se ni zbujala... čisto nasprotje od fantka, ki je imel za VSAK zobek vročino, drisko, pasirat sem morala... še potem, ko je bil že večji...

Drugače pa nič novega pri meni, še en mesec in pol sem doma, potem pa tudi na delo... razmišljam da bi se vrnila za 6 ur in ne za 4, na csdju pravijo, da je treba delat 5x4 ure, da ne morem naprimer naredit 3 sihtov in bit 4 dni doma... tko da me spet peče vest... potem mora nekdo namesto mene pridt za druge 4 ure, delodajalec mora pa obema plačat malico in prevoz... mogoče če bi šla za 6, bi blo dovolj da pokrijem celega človeka. Moj pravi, da sem neumna, jaz pa ne vem... kaj sploh bo od mene v 4h urah??

No grem, moj je doma danes in me postrani gleda, ampak sem mogla javit da imamo zobke!!! :) uživajte!

< Sporočilo je popravil bucka* -- 3.10.2017 10:38:34 >

(odgovor članu Pupa88)
Neposredna povezava do sporočila: 1344
   RE: Oktobrčki 2016
3.10.2017 12:12:15   
Ribica **
Ribica: srečno v službi, vidim da sva se obe "veselili" tega drugega oktobra jaz morem priznat da me je za vikend kar malo panika grabila, kot da grem prvič v službo..


sploh ne govori. user posted image user posted image user posted image Tudi jaz sem jo včeraj pustila očku, zdaj bo tri dni pri moji mami, potem pa dobivam smse, kako je pridna in bla bla. Daj mi mir, jaz bi bila tudi doma. user posted image
Jaz se ful lovim, ker sem zamenjala delo znotraj pisarne in je vse novo. Pa veliko nas je v pisarni in se sploh ne morem zbrat.

Zašila sem ji majčko, že zadnjič, ko smo s cimrama praznovali - take so: http://malenoreideje.blogspot.si/2017/09/prvi-rojstni-dan-majcke-z-1-okrasek-za.html Pa en trakec z rožicami iz filca sem ji naročila z Etsyja, okrasek za torto sem že naredila z rožicami iz filca in bleščečo enko, še zastavice moram zašit in naredit za na torto. Bosta dve. user posted image Mami pa dela še dekoracijo, pompone, neke lampinjone imam, pa še eno girlando bom naredila iz pisanih krogcev, te mi pa mami izrezuje z mojim cuttlebugom (sem ji ga posodila pred enim letom in je ostal pri njej, na veliko dela čestitke zdaj). Tako da nekaj dela me še čaka, nekaj je pa že.

Včeraj je bilo kar naporno popoldne, sta mi prišla z možen nsproti, ampak vse naokrog in ni bila več v vozičku, ker se je naveličala (kdo bi si mislil), sem jo mogla nest celo pot do doma, se preoblečt, ven na igrišče in celo pot nazaj teženje, ker je zmanjkalo piškotov in ni bilo nič za amamam user posted image Potem sem uspela pobegnit za slabe pol ure v trgovino, med večerjo spet jok, je pa hitro zaspala. A kaj, ko je danes 6:20 že bila budna in se crkljala pri meni - vstat še ne, spa pa tudi ne. To je vsaj eno uro prezgodaj za njen ritem. Saj ne, da bi bila zato kaj prej v službi. Bo treba še nekak ujet ta jutranji ritem oz. bom mogla res ob 6:30 vstajat, da bom do 8:30 na delovnem mestu. Ah ja. Mož je bolj na počasi narejen, pa še ta večji se rihta v kopalnici itd itd, psa je treba ven peljat in gre hitro mimo čas.

(odgovor članu Pupa88)
Neposredna povezava do sporočila: 1345
   RE: Oktobrčki 2016
3.10.2017 13:37:01   
Pia*
Mi2 sva bili danes v sklupu tedna otroka v vrtcu.
Pia me je suvereno odpikala. Zanimali so jo otroci in igrace. Vzgojiteljici. Skratka mama je bila odvec.
Iskreno povedano bilo mi je hudo. Se sedaj, ko pisem imam solzne oci.

Vzgojiteljici sta mi povedali, da niso polni in da za letnik 2016 imajo se prosta mesta. Odlocila sem se da oddam vlogo. In bomo videli. Najkasneje bi jo dala konec januarja. Bomo videli. Kako bo napredovala.

Skrtka sploh ne vem kaj naj napisem, ker me je sokirala.

Ribica danes mi je vzgojiteljica rekla, da ji gredo tabele na zivce in da je Pia cist kul. Potem je bila tam tudi ena puncka malo vec kot 7kg ima. Stara 12m. Je rekla vzgojiteljica, da punci nic ne manjka poje kot poje in to ji je dovolj. Da mamico pa stalno bombandirajo. Punca pa v motoriki in vem enako uspesna kot ostali.

Punce srecno v sluzbah.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1346
   RE: Oktobrčki 2016
3.10.2017 14:08:59   
dansas
Šele sedaj se uspem javit... vem, da sem pozna, pa vseeno iz srca: mala in velika PIA, VSE NAJBOLJŠE! Upam, da ste in še boste lepo praznovali!
Ni kaj, tale enka je kar prelomnica (pupa, jaz sem bila tokrat bolj sentimentalna kot pri prvi, drugi ali tretji ;)

Ribica, pupa, naj vama bo čim lažje v službi. Mene je kar v grlu stisnilo, ko sem bila v službi in sem se spomnila, da sem ga pustila v vrtcu čisto samega in sigurno krokodilje solze toči, ker ni mamice zraven - seveda to ni bilo res in se je čisto lepo zaigral. Tudi na govorilnih je vzgojiteljica rekla, da ni v stiski, ko ga pustim, in da lepo raziskuje po igralnici, je vse in veliko (itak user posted image ), spi tudi (1 uro). Po spanju in malici pa pridem že po njega. Tako, da zaenkrat je super. Kako bo pa ko bom začela spet delat 8 ur, bomo pa videli. Ampak, če bo po sreči, še ne bo tako hitro...
Tudi pri meni je v službi prišlo do sprememb in sem potrebovala kar nekaj časa, da sem se upeljala v ritem. No, če sem poštena, še nisem čisto not padla. Ampak imam super sodelavce in šefe in me nihče ne priganja. Sem pa po novem sama v (veliki) pisarni. Samo jaz kar pogrešam mojo cimro-sodelavko, ker sva se imele fajn. Je pa šla v penzijo takrat, ko sem šla jaz na porodniško in mislim, da bom še kar nekaj časa sama, ker ne mislijo novega zaposliti.

Ribica, super si to dekorirala in lepe majčke in hlačke si naredila.Res lepo, da ste obdržale stike iz porodnišnice. Meni ni uspelo niti pri enem otroku.

Bučka, super da so zobki tako zlahka ven pokukali, še posebaj znaš to ceniti po težavni izkušnji pri sinku.

Pia, bodi samo vesela, da se ji dogaja v vrtcu. Verjemi, da je veliko huje, če ne bi hotela bit v vrtcu... Mislim, da bi jo z zelo težkim srcem tam pustila. Jaz sem zelo vesela, ko mi tamala reče: veš mami, jaz imam rada vrtec! user posted image Krasno, le tako lahko otrok napreduje in kaj odnese od tam. Sicer pa za vsakim otrokom pride ločitvena kriza. Bo huje, ko se te bo oklepala, ti pa jo boš mogla strgat s sebe in jo porinit vzgojiteljici v roke user posted image

Danes sva bila na cepljenju, niti pisknil ni... Zdravnica kar ni mogla verjet.

Malo sem zanemarila tabelo. Bi jih rada vpisala, samo se mi jih ne da po parih straneh iskat. Zato vas prosim, da podatke posredujete še enkrat in ne pozabite pripisati pri kateri starosti so bili merjeni.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1347
   RE: Oktobrčki 2016
3.10.2017 15:17:58   
dansas




user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)


25.9.
dansas
: SVIT (39+1)
od rojstvu : 3710 g, 52 cm, 36 cm
½ meseca: 4430 g
1. mesec: 5190 g, 56 cm, 38 cm
1½ meseca: 5700 g
2. mesec: 6075 g, 60 cm, 39,5 cm
3. mesec: 6900 g, 66 cm, 41 cm
4. mesec: 7170 g, 66 cm
5. mesec: 8070 g, 68 cm
6. mesec: 8800 g, 72 cm, 44 cm
9. mesec: 9680 g, 75 cm, 45 cm
11. mesec: 9800 g, 77,5 cm, 45,5 cm
12. mesec: 10,33 kg, 78 cm

29.9.
Pia* : PIA(40+0)
ob rojstvu: 3050 g, 51 cm
1. mesec: 3390 g, 54 cm
2. mesec: 4290 g, 57cm
3. mesec: 4790 g
5. mesec: 5585 g, 63 cm
6½ meseca: 6245 g, 66 cm
9. mesec: 7780 g, 71 cm

05.10.
Suziiika : ALEXIS ()
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm

07.10.
Ribica ** : ERIN (39+0)
ob rojstvu: 3520 g, 50 cm, 35 cm
½ meseca: 3660 g
1. mesec: 4150 g, 53,5 cm
2. mesec: 4820 g, 57 cm
3. mesec: 5450 g, 60,5 cm
4. mesec: 5940 g, 63 cm
5½ meseca: 6720 g, 64 cm
6½ meseca: 7360 g, 66,5 cm
9. mesec: 7730 g, 70 cm

12.10.
nastja1
: TEO ()
od rojstvu : 3360 g, 51 cm
1. mesec: 4800 g, 54 cm
2. mesec: 6100 g, 60 cm
3. mesec: 7200 g, 64,5 cm
4½ meseca: 8200g in 66 cm
6. mesec: 9300 g, 71 cm
9. mesec: 10,7 kg, 75 cm

Pupa88 : DEKLICA ()
ob rojstvu: 2710 g, 48 cm
1. mesec: 3490 g, 51 cm
2. mesec: 4390 g, 58 cm
3. mesec: 4930 g, 61 cm
4. mesec: 5860 g, 63 cm
5½ meseca: 6960 g, 65 cm
9. mesec: 8400 g, 75 cm

13.10.
rumena1 : VITA (39+0)
ob rojstvu: 2990 g, 51 cm, 32,5
1. mesec: 4290 g, 54 cm, 35,5
2. mesec: 4920 g, 57 cm, 37
3. mesec: 5750 g, 62,3 cm, 39
6. mesec: 7430 g, 66,2 cm, 41
9. mesec: 8330 g, 70 cm

28.10.
pikica4 : NEŽA (37+4)
ob rojstvu: 2990 g, 49 cm
2. mesec: 5300 g, 58 cm
3½ meseci: 6250 g, 62 cm
4½ meseca: 6850 g, 65 cm
6. mesec: 7680 g, 68 cm

30.10.
Malinca07 : ELA (38+2)
ob rojstvu: 3500 g, 52 cm
1. mesec: 4260 g, 54,5 cm
2. mesec: 5290 g, 58 cm
3. mesec: 5930 g, 61 cm
4. mesec: 6550g, 65 cm
5. mesec: 7050 g, 67 cm
6. mesec: 7400 g, 70 cm

4.11.
bucka* : EMA (38+4)
ob rojstvu: 3090 g, 52 cm, 35,5 cm
2. mesec: 4950 g, 59 cm, 37 cm
3. mesec: 5700 g, 60 cm, 39 cm
4. mesec: 5900 g, 63 cm
5. mesec: 6500 g, 65 cm


(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1348
   RE: Oktobrčki 2016
3.10.2017 15:46:17   
Ribica **
Dodatek za seznam - pri 12m ima 8300 g in 73 cm.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1349
   RE: Oktobrčki 2016
3.10.2017 15:51:47   
bucka*
10m: 8000g, 71cm

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?