|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
29.11.2017 13:40:40   
Malinca07
Pikica, ne dam ji zajtrka pred vrtcem. Je vzgojiteljica predlagala, da raje ne, ker bi potem se manj jedla v vrtcu. Pocasi se stanje izboljsuje in vedno vec jè. Je pa mnda kar pogosto, da na zacetku s tem "protestirajo" ker morajo biti tam in zavracajo hrano.
Glede diete pa tud v vrtcu ni problem. Moja je se vedno na dieti in ni veliko prikrajsana v vrtcu. Mlecne stvari ji pac delajo na rizevem mleku in dejansko na videz ne je drugacne hrane kot ostali :)
Aha se glede ninic..pri nas so pa celo zazeljene. Moja ima eno igracko vsako jutro ko pride in pa en povstrcek za spat s katerim brez problema zaspi.

Snegec...pri nas ga se ni, kar naj se malo pocaka :) Pikica vi pa uzivajte v prvih sneznih radostih letos :))

Tud midve sva bile pri zobozdravniku, in tudi nama je bilo receno - dudo in flaso cimprej stran :( za zobno pasto pa je rekla, da dokler nima se kocnikiv je ni potrebno se uporabljat, je voda zaenkrat dovolj.

Nastja, meni je najlepse ime od nastetih Evelin :) pa tudi Olivija ni slabo, ce bo obveljala tvoja beseda :)

Se malo pa veseli december, se ze kaj veselite, mate kake plane ze?

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
   RE: Oktobrčki 2016
29.11.2017 22:35:31   
dansas
Ja, čim sem se seveda pohvalila za prespano noč, je bila takoj spet katastrofa :((( Zato se zdaj ne bom nič hvalila, da je zadnji teden zbujanje le 2-3x na noč, ker bo potem spet takoj slabše user posted image JAh, 2x zapored sem ga mogla že zjutraj za vrtec (in službo ) zbujat, s tem, da do sedaj še nisem potrebovala budilke naštimat, ker me je tamal vsako jutro zbudil.

Da bi zajtrk zjutraj štimala... uf, ne pride v poštev. Že tako ob 6:30 vstanemo in če gre vse po planu, sem ob 7:45 v službi (imam premakljiv začetek delovnega časa, in sicer od 7h do 8h). In seveda ne gre vedno vse po planu user posted image user posted image . Včeraj recimo, se je tik pred odhodom tako nakenjal, da sem ga mogla it še enkrat previjat...

Nastja, vneto rito je imel moj (tamal;) že večkrat. Ima kar občutljivo kožo. Pri nas pomaga preventiva: umivanje pod vodo (v bideju) pri vsakem previjanju (brez vlažilnih robčkov! - niso dobri za (občutljivo) kožo), nato moram kožo izsušit z otroškim pudrom (brez dišav) in ga namažem s cinkovo kremo (iz DMa - zakon!). Ko pa se mu je pojavil res hud bakterijski izpuščaj, je pa pomagal le canesten.
Glede imena za deklico pa... meni so bila vedno bolj všeč dekliška imena. Mi fantovska sploh ne sedejo. Sem imela, ko sem bila s puncami noseča, poln seznam imen, ki bi prišla v poštev, za fanta sem imela pa čisto kratek seznam. Pa še od teh večina ni bila všeč mojim (ožjim) članom družine, tako da je bil na koncu izbor zaokrožen le na dve imeni: Aleks in Svit. Od dekliških so mi bila pa všeč: Tisa, Žana, Enja, Lina, Lana, Zarja. Pri nas doma pa imamo Gajo, Roso in Brino.
Pa nikar drugih za mnenje spraševat - kako ime dati je le od staršev zadeva (in mogoče še od sorojencev). Če je treba preveč mnenj/želj upoštevati, potem je možno, da ne pride več nobeno ime v poštev user posted image

Uf, bučka, ob kakih urah pa to pišeš? Kako se poem zjutraj sestaviš za v službo? Si sploh ne znam predstavljati, da bi imela takega šefa... groza.
Moj šef nas je za v petek povabil na fešto za 60 let in bo to hkrati tudi naše silvestrovanje. Verjetno ne rabim omenjati, da že komaj čakam in mojemu na dva dni omenjam, da bodo v petek vsi otroci samo njegovi, da mene ni! To bo moj prvi izhod od kar sem (nazadnje:) rodila, če me spomin ne vara.

Rumena, se mi zdi prav posrečena tvoja primerjava, da vaša hodi kot da je na zibajoči barki user posted image user posted image user posted image . Naš je čisto isti: naredi par korakov, postoji in se zaziba, da ujame ravnotežje in gre naprej (al pa na rit ali roke;)

Pikica, da tvoj ni 9 let starejši ampak 8 let in 5 mesecev ?user posted image Hja, hudič je v podrobnostih, pravijo user posted image

Pri nas tudi nekaj sneg napovedujejo, pa ga še nič ni. In upam, da ga tudi ne bo, ker nočem, da mi v petek na koncu kak sneg prekriža načrte user posted image

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
   RE: Oktobrčki 2016
30.11.2017 11:46:09   
rumena1
Hej punce!

Pikica v pon. sva šli s punči do vzgojiteljice, da malo povprašava kako bo uvajanje. Zgleda čisto lušna na prvi pogled, pom. vzgojiteljice mi je pa že znana, ker je večkrat bila kot tretja oseba v igralnici ali pa je nadomeščala pri fantku. Je pa taka lušna, prijazna, čuteča mi deluje. Greva jutri ob 9.00 se igrat za kakšno urico, da malo spozna vse skupaj, potem pa se zmenimo za naprej. Me je pa presenetila, ker je kar šla med otroke (ne preveč daleč od mene seveda), se ni nič bala in je ni motilo, ko so drugi otroci prišli k meni in mi kazali različne igračke. Sem šla kar pomirjena in vesela iz igralnice. Bomo videli kako bo jutri. Kdaj vidve začneta jutri?
Pikica saj si dala vlogo za znižano plačilo vrtca kajne? Te samo spomnim, ker jaz sem odlašala do zadnjega dne, sem včeraj oddalauser posted image .

Huh glede uspavanja vas berem, kako ste odločne in pogumne. Moja punči že dober mesec niti zvečer ne zaspi več v posteljici. Je tako jokala in nimam srca, nisem dovolj močna, da bi jo pustila. pa verjamem, da se na dolgi rok obrestuje. Samo meni je pa tako lepo, ko se skupaj stisneva in zaspi. Med dojenjem mi nikoli ne zaspi, ker je hitri jedec, max 5 min in v tem času se niti približno ne umiri, da bi potem padla v komouser posted image . Se dava v žličko in počasi zaspi. Mogoče ni niti čudno, da se toliko zbuja kaj in se jaz tule potem pritožujem?user posted image

Moja fraj sobota je bila superuser posted image user posted image user posted image . Sem se tako naklepetala in nasmejala s prijateljico. Sva take sorodne duše, je dovolj, da jo samo vidim in se že smejiva. Pa še nekaj oblačil sem uspela kupit. Jaz drugače nisem za po trgovinah, ker sem ekstra izbirščna in ponavadi nič ne kupim, samo slabe volje sem, ker sem zabila cajt. No tokrat mi je pa uspelo po ene 5 letih kupit kavbojkeuser posted image , so mi prav samo še ene in še te bodo vsak čas razpadle na meni. Pa še tale znižanja sem nabasala, sem dala za dvojne kavbojke 30euser posted image . Dvojno veseljeuser posted image . Ata ni imel večjih težav s punči, jo je dal brez problema spat (jo dajem drugeče samo jaz, ker sem mislila, da brez mene ne gre) in ni imela večje krize. Se hecam, da sva pretgale vez. Je pa naredil krasno neumnost ata naš. Ji je dal jesti juhico, kremno s kroglicamiuser posted image . V obeh stvareh mleko. To je pa bil eksperiment. Se je prskala dve noči, kot zmešana, do krvi...lička čisto rdeča. Zdej je ta huda kriza minila. in sva prejšnjo noč celo spali kolikor toliko. Je včeraj dala pediatrinja kapljice fenistil, da ublažimo srbenje, jih je dobila zvečer in je celo noč nekaj jokalauser posted image . Ji ne bom dala več, ker je itak boljše in se ne praska več skoraj nič.

Dansas punči je vedno bolj spretna pri hoji in se ne maje več toliko, je pa to tako prisrčno ja.
Bučka pazi nase in si spokusi uredit novi ritem, zdaj ko delaš. Si čisto nora, pišeš sreči noči, ja kdaj pa spišuser posted image . Kako pa uredita varstvo za malo ko greš, jo tvoj verjeno čuva, če dela nočne, ali se vama urnika križata? Ninice imajo tudi pri nas še vedno pri fantku pa gre drugo leto v šolo. bomo videli.

Mi smo imeli danes prvo pošiljko snega, sicer za vzorec ampka dovolj za veselje, mali bil čisto navdušen. Dansas držim pesti za žur, si me nasmejala, pa sej ne bo snega, mogoče malo samo. So pa tudi mene sestra in sestrična prepričale, da se dobima pri tamali v mb in gremo skupaj žurat (nismo šle že x let), nasledni petek. Mislim, da sem pripravljena, da se ne bom sekirala skos, punči pa tudi. No bomo videli.

Šibam še kaj naredit, lepo bodite punce drage

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
   RE: Oktobrčki 2016
30.11.2017 11:53:41   
rumena1
Aha še najnovejši podatki od včeraj in nazadnje..

11m: teža 8840g
višina 75,5 cm
og: 43,7 cm

13m in pol: teža 9210g
višina 79,5 cm
og: 44,4 cm

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
   RE: Oktobrčki 2016
30.11.2017 12:11:01   
pikica 4
ojla,

pri nas je malo namedlo snega ampak ni sile, se pomoje kar sproti tali, je malo bolj čoftasto. eh, fantje so prestari za snežaka, so po šoli pojedli kosilo in jih ni bilo celo popoldne, so se sli potepat na bližnji hrib. popoldanske dajavnosti sta pa prešpricala, nalogo pa zvečer ustvarjala. imam občutek da se ne bol dolgo obdržal.

dansas si ga kar predstavljam kako hodi in ravnotežje lovi, so fletni. verjamem da je umetnost vse zjutraj urediti pa zvoziti po vrtcih. jaz jo bom tudi zbujala zjutraj morava ob 6 od doma. saj bo scasomo gotovo minilo zbujanje ponoči. kaj pa punce so vse spale ponoči? od tvojih imen mi je pa všeč zarja. ja se strinjam da je ime odločitev staršev. midva nikoli nisva povedala, še otroci mislim, da niso vedeli do tazadnjega, saj sva imela dve možnosti. u fešta uzivaj.

malinca ja seveda potem pa sploh ne bi hotela jesti nič vsaj do kosila. povšterček a jih že imate? moja še brez. ji ga bom dala, ga imam ker je bil v k ompletu s kovtrom. hvala za inf za zobnon pasto moja ni omenila. joj seveda vidve pa sploh brez mleka.december razen jutrišnjega nakupovanja nimam nič v planu. otroci bodo kmalu začeli sitnariti za smrekco in lučke. onedva ze vse sama okrasita, ampak se vmes obvezno parkrat skregata.

rumena midve imava ob pol devetih za eno uro. smo v dveh skupinah jutri in v ponedeljek. potem pa dajo glede na situacijo vsakega posameznika navodila za naprej. super, si potolažena, ko so vaju tako toplo sprejeli.midve sva šle samo k zobarju pa se je ena punčka približala neži in se jo mal dotaknit, se je tamala obrnila okol in dala glavo na mojo ramo. tako, da...bom vidla mogoče me pa jutri preseneti. tvoja se je pa tako vklopila. za spanje, kot sem že prej omenila morš bit pripravljen, jaz sem imela dost vsak večer sem se spraševala koliko bo pa danes trajalo..., preden sem šla na računalnik sem jo dala v postlo, pa že spi, sam še pokrit jo bom šla. super za soboto. mah jst sm tud tko zbirčna za cunje, otrokom najraje kupujem.nikol nič ne dobim. nimam rada nobenih napisov,...eh.kavbojke si pa pocen dobla. pa super za hojo.

hej bučka kolko imate snega?

user posted image

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
   RE: Oktobrčki 2016
30.11.2017 20:00:01   
rumena1
Pikica sen pozabila, da vi začnete cela skupina. Midve sva sami in zadnji. Skupina je zdaj polna, je pa rekla, da so kar razlike med njimi, v strarosti mislim, pol leta, pa da pazijo na mlajše. Se tako veselim... poročaj kako bo.

Veliko sreče in poguma mami in mala pikica

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
   RE: Oktobrčki 2016
30.11.2017 21:40:45   
nastja1
bucka ah kaj je daleč.. grete na en izlet pa pridete na eno žlahtno kapljico user posted image o hvala da si mi rekla za to hrastovo lubje.. bom šla jutri takoj kupit.. joj mažem 3x na dan s tem canestemom pa se tako počasi zdravi.. user posted image ajoj ljuba duša kaj ti delaš ob 4h pokonci?? user posted image user posted image hmm. bi morala dlje vztrajat ja.. on že ve kako me okoli malega prsta vrtit user posted image upam da ko bomo kupili posteljo, da ga bom tako uspela navadit da sam zaspi.. bi mu mogoče kako pravljico brala pa da ga tako uspavam.. nevem. user posted image

pikica uh dobra si da si tako dolgo poslušala to kričanje user posted image uh ja tako hitro se povsod razširijo te gljivice.. upam da jih ne bote dobili ker je res grozna rita user posted image

dansas hvla za idejo.. ko se rita pozdravi bom šla iskat to cinkovo kremo (mogoče veš kako se ji reče?) pa bom tudi jaz samo z vodo umivala.. kaj pri vas je dolgo trajalo da se po canestenu pozdravi? jaz mažem 3 dni pa ni neke grozne razlike še user posted image hehe jaz sem tudi hotela dat Aleks pa se moj ni strinjal. oo kako krasna imena imaš punčk user posted image o super uživaj na fešti user posted image

grr jaz sem pa bila danes pri ravnateljici (in zdraven je bila pomočnica rav.) in sem ji rekla da sem dobila bolniško do porodniške, tako kot me je prosila da lahko nekoga vzame namesto mene. in sem jo vprašala kaj z mojim dopustom (meni je rekla da 2019 ko pridem da bom vse počitnice tudi poletne doma..88 dni dopusta od 2016-2019 user posted image ) sedaj pa ko sem si zrihtala bolniško pa začne da mi ne bo mogla dat vsega za koristit da nima sredstev bla bla.. in sm rekla da takoj zdej prkinem bolniško in grem na dopust ker lanski morm porabit do konc leta če ne, propade... in mi pomočnica prbije da sej itak sm duma da pa kaj če mi propade dopust da nebi bila prva!! uu mi je dvignla živc. sm rekla da nem pustila niti 1 dan dopusta da propade ker je drugače plačan ko bolniška. je rekla da rabi pravno pomoč glede tega kaj lhk naredi in da naj pridem naslednji teden (je šele manj kot 1 leto ravnateljica pa ne pozna zakone), svašta... meni nemore dat minimalca, sebi pa lhk nakazuje 3000e. a ne ne, pustila se pa nebom user posted image no malo sm vam jamrala pa napisala cel roman user posted image mogla sm dat to vn iz sebe user posted image

nočka punce

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
   RE: Oktobrčki 2016
4.12.2017 20:39:29   
nastja1
živijo punce kako ste? nič vas ni slišatt oz brat user posted image
ste zdravi? zdej je mraz in upam da se kje stiskate na toplem. user posted image

dansas vprašala bi te za ta diabetološki pregled v nm. kaj zjutraj ker morem biti že ob pol 8h gor mi bojo izmerili sladkor? pa to dolgo traja? upam da nebom rabila kje cel dopoldne prečakat.. user posted image sej to je v novi bolnišnici ne? da te malo izprašam, da nebom ko kura brez glave tm tekala user posted image kaj pa potem naslednji pregled, te kmalu naročijo?

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
   RE: Oktobrčki 2016
4.12.2017 22:47:17   
rumena1
Pozdravljene!

Pikica kako je uvajanje? Jaz imam zelo mešane občutke, da o tesnobi ne govorimuser posted image . user posted image Deklica se kar dobro drži, gre med otroke, nekaterim da moj moj (jih objame), raziskuje igralnico, igrače. Sama se držim stran od nje, jo opazujem in se igram z drugimi otroki. Eden me je prav posvojil, kar hodi k meni v naročje, da gledava knjigeuser posted image , mala pa nekaj časa stoično opazuje (ker jo zanimajo druge stvari), potem pa pride in tišči fantka stran od mene,, se pa sprijazni potem da gledata oba skupaj (pri meni v naročju kajpada). Bili sva zdaj obakrat po približno eno uro.
Vzgojiteljica mi je tako tako. Skušam biti pozitivna, samo mi je čudno, ker nič kaj ne vpraša po njenih navadah, kaj ima rada, niti ne išče nekaj stika z njo, pač dela svoje stvari (danes jih je bilo samo 5 in je res imela čas, da bi se malo bolj spoznala s punči), deluje mi narejeno prijaznauser posted image . Imam zelo dobro intuicijo in se ponavadi ne zmotim, samo včasih traja, da spoznam, da si lahko zaupam v svojih občutkih. Pomočnica pa je taka "siva miška", prvič (vsak mislim) dela v skupini (prej je bila tretja in leteča med skupinami) in se mi zdi, da nič kaj ne upa preveč, tudi med samo imata neko čudno energijo. V petek mi je sploh bil šok, ker je bilo 10 otrok in je težko se z vsemi ukvarjat, in potem kar hodijo sem in tja, lutajo in iščejo stvari, da jih premamijo. Težko se spopadam s temi občutkiuser posted image . Upam, da je Pikica pri tebi kaj bolje.

Včeraj smo šli na sneg, se je punču prvič sankala, ji je bilo prav všeč. Zvečer je pa poskrbela za kaskaderski vložek in se je s svojim poganjalcem zapeljala dol po stopnicahuser posted image , ki nimajo ograje in lahko pravzaprav padeš dva nadstropja nižje. Je bila tašča pri vratih in jo je gledala (je imela polne roke) in valda si ni mislila, da se bo kar zapeljala, moje je pa sedel tri stopnice nižje. Jo je ujel, poganjalec pa zgrmel dol po stopnicah. Jaz sem samo slišala pokanje in kričanje in sem mislila, da je punči padla dol. Na srečo je staknila samo buško na glavi.

Lepo bodite

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1459
   RE: Oktobrčki 2016
5.12.2017 11:12:41   
pikica 4
hej hej,

hja rumena uvajanje ja, midve sva že na bolniški, nisva spali celo noč jo kuha in iz nosa ji teče prvič je bolana. pričakovano... naši dve vzgojiteljici sta super sem dobila občutek da sta šli do vsakega otroka in poskušali vspostaviti stik res strokovno super, samo v nežo sta videli da ne smeta silt. danes naj bi imeli zajtrk in jih za pol ure pustili, mi je bilo že včer hudo, tako da sem bila z možem zmenjena da gre on jaz jo pa poberem, on laži to zrihta, ne vem za prejšnje dva sploh nisem bla tko čustvena zdj pa kr nekj. ampak sva na negi. drug teden gotovo naprej. sva bili pa v petek pa včeraj. ubistvu dve uri pa je že bolana. imava kar podobne občutke. je že na uvodnem sestanku vodja rekla da so očkoti bolši za uvajanje da niso tolk zlo čustveno povezani. joj upam da te občutek vara, ker je res teško pustiti otroka v takem okolju. glede na to da jih je bilo samo pet bi se morala bolj približati tvoji deklici. kako imate dalje? jo boš v vrtcu pustila spat ko bo čas za to?aja navade mene tud niso nič prašal, sem pa rekla da je zadržana, pa saj so itak opazle. dobro da je samo buška.

sneg včeraj popoldne smo se sankali, tamala čist navdušena smo danes mislili ponoviti pa ni šlo.

nastja si že bila pri volji in kaj probala s spanjem? mah ja teli delodajalci...a mislš da majo take plače, sem mislila da imajo manj. kako so glivice boljše.

eh, je že pokonc...lp

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
   RE: Oktobrčki 2016
5.12.2017 11:48:16   
rumena1
Pikica tudi naša je ponoči dobila vročino in sva doma. Naš mali vragec v vrtcu liže plastične žoge, pribor... groza. Pa na sankanju jo je zadnjič nazeblo v noge, mi je zaspala na poti v avtu in je spala še doma, jaz pa user posted image nisem opazila, da ima čist ledene tačke. Eh, mi je pa kr mal fajn, da sva doma, nazaj v najinem varnem mehurčkuuser posted image

Tudi moja je že pokonci, spala en drekuser posted image

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1461
   RE: Oktobrčki 2016
6.12.2017 11:14:46   
dansas
Jaz sem tudi na bolniški, je S zbolel user posted image . En dan ni bilo mame, pa že bolan... Ko sem prišla v petek iz službene fešte domov, me je doma čakala nova fešta. Sva bila spet celo noč pokonci. (Stanje ponoči se še kar ni izboljšalo, tako da sem kot ožeta cunja.) Vsakič ko se je oglasil (kašljanje, jok), je imel tak hripav blas. V ponedeljek pri zdravnici sem potem izvedela, da je to laringitis in da je da to stanje značilen lajajoč kašelj. Ga ni imela nobena od punc, tako da nisem prepoznala zadeve. Ko se je laringitis malo pomiril, je pa vnetje ušes fasal, tako da je spet na antibiotiku user posted image user posted image Meni se zdi, da so pri 1. letu čisto premajhni za vrtec, ne tolikoin socialnega vidika in zaradi ločitve od mamice, ampak iz bolezenskega - nimajo še odpornosti in poberejo čisto vse viruse. Ko vsaj ne bi vsake stvari polizal in dal v usta user posted image user posted image

nastja- krema, ki jo jaz uporabljam je DMova Babylove, v svetlo zeleni embalaži. Mi je pa od vseh krem za rito, ki sem jih sprobala najbolj fajn, ker se ne vpije ampak naredi zaščitni sloj, da tudi, če je rita pokakana (in mama to takoj ne opazi;), ni take panike, ker blato nima stika s kožo.
Kako pa kaj T rita? Je že bolje?
Zadeva z dopustom je pri nas tudi taka, da če ga ne porabiš, ti propade. Ampak, če si se pa ti uspela drugače dogovoriti, se mi pa ne zdi fer, da si premišljajo. Upam, da ti ga rata celega obdržat.
Vhod na diabetološko ambulanto je z zadnje strani, tam ko se gre tudi na pediatrijo ali za sprejem v porodnišnico, samo ne tista glavna vrata, ampak še ena vrata naprej. Sem prvič kar iskala kje se gre, ker ni notranje povezave. Ja, sladkor ti bodo vedno merili, ko boš šla v diab. na pregled. Imajo pa tam strašno gužvo, samo na srečo nosečnice radi naprej vzamejo. Samo ne sestre, sestre za šaltarjem kr neki godrnjajo, zdravnica mi je vedno rekla, naj pridem kar k njej v ambulanto preko vrste. Pa kar po telefonu sva se večkrat zmenile kako pa kaj.

sankanje - u, se že sankate user posted image Pri nas se sneg ni obdržal, no, pa tudi ni ga bilo ne vem kaj. Je pa mrzlo ko strela, brrrr...

uvajanje - zanimivo, da imamo vse po vrsti težave pri uvajanju (mislim na tesnobo ob ločitvi). No, ampak to je pri nas že za nami in gre že z veseljem v igralnico (in tudi iz nje;)

Zdaj si grem pa skuhat en mooočen kafe

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1462
   RE: Oktobrčki 2016
6.12.2017 11:24:09   
dansas



OKTOBRČKI 2016

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)


25.9.
dansas
: SVIT (39+1)
od rojstvu : 3710 g, 52 cm, 36 cm
½ meseca: 4430 g
1. mesec: 5190 g, 56 cm, 38 cm
1½ meseca: 5700 g
2. mesec: 6075 g, 60 cm, 39,5 cm
3. mesec: 6900 g, 66 cm, 41 cm
4. mesec: 7170 g, 66 cm
5. mesec: 8070 g, 68 cm
6. mesec: 8800 g, 72 cm, 44 cm
9. mesec: 9680 g, 75 cm, 45 cm
11. mesec: 9800 g, 77,5 cm, 45,5 cm
12. mesec: 10,33 kg, 78 cm
14. mesec: 11 kg

29.9.
Pia* : PIA(40+0)
ob rojstvu: 3050 g, 51 cm
1. mesec: 3390 g, 54 cm
2. mesec: 4290 g, 57cm
3. mesec: 4790 g
5. mesec: 5585 g, 63 cm
6½ meseca: 6245 g, 66 cm
9. mesec: 7780 g, 71 cm
12. mesec: 8470 g, 73 cm

05.10.
Suziiika : ALEXIS ()
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm

07.10.
Ribica ** : ERIN (39+0)
ob rojstvu: 3520 g, 50 cm, 35 cm
½ meseca: 3660 g
1. mesec: 4150 g, 53,5 cm
2. mesec: 4820 g, 57 cm
3. mesec: 5450 g, 60,5 cm
4. mesec: 5940 g, 63 cm
5½ meseca: 6720 g, 64 cm
6½ meseca: 7360 g, 66,5 cm
9. mesec: 7730 g, 70 cm
12. mesec: 8300 g, 73 cm
13. mesec: 9 kg, 77 cm

12.10.
nastja1
: TEO ()
od rojstvu : 3360 g, 51 cm
1. mesec: 4800 g, 54 cm
2. mesec: 6100 g, 60 cm
3. mesec: 7200 g, 64,5 cm
4½ meseca: 8200g in 66 cm
6. mesec: 9300 g, 71 cm
9. mesec: 10,7 kg, 75 cm
12. mesec: 11,8 kg, 82 cm

Pupa88 : DEKLICA ()
ob rojstvu: 2710 g, 48 cm
1. mesec: 3490 g, 51 cm
2. mesec: 4390 g, 58 cm
3. mesec: 4930 g, 61 cm
4. mesec: 5860 g, 63 cm
5½ meseca: 6960 g, 65 cm
9. mesec: 8400 g, 75 cm
12. mesec: 9800 g in 81 cm

13.10.
rumena1 : VITA (39+0)
ob rojstvu: 2990 g, 51 cm, 32,5
1. mesec: 4290 g, 54 cm, 35,5
2. mesec: 4920 g, 57 cm, 37
3. mesec: 5750 g, 62,3 cm, 39
6. mesec: 7430 g, 66,2 cm, 41
9. mesec: 8330 g, 70 cm
11. mesec: 8840 g, 75,5 cm, 43,7 cm
13½ mesecev: 9210 g, 79,5 cm, 44,4 cm

28.10.
pikica4 : NEŽA (37+4)
ob rojstvu: 2990 g, 49 cm
2. mesec: 5300 g, 58 cm
3½ meseci: 6250 g, 62 cm
4½ meseca: 6850 g, 65 cm
6. mesec: 7680 g, 68 cm
10. mesec: 8250 g, 71 cm
12. mesec: 8900 g, 74 cm

30.10.
Malinca07 : ELA (38+2)
ob rojstvu: 3500 g, 52 cm
1. mesec: 4260 g, 54,5 cm
2. mesec: 5290 g, 58 cm
3. mesec: 5930 g, 61 cm
4. mesec: 6550g, 65 cm
5. mesec: 7050 g, 67 cm
6. mesec: 7400 g, 70 cm
9. mesec: 8850 g, 73 cm
11. mesec: 9150 g, 75 cm

4.11.
bucka* : EMA (38+4)
ob rojstvu: 3090 g, 52 cm, 35,5 cm
2. mesec: 4950 g, 59 cm, 37 cm
3. mesec: 5700 g, 60 cm, 39 cm
4. mesec: 5900 g, 63 cm
5. mesec: 6500 g, 65 cm
10. mesec: 8000 g, 71 cm
12. mesec: 8450 g, 72 cm


(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
   RE: Oktobrčki 2016
6.12.2017 12:50:36   
Malinca07
Ojoj Dansas, res mate smolo :( Upam, da se S cimprej pozdravi! Pa upam, da si pred zurersko nocjo vsaj prezivela se lep dan s sodelavci na festi :)

Pikica, iste obcutke sem imela tud js..cist iste. Da se vzgojiteljica sploh ne pribliza E, kod da je ne zanima, pustila naju je sami, da sma se igrali in spoznavali druge. Tud se mi je zdela zelo nezainteresirana in bleda...ampak se je zdej po skoraj dveh mesecih izkazalo, da sem imela napacno predstavo. Vzgojiteljica je super, E pa zjutraj z najvecjim veseljem gre v igralnico. Brez joka, brez dude..pa sem mislila, da tega pri svoji E ne bom nikol dozivela.
Tako, da brez skrbi, sigurno se bo tudi pri vam izkazalo, da je vse ok. Ocitno imajo nekatere pac taksen prvi pristop :)
Morem pa kar trkat, uspesno ze guramo tretji teden vrtca brez bolezni! :)
Se 14 dni zdrzimo, potem pa prazniki in boma spet cele dneve skupaj, komaj cakam!

Ji pa rasteta spodnji 2ki in imamo spet pestre noci. Malo se pa bom imela ze 8 zobkov..zdle so v enmu mescu pohitele vse 2ke :)

Tud pri nas ni snega..pa ga se nekaj casa ni treba, ce se mene kaj vprasa :) Se bom pa z najvecjim veseljem sla sankat s tamalo, ko bo, sanke ze cakajo :)

Pia, kako sta vidve? Dolgo te ze ni blo nic slisat.

Uh..tabelca se pridno siri, nasi mali pa pridno rastejo. Moram tud js mal svojo E stehtat in zmerit, da vidim kje smo kaj :)

Upam, da vam je zjutraj Miklavz kaj pustil na mizi :))
Lep soncen pozdrav iz Stajerske

< Sporočilo je popravil Malinca07 -- 6.12.2017 12:52:06 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1464
   RE: Oktobrčki 2016
6.12.2017 14:14:47   
Ribica **
Končno sem našla malo časa, da sem za nazaj prebrala (dve strani!), pa še to v dveh delih, tako da sem pol že pozabila. Še ena na bolniški, obema z malo se nama že tri tedne vleče prehlad, prejšnji teden je bila od torka do petka v vrtcu, v soboto sva pa šli v ZOO, sem jo premalo oblekla in jo je zeblo, za nagrado je zakuhala popoldne. user posted image In to spet v višave, skor 40 vročine ponoči, zbijala sva z brufenom, ki čisto preveč zbije vročino, je padla za 3 stopinje in več, mala se je spotila in bila čisto mrzla potem. Od včeraj je zdaj brez vročine, samo zelenega smrklja ima pa v potokih, obe pa spet kašljava. Pa še včeraj, ko sva pri dr. čakali zaradi odpiranja bolniške, je ena mala bruhala v čakalnici, ta je pa majhna, meni se je kar stemnilo pred očmi. Sem naju oblekla in sva zunaj na mrazu čakali. Ne vem, zakaj ne morejo takega otroka ločit in dat v izolacijo, saj imajo prostor za to. Nimamo pa kakega hodnika pred čakalnico ali pa kaj, da bi se lahko umaknil, groza.

Vidim, da moja še praktično edina ne hodi, zadnjih štirinajst dni šele samostojno stoji brez opore, celo kaj več kot dve, tri sekunde. Zdaj seveda veselo mašira, če jo držiš za roko ali obe, ampak to ni to. Očitno gre pri njej vse bolj na ziher, ampak malce pa sem že nestrpna, če bo kaj shodila ali ne. Hitra je že brez tega, pa z lesenim vozičkom se po stanovanju preganja, daje nanj različne stvari, ki jih najde po poti, mož pravi, da je kot smetarka. user posted image
Tudi pleza načeloma ne nikamor, ji pa grejo traparije po glavi.

Imena - jaz sem E. klicala Olivija, dokler je bila še v trebuhu, mi je lepo ime, samo ji ga pa na koncu ne bi izbrala. Pa tudi čudno mi je bilo, kadar sem ji rekla Olivija, zame je bila dojenček, ker do porodne oz. do ure in pol pred rojstvom nisva imela izbranega imena. Komentarjev je bilo itak ogromno. Mi je pa včasih malo žal, da ima tako nenavadno ime, ker jo povsod spreminjajo v fanta ali spreminjajo črke, tudi pri zdravniku, kjer bi se že res lahko navadili. user posted image Za naslednjič imam pa Brino izbrano, sam se mož ne strinja. Si bo že premislil do tajratk. Sicer sta moja favorita še Ela in Neža, pa je prva prepogosta in jo imajo prijatelji, druga pa moću ni všeč.

Vrtec - gre v igralnico brez joka, se pa vrže vzgojiteljicama v objem, dolgo časa je tudi skoraj celo dopoldne preživela v naročju, zdaj se hitreje omehča in gre med otroke. GRe pa zdaj brez težav h komurkoli v naročje, ker vmes je bilo obdobje, ko je niti pogledat niso smeli, niti babice. Naporno. Ninice so pri nas zelo zaželjene, so rekli, da naj prinesemo karkoli od doma, samo da imajo nekaj za potolažit. Tudi dudo in flaško nosimo, E ima dudo pomojem 3/4 dneva. Pa pujska nosi s sabo.
Na ležalniku zaspi sama brez težav, menda se pogovarja, potem pa omaga in spi 2,5-3 ure vsak dan. Doma seveda ne toliko, a ne. Jo pa zjutraj za noge vlečem s postelje, 7:45 ponavadi vstaja, ob 8:15 gremo v vrtec. Tam nekje, včasih nam(a) uspe it ob 8h od doma. Uvajal je očka, jaz sem čisto preveč navezana nanjo in obratno in premehkega srca, čeprav si mnogi ne mislijo tega. user posted image
Uspavanje - čez dan zaspi v 2-10 minutah, večerne seanse so pa včasih tudi po eno uro. ZAspi tako, da moraš ležat z njo, jo božat, pet, se stiskat. Mogoče jo dam čez vikend spat k moji mami, bomo videli. Se pa še vedno dojiva, kar me zelo izčrpava in mislim, da je čas, da prenehava. Te bolezni seveda to onemogočajo, ampak jaz ne morem več. Utrujena sem od tega tempa.

Pogrešam pa Pio?

December - plani so bili visokoleteči, pa smo že tri vikende zapored omejeni, ker sva bili bolni ali vsaj ena od naju, tako da prava beda. Sankali se tudi še nismo iz enakega razloga, snega pa tako nimamo. V enih delih LJ ga je sicer več, sem jim fovš, ker imam rada sneg. user posted image

Aja, moj mož je od mene starješi 8 let in 7 mesecev, pa mora lih tako doma delat, si deliva delo. Ko sem bila na porodniški, je imel parkrat prebliske, da sem itak doma, on pa dela (ker jaz doma ležim, pa to), zdaj pa ko sva oba v službi, sem mu pa kar lepo povedala, da brez izgovorov. In da če imam 3 košare perila za zlikat, mora kaj drugega narediti namesto mene - ne samo svoj del, ampak še kaj namesto mene. Da ne omenjam, da bi se tudi 13-letnik lahko kaj pretegnil in kaj pospravil, kajne, ampak to je že znanstvena fantastika. V soboto sta mu sestavila novo posteljo v sobi, še zdaj je ni do konca pospravil. user posted image Še to - kar se pohištva tiče, meni se zdijo vse te mladinske sobe naših proizvajalcev občutno predrage, mi smo privrženci Ikee. Ravno zdaj sva kupila posteljo/pograd v akciji, za dvignjeno posteljo s pisalno mizo, omaro, policami (vse v enem) in jogi sva dala 400 €. Ko bom malo izselila iz spalnice (recimo nikoli user posted image ), bomo dali pisalno mizo stran in njeno posteljo pravokotno pod njegovo, pa še to ta malo ikeino, 160 x 80.









< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 6.12.2017 14:18:27 >

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
   RE: Oktobrčki 2016
6.12.2017 21:06:13   
nastja1
živijo punce. ojoj kaj to berem, vse imate bolančke doma user posted image upam da se čim prej pozdravite. vem kako so naporne noči ko je bolanček pri hiši user posted image

rumena1 ojoj ko sem brala vaš kaskaderski vložek.. uh dobro da ima tvoj hitre reflekse da jo je ujel user posted image ja so kar živahni te naši mali lumpi. jaz se nesmem na dvorišču obrniti niti za sekundo, ker že ali teče k psu ali pa po poti dol do ceste..
zdej ga pa lovi s tem velikim trebuhom user posted image

dansas hvala bom jo šla kupit, samo da pozdravimo te gljivice.. mah sem že skoraj 2 tube canestena porabila pa ni neke razlike.. jutri ga peljem nazaj.. mi je rekla da zna zdravljenje trajat do 10dni... jutri je 9 dan, pa ni nekega izboljšanja.. edino kaj ga ne srbi.. rdeče je pa še vedno.
ja sej sem hotela izkoristit dopust po porodniški pa je rekla da nima sredstev da mi ga plača.. ona mi neda za izkoristit in hoče da propade ker sem pač na bolniški.. ne ne.. jutri grem po odgovor kako se je odločila.. ali prekinem bolniško pa grem na dopust, ali pa mi ga bo v ure spremenila user posted image user posted image
ujej upam da bom jaz to našla ta vhod.. se pravi od glavnega vhoda (ne urgence) še po zunanji strani do naslednjih vrat? hvala res, da ne iščem tam preveč.. user posted image mormo se na kakem kofetku kdaj dobit, tako smo blizu pa se že dolgo poznamo, da se že spodobilo.. user posted image
moja sestra živi v Dolžu pa se že en lep čas sankajo.. potem pa pošila slike pa draži ker smo pa mi brez snega user posted image

ribica ojoj vem kako je to v čakalnici.. pri nas isto.. prejšni teden ko smo šli zaradi gljivic, poleg pa 3 otroci ko si kašljali revčki za znorit. user posted image
hehe a bo tudi tvoja mala E shodila.. sigurno si misli "varnost je na prvem mestu" user posted image
ja sej so res vse te soba predrage.. mi smo sedaj našli pograd, ga bomo naročili.. res je drag ampak točno takega iščem, in ga nikjer drugje ne najdem.. pa smo bili in v lesnini in harvey norman.. bomo pa posebaj dokupili omaro, mize pa itak še ne rabi..
http://www.sladkesanje.si/pogradi-8/otroski-in-mladinske-pogradi/pograd-vanilia8-5246.html
tega bomo naročili.. čeprav nekaj berem forume da znajo zelo zavlačevat z dostavo čeprav ti obljubijo 4 tedne.. je katera že kaj kupovala pri njih?

naš Teo je pa dobil vabilo od moževe firme da imamo 12.12 predstavo in božička ko dobijo darila.. pa nevem če bi šli.. nap bo sigurno kričal ko bo treba k božičku po darilo.. se bojo vsi otroci razbežali user posted image

punce čim bolj mirno nič vsem, čeprav se mi bolančki kar smilite.. user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
   RE: Oktobrčki 2016
7.12.2017 10:44:33   
pikica 4
hej hej

ribica moja še ne hodi samostojni, zadnje par dni dela po dva koraka brez pomoči. pri nas pri pediatru jih takoj ločijo. že cakalnici sta dve za zdrave in nezdrave potem pa še ena bolj mala izolirnica. jah smola da sta zunaj čakali. gotovo bi jaz enako ravnala, najtežje bruhanje prenašam in pucamn vse ostalo mi je lažje. dojenje midve samo še zvečer in zjutraj, čez dan sem ukinila.

dansas bom probala tole kremo ker se res vse ostale vpijejo v kožo in ni zaščite, al kako? kaj za laringitis tudi antibiotik dobil?

nastja tole se pa dolgo časa zdravi, mogoče vama zamenja kremo. tale pograd je pa drag, mene bi cena odvrnila. k miklavžu ga pa le pelji.

miklavž je za nami, mala je dobila poganjalčka se sedaj skos vozi z njim.

rumena kako imata vidve sedaj naprej uvajanje. jaz sem mojga poslala da praša pa je rekel da naj pride ob 8 in nič drugega, moški. saj uvajanje ji pripada ane?

lp

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1467
   RE: Oktobrčki 2016
7.12.2017 11:56:31   
rumena1
Hej punce!

Naša punči je imela samo en dan malo vročine, sem ji pa kupla eno štručko (ji bilo po moje mleko notr) in je dobila hud izbruh dermatitisa, čist rdeča lička, praska se pa kor nora. Že dva dni se spiva skor nič, jok, praskanje, dojenje, petje, božanje... Sva ta teden doma, bova šli v pon spet v vrtec. Peljala jo bom ob 9.00 pa sva potem kakšno urco tam. Bomo videli.

Pediatrinja mi ni dala nobene kreme za mazat, samo kapljice za srbenje. Sem jih dala dvakrat do zdaj in upam, da se umiri, ker je res grozno. Grozne rane ima na rokah (zapestje), jo prav boli, pokaže in dela au au.

Pikica fajn za poganjalca, naša ga ima tudi rada. Mi nisno nič kupovali. Babica je pripravila nekaj oreščkov in sadja za mladiča, pa dedi je tolkel zunaj pred hišo, da je mali mislim, da so parklji. Je tak lump zadnje čase, da mu je treba mal nagnat strah v kosti. Smo si ga malo privoščli. user posted image

Malinca mislim, da si zamnjelala mene in PIkico glede vrtca. Ja, ločitev je težka, pa potem menda pozabiš, je blo pri prvem tud hudo. Ribica želim vama, da se pozdravita, da se tempo malo umiri in lažje zadihata. Tale noričnica decembra zna biti že tako ali tako grozna.
Nastja srečno na pregledu, ne skrbi, če si otroka rodila, boš tud ordinacija našlauser posted image .

Jutri imamo punce žur pri sestri, pa že imam pomislekeuser posted image . Mala je boga z dermatitisom, spi seveda še slabše kot ponavadi...čeprav, da bi pa lahka eno noč v miru prespala mi pa tudi diši. Bom videla kako bo s punči. Pa tele moje punce ful govorijo, js pa nisem preveč za tele babje čveke, mam hiter dostuser posted image

Pia, Bučka, Puppa javite se kaj

Lepo bodite

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
   RE: Oktobrčki 2016
7.12.2017 12:09:57   
dansas
U, Malinca, zgleda da je vaša edina, ki je v vrtcu (od vrtčevskih), vse ostale so nas bolezni pokosile user posted image Pa da bi ti presneti zobje čim hitrje ven prišli in ne bi več problemov delali.

Pri vzgojiteljicah sem pa jaz pogruntala, da sploh ni toliko pomembno, če je meni všeč (no, malo je tudi;), ampak, da je otroku. Ker se je velikokrat izkazalo, da je kakšna meni všeč, pa je bil otrok na sovzgojiteljico bolj navezan. Se je pa tudi že večkrat zgodilo, da mi je bila vzg. na začetku všeč, po parih kontaktih pa ne več tako. Ravno pri S je ena, ki občasno pride pomagat, večkrat po kosilu, ko pomočnica ostane sama. In se mi je na začetku zdela tako prijazna in topla. Dokler enkrat nissem takoj potrkala, ampak sem jih samo opazovala skozi okno, ker so ravno jedli malico in jih nisem hotela motiti. Ta "taprijazna in topla" vzgojiteljica se je takrat pokazala v manj prijetni luči. Ko se je en otroček stegnil po grozd in se pri tem dvignil s stola, ga je res zelo grobo nazaj na stol posadila, s tako jezo in ihto... Potem je pa drugega skoraj vtgla čez mizo na stol, ker še vedno ni sedel na svojem mestu... user posted image ME je hudo mikalo, da bi kaj rekla, ampak težko bi kaj pametnega rekla, da potem ne bi na S negativno nazaj vplivalo. Samo sem potem razmišljala, da če bi jo videla, da se tako do S obnaša, bi pa brez pardona šla do vzgojiteljice ali celo do ravnateljice.(Samo kje je rečeno, da se tako ne obnaša do S takrat, ko jaz ne vidim user posted image )

Jaz tudi včasih, ko grem z malimi k zdravniku, zaradi npr. izpuščaja na riti, posim, da me sprejmejo čisto na koncu delovnega časa, ker mi res ni v čakalnici z bolančki sedet in še kaj novega pokasirat.

A tako Ribica, vidim, da si se že kar odločila, da boš imela še eno punčko, glede na to, da o fantovskih imenih niti ne razmišljaš user posted image Ne vem, če si bila pozorna, ko sem razlagala kaj imamo mi doma, ampak pri nas imamo tudi Brino user posted image . Kar se pa tiče Ele in Neže, se pa meni zdi ravno obratno - Neže imaš na vsakem koraku, se mi zdi, da je pogostejše ime kot Ela. Mi je pa oboje lepo. Ravno včeraj je imela tastarejša nastop v glasbeni in se mi zdi, da je bila od nastopajočih vsaka tretja punčka Neža, pa še eno Nežo smo srečali pred šolo user posted image

Hodite pa pozno v vrtec, pri nas je zadnja ura, ko jo lahko pripeljemo ob 8:00, ker imajo takrat zajtrk. Imate v Lj zgleda res malo zamaknjen (bolj Evropski) delavni čas.

NAš S tudi menda brez problema zaspi v vrtcu - in to sam. (Bog ne daj, da ga začnejo kaj božat ali kako drugače se vtikat v njega user posted image ) Ampak doma je to še vedno znanstvena fantastika. Sem šla parkrat na varianto " se bo že zjokal pa bo mir" pa se mi je vrnilo ko bumerang - samo še več probblemov sem imela z uspavanjem, drl se je pa tako, da je zapadel v čisto histerijo user posted image

Nastja, da po 9ih dnevih še ni nič bolje?! To pa res ni nekaj v redu, kar pejdi pokazat...
Ja, prav si razumela, ne greš skozi zadnji glavni vhod, ampak ena vrata desno (če si orientiran tako, da stojiš pred vrati in gledaš v stavbo).
A sestro imaš pa kar na tej strani Gorjancev? Podgurko? user posted image Jaz imam pa prijateljico na Dolžu (in šefa;).

Pikica, za laringitis ni dobil antibiotika, ker je bil virusnega izvora. Ga ima zarati vnetih ušes.
Pri vas Miklavž glavno darilo prinese? Pri nas Je Božiček taglavni, Miklavž pa prinese kako malenkost, da se lažje do Božiča počaka.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1469
   RE: Oktobrčki 2016
7.12.2017 21:05:26   
nastja1
rumena1 ojoj se mi tvoja mala smili zaradi dermatitisa. bogica user posted image pa tudi ti, ker nič ne spite.. upam da se vam čim prej to umiri.
hehe če so parklji tako tolkli pri vas, bo zdej celo leto mali priden. user posted image
hehe upam ja da bom našla.. bom šla eno pol ure prej od doma kot sem mislila.. sem bolj štorasta pa dokler se jz kje znajdem.. mine neki časa user posted image
oho lepo da imate babji večer user posted image jaz bi si ga tudi kdaj pa kdaj želela, ker smo s sestrami redkokdaj skupaj vse tri.. ampak nikakor ne znese da bi se kaj dogovorile.. user posted image

dansas ojoj ko berem o te vzgojiteljici.. uh jaz bi tudi znorela če bi videla da tako z mojim dela...to pa ni lepo user posted image user posted image
ribica ja se je pa izgleda že odločila še za eno punčko user posted image sej prav.. naj rastejo user posted image
v našem vrtcu je tudi 8.00 zadnja ura da pripeljejo otroke v vrtec.
ja sem bila pa danes pri P za ta gljivični izpuščaj.. pa je rekla da mu izgleda canesten še slabje dela.. mi je pa dala eno močnejšo protivnetno kremo ko namažem samo 1x pred spanjem zvečer, in eno za gljivice, pa 2x na dan fiziološki obkladek pa da je mali čim več brez pleničke.. če pa jo že ima da pa grem v Mulller po ene bio neke naravne ko bolj dihajo kot pampers in vse ostale. itak grem jutri v mesto pa grem v Qulandijo kupiti.. z tisto protivnetno kremo pa nesmem več kot 3-5 dni mazat.. je kar močna in bi moralno biti že takrat bolje.. bomo videli. user posted image
uh hvala ko si mi povedala kam morem.. da ne iščem preveč user posted image
ja starejša sestra je vedno govorila da nebi ščla nikdar živet v podgurje, in evo.. user posted image no okolica dolža je.. Jugorje. ma bogu iza nogu.. nekdi zadnja hiša, skor že na Gospodični.. gre vsak dan na sprehod gor ko ima tako blizu user posted image oni se že skoraj en mesec sankajo user posted image

pri nas je tudi miklavž bolj reven.. božiček bolj obdari user posted image jaz mu grem jutri za božička kupit tisti gugalni konjiček v Tuš ko imajo v akciji za 40e, ampak ga morem skrit do 25. user posted image upam da se bo hotel gugat.

zdej grem pa malo odmarat živce.. danes bilo cel dan pestro pa še mala v trebuhu tako nori da imam občutek da me kar zanaša ko hodim user posted image
lepo noč punce.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
   RE: Oktobrčki 2016
7.12.2017 21:21:19   
Ribica **
HEhe, ja, jaz sem odločena, da bo punca tudi naslednjič, mož pravi, da moje telo itak samo punčke obdrži, pa mu pravim, da se s tem ni za hecat. Res pa da sem si od vedno želela punco, še sploh, ker je fant že od prej, pa še sestra ima dva sinova in to je eno samo vpitje, pretepanje in take bolj nasilne igre, punčke so pa vseeno malo drugače narejene pri igri (če sklepam po sebi, hehe). Pa tudi jaz imam dve sestri in so mi punčke bolj blizu, lažje mi je z njimi. Sem videla, dansas, da imate Brino, lepo. :)

Pri nas je zajtrk v vrtcu ob 8:30, kosilo 11:30, malica po spanju, vrtec je pa odprt do 17h. Je pa smotano, ker vsi otroci iz E skupine gredo domov že pred 16. uro. Zdaj je prvi mesec oz. dva mož hodil prej iz službe, da jo je pobiral med 15. in 15.30, sem in tja malo pred 16. (razen enkrat, ko mi ni javil, da je pozen in sem jaz 16:15 tekla iz službe v vrtec, da sem prišla ob 16:30 ponjo, valjda je bila zadnja, čistilka je že sobe čistila user posted image če bi tisti hip stal pred mano, ne bi odgovarjala za svoja dejanja, tako sem bila besna). Ravno danes so bile delavnice v vrtcu, od 15-16.30 in to v njihovi igralnici. Jaz res ne vem, kaj počno ostali starši, ampak jaz sem takrat še krepko v službi, ker imamo delovnik od 8.30-16.30. Saj načeloma ni problema za take stvari in grem lahko prej, ampak mi potem delo ostaja ali pa moram zvečer od doma naredit. V vrtcu na drugem koncu LJ imajo pa te novoletne delavnice lepo ob 17h, ko so že ljudje iz službe. Tako da letos smo jo brez slabe vesti izpustili, je še doma.
Je pa danes naredila svoja prva dva samostojna koraka pri babici, danes ima točno 14 mesecev user posted image Skoraj mi je srce počilo, ker sem bila jaz pa v službi in nisem tega videla. Itak sem imela slabo vest, ker nisem z njo doma na bolniški že zaradi nje in zaradi sebe, ker sem cel dan kašljala.

Aja, še o zobeh ste se pogovarjale - meni je pedontologinja rekla, da dudo stran do dveh let, flaško ima pa tako tisto s trdim nastavkom (od DM-a). Zobno pasto sem pa kupila kak mesec nazaj, od elmexa, mi malo bolj pusti zobe umivat.


(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
   RE: Oktobrčki 2016
8.12.2017 12:24:58   
pikica 4
pozdravljene,

dansas joj kolk me je pogrelo ko sem včeraj brala o vzgojiteljici. vsi nismo za to delo, če ji ni všeč naj poišče sluzbo drugje, otroci pa taki so, delajo po svoje. če bi jaz videla tvoje videno, bi jo prašala kaj je bilo to, na miren kulturen način, bi ji tudi povedala da bom videno posredovala naprej, takega ravnanja do najmalajšihuser posted image , oz. če se ne bi želela izpostavljati bi sporočila vodji in ravnateljici anonimno, tako ravnanje je nedopustno. pa te ne hujskam, to je samo moje mnenje. mi je hudo za otroke, niso nič krivi. aja dva laringitisa sta bakterijski pa virusni. pri nas so tudi vrtec zamaknili po šoli, imajjo zajtrk 8.20. uf, ni šlo s spanjem, koliko časa pa je jokal? probaš pa vidiš kaj bo pri vas uspelo. pri nas glavno darilo prinese miklavž, za božička pa jih pod smreko počakajo malenkosti.

rumena pri nas še vedno lije iz nosa, me skrbijo ušesa.. ja naja je zamenjala malinca se nardi.

malinca super že toliko časa v vrtcu. ji mogoče daješ kakšne dodatke za odpornost?

nastja naša ima gugalnik polžek, pa se zadnje čase rada spravi noter, in knjigice prebira, guga se bol malo. kako si danes opravila?

ribica ja res imaš prav deklice so pri igri tako mirne, fantje so bolj zivahni. ja je smotan , ko imajo take ure za delavnice v vrtcih. kar se jaz spomnim je bilo vse okrog 17. ure, ravno ko jaz delam. ampak sem si prilagodila, saj je super spoznas starše, in ustvarjaš z otrokom. zobje - meni je ravno za flaše rekla, da če jo ima predolgo so kasneje lahko problemi z izgovorjavo šičnikov in šumnikov. bravo za hojo. jaz ji moram za zobe umit držat, res neprijetno.

kako ste ostale?

jutri pa bomo vsi imeli sneg, bomo sankali, če napoved drži.

želim vam prijeten vikend.

lp


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
   RE: Oktobrčki 2016
8.12.2017 12:59:23   
Malinca07
Sem vaju zgleda res zamesala..sreca je vse vsem vidno :) Sam nahitro odpisem glede dopolnil..Ja, vsak dan ji dam otroski probiotik v prahu s C vitaminom in vitamin D, oboje mam od Viridiane. Ne vem a to pomaga, ampak je res ze cele 3 tedne zdrava (trkam), niti iz noseka ji ne tece.

Vec pa napisem za vikend, ce bo kaj prostih minutk :)

Lep dan punce

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1473
   RE: Oktobrčki 2016
8.12.2017 13:40:22   
Ribica **
Te probiotike moja E ravno končuje, vit.D dajem od plivita, tako da pri nas očitno ni efekta. Najdlje je zdržala dva tedna v vrtcu, ampak smrka pa že od oktobra, ko je šla prvič tja.
Zdaj sem ji kupila železov sirup od vitabiotics, legoferja ne spravim vanjo, pa pe zobke uničuje. Mora bit malo pavze od probiotikov..

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1474
   RE: Oktobrčki 2016
8.12.2017 13:47:52   
Pupa88
Zivijo, samo na hitro se javim vec napisem upam v prihodnjih dneh.

Mi smo zdej ze 5 teden v vrtcu. Se je ker navadila. Ji pa razen vitamin d od plivita in dojenja nic ne dajem extra. Razmisljam zdej o nekih dodatnih vitaminih za cez ta hudo zimo. Tako da, ta dopolnila so pomoje tako, tako. Je cisto odvisno od vseh moznih zadev tole obolevanje pomoje. Jaz trkam zaeenkrat, razn smrklja na tone ni bilo se nic hujsega.

Morem sibat, lep vikend

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?