|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
15.2.2018 13:53:28   
Pupa88
Živijo

Joj, evo mene. Končno mi je uspelo tudi kaj napisat, ne samo brati kaj dogaja.

Upam, da se čim prej pozdravite. MI se zaenkrat kar držimo. je bila 10 dni nazaj skoraj sama v skupini v vrtcu, tako da sem jo potem preventivno imela doma 2 dni. Zgleda je pomagalo, smo se izognili najhujšemu. Smo pa zdej spet smrkavi, ampak to smo itak že celo zimo. Tako da, upam da bo šlo skozi brez večjih problemov.

KAr se tiče daril ob rojstvu. Sama nisem nič dobila. Doma me je čakala štorklja, pa mož je bil doma 3 tedne. Me je potem kar panika grabila, ko je šel nazaj v službo.

Prejšnji teden smo bili na smučanju v AUT par dni. Tamala snega očitno ne mara, noče hoditi po njem, ga prijeti ali pa se sankati. Tako da je bolj po meni očitno, ker vodo obožuje :)
Za pusta je bila tudi moja pikapolonica, sem ji sama sešila kostum in je kar uspel. No, saj meni se zdi da je. So ga pohvalili.

Pikica4: mi smo v termah in bazenih kar veliko, tamala tako uživa da je škoda da ne bi šli. Hodili sva na vadbo v vodi ko je bila mlajša, vmes smo bili še večkrat v LJ Atlantisu, pa sedaj na smučanju spet. No za vikend nas pa tast peleje v terme, tako da bomo spet. Upam, da ne zboli do jutr :)

Nastja: joj, samo še 4 tedne. To je pa res šlo hitro. Upam, da ste se zedinili okrog imena.

Za zajtrk mi še vedno jemo frutek, zadnje mesece celo samo en okus- Fructal breskev-grozdje-riž. Nobenih drugih noče, včasih poje zraven kakšen kos kruha (če imam pečenega, ker drugim ne zaupam, zaradi alergije) ali pa piškot.
ZA večerjo pa različno. Kakšne juhe (govejo, zelenjavno) z gresom, polento, pašto, rižem. Meso pa riža, ali pa rižoto. Včeraj je jedla lososa s krompirjem. Poskušam bit izvirna, čeprav se mi zdi da se skozi ponavljamo. Zaenkrat poje vse, najraje ima govejo juho s pašto - še vedno :)

Punce, uživajte lep sončen dan.

LP vsem :)

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1576
   RE: Oktobrčki 2016
16.2.2018 11:33:23   
bucka*
Punce!
Kako fino vas je brat! Vsem bolanckom zelim cimprejsnje okrevanje!
No, mi smo se pozdravili, najbolj je usekalo mene :-( sem bla cist boga ene 14 dni :-(

Rumena, tvoj sin je mojemu podoben, vsaka stvar je vprasanje pogajanj, nagrad in kazni. Pa nocem tako otroka vzgajat, ampak enostavno ne bo necesa naredil, ce ne bo nicesar v zameno :-( mi smo imeli velike borbe z zadrzevanjem blata, zdej kaka, ampak se vedno hoce nagrado. Kadar mu kaj ni prav, se pa isto kar polula . Ne vem no. Zmanjkuje mi idej.
Drugace pa bravo za ucenje! Bodi ponosna nase :-)

Ena je imela tezave s kakanjem tudi? V lekarni se dobi Lactecon, mehcalec blata, na katerega se telo ne navadi. Pomaga kakat.

Uh, ribica, ti mi mahas, mene pa ni blo doma, sem bla v pikicinih koncih, pri starsih :-) petek, soboto vecinoma delam, itak me ponucajo za najtezje sihte :-)

Nasa puncka ima se vedno samo pet zob in se mi ful smili, k ne more se jesti cisto tako kot bi lahko. Pa taka pozresnica :-) ima ze 9kg :-) sneg ji ni najljubsi, sankanja se je bala, hodit tudi noce po njem... jao, kaksna bojecka :-)
Za maskarce sva sla samo midva s fantkom na sprevod, jaz klovn, on nindza. Mala bi morala bit rozica, pa ni hotela nosit kape, potem je pa se tako neumno uro zaspala, da smo jo kar pustili :-) sva se imela lepo, malo sama :-)

Je pa lustna, pa lumpa, oboje hkrati. Vcasih se tako lepo zaigra, sama ali z bratcom, vcasih je pa tko nabrita, da je joj. Sem jo zacela dajat v posteljo, kadar nagaja :-)

No, jaz sem se lotila hujsanja z januarjem, mi je celo uspelo tri kilce zgubit, malo bom mogla pa se telovadit najbrz :-)

Tok zaenkrat, morm se kej postorit pred sihtom
Aja nastja, ja sej bos glihkar rodila! Ojoj :-) svetujem ti, da sinka vseeno vpises v vrtec, septembra bo malcica ze pol leta stara. Bo vsem pasalo :-)

Pozdravcke vsem, javite se se kaj :-)

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1577
   RE: Oktobrčki 2016
19.2.2018 21:38:09   
nastja1
pikica ojoj potem vas kar te virusi in bakterije ne pustijo pri miru user posted image
tudi naš ima sedaj 9 zobkov.. iz 4 smo v dveh tednih prišli na 9. kar vsi naenkrat.. sedaj pa že zgornje štirke vn rinejo..
naš ima zjutraj vedno kosmiče z mlekom (koruzne, muslije, kakšne čok kroglice), gres, čokolino ali pa jajčka. včasih burek. drugega sploh noče zjutraj..
za večerjo pa kako kdaj.. če mi kaj ostane od kosila ali pa si pustim kak košček mesa pa ga popečem pa kaj sčaram zdraven.. če pa nič ne ostane, pa kaka salamica, marmelada, junior paštetka, mlečni namaz...
ja z dansas smo se dobile na kavici. super jo je bilo spoznati v živo. upam da bom imel kdaj priložnost tudi vas vse ostale spoznat user posted image

pia ojoj pljučnica? user posted image kako ste sedaj? ojoj ko so bolanči, bi samo spali pa se crkljali. sej prav :)
jaz imam termometer digitalni ko je lahko za ušesa, ritko, ali pa samo čela prisloniš... imam pa tudi digitalnega tistega poceni za izpod pazduhe, pa mi je tako čuden.. vedno drugače pokaže..

bucka tvoja ima že 9kg.. a naš ko ima 13kg na tešče? user posted image o super za hujšanje bravo user posted image jaz sem tudi rekla da par mescev po porodu grem v fitnes in ima da do službe izgubim vsaj 10 kg. na srečo sem se sedaj zredila samo 4kg. user posted image ja glih zdaj bomo imeli eno malo štručko. že komaj čakam. me te krčne žile vbijajo.. poleg nočnih krčov v nogi.. mi je zdej na mednožju takšno ratalo da sploh več nemorem imeti mojih gat oblečenih ker me vse drgne pa žuli, tako da imam kar od mojega boksarice user posted image to je res že za znorit da te cele dane brez prestanka tako boli med nogami.. user posted image

naš mali se je pa že kar lepo navadil na pograd.. spi odspodaj pa me je bilo strah kako bo hodil po stopnicah ko ga bo primilo da bi šel na zgornjo posteljo.. lojtrice bi lahko umaknila če bi bile.. tako pa so stopnice ob strani fiksne ( sm mislila da bo bolj štorast user posted image ) gre pa tako lepo previdno.. ob strani se prime za ograjico in lepo vseh 4 stopničk prehodi in zleze na zgornjo posteljo.. gor je pa itak zakon skakat user posted image

grem pa jutri prvič spoznat nečaka. user posted image sej je bil že čas.. sem mislila prejšni teden pa sva bila oba s T prehlajena pa si nisem upala da nebi malega nalezla..

punce mirno noč user posted image

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1578
   RE: Oktobrčki 2016
20.2.2018 22:43:29   
dansas
Evo, še mene po (pre)dolgem času. Smo imeli kar hektično zadnja dva tedna: najprej so bile maškare in jaz sem predlagala starejšim puncam take maske, da sem imela na koncu jaz največ dela. Sem en teden šivala in ustvarjala ko norc. Sej mi je to lušno, samo raje vidim, da se mi ne mota eno malo bitje stalno pod nogami user posted image . Pa še stroj me je zezal, tako, da sem večino na roke zašila. Se je pa splačalo - starejša je pobrala drugo nagrado v njeni kategoriji (hi, hi, kako profesionalno to zveni;), to je od 4. do 9. razreda in druga je bila prva! med mlajšimi user posted image Sta bili obe tako ponosni in veseliuser posted image . Jaz pa tudi. Še posebaj, ker sem se prvič tako potrudila in celo masko zašila. Bile so pa Poppy iz risanke Trolls in pajek (črna vdova z mladičkom;) So dobile nagrade (veliko Gorenjko z lešniki, lizike in manjše čokoladice), samo so starejši med tem ko je šla na kosilo vse ukradli user posted image Lumpi presneti, samo vrečko so pustili. Sej potem so šle v lov po hišah in prinesle polno košaro bombonov, čokolad, nekaj malega denarja in (celo !) kavo user posted image . Je bila ena tetica čist navdušena nad njimi, pa ji je vsega zmanjkalo in jim je kar kafe dala user posted image .
Potem je imela ta druga roj. dan in smo najeli telovadnico v OŠ. Je povabila vse sošolke in še par sošolcev in da ne bi bile sestrice prikrajšane, so lahko še one povabile par prijateljčkov, da so se imele s kom igrat. Tako, da sem imela ene 30 otrok čez v nedeljo. Sem pripravila obložene kruhke, torte mi pa ni za te otroke peči, ker ponavadi samo malo pobrazdajo in večina pustijo, mene bi pa srce bolelo, da domačo torto stran mečejo, tako, da smo imeli kar kupljene (sadno in čokoladno). Ampak so me čisto presenetili, ker so bili nadušeni nad torto in jo na koncu celo pojedli! Sem jih pa malo spremenila - po svoje okrasila - s pisanimi bombončki in čokolado, da niso zgledale kot za praznovanje 80 letne babice user posted image
No, za nameček sta pa še tamaladva zbolela. S ima vneta ušesa (je na Hikoncilu) in tamala ima vnete učke in čisto zabasan nos (za enkrat zdravimo še doma, samo imam občutek, da bomo morali k zdravniku).

He, he, naš tudi ne mara snega. Mu je zanimiv, če pada na njega ali pa če hodi po njem ( ne po celem, samo po kepah), ali pa, ko so ga sestrice (nežno) kepale, je tudi užival. Ko smo se šli pa sankat, je pa tulil in se izvijal iz sank. Samo ni bilo druge, kot da se spustimo - najhitrejša pot doluser posted image . Tudi hoditi ni maral po celem snegu, tako da se gremo naslednjič sankat brez njega. Mi je pa fino, da se je sneg obdržal tako dolgo - je celo zimsko vzdušje eno leto za spremembo! user posted image

Nastja, lahko še ponovimo kako kavico preden rodiš, če boš kaj v teh koncih. Meni je bilo tudi fino te spoznat. Boga si s temi žilami, sočustvujem... Še malo, pa bo boljše. Kako mi je pa tvoja nosečnost hitro minila. Se mi zdi da si komaj par tednov (in ne mesecev) nazaj povedala da boste spet zibali... Super za spanje. Ja, kjer je že to 9 kg? user posted image Mislim, da jih je imel toliko pri 6ih ali 7ih mesecih user posted image Fantje! Naš bi kar naprej jedel. Trebušček ima pa tak, da se mora prav pomatrat, da se vidi kako lula, ko ga postavim v bano. Je tako hecen. V bani lula (mogoče ve, da fantki stojijo, ko lulajo ;) v kahlico pa noče (mogoče noče, ker je rozasta ;)
Kako je bilo pri nečaku? Se ti je kaj milo storilo pri mali štruci?

Izvirnost pri hrani pri nas ne pride v poštev. Ponavljamo ene in iste zadeve. Vrtimo par jedi, ker čim bi bi bilo kaj novega na jedilniku, bi se že kdo od otrok našel, ki tega pa že ne bo jedel user posted image S tem, da midva tudi ne olajšujeva stvari - jaz vegetarijanka, mož pa alergik na mleko in mlečne izdelke user posted image user posted image .

Uf, bučka, kar tri kile in to brez telovadbe! Jaz bi tudi :) Pa bo teba kaj naredit, ne samo hoteti:)

termometer - jaz se še vedno najbolj zanašam na staro varianto - na živo srebro. Sem kupila digitalnega, se meri na čelu ali pod pazduho, pa sem ga šla vrnit nazaj, ker nam je vsem kazal vročino (in to vsakič drugačno), čeprav takrat ni bil nihče bolan.

Rumena, pridna si z učenjem. Pri malih otrocih je to kar podvig.

Pikica, Pia, upam, ste kaj bolje. Grozno je, ko so otroci bolani. Ko bi vse to nase sprejel, če bi lahko...

Lahko noč vsem, pa upam da mi rata kej prej se naslednjič oglasit. Me čas tako baše...

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1579
   RE: Oktobrčki 2016
23.2.2018 12:16:11   
nastja1
dansas o potem pa vse pohvale kostumografki če so take lepe nagrade pobrale punce user posted image to pa lepo da še hodijo otroci po hišah. pri nas ni bilo nič.. samo en sosed je prišel user posted image
ojoj potem si pa imela pestro s toliko otrok. user posted image
uh upam da se čim prej pozdravite user posted image
a malega reveža bote kar pustili v hiši ko se bote sankali user posted image ja sej vem kako je.. naš isto.. ni šans da se bi sankal..
upam ja da bom še kaj v NM, da se dobimo še na kaki kavici.. samo zdej ko je sneg pa če bo res tak hud mraz kot pravijo, bomo kar doma. user posted image haha ja tud naš ma tak trebušček.. pujski mali user posted image joo ko sm vidla tisto malo štručko še ne 3kg težko.. pa prstke.. ii sem že bolj nestrpna da minejo že te 3 tedni user posted image

mi gre pa že tako na živce, glih sedaj ko bi si morala po hiši še malo generalno pospravit pa počistit okna, zavese, dokler pride dojenčica... pa tud da bi malo počinla.. moj dela cele dneve/noči.. zadnič je mogel kar 16 ur delat.. danes spet 12h... a mali T bi bil zunaj, če je pa ob meni ko pospravlam.. na eni strani sobi ko pospravljam, na drugi strani on razmeta.. user posted image

punce kako pa kaj vaši spijo? se še veliko zbujajo? T se zbudi 2-3x na noč (mislim da mu zobki ne dajo spat ker mu zdej štirke rinejo vn), ob pol 7h pa pokonci... se je že vmirlo, je lepo spal.. zdej pa spet.. user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1580
   RE: Oktobrčki 2016
24.2.2018 20:28:31   
Pia*
Da se še mi2 hitro pofočkava.

Sva zopet doma. Pia ima laringitis. Prav žalostna sem. Iz začetka pljučnice pri Pii nam gre vse narobe. Kasneje sem jaz obležala s plučnico. Mislim, da še nikoli nisem imela 39vročine. Dobesedno me je položilo v posteljo za celi teden. Ko sem bila vsaj malo bolje, mi ponoci zakuha pia+ grozen kašelj. Pocakam 1dan in seveda stalno slabse. V petek kličem in sibava do zdravnice. Naročeni ob 9h. Domov prišli ob 13h. V laboratoriju so imeli tako guzvo. Ko sva pa prisli nazaj do P, pa se tam polna cakalnica. Prav na jok mi je ze slo. Komaj sem jo se drzala v narocju. Vsa sitna, ker je bila njena ura za spanje ze 5x mimo. Ko sva prisli domov, sva obe padli v posteljo in zaspali za 2ure.
Sedaj imava poleg vseh zdravil se pumpico in nastavek. Celi projekt imamo, da drzi masko na ustih!
Komaj cakam pomlad in konec z vsemi bacili.

Ceprav je bolna je se vedno nagajiva. Vceraj je moj mobitel plaval v straniscni skoljki, dan prej pa njene copate, zemlja in neke kocke!!
Tasca je prejsni teden iz smeti potegnila neko pojoco zadevo. Ni konca traparijam.
Danes mi je sel moj kupiti nov mobitel. In se moram prav navaditi, da ga odlagam na omaro, ker ce je na mizi, kavcu spleza in ga doseze. Potem se pa dere lalala ( pomoje ze celi mesec poslusamo toncek baloncek in ringaraja- tukaj je potrebno se plesati in se na koncu vrsti na rit, kar mi se gre ampak pobiranje je pa ratalo mal tezje).

Hrana sploh nam zgublala besed. Podn! Celi ljubi dan kuham, da poje vse skupaj nic. Ko pa je skuta, jogurt ali pa da puding skuham je pa glavna pri mizi. Jemo glih 5jedi za kosilo. No jemo, ce imamo dober dan in to zelo dober dan.
Sva ji pa toust zadnjic naredila in je zmazala celega.
Ko sem zbolela, ji ga je moj "talent" od desca naredil za kosilo, ker pac ni hotla zelenjavne juhe jesti. Poleg tega je pa dobila se marsi kaj kar mami ne dovoli, ce se ne poje kosilo. ( piskot, smokiji)

Kako je pa kaj pri vas v vrtcih z zneskom, ce otroka ni? Ker, ko jaz pogledam poloznico od vrtca imam obcutek, da je pia se za vikend tam. Podn! Vseeno, ce mi tistih centov za malico sploh ne odbijejo.

Nastja ti bi okna cistila? Jaz mislim, da je bolje ce pocivas. Okna so zadnja skrb.
Mi ponoci se kar spimo. Kdaj se zbudi pa isce dudo ( to bomo tudi nekaj morali kmalu narediti ampak sploh ne vem kako pristopit). Sedaj, ko je bolana je pa veckrat na noc budnica. Tko, da zjutri sem ko zombi, ki ga na glavo vlece. Se kdaj kar vlezem zraven nje ko kuha in malo zaprem oci. ( dokler me ne opazi in mi pride odpret oci in rece dannnnn- clovek niti jezen ne more biti, ko so pa tko lustni)

< Sporočilo je popravil Pia* -- 24.2.2018 20:33:13 >

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1581
   RE: Oktobrčki 2016
27.2.2018 22:37:22   
Ribica **
Uf, Pia, imate pestro. Upam, da sta zdaj že lahko končali z ventolinom in da gre zdravje na bolje. Moja E postavlja rekord, 12 dni zapored je zdržala v vrtcu user posted image No, 11, če odštejem stavko, ko sem jo imela doma, do zdaj smo imeli novembrski rekord 10 dni. Zaenkrat ji je šele danes začelo iz nosa tečt, je pa precej polna skupina, je malo bolnih.
Aja, kar se tiče inhalacij, pumpice - mi smo se kar borili z inhalacijami, tačas je gledala risanke ali pa sem ji brala knjige, ki jih lahko gleda le pod nadzorom (Pikije z zavihki, jih je trgala, če je sama gledala), za ventolin se je pa najprej upirala, na koncu si je pa že sama masko gor dajala. Kakor jo piči.

A ima katera izkušnje z jokom po vrtcu? Odkar je spet nazaj v vrtcu po mesecu in pol, je spet jok zjutraj, po poti in v garderobi, ko jo predam vzgojiteljici, ne joče, se stisne k eni ali drugi, nasploh se še vedno precej crklja in bolj malo igra. Skratka, ko pridem jaz iz službe, je eno uro joka in stoka, skoz visi na meni, nič ne morem brez nje. Zadnje dva dni je tega joka še več, danes že v garderobi, ko sta odhajala iz vrtca. A to kdaj mine? Razumem, da mora dat ven vse frustracije, ko končno pride do mame, ampak je že malce nadležno. Ne pomaga preusmerjanje pozornosti, crkljanje začasno, kreg ipd. Danes sem jo po dolgem času vzela s seboj v BTC, to je cel žur, ker je tako poredko v trgovinah (razen Hoferja, sam ta je dolgočasen user posted image Potem smo šli pa še v Lidl, je po celem Lidlu hodila po svoje, brigalo jo je, kje sva midva. Ena gospa jo je za roke prijela in ji nekaj govorila v nerazumljivem jeziku, mi je šlo kar malo na živce - pusti mojega otroka pri miru, saj ga imam pod kontrolo, itak te pa ne razume user posted image

Se mi zdi, da ste o spanju pisale - začela je manj spat, zdaj se zbuja ob sedmih zjutraj, ko imava budilko, en tedne prej je pa vstajala ob 6:20, kar je za nas sredi noči, ker sem jo še januarja ob 7:30-8 vlekla iz postelje, da je šla k babici v varstvo. Zdaj pa zvečer zaspi med 20. in 20.30, vstane ob sedmih, čez dan pa spi uro in pol do dve, prej je pa v vrtcu po tri ure. Ponoči se še vedno zbuja, največ se zbuja tekom večera, tam do polnoči, enih zjutraj, okrog 3h prileze k meni, včasih jo dam nazaj v njeno posteljo, včasih spi pri meni. Ko vstajam zaradi psa (hrana, dvig na posteljo), jo pogosto najdem zraven sebe, pa sploh ne vem, kdaj je prišla. Tako da če že slučajno mala spi brez zbujanja, prejšnji teden je spala od polnoči do 6:30, mi itak pes teži, tako da ne spim že enih sedem let.

Dansas, bravo za pustne kostume! user posted image Jaz jih imam še vedno v košari za perilo na mojem balkonu zmetane, jih moram pospravit, ampak se mi ne da, ker je moje krilo čisto pomečkano (til) in še krila zavzamejo kar dost prostora. Bom naslednjič, ko bom v pospravljalnem načinu. user posted image

Nastja, se kaj dogaja? Včeraj je moja prijateljica rodila še eno punčko, iii, kako je mini. Jaz bi tudiii. user posted image Je imela rok na moj RD, pa je dva dni zamujala. Smo se pa še uspeli videt v nedeljo popoldne, ponoči je šla pa rodit. Imate pa krasno, krasno zimsko pravljico na Dolenjskem, tu pri nas je ena sama žalost, samo mrzlo in vse umazano po tleh od napol stopljenega snega, ostankov snega in pasjih drekov.

Jaz imam precej pestro v službi, ne dohajam vsega tempa, utrujena sem od dela čez vikend itd. Ko bom pa lahko imela dopust, bo pa odjuga. user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1582
   RE: Oktobrčki 2016
27.2.2018 22:39:19   
Ribica **
Hrana - zaenkrat je še več ali manj vse. Pia, za vrtec pa odštejejo 0,56 € na dan za prehrano, če otroka ni. Zdaj, ko sem jo imela pa en mesec in pol doma, smo pa uveljavljali rezervacijo, je potem 30 % cene. Preveri, če je kaka taka možnost pri vas, verjetno jo boš imela še en čas doma, da pride k sebi po pljučnici in laringitisu? V LJ lahko dva meseca v koledarskem letu koristiš rezervacijo, poletno od 1.6. do 30.9., ostalo pa mora biti zdravstvena . pediater napiše potrdilo, pa pošlješ vlogo na občino, večinoma vse odobrijo.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1583
   RE: Oktobrčki 2016
28.2.2018 21:16:54   
dansas
Uf, kako je mrrrzloooo user posted image Pa snega imamo polno. Zdaj je res lepo, ko je severni, tak lahek. Škripje pod nogami, ko hodiš po njem. Se mi zdi, da ga že leta ni bilo toliko. Ko je pa tašča prišla na obisk, je pa rekla, da sploh ni ne vem kaj snega pri nas. Da pri njih na Štajerskem ga je vsaj še 1x toliko user posted image .

Ribica, pri nas ne odbijejo toliko za kosilo, če jih ni v vrtcu. Se mi zdi, da odbijejo samo par centkov. Mogoče je odvisno v katerem plačilnem razredu si?
Jok je pri nas po vrtcu samo, če je mama zraven (no, pa niti ne več toliko). Ampak včasih je pa res za pop... Pridem domov, vesela, ker bom videla svoje sončke. Potem se pa po meni meče in se dere, skratka driskica user posted image Zatem mi pa še moj reče, da dokler jaz nisem prišla, je bil ko angelček - nasmejan in srečen... Mu rečem, da zgleda da bi bilo bolje, če ne bi prišla domov?! (To pa ne...) user posted image
Sem pred kratkim brala naš nosečniški forum, tam okrog tretjega meseca nosečnosti. Sodelavka se je odločala med amnio in h. resicami in me je zanimalo, kaj sva se me takrat pogovarjale, predvsem, kako izkušnjo si ti, Ribica, imela. Glede na to, da sem jaz dala amnio čez, ji o horio. resicah nisem znala nič pametnega povedati... In se mi je kar malo milo storilo, ko sem brala o trebuščkih (sem kar nekaj časa brala, preden sem našla, kar sem iskala). Tako, da Nastji kar malo zavidam trebušček in brce in skorajšnji prihod novega člana user posted image . Po drugi strani pa ne user posted image Če me razumete user posted image Ipak jih imam že 4 user posted image

Joj, Pia, tvoje objave kar z rahlim strahom preberem, če ste vsi v redu... Vam iz srca privoščim, da bi se vas bolezni na daleč ognile user posted image (No, saj nam vsem to želim user posted image )

Danes se nimam h komu stisniti, da bi se malo pogrela. So vsi, razen naju s S, šli na počitnice k babici. K S se pa ne morem (ponoči) stiskati, ker potem lump ne spi.


< Sporočilo je popravil dansas -- 28.2.2018 21:19:36 >

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1584
   RE: Oktobrčki 2016
1.3.2018 13:08:21   
pikica 4
mraz je res pritisnil, midve sva od ponedeljka notri, čakam nedeljo ko bo topleje naslednji teden pa zopet poslabšanje dež. snega je pri nas tudi še dovolj.

pia ja vedno je guzva pri zdravnikih. pri nas je sreča vsaj to da ni treba v laboratorij ampak kar sestra kri vzame in odnesse v laboratorij in gredo otroci preko vrste. pri nas je bil dolga leta nazaj samo en pediater in obcasno so pomagali se je čakalo po več ur. upam da sta bolje. imam enake probleme z mobitelom jaz sem jo pa v bolnici navadila na mobitel in sedaj samo da je en na mobitelu ona želi pesmice in zraven pleše. stranišče imam pa na varnem za ograjo. mah ja hrana vsak dan skuham nekaj drugega ona pa vsak dan iz juhe pobere smo korenje popije malo juhe, ostalo pa razen makaronov ona nebi...upam da jo mine tekom časa ko bo okrevala. ja moški se znajdejo in naredijo tisto kar znajouser posted image saj je povsod isto. znesek vrtca se meni zniža za par evrou.

trma če sem bila še pred meseci srečna da ne vem kaj je to je sedaj presegla moje meje me spravi do joka. se meče po tleh z nogam cepeta v leže po tleh, tisti kričeči glas...ni da ni, fantje so bili veliko bolj preprosti. pa samo meni, mojemu sploh ne, pravi da je vedno pridna pri nemu, da se sama igra..., pri meni pa ima same zahteve..., kako je pri vas?

nastja spočij si tele par tednov še, pusti hišo. spanje pri moji upam da se je zaradi bolezni večkrat na noč prebujala, sedaj se zbudi enkrat ampak se jaz kar potuhnem, pa sama zaspi nazaj jaz jo ko ona že spi samo še pokrijem. če me sliš je konc, ne odneha.

dansas super za maškare, si dobro sešila.

bučka super za hujšanje. bo sedaj upam da počasi lepše vreme pa bos bolj v pogonu pa bojo kile kar letele. eh naša ima mislim da 10 zob pa jabka še kar ne more pohrustat.

midve sva še marca doma, pa me zanima ali bo katera cepila za klopni meningitis? jaz jo mislim konec meseca, mi smo res veliko na prostem.


(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1585
   RE: Oktobrčki 2016
1.3.2018 16:10:28   
Ribica **
O, pikica, dobro da si spomnila za KME, mi smo vsi cepljeni, bi bilo dobro tudi malo cepit, ja. Sam aprila je še redno cepljenje.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1586
   RE: Oktobrčki 2016
3.3.2018 22:53:17   
rumena1
Da se na hitro pofočkam, ker se mi že spi za znoret.

Dobila sem službo, začnem v pon. Imam pa srečo, ker sem lahko vzela polovičko. Se mi bo izšlo še z učenjem, in da opravim izpite. Začenjam pa že ob 7.00, s tem, da imam do dela 35 min vožnje. Lubi bog, jaz takrat večkrat šele nazaj zaspim, ker s tamalo dežurava. Se pa veselim dela in spremembe. Mala gre v pon v vrtec. Uvajal bo ata, na srečo. Upam, da se bo dobro držala, bo pa kar šok za njo, ker je navajena biti ves čas ob meni in se kar boji drugih ljudi. držim pesti. Predvsem zaradi zdravja.

Naša, v nasprotju skoraj z vsemi vašimi sončki, obožuje sneg. Najraje gazi po celem snegu, sanke so ji super. Sama sreča, da je mraz vsaj malo popustil, da smo lahko spet zunaj.

S spanjem čez dan se lovimo, včashi spi 2x, če imam srečo enkrat. Ponoči se še vedno veliko zbuja 3x zagotovo, koliko pa potem bediva vmes pa odvisno predvsem koliko jo srbi koža in se praska.

Nastja srečno do konca nosečnosti, vsem ostalim pa veliko zdravja vsem otročkom in veliko spanja in potrpljenja z malimi škrati. Kako znajo biti skoraj v isti sapi tako neskončno prisrčni, kot tudi driskasti (dansas sem uporabila kar tvoj izraz)user posted image . Je moja bivša sodelavka dobro opisala enega izmed otrok v skupini "tako je prisrčen, da bi ga lahk kar pojedla, no potem pa mi je žal, da ga nisemuser posted image . Ta izjava mi je res dobra.

Mam v pon izpit in moram še nekaj predelat, ata jutri ves dan delajo.
Javite se še kaj. Od mene je danes to vse, nima energije za komentarje za nazaj.Aha Dansas kapo dol, da vse kostume in nagrade tvojih punc. Meni se včasih še gumba ne da zašituser posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1587
   RE: Oktobrčki 2016
4.3.2018 21:40:26   
nastja1
živijo punce kako ste?

pia ojoj pri vas pa res nikdar mira user posted image če ne drugo, imaš pa nov telefonuser posted image upam da se vam hrana čim prej uredi...
sm uspela očistit okna, samo imam tist kercher sesalec za okna pa je potem lahko in hitro očiščeno. včasih sem več kot 1 uro čistla okna po hiši, sedaj max 30min user posted image

ribica upam da E čim prej mine ta jok.. user posted image joooj kako gre tudi meni to na živce ko se sprehajamo po trgovini pa mu kar neke tete nekaj govorijo, revež pa samo bejži od njih user posted image
ah jaz vsak dan mislim da bom že kam morala iti.. vse nekaj špika, boli, malo pa tako brca za znoret da me že vse boli.. T pol toliko ni brcal.. user posted image včeraj sem se kar morala vstat iz postlje pa se malo po hodniku sprehajat da bi nehala tako noret.. še malo pa bom že pogrešala brcike mislim user posted image

dansas smo bili v soboto v qulandiji, smo ši malemu nek traktor na pedala kupit.. ojoj res imate snega več kot mi..
ja sej je res lepo čutit brcike.. samo ko me sedaj že čisto vsak korak boli ko ga naredim.. zjutraj ko se morem vstat iz postelje mi grejo kar solze zaradi teh varic.. bedno res user posted image

pikica uh taka trma je bila pri nas nekaj časa.. pa sem ga na vsak način hotela pomirit ampak dokler ni dobil kaj je želel je bilo groza.. sedaj ko se tako razjezi al se trma.. grem samo stran pa naj kriči koliko želi.. čez kakšno minuto se sprijazni da nemore vsega dobit in je mir user posted image o lepo imate spanje urejeno. user posted image hm.. dobro da si omenila to cepljenje.. bom vprašala P naslednji mesec ko bo še redno cepljenje.. ampak mislim da bomo kar dali cepit ja..

rumena super za službo čestitkeuser posted image uh to ti pa bo naporno.. slućba, izpiti, družina...user posted image
haha ta izjava res zmaga user posted image
vso srečo jutri na izpitu user posted image

jaz sem pa morala prejšni teden v bolnišnico na CTG ker moja G ni delala in me je gor poslala.. mi je kar prav prišlo da sem vprašala še za drugo mnenje glede teh krčnih žil na mednožju.. pa je rekla G da takoj ko rodim in potem še eno 2 tedna da si bom dajala inekcije proti strdkom.. in da se tudi sedaj ne smem preveč naprezat ker da se v teh žilah kri dlje časa zadržuje in rado nastanejo strdki in da naj počiva da se ne kateri projde po žili user posted image me je čisto prestrašila, je rekla da če mi bo noga zatekla, če bom težje dihala, morem takoj na urgenco user posted image .. že kar komaj čakam porod da se tega rešim..
imam pa sedaj v sredo zopet CTG pa bomo videli.. rekla je tudi da mam malo manj plodovnice..

punce mirno noč.

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1588
   RE: Oktobrčki 2016
5.3.2018 15:53:32   
nastja1
na hitro... Danes 8.30 je na,svet prišla naša mala Evelin. Težka 2760 in dolga 48. Začelo se je ob 1h zjutraj. Moj me je ob 5h peljal v bolnišnico..popadki na 4min. Ko
Je pa prišel zdravnik da me pogleda pa vidi da se mala obrnla na ritko. Potem pa še moja G ni vpisla vseh izvidov ki jih rabjo ob lokalni anasteziji tako da so me dali na carski rez z splošno anastezijo. Sm
Jokala ko dež ko nism naravno potem sem pa še vse prespala.je pa mala čisto podobna svojemu atku, edino laske ima bolj
Skodrane po meni. Vse pa tako hudičevko boli. Se še kaj oglasim ko bom pri moči 🙂

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1589
   RE: Oktobrčki 2016
5.3.2018 15:56:19   
Ribica **
Ooo, Nastja, čestitke! Se mi je kar zdelo, da bo takšna lepa novička. Za CR te pa razumem, ampak zdaj pa 6 tednov RES POČIVAJ!!! Da ne bi kuhala prve tri tedne, pa okna pomivala ipd, niso heci to.
Veselo crkljanje z vašim drobižkom ❤

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1590
   RE: Oktobrčki 2016
5.3.2018 19:44:29   
Malinca07
Nastja, iskrene cestitke za malega drobizeka in cudovito ime! :) Cimprej okrevaj, in tak kot je napisala Ribica, POCIVAJ!

Kaj vec pa drugic..sem totalno unicena, zbolela, in se v telefon komi gledam. Sm veckrat bola kot moja E.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1591
   RE: Oktobrčki 2016
5.3.2018 20:20:47   
bucka*
Nastja, cestitke!!!

Vse najlepse vasi druzinici,veliko crkljanja in precudovitih prvih trenutkov s princesko.

Ti pa, kot so predhodnice napisale... se pusti kar lep cas drugim pedenat :-)

user posted image

user posted image

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1592
   RE: Oktobrčki 2016
5.3.2018 20:30:09   
dansas
Nastja, še enkrat čestitke user posted image user posted image user posted image

Zaradi CR se pa nikar ne sekiraj... Verjamem, da na psiho udari, ker si predstavljaš, kako boš rodila in in to ni ravno na 1. mestu. Tega si pač nihče ne želi, samo hvala bogu, da CR obstaja... Držim pesti, da bo čim hitrejše okrevanje. Poslušaj Ribico, ki ga je dala skozi - počivaj, počivaj, počivaj. Da ne bi slučajno T dvigovala!

Kdaj si pa imela PDP? Si (veliko) pred rokom rodila? Ker je punčka bolj mičkena. No, samo, glede na to, da si imela dieto in majčken trebušček, bo pa ravno prav velika user posted image

Mirno, mirno noč vama želim (in čim tišje cimre user posted image )

Ne vem kako je z obiski, če jih sploh dovolijo in če si jih sploh želiš... Če ti pa slučajno pašejo obiski, ko prideš malo k sebi, pa z veseljem pridem malo požgečkat malo Evelin user posted image


Malinca, tebi pa želim čimprejšnje okrevanje... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1593
   RE: Oktobrčki 2016
5.3.2018 21:04:24   
pikica 4
nastja iskrene čestitke ob rojstvu male evelin.

lepo ime ste izbrali.

si prijetno presenetila, si mi priklicala moje spomine nazaj.

kot so že napisale počivaj.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1594
   RE: Oktobrčki 2016
5.3.2018 23:59:57   
Ribica **
Dansas, ne velja male štručke crkljat user posted image Joooj, jaz komaj čakam, da bo neko spodobno odboje mimo, da gremo k prijateljici na obisk. Danes nam je poslala slikco, ko ima en teden. Kar čez slikco bi jo malo pocrkljala, vidim, da me tole dojenčkasto obdobje še vedno/že spet precej daje, pa sem na KT user posted image
Ahh, pride tudi moj čas prav kmalu.

Malinca, da nisi tudi ti noseča in malce manj odporna? user posted image

Pri nas spet sneži kot za stavo, me zanima, če bo sneg zdržal kaj več kot tri ure zjutraj.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1595
   RE: Oktobrčki 2016
6.3.2018 1:39:34   
nastja1

O punce hvala za lepe želje. Ja sej je moj reku da bo probu v službi dobit čim več fraj da bo on doma kuhal in bil z malim da bom jz počivala. Uh me je lepo presenetil 😁
Dansas veš kako bi si želela malo družbe da bi prišla samo so obiski omejeni, samo mož (niti otrok prvi ne) lahko pride samo za 30min. In je glih popoldne ena skus huda
Sestra v smeni in kr štopa kdaj pridejo obiski in jih hitro pošiba domov ko mine 30min ☹
Še ko me je moj pelu v bolnišnico sm mu rekla da upam da boš kaj priletela okrog ker bi pasalo družbe.. Pa s tega nič ☹
Pdp sm pa imela 17.3. Ja je kr majhna. Teo je bil 3360g in se mi Evelin zdi tak drobižek z njenimi 2760g 😁
Joj ta skus jezna sestra je prej prišla v sobo in rekla ajmo ajmo morš se vstat 6ur je mimo. Oo marija pomagii sm mislila da mi je trebuh razparalo ko mi je pomagala de dvignit.
A to je stalna praksa da se morš sprehodit po 6urah? A od narkoze pa cel dan nisem prišla k sebi.. 😕
Je pa Evelin zaspanček.. Papca na 4-5uric. Je rekla da dns je nerabim nič budit za jest da lhk da je še ona tud od narkoze zaspana.
So me pa anesteziologi presenetili.. Je bila ena ženska... Vse mi obrazložila, vsak korak govorila posebaj kaj mi bojo naredili tudi sproti. Res da sm jih sm prosila da
Naj bo Evelin zdrava, me je pa tako bilo strah da ni za opisat.
Prej pa zvečer pride ena zdravnica na viziti in mi reče da zakaj nisem šla vsej probat rodit z ritko naprej in me gledala glih tk ko da sem to hotela na cr. Pa sm ji rekla
Da mi je ginekolog v porodni (dansas Šekoranja je bil verjetno poznaš) odsvetoval ker da je zelo rizično.. Pa je rekla ja da če cr pa ni rizičen. Meni je bilo tako hudo ker
Sem res hotela naravno... Pol pa berem na internetu da se tako z ritko rodi samo 3% otrok, da v večini primerov delajo poleg tega da ti presredek 100% razrežejo
Potem še urgentni cr ker da se glavica rada zatakne ob kost ali pa se popkovnina preščipne in pride do pomanjkanja kisika dojenčici
.. Ma nevem, moj je reku da smo se prav odločili, čeprav mi kr Neda mira kk me je ta zdravnica gledla ko da sm mutasta... ☹

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1596
   RE: Oktobrčki 2016
6.3.2018 8:27:44   
Sofie

Malo se bom vmešala v vašo temo.

Nastja najprej čestitke. Kar se tiče CR se je porodničar odločil tako kot je mislil da je najbolje za vaju. Ni važno kaj pravi druga zdravnica. Nje ni bilo tam. Ko so meni povedali da bo CR sem jokala kot dež.

Zdej pa pomemben nasvet. Vzami vse kar ti dajo proti bolečinam. Ker ko se enkrat razboli je hudo. Ni vredno. Jaz sem bila res hitro ok, držim pesti da bo pri tebi enako. Pa kot je Ribica napisala...počivaj.

Aja to da vstaneš po 6h je normalna praksa. Vsakič bo lažje.


(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1597
   RE: Oktobrčki 2016
6.3.2018 8:52:36   
bucka*
Jutro!

Nastja, se strinjam s sofie. To, da je zdravnica komentirala kolegovo odlocitev je skrajno nestrokovno. Naj njega vprasa, ce jo ze zanima. Kaj pa ves, lahko da imata osebne zamere ali kaj, ni pa prav, da te je cisto nepotrebno vznemirila. Tudi jaz verjamem, da je bila odlocitev v tistem trenutku prava. Lahko bi se matrala se ure, pa bi bil rezultat na koncu po vseh mukah vseeno CR. Zdravo, lepo strucko imas v rokah, to je vse, kar je vazno!

Drugace sem pa zelela komentirat vrtec se za nazaj... pri nas ni tako strogo, kot pri vas v ljubljani ribica. Pri nas lahko, ce je otrok cel mesec doma (od prvega do zadnjega v mesecu), dobis zdravnisko potrdilo da je bil bolan in v tem primeru vrtca ne placas nic! Nihce ne preverja in komplicira. Pikica, kako je pri vas? Pia, ti se tudi pozanimaj. Ce manjka en teden do celega meseca, se potem splaca se tist teden imet otroka doma, pa vsaj stroskov nimas. Tako sem imela jaz starejsega doma 5 mesecev, ko je bla E dojencek :-) za malico pa mislim da odstejejo priblizno 30, 40 centov za dan.

Malinca, pozdravi se, Pia vidve pa tudi upam da sta ze bolje!

Rumena, super za sluzbo! Vidis kako deluje moc misli, ko se odlocis da bos nekaj spremenil v svojem zivljenju in vlozis energijo v to! Cestitam! Pa tud to mi je vsec, da ne bos ti puncke uvajala, da se bo vsaj uvedla kot se mora (ne da bi tebe izkoriscali zraven)

Jaz cakam vpisne dni, da potem jeseni tudi naso frajlo damo malo med otroke. Bo pasalo kaksno tiho, mirno jutro :-P

Zunaj je spet sneg, cist vsak dan ga cistim z avta zjutraj, za naprej se bo pa baje vse stopilo. To bo veselica :-) uzivajte!

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1598
   RE: Oktobrčki 2016
6.3.2018 8:55:56   
nastja1
Sofie hvala. Tudi jaz sem tako jokala ker sem bila z vsakim popadkom bolj vesela da bo šlo vse naravno kot pri prvem.. No pa žal.. ☹
Proti bolečinam me pa nihče nič ne vpraša, sm sestre hodijo notr pa vn pa menjavajo infuzije 😁
Vprašala bi še, koliko časa pa rabijo te šivi da odpadejo?
No sej kot si rekla, res je lažje vsakič ko se vstaneš.. Sm se danes že prizibala do tuša sama da sm se malo stuširala. 😊
Pa sm mislila da po cr ostaneš dlje v P. Meni je rekla da 3-4 dni če je vse ok. 🙂
Sej komaj čakam da pridem domov k mojemu malemu lumpu ga tako pogrešam ko nesme prir na obisk, samo pa nočem da se pa doma kaj začne komplicirat al pa
Gnojit...
Hjoj ko pa mi da v žilo za krčenje maternice.. Uh to pa boli 🙂

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1599
   RE: Oktobrčki 2016
6.3.2018 9:02:59   
nastja1
Sofie hvala. Tudi jaz sem jokala kot dež, ker dokler nism izvedela za cr sem bila z vsakim popadkom bolj vesela da bo šlo vse naravno kot pri teu, pa žal.. ☹
Ma ja, nevem zakaj me je tk čudno gledala, tudi anasteziologinja je rekla da je to pri njih normalna praksa da se gre na cr kot pa rodi na ritko..
Ja maš pa prav, večkrat ko se vstanem, lažje je. Sem se že uspela sama prizibat do tuša da sm se stuširala.
Ja zdej bom pa res morala doma počivat..mislim da še nikdar nism bila tako odvisna od partnerja ampak se bo mogel navadit zdej par tednov🙂
Vprašala bi še, koliko časa pa rabijo da odpadejo šivi?
Sm mislila da si po cr kaj dost dlje v bolnišnici. So mi rekli da 3-4dni, tako da bom v četrtek vrjetno že doma.
Glede teh protibolečinskim infuzijam me sploh nihče nič ne vpraša.. Samo enkrt mi dajo proti bolečinam, drugič navadno infuzijo... In to menjajo cel dan. 😀

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?