|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
17.4.2018 13:51:37   
pikica 4
pozdravljene,

super vreme ga vse pridno koristimo. no pri nas je malo mešano s padavinami, pa malo še sneg z gora zahladi.

moja N je zdržala 8 dni v vrtcu sledil pa je virusni laringitis, je bila vsa zabasana v petek zjutraj ko se je zbudila ampak se je v dveh urah normaliziralo, drugače bi jo pa peljala, lajajoč kašelj pa je ostal do nedelje, ampak vse blago. sem vesela. v vrtcu vsi zdravi vsi prisotni naša pa je zaačela spet pobirat. je bila prvič v kosu toliko v vrtcu mislim da je bila najdlje 3 dni. jutri gre zopet v vrtec pa upam na najbolje.

nastja VSE NAJBOLJŠEuser posted image user posted image želim ti sreče in zdravja ter prespane noči.
jaz sem ji dajala waya d3, ne vem če sem prav napisal. pridna punca je že veliko zrasla. ja jaz moram tudi še namontirat tale stol na kolo. ga imam še od fantov nekje, moram preverit v kakšnem stanju je. super da si okrevala. se vidi da imaš veliko dela kile kar letijo.

ko so imeli v bc -15 na vse s kolesi sem kupila tricikel. in N itak se mi napenja notri in stoji protestira dobro da so pasovi da ne more nič. ampak sem jo ignorirala, pot katero sem imela za narediti sem naredila pa se je umirila ter potrpela.

user posted image

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
   RE: Oktobrčki 2016
17.4.2018 22:49:48   
dansas
Uf, sem šla gledat kdaj sem se nazadnje oglasila na forumu, pa vidim, da sem mrknila za skoraj cel mesec! Sej vem, da me dolgo ni bilo tukaj, samo kako se čas hitro obrne! Še malo pa bo tukaj maj, pa konec šole in počitnice in bodo šolarke še en razred več, S pa že 2 leti!

Nastja, vse najboljše! user posted image user posted image user posted image user posted image Ti praviš, da si ŽE 25 let stara, jaz pa pravim: Kje je že to?! user posted image
Ma s temi kapljicami imam jaz take izkušnje, da niti niso nek povzročitelj krčev. Če ima otrok krče, jih bo imel, pa če daješ kapljice od plive, waja kapljice, kaj drugega ali pa celo nič! Krče pozdravi samo čas in nič drugega. Vsaj jaz sem imela tak občutek.
Nastja, ti si pa že tako aktivna? Te še kaj boli rana?

Jaz sem tudi imela prejšnji teden bolniško. Najprej je bila starejša bolna, potem pa še S. Neka viroza očitno. Ni ga toliko zdelalo, da bi čisto obležal, ampak samo toliko da je bil siten ko user posted image pa stalno sva mogla noter bit user posted image , tako je je bilo kar težko zdržat. Stanovanje mi je na glavo postavil, umirile so ga edino otroške pesmice, ki sem jih na youtubu naštimala (če še enkrat slišim ko, ko, ko od Čukov, se mi bo čisto odkokodakalo user posted image !) Tako, da sva šla kdaj tudi ven, če že ni imel vročine in ni pihalo/deževalo/bilo premrzlo. On pa obožuje tricikel in bi se stalno vozil. Mu je pa tudi grozno všeč metla(!) - ta hip je to njegova najljubša zunanja igrača. To so grozni protesti, če mu jo hočem vzeti. Pa ne dela nič drugega, kot hodi naokrog z njo user posted image . Upam, da se ga bo to še kaj držalo, ko bo malo starejši in bo dejansko lahko tudi kaj koristi od tega user posted image

Pia, kako ste pri vas? Kaj bolje?

Pikica, vi pa tudi nimate sreče s temi boleznimi! Očitno rabi N svoj čas, da pridobi na odpornosti.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1652
   RE: Oktobrčki 2016
17.4.2018 23:23:12   
Ribica **
Sem hotela napisat dobro jutro, je čas, da se spakiram spat user posted image Ampak moram biti še 45 min pokonci, ker dobi E ob polnoči dozo ventolina. Tudi ona ima spet bronhiolitis oz nekaj podobnega, sva bili v petek pri dr. popoldne, je spet težko dihala + nizko saturacijo je imela. Ventolin je seveda takoj pomagal, je mirno spala, edino zvečer dva oz. tri dni po hudiču ne zaspala, sem šla brat navodila in je lahko stranski učinek povečana aktivnost. user posted image Tako da ta teden bo doma pri babici, včeraj je bil mož doma, meni enostavno ne znese, v službi se mi samo nabira. V četrtek sem bila službeno odsotna do petka in seveda je takrat zakuhala, potem mi pa še mož reče, zakaj večkrat ne grem takole od doma, da bi bila ona dva z malo sama. No, zato, ker je vedno kaj + vse me počakam, doma in v službi.

Pia in Pikica, čim hitrejše okrevanje. Še malo, pa bomo ven iz teh bolezni. Čeprav pri nas gre res na bolje, zdaj nas je cepljenje iztirilo.
Je še kdo imel sistematski pri 18m? Mere od moje gospodične so 79 cm, 9,9 kg (domače tehtanje, tam so jo natehtali 9640 in komentirali, da je še kar pod težo, klasika) in 46 cm obseg glave. Sem vesela, da smo s cepljenji zaključili do šole, edino proti KME jo bom dala v jeseni cepit.

Sicer pa je kar pripravna za gospodinjska opravila, rada nosi smeti v koš, jo učim recikliranja user posted image , umazane cunje mi odnese v pralni stroj, namesto v koš s perilom, sesa, pometala bi tudi, če bi ji dala metlo itd. Psa objema, dojenčke okrog prenaša in čeblja vse sorte, samo besed še vedno ne kaj dosti. Močna volja/trma je še vedno ni zapustila, najbrž je to doživljenjsko. user posted image
,

NAstja, vse najboljše za rosnih 25! user posted image Zadnjič sem na službeni poti imela v avtu same mladenke, vse letnik 90-in-nekaj, sem se počutila prav staro! user posted image Za te se mi vedno zdi, da imajo lih tam ene 15 let šele. user posted image Pa sem jaz glih za glih še v 80. rojena, hehe.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1653
   RE: Oktobrčki 2016
20.4.2018 10:20:15   
Pupa88
Živijo punce,

Tudi meni očitno ne znese in je bilo zatišje na forumu.

Upam, da ste bolančki bolje..sej zdej bo/je pomlad pa upam da bo konec z virusi. MI smo kar pridno v vrtcu, od oktobra do danes je manjkala 13 dni.. tako da zaenkrat nam ker gre. Gre pa zelo rada tja, mi že po cesti govori kam moram zavit. Ko se parkirava pred vrtcem pa že skače in kriči v stolčku.

Midve sva danes opravili sistematiko pri 1,5l letu .. velika 83cm težka pa 10,2 kg... te kile so se nam kar ustavile odkar okrog tekamo. Ampak baje je ok. Je bila cepljena kar v obe noge naenkrat, sem jo cepila še za KME.

S kolesom se zdaj ko je lepo vreme vozimo okrog, uživa in čisto pri miru začuda sedi. Tudi tricikel je ok, ko se zmatra in ne more več peš. Zdej pa razmišljamo o nekem poganjalčku, na dve kolesi...samo se mi zdi še malo zgodaj...ne vem če ji bo šlo z ravnotežjem. Kakšne izkušnje katera?




(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1654
   RE: Oktobrčki 2016
20.4.2018 20:39:49   
Pia*
Hej.

Mi smo vredu ( sploh ne upam reci, da smo zdravi, ker prehitro dobim porcijo).

Nastja vse najboljse za 25 roj. Dan ( ulala kje je ze touser posted image ).
Sem vedela, da si zelo mlada ampak si me vseeno presenetila s številko.

Imam pa eno novico, ki me je danes resnicno razveselila.
Pia je dobila odobreno zdravljenje na Debelem rtiču.
Greva ze 21.maja za 14 dni. Vsaj nekje nas niso zavrnili.
Je mogoce katera ze bila?

Mi2 sva danes imeli merjenje in smo namerili 9,6 kg in 80cm. Cepili jo nismo, ker je prejsni dan dobila posip pikic in sva prestavili.
V ponedeljek greva se na bioresonanco, da preverim kaj bi to lahko bilo.
Namrec zdravnica napise kortike sedaj pa mazite otroka po celem telesu s tem strupom.

Pia je ratala pravi razgrajac. Sekundo ni na miru. Pleza mi povsod. Vsak dan eno zadevo prestavim.
Sta pa s psicko ratali pravi prijateljici. Ce se da hitro kaj uspicita, potem me pa obe gledata, kot da sem jaz trcena.

Smo pa v obdobju ati, ati in mi je bilo na zacetku kar hudo, ker sem bila vedno jaz. Sedaj mi pa rece " ne mami, ati dej". Je pa mami se vedno ponoci! Upam, da bo tudi tukaj kaj kmalu ati.user posted image . Ceprav kaze slabo.

Grem hitro malo pospravit ( celo hiso igrac imam). Od kar je Pia mobilna je groza. Zadnjic sem iz wc skoljke pobirala igrace, ki jih ima za kopanje.
Pa sem za sekundo se obrnila in rozo zalila, ko iz uzadja zaslisim "pljock".

Ali imajo vasi se dude? Mi2 sva se malo pogovarjala, da bi ji jo vzela sedaj, ko z zdravjem pride na zeleno vejo.

Pa za kahlico ali vasi povedo, da jih tisci? Meni pia za veliko potrebo pove prepozno, moram sama presoditi kdaj bo za malo jo pa veckrat posedem in se polula, vcasih dozivi neki preblisk in pokaze na kahlo. Na zacetku smo obrali sistem nagrajevanja in tako smo za voljo nagrade celi dan sedeli na kahli.

(odgovor članu Pupa88)
Neposredna povezava do sporočila: 1655
   RE: Oktobrčki 2016
20.4.2018 21:56:00   
Ribica **
Jaz sem šele danes sploh kupila kahlo, tako da ni še nič od tega. Včasih pokaže, da se je polulala, za kakanje vedno reče, da ni kakala, ker se noče previjat. user posted image Mi pa kaže na wc, da naj grem jaz lulat/kakat, nastavka se pa boji. Tudi wc papir mi ponuja za obrisat oz. me celo ona hoče (kar ni šans, seveda user posted image ). Bomo videli, se mi ne mudi nekaj s tem.

Pupa88, jaz sem ji kupila poganjalčka, ki je najprej trikolesnik, potem se pa v dvokolesnika spremeni. Dvokolesniki so od kakih dveh let naprej cca, kolikor sem brala po spletu. Saj če vtipkaš v google poganjalček, najdeš članke od ene spletne trgovine (pozabila, katere), kjer piše kaj, kako in zakaj. Moja ima kinderfeets tiny tots, ravno danes sva bili z njim zunaj, ampak je peš hitreje kot s kolesom, pa hitro obupa.

Dudo ima E še, ampak se skušava držati, da samo za spat oz. izjemoma, če je treba za tolažbo. Enako v vrtcu, edino zjutraj se je še nisva rešili v vrtcu, takrat jo nujno rabi, če ne kriči in joka, itak. Tam nekje okrog dveh let bi jo počasi skušala odvadit. Enostavno mi še vedno prinaša več prednosti kot pa slabosti.
Vidim, da sta s Pio spet nekje v podobnem rangu po teži in višini po uradnih meritvah, doma jo natehtam več. Upam, da vaga ne kaže več doma, ker potem res nočem vedet svojih pravih kil, hehe.

Aja, mama faza - spet/še vedno/ponovno smo tam, krokodilje solze, če me izgubi iz vidnega polja, da kam odhajam (ko dela traparije, sem pogrešljiva, a ne). Joka pa tudi, če očka gre ven in midve ostaneva doma, ampak če ni mame, je večja drama. Zdaj en dan sem jaz psa ven peljala in skelnila, da jo bom vsaj enkrat na teden, ker je res fino, ampak je otrok doma zaspal v joku in klicih mama, mama, pa še zbujala se je potem cel večer, tako da bom še razmislila. user posted image

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 20.4.2018 21:57:36 >

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
   RE: Oktobrčki 2016
20.4.2018 22:04:44   
bucka*
Juhu! Jst sem bla tud lenoba, pa sicer berem in spremljam skos, recem si, da bom pisala ko bo cas in potem je kar naenkrat prevec za napisat in potem se ne lotim.

No, zdaj sem se lotila :-)

Ribica, smejala sem se, ko si sprasevala kdaj bo tamalo minila neka faza, pa sem ti hotla odgovorit da itak sledijo zdej take in drugacne faze do ne vem kdaj. Pri stirih letih tavelik se ni zakljucil z njimi :-) pol si pa kasneje poslala drug post z drugimi tezavami in sem se prav narezala :-) pa ne iz privoscljivosti seveda :-)
Hvala za nasvet glede zivalskega vrta, smo bili, samo malo smo zaj****, ker smo sli v nedeljo in je blo noro guzve. Mi je pa ne maramo :-) bi mogli it med tednom.
Se en nasvet bi imela od tebe, a mas kej izkusenj s slikami za na torto? Hostije se jim rece, pa na smetano se jih da. Si to kdaj pocela?

Nastja, moj sinko ima rojstni dan en dan za tabo :-) vse najboljse!

Pia, vesela sem, da sta dobili debeli rtic, res si ga zasluzita! Jaz se nisem bila. Upam da se zdravlje postima, da bo zivljenje malo lazje...

Mi smo imeli kar sreco, razen ene viroze prejsnji teden, je bla puncka cisto zdrava. Se vedno pa trepetam pred naslednjo zimo, ko bo v vrtcu pobirala bacile :-)

Pikica, zdaj ko je zunaj lepo, bi se lahko spet kaj dobile?? Pa ko smo ze pri tem, a je katera za ponovno srecanje??? Mislite da bi nam lahko uspelo??

Ah ja, tocno to, kar sem slutila, vse sem pozabila, kar sem zelela napisat. Gotovo sledi se kaksen post :-)

Nasa puncka je tudi poredna in ne sme bit brez nadzora niti minuto. To obdobje je meni najtezje, tam nekje pri dveh letih mislim da je bilo potem lazje, ko tudi komunikacija bolke stece. Ja, stvari v skoljki, cunje iz predala, cevlje na mizo, posodo s hrano na tla, ni da ni...

Govor je bolj slab, vsi smo "ati", "apa" je pupa, vse kosmate zivali so "vovov", razen pes, ki pa ni nic user posted image in vse kar je pernato je "gaga" in vse kar je rumeno je "gaga". Dugace rece se "ajdi", kadar je risanka hajdi, potem je pa samo se "opa" in "o-o" in se zakljuci. Drugace podobno kot tvoja ribica, ceblja ful, pa z igrackami se ful pogovarja, pa krega jih, pa lupcka, ampak vse v nekem svojem jeziku :-)

Kar se tice prevoznih sredstev smo pri vozicku (se rada vozi, dela brum brum ko ga vidi), dobila sem tudi rabljen tricikel in je tudi pridna not, z raznimi poganjalcki se ji pa ne da ukvarjat, je prelena. Bi jo moral nekdo potiskat.
Dude bi se rada znebila, pa ji jo vsi drugi ful dajejo in je tezko, je ful navezana nanjo. Res se trudim, da bi bila samo za spat.
Kahlica je zabavna, ampak ne za lulat in kakat. Se enkrat ni nic spustila not. Ce jo vidim da jo tisci, jo hocem dat na kahlico, ampak mam obcutek da se zmede in potem ne kaka. Ceprav, kadar je pokakana v plenici vedno pove, da je "kaka"

So pa lustni sedaj, najlepsi :-) taki mali clovecki, pa sploh ne ves kaj vse ze vedo, dokler ne zacnejo cebljat in kazat. Smeti v kos, perilo v stroj, pomivalec je itak njen... :-)

Uzivajte v teh lepih dneh, baje se kmalu pokvari vreme, ampak ze tole je blo zakon :-) pa za srecanje razmislite :-)

Nocko

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1657
   RE: Oktobrčki 2016
20.4.2018 22:12:11   
Ribica **
Jaz sem seveda za srečanje, kar določite datum in kraj, tokrat ne v LJ, a ne?

Bučka, vidiš, sem hotela prejšnjič napisat, če ste bili v ZOO ali ne, pa si že sama povedala. Med tednom je res bolje, zdaj ko so prvi lepi dnevi, je kar gneča. JAz sem lani poleti imela sezonsko karto, pa mož svojo, ona dva sta jo bolj izkoristila - sta hodila ob vikendih, da sem jaz šivala/kuhala/pospravljala. JE bilo pa fajn, ker smo se tudi po službi lahko zapeljali, mala je itak ful uživala, pa s sestro sva šli večkrat skupaj z otroki.
S hostijami sem pa že delala, je simpl, nečaka imata najraje take torte, da so slikce gor. Moraš dat par ur pred praznovanjem gor hostjo, najprej se naguba, potem se pa nazaj poravna, ko se napije vlage iz smetane. Pa ne preveč trdo smetane stepst, da ti ne popoka, kar pomeni tudi, da mora biti na vrhu dovolj debela plast smetane v ta namen. Lahko daš pa slikco gor tudi en večer prej, je vse ok. Pazi edino, ko je še "suha", da ti kam ne pade ali kaj takega (npr iz omare na pult user posted image ), ker poči, pa se potem malo vidi na torti - ampak ne preveč. user posted image Jaz dam okrog kar bombone ponavadi, da se ne vidi roba, ker je slikca običajno manjša kot pa torta, lahko pa tudi smetano na rob nabrizgaš.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1658
   RE: Oktobrčki 2016
21.4.2018 22:21:17   
dansas
srečanje - zna bit zelo zanimivo user posted image lani smo se dobile približno ob takem času in so bili še dokaj nemobilni. Zdaj pa ne vem, če bi nam pustili, da se v miru pogovarjamo user posted image . Seveda sem pa za. Lahko se dobimo tudi v Nm user posted image

RES so lušni sedaj. Zanimivo mi je, da tudi S sestrice opazijo kako je lušen. Se je zadnjič na glas smejal in se je naša 9 letnica skoraj stopila zraven. Naša 4 letnica pa mi je ob priliki rekla: Hvala mami, da si rodila tako lepega bratca! user posted image user posted image

Je pa tudi razgrajač (čeprav luškan ;). Ima fazo metanja stvari, še najraje žlice/vilice med hranjenjem. user posted image user posted image Je danes med kosilom zabrisal vilico direkt sestrici v krožnik. Je kr rabila par trenutkov, da je dojela od kod zdaj ta vilca user posted image .

Na kahlico naš gre brez problema, samo se ne polula rad noter. Se mi zdi, da ga moti, kako je natlačen notri in tudi ni ravno ergonomsko oblikovana za fante. Mu moram zmeraj popraviti lulek, da ni obrnjen navzgor in potem mu to čisto zmede koncentracijo in si samo še lulek nateguje sem in tja user posted image . Če ga dam pa v bano in stoji notri, pa mu rečem, da naj se polula, pa tak slap spusti... Kot, da bi vedel, da fantje to stoje delajo user posted image , ne pa na (rozasti) kahli user posted image Pokaka se pa itak v plenico. Tudi, ko ga preberem, da bo kakal, je prepozno, da bi ga slačila in na kahlo/stranišče posadila. Zelo hitro to naredi - nič kaj po moško user posted image Se pa tudi ne rad previja in mi večkrat odkima, ko ga vprašam, če se je pokakal in se v resnici tudi je.
Nastja, se pri vas obnese tisti pisoarček? Ali ste si ga omislili?

Pupa, Pia, zmeraj kar pogledam, kako že vajine govorijo. Pravi carici! Naš reče sta, mama in univerzalen zlog ta-ta, ki pomeni marsikaj...

< Sporočilo je popravil dansas -- 21.4.2018 22:22:45 >

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1659
   RE: Oktobrčki 2016
23.4.2018 11:46:13   
pikica 4
kahlica jo še nimam bom ob priliki kupila. se ji bo gotovo zdelo zanimivo gor sedeti.

dansas sem brala ja, da s tem ko zboli pridobiva na odornosti, ko je preveč je pa potrebno prekiniti. upam da bo jeseni bolje. sedaj mi je lažje ker ni več vrst pri zdravniku in je prej na vrsti. zanimivo je da vsa skupina prisotna N pa zboleva. eh... tale komad od čukov se tudi pri nas vrti ampak je fajn pogledat ene trikrat ne pa desetkratuser posted image kot je njim zanimivo. metla ja pri nas tudi aktualna ampak ona bi pometala po cesti.

pupa na vseh poganjalčkih kot kolo brez pedal priše od dveh let naprej in višina 86, sem jih že gledala pa ne vem, vidim male otročke visoke približno toliko kot N, da se vozijo. ga katera ima?

govor trenutno aktualno ata in to to

srečanje se strinjam da se dobimo, bo pa zanimivo saj so vsi postali hitri. lokacija: nekje vsem približno enako oddaljeno.

bučka jaz sem slikce za na torto prinatal tebi blizu v slaščičarni, tam izbereš ali pa sabo prineseš. vedno sem tako veliko zbrala, da je bila čez celo torto. okoli sem pa s smetano volančke naredila. sem pa na torto dala isti dan praznovanja, drugače se je začelo zlivati in ni bila slika več jasna. ker je pa to kar 10 eur sem to z leti opustila. vse najboljše malemu.




(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1660
   RE: Oktobrčki 2016
24.4.2018 12:52:49   
nastja1
živijo punce. upam da mi sedaj rata do konca napisat.. sem se že večkrat spravila pred računalnik, pa glih takrat me vedno nekdo rabi user posted image

najprej hvala za lepe želje. user posted image

dansas ja sej res ji nič ne pomaga proti krčom.. upam samo da bojo čim prej mimo.. je pa tako da se od 7h-11h zvija pa kriči na moč.. potem pa tako zaspi da spi celo noč. danes se je zbudila za papat ob 5.30 zjutraj user posted image user posted image hm ja rana ja.. ta od CR je vredu, samo čuden občutek na koži.. spodaj me pa kar velikokrat še kar neki peče al pa zbada.. kr neki.. čeprav zacelila se je pa lepo.. brazgotina bo pa kar ostala
user posted image
haha tvoj S ima metlo, moj pa grablje user posted image

pia super za debeli rtič user posted image upam da bote uživale 100% user posted image uh dude ja.. naš mali bi vse razbil pa pometu vse igrače po dnevni sobi če mu jo ne damo.. ampak probavamo mu jo dat čim manj čez dan pa ga kako drugače zamotit.. upam da se jo čim prej rešimo

mi nismo takrat kupili tist pisoarček ker je rekla kolegica ki ga je imela da so še premajhni in da nočejo tako lulat.. bom pa tudi jaz ob prvi priliki kupila tist nastavek za wc.. bi raje prvo to poskusila kot kahlico.. da mi treba čistit user posted image

je pa T vsak dan bolj ljubeč do evelin.. kar z obema rokama jo stisne in kar zapre učke ko jo ima v objemu user posted image
morm pa res priznat da je kar naporno cele dane sama z obema.. mala je vedno več budna bi se nosila pa gledla svet.. teo bi samo po zunaj norel.. danes mu gremo kupit trampolin.. vem da je nečakinja leto nazaj ko je bila isto stara kot teo tako uživla na tramplinu.. bomo videli.. ker teo je taka boječka če se nebo preveč vstrašu ko bo padel user posted image če vidi zunaj muho.. kriči tako ko da mu nevem kaj delaš user posted image

aja če se bote zmenile za srečanje.. če bo kje blizu sigurno pridem, ker bi vas rada spoznala user posted image

zdej pa že šibam.. lep dan punce uživajte na sončku

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1661
   RE: Oktobrčki 2016
24.4.2018 22:34:42   
dansas
S je imel danes sistematski pregled. Ni hotel sodelovati čisto nič. Mu je dala 4 kocke in rekla sedaj pa zgradi in podri stolp. Jo je samo izpod čela pogledal s pogledom: če ga hočeš imeti, si ga kar sama zgradi! user posted image Mogel bi še rozino stresti iz stekleničke, pa tudi ni hotel. Tudi 4 (razločnih) besed še ne govori, kolikor naj bi jih pri tej starosti. Tudi slike ptiča ni hotel pokazati, tako, da sem ga potem že kar začela zagovarjati, ja, ja, saj to doma zna user posted image .
Se še ni čisto pobral od viroze, ki jo je imel kak teden nazaj, tako, da ga ni cepila.
Njegove mere pa so: 83 cm in 13 kg, čeprav ga je tako na hitro zmerila v koritu, ki ima oznake samo do 80 cm ?! Ne vem od kod je potem številko 83 potegnila user posted image Ga moram zmerit še doma, ker ta ista sestra ful površno meri - ga je že enkrat 2 sm premalo izmerila.
Sicer pa ne raste več tako kot konoplja - so mu bila zimska oblačila celo zimo prav. Do 9ga meseca, sem mu mogla vsak mesec zamenjati oblačila, tako hitro jih je prerastel. Sedaj se je pa to malo umirilo. Tudi pleničke ima že celo večnost št. 4. Saj so mu že počasi premajhne. Mislim, da bom še ta paket in pol porabila, potem pa bom probala s 5ko.

Uf, Nastja, kar pestro imaš. Upam, da je tvoj vsaj zvečer doma, ko ima mala krče. Je pa lepo ob nje, da tako lepo spi user posted image

Naš je sedaj raje na kahlici - smo okroglo rozasto zamenjali za ovalno modro in mu ta bolj odgovarja user posted image .

Sonček je pa res že tako lep, da je skoraj prelep (za ta letni čas). Se bojim, da bo spet hudo vroče poletje.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1662
   RE: Oktobrčki 2016
24.4.2018 23:41:58   
Ribica **
No, moja joka na WC-ju na nastavku in na kahlici, noče sedet gor, govori skoz ne ne. Ne vem, česa jo je strah, mene pa kar naprej na wc naganja v kopalnici. user posted image

Dansas, si me malo potolažila s temi štirimi besedami, ker ravno toliko jih je E takrat znala. Stolp je sicer naredila iz dveh kock, da je pa rozino stresla iz stekleničke, je pa tudi trajalo, sem mogla najprej jaz. Ptiča je pokazala z mojo roko, potem še muco, psa pa ni hotela, pa če se na trepalnice postaviš. Pa ravno psa, ki ga zagleda vedno in povsod (in ki ga v živo doma navdušeno objema cele dneve).

Nastja, moja tako dolgo ni spala do pred enega meseca nazaj skorajda user posted image Zdaj se zbudi samo 1-2x na noč ali za dudo, ali za pit, ali kaj joka .. Če je sreča, je to še v tem času, ko sem še budna. Če se pa še pes samo enkrat okrog 4h, sem pa že ful naspana. user posted image

Danes sem ji kupila en pocenski voziček za dojenčke prevažat, malo bolj orng dobi za RD (to svoje želje na otroku uresničujem, hehe), ker skoz dojenčke okrog preklada. Danes zjutraj sem ji uspela baby borna vzet in ga dat v njen voziček, da bo doma počakal, pa sem šla psu dat vodo, pa je že chou chouja držala v rokah za s sabo. Ga je vzela popoldne s sabo v BTC, se je vozil z njo v vozičku po city parku. user posted image Pa kitki sem ji naredila danes popleteni po celi glavi, je bila za pojest luštna, pa čeprav so po par urah razpadle, ker ima take žive laske. Uživam, ker mi končno pusti frizure delat, sicer se pa vidi, da je prava punca user posted image se navdušena gleda v ogledalu, ko vzklikamo, kako je lepa. user posted image

Aja, oblačila .. 74 je nosila od lani od julija do letos do marca, zdaj nosi še 74/80 iz Lidla, ostalo pa 80. Ravno danes sem ji oblekla bodi, ki ga je nosila že lani poleti, pa nekaj poletnih oblačil bom lahko še letos uporabila. user posted image

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 24.4.2018 23:43:22 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1663
   RE: Oktobrčki 2016
26.4.2018 6:18:14   
Malinca07
Dobro jutro :)

Nastja, vse najboljse! Res si se mlada :)) ceprav, se tud js se nimam za staro pa bom letos ze 31 :))

Neki casa je cisto zatisje na forumu, pridem cez par dni pa deset novih postov :) za dudo sem hotla napisat kak je pri nam. E je bla totalna odvisnica od nje, ampak samo popoldan. V vrtcu je ze nekaj casa brez nje. 14 dni nazaj je v vrrcu tudi zaspala brez nje in takrat sem se odlocla, da ji jo popoldan preprosto ne dam vec. Par dni je blo mal krize, jo je veckrat klicala, zdej je pa ok. Poskusla sem jo zamotit na drug nacin in nam je uspelo. Za vikend je tud dopoldan zaspala brez nje, se vedno pa jo dobi zvecer za spat. To nam se ni uspelo..ampak bo tud to scasoma :) in zdej ko je brez nje cveka ko raztrgan dohter :))

Sistematskega imama midve po praznikih. Se pa zna zgodit, da bo tocno tako kot pri tebi, Dansas :) ko je treba kaj nardit, takrat sigurno ne bo :)

Ribica, poznam te situacije, ko te poleg E se vedno nekdo spremlja. Tud moja non stop s sabo nekaj nosi, al dojencka al kaksno plisasto igracko. Ce jo poskusam vzet - joooj prejoj :)

Danes se oddelam potem pa 10 dni fraj, komaj cakam! Grete kam za praznike? Mi bomo za par dni skocli kar na obalo. Upam na lepo vreme. Me pa skrbi voznja, ce ne bo zaspala v avtu. Za naso je se 1km predalec za pelat. Grozna je v avtu, res ne mara bit privezana in se pelat. Kako je pa kaj z vasimi?
Pa trma jo se kar drzi, sploh pri oblacenju...enkrat se noce oblect, drugic se noce slect..

Oblacila ma pa nasa 80 in to ze kar nekaj casa, se mi zdi da najdlje. Me pa prav zanimajo njene mere. Se doma nisma nic merle in tehtale.

Pocasi bo treba vstat in se oblect pa se tamalo zrihtat. Lep dan vam zelim.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1664
   RE: Oktobrčki 2016
2.5.2018 22:44:53   
Ribica **
Na hitro, da ne bom spet prepozno šla spat. :) Mi smo bili doma za praznike in smo raje delali izlete. Prav čudovito je bilo v napol prazni Ljubljani, toliko parkirišč še poleti ni praznih pred blokom. Na fotkah z morja pa kot sardele sredi sezone, mi ni nič žal. Dva dni smo šli v hribe, en dan k starim staršem mojim na Doelnjsko, en dan na piknik, danes smo bili pa doma. Jaz sem šivala, mož je malo zabaval, popoldne smo šli pa s kolesi do mesta, je prehodila pol Stare LJ, fajn.
Imamo invalida doma trenutno, ta večji ima gips do kolena, si je zlomil gleženj na kresovanju, tako da smo ga predčasno dobili domov. user posted image

Malinca, pri nas je v avtu milina odkar imamo navaden sedež, kjer gleda naprej, z lupinco je bilo pa mučenje in tudi zaradi tega nismo kaj dosti okrog hodili. Zdaj ji damo pesmice (trenutno je dober samo CD od Kosovirjev), pa ponavadi je lačna, dudo večinoma želi v avtu, če je pa res sitna, pa mož malo hitreje vozi user posted image se mi zdi, da smo kar padli v LJ z Dolenjske, ker je bila sitna. Jaz se pa nočem več zadaj vozit, ker mi je slabo. Ampak večinoma kar gleda ven ali pa zaspi, če je ura za spanje.

Bučka, je uspela torta?
Ostali upam, da ste zdravi.

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 2.5.2018 22:45:46 >

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1665
   RE: Oktobrčki 2016
5.5.2018 22:06:55   
bucka*
Hej hej! Kaksno zatisje... kar zalostno...
Ribica, torte (se) nisem pekla, nekje konec maja naredimo piknik ponavadi, lani smo imeli vreme za izgovor, letos pa ne vem, kar nekaj, ne moreva se zmenit z mojim, kdaj bi praznovali. Naredila sem na njegov rojstni dan ful fajn torto, borovnicevo, ampak nic posebnega z okrasevanjem. Ime+stevilka.
Nasa je v avtu pridna, samo vcasih se noce v sedez usest in pripet, ima nonstop neke cudne izpade in v tla se mece...
V vrtec smo bili sprejeti, super, tko da si bo jeseni tudi bucka malo oddahnila, ce nas ne bodo bolezni pokopale.
Nasa je imela tko smesne zobke, samo enke in stirice. Prejsnji teden ji je zacela dvojka rast, nismo spali in jedli skoraj cel teden, no potem pa opazim, da istocasno rine ven se trojka.

Malinca, naju je zobozdravnica sprasevala (glede na cudni vrstni red izrascanja), ce je kdo v druzini brez kaksnega zoba, da mu ni zrasel? In jaz gledam prav debelo: neeeee, a se tud to dogaja?? Potem oa pridem domov in mojemu razlagam, kaksno cudno vprasanje mi je postavila zobarca, nakar on meni rece: ja, jaz nimam dvojke! Kaaaaj? In buljim v njegove zobe in resnicno zgoraj nima dvojke, presledek med enko in trojko ima pa manjsi kot jaz med enkama zgoraj, tako da neke hude skode ni. No potem sem se izvedela, da naj bi bili ljudje brez dvojk evolucijsko napredni, ker jih niti ne potrebujemo vec za trganje surovega mesa user posted image

Kako ste punce? Nastja, kako gre z dvema minijema? Naporno?
Pia, sta zdravi?
Ostale?
A veste, ko pravijo da se zarecenega kruha najvec poje? Katera ugane, kaj se mi je zgodilo??

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1666
   RE: Oktobrčki 2016
5.5.2018 22:55:06   
rumena1
Po dolgem času se moram malo javit.

Prazniki so bili odlični, ker smo bili 4 dni na morju. Parkirani smo bili tik ob morju, v kampu nobene gužve, cena pa smešno poceni. Mala nam je ponoči, kot ponavadi, slabo spala, je pa potem čez dan nadoknadila. Meni je prav pasalo...sem hodila z njo na sprehode ob morju, ko je spala v vozičku (kot včasih) in pa brala knjigo. Čisti luksus.

S kožo imamo še vedno sranje, ker jo kar naprej nekaj srbi in se praska vse noči. Meni se že meša, zdaj vsake toliko z mojim potem zamenjama posteje, ker res ne morem več. Ona ma zdej obdobje ko kar čuje po dve uri ponočiuser posted image Ma oba sva že tečna.

Prejšnji mesec sem po službi delala še prakso za prekvalifikacijo. V službi so mi šli na roko s prilagajanjem in res niso nič komplicirali. Je bilo pa kar naporno. Danes moram zaključit še dnevnik prakse. Čez en mesec pa maturauser posted image . Eh, bom že. V službi se imam super, odnosi so krasni, šef prizemljen in odprt. Je pa res, da je polovička čisto drug svet in mi ne nalagajo pretirano nadomeščanj. Kaže se, da bodo še potrebovali zaposlitev v prihodnje, kakšen obseg pa ne vem. Sem vesela, ker se dobro počutim v službi.

Naša tamala se kar naprej trma, če kaj ni po njeno, joka na vso moč, se uleže na tla in kar gre stran. Midva se samo gledava, sin je bil čisto drugačen karakter. Zadnje dni je zelo nejevoljna, skos sitnari in joče in kar naprej bi se dojila. POčasi bova morali zaključit, ker je ratala že prav objestna in mi ni všeč. Da o moji še vedno dieti ne govorim. Prejšnji mesec so ji rastle vse štiri štirke naenkrat in je srota kričala od bolečine. Štiri dni se je prav drla, nič ni pomagalo, zaspala pa od utrujenosti. Samo, da je mimo.
Govori mami, ati, dedi, babi, to je pa skoraj vse. Ko jo kakat, če jo zalotim mi da roko in greva skupaj na kahlico. V vrtec gre zelo rada, se je že čisto navadila česar sem res vesela. Edino spi malo časa in je potem doma sitna driska.

Bučka...hmmmm edino, kar mi pride na misel je, da si noseča. V tvojem postu nicer ni zaznati takih namigov ampak druge ideje nimam. Javiuser posted image . Nastja upam, da zmoreš in da ste zdravi, pa da ti kaj pomagajo pri otrocih. Pikica vama pa res želim samo še zdravja. Naša je v vrtcu od marca naprej, manjkala je samo en dan zaradi vročine. trkam, trkam. Pia vama želim podobno, super, da sta dobili morje, zaradi česa pa si dala predlog ali kako to gre? sem že sama razmišljala, če bi tudi nam kaj se posrečilo, ker se mi zdi, da ji je morska voda vseeno koristila. Mene je tale cvetni prav letos skor ugonobil. Sem bla čist boga, sinusi, glava, smrkanje...

Grem dnevnik napisat do konca, do mature pa mam še en cel izpit za naštudirat in seveda ostalo znanje obnovit. kak bom vesela, ko bo konec. Pa morem migat, da mi ne bilo bilo slučajno kdaj dolgcajt.
Lepo bodite in javite se kaj

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1667
   RE: Oktobrčki 2016
10.5.2018 10:19:05   
nastja1
živijo punce kako ste? vaš že kar malo pogrešam user posted image

dansas mi imamo jutri sistematski pa cepljenje. upam da bo teo kaj bolj sodeloval ko vaš S user posted image ujoj vi ste še na 4 pri pleničkah, jz že gledam da mu 6 kupim. ima veliko rito user posted image hm moj glih ob večerih ni doma.. ali dela popoldne pa pride 22.30 doma, ali pa nočno od 6h zvečer-6h vjutro. user posted image

ribica sej naš teo se tudi večkrat zbudi ko mala user posted image ko je moj ponoči pa teo ponavadi okorg 2h sam pride v našo sobo in kar pri nas ostane. nimam energije ga po 5x nazaj v sobo nosit. itak se pa 6.30 zjutraj že morem vstat ker me že teo vleče iz postlje user posted image iii komaj čakam da bom tudi jaz lahko delala kitke user posted image
mi smo pa z oblačili na 92 user posted image

bucka ojoj jaz tudi nisem slišala za to da nebi kdo imel dvojke user posted image hm ja je zelo naporno z dvema malima ja user posted image dopoldne še gre ko mala do 12h spi pa sem zunaj z malim.. popoldne je pa skos budna in bi se crkljala, teo pa želi da sem z njim v trampolinu da se žogamo ali da hodimo okrog.. malo mormo delat kompromise pa gre. user posted image zvečer ko dam pa T spat, pa mala zdraven kriči. ja traja tudi po eno uro da T zaspi user posted image
hmmm kaj je novega? hitro povej. sm firbec user posted image

mi smo pa z malo včeraj imele samo vaganje pri 2 mescih. je težka 4810 in 53cm. lepo napreduje user posted image user posted image nevem pa če bi jutri ko imamo s T cepljenje, če bi še za klopa cepla user posted image
šibam delat južno dokler še mala lepo panča..
punce javite se kaj..

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1668
   RE: Oktobrčki 2016
10.5.2018 12:16:13   
Malinca07
Zdravo oktobrke :)

Evo, konc lustnega, prvi delovni teden po praznikih je ze skoraj minal :) Ribica, mi smo bli na morju v drugi polovici tedna, po praznikih, 2.5. v Strunjanu in ni bilo nobene guzve. Super smo se meli. Mala je bila tako pridna, da skoraj verjet nisem mogla. Nobenga izpada trme (ki so se, takoj ko smo prisli nazaj domov spet zaceli), lepo jedla, pridno spala, sarmirala vse goste v hotelu, mi2 pa kipela od ponosa :) tobogan je bil glavna atrakcija in pa seveda metanje kamenckov v vodo. Pred odhodom sem bila malo skepticna glede dopusta v hotelu pa se je izkazalo za super. Za glavni dopust bomo pa vseeno sli v apartma.
Je pa bilo v ponedeljek spet tako tezko zjutri it v vrtec. Prvo kot prvo bi gospodicna se spala, pol pa seveda jok v igralnici ko se jo oddala.

Bucka hitro povej, kaj je bilo. Tud meni kaj druga ko nosecnost ne pade na pamet :)

Nastja, vrjamem da je naporno. Mislim, da sem ze to 1x napisala pa lahka se enkrat. Res obcudujem vse, ki imajo 2 in vec otrok. Sploh s tolk malo razliko. Bo pa lusno, ko se bota enkrat zacela skupi igrat :)
Uf, 92 ze. Nasa je se na 80/86. Drug teden imama sistematskega in cepljenje.
Je pa tud moja najrajs vzuni, teka, rozice nabira, kamencki so zakon in pa peskovnik z mivko..tuki je lahka pa po ure in ure :) ampak se more nekdo zraven igrat oz vsaj sedet. Redko kdaj se sama zamoti in zaigra. Kako so vasi?

Rumena, ti si pa tud cist prevec pridna. Ne vem a si ze napisala, sem mogoce spregledala, katero solo pa delas?

Pia kako ste vi, zdravi?

Lep dan vam zelim..upam da ne bo deza, na stajerskem se ze neki oblaci in cudno piha..


(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1669
   RE: Oktobrčki 2016
12.5.2018 11:17:52   
nastja1
malinca super da ste uživali na dopustu pa da je bila mala tako pridna user posted image mi pa nismo šli nikamor.
ja sej komaj čakam da mala malo poraste da se bojo skupi igrali user posted image naš teo se kar sam zamoti pa igra. edino ko smo zunaj skos želi da piham milne mehurške da jih lovi po dvorišču. ali pa da ga vlečem na traktorju. smo mu kupili en traktor na pedala pa ker itak ne zna še gonit, pa ga morem vlečt user posted image

nevem če sem se že pohvalila.. mi je moj kupil za rojstvo evelin ročno uro ko sem si jo vedno želela.. takšna
https://www.michaelkors.com/parker-rose-gold-tone-blush-acetate-watch/_/R-US_MK5896 user posted image

ajoj da vam povem to štorijo kaj je bilo včeraj. Teo je imel cepljenje.. smo ga še za klopa cepili.. in ko smo prišli da ga bo zvagala.. ni varijante.. je tako kriču pa se mene držal ker ga je bilo sram.. in smo morala skupaj stopit na vago.. potem ga je pa sestra odtrgala od mene da je videla kuk ima kg in potem odštela user posted image ko je pa zdravnica videla koliko je težak pri 19mesecih je rekla da ji sploh negre krivulja tako visoko gor da bi videla za odmerek cepiva user posted image user posted image potem smo ga pa še v višino zmerili.. jaz sem ga za noge držala.. zdravnica za trebuh in sestra za glavo da smo videli.. potem je pa rekla da je zelo visok in da ok da nima tako preveč teže, mogoče kako 1kg..
drugač je pa velik 88cm (sem ga tudi doma tako izmerila) in težak 15,3 kg. user posted image ko ga je pa cepila je pa tako kričal da je bil ves vijolčast 5min user posted image sem ga morala z nogimi nogami stisnit nogice in držat glavo, sestra mi je pomagala ga držat da je zdravnica hitro piknila. katastrofa. sedaj imamo čez 1 mesec spet drugi odmerek za klopa. se že kar bojim ko bo videl da ga bo spet piknila. user posted image user posted image

sedaj pa šibam.. pečem bosanske lepinje za južno pa pleskavice user posted image
lep dan punce.

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1670
   RE: Oktobrčki 2016
17.5.2018 10:26:24   
Pupa88
Živijo Punce,

Prazniki so mimo, zdej je spet akcija in zatišje na forumu.

Bučka: A si noseča? :user posted image Če si (drugo mi en pade na pamet), čestitam!! Super bo, pestro in še bolj živahno v hiši.

Nastja, jaz sem tudi cepila za KME, ni pa bilo takih izgredov kot pri vas...bomo videli kako bo drugič user posted image

Ena je spraševala o številki oblačil. Mi smo trenutno na št. 86 oz 92 v večini že. Nimamo prav veliko kg, smo zadnje pol leta kar okrog 10kg pa še malo, ampak je očitno kr dolga...user posted image
Sva pa prejšnji teden začeli spet hoditi na plavanje, na nadaljevali tečaj. Mala super uživa, mene skoraj ne rabi. Je pa najmlajša v skupini, vsaj pol leta ali več je mlajša od ostalih. Je nič kej ne moti, enako sodeluje. Oziroma se mi zdi da še bolj, je na trenutke kar preveč pogumna in samostojna...SAMA sama odmeva po bazenu ko kriči, če želim kej pomagat ji.
Zadnjič, se mi je spustila po toboganu z glavo naprej po trebuhu, tako kot en 5 letni fantek pred njo, ki je bil na bazenu z starši. ahhh... sem tekla jo na dno ujet, pa sem čakala ne vem kakšen jok, na koncu je bilo pa ful smešno. Je hotela še enkrat ponovit, pol je bila pa huda ki ji nisem dovolila. So vsi slišali, da ji nekaj ne dovolim.

Kako so vaši, a že kej uveljavljajo svojo voljo in protestirajo če ni po njihovo? Mene moja najprej "nakriči": Mama ti, ti ...pa G to. Potem, pa začne še nekaj v svojem jeziku na polno razlagati, jaz si to interpretiram, kot da me nekam pošilja po domače user posted image

< Sporočilo je popravil Pupa88 -- 17.5.2018 10:27:44 >

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1671
   RE: Oktobrčki 2016
17.5.2018 20:18:23   
Pia*
Hej punce!
Bucka jaz sem enako pomislila kot pupauser posted image .

Mi2 počasi pakirava za Debeli rtič. Komaj čakam že mal morja. Pia pa tudi zelo uživa v vodi.
Upam samo, da nama voda ne bo povzrocila kakšnih tezav na koži.
Ker ko je zunaj vse začelo cveteti se ji je stanje poslabšalo. Ni hudo ampak so pa flekci na stegnih, pod koleni in nekaj na komolcu.

Danes spimo 3noč brez dude. Vsak dan je manjša kriza. Tko, da se trudim zdržati.
Kahla je bolj aktualna v vrtcu kot doma! Pa tudi ne težim ji doma s to kahlo. Bomo do septembra zrihtali, da nam ne bodo v vrtcu težili, da smo spet zadnji tako kot smo bili pri dudi.

Pia je vceraj prisla po rokici čist pogrižena. Se danes se ji vidijo vsi zobje, roko ima prav v modricah, ker jo je en fantek tako pogrizel.
Kako bi ve odreagirale?
Meni, ko je vzgojiteljica povedala sem bila tiho (totalno ne pripravljeno me je dobila). Rekla nisem nic. Si pa ze 2dni doma belim glavo, ce nisem zelo flegmatično odreagirala. Moj je sicer zacel ime in priimek otroka, kdo so starsi...skratka samo se za krvno skupino me ni vprasal. Jaz pa tudi vprasala nisem kdo je bil.
Ah ja!! Sej vem, da bo ogromno se stvari ampak ne vem, če nisem kot mama jo pustila na cedilu.

Tudi jaz sem za srecanjeuser posted image

(odgovor članu Pupa88)
Neposredna povezava do sporočila: 1672
   RE: Oktobrčki 2016
21.5.2018 13:35:33   
pikica 4
pozdravljene,

pa sem dočakala da gre N z veseljem v igralnico in da mi pozabi pomahat. se ima super. rada pride in rada gre domov. sva pa približno 3 do 4 dni v kosu v vrtcu potem pa približno en teden doma, kar da pediater bolniške. še vedno zboleva ampak sedaj mi ni take panike k p vpzit ker sva ponavadi same v čakalnici za bolane. sedaj ima virozo z visoko vročino in po celem telesu je posuta z drobnimi rdečimi pikami. upam da se do jeseni utrdi.

o pia super da sta dobili uživajtauser posted image . glede grizenja - hm hm, jaz se zadnje čase ne zadržim več glede podobnih situacij, če je bila večkrat ugriznjena bi morale biti vzgojiteljice pozorne na otroka in to preprečiti. smo pa imeli v naši skupini skupni roditeljski in so imeli primer ko je otrok grizel lansko leto vse otroke po vrsti pa sta razlagale kako neprijetno je bilo staršem razlagati onedve pa nista morali preprečiti ugriza, da sta veseli da letos tega ni. če se bo ponavljalo moraš napisati mail ali pa se pogovorit. jaz sem letos že vodjo vrtca klicala zaradi nekega dogodka pa je sedaj vse urejeno.

ooo bučka a bote pestval???? nisem še zasledila da bi komu dvojke manjkale.

oh pupa trma ja naša ima zopet obdobje, metanja na tla, eh, poskrbim da na tleh pristane pod mojim nadzorom potem jo pa ignoriram. pa ne izbira lokacije. pa se hitro odtrmari pa pride gledat kaj delam. super za plavanje naša še ni bila v bazenu.

oblačila nosi 86-92 ampak vse sušim v sušilnem.

nastja joj bo drugič bolje še eno cepljenje ane. ura je pa super. eni moški so res pozorni. imaš pa res fejst fanta. saj ne more biti drugače ce ste vsi visoki.

v vrtcu smo imeli slikanje je prav fajn pocen, pa sem jo dala slikat še za portret,... te slikce sm misnla uporabit za osebno jo še nima, ko sem dobila slike, ojoj, tamala je vsa objokana s solzam jo imam na sliki. tako da bom mogla sama jo iti slikat, taka pa ne bo na osebni.

Želim vam lep dan.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1673
   RE: Oktobrčki 2016
26.5.2018 22:18:17   
Ribica **
Uf, Nastja, je pa res konkreten Teo. E ima 5 kg in 8 cm manj user posted image Kako pa kaj dojenčica? Krči so sedaj najbrž že mimo.

Midve sva bili dva dni sami na morju, sem rabila malo oddiha. Idilično sem si predstavljala, da bom šla spat z njo opoldne in zvečer kaj prej, ker ne bom pospravljala, šivala, delala kaj za službo itd. Ahahaha je vse, kar bom rekla. Oba dneva (oz. tri, še tistega domov), mi je spala pol ure in še to v avtu.
Je pa potem zvečer hitreje omagala. Mala je ful uživala, razen eno dopoldne je bila sitna nekaj. Jedli sva ona v stoje za klubsko mizico, jaz na kavču, ker za mizo ni dosegla hrane na krožniku, zajtrk (jogurt) je jedla, na kavču, veliko sva bili zunaj, ker me je kar naprej priganjala, da greva pa pa .. je prehodila celo pot od Lucije od mandrača do Cacaota v Portorožu, pa še malo naprej in nazaj. Trenutno ji avto spet ni po godu, joka, da bi šla papa, ko jo dajem v sedež, potem je mir. Počasi širi svoj nabor zlogov oz. besed, včasih celo kaj ponovi.
Pia, upam, da uživata/sta uživali na morju. E ni hotela niti nog namočit, res pa da naša obala ni ravno takim malim prijazna, vsaj ne na relaciji Lucija, Portorož (mivka tam mi je fuj), Fiesa. Jaz sem na hitro zaplavala z nadzorom s plaže, pol me je pa en pes razjezil oz. njegov lastnik, ker je pes hodil po najinih brisačah in hotel vzet hrano tamali, en ogromen kosmat, jaz sem bila vsa od dlak, ker sem ga držala stran od tamale, lastnik se pa ni niti opravičil, ne nič, nekaj je tamalo ogovarjal, jaz sem si pa samo mislila, da naj že enkrat spakira psa stran. Če jaz mojemu teh stvari ne pustuim, tudi drugih psov ne rabim na mojih brisačah. Še dobro, da ni bilo to takrat, ko sem bila v vodi.

Jaz sem tudi dočakala slikanje v vrtcu user posted image Menda jih je očarala, da se je najbolj smejala.


Pupa, oh, take scene smo mi imeli kmalu po prvem rojstnem dnevu, zdaj je manj trmastih izpadov, ampak ko nekaj ni po njeno, se dere in joka res na glas. Takrat se pač psihično pripravim, da bo štala in ne popustim, včasih sicer še vedno ja, če je v tisti okoliščini to najbolj optimalno. Je začela opuščat določeno hrano, pa se potem dajemo, kaj bo jedla in kaj ne.

Sicer je pa pridna, vedno bolj samostojna, zelo lepo je začela jesti s priborom, saj je že prej sama, ampak zdaj pa res lepo, jogurt postrga iz lončka sama. Zjutraj jo dam v trip trap in ji dam jogurt, jaz se pa tačas zrihtam za v službo. Večinoma vsak dan jé, preden greva v vrtec, ker je prva stvar zjutraj, da je lačna.


Jaz imam pa kar pestro, malce več dela s šivanjem ob koncu šolskega leta, ampak bomo zmogli. user posted image

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1674
   RE: Oktobrčki 2016
29.5.2018 22:07:59   
bucka*
Zivjo punce!

Rumena, dobro si pogruntala ja, bucka je spet zanosila :-)
Je bil sok, jok, panika... nisem vedela kaj naj naredim, prva misel mi je bila splav, potem pa bolj ko sem razmisljala, bolj je postajalo jasno, da ne bom kar splavila...
No in smo se sprijaznili, da v nase ze tako prenatrpano stanovanje sprejmemo se enega clana, pa bo, kar bo!
Potem sem imela pa v cetrtek pregled in je g ugotovila, da plodek nima utripa... v ponedeljek sva se enkrat preverili in se ni nic spremenilo, zdaj sem ze v devetem tednu, plod pa 2.tedna premajhen in se vedno ni srcka... tako da bo treba scistit...
Tako da spet sok in jok... vec drame, kot jo clovek pricakuje za mesec, ki se je zacel cisto obicajno. Kot bi gledala telenovelo, samo da sem jaz glavna igralka...

Drugace pa nasa puncka ok, super napreduje, tudi govor je malo izboljsala. Zacela je plezat povsod in vstajat na stolu, pa podobne traparije. Pri hranjenju se cela popacka, najraje po laseh s kaksnim jogurtom. Razmisljam da bi ji dala kapo gor med hranjenjem :-)
Zobke umivava redno, s tem da je vcasih precej borbe. Nasploh je zelo trmasta in zdaj je imela ze ene trikrat totalno histericen napad, ki ga kar nisem mogla pomirit. Jo dam v posteljico in cakam da bo minilo, ker niti noce tolazbe... traja pa vse skup okrog pol ure. Noro :-)
Drugace ima pa tudi svetle trenutke, ko je zelo pridna in se prav lepo igra :-)
Kako so kaj vasi skratki?
Nssa je dobila cel kup pikic po trebuscku, mislim da je kaksna alergija, ker vrocine nima... vseeno jo jutri peljem pokazat, ce ne bo bolje. Pa pojma nimam, kaj bi lahko povzrocilo...

Nocko punce, javite se kaj!

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?