bolečine v trebuhu v zgodnji nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


veronika90 -> bolečine v trebuhu v zgodnji nosečnosti (24.10.2016 17:55:55)

Pozdravljene,
sem nova nosečka (v 6.tednu), to je moja prva nosečnost. Prejšnji teden ko mi je test prikazal plusek, me je občasno špiknilo enkrat na levi, drugič na desni strani. Danes so pa bolj prisotni nekakšni "krči" oz nelagodje v spodnjem delu trebuha al kako naj temu rečem kot tisti občutek v času M, ampak v dost dost bolj blažji obliki. Parkrat na dan se pojavijo in popustijo, pa čez nekaj časa se spet ponovi. Je to normalno? Pomeni to raztezanje maternice? Pregled imam šele čez dobre tri tedne, kar je še zelo dolga. Zdaj ko sem stopila v 6. teden se mi je tudi slabost povečala, prsi bolj bolijo, občutek v glavi kot da mi jo bo razneslo, nenehno odvajanje vode, da o hrani ne govorim, nonstop lačna.
Vem da ne bi smela negativno razmišljat, ampak me malo skrbi ker mi je vse to novo.




bucka* -> RE: bolečine v trebuhu v zgodnji nosečnosti (27.10.2016 9:25:50)

Živjo!

Ja, to je raztezanje maternice. Lahko te bo bolelo še nekaj časa in bolečina lahko postane tudi močnejša od menstrualnih krčev, pa to ni nič narobe. Edino, česar se "moraš" zdaj bati, je krvavitev. To je edini resni znak za preplah in razlog za obisk gin.
Pa še to, če imaš rjavkat izcedek ni panike, skrb vzbujajoča je sveža kri. Vse ostalo, kar doživljaš, so običajne prve nosečniške tegobe :) uživaj! :)
Upam da sem te pomirila, da ne boš tri tedne živčna.




veronika90 -> RE: bolečine v trebuhu v zgodnji nosečnosti (27.10.2016 20:22:43)

Hvala za odgovor [sm=smiley1.gif] mi je takoj lažje ko berem da to normalno :) Vedno sem imela zelo zelo močne M krče, tako da so tile nosečniški krči v primerjavi s tistimi dosti bolj v blažji obliki, bom potrpela :) Začeli so se mi pa ko sem vstopila v 6. teden, v 5. tednu me je pa samo rahlo špikalo noter. Moram pa potrkat da mi zaenkrat slabost ne dela problemov, na vsake tolko časa je pristona vrtoglavica in omotičnost.

Bom zdaj lažje dočakala prvi pregled :)




Stran: [1]