uživanje pomaranč, masla, salam med nosečnostjo (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Prehrana nosečnic



Sporočilo


veronika90 -> uživanje pomaranč, masla, salam med nosečnostjo (2.11.2016 19:44:34)

Zdravo, mene pa zanima kako je s pomarančami med nosečnostjo, nekje sem zasledila da niso najbolj priporočljive zaradi bakterij v lupini, nevem ali to drži? Sem v 7.tednu in mi zelo nagaja želodec, skoraj nič mi ne paše, vsa hrana mi kar naenkrat smrdi. Mi pa zadnje dni paše stisnjen sok iz pomaranč, razrečim ga še z vodo, da ni presladek. Vzadnjič sem se malo pregrešila z maslom na prepečencu,edino to sem lahko spravila vase, danes sem pa na kruhu pojedla štiri koščke suhe ogrske salame (kupljene v trgovini). Če poješ take stvari v majhni količini je nevarno za plod?




mava1975 -> RE: uživanje pomaranč, masla, salam med nosečnostjo (2.11.2016 20:03:38)

Ne vem zakaj bi ti maslo škodilo oz. salama. V kolikor kupiš stvari v trgovini in ne od nekoga ko ne veš porekla ni strshu. Mal si preberi na abc ginekologije kjer pušenjak piše o tem




madjanca -> RE: uživanje pomaranč, masla, salam med nosečnostjo (2.11.2016 21:08:28)

Jaz jem vse od a do z...ce se v toliko letih do sedaj nisem okuzila,koliksna je verjetnost, da se bom ravno v teh mesecih?!




Damuš -> RE: uživanje pomaranč, masla, salam med nosečnostjo (2.11.2016 21:27:50)

Prvič slišim, da bi bilo maslo škodljivo. Jaz sem ga v prvi nosečnosti zagotovo jedla na začetku, kasneje, ko mi je bilo slabo za umret pa niti videt nisem mogla kaj drugega kot kruh in Argeto junior. Tolk o zdravi prehrani med nosečnostjo.

Pomaranče pa ... ja sej vsi vemo, da so olupki škodljivi ... ampak sej mende ne ješ olupkov, al kako? Si pač po stiskanju umiješ roke.

Suhih salam sem se jaz izogibala ... a sedaj berem pri Pušenjaku, da ni pptrebe, ker je vse 100x preverjeno.

Predvsem čim manj kompliciraj. Pa po zdravi pameti, pa bo.




Sofie -> RE: uživanje pomaranč, masla, salam med nosečnostjo (2.11.2016 22:33:24)


Jaz jem vse...tudi sushi.




Stran: [1]