Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Eviii -> Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 10:57:14)

Pozdravljene, mamice.
Zanima me vaše mnenje glede poznavanja spola otroka pred porodom. Z možem sva se odločila, da ne želiva vedeti, ali bova imela fantka ali punčko. Važno je, da se bo otrok nemoteno razvijal v toku nosečnosti (sedaj smo noseči 18 tednov). Okoli naju vsi pritiskajo (starši, kolegi), da naj jim povem, kaj bomo imeli. Eni zaradi firbca, drugi pa zaradi tega, ker želijo vedeti, kaj nam kupiti. Tem pritiskom ne bova podlegla in bova čakala na dan poroda.
Kako ste se pa vi odločile?
Lp, Eviii.




*zvezdica* -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 11:02:51)

Živjo!

Jaz najprej nisem hotela da veva za spol. Potem pa me je moj dragi prepričal...z argumenti, da ga bova potem lahko že imensko crkljala, božala...se pogovarjala z njim...kar mu po eni strani dam kar prav.




cmokec -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 11:08:19)

Tudi, če bosta vprašala za spol, ni rečeno, da bo sonček tako obrnjen, da se bo kaj vidlo. In tudi, če se bo kaj vidlo, ni sigurno, da bo povedani spol dejansko pravi.

Pri meni so se prvič zmotili. Tudi drugič sem vprašala, samo resno jih več ne jemljem. Enkrat naj bi bla punčka, drugič ne ve, kaj bi povedal, ker se nerazločno vidi.

Bodi pripravljena tudi na to, je info. o spolu lahko napačna.




marty5 -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 11:11:04)

Oh, jaz sem pa prevelik firbec...Vsakokrat vprašam, če se kaj vidi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Je pa to odločitev posameznikov - vsekakor pa le in zgolj staršev. Tudi, če bom zvedela kaj je, ni rečeno, da bom o tem obvestila žlahto....




ines2001 -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 11:13:43)

Živio. Midva z partnerjem nisva vprašala ne prvič, ne sedaj drugič ko imam rok čez 19 dni. Sva rekla, kar bo bo samo, da je zdravo. Kar se pa tiče pritiskanja raznih sorodnikov in prijateljev, lahko še zmerom kupijo dosti za obleči, saj je dosti takih barv, kar paše za oba spola. Zato naredita po svojem občutku.

                                                             Lep pozdrav
                                                             ines2001 




GILDA -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 11:17:37)

midva pa sva se takoj odločla, da vprašamo,....tako da sem jaz že na zadnjem pregledu(16teden)že neki spraševala pa me je kar neki čudno G pogledal, saj sem bla sama sebi smešna, ker sem ful zgodaj to spraševala,...bomo že,..če se bo vidlo OK če ne pa je tudi vredu.




KIRA -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 11:18:56)

men je zanimal v vsakem primeru, le da mi pri 1. nosečnosti doktor ni hotel povedat. tokrat sem ga pa privila. bomo imeli še eno pučko.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]  ne vem, zakaj je G mennja, da ti ne pove spola - najbrž se boji da boš razočaran. meni je najpomembnejše da je detece zdravo, ne pa kerega spola je. to je šele na drugem mestu, ampak samo zaradi pravočasne izbire imena in oprema - čeprav se pri tej držim bolj nevtralno. saj nikjer ne piše d amorajo bit punčke skoz v roza.. je pa hudo, če se pri spolu doktor zmoti. najbrž se tega tudi bojijo, pa vsi ne povejo kaj bo... meni je čist vseeno, če bo punčka ali fantek, navdušena sem nad obojim. sploh, ker bo v vsakem primeru prve mesece moj cartek/ika, tako kot je sedaj moja Viktorija. ko bo pa prišla na svet Evelin, bo pa še lepše - vikica ne bo več sama in edinka in bo imela nekoga za igrat, ko bo večja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] hehehe, jaz atija nagovarjam, da bova imela še eno, ampak to je bolj želja, ker najbrž finančno ne bo izvedljivo.. Se bova pogovorila po novem letu še enkrat o tej temi..

Lp[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]




Anonimen -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 11:22:31)

Uf, jaz sem čisto preveč firbčna, da ne bi vprašala. Sem skozi težila na ultrazvoku.




puncica -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 11:23:21)

Prvič nismo spraševali zdaj pa tud ne bomo, so pa pritiski itak in noben ni verjel, da nisva vprašala, kar govoril so ja vidva sigurno vesta, pa nisva nič vedela. zame je bilo presenečenje popolno ko je babica povedala Punčko imate[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




taška30 -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 11:33:09)

Hoj!
Jaz si pa sploh ne predstavljam, da ne bi vprašala. Midva sva ji takoj po morfologiji, ko sva izvedela spol,dala tudi ime in od takrat naprej smo se vsi pogovarjali o njej z imenom.
Sploh ne razumem stavkov: bova raje presenečena ob rojstvu. kaj češ biti presenečen, saj bo ali punca ali pa fant. Za moje pojme si presenečen le v primeru, da ti napovejo punčko, dobiš pa fanta ali obratno. Temu rečem presenečenje (ker si pač pričakoval nekaj drugega).
Ja, smo različni...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




DrejcDrejc -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 11:36:01)

Hm, po svoje je ful zanimivo, če ne vprašaš in ne veš - potem še porod čisto drugače doživljaš, ker si firbec. Pa še sorodniki ti ne kupijo vse roza ali modro, kar mi gre na živce, meni so všeč vse barve.
Ampak a ni težko ... ko te zmeraj muči firbec? In gledaš gor na ultrazvok in ugibaš in ... Oh, po moje bomo kar vprašali ... Se res lahko že skoz trebušček pogovarjaš bolj določeno, kr po imenu (če te seveda ne preseneti in iz Ančke pride Tonček ali kontra [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ).




PBJ -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 11:39:39)

Midva sva vprašala, a nisva nikomur povedala. Je pa moja G rekla, da ne pove, če ni vsaj 99%prepričana. Sicer pa je naredila kar nekaj UZ in vedno je pokazal lulčka[sm=smiley2.gif]. Meni je bilo vseeno, ali bo fantek ali punčka.Hotela sva vedeti zato, da sva se z njim pogovarjala, ga klicala po imenu... Ko sem izvedela za spol, sem nosečnost doživljala povsem drugače kot prej.
Ko bom drugič noseča bom zopet vprašala.[sm=smiley20.gif]

To je pač odločitev vsakega posameznika.

lp




mml -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 11:50:10)

Midva sva se odločila, da vprašava...oziroma me je G že na NS vprašala, če želim vedeti spol...no takrat je rekla, da seveda ni 100% ampak, da bolj kaže na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] in prejšnji tedne...se pravi v 30T je še vedno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]. Meni se zdi, da je presenečenje takrat ko na UZ zveš za spol ali pa takrat ko se rodi...
Sicer se pa strinjam, da je najpomembnejše, da je otroček zdrav in se normalno razvija. Meni je še zdaj na UZ vedno malce strah, da bo G rekla, da kaj ni OK...no na srečo je...
Sva se pa z [sm=love.gif] dogovorila, da ime ostane pa samo za naju in ga ostali zvedo, go se bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] rodila. Sicer za spol pa vedo...




Jančika_ -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 12:23:33)

Ne vem, zakaj ne bi vprašala. Seveda, samo da je zdrav - a če bom vprašala, pa ne bo?[sm=zmeden2.gif] Če želiš vedeti, vprašaš, če ne želiš, pa ne, po moje tu ni neke hude filozofije.

Pri nas je bilo kar nujno vprašati, ker si je mož želel pupo, jaz pa sem bila prepričana, da je fant. Bolje, da je izvedel prej in se do poroda potolažil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Tudi naslednjič bova vprašala, če bo še kak naslednjič...




ameli -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 12:50:02)

Midva nisva vprašala, sedaj pa bi že 5 dni morala vedet, pa nič[sm=smiley23.gif]!!!!!!!!!!!!
Zakaj  nisem vprašala? Ne vem!? Pa moram priznati, da me radovednost sploh nič ne muči. Mi je čisto vseeno. Samo, da bo dete zdavo ter  lepo in pametno po materi[sm=smiley20.gif]




Ezi -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 12:52:07)

Ja, jaz bom v sredo vprašala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Sem že razmišlajla, da ne bi, pa sem prevelik firbec! Pa moj [sm=love.gif] tudi!




XXYY -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 13:06:41)

Živjo tudi od mene!

Naj povem še jaz svoje mnenje, kako je bilo pri nas!

Jaz sem vedno rekla, ko bom noseča, bom zihr vprašala kaj bo, da vem. No, in zdaj smo noseči 28 tednov, me pa bolj zanima da je z mojim [sm=duda.gif] vse vredu, ker sem morala hoditi ogkromno na preglede zaradi mojega srca in na genetsko svetovanje zaradi fantovega slabšega sluha (60% slabo sliši). In takrat sva rekla, ma naj bo karkoli samo, da bo zdrav in živ.

Ko sva pa z mojim [sm=love.gif] šla skupaj na pregled (v 22 T.), naju je g. vprašala če želiva izvedeti spol. Pa sva rekla, da ne. Ampak jaz sem malo hotela, da pove. No in pol sm jaz takrat rekla, saj bo zihr fant, ker sem imela tak občutek (ne vem zakaj, ampak sem mislila da bo fant) in g. pravi, da glih lulčka ne vidi in da bove pogledale na naslednjem pregledu. Na naslednjem pregledu pa spet pravi, da ne vidi lulčka.

Poznam dva primera. Eni kolegici je g. rekla, da bo 90% punčka. Oni so nakupili skoraj vse v roza barvi. Na koncu pa rodi fantka, kakšen šok je bil to za njo in njenega moža.
Potem pri drugi kolegici je pa rekla, da bo imela fantka. Oni so pa bolj kupovali v modri barvi. A rodila je punčko. Ker pr punčki je tko, g. lahko vidi da je lulček a v resnici je pa mogoče tam glih popkovnica in da se vidi da je lulček. Ne vem, no.

To hočem povedat, da ni 100%, da ti g. napove spol. Najbolje se prepričaš potem, ko se rodi, saj takrat ni važno ali je punčka ali fantek, samo da je z njim vse vredu. To so želje vsake mamice. Mene je malo firbec matru, če se slučajno motim glede fantka. Očitno se, ampak bomo videli potem, ko prikuka na ta naš svet. Se ne obremenjujem kaj preveč katerega spola bo. Če bo punčka bo vredu, če bo fant bo pa tudi vredu. Sam da bo ZDRAVO.

Zdaj sem se pa razpisala.

Uživajte!








Aleksandrin -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 13:14:12)

Midva se ne ozirava na druge in bova počakala do konca v skrivnostnem pričakovanju [sm=bravo.gif]




paris -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 14:43:21)

Pri prvem sinu nisem vprašala kaj bo, če bi bila pa slučajno še kdaj noseča- kar je zelo malo verjetno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], pa bi, stoprocentno!




Anonimen -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 15:08:52)

Sicer še nisem nosečka, ampak mislim, da ne bom vprašala. No, moj lubi bi, jaz pa ne. Ker če mi rečejo, da je [sm=rozacrtici.gif], si ziher ne bom mogla pomagat, in bom kupovala za pupike, in obratno. Pol se pa naj zmotijo in bom fanta v roza oblačla, ali pa punčko v fantovske hlače in puloverčke?
Pa ful lepo si predstavljam, ko bom rodila, mi bodo rekli: [sm=rozacrtici.gif] ali [sm=modricrtici.gif] je in bom presrečna!
A ni bolje pod smrekco odpirati daril, če ne veš kaj je notri!?!?




Tina15 -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 15:26:00)

Hojla.
Mi smo prvič pustili,da bo presenečenje in se je obneslo. Zdej v drugo, če bo vse po sreči (sem šele v 5 tednu), se bomo pa tudi pustili presenetiti.





tinka-pepa -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 15:41:35)







Jaz sem bila preveč radovedna, in sem vprašala, ampak verjetno tudi če mi nebi gin. povedal kaj bo, bi vedla ker je naš Mihec držal nagice tako narazen da se je vse tako lepo videlo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. in od tistega dne sem mu tudi dala ime in vedno se tudi tako z njim "pogovarjala".




asija -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 16:44:16)

Meni se je pri drugem ultrazvoku ginekologinja zagovorila, češ da nekaj štrli. Ful sem bila razočarana, saj sem ji že prvič povedala, da nočem vedeti kaj bo. Vendar potem te firbec matra in na vsakem pregledu vprašaš. Zmeraj fantek bo. Tako da sva bila že čisto prepričana, da bo res fantek. Tik pred porodom so mi v bolnici rekli, da bo sin. Ves čas sva se prepirala glede imena, potem pa je bila hči. Bilo je pravo presenečenje in nikoli ne bom pozabila njegovih besed, ko se je rofila, "punčka je". Jaz sem bila šokirana. Vendar v še isti sekundi vesela. Hvala bogu, da nisva kupila nič za fantka.
Pri drugem sigurno ne bom spraševala se bomo pustili presenetit.




Tina76 -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 17:31:59)

Na zadnjem pregledu (18t) sem vprašala kaj bo  pa mi je G rekla, da tudi če bi mi želela povedat mi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]žal ne more, ker je naše dete sedelo po turško.
Sedaj na morfologiji bom spet vprašala, ker sem radovedna. Mi je pa in eno in drugo ok. Kdor želi naj vpraša, kdor ne naj ne vpraša. To je to.

Jaz imam  ful filing da nosim sina pa sploh ne vem na kakšni osnovi imam  tak filing. Bomo videli.

Moja soseda si je močno želela vedet kaj ima pod srčkom, pa je dete do konca nosečnosti noge skupaj držalo. Sedaj ima punčko.


Komaj čakam....


Tina [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]19t 1d




rumena -> RE: Ali (bo)ste vprašale za otrokov spol? (26.9.2005 17:40:46)

Jaz sem vprašala na morfologiji pa je rekla, da bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image], kasneje mi ni več povedala, tako da se še vseeno nekako prepuščam presenečenju, kajti pri punčkah se velikokrat zmotijo.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>