Sekundarna neplodnost (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijoSporočilo


Anonimen -> Sekundarna neplodnost (20.2.2017 16:46:22)

Živjo!

Zanima me, katera med vami se (je) sooča(la) s sekundarno neplodnostjo in vaše izkušnje. Pri nas je prvi otroček ratal v par mesecih, sedaj pa je mimo že leto dni, ko se trudimo za drugega, in nič. Ginekologinja me spremlja, ovulacije so, naslednji korak je HSG, a še malo odlašam z njim. Nekako imam še upanje, da bo pa morda le uspelo. Vem, da se moram skulirati, a je želja po drugem ogromna. V prvi nosečnosti sem imela kar nekaj težav in včasih pomislim, da me morda tudi to malo (podzavestno) zavira. Ne vem. Pred preiskavo si dam še nekaj mesecev, v tem času upam, da izboljšam svojo prehrano (ki sicer ni zelo slaba, a vseeno), se sprostim, veliko gibam itd. Saj vem, da to samo po sebi še ne bo kar prineslo pluska, a škodilo sigurno ne bo, kajne? ;)

Lep dan vsem.
SU -> RE: Sekundarna neplodnost (2.3.2017 10:48:34)

Zdravo. Pri meni gre tudi za sek. neplodnost.
Midva pa sva si skoz zelela 3, celo 4 otročke... Dva sta "uspela" skoraj v prvo, za 3.pa sva odlašala in odlašala in ko sva se končno odločila, da bi začela delat na tem, ni in ni uspelo... To se vleče, seveda z malimi presledki, ko sva obupala ali sem imela zdr.težave, že nekje 5 let!! Vmes sem bila na pregledu za prehodnost jajcevodov, mož je imel pr.sperme, imela pa sem tudi laparoskopijo. Sicer, za leta, normalni izvidi-malce vse upočasnjeno, a glede tega ni večjih ovir. Pri nama, po mojem, nagajajo ciste, ki se mi nenehno pojavljajo... [sm=smiley6.gif]
Zdaj sem nabavila O test Maybe Baby, da vidim, če imam sploh ovulacije... bi se, žal, znala bližat že letom, ko se bliža menopavza (malo pred 40)...
Zdaj sem/sva se vsaj skulirala in nimam/nimava le to v glavi...
Če bi želela 100% zanosit, bi morala naprej na postopke, za kar se pa nisem odločila-glede na to, da imava že 2 zdrava škrata doma!
Bomo videli... če bo uspelo-bo... sicer sem pa vesela, da prejšnje 2krat nisem imela večjih težav!
Želim, da bi vama uspelo predno boš morala čez zoprne postopke! Lp
upka -> RE: Sekundarna neplodnost (10.3.2017 12:49:07)

Bom še tukaj prilepila svojo izkušnjo: Pozdrav vsem vam, ki upate. Tudi jaz sem! Celih 6 let že. Sedaj bi ime UPKA spremenila v NAVELIČANKA, pa se ne da... Prvo sem zanosila pred postopkom umetne oploditve naravno. To je bil za naju res čudež po treh letih čakanja. Drugič ni šlo in razlog: nepojasnjena sekundarna neplodnost. Z mano in mojim naj bi bilo vse ok. 6-krat sva bila na IVF v Sloveniji, pa tudi v Avstriji. Problem je ta, da nikjer ne uspejo celice. Mogoče 1 do 2 na postopek, v Avstriji celo 3, vendar se ni še nič prejelo. Naj povem, da ima oz. jih je imela ravno take težave tudi moja dve leti starejša sestra. Stari sva 37 in 39. Naredili so nama tudi osnovne genske raziskave. Naj bi bilo vse ok. Tudi ona je bila na IVF 6-krat. Potem so ji svetovali, da gre v tujino po darovano žensko spolno celico. Včeraj sta se rodila moja 2 nečaka!!! Zdrava, lušna. Nosila ju je do konca nosečnosti brez kakršnih koli težav. Tu se sedaj začne stiska, ki jo najbrž razumete lahko le ve, ki upate... Čisto do konca me razjeda, tudi jaz bi rada zanosila!!! Moja deklica ima sedaj že 7 let. Naj povem, da sva s partnerjem vmes imela tudi obdobje, ko sva se popolnoma prepustila ideji, da bova očitno ostala pri enem otroku. To je bilo nekje zadnje 2 leti, dokler ni zanosila moja sestra. Sedaj me res črviči in razjeda. Želja po otroku je sedaj postala velikanska! Zelooo si želim, da bi tudi midva s partnerjem poizkusila z darovano žensko celico in to sem povedala tudi partnerju. Zelo na hitro me je zavrnil in obrazložil, da darovane celice ne more sprejeti, ker bo potem vedno gledal na otroka, da nama oz. meni ni podoben... Joj!!! Naj povem, da sva imela v času umetnih oploditev zelo dober odnos in naju oz. najin odnos okrepilo. Sedaj pa me je zavrni z dvema stavkoma in ne vem kako naj s tem shajam... Kako naj ga prepričam v to? Je to sploh v redu, da ga prepričujem? Ima kakšen smisel? Mogoče imate ve idejo, misel... Hvala vam vsem!
SU -> RE: Sekundarna neplodnost (10.3.2017 13:38:19)

Upka... popolnoma razumem... Pri meni sta v tem "vmesnem" obdobju, ko sva si (in si še) močno želela otroka in sem kupila milijon O in N testov...zanosili 2-najbližja prijateljica, ki si otroka sploh ni tolk želela in sorodnica, ki pa N tudi ni bla ravno naklonjena... Kako hudo je blo iti k njima na obisk veste najbolj tiste, ki ste se s tako situacijo že srečale. Privoščila sem jima zelo, hkrati pa me je kljuvalo: kje je pravica?!? V glavnem: jaz, na tvojem mestu, partnerja ne bi "silila" v to (darovana celica). Verjamem, da ti je hudo, a s tem ne bi ničesar rešila-če bi ga silila v nekaj, do česar mu ni. ...da ne bo še vajin odnos potem trpel... Kaj naj rečem-upam, da vama uspe!! In NE-ne še spreminjat imena... upanje je glavno! In vem... večkrat ga je presneto težko obdržat! ...tudi pri meni so nihanja... a zdaj sem vsaj približno skulirana in ne razmišljam "le" o tem... Drži/ta se!![sm=pikapoka2.gif]
Anonimen -> RE: Sekundarna neplodnost (13.3.2017 17:07:34)

Živ!

SU in upka, hvala za deljenje izkušenj.
Močno držim pesti za obe - naj se izteče tako, kot se mora.

Upka, težke dileme in težka vprašanja. Razumem tvojega dragega (ni enostavno it v to) in razumem tebe, ki si trenutno polna čustev ob prihodu tvojih nečakov. Niti ne vem, kaj naj ti rečem. Prepričevanje, sploh na silo, ni smiselno. Morda pustiš še malo časa, da se stvar usede. Vsekakor morata biti oba za.

claud -> RE: Sekundarna neplodnost (20.3.2017 20:58:42)

Živjo!

Tako...stara sem 30 let in imam že 8 letno deklico, ki je nastala TAKOJ.
Zdaj pa imam 5 let drugega partnerja in imava problem. Prvi problem so njegovi plavalci, ki jih je res malo.
In medtem, ko svoji G težim že 2 leti, da pri meni nekaj ni ok, saj imam vsak mesec 1 teden pred M kar neke krvave izcedke, ona pa pravi da imam jajčnike zelo lepe in da mi ona garantira, da je pri meni vse super in da mora biti problem pri partnerju.
No zadnjič sva imela pa prvi posvet pri dr. Rešu in ko me je pregledal z UZ je takoj videl, da imam na jajčnikih ciste.
Ni mi jasno kako lahko osebna G po 3 UZ tega ne vidi?!
Tako imava oba problem in bova šla počasi v postopek.

Mi je pa Reš rekel, da glede na jajčnike je verjetno že 1. otrok čudež.

Upamo, da nam uspe še en čudež [sm=smiley1.gif]

Veliko sreče vsem v upanju [sm=smiley1.gif][sm=smiley2.gif]
Anonimen -> RE: Sekundarna neplodnost (14.8.2018 13:01:20)

Še moj primer. Imava 1 otroka 6,5 let in tudi ta ni prišel hitro, saj je trajalo 4 leta, vendar naravno. V petih letih za drugega otroka nama nikakor ni uspelo. Par let sem imela nenormalno močne menstruacije, vendar brez bolečin. Iz mene so šli ogromni strdki. Vmes mi je G predpisovala tudi dabrostrone, ker mi drugi del ciklusa pojenjuje menda, ne vem kaj. Potem pa sem se dobro leto nazaj oglasila pri G in ji povedala , da sem že kar v letih in da imam z menstruacijo probleme, hkrati pa nikakor ne zanosim, kljub ovulacijam in dobrim testom mojega. Dobila sem napotnico za Lj, kjer so me pri pregledu dali na laparaskopijo, saj naj bi imela adenomiozo. Pri operaciji so mi odstranili nekaj cist in požgali žarišča endometrioze, ostalo naj bi bilo vse ok. Pri kontroli sem bila naročena čez dobre pol leta v ambulanto, kjer se bomo pogovorili o nadaljnih postopkih, saj sem že v letih. In dva meseca po operaciji sem zanosila tako na hitro, da nisva mogla verjeti. Prej po tolikih letih sva nenehno lovila dneve, pa vsake dva dni, pa nikoli nič. Sedaj pa je uspelo ma od 2-x seksanja, saj sva ravno tisti čas imela nenormalne obveznosti, stres, bila sva brez časa.
naty1989 -> RE: Sekundarna neplodnost (14.8.2018 13:32:46)

Zgleda da je recept čim manj, ne čim več haha. Ne vem, mogoče pa res pretiravat s slončkanjem ni treba, vse v nekih mejah normale. Ali pa sprostitev v končni fazi, pa brez planiranja in načrtovanja, spontano. No to je pri zdravih parih mogoče, če so kakšni problemi je razumljivo da se morajo najprej ti rešiti :). Pa glej zanosila si kljub stresu? kako če je stres najhujši sovražnik zanositve...ah začaran krog :). Tu ti res ni več nič jasno :)
naty1989 -> RE: Sekundarna neplodnost (14.8.2018 13:34:08)

Res je eno, bolj načrtuješ pa planiraš plodne dneve slabše je :). Pa bolj si prizadevaš da bi zanosila, manj je mogoče da bi se to izpolnilo :)
Stran: [1]