|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke2017
26.1.2018 14:10:23   
sladkorčica
Ampak res to dojenje je pravo cudo:)

Ja drugače ji dam sam zvečer da mi obe iz prazne čez dan pa ne ker imam Dost mleka . Ja glede bolečih josk nevem mogoče še mi hitro nnapolne in potem boli. Ko je bila stara 2 tedna sem imela dva dni vrocino ker se mi je en vod zamasil. ..velik je bilo mleka in enkrat očitno ni izpraznila in ti povem bolelo me je še 2 tedna po tem. Nikakor se ni hotla odmasit pa vpraši kaj vse nisem probala...Vse živo sem počela no potem se je sprostili.

Uf hiška in gradnja...Ti verjamem da je težko zato pa čimbolj izkoristi prvi meseci so res prehitro mimo. To ti naj bo tolažba da potem imaš vse. Samo še veliko zdravja pa bo perfectly. ..

Kako je res z tvojim zdravjem?si v redu neglede na to kaj se ti je pripetilo med nosečnostjo. ...?

(odgovor članu Niki13)
Neposredna povezava do sporočila: 301
   RE: Novembrke2017
27.1.2018 9:19:04   
Niki13
Jaz hvalabogu tezav s prsmi nisem imela do sedaj..pravijo pa ja,da je zelo bolece...upam le,da jo uspem dojiti cimdlje saj je res komot...pri prvemu sem se ful trudla,ker ni bil priden za cuckat in so bile res muke in tezave....sedaj je vse easy ker ne rabim vsakic,ko gremo ven pripravljat vsega,ampak se le obleceva in sibava:-)...na videzno mi zdravje sluzi,sedaj imam pa pregled ta teden,da vidim kaj me se caka...sigurno moram biti se enkrat operirana,saj zal niso odstranili vseh celic od tumorja,upam le,da bo okrevanje hitrejse in predvsem lazje,saj je prvic bilo res hudo....ko to resijo pa upam,da me caka mir glede zdravja....pac tako je in se je potrebno sprijaznit in it naprej...samo,da so moji angelcki dobro,jz bom ze vse potrpela...iz katerga konca slo ste vi?

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 302
   RE: Novembrke2017
27.1.2018 9:32:43   
sladkorčica
Ja dojenje je res najlažje naj traja jaz pravim. Sam nebom pa pretiravala pa do nevem kdaj vlekla. Tam do uvajanja goste hrane bo sigurno sam dojena potem bo pa tudi poletje in bom videla kok bo to moteče .Upam da nebo taka vročina kot lani.

No držim pesti da se res pozdravis ker prekleto dobro vem kaj preživljas. ...brat je pri rosnih 18 letih zbolel za rakom in to je res težko obdobje.

Mi smo pa Dolenjci :) vi ste pa Primorci ane? Se mi zdi da smo se že enkrat menile iz kje smo .


(odgovor članu Niki13)
Neposredna povezava do sporočila: 303
   RE: Novembrke2017
31.1.2018 14:08:29   
Niki13
Jz sm pri prvemu imela vecerno in jutranje cartanje z dojenjem dokler ni sel v vrtec,torej nekje 15 mesecev,ampak je res bilo samo cartanje za naju in ne hranjenje...tokrat bomo videli...danes nama je sistematski odpadel tako,da se nic nevem glede teze..ve ste imele tudi ta teden sistematski ne??? Jz imam pa jutri kirurga in me res krepko zanima kaj me se caka v prihodnjih mesecih...
Ja mi smo primorci....imas dober spomin ;-)...jz nisem tako pridna,me ze emso malo zafrkava hahaha
Kaj cepla jo bos za kaksne dodatne stvari? Mi malega smo za rotavirus sedaj pa nevem ce bi al ne bi...
O bratu si mi povedala in ce se ne motim je tudi on ze ponosen ocka drzi?

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 304
   RE: Novembrke2017
31.1.2018 14:27:28   
bacimaca
Pozdravljene. Sele pred kratkim sem se ponovno prijavila na ringaraja.
Tudi mi smo novembra postali stiri clanska druzina.
Sedaj je nas korenjak star ze 11 tednov in cas kar prehitro tece.
Me pa zanima kako kaj vasi malcki in malcice spite cez dan in na koliko casa se hranite ( mi smo na flaski) in koliko.
Lep pozdrav vsem!

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 305
   RE: Novembrke2017
31.1.2018 14:51:56   
Niki13
Zivijo bacimaca....pri nas je cisto odvisno...naceloma smo1 dan skoraj cel dan budne, naslednji dan pa spimo skoraj cel dan...tako da ritem dnevnega spanja se nimamo...nocno pa je kar ustaljeno...nekje med 22-23 gre spat in spi do nekje 10:30-11 zjutraj...to je kar rutina postala cez dan pa ponavljam...odvisno, ce pohajamo, ce smo doma, ce smo pri nonoti itd...skratka se nekako prilagaja dnevnim obveznostim....
Glede hranjenja se mi dojimo in je res cist odvisno od vsega zgoraj napisanega...vcasih je 5 ur brez jest, vcasih niti 1 ne zdrzi in je spet pripopana cist odvisno.....

(odgovor članu bacimaca)
Neposredna povezava do sporočila: 306
   RE: Novembrke2017
31.1.2018 17:42:40   
bacimaca
No pri nas je pa takšna slika... Na dan pojemo osem obrokov (2x90) - nočna, prvi okoli 1ih, drugi okoli 3.40. Potem pa 5 obrokov po 120 na nekje tri ure. Zvecer pa dobi se 150. Zadnji obrok je nekje med 20 in 20.30, po njem tudi zaspi in spiva do jutra nekje do 7.15, razen vmes kaj jeva. Sem uvedla tako uro spanja, ker nam kot druzini najbolj ustreza, ati namreč dela en teden dopoldan en teden popoldan in imam skrb za starejšega, da pride pravi cas v vrtec. Tudi meni bi pasala kakšna urica več slanja, ampak tudi to bo še prišlo.Cez dan pa sva ze imela lep ritem. Zadnja dva dni pa ga nekaj zgleda luna nosi in spi kakor mu je user posted image

Drugace pa sem zelo vesela, da so vsak krčeki malo ponehali. Ne še čisto, pride kak dan ko ga muči, ni pa hvalabogu tako kot je bilo prva dva meseca user posted image



_____________________________

Najlepša datuma v mojem življenju
3.5.2012 Leon
14.11.2017 Lian


(odgovor članu Niki13)
Neposredna povezava do sporočila: 307
   RE: Novembrke2017
1.2.2018 9:20:58   
sladkorčica
Ojla Niki.

Ja res je v pon smo imele tehtanje in nevem zgleda na mojo srečo ni moja tehtnica doma kazala prav Hehe. Zadnjič sem ti rekla da najbrž ima že blizu 7 kg . No nima toliko.sej je bilo tud men čudno da bi imela tok kg ....uglavnem taprava cifra je da jih ima malo manj kot 6kg kar je še zmeri kar veliko:)

Ja zdaj jo moram naročit za cepljenje in uz kolkov. Glede cepljena pa ja itak vse redno kar mora bit pa za pnevmokok sigurno ker sem malega tudi cepila in moram rečt da očitno res malo omili vse skupaj. Zdaj odkar je v vrtcu je imel sam enkrat ušesa vneta. Za rotavirus pa se nebom odločila prvič zato ker se mi zdi da je kar drago pri nas je 10e. Drugič je pa to ker mi je zdravnica rekla da obstaja 20 vrst virusa in lahko se zmeraj klub temu dobi sam je v milejši obliki. Ne me narobe razumet da mi je škoda denarja za otroka itak bi dala če bi mi 100%zagotovili da pomaga ,ker pa to ni bom raje denar porabila za kaj drugega.
Kaj pa ti boš dala cepit?

Glede spanja pa ja isto kot pri Niki. Res sem vesela ampak dejansko spi celoooo noč. Zvečer gremo spat tudi tam okrog 22 ure . Čez dan je ne fforsiram glede spanja je še premajhna da bi ji usilila en ritem. Za to se pride čas. Včasih čez dan spi več včasih manj. Kakor kdaj. Sam men je res dosti bolj pomembno da spi ponoči.

(odgovor članu bacimaca)
Neposredna povezava do sporočila: 308
   RE: Novembrke2017
1.2.2018 9:24:35   
sladkorčica
Eh tej pametni telefoni in te tipkovnice. Pri nas je rotavirus za plačat vse skupaj 160 e.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 309
   RE: Novembrke2017
2.2.2018 12:53:52   
Damuš
Pozdravljene punce.
Po dolgem času se spet javljam. So tako hitro minili dnevi, pa polno je bilo enih stvari in kar ni bilo časa in volje napisat kaj na forum.

Mi smo imeli ta teden posvetovalnico in še pregled v neonatalni. Vse super. Na prvi svetovalnici so nama zatežili da je škratek premalo pridobil na teži in smo se morali iti enkrat vmes tehtati. No sedaj smo bili pohvaljeni tako v posvetovalnici kot tudi v neonat. Se pa samo dojiva. Končno nama je dojenje zlavfalo (ok, že pred enim mesecem) in sem najsrećnejša na svetu ko ni treba več vodit evidence kolikokrat se doji itd.

Tudi okrevanje po CR je super, edino kar me muči so bolečine v križu. Hodim na terapije in upam da me neha bolet.

Drugače pa sinek super napreduje. Ponoči spi - celo noč (6 ur v kosu). Sem hvaležna fuuuul. Zato je pa čez dan več priklopljen. Ampak to me sploh ne moti. Je postal en super dobrovoljček. On bi se že kar pogovarjal 8dejansko ima vsako jutro 10 minutne monologe). Se mi zdi, da bo lih en tolk zgovoren kot njegova sestrica.

sestrica ga je super sprejela. malo je imela problemov, ker ni bila več v središču pozornosti, drugače ga ima pa ful rada. rada pomaga previjat, pa kar naprej ga boža pa lubčka. malo smo imeli panike, ker je že pred rojstvom privlekla iz vrtca gliste in sem bila jaz čist panična, da bi jih še tamali fasal. Po moje sinček misli, da je vonj po razkužilo vonj po njegovi mamici user posted image .

No to je zdaj mimo. je pa ravno ta teden spet šla nazaj v vrtec. Je že tako teeeeežko čakala. Upam samo, da ne bo prilekla domov kakšnih virusov in okužila še dojenčka.

Cepila ga bova midva pa samo tisto kar je po programu. Že hčerko sva tako, pa je bila do 2 leta povsem zdrava. Tudi v vrtcu je med najbolj zdravimi. vsaj bila. Bomo videli kaj bo sedaj. Upam na dobro bilanco še naprej.

Sem z veseljem prebrala kaj vse se vam dogaja.
Niki držim pesti, da bo s tvojim zdravjem vse ok.

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 310
   RE: Novembrke2017
9.2.2018 10:19:56   
Niki13
Ja mi sva bile tudi vmes na tehtanju pa je bil medicinski bratec, ki ne komplicira toliko...prevedeno kot je sam rekel smernice so eno, zivljenje je drugo...eni se redijo na veliko, drugi zelijo biti manekeni user posted image ...in jaz se s tem popolnoma strinjam...razvoj otroka je itak za cist vsakega posameznika drugacen...dokler je mala nasmejana, uziva cez dan, je radovedna itd se ne obremenjujem ali dobi 100 gramov vec al manj...zdaj sva naroceni 28.02. za cepljenje...ma glej sladkorcica jz sm sina cepla takrat proti rotavirusu in moram rect, da mi res nikoli do danes ni zdehidriral, driskal ali bruhal na veliko, tako, da nevem...lahko bi bilo enako ce ga sploh ne bi cepila, lahko pa ne...to itak ne moremo vedeti....za ta malo pa nevem kaj narediti, najverjetneje razen obveznega cepljenja ne bom drugo cepila bomo videli...
Moja cez noc kot ze receno spi po 8-9 ur skupaj in je to pravi luksuz zame :-)...cez dan pa cist odvisno in kot tudi ti pravis je se premajhna, da bi ji vsiljevala nek ritem, ga bo ze sama si naredila tako, da bo njej pasalo in ugajalo...
Damus, ce ga dojis je itak on najbolj odporen na vse v druzini...pri nas sem jaz sedaj z virozo in tudi sin, ampak upam, da tudi mala ne dobi in vsi pravijo, da je ona ceprav najmlajsa ampak dojena najbolj odporna....drzim pesti...
Zdaj 15-ga se grem zmenit za datum operacije, ma racunam, da bi to resila cimprej. najverjetneje se bom odlocila na zacetku marca, ce se nam bo uspelo preseliti do takrat, saj moram prej postimat selitev, ker pol po operaciji bom spet en lep cajt za nobeno rabo....
Lepo se imejte

(odgovor članu Damuš)
Neposredna povezava do sporočila: 311
   RE: Novembrke2017
21.3.2018 22:39:00   
sladkorčica
Ojla novemberke

Ja kje pa ste vse????

No pri nas je pestro...so lepi dnevi in tudi slabi dnevi...

Mala je zelo pridna ...smo že dale prvo cepljenje skozi. Je kar oreng bunkica ima tam nekje 7kg. Se še kar lepo dojimo bomo pa tudi počasi kar začele z uvajanjem goste hrane. Se pa že kar hoče obračati na levi in desni bok in tud najraje bi že kar sedela :)

Madonca čas tako hitro leti naprej. ..že 4 mesece bo kmalu stara.

Tale zima noče in noče minet. Zelo se veselim lepših sončnih dnevov in vozickanja :) do sedaj smo res izkoristile vsak sončni žarek sam kaj ko jih je tako malo. No sej bo bolje menda . Mali se je kar dobro navadil da ni več sam .

Ponoči je še zmeraj pridna in ona kar se spi in naj traja . Joj ko se spomnim za tamalega kok mi je noči požrl in se zmeri mi jih.
Ah saj bo bolje.

Kako ste ve in vaši malčki?

(odgovor članu Niki13)
Neposredna povezava do sporočila: 312
   RE: Novembrke2017
22.3.2018 11:32:08   
Niki13
Ojla..jaz se vedno tukaj...ravno prejsnji dan sem pogledala, ce se je katera oglasila...pri nas je super...mala res pridna, vedno bolj...zdaj spimo ze cele noci..gre spat ob 21:30-22 in se zbudi nekje okrog 9-10...nevem, ce je ravno ok da toliko spi ampak ocitno njej pase tako in ji pustim njen ritem...smo pa drobcene, imamo nekje 5,2 kg..
Glede goste hrane imam jaz namen zaceti tako kot pri prvemu in sicer pri 5 mesecih in ne prej...nasa bi non stop sedela in se dviguje gor...ne obstaja vec da mi lezi na prsih ali v polsedecem polozaju...nevem koliko je to ok, ampak ......mi imamo ravno danes 4 mesece user posted image ...
Nasa pa o obracanju noce slisat...ze na trebuscku jo je problem zamotit...najraje je na hrbtu ali v sedecem polozaju, tudi boka nima rada ze od rojstva vedno spi na hrbtu...je pa prava radovednica in ze krade hrano iz rokuser posted image tako da moram kar paziti...
Lepo se imejte

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 313
   RE: Novembrke2017
22.3.2018 17:23:56   
sladkorčica
Ojla. .

Ja moja se je začela z komolci upirati da bi nekak vstala na sedeč položaj. ..ji pa potem pomagam da jo primem za rokici in se sama gor potegne. ..Ful je hitra. Mali se spomnim da je šele pri 6m pokazal zanimanje .

Glede goste hrane tud jaz nebom zdaj hitela pa silila. Bom kar lepo počasi .iItak ni to napredek iz danes na jutri .

Ja moja tudi zaspi tam okrog 22h . In pol kar spi tam do 6h zjutri jo nafotram in spi dalje tudi do 11h dopoldan. Očitno ji paše men pa tudi ta čas mam mir za sebe da kavico spijem pa tud velik postorim ta čas. Jst si vsak dan postavljam vprašanje kdaj bom prišla na želeno vejo z cunjami. ..se dobro da imam sušilca. Si ne predstavljam kako bi zgledalo brez njega.

Uf tvoja je pa res drobižek. Bo . manekenka. Moja je kar težka ratala. Je imela že pred dvema tedni 6950g. Kok je pa velika?moja ima 62cm. Tud oblekice moram skoz male pospravljat pa večje dodajati.

Luštno se imamo sam se res komaj čakam da se vreme mal postima da bomo šle lahko ven na vozickanje.
Niki kako je tvoje zdravje?

(odgovor članu Niki13)
Neposredna povezava do sporočila: 314
   RE: Novembrke2017
23.3.2018 11:18:23   
Niki13
Ne moja komolcev ne uporablja, ampak dviguje glavico in trup...skratka dela trebusne user posted image ... vsaj ona, ceprav bi jih morala tudi mama ;-)...ma jaz je ne spodbujam k dvigovanju, ji res malo krat ponudim rokice, da se ima moznost sama dvignit...se mi zdi se prezgodaj za posedanje...ce bi bilo po nnjeno bi itak vedno sedela in jo res tezko se drzim v lezecem in pol lezecem polozaju....jaz niti primerjat ne morem nje z mojim prvim...cito vse je drugace in sele zdaj razumem kaj pomeni, da ti otrok da energijo...zal pri prvemu tega lepega obcutka nisem dozivljala...
Ja glej meni je super ki tolko spi zjutraj, saj vstanem ko gre moz delat in otrok v vrtec in v teh 2-3 urah naredim res nekaj...vsaj sebe porihtam pa malo hisko...na zeleno vejo pa itak ne upam niti pomisliti...imam se vedno vse po kartonih, ker smo zaenkrat brez omar in si lahko samo mislis kaksno stalo imam user posted image ...je pa dosti lepse in super v novi hiski in obcutki kljub temu, da se marsikaj manjka so res lepi...nekega dne bomo imeli vse postimano, ceprav pravijo, da pri lastni hisi ni nikoli mira....
Susilca nimam zaenkrat in upam, da nam ga bo uspelo kmalu kupiti, ceprav nimam groznih tezav s cunjami priznam...sta oba precej pridna...za njiju perem mogoce 1x na teden ali se manj stroj...imam pa sreco, da mi mama lika vse user posted image .ko se bomo pa postimali bom tudi to prevzela nazaj, saj i ze skoraj 5 let ona lika....
Ja pediatrinji sem tudi jaz rekla, da ocitno hoce biti manekenkauser posted image ....dolga je bila 3 tedne nazaj 60 cm...ma glej jaz imam se vse kar sem pripravila ob rojstvu (56-62)..par pajackov je prerasla ostalo pa se vedno drzi...
Midve greva vsak dan na vozickanje,...je ne sparam pred mrazom...razen ce ful piha burja potem recimo izberem bolj zavetje, ampak ce ne pada dez sva vsak dan na zraku...zihr bo pa dosti lepse ko bodo temperature mal visje in vec soncka...
Kaj ti bos uporabljala ali ze uporabljas kangurujcka??
Ravnokar so me klicali iz pikapolonice sem ji narocila didakticni otok ki se mi zdi ful fajn in upam, da se bo res naigrala notri....komaj cakam, da poskusim...
Ma pocutje je super, me pa caka 13.04. operacija ponovno in res nevem kako bom to sedaj sfolgala s ta malouser posted image ...v nosecnosti so bile druge skrbi, ko sem dala to skozi, sedaj pa spet druge saj je ete zivahno, radovedno itd jaz bom pa bolj malo mobilna in ne bom mogla sedet...sploh nevem kako bom to izpeljala...ma bo ze...hvala ti za skrb

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 315
   RE: Novembrke2017
23.3.2018 12:13:07   
sladkorčica
Uf potem si pa srečnica če imaš tok malo cunj za prat. Moja se že na polno slini potem včasih podre kupček da se po bruha. Da ne govorim o kakcih. Velikokrat se pokaka tako da jo moram komplet preoblect. Tako da preoblačenje non stop. Mali pa tudi. Star je 2,5let in al se polije al se s hrano popacka. No ta teden ga imam doma ker je imel ušesa vneta je mal manj. Če je pa v vrtcu moram pa vsak dan drugo. Če ne drugega gredo na sprehod in itak jih ne pazijo tako in padajo in včasih pride tak domov da bi najraje cunje poslala nazaj v vrtec pa naj same perejo.

Glede vremena pa ja verjetno gre tebi res bol na roke ker si iz Primorske. Tuki na Dolenjskem je pa komaj sneg skopnel tudi mrzlo imamo kar oreng tak da res komaj čakam pomlad . Jst pravim kaj jo bom vlacila po tem mrzlem ko bo pa še veliko lepših dnevov. Če ne gre ne gre. No presnji teden smo imeli zelo lepo vreme smo šle vsak dan ven .ta teden pa spet sneg padal v ponedeljek.

Ja jst ji že oblecem kar 68. Sm ugotovila da sem že vse skoraj zamenjala.
Ne jaz ne mislim nič kaj posebnega kupovati. Imam še od malega igralno podlogo za na tla . Ko sem rodila sva kupila gugalnik in ima tudi tak lok in ji potegnem in se lepo igra. Je zelo rada v gugalniku in tudi zaradi varnosti se je ne upam puščati recimo na sedežni sploh ko je tamal doma.
Kaj imaš ti za en voziček? Jst mam peg perego gt3 in no zdej jo imam itak se v košari in se bo neki časa . Sam pa razmišljam da ko bo začela sedeti da bi kupili drugega. Ta je zelo težak in drugac je za po vseh terenih in kvaliteten voziček . Velik prostora zavzame v prtjiazniku recimo. Imam pa že ogledan od recaro . Že ko je mali bil majhen nama je bilo žal zakaj nisva že takrat naleteli na recaro . Sva bila v njihovem salonu. Pa to ne moreš verjet kako lahki vozički .
No bom še mal premislila če je smiselno ker drugače glih nisem pristasica marelo oz dolgo prevažati otroka v vozičku.

(odgovor članu Niki13)
Neposredna povezava do sporočila: 316
   RE: Novembrke2017
24.3.2018 8:50:35   
Niki13
Ma jaz ta mali pustim tudi po 2 dni iste obleke itak se ne umazi...od malo slinjenja ji pa tudi ne menjam vsakic....kupckov ne podira in bruha posledicno tudi ne tako, da imam sreco tudi glede tega...glede kakanja pa moram rect, da malokrat gre skozi bolj kot drugo sem ugotovila da ko sem ji dala pampers 2 je slo skozi...ocitno preveliki...ko uporabljam enko ji pa lepo zadrzi..mojega v vrtcu kar pazijo, pa na zalost itak ne cofota po zemlji itd ker le tega ne zmore...
Ja mogoce je res, da imamo nizje temperature in lepse vreme na primorskem tako, da to lepo lahko izkoriscam...
Jaz sem bila vceraj malo pogledat, da bi ji vzela kaj od 68, ampak ne najdem nic pametnega in tudi zdaj ko bo bolj toplo nimam pojma kako jo oblacit iskreno...zdaj je bilo super komot doma v pajacku, ko sva sle ven sem dala preko zimski pajac in je bilo to to...zdaj pomladi pa nimam pojma, saj so mi jakence ful ne komot tako za njo kot zame...sploh pa ker vse prodajajo z kapuco ki je meni vedno bil samo visek in moteca...boh ponavljam nimam pojma kako bom jo oblacila...ti kaj pravis???
moja v gugalnikih in podobnih sploh noce biti dlje kot 3-5 minut..jaz jo pa kar dosti pustim na postelji ali sedezni kjer se zaigra z svojimi rokicami ali igrackami, ki ji dam okoli...
Vozicek imam od foppa pedretti in sem ful zadovoljna...tudi moja je se v kosari in po moje jo bom imela v kosari tam nekje med 5-6 mesecem...prej je ne bom dajala v sportni del...sem pa zaenkrat ful zadovoljna je pa res, da ne vozim po drugih terenih razen po cesti....

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 317
   RE: Novembrke2017
24.3.2018 10:27:37   
sladkorčica
Uf moja je že na pampers3 drugače bi na hrbtu že zdavnaj vse ven pogledalo. Ja za zdej sem tud jaz imela zimski pajac in je najbolj praktično. Drugače sem pa bol mal uporabljala na splošno pajacke. Bol v začetku prvi mesec. Sedaj jo imam večina bodi pa žabice ali pajkice . Ji pa tudi že kiklico oz krilo oblecem in je en cukercek. Ja jaz sem kar neki oblačil dobila sam trenutno mam bol mal ker je bila os mojega nečakinja poleti rojena tak da se mi glih križa. Neki sem izbrala ven drugo sem sama dokupila.
Ja men gredo tud jaknice z kapuco na živce sploh za tamale. Jst mam na srečo tako jjopico brez kapuce.
Drugače pa ja zdej boš rabila zaenkrat bodije hlačke oz pajkice kake žabice po potrebi pa tud kaka majcka bo prav prišla. Jaz ogromno kupim v lidlu. Je ugodno pa men je všeč ker je bombaž in so neunicljivi. Že za malega sem veliko tam kupovala in zdej za v vrtec. Men čist nič ne nuca da ima trenerko za 20 ali 30e potem gredo v vrtcu ven še otroci podijo pa se kolena raztrgajo.
Zdaj jaz ne vem kok ti daš na obleke je drugac pa tudi trgovina PEPCO če poznaš. Tam se tudi dobi kaj lepega. Jaz recimo raje več odstejem za obutev in mu zmeri kupim kake dobre teniske. Ves najbolj mi je smotan ker res tako hitro prerastejo vse skupaj tak da je res škoda zapravljati cela bogastva za oblačila. Mu raje kaj drugega kupim. Men je važno da so oblačila cela in čista men znamka nič ne pomeni.

Ja moja drugac ne briga oz poliva . Pač ko podre kkupcka kaj ven prileti in jo kar preoblečem če je pa od sline mokra jo pa pol tudi ne pustim da bi bila kar mokra .sej drugače tud dam slinček oz rutico ker to se slini da je do popka mokra.

(odgovor članu Niki13)
Neposredna povezava do sporočila: 318
   RE: Novembrke2017
26.3.2018 12:11:36   
Niki13
Ma jaz ji dajam se vedno pajacke, ker se mi zdi, da bi jo zeblo samo v bodiju in zabicah...sem jaz bolj premrazeno dete in posledicno oblacim tudi otroke kot medote hahaha...
Jaz kiklce ji nisem se dala sem pa danes ravno oprala ker kupla pa sem ji ze user posted image ...se mi zdi da je prav, da so cimbolj komot otroci in krilce pa oblekice bodo prisle prav, ko bomo kam sli pa ko bo bolj toplo in ne bo vec v pajac sla..ne mi govorit, ze celo jutro se kregam s cunjami ki jih imam ogromno...pa tiste, ki so ze premajhne, pa tiste, ki bom posodila naprej, pa tiste ki bom se malo sparala ( nikoli ne ves, ce uspem prepricat moza se za enega dojenckauser posted image ) pa tiste ki so trenutno prav, pa tiste ki so se prevelike skratka noooooooooooorim....tok sem se zjutraj razkurila, da sem klicala za koliko bi mi naredili eno omaro po miri za v garderobo ker ce ne se mi bo res zmesalo...
Jz tudi sem vzela ze zelo veliko v Lidl-u predvsem za ta velikega junaka, ta mala pa vsake toliko kaj dobi iz Lidla, saj tudi ne rabi dosti se sedaj...glej popolnoma se strinjam in sem tudi jaz tista, ki brez problema oblece izposojeno robico, kupljeno poceni v Lidl-u ali Hoferju ali pac kjer dobim...sploh se mi zdi bebasto tisti ki dajo za eno majcko 20 eur sam zato ker je firma...itak hitro prerastejo, firma ne pomeni kakovosti ( to je moje prepricanje ), tako, da res zelo malo porabim za robico..kot pa sama pravis ceveljcki so zelo pomembni in teh ne obujem izposojenih, ampak vedno kupim nove in kvalitetne...ta mali ima itak ortopedske in se kaksen par normalnih...ta mala pa cim bo na nogicah sama dobi lepe in predvsem komot ceveljcke...
Ma moja se slini ampak ne tako dosti, da bi bila mokra in tudi slincka al rutice ji se ne dam...se mi zdi pa da so jo zacela srbeti dlesni in bo mogoce kaksen zobek pocasi prikukal...mogoce se motim, ampak tako se mi zdi...
Malo mi je smotano, ker se vedno veliko spi in lahko res malo z njo pocnem...vceraj je zaspala ob 21-ih, spala do 09-ih cas da sem jo podojila, preoblekla in umila pa ob 10:45 spet sla spat in zdaj spi in spi in spi...uffy...pa se bo zbudila in greva ven, ker je cudovit soncek pri nas in bo spet zaspala v vozicku tako, da bi rajsi, da lahko mal z njo "delam" prevedeno da jo malo spodbujam pa nic od tega...
Zdaj gremo malo na dopust k nonotom po ocetovi strani in upam, da bo potovanje dobro prenesla in sploh bo prvo potovanje z obemi...bomo videli...upam samo, da si obdrzi enak ritem in da ne bo delikatna na spremembe ampak ji bo vsepovsod lepo tako kot je ta vecjemu....
Ce se prej ne slisiva vam zelim lepe lepe praznike

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 319
   RE: Novembrke2017
27.3.2018 0:06:54   
sladkorčica
No potem imava podoben okus in mišljenje. Saj bo še čas za kaj kvalitenejsega in drazjega zdaj zaenkrat mi je pa res mimo da bi nevem kako drago kupovala.

Glede oblačil pa ne govori ...mMen se tud mal mesa. Velik se je že nabralo in se bo še. Jst mam eno sobo sam oblačila in vso otroško kramo. Nevem kam z vsemi stvarmi. .neki časa bom še sparala potem bom pa komu podarila. Ker sama dvomim da bomo še kaj imeli. Je bila ta nosečnost zame osebno zelo naporna in bo kar Dost ker že od 2014 bo Dost z tem zdaj bi pa tudi sama rada mal zaživela :) pa tudi nisem več rosno mlada .presnji mesec sem dopolnila 35 in pač leta tudi naredijo svoje. Jst sm srečna tako kot je sedaj tak da ce bi po moje bo tako ostalo.

O super za dopust mi ne bomo šli nikamor ker nimamo navade hoditi na dopust razen ppoleti morje to pa obvezno. No ko smo ravno pri tem kam se bote letos odpravili na morje?
Jaz sem odpovedala ker smo mislili jit tam kot lansko leto in ti povem da me je en majcken strah jit tak daleč sploh zaradi male ko bo komaj 8 m stara in je 400km v eno smer kar velik zalogaj. Drugače je bilo zelo lepo in smo bili res zadovoljni. Sam nevem sm potem premislila in sem se odločila da od povem. Zdaj si pa belim glavo kam!? Bili smo že kar v večjem delu hrvaške obale in me ne vleče nikamor tok da bi rekla vav . To ko maš enkrat otroke ni to več dopust ampak eno garanje. Najraje bi videla da gremo v hotel pa če tudi sam za 3 dni .ssam da mi nebo treba kuhat pa pospravljat ....No do poletja je še neki časa če imaš pa kak dober predlog pa predlagaj.

Tudi jaz tebi želim lepe praznike

(odgovor članu Niki13)
Neposredna povezava do sporočila: 320
   RE: Novembrke2017
27.3.2018 11:35:35   
Niki13
Ce te potolazi sem se starejsa...sem ze pri 39-ih...iskreno bi imela se enega, ampak je tudi pri meni ze problem leta...torej ali imam takoj ali pa nic, ker po 40-ih se mi pa res zdi ze prepozno...po moje bo na koncu ostalo tako kot je, ampak mi je mal zal, da nisem prej zacela user posted image ...
Ma mi gremo v bistvu k starsem od moza po navadi, ko so prazniki, ker ne mislim drugod placevat enkrat vec za vse praznike...zdaj nismo bili ze 1 leto pri njih tako da....je pa do njih 400 km, tako, da glej km pri tako malih otrocih niso problem naceloma...s ta prvim smo sli, ko je imel 8 mesecev na porocno potovanje na Kanarske pa je bilo cudovito...pac jz sem mnenja, da je cisto odvisno koliko starsi zelimo komplicirati...je pa res, da sedaj ko grem z dvemi bo to prvic in bomo videli kako bo...ma jaz upam, da ok...
Za poleti sem iskreno mislila da bi sli spet na kanarske, ampak ko sem malo preracunala sem si kar takoj premislila, saj smo na suhem ker smo vse vlozili v hiso...tako, da bomo najverjetneje sli na Rab kot lani kjer nam je bilo super...majhen otok, torej se ne vozis dosti, ni dalec, ni guzve, ni drago, tako, da smo se mi imeli prav lustno lani in mislim, da bomo letos ponovili vajouser posted image ....mi smo lani bili v apartmaju, kosilo al si vzeli s sabo malo paste zjutraj skuhane ali kje kaksno pizzeto al burek pojedli...zvecer pa sli vsak vecer ven jest, ker itak ni drago in bi mogoce 50-80 eur prisparali, ce bi doma kuhali in kot sama pravis iskreno, ce grem na dopust mi ni do pospravljanja in ciscenja.....sicer je pa odvisno koliko si zahteven...ce zelis luksuzne restavracije, 1-2 litra vina na vecer itd se seveda splaca doma kuhat...ce pa ti je pomembno samo nekaj dobrega pojest in ne komplicirat pol se pa res splaca malenkost vec vloziti in jesti zunaj...

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 321
   RE: Novembrke2017
27.3.2018 12:58:20   
sladkorčica
Strah me je jit tako daleč zato ker saj vidiš da je čedalje več ekstremnega vremena .predlani smo imeli smolo smo se vračali iz pašmana je grozno pihalo avtocesta zaprta ....hm kam?!joj kje smo se potem vlacili. ...grozno. šli smo čez velebit če ti je kaj poznano u istvu smo potem prišli mimo plitvicka jezera. 8 ur smo se vozili. Mali je bil pol 1 leto star. Na koncu je bilo že za znoret .jok . Pol poti je prespal pol se je pa nehalo. In lakota. Al tud ni bilo nikjer za ustaviti .Sami zapuščeni kraji od vojne. Uglavnem ja to je to.no lansko leto je pa vročina huda bila tak da smo šli 1dan prej domov oz zvečer. No na koncu smo bili zmatrani od vožnje je bil trenutek nepazljivosti in je moj 15km pred domom šel tankat avto in je bencin nalil namesto dizel. Joj joj joj. Groza. Dve leti zaporedoma same smole.

Upam da bo letos drugače. Kam ste vi točno šli na rab?jJst sm drugac že bila na Rabu lopar tam kjer so rajske plaže sam tam ni sence. Tak da lopar odpade čeprav je dejansko res rajsko.

Glede hrane pa jst sm čist preprosta ne rabim glamurja. Sam tuki so otroci če ne drugega je treba njim dat jjest.mi odrasli že potrpimo. Smo pa lani bili v apartmaju in ti povem da smo velik zapravili za hrano.bol da bi šli kam jest bi bilo verjetno ceneje in smo mislili jit in jst noseča ta vročina ni bila zame in sm bila jezna sama nase potem sm tud to slabo voljo okoli trosila Hehe. Res lansko leto je bilo zame zeloooooo težko zardi nosečnosti tako da pri nas nič več sem srečna kar imam.

(odgovor članu Niki13)
Neposredna povezava do sporočila: 322
   RE: Novembrke2017
27.3.2018 13:57:55   
Niki13
Ja se spomnem se od lani, ko si razlagala, da ste imeli grdo izkusnjo na dopustu...vcasih se res zgodijo smole...jaz moram rect, da do danes ( na mocno trkam po lesu ) se nismo imeli take smole..
Mi smo imeli apartma v Barbatu in se potem vozili na razne plaze...ja na rajski plazi res ni sence, ampak mi smo si s seboj vlekli sencnik, da je vsaj ta mali bil v senci...mi pa smo je malo lovili kar je je ostalouser posted image ...
Ma glej ta vecji je jedel kar smo jedli mi ker hvalabogu ne komplicira pri hrani in res je vse ( tukaj imamo veliko sreco ) tako, da nam to sploh ni bil problem...za ta malo se bo pa treba malo organizirat...na kanarskih, ko je imel on 8 mesecev sem skuhala enkrat lonec zelenjave tako, da je imel osnovo zelenjavno pol da vsak dan nekaj dodajala in tudi sploh ni bil problem...ponavljam po moje se enako porabi, ce se doma kuha ali se gre ven jest ko si na dopustu in moras vsako stvar kupit....sicer mi si s seboj vzamemo po navadi osnovne zadeve, da ni potrebno tam kupovat in pol puscat...
Ja jz sem imela na dopustu cudovito nosecnost...no cela je bila cudovita in brez nobenih tezav glede nje, sicer ce izkljucim to kar so bile moje tezave..ma glede slabosti, slabega pocutja, kakrsne koli vrocine cisto nic....v obeh nosecnostih sem imela to sreco...

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 323
   RE: Novembrke2017
27.3.2018 15:23:04   
sladkorčica
Kaksen pa je drugače barbat? Midva sva bila 2012 tako da je kar dolgo nazaj. Nisva pa šla nikamor ker je bilo zelo lepo sam nisva hodila na to glavno plažo ampak na drugo stran ubistvu desno čez hrib je bilo dosti bolj všečno. Ja midva sva takrat kupila marelo senčnik in jo mam se sedaj za spomin Hehe. To je tako zgalo da nemogoče. Jst sm prišla domov tako rjava da so vsi se čudili kje sm bila.

Ja nas mali drugac tud ni tako izbire oz odkar je v vrtcu ne mara mesa ne nobenih omak. Tam je vse bol lahka neslana hrana. Nevem moja teorija drugače ima zelo rad juhice vse po spisku testenine riž. Sam pač sedaj ima obdobje ko ne je mesa.pa tud sili ga ne. Bo že.

Jah srečnica glede nosečnosti. Jst sm se pri vseh matrala z hudimi migrenami da ne govorim slabosti. Ravno okrog velike noči je bilo najhuje. Se spomnim ko smo šli k meni domov in je mami imela božansko potratno potico. Pa nisem pretiravala ampak jst sm tako bruhala pol zvečer. Men je bilo grozno slabo. Pa skoz me je vse bolelo pa nisem občutljiva niti bolna. Nazadnje sm bila pri osebni zdravnici lansko leto tak čas hwhe. Sam men je bilo res težko ne znam ti opisat. Križ stalno bolel.tako da sem res komaj čakala da grem rodit. Pa tud trebušček je bil ogromen. Zredila sem se za več kot 20kg in sem bila res obilna ....No se 8kg mam viška upam da bom tud to dol spravila. No kljub tegobam sem preživela porod hiter mala zdrava prava bombica. Vse se je dobro končalo. Zdaj pa probamo čimbolj uživati ker bo prehitro konec.

(odgovor članu Niki13)
Neposredna povezava do sporočila: 324
   RE: Novembrke2017
28.3.2018 8:49:50   
Niki13
Ma glej nam je bilo lepo, ceprav smo vsak dan sli na drugo plazo...center za pohajat zvecer je bil odmaknjen 5 min z avtom in je bilo prav lepo pohajat...zalivcek smo imeli prav pred apartmajem, ceprav smo se malokrat tam kopali, ma ne za drugo ampak ker je nam lepo spoznavati tudi druge plaze...tisto je bil pa zalivcek prav bomo rekli "osebni" od apartmaja, ker nikoli nobenega drugega ni bilo...
Zanimivo, da kar naenkrat noce vec mesa...sicer je pa znano, da si otroci po obdobjih spreminjajo ideje...no saj pravim jaz upam, da bo tudi ona tako pridna kot on za jest in ne bo komplicirala..je pa res, da velikemu nisem nikoli ponudila nic drugega kot naso vecerjo...torej ni imel nikoli izbire..ali je jedel kar smo jedli mi ali ni jedel...mogoce je tudi to vplivalo, da res cisto vse je...
Ja vem, da sem imela res srece...jaz vedno pravim, da bi lahko bila celo zivljenje noseca kolikor mi je bilo lepo...pri obeh mi je bilo prav "hudo" it rodit, saj se nikoli ne pocutim tako dobro kot v nosecnosti...jz sm se v tej zredila mogoce 10 kg in izgubila ze vse...brez nobene diete al karkoli podobnega, ampak jem kot pujska :-)...
Ma tvoja koliko spi cez dan???

(odgovor članu sladkorčica)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?