menjava stalne službe za začasno (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


mala zirafa -> menjava stalne službe za začasno (21.6.2017 7:55:56)

Zanima me ali bi vi zamenjali službo za ndč čas za dol. čas? V sedanji stalni delam za 5 stopnjo s sicer 7 st. izobrazbe, in nikakor mi ne dajo prilike napredovanja za del mesto 7. stopnje, medtem ko so ostali dobili. Delam dodatna dela se trudim, a kaj ko očitno nimam nekih vez.
Drugod razpisujejo del. mesta za dč za mojo stopnjo. Kar pomeni bistveno višjo plačo ampak manj varnosti. Ne vem mož ne dela in me je malo strah menjati. Čeprav kdor ne reskira ne profitira.
Kaj bi vi storili?
Hvala




Damuš -> RE: menjava stalne službe za začasno (21.6.2017 9:26:09)

Jaz ne bi.
Sem zamenjala že kar nekaj služb za dol. čas (najdlje je bila pogodba za eno leto, ostalo vse samo za par mesecev), zdaj sem spet brezposelna in nič ne kaže, da bi kmalu našla kaj.
Sicer verjamem, da ko par let stagniraš v eni službi, nimaš perspektive ... začneš na stvari gledati precej drugače ... A vseeno mislim, da si ne bi upala menjati.

Pa če dobiš minimalca, je še vedno več kot NIČ, če si brezposelna.




josephine27 -> RE: menjava stalne službe za začasno (30.8.2017 17:31:20)

Čisto odvisno od družinske situacije. Bi si lahko privoščila, da ostanes čez nekaj mesecev brez te začasne službe? Če je odgovor da potem ja. Kdor ne reskira ne profitira pravijo. Jaz sem to naredila in mi ni žal.




ronja -> RE: menjava stalne službe za začasno (18.9.2017 14:59:59)

Odvisno predvsem od tega, koliko bi mi bila kakšna služba všeč, veliko manj od same plače. Pa tudi od tega, za koliko časa bi bilo delo za določen čas. V našem poklicu so v gl. službe za določen čas (pač za nek projekt, od pol leta do 2 leti večinoma), ndč. pa je redko. Če bi dobila delo, ki me zelo zanima, bi rajši zamenjala. Če pa bi mi bilo delo približno isto zanimivo, pa bi verjetno ostala. Samo zaradi plače ne bi menjala, ker mi je varnost bolj pomembna kot sama plača, ampak zanimivo delo pa mi je vredno rizika.




Stran: [1]