|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčki 2018
12.12.2017 13:53:33   
bauko
Sloncicax, zal mi je za tvojo situacijo v sluzbi. Ce je to zadosten razlog za bolnisko ne vem,vem le to, da nosecnost niso vse samo rozice in smehljanje ob brcah v trebuhu. Redki so tisti,ki jih zanima dejansko pocutje,se sploh ce je v prvo bilo vse bp. Da o zanimanju za psihicno pocutje sploh ne govorim.
Glede na to,da ti na koncu nihce ne da nobene medalje in se vsi vlozeni napori hitro pozabijo,je nujno nujno in se 1x NUJNO postavit se zase,ker se sicer nihce drug ne bo.

Pa srecno! user posted image

(odgovor članu SloncicaX)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: Junijčki 2018
12.12.2017 14:15:53   
SloncicaX
Res je bauko, nosečnost je še daleč od tega kot samo vse lepo... Sem pa odločena, da bom sedaj prvič poskrbela prvo za svojo zdravje, ker ni vredno. Ta služba se tako ali tako ne bo obdržala, ker nekaterim ni všeč ko ženska zanosi. Upam, da mi uspe user posted image

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: Junijčki 2018
12.12.2017 19:39:59   
sweety pie
Pozdravljene user posted image

Porocam da sem ravnokar z nuhalne pri Pušenjaku.
Nuhalna Ok , in sam Pušenjak rekel da imam rizik na ravni 25 letnice!
Sem sla primerjat nuhalno iz leta 2006 pa sem imela vecje cifre kot tokrat.
Tako sva se z mozem odlocila da ne bova nobenih preiskav vec delala.
Niti na amniocentezo ne grem.
Za splol je tako suvereno rekel kaj bo,da sem skor z mize padla. :-)
Dobila CD in user posted image tako maha in se vrti ker ima se precej prostora.
Sedaj mi je precej odleglo....le se novico v sluzbi povedat ...iff uff ...to bo šok za šefa na orng....saj po moje nikakor ne pricakuje da bo 41letnica z 3 otroci mela še enega...ampak sem se odlocila da si ne bom k srcu jemala reakcije šefa...
Lepo bodite in cuvajte svoje soncke!!

(odgovor članu SloncicaX)
Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: Junijčki 2018
13.12.2017 8:54:03   
KatkaCopatka03
Pozdravljene...
Tudi midva z mozem sva prejsnji teden opravila z nuhalno...vse je ok, dete napreduje po krivulji in je pri 12 tednih veliko skoraj 6 cm (PDP 23.6.). Je bil pa tako zivahen, da ga je komaj izmerila 😊 Povedala je tudi za spol oz. kaj se kaze, vendar ni nic se 100%. Mi je pa dala pregledati se vodo in ker ni ok, sem spet na antibiotikih in sploh vec ne vem kaj lahko se nardim glede mehurja...
Sweety pie waauuu ja cestitke za 4 otrocka...to je res lepo slisati 😊
Kar se tice pa sluzb...bolje da se ne sekiramo saj skodujemo samo sebi in malemu bitjecu in res ni vredno.
No lep dezevno zasnezen dan 😊

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: Junijčki 2018
13.12.2017 17:08:49   
minc7
Pozdravljene.
Tudi za mano je nuhalna, ki je pokazala, da je zaenkrat bp. Kako lepo je bilo spet videti malo pikico. Včeraj sem povedala domačim, da pričakujem in so bili čisto navdušeni. Danes pa sem povedala še v službi. V katerem tednu pa ste ve začutile prve gibe bebike? A na fb-ku obstaja kakšna skupina junijčki? Sem sicer iskala pa nič ne najdem😀

(odgovor članu KatkaCopatka03)
Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: Junijčki 2018
13.12.2017 18:18:52   
bauko
KatkaCopatka, kaj pa kaksne brusnice in caj iz njih?

Na fbju kakor vem skupina obstaja, pobrskaj tule par strani nazaj, da bos videla kateri moras poslat sporocilo oz jo poiskat na fb,da te bo dodala v skupino.

Prve brce sem jaz nekako vsak drugi dan zacutila v 14.tednu,ampak nisem bila ziher ce je to to. Sedaj v 15.tednu pa ga cutim vsak dan,vcasih veckrat. user posted image je pa to zelo zgodaj, da se ne bo katera sekirala slucajno user posted image

(odgovor članu minc7)
Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: Junijčki 2018
15.12.2017 21:54:50   
tejcyka88
A je skupina na fb po novem skrita? Ker jst je tut ne najdem,pa vem,da sm jo že najdla prej. Če je,se tut jst pridružim tam :)

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: Junijčki 2018
16.12.2017 15:06:28   
KatkaCopatka03
Bauko, vse zivo sem ze probala in popila in pojedla. Brusnice so pa dobre kot preventiva, potem ko je ze vnetje ne vec, ker te urin se bolj pece zaradi velike vsebnosti C vitamina. Zdaj probavam se z vaginalno kremo, da se mi flora mal uravna. Lahko da je bilo vse izsuseno, kar je znacilno pri nosecnosti. Ampak to je samo moje mnenje...
Sem pa razocarana nad osebno zdravnico in ginekologinjo, saj nisem dobila nobenega feedbacka, da nimam kej skrbet, vse bo ok in z mano in z malo pikico. Ocitno to, da si nosec in delas v vrtcu, res ni nic takega...sej razumem, ce bi gledal na vse kar nas obkroza, verjetno res ne bi zapustila stanovanja. Od samega hudega sem bila tik pred tem, da si kupim napravo za poslusanje srcka...pa me zanima, ce jo ima katera? In ce je vredna nakupa?

Drage sonuser posted image , zelim vam lep vikend 😊

(odgovor članu tejcyka88)
Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: Junijčki 2018
16.12.2017 16:50:47   
snika
Pozdravljene,

v četrtek sem imela nuhalno, vse je ok, je pa zelo živahen. Nosim ga čisto zadaj, v 12 tednu pa je velik 5,5 cm.
Meni je kolegica posodila angelsounds za poslušanje srčka pa ga še nisem našla. Glede nato, da ga nosim zadaj se ne čudim.
Saj je tudi pri nuhalni kar konkretno pritiskal na trebuh da se je pokazal.

Za enkrat mi je še vedno slabo samo popoldan oz. zvečer, je pa malo bolje. Trebušček se mi še vedno nič ne pozna, ga pa vsako nedeljo slikava, da bomo primerjali slikce in videli kako raste.
user posted image


_____________________________

" The hope is like a lighthouse,it does not stop the turmoil but it still guides in the right direction....."

(odgovor članu KatkaCopatka03)
Neposredna povezava do sporočila: 234
   RE: Junijčki 2018
16.12.2017 19:54:54   
Chillout
Sloncicax, mobing je lahko zadosten razlog za bolniško. Moja prijateljica je šla na bolniško v nosečnosti prav zaradi mobinga, je pa mogla vse utemeljiti oziroma točno opisati kaj se dogaja, je bilo pa res hudo. Tako da povej svoji ginekologinji oz. najbrš osebnemu zdravniku, ker to definitivno ni zdravo okolje zate in za tvojega dojenčka. Upam, da boš dobila bolniško in bo vse okej.

Jaz sem okej, trebušček raste, komaj čakam, da bom čutila otročka. Imam pa zadnje čase ful težave z zobmi oz.dlesnimi. Ima še katera kakšne izkušnje s tem? Včeraj me je tako bolelo da nisem mogla spat, imam pa tudi oteklo dlesen. Bila sem že na tem da bi vzela protibolečinsko tableto, ampak sem stisnila zobe in nisem…Razočarana nad zobozdravnico, rekla samo po telefonu ( že prejšnjič ko sem imela še bolj mile težave) da je to pogost problem v nosečnost, da so ziher dlesni in da brezveze da hodim, ker nima kaj..Mene pa skrbi, da je kaj z zobom narobe, in da ni samo dlesen, čeprav bolečina popusti, se vsaj 1x dnevno pojavi in to da se potencira tudi ni ravno prijetno. Upam, da ne bo kako vnetje, ker res ne bi rada škodovala otročku…

snika
, simpatična ideja glede fotografiranja trebuščka.. Boš videla še kak teden pa se bo že poznal ;)

(odgovor članu snika)
Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: Junijčki 2018
16.12.2017 20:00:05   
Chillout
KatkaCopatka03
glede mehurja pa sem jaz imela težave že pred nosečnostjo.. edini recept je žal nalivanje z vodo.. Glede na to, da je do vnetja že prišlo, nimaš druge, da do konca poješ antibiotike, morajo prijeti, vsaj meni so, potem pa preventiva, pitje vode, brusnični sok ipd.. Upam, da težave čimprej minejo.

(odgovor članu Chillout)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   RE: Junijčki 2018
16.12.2017 20:11:41   
bauko
Chilout,pri meni je bilo krvavenje iz dlesni eden od znakov,da sem noseca. Sicer mi ni jasna povezava, zakaj bi bile tezave z zobmi in dlesnimi povezane z nosecnostjo,ampak so.
Meni se najbolj pomaga strogo mehka zobna scetka in ustrezna zobna pasta tipa sensodine. Cim zamenjam obcutim ze po dveh,treh dneh.

Kaj pa kaksno spiranje s sodo bikarbono?

(odgovor članu Chillout)
Neposredna povezava do sporočila: 237
   RE: Junijčki 2018
16.12.2017 20:48:31   
bauko
Se to sem pozabila: tako kot v prvi nosecnosti imam sedaj tudi probleme z nohti na nogah,se najbolj pri palcih. Samo blizu pridem s skarjicami in se mi vname in traja kaksen teden,da se zrihta...potem pa jovo na novo,ko se spet strizem. Res cudasko,ker sicer nimam s tem tezav in delam vse enako. user posted image

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 238
   RE: Junijčki 2018
16.12.2017 21:08:40   
Chillout
Bauko, hvala za nasvet, bom poskusila, upam da se izboljša... Nikoli nisem imela problemov z zobmi, vsaj kar se tiče bolečin, tole je pa obupno.. Zanimivo glede nohtov, očitno teli nosečniški hormoni in spremembe povzročijo kar nekaj nevšečnosti.. Ampak mala malica za nas ženske, samo da bojo naši otročki zdravi pa bo user posted image

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 239
   RE: Junijčki 2018
16.12.2017 23:48:34   
KatkaCopatka03
Chillout ja antibiotik je ze prijel, nalivam se tud ful zdele vsak dan spijem 3 litre, v torek mam se enkrat kontrolo vode, upam da je to to. Se dobro da nimam se kaksnih tezav zaradi jemanja antibiotika 😊 Ce imas zateceno dlesen, probaj s hlajenjem, z obkladki...vem da sem si mogla hladit, ko sem mela oteklino (ruvanje modrostnih zob).
No pa saj bo vse hitro minilo, samo da bo vse ok! Ja trebuscek se pa tudi meni ze pozna, trojih hlac ze ne morm vec zapet 😁

(odgovor članu Chillout)
Neposredna povezava do sporočila: 240
   RE: Junijčki 2018
17.12.2017 8:59:05   
Butterfly xx
Pozdravljene!
Evo še ena srečka nosečka tukaj s PDP 22.6.user posted image user posted image Spremljam vas že nekaj časa,vendar sem se po začetnih težavah odločila,da se vam pridružim malo kasneje. Prejšnji teden smo imeli NS,kjer je G potrdil,da je vse v najlepšem redu user posted image user posted image in da si lahko končno malo oddahnemo. Je pa to moja prva nosečnost. Moje počutje je sicer odlično,če odmislim nespečnost. me je pa mučila slabost 24h na dan od 6do 8t,takrat sem tudi ugotovila da mi pomaga pri slabosti čaj iz kumine,pila sem ga po požirkih in kmalu začutila olajšanje v želodcu.
Uživajte in lepo se imejteuser posted image user posted image

(odgovor članu KatkaCopatka03)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   RE: Junijčki 2018
18.12.2017 12:15:46   
SloncicaX
Hej nosečke.
Tudi jaz imam težave z dlesnimi, sploh pri umivanju zob mi skoraj vedno krvavijo. Tudi pri prvem je bilo tako, pa kaj češ, oskušam omiliti situacijo z ustno vodico. Drugače glede nohtov, sem imela v prvi nosečnosti težave, da mi je na nogi palec zarasel tako, da so mi morali rezati. Nič kaj prijetno, še dobro, da je bilo poletje da nisem rabla čevljev. Sedaj sem opazila, da se mi spet pojavlja še na drugi nogi, ampak sedaj res pazim, kako režem nohte, da se mi zgodba ne ponovi. Zgleda se
Sem pa vesela, saj zdaj že skoraj vsak dan čutim malo bibo user posted image , drugi teden pa že pregled na katerem bomo mogoče zvedli spol, G je rekel da se bo sedaj potrudil, da vidimo kaj se skriva v trebuščku user posted image
Imejte se user posted image

(odgovor članu Butterfly xx)
Neposredna povezava do sporočila: 242
   RE: Junijčki 2018
18.12.2017 14:24:28   
mimi_ka
Pozdavljene!
Končno se vam oglašam z novicami. Prejšnji teden sem opravila nuhalno, ki ni bila najboljša. Slabši rezultat sem pričakovala zaradi starosti, pa še pozno so me naročili, ampak tiste številke izračunanega rizika na koncu so bile vseeno strašljive. Sem pa že pred nuhalno opravila nipt test in 12 dni na trnih čakala izvide. Če bi se tam potrdil rezultat nuhalne, bi morala opraviti še ac. No in danes me je dr. Brezigar poklicala z izvidi. Ne morem vam povedati kak kamen se mi je odvalil od srca, ko mi je povedala, da so izvdi odlični. Evo, še en dokaz, da je nuhalna zlasti pri starejših nosečkah zelo nezanesljiva in večkrat pokaže lažne rezultate.
No in izvedela sem seveda tudi za spol. Mi pričakujemo punčko in bomo tako imeli parček user posted image
Zdaj bodo prazniki veliko lepši in bolj sproščeni, kot če se za to preiskavo ne bi odločila. Res mi ni žal denarja.

< Sporočilo je popravil mimi_ka -- 18.12.2017 14:27:43 >

(odgovor članu SloncicaX)
Neposredna povezava do sporočila: 243
   RE: Junijčki 2018
18.12.2017 16:10:21   
snika
Super novica mimi_ka, kar kurja polt me je oblila ko sem brala tvoj post.
Jaz pa moram sedaj nazaj pridobiti izgubljene kg, do sedaj sem izgubila 4 kg pa že tako sem zelo suha.
Se moram kar malo prisilit jest. user posted image

lp

_____________________________

" The hope is like a lighthouse,it does not stop the turmoil but it still guides in the right direction....."

(odgovor članu mimi_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 244
   RE: Junijčki 2018
18.12.2017 19:04:59   
Kolerabarepa
Zivjo punce.
Kok lepo, da obstaja tale forum. Zelo dolgo sem bila na forumu na med.over in sicer na oddelku za neplodnost, zdaj pa se po uspesnem IVF pridruzujem tule gor. Berem vas ze nekak casa, pisati pa upam sele zdaj. Za mano je NS, je kar ok. Zdaj se pa bojim morfologije, ki bo sele konec januarja. Moja sodelavka namrec je mela super NS, na morfologiji pa so ji ugotovili, da plod nima mozganckov, da je notri voda. So sli se po dve dodatni mnenji in potem sprozili porod :( vem, da je to najbrz redkost, ampak veseliti se vseeno se ne upam zares. Kdaj mate ve morfologijo?
Mela sem tudi ze krvavitev v 8.tednu in hospitalizacijo 4 dni.
Ne upam sploh se razmisljati o vozickih itd. Ve ze?
Hlace pa - ah, ze dolgo samo trenirke in pajkice :)
Dolga je do junija user posted image

Pocutim pa se kar ok. Malo vec spanja rabim in se vedno veliko obiskujem wc. Najbolj zoprno je ponoci. Ampak bomo ze, samo da bo vse ok.
Pozdravcke vsem noseckam!


(odgovor članu snika)
Neposredna povezava do sporočila: 245
   RE: Junijčki 2018
19.12.2017 9:31:54   
bauko
Lepo je brat vse te lepe novice iz nuhalne in ostalih pregledov. user posted image

Morfologija? Že? Jooooj, mene bo tokrat vse prehitelo. user posted image Sem šla gledat staro materinsko, ker se ne spomnim kdaj sem jo imela in sem ugotovila, da sem v začetku februarja imela nek obširnejši ultrazvok, kjer je podrobneje pregledala vse organe ipd, tako da je najbrž to to in bo sedaj nekaj podobnega. user posted image
Voziček bom jaz imela od hčerke, ker je nevtralne barve. Samo je potreben temeljitega servisa, ker se nam je nekaj strgalo in z enim od koles so bile težave. user posted image Upam, da nam ga uspe usposobit, ker res ne mislim zapravljat za to. V prvo smo ga rabili dobrih 10 mesecev, ker je potem bil tak protest, da ni imelo smisla več. Še dobro, da smo kupili rabljenega za 200 eur vse skupaj. Rajši dam več denarja za kvaliteten avtosedež. user posted image

Butterfly xx,
praviš, da te muči nespečnost...si poizkusila biti kaj več na svežem zraku in več fizično aktivna? Meni je edino to pomagalo, da nisem še ob 3h zjutraj na smrt utrujena buljila v strop. Potem pa je izzvenelo samo od sebe. Aja, pa zaradi slabega okusa v ustih sem velikokrat vzela kakšen bombonček od cedevite in potem sem ugotovila povezavo, da kadar sem pretiravala s temi bonbončki, nisem spala. Pa kokr butasto se sliši. user posted image

Lulanje ponoči je res nadležno. Midva imava spalnico na podstrešju in moram še po stopnicah, tako da ja predramim in rabim celo večnost, da zaspim nazaj.

Kolerabarepa
, to kar praviš, da se je zgodilo sodelavki, je res grozno! In mnenja sem, da nosečnost ni samo "blaženo stanje" in oh in sploh vse lepo, pa iiii trebušček in "kolk fino" ipd. Ampak vseeno se mi zdi, da hočeš nočeš, na nekatere stvari nimamo vpliva. Lahko pa čim več počivamo, kvalitetno jemo, ne počnemo kakšnih škodljivih aktivnosti, predvsem pa čim bolj pozitivno razmišljamo in se skušamo čim manj obremenjevat s stvarmi, na katere nimamo vpliva. user posted image

Za konec pa bi delila še en prelep trenutek izpred dveh dni. Zvečer sem hčerki brala pravljico in ko je bila tako stisnjena k meni, je mali podnajemnik v trebuhu začel brcat kot še nikoli do sedaj. user posted image user posted image user posted image

Bodite lepo user posted image

(odgovor članu Kolerabarepa)
Neposredna povezava do sporočila: 246
   RE: Junijčki 2018
21.12.2017 19:28:10   
marjetica__
Hejhej =)

Tudi pri nas smo v pričakovanju ... 13.6. user posted image user posted image
Moj prvi user posted image tako da se že veselim user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 247
   RE: Junijčki 2018
22.12.2017 18:18:07   
bauko
Zivjo punceee,

Evo pa smo prilezli do praznikov,ki bodo letos se carobnejsi! user posted image user posted image
Danes sem imela pregled, za par sekund mi je naredila uz,otrocek miga,pretoki so in srcek bije. user posted image ...in ja,18.1.imam morfologijo. Ze!!! Punce...se malo pa bomo na polovici!! Noro...

Sicer pa sem se spet zredila,malo prevec...tako da me je opozorila da naj ne pretiravam med prazniki user posted image saj ne da se basem s hrano,ker se ne,samo gibanja ni nobenega. user posted image ko pa je kar naprej nekaj. Najprej sem bila cisto fuc in sem komaj zivela,kaj sele gibala se. Potem je bilo boljse,ampak sem zbolela. Potem je hcerka zbolela in je bilo spet 10 dni naokoli. Potem me je stihnilo v krizu in sem spet lezala skoraj cel teden. Sedaj ta teden pa sem na polno ustvarjala (sivala) darila za necakinje in otroke prijateljev...ah ja...ni konca user posted image

Menda bo sedaj med prazniki kaj vec casa za rekreacijo user posted image

Lepo praznujte! user posted image

(odgovor članu marjetica__)
Neposredna povezava do sporočila: 248
   RE: Junijčki 2018
22.12.2017 20:07:30   
mimi_ka
bauko a že kar morfologija? Joj to gre pa res hitro..jaz imam takrat šele drugi pregled. Zdaj v decembru so kar preskočili, ker sem imela nuhalno in genetski posvet, pa me sploh ni naročil. Imam šele januarja, ko bom že 18. teden. Potem februarja pa verjetno sledi morfologija.
Ah, ne sekiraj se za kilograme, saj bodo šli po porodu hitro dol ;)

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 249
   RE: Junijčki 2018
23.12.2017 16:41:38   
snika
Živjo punce,
jaz sem šele ta teden imela laboratorij, vse je ok in dobila sem knjižico.
Zanima me če še čutitte kakšne krče, saj jaz jih ne več. Naj bi pa čutil krče ker se razteza maternica.
Jutri nastopi 13 teden.

Lepe praznike!

_____________________________

" The hope is like a lighthouse,it does not stop the turmoil but it still guides in the right direction....."

(odgovor članu mimi_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?