|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
4.1.2018 23:37:26   
Dorotheia
Midve pa bova, kot omenjeno, začeli z gh pri ca. 5ih mesecih. Meni se zdi, da morajo potem kar na hitro vse preizkusit in bi šla rada počasi....gluten naj bi obvezno preizkusili med 6-7 mesecem (ne vem več točno zakaj). Mislim pa, da če vsaka mamica tu dela po občutku, da je najbolje. Jaz našo gledam in bi prav rada probala. Je pa dojenje res najbolj komot. Čeprav moram reči, da se jaz tokrat kar veselim te GH. Upam, da bo lepo jedla. Jaz pri sinu nisem komplicirala, okvirno sem se držala smernic in malo po občutku in je šlo.

Aja, glede pedokinetike - rade volje bi se zapeljala do LJ, samo dokler ne kupimo novega avta ne bo šlo. user posted image To pa zna trajat. Imam to srečo, da imam tu v Kranju vse na dosegu nog. user posted image Smo blizu čisto vsega. Moj namreč avto rabi za v službo in prihaja kar pozno domov.

Jaz sem pa cel večer malo urejala oblačilca za tamalo. Aaaa, ful uživam v temu. Svakinja mi je dala vse od svoje hčerke (do 3 leta), ampak vse pomešano in sem zdaj uredila vse po številkah in letnih časih. Joj bo šikana tamala. Sploh nisem nikoli imela občutka, da ima od svakinje hčerka tolko oblačil. user posted image

Aja, naša punca pa je danes že 3. večer zapored jokala pred spanjem. Pomoje je bila preveč utrujena. In je hotela samo spat. Spet mi ful premalo spi čez dan. Jo potem zvečer komaj umijem in zrihtam, nič ne pomaga. Ko se priklopi na joško, se takoj umiri (samo lačna ni, sva danes jedli recimo 1 uro nazaj kar konkretno). Svašta res.

me83, na kakšno masažo si to šla? Jaz tudi razmišljam o temu. Pri tem zadnjem našem dojenčku bi res rada probala čimveč zadev. user posted image

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: Septemberke 2017
5.1.2018 8:39:20   
Kinder123
Hej punce...komi vas dohajam. Najprej da vam tudi jaz zaželim srečno in pa predvsem zdravo to Novo leto. Da bodo naši otročki zdravi, veseli in lepo napredovali in ponoči čim bolje spali! 😀😀
Mi smo imeli zdele med prazniki kar gužvo..je bila še sestra s sinčkom in partnerjem pri nas 10 dni na počitnicah. Tko da nas je bila cela hiša polna. + moji starsi in brat s punco. In vsi so imeli frej tako da je bilo kar pestro. Zdele sem vas komaj prebrala še za nazaj. 😉
Tudi meni je všeč tale Bušček center. Sem danes že kar mislila uletet 11.15. sam doroteia če pravis da je čakalna pol raje ne?! Imava pa danes 9.30 razvojno. Najprej so mi rekli da je potrebno 2 mesca čakat. Sem ze hotla kam drugam, pa so me včeraj klicali da so se eno ambulanto odprli in da imava že danes. Tko da super, sem tud vesela, da nama bodo pokazali mal vaje pa da greva mal na razgibavanje.
Jaz sem si tudi privoscila-že v nosečnosti tourana in sem ful zadovoljna. Imam tudi rada mal večje avtomobile. In ta touran je tudi zelo pregleden in se mi zdi da ga je lažje vozit, parkirat,..kot pa kaksne druge k so karavani. Moje mnenje. 😀
Glede goste hrane sem pa jst tud mislila začet okol 5 mesca- že dopolnjenega...enkrat februarja. Mogoče s kaksnim rižolinotom, kej bolj u izi na začetku. Tko da neki mal bolj gostega poje..se že po eni strani veselim, po drugi je pa res da je potem ta skrb več- kaj pripravit, če nekam gres se moras toliko bolj pripraviti,... Da je zdej res kar fletno ko dojimo še. 😀
Nč letim da se se zrihtam za razvojno... 😀

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: Septemberke 2017
5.1.2018 10:28:43   
Dorotheia
Kinder123, pri Bušček centru ni za čakat kolikor jaz vem. Sem tudi njih kontaktirala, pa imajo prosto. Tako da kar pojdi tja.
Čakalna vrsta je pri Špeli Jazbec, ki ima svoje vaje (lokacijsko so pomoje pa čisto blizu oboji). Ona mi je nekako bolj domača. Če ne dobiva kmalu tam prosto, pa bom šla v Bušček center. Kinder123, lahko se zmeniva kdaj skupaj za obisk tega, če si za?

Ja ful čvekamo, meni je prav fino. user posted image

Naša punca je danes spet prespala noč, spala do pol 7h brez hranjenja vmes. Samo če tko spi, potem ne zaspi več nazaj. Sva vstali in se zrihtali, potem pa je okoli pol 9h spet zaspala za slabo urco, jo je poštar zbudil, ko je zvonil. user posted image
Pa dobro. Začela je spet nogice malo več dvigovat, sem prav vesela. user posted image

Sinko pa ima čez točno 2 tedna roj.dan. Moj prvorojenec bo star že 4!!! Kam čas beži, noro. Še nedolgo nazaj je bil taka štručka, zdaj pa že pravi fant. Jao. Morava še malo potuhtati, kako organizirati roj.dan. Torto bom letos kar naročila (lani sem delala 2 torti sama). Do zdaj smo praznovali doma - en dan za družino, drug dan za kolege z otroki. Premalo stanovanje za en dan za vse. Letos se nama ne da več delati cel vikend, ker prideva ćisto izmučena konec vikenda. Tako da bo en dan doma z družino (babice, dedki, strici, tete)...drug dan pa še ne veva, kako bi....bi plačala in poslala tamalega s prijatelji na kak organiziran roj.dan (tega je veliko)...za vrtec pravi, da bi povabil samo enega ali dva prijatelja (samo se hitro zna zgoditi, da bo potem jih hotel več). Ima kdo kak predlog? Zimski slavljenci smo res na slabšem glede tega.
Za tamalo bova poleti naredila piknik zunaj in je to to. Simpl.

Šibam, dete kliče.

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: Septemberke 2017
5.1.2018 10:32:35   
annnaa
Joj, oprosti Dorotheia sem pozabla, da nimaš avta! Držim pesti, da prideš čim prej na vrsto na tej vadbi v Kranju.

Kinder123, bolje da začneš sama kašice pripravljat. Najprej zelenjava, potem sadje in meso. Te umetne kašice imajo preveč sladkorja in vsega, da bi s tem začela. Jaz sem pri strejši delala po knjigi Dojenčki za mizo, je res top. Imaš, ko začneš za vsak dan jedilnike in kako dolgo nekaj ponujat, kaj dodajat. Jaz sem starejši do enega leta vse sama pripravljala.

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: Septemberke 2017
5.1.2018 10:32:52   
annnaa
Joj, oprosti Dorotheia sem pozabla, da nimaš avta! Držim pesti, da prideš čim prej na vrsto na tej vadbi v Kranju.

Kinder123, bolje da začneš sama kašice pripravljat. Najprej zelenjava, potem sadje in meso. Te umetne kašice imajo preveč sladkorja in vsega, da bi s tem začela. Jaz sem pri strejši delala po knjigi Dojenčki za mizo, je res top. Imaš, ko začneš za vsak dan jedilnike in kako dolgo nekaj ponujat, kaj dodajat. Jaz sem starejši do enega leta vse sama pripravljala.

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: Septemberke 2017
5.1.2018 11:47:59   
Linch
Annnaa, hvala za podporo. Takim malim sončkom itak ne moremo nič zamerit :)
Sem si vzela zdej dopoldneve v izi, ko zaspi tudi jaz okupiram kavč :) še vreme je tako, da res ni kake energije, bomo že, vse bomo postorili, tudi če bolj počasi in ne takoj..

Me83, tudi v najini postelji je včasih, sploh ko res ne morem več, pa jo dam med naju ;) mi gre tako na živce ko mi rečejo prijateljice, da jo bom tako razvadila, da potem bo hotela vedno pri nama spat, pa pripombe o tem, kako one niso nosile, pestovale otroka, da bi zaspal, da ga je treba naučit takoj da zaspi v posteljici sam.. nevem zakaj ne bi otroka pocrklali, zazibali v spanec... pa čeprav sem izmučena, še vedno to delam, ne bom gledala kako mi joka v postelji, itak se sam bolj zmatra in je še težje potem... najbrž potem, ko je starejši, je treba vztrajat da se spi v sobi ampak pri nekaj mesecih pa mislim da ne .. itak rabijo bižin, toplino, neko čustven varnost..nevem, moje mnenje
Za pedokinetiko žal se nisem slišala, se bom malo podučila o tem :) ampak če je le u lj in podobno, pol verjetno odpade, smo kar iz odročnih krajev, rabim uro vožnje do lj, tako da bi znalo še večji stres prinest .. tudi o masažah ipd bom mal pogledala če je kje bližje :) kaj pa tisto plavanje ko imajo že za čisto majhne, ima katera izkušnje s tem?
kako pa kaj telovadite z malčki? Moram se malo podučit o tem :)

Glede goste hrane, jaz tudi prej kot pri polnih 5m ne bom začela, kar raje kasneje, razen če se bo pokazala kaka potreba po tem. :)
To bo tudi umetnost začet, nimam pojma kaj in kako, vem da najpej nekaj zelenjave, potem sadje, meso.. ma bomo že pogruntali, kašna knjiga al pa kaj pa bo :)

Ko smo ravno pri hrani, koliko se pa ve še pazite? Jaz kar probujem, te dni sem pojedla malo sarme, pa ni videti da bi jo kaj matralo, tako da mislim, bom večkrat dodala zelje na jedilnik :P Se mi zdi da veliko več jem, pa ji nič ne škoduje, super!
Aja, tudi vašim kaj nagajajo vetrovi? Naša že dolgo prda, odkar kaka samo enkrat na teden se mi zdi in to ne glede na to kaj jaz jem, isto... Nevem zakaj..

No pa smo budni..

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: Septemberke 2017
5.1.2018 13:10:12   
Dorotheia
Jaz bom pri gh začela podobno kot pri sinu...s kosilom...zelenjavs krompir polenta, meso,...potem mlečna večerja in potem sadne malice. Samo bom vidla, kako bo šlo...itak je vsak otrok drugačen...bom sama pripravljala, sem tudi sinu,,,,če bomo pa kdaj okoli, pa tudi če bo iz kozarčka dobila, mislim da ji ne bo hudega, tu pa tam. No razen kosilo bo vedno sveže doma pripravljeno (termovke so zakon).

Aja, jaz jem zdaj že vse vse, pa jo nič več ne matra. Še malo kisa dam že na solato. Preveč jem, sem šla decembra gor s kilami, za 1,5kg sem se zredila, pa vse v trebuh... user posted image ehhh...bomo zdaj malo pazili, user posted image

(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: Septemberke 2017
5.1.2018 13:33:21   
Tara9
Madonca ste se razpisale. Sem komaj prebrala vse in itak pol pozabila. Oglašam se malo manj, ker sem bila te dni okupirana z veliko. Res je hud šok doživela in se zdaj z muka rešujemo tega strahu. Naslednji teden bom malo pediatrinjo povprašala o tem, mogoče rabiva kakega paihologa al kaj, je bilo res grozno, ne znam vam opisat.

Kakorkoli, tamala je pridna še vedno. Kasneje mi zaspi zadnje čase, ker imamo delo z veliko, ampak potem prespi do jutra. Upam, da se vrnemo v normalo in bo šla prej spat, mi tisti ritem bolj ustreza. Čez dan pa kr dosti spančka. Budna 2uri in že rabi pavzo.

Glede gh jaz še ne razmisljam. Prejšnji teden je bila šele 3m stara. Pred 5m ne bom dajala, bom pa tudi jaz imela knjigo Dojenčki za mizo, tako kot pri prvi. Glede na to, da je bajsika, je rekla P, da sva lahko dojeni tudi 6m.

Obrat na trebuh ne uspe vedno, ene parkrat je ratalo, večkrat se samo jezi zraven, na bok brez težav, za čez mora biti pa res spočita in prave volje.

Boge ste glede spanja in jaz podpiram, da spijo z vami v postelji, če se tako vsaj malo spočijete. Mene osebno zelo moti pametovanje, da mora otrok spati sam. Tako kot se jaz ne vmešavam v nekoga, ki da že dojenčka v svojo sobo, želim da tudi mene pustijo pri miru, saj je to naša stvar, še prehitro zrastejo. Naša skoraj 3 letnica spi z nama v spalnici, pa se vsak mesec najde kdo, da me sprašuje o tem. Mi gre že pošteno na živce. Pač bo pri nama, dokler bo rabila. Vsak naj dela po svoje pa bo.

Glede avta nimam ideje. Mi imamo Kio Sportage, sva ful zadovoljna. Na streho dava kufer in se spokamo vsepovsod. Ni pa ful prostoren. Prej sva imela karavana, ampak nama je ta bolj kul.

Nič toliko od mene. Lep vikend

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: Septemberke 2017
5.1.2018 13:53:02   
BabyKitty
user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 234
   RE: Septemberke 2017
5.1.2018 19:16:51   
annnaa
Linch čisto prav je, da je ne pustiš v joku zaspati, da jo cartaš in nosiš. Dojenčki rabijo dotike, nežnost, nošenje,... da vejo da smo tam za njih. Ljubezni do otrok ni nikoli preveč❤️. Meni se smilijo otroci, ki tega niso bili deležni. S tem “razvajanjem”, bodo kasneje bolj samozavestni. Kolegica je pustila svojo v joku zaspati, ni je nosla nikoli, je rekla, da ne bo suženj svojemu otroku. A zdaj pri 6 letih še vedno lula v posteljo, zjutraj se zbudi v joku,... kup enih frustracij ima. Baje se take stvari potem poznajo, ko so ti otroci odrasli, da so osamljeni, ne samozavestni,... veliko tega kakršni smo, izhaja iz tega kako so delali z nami kot z dojenčki/otroci. Ti naši mali čmrlji pa po nekih teorijah mislijo, da so še vedno del mamic (ne vem točno do katerega meseca). Seveda si potem želijo naše bližine.

Lep vikend vsem! Mi bomo jutri stari 4 mesece!

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: Septemberke 2017
6.1.2018 0:06:46   
Kinder123
Ja Doroteia. lahko se zmeniva za kakšen dan in greva mal pogledat te vaje. Drug teden mi ne bo zneslo k gremo konec tedna v Kr.goro za 5 dni s prijatli. Hi...prvič bom pakirala za svojega sončka! 😄 Prvič greva z njim nekam da bomo drugje prespali. 😀 Mogoče bom še kej smučala. Jaz sem čisti smučarski manijak... Pa bova z mojim vzela eno karto on bom umes sla za kaksne 2 urce odsmučat. Pomoje mi bo ful sedlo.
Danes je bilo na razvojni super. Prvič ko prideš ga pregleda ena zdravnica da vidi kaksno je stanje in koliko rabi razvojno. Je rekla da je moj mali perfekten (drži glavico, gre za zvokom, prime igračo, jo nese k ustom, komunicira in krili fajn z nogami)😀😀😀 Sem bila tako vesela. Je rekla da ne rabi hodit v razvojno, da pa prideva čez 2 mesca na pregled. Mi je pa vseen predpisala uno blazino za na tla. Tko da sem ful vesela. Menda jh zdaj ne predpišejo kar tako. Tko da sem imela res sreco. Sem upala na to da jo dobiva, ker je res fajn in otrok se lahko na njej igra.
Drgac pa glede hrane- bom jst itak delala sama te kašice- imam se spravljeno domačo bučko. Samo ravno ta rižolino je brez sladkorja in ga veliko mamic da že pred hrano- mal zgostiš mleko.
Moj mali tudi spi z mano. najprej v pojstelci, ko se zbudi pa potem skupaj zaspiva ko se on hrani! 😵 če se zbudim se probam vsaj na svojo stran ulezat da mirno spim. Zaenkrat imava se celo pojstlo zase.
Glede hrane jaz ze od starta jem okisano solato. Včasih jo po nesreci se prevec pokisajo. Pa joj, čokoladi se ne morem upreti. Jo toook pojem.😳 Nekak se izogim stvarem k mene napenjajo- fizol, zelje,.. Pa ne pojem preveč sveže zelenjave in svežega sadja. Kar je zame kr težko k pojem fuul sadja in zelenjave... joooj...spi se mi. Grem spat. Prevec pozno hodim spat ... lep vikend... 👋

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   RE: Septemberke 2017
6.1.2018 21:07:38   
me83
Linch ne obremenjuj se s takimi komentari kolegic,... ne vem no,... nasa dva sta oba kot novorojencka pa tam do 5,6 m spala izkljucno z nama obema v postelji, potem pocasi v svoji posteljici, potem pa nekje pri 10m sama v kabinetu od spalnice,... oba sta bila veliko po rokah, zaspala vedno ali ob dojenju, ali v rokah, vcasih tudi na meni ali mozu,... oba sta se dojila na 2h,... pri 1letu oz ze prej sta oba skoraj brez izjeme prespala noc in sedaj vedno mirno spita. imata lep vzorec spanja ali kako se to ze rece,... sama sem mnenja, da je dotik izredno pomemben,.. kot je ze bilo receno dojencki dolgo mislijo, da so del mame, samo zraven nje in ob njenem vonju se pocutijo varne,... tako, da ti kar poslusaj svojo srce in dojencico “razvajaj”,... morda je sedaj kdaj tezje, ampak nekoc se ti bo zagotovo povrnilo,...

meni je vsec tudi da video o pomenu in moci dotika,... sicer je dolg video ampak zelo zanimiv,...
https://youtu.be/0gOQ0dmnjKQ

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 237
   RE: Septemberke 2017
8.1.2018 18:40:49   
Dorotheia
Punce, kako ste?

Mi smo vredu. To glede dotikov, bližine in tega se popolnoma strinjam z vami. Dojenček, ki to potrebuje in tega ne dobi, se mu to zagotovo pozna kasneje...dotiki, crkljanje jim dajo občutek varnosti.
Jaz sem imela pri sinu kontra izkušnjo - jaz sem se skoz hotela crkljati z njim, on pa nikoli ni maral biti v naročji, se crkljati (prav odrival se je). Sem bila prav žalostna takrat, ampak zdaj vem, da so si otroci različni in da ljubezen oz. nežnost izkazuje na svoj način. No, zdaj se tudi raje pride pocrkljat in se dosti objema pa lupčka...hvalabogu, meni je to tako lepo.
Tudi tamala ne rabi dosti. Pa jo vseeno veliko probam objemat, lupčkat...najraje vidi, da se kdo pogovarja z njo. user posted image Ok, pa lupčkanje ima ful rada, hb tako da pridem na svoj račun. user posted image

Jutri ima tamala posvetovalnico. Pa najbrž tudi cepljenje. Samo bom probala prosit za prestavitev cepljenja. Od svakinje hčerka je namreč v petek dobila norice (v petek prve pikice), mi smo se pa tisti teden 4 dni prej videli. Takrat je že bila okužena in obstaja možnost, da imata tudi moja dva otroka norice. Ali se motim? Ok, vem, da so najbolj kužni otroci ca. 1 dan preden izbruhnejo pikice, samo vseeno. Bom vprašala pediatrinjo, kaj meni. Da jo pa cepim in dobi zatem še norice, to pomoje res ni ok za imunski sistem.
Je pa tolko debat zadnje čase glede cepljenja, mi gre že na jetra. Povsod po medijih. Groza res.

Tamala se je danes kar nekaj obračala iz trebuha na hrbet, samo se mi zdi, da bolj pomotoma. Ji je lih slučajno ratalo, potem se ji je pa ful fino zdelo.

Pa zadnje dni opažam, da je kar hitro lačna. Tudi ponoči se hrani že okoli 4h. Mogoče z gh začneva že kak dan prej kot sem planirala, ko jem jaz prav usta odpira. Tako je hecna. user posted image

Drugače pa vse po starem. Sinku sem edino rezervirala prostor za praznovanje roj.dne in sem prav vesela...sicer en vikend kasneje kot planirano, ampak mislim, da se bomo super imeli. user posted image

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 238
   RE: Septemberke 2017
9.1.2018 11:55:45   
annnaa
Dorotheia naša tavelika tudi praznuje 3. rojstni dan, konec meseca. Se že ful veseli. Pa super za obrate, večkrat kot jih bo naredila, pol ne bo več pomota, hihi
Joj, naša najmlajša se zdaj zna zbujati tudi vsako uro ponoči. Kdaj pa kdaj se pa “samo” 3x zbudi, takrat se kulker tulk naspim, sploh če potegne do 7h. Se mi pa zdi, da ji bosta že spodnji enki počasi ven pokukali. Bo imela kmalu zarezico, pa slini se v potokih. Se je že prej, sam tole zdajle je pa noro. Starejša je imela pri letu in pol že vse zobe, bo zgleda zdaj tudi tako.

Waaaa kiro bedno vreme. Za vikend smo imeli sonce in 13 stopinj, zdaj pa že dva dni megla.

Uživajte!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 239
   RE: Septemberke 2017
9.1.2018 13:59:48   
Dorotheia
Evo, midve iz pregleda. Vse ok. Zredila se je fino, v mesecu in pol skoraj za celo kilo, kar je super. Zdaj smo na 6,4kg.
Za njen desni uček je pediatrinja dala napotnico za okulista, ker ima zožan ta solzni kanalček in jo skozi teče ven. Sicer pa vse ostalo ok. Za obrate je še dovolj časa, je pa rekla pediatrinja, da vidi, da je motorika ok, če bi bila malo bolj vztrajna, bi jih komot že lahko delala. user posted image
Pogovorili sva se tudi od cepljenja in sem ji rekla za norice (od svakinje hčerka tudi hodi k njej, tako da je vedela user posted image ) pa me je prepričala, da je 90%, da se naša otroka nista mogla nalesti, ker smo se videli prezgodaj za to. Pa tudi če bi jih naše dete dobilo, ni panike. Pa zdaj je tamala res zdrava, tako da sem jo ubistvu želela cepiti, ker vprašanje, kdaj bi potem. Tako, da je za nami tudi 2. cepljenje. Torej obvezno + pnevmokok. Oboje drugič. Sem bila pa presenečena, se je danes ful malo jokala - malo ob vbodu. Pa je bila hitro ok. Prejšnjič se je ful dolgo. Zaenkrat pa doma vse po starem, vročine nima še nič, razpoložena je super, nič ne izgleda, da bi jo nogici kaj boleli, otečeno tudi nima. Upam, da tako ostane.

Ja, sinku sva pa kar igralnico rezervirala, ki pa je primerna tudi za veliko število odraslih. Sem prav vesela, še cena je sprejemljiva. Letos bova tudi midva malo oddahnila. Ponavadi sva vedno stregla spredaj in zadaj, letos se mi resno ne da. Rada bi uživala tisti dan z mojim sinkom in družino. Tako da ne bova komplicirala. Naročila bova kak narezek ali kanapejčke, pijača bo na mizah in to je to. Ok, torto bomo pač potalali in narezali. Joj, se še jaz prav veselim. Pa tko do 19h zvečer (ok, komot lahko podaljšava), ker jaz moram potem itak tamalo dat spat in počasi tudi slavljenec, ne rabimo gostov do polnoči (eni včasih res nimajo občutka, da praznujemo roj.dan otroka in pač ne odraslih in se zlepa ne spokajo).

Sinko je tudi sicer zadnje dni čisto drug (TRKAM!) - ful priden, uboga, nič se ne krega z nama... sem že gledala, če je kaka posebna luna. Hihi. Upam, da tako ostane čim dlje. Se imamo ful luštno. Pa tako rad ima sestrico. Edino nima lih občutka, da se ne more uleči nanjo recimo ali pa ji nogice potenit kot on hoče, moram kar pazit. Ker ne nasploh zelo robusten fant. Pa z nežno dušico. user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 240
   RE: Septemberke 2017
9.1.2018 14:52:02   
annnaa
Super Dorotheia, da je z malčio vse OK in da dobro prenese cepljenje. Jaaa, za obrate in vse je še dosti časa. Eni prej, drugi kasneje.
Mi imamo tudi kar telovadnico rezervirano. Se bojo lahko malčki zdivjali. Se mi pa še narezkov ne da naročevat. Enkrat nam je cel pladen ostal, smo ga potem nesli brezdomcem. Sem se odločila, da bomo letos kr pice naročili. Ni treba potem še kakega pogrinjka, pa kruha rezat, pa kislih stvari za zraven, vina,... hihi. Joj, ja eni se res ne znajo domov spravit. Ko je tastarejša praznovala prvi rojstni dan, je bila ob 19h čist fertig, sva šli domov spat, nekaj jih je pa še ostalo do 20h. So pa potem (hvala bogu) našemu atiju pomagali pospraviti.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   RE: Septemberke 2017
9.1.2018 15:30:52   
Dorotheia
Ja, saj mogoče tudi mi pice naročimo, to še nismo čisto odločeni. user posted image Se bo dragi odločil, meni je vseeno.
Zdaj ravno torto naročam, pa moram malo v tedija pobrskat po te plastične kozarce in kako dekoracijo in nekaj balonov, da bo malo bolj praznično, čisto malo. Bo tema roj.dne risanka Cars, tko da moram najti kaj od te risanke. Naš je čisto nor na to. user posted image


(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 242
   RE: Septemberke 2017
9.1.2018 16:00:31   
Tara9
Hoj hoj,

se pridružujem klubu nespanja, pa ne zarad dojenčice ampak ta velike. Od tiste nočne more dalje je obupno. Spi do pol 2 potem se začne žur. Zbujanje na pol ure, leze k nama, se stiska, pleza name ni da ni. Čist sm že ubita od tega. Dobili sva bachove kapljice za umirjanje, upam, da bo pomagalo in se spet normaliziralo.

Mi imamo cepljenje naslednji teden, upam, da bo tudi tako fino prenesla kot tvoja dorotheia. Drugače pa je še vedno zame najbolj priden otrok na svetu. Spi od 20 do 6. Včasih je lačna ob 4, sicer pa potem potegne še do 8 ali pol 9, res je cuker. Čez dan spi 2x. Prva runda okrog 11 in zna po 2 uri potegnit, druga pa je ravno sedaj. Po 5 uri je ne pustim več spat, da lepo ob 20 zaspi.

Joj zdaj vidim, da je moja res bajsek. Prejšnji teden je pri 3m imela 6.600g, 1400 se je zredila v dobrem mesecu. Ful nisem navajena, ker prva je bila drobižek in vedno na spodnji meji. Tale zalitko pa tko lepo papa, upam, da bo tudi Gh lepo sprejela. Sicer pa ni zdaj ne vem kako debela, ampak taka lepa popolnjena dojenčica, predvsem nogica ima za popapat.

Komaj čakam, da gremo kam na dopust, počasi mi preseda tole vreme in posedanje doma, rabim spremembo. Najbrž bo v začetku februarja moj očetovskega koristil, ga še ni, in bomo šli kam.

Nič toliko od mene, lepo bodite.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 243
   RE: Septemberke 2017
9.1.2018 16:03:57   
Tara9
Aja pa še to. Pri nas se je zdaj začelo ljubosumje ful kazat. Sicer ima rada sestrico in jo stalno lupčka in boža, po drugi strani pa ima svoje napade. Ko jo previjam, mi skriva kremico in reče naj sestrico peče ritka, skriva mi plenice, češ da jih rabi za svojega dojenčka (igračo), ko tamala podira kupčka ga hoče tudi ona, govori, da je ona moj dojenček, ipd. Ful je naporno, vem da ne smem vpit na njo in ji lepo vse razložit, ampak na momente sem čisto sesuta in moram prav zadihat, da se umirim. Sklepam, da tudi nočno dogajanje spada zraven, da je zdaj za njo vse prišlo.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 244
   RE: Septemberke 2017
9.1.2018 19:17:55   
annnaa
Pice so res bolj na kamot, Dorotheia, hihi. Torto bom pa edino sama delala. Mam take u izi recepte. Sam bi pa rada naredila fajn okrašeno ala samoroga, upam da mi rata. Če pa ne, pa ne bo nič hudega, hihi. Sam da bo tavelika uživala ob praznovanju, pa bomo vsi veseli.

Joj, Tara9 nič fajn za tole nespanje in izpade ljubosumja. Ti ne znam kaj pametnega reči, kot to, da vzdrži in probaj več časa nameniri starejši (pa vem, da je včasih težko). Srečno, pa držim pesti, da boste kmalu na starih tirih! Pa super za dopust, le pojte in zamenjajte malo okolje.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 245
   RE: Septemberke 2017
9.1.2018 21:01:44   
me83
uf ja tara9 upam, da se cimprej vrnete v normalne tire,.. saj dejansko otrokom ni lahko, ko naenkrat morajo pozornost in ljubezen starsev delit z neko novo osebo user posted image mi na sreco res nismo imeli tezav niti, ko smo dobili drugo clanico, ne sedaj pri tretji,... no po drugi strani pa sem danes 1tednu spala 3h v kosu in se sem po teh 3h pocutila tako naspana, da nazaj zaspat nisem mogla. Smo imeli zadnji teden zbujanje na 1-1.5h in je bilo ze res naporno no,... sem bila ze tako utrujena, da sem se komaj v postelji levo/desno prestavljala user posted image

uf kdaj se cepi prva doza pneumokoka? sem sedaj pri 3m pozabila vprasat user posted image sem pa cepila sedaj obvezno + rotavirus,...

bomo pa sedaj sami 3-4 dni, ker gre oci sluzbeno v tujino,... bom kar pogresala odraslo druzbo,... no pa tudi sami mi ni prijetno bit v hisi ponoci (sem prej celo zivljenje zivela v bloku). uf upam, da prezivim,... bom pa zagotovo pogresala mozeka, sva zelo redko locena user posted image

aja ima mogoce katera kaj izkusenj s temi parnimi aparati za pripravo hrane za dojencke? saj zdaj pri tretjem otroku se mi to res zdi brezveze kupovat,... ampak se mi je pa vedno zdelo prakticno no, pa zdravo,... so pa kar drage zadeve user posted image imela pa bi ne user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 246
   RE: Septemberke 2017
9.1.2018 22:30:58   
Dorotheia
me83, jaz si tudi ogledujem te soparnike (jih je ful na tržišču, najbolj poznani so pomoje od Aventa - sem pa videla, da ima ravno v ponedeljek še celo Lidl akcijo tega aparata + oblačila za dojenčke, tko da če katera rabi se ful splača te zadeve...kvaliteta oblačil je meni boljša kot h&m recimo). Pa pomoje si ne bom kupila tega soparnika no, ker je res samo za par mesecev in bom kar klasično delala kot sem pri sinu. Je pa fajn za kaka potovanja, dopust, da vzameš s sabo. Samo tamala bo poleti že kar velika, tko da bomo najbrž brez.

Glede cepljenja - naša je za plevmokok dobila zdaj drugič. Prvič pri 3. mesecih in drugič danes. Saj sta samo dva odmerka ali se motim?
Še vedno ni nobene reakcije na cepivo, upam da tko ostane.

Aja, za roj. dan - jaz sem lani sinu tudi sama spekla torto oz. kar dve - za vsako praznovanje svojo...mi je še kar uspelo..letos pa sem rekla, da ne bom, si bom vzela u easy in še sinko si je zaželel malo prekompleksno okrasitev zame. user posted image
Pozna katera kako tetico, ki dela dobre torte?

Aja, pa Tara9 - ne sekiraj se...ljubosumje pride in gre in spet pride in gre. Je bilo pri našem fantu podobno. Koliko je stara tvoja velika?
Mi je ena punca nekaj prispevkov nazaj ful dobro napisala, pomoje se s tem vsi soočamo - tisti, ki imamo pač že kakega otročka od prej. Redki so primeri, da ni ljubosumja.

Danes sem si poskušala našo predstavljat, kako bo, ko se bo plazila. Noro bo. Že vidim. user posted image
Sinko je vse pretaknil, hujše mislim, da ne gre. Sem pa vsaj pripravljena na vse hudo. Sva se lih zadnjič z mojim hecala, da kako je to fino, ko je bil sin tak razbojnik, sva vsaj pripravljena na vse. user posted image

Nič, šibam spat. Zadnje dni sem kar nekaj utrujena, pa sploh ne vem od česa, ker ponoči spimo. user posted image To vreme me prav tišči dol + trenutno moja prehrana ni glih hvalevredna. Se moram malo skulirat, sem se decembra zredila za skoraj 2 kili. user posted image


< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 9.1.2018 22:35:37 >

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 247
   RE: Septemberke 2017
10.1.2018 13:06:56   
Tara9
Ojla,

Jaz imam ta soparnik pa ga nisem skoraj nič uporabljala. Sploh ne vem katerega imam, ni Aventov, sem ga nekam pospravila. Tudi zdaj ne vem, če ga bom. Sem najraje kar kuhala na plinu, bomo videli, ko bomo tam.

Pri nas je pnevmokok cepljenje šele pri drugi dozi diteper cepiva, zato da ob morebitnih reakcijah vedo, kateremu cepivu jih pripisati. Tako, da je prvič otrok cepljen le z enim cepivom. Ne vem pa, če niso 3 doze pnevmokoka. Se mi zdi, da je tavelka hčerka na zadnje dve piki dobila in mi tudi zakuhala potem.

Dorotheia moja je stara 2leti in 8 mesecev, lih toliko, da je tudi ona še en velik dojenček user posted image . Imela je tudi slabo izkušnjo v privat varstvu, ko je hodila v vrtec, tako da se mi zdi, da se ji je vsega nabralo in ji sedaj ven tolče. Hudo mi je, komaj sem se sestavila in furamo dalje. Se ji poskušam maksimalno posvečat, čeprav sem se ji tudi prej, ampak očitno rabi še.

A vaši velki še spijo popoldanski spanec? Razmišljam, da ji mogoče to ukinem, da bi bolje noč prespala. Čeprav ne vem, kako bo zdržala. Sem 1x probala in ker je hiperaktivc, sem zvecer samlo gledala, kje se bo poškodovala od utrujenosti. Ah nič, čakat da mine ni druge.

Tamala včeraj ni želela zaspat do 22. Vedno, ko jo pohvalim, ga zasračka user posted image . No ampak potem je spala do 6 in do 8 in zdaj spet aja.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 248
   RE: Septemberke 2017
10.1.2018 16:07:25   
Član123
Pozdravljene v 2018. Naj bo predvsem zdravo, na vse ostalo lazje vplivamo user posted image

Nam je pediatrinja rekla, da se za pnevmokok lahko cepi kadarkoli. Midva jo bova dala cepit pri 7 m, vzela bova pa placljivo cepivo (le-to je za sirsi spekter). Tudi nasa je bila vceraj cepljena, tudi za rotavirus, je bila tudi zelo pridna, je zajokala le pri vbodu. Je pa zgleda med lazjimi, pri 4,5 m ima 5,9 kg. Uf, vam zavidam, da vse jeste....moja ima po mleku, koruzi, ribah, kupljenih namazih,...kri v blatu. Ampak kljub vsemu lepo napreduje, ceprav pocasneje.
Glede uvajanja GH je bila ravno danes pri meni patronazna. Je dejala, da ce otrok kaze znake, da bi rad probal hrano, mu jo dajmo, drugace pa naj bi bili do sestega meseca otroci le dojeni. Priporocila mi je tudi knjigo Hranjenje po zelji otroka. Pa dejala mi je, da je baje Aventov soparnik top, d ga mamice ne morejo prehvalit, in pa da je Airex blazina must have. Kinder123, si morda dobila napotnico za to blazino? Jaz imam sicer za po tleh te penaste zlozljive kvadrate z abecedo in stevilkami, samo mi ideja o te blazini postaja cedalje bolj vsec, pomoje jo bom kar vzela ( ceprav je kar draga, a vem, da bo za dolgo casa).
Linch, tudi jaz ne bi mogla pustiti otrocka, da joka, ne glede na to, kako zelo zmatrana bi bila. Kot so ze punce napisale, se prehitro bo prespala noc in bo vso to nocno vstajanje pozabljeno.

Lepo bodite in uzivajte s svojimi soncki user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 249
   RE: Septemberke 2017
10.1.2018 18:25:29   
Dorotheia
Član123, živjo!
To glede uvajanja gh je isto meni včeraj pediatrinja rekla - će otrok kaže znake, da bi jedel in z zanimanjem opazuje, komot lahko začnemo, sicer se še malo počaka.
Ja Aventov soparnik je kr super menda, samo jaz ga ne bom kupila, sem se zdaj končno odločila. Je moj včeraj rekel, da če bi drek zavili v celofan in prodajali za otroke, da bi mamice kupovale (pa ne zdaj, da je to letelo na Aventov soparnik ampak na splošno). user posted image user posted image user posted image

Airex blazino imamo mi (še od sinka, ko sva bila parkrat v razvojni) in je res top - to pa priporočam vsem mamicam z dojenčki. Tudi potem je fajn, jo lahko vzameš s sabo povsod, na morje ipd. Samo priporočam vzeti ta manjšo, je bolj praktična. Jaz imam ta veliko in je kr nerodna za okol vlačit.

Drugače pa vse po starem - edino eno zadevo sem zdaj malo povezala s cepljenjem - par dni po cepljenju (že prvič) je ful trda v noge. Danes isto recimo. Nič dviganja nogic v zrak, pa jih je zadnje dni pred cepljenjem spet ful dvigala, včeraj od cepljenja pa spet nič. Bom videla, upam, da bo kmalu spet po starem. Sicer je dobre volje, samo rada bi, da bi mi čez dan več spala. Ne vem, kaj naj naredim, nič ne pomaga. Je pa res, da očitno rabi manj spanca kot ga je sin, ker je bil on ful tečko, če je bil zaspan, ona pa se kar drži,
Ah...upam, da kaj pogruntam - tudi v vozičku mi ne zaspi...zdaj je vse tok zanimivo, da joj.

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?