|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
11.1.2018 9:24:48   
me83
zanimivo nama pa sploh noben ni omenil, da bi lahko dobila to blazino na recept,... pa sva hodila s sinom 8mesecev na fizioterapijo, pa to redno 1x na teden (vec zdravstvo tako ne placa). verjetno je tako kot pri vsaki stvari odvisno od zdravnika user posted image

dorotheia mogoce pa ta mala po cepljenju noce toliko migat, ker jo malo misica na nogo boli? mene vem, da vcasih ko se cepim za meningitis boli misica na roki, vcasih ne,... verjetno odvisno kako ti zdravnik misico zadene ali ne user posted image

mamice ze kaj telovadite? mene ze tako mika,... pa vem, da prehitro tudi ni dobro ne, pa da na mleko vpliva, pa takoj po intenzivni vadbi mleko spremeni okus ne user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 251
   RE: Septemberke 2017
11.1.2018 10:19:16   
Dorotheia
me83, ja res zanimivo. Sem pa ravno zadnjič tudi govorila z eno kolegico, ki s sinkom obiskuje ft in tudi ni dobila te blazine. Midva s sinkom pa sva se šla v RA praktično samo pokazat takrat in sva jo takoj dobila. Ena druga kolegica tudi zdaj hodi na ft z drugim otročkom (tudi s prvim je in je že takrat dobila blazino, zdaj jo je spet dobila)...tako da očitno odvisno, jaz mislim, da tudi malo od regije. Na gorenjskem so kar solidarni, jaz nobene ne poznam, da jo ne bi dobila no. user posted image

Mene telovadba ful mika, ker bi letos rada bila končno spet malo bolj fit. Je vse mlahavo in mi to ni kul. S tekom bom začela spomladi, ker mi zdaj pozimi ni. Razmišljam pa, da bi se vpisala v kak fitnes in hodila ene 2x tedensko....ne vem še...malo me zaradi mleka skrbi. Pa jaz mam ful občutljive joške - je to normalno - predvidevam, da ja. Ne morem ležat na trebuhu, če se mi sinko vrže na trebuh (in posledično joške) me ful zaboli ipd. Pač ja, saj logično, zdaj je notri skladišče mleka. user posted image Samo vseeno...

Aja naša pupa nogice danes spet dviguje. user posted image

Meni je pa te dni malo dolgčas. Sem čudna ane. Pogrešam kako dogajanje, druženje. Noben nima časa, vsi so v službah + jaz brez avta še zaenkrat. user posted image Bo že, samo vseeno...pa še to vreme in mi ne paše iti ven. Čeprav za danes sem se odločila, da bova s tamalo malo več zunaj.

Aja, a veste, da bo pust kmalu...boste napravile kaj vaše otročke? Sinko bo sigurno hotel kaj obleči. Samo pojma nimam kaj. Moram ga danes malo povprašat. Mi gre na živce, ko vedno zadnje dni potem tekamo naokrog in iščemo in je itak že vse pobrano. Joj. Kak predlog?
Ker je nor na te Carse (avte) bi kaj takega probala najti...samo pojma nimam kje. Da bi sami naredili, tolko glih nismo umetniško nadarjeni, žal.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 252
   RE: Septemberke 2017
11.1.2018 11:07:46   
Tara9
Midve z veliko sva do 1 leta hodili v razvojno in nama ni dala blazine. Pomoje je odvisno od dohtarce, ene dajo, druge ful komplicirajo. Midva sva jo kupila sama in je bila super. Za otročke je res to fajn, cel dan migajo in telovadijo. Zdaj imava novo podlogo, ker je tista oddelala svoje, tko da imam tamalo, ko je budna, skoraj cel čas na njej, da izvaja akrobacije.

Meni je tudi dolgčas ob takem vremenu, za nič nisem, komaj že čakam za vsaj malo sonca, tole me prav v depresijo spravlja, komaj dočakam, da pride možek iz službe, da je bolj živahno. Pogrešam odraslo družbo, cel dan se igram in skrbim za male rite.

Razmišljava, da gremo februarja malo v Rovinj v kak hotel z bazenčkom, malo odklopa bo pasalo. Še prej morava zrihtat spalnico, dobiva novo in ke treba vse cunje prestavit, prebelit steno. Spet bo akcija.

Šibam velko spat spravit, je že zaspanko. Tamala pa aja prvo rundo. Moja je ful tečka, če ne spi čez dan, tko da rabi dva daljša spanca, vsaj 1 urco.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 253
   RE: Septemberke 2017
11.1.2018 20:43:55   
Član123
Ja saj, za dojencka in poroko je vse 4x drazje, pa kar kupujemo user posted image . Jaz imam v kuhinji dve levi roki, sedaj mi kosila vnaprej pripravlja moja mami, mali bom morala pa sama, ker morajo biti sveza. In potem bi mi tak soparnik verjetno kar prav prisel, vsaj na zacetku, ko se dodaja ena vrsta zelenjave na par dni. Tudi jaz bom zacela z GH konec tega meseca, ko bo imela 5 mesecev, ker ji ze sedaj kar precej jedi povzroca tezave in bova sli pac pocasneje cez vso to zelenjavo.

Patronazna je predlagala, da ji dajem samo zelenjavo, potem zita ( gluten nujno med 6 in 7 mesecem)in meso, pa v vsak obrok vmesam se zlicko mascobe. Ker sadje itak vsi otroci jedo, pa da bi sadje potem poleti zacela dodajat, ko bo tudi sezonsko. Bom videla, ce bo mala zdrzala brez jabolcka, do sedaj sem ji ga ze trikrat dala za cuzat in se vsakic je bil jok, ko sem ji ga vzela user posted image

Ja hvala za povratno informacijo, bom vsekakor kupila to igralno blazino. Kje ste jo pa ve kupile? Jaz bom tudi ta veliko vzela, da se bova lahko skupaj kobacali po njej user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 254
   RE: Septemberke 2017
11.1.2018 22:44:37   
Kinder123
Hej Punce... mal spet zaostajam..se pripravljam k gremo jutri v Kranjsko goro do torka. In je to prvič da gremonz dojenčkom in da pakiram še tko za enga zraven..tko da upam da kej ne pozabim. Ampak dobr sej se da vse kupit. Upam da bom kej smučala. Pa mogoče bomo šli tudi v bazen. Menda je v Špiku lepo zeihtan bazen in bi kar malega že mal notri dala. Ful uživa k ga kopava, tko da mu bo pomoje super. Sla bi edin po kaksno blazino oz.po nekaj da ga notri dam da bo v bazenu.Moj fant ima pa 7,2kg in 64 cm. Ravno 7.ga jan. smo dopolnili 4 mesce. Po oddihu imamo pa tudi drugo cepljenje. za oboje.
Tudi jaz bom gotovo kupila soparnik, pomoje kar tega v lidlu v ponedeljek. Ni tok drag,pa pomoje bo prav prisel ker imas vse na enem mestu-skuhas in spasiras. Mi je sestra dala knjigo otrociza mizo. In je res fajn.

Še glede blazine Član123- meni jo je dala na napotnico, stane pa 185€. Dobiš jo v lekarni ali Sanolabor. Ful sem vesela da mi jo je predpisala kljub temu da ne rabiva hodit v razvojno.😀 Res je zgleda odvisno od same zdravnice, ker sem tudi jaz slisal da se ko ful tezko dobi.

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 255
   RE: Septemberke 2017
12.1.2018 8:23:49   
annnaa
Za pripravo goste hrane, sem jaz dala v pisker vodo, ko je zavrela, sem dala v precejalno “posodo” (tisto ko govejo juho odcediš) zelenjavo in kuhala na pari vse od zelenjave, mesa,... nimaš veliko dela in ne zapravljaš denar za soparnike. Je kar praktično. Sicer pa vsak po svoje, ane!

V Kranjski Gori je res fajn se kopat v Špiku! Meni je KG ful všeč V vseh letnih časih. Upam, da nam bo ratalo it poleti, ko bo kak vročinski val, je tam bolj znosno. Mi gremo pa na Roglo in se bomo tudi šli kopat v Zreče, če bo slabo vreme (napoved ni neki fajna).
V Rovingu je ful fajni hotel Amarin za otroke oz za družine in ni pretirano drag. To imamo tudi v planu enkrat it.

Naj bo že pomlad, to vreme je kr neki!

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 256
   RE: Septemberke 2017
12.1.2018 9:13:47   
Tara9
Jaz sem soparnik zelo poceni dobila, tko da nisem ravno zapravljala, ampak je bilo vseeno škoda, ker sem ga lih 3x uporabila. Mogoče ga pa spet sprobam. Men je bilo lažje potem lonec v pomivalca fliknit, kot soparnik prat.

Jaaa annnaa ravno Amarin sem rezervirala februarja za 5 dni, upam, da nam rata in gremo. Res rabim spremembo, počasi sem cela živčna razvalina. Vreme za en k, skoz smo same, sama sebi grem že na živce. Mal spremembe rabim pod nujno.

Tamala prvič v življenju ni en dan kakala in je taka tečka, za znoret. Zdaj si čaj kuham, ponavadi potem vedno kaka.

Glede pusta..., mi sicer nismo v vrtcu in ne gremo nikamor, ampak pomoje bom obe malo našemila, čisto tako za zabavo. Tavelko sem do zdaj vsako leto, se ji je zdelo zabavno, če nič drugega za družinsko fotko.

Evo je že galama, upam, da kmalu kakamo.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 257
   RE: Septemberke 2017
12.1.2018 9:14:04   
me83
hm annaaa samo ta hotel amarin ni ravno tako poceni,... sem za finto vzela mesec marec kar nek datum, pa mi najceneje ponudi 210€/noc,.. ok saj vem, da nas je 5 pa vseeno,... otroka sta 3 in 5 let stara,... je pa res lep hotel ja,...
ima kdo kake predloge za kak fajn hotel za poleti? da je lepa plaza za otroke, moznost sence? ponavadi smo sicer hodili v mobilne hiske, ampak letos me nekako mika, da ne bi bilo potrebno kuhat user posted image smo pa imeli vsako leto po koncu porodniske obicaj, da smo sli na all inc. + 5*, familly room (da imata tudi starsa kaj od dopusta), v turcijo,... samo kako je zadnje casa s temi teroristicnimi napadi ne vem no user posted image sama bi ze sla, otrok pa mi vseeno ni na neke nevarne kraje vozit user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 258
   RE: Septemberke 2017
12.1.2018 9:16:28   
Tara9
Me83 jaz sem za 5 dni februarja, za 4 osebe (ok 2 sta mala otroka), polni penzion, dobila za 440 vse skupaj.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 259
   RE: Septemberke 2017
12.1.2018 9:28:23   
me83
ja tara9 vidim, da je finta v tem, da jaz ko dam 3 otroke (kljub temu, da je eden 0 star), avtomatsko ponudi le druzinsko sobo (to pomeni, da imas 2 sobi ne),... sicer je pa res, da bi najraje sla v druzinsko sobo,... starejsa dva sta navajena vsak v svoji sobi spat in bi nas 5 bilo vseeno prevec,... se posebej v casu popoldanskega spanja user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 260
   RE: Septemberke 2017
12.1.2018 9:30:42   
Dorotheia
Živjo punce!

Tale hotel Amarin sem tudi jaz že lani gledala, samo se je tudi meni zdel predrag, ampak sodelavec je bil tam z družino in je bil full zadovoljen, je rekel, da je noro za tamale.

Midva tudi gledava že za dopust. Vedno gremo za prvi maj in tudi letos bomo. Najbrž na Pag v mobilno hiško. Letos sem si Paga zaželela. Potem pa še glavni dopust, ki bo najbrž v 2/2 junija ali začetek julija. Gledam malo ponudbe, ker si moj želi kam drugam - ali da bi šli na sever z avtom (Nemčija, Avstrija, ali še severneje) ali pa kaki kanarci, madeira. Jaz sem bolj za drugo varianto. Oz. šla bi nekam, kjer bi vsi imeli največ od dopusta. Za okol vandrati mi z dvema malima ni preveč. Zna biti prenaporno. Tako, da gremo nekam topleje in je to to. Ima katera kak predlog.
Aja, pa če pred prvim majem avto najdeva, bomo šli še kam v toplice, drugače bolj težko, ker ima dragi bolj švoh avto in ni glih za daljše razdalje. Aja pa jaz sem si zaželela, da gremo spomladi še v Zagreb za en vikend, jaz sem nora na Zagreb. Ponavadi gremo decembra, ma letos s tamalo mi ni bilo za hodit. Bi rada videla Zagreb še spomladi. user posted image

Drugače pa naše dete vedno bolj živahno. Mislim, da tudi ta otrok ne bo miren, kot sva upala. user posted image Ona nonstop čeblja, se krega sama s sabo, udarja z igračami, da se čim več sliši...noro...user posted image Pa prav vidi se ji v učkih, kako je navihana. user posted image No, saj prav. Sva navajena, imava že enega takega. Edino manj dela z njo pa je, kot je bilo s sinkom. user posted image
Pa cvilit je ful začela. user posted image


< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 12.1.2018 9:38:41 >

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 261
   RE: Septemberke 2017
12.1.2018 10:24:46   
annnaa
Jaz sem gledala za Amarin samo 3 nočitve, v sobi z zakonsko posteljo in pomoznim leziscem, je seveda ceneje. Ta hotel res ogromno ponuja in je baje vreden vsakega evra. Dojenčkom pripravijo kašice, lahko tudi sam poveš kaj približno naj skuhajo vašemu na sopari (katero zelenjavo že je,...), baje lahka uporabljaš njihove pleničke, za dogajat za malo bečke pa ni da ni! Pravijo pa, da je bolje it v ta hotel pozimi, kot poleti, da res izkoristiš vse kar ponuja hotel, da nisi cel dan zunaj na plaži.
Ena je omenjala Turčijo... baje so za otroke fajni Kanarski otoki. Kao da niso dragi (spet kaj je za koga drago, ane), so varni, klima je super,... je pa baje problem rentati avto z otroškimi sedeži. Samo rentanje je poceni, otroški sedeži so pa ful dragi za doplačat. Eni nosijo s sabo jahače, sam so otroci malo večji. Je kar nekaj stvari za videti na teh otokih.
Mi smo ravno rezervirali parcelo v kampu Kovačine na Cresu. Gremo z avtodomom za dva tedna, v drugi polovici junija, ko še ne bo gužve. Hotelov pa žal ne poznam, bolj kampe.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 262
   RE: Septemberke 2017
12.1.2018 12:40:21   
Tara9
Ja res je, jaz sem vzela sobo z zakonsko posteljo, pomožnim ležiščem in prosila še za otroško posteljico za dojenčka. Pride nas 440 za 5 dni z vsemi obroki, kar mi je nekako ok. Upam, da bo lepo.

Za poleti pa nimam še ideje. Jaz sem pristaš južne Dalmacije, ampak z otroci misija nemogoče. Tavelka po pol ure vožnje že bruha, grozno prenaša vožnjo. Ima katera idejo katere tablete je možno zdaj pri 3 letih uporabljat? Moram prav pediatrinjo vprašat, kakšen ingver al kaj bi bilo, ker je res mučno potovat.

Evo mi smo kakali, od rite do glave, je ornk nadoknadila. Moja res kaka vsak dan po večkrat in je bila zdaj prvič en dan pavza, tko da je konkretno nadoknadila. Drugače pa tudi čeblja na polno, lezi na tleh in vriska, dela balončke s slino, prav smeško je. Se mi zdi, da tako hitro raste uffff. Zdaj sem uskladila dnevni spanec od obeh in imam skoraj 2 urici miru vsak dan. Sem uspela celo malo počistit.

Lep vikend vam želim

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 263
   RE: Septemberke 2017
12.1.2018 15:41:33   
me83
tara9 glede slabosti otroka,... kolegica ki je dr (pa njena mama in oce tudi), je dala tamali, ki je bila takrat stara 1leto (leteli so v zda), kar sirup claritine (drugace sicer kao za alergijo); ampak pri vecini otrok in ljudi ima tudi ta ucinek, da si po njem zaspan user posted image drugace se morda vozi v stolu v nasproti smeri voznje? tudi to jim pogosto povzroca tezave,... sicer pa idi v lekarno zagotovo se dobi tudi kaj prav za slabost,...

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 264
   RE: Septemberke 2017
12.1.2018 15:50:20   
Tara9
Me83 imamo tudi Claritine, ker je imela neko alergijo, ampak naša dečva se ne preda, za zaspat je pravi zalogaj user posted image . Stolček imamo maxi cosi, se obrača v obe smeri, ampak nič ne pomaga, ful ji je slabo ne glede na vse. Tako da za kakšno daljšo pot bomo rabili nekaj, ker je nevzdržno.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 265
   RE: Septemberke 2017
12.1.2018 16:29:36   
me83
tara9 potem pa vprasaj v lekarni,... zagotovo je kaj, ker vem da sestra tudi svoji ze od malega vedno, ko grejo na morej nekaj da in potem spi kot ubita celo pot (pa je bila od malega dojencek ki res ni nic spal, pa se zdaj rabi res malo) user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 266
   RE: Septemberke 2017
12.1.2018 18:19:34   
me83
annaa, kinder 123 (ali pa katera druga ki je ze smucala v kg) eno vprasanje glede kranjske gore,... kje se nahaja “ bejbika”,... je kje spodaj in je dostop pes, morda z avtom? ali le z gondolo, zicnico? sprasujem ker imamo 2 otroka in enega ocija na smuceh,... jaz imam zal dojencico,...

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 267
   RE: Septemberke 2017
14.1.2018 21:44:47   
Dorotheia
Živjo punce, kje ste vse? Uživate v vikendih?

Za nami sicer ful naporen vikend, ampak toliko bolj lep. user posted image Ne vem, mene je cel vikend glava bolela...kar nekaj tečna sem bila...bližajoči pms? user posted image Menstruacije sicer še ni na vidiku.

No, pa ne vem, kaj mi je bilo. Zdelo se mi je prav. V petek sem tamali za kosilo ponudila kuhano (pretlačeno) bučko. Tako nas je vedno gledala z zanimanjem in cmokala, ko smo mi jedli. Zdelo se mi je, da hoče. 2 dni sem ji dala par žličk bučke. Danes korenček. In punca je. AAAA. Moj mali dojenček je gosto hrano. Je kot tavelka. user posted image Danes kar ni nehala odpirat ust, bi pomoje komot še jedla, samo ji nisem upala več dati. Ful ful lepo odpira usta, nič ne potiska jezička ven, lepo poje hrano dol. Neverjetna je. Ta moj mali dojenček. Kar čuden občutek, kar velika punca. Ampak bova šli počasi. Se ne mudi. Samo res uživa v tem. Je take zvoke spuščala vmes, da joj. Pa ko sem se kaj obotavljala z žličko, je bila kar neučakana. Joj, ta punca moja,

Ta vikend priznam, da za sinka nisem imela največ potrpljenja. Je bil zopet fejst naporen. Nagajal, ni ubogal. On je tako glasen..včeraj je mojemu "ušel" v trgovini, da ga je iskal 5min. Groza. user posted image

Smo pa šli danes v eno dokaj novo igralnico v Kranju. Smo se zmenili še z enimi kolegi, ki imajo 2 punčki in še njihova najstarejša in naš fant se ZELO rada vidita (se hecamo, da sta zaljubljena, hihi). No, noro. To je užival, da ga je bilo užitek opazovat. Res nekaj najlepšega. Na koncu, ko smo šli domov (ok, pustimo, da smo se skor skregali preden smo šli, pa dobro), je prilaufal do mene in me objel in rekel skoraj s solzicami v očeh (ne pretiravam) "hvala mami ker si me peljala na tako super zabavo". A naj kaj rečem...stopila sem se. user posted image user posted image user posted image

Tkole mamo. Naporno na trenutke za znoret, ampak radi se imamo pa tudi za znoret. user posted image

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 14.1.2018 21:46:03 >

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 268
   RE: Septemberke 2017
15.1.2018 9:07:03   
annnaa
Super Dorotheia da dojenčica papca! Včasih ful dolgo traja, da dajo kaj vase in da ni vse packatija, hihi. Jaz tudi študiram, da bi začela pred 6 mesecem. Bom vidla, kako se mi bo dalo. Ziza je tak na kamot, hihi. Pa fajn za zabavo. Včasih rabijo tako malo, da so otroci srečni.

Joj, mi pa tako slabo spimo. Čist sem že obupana. Na Rogli je dojenčica eno noč bedela od pol treh do pol petih, pol se je pa že ob 6h zbudila. Danes ponoči se je zbudila 6x, sem kot zombi. Zjutraj sem kr neki tečna zaradi pomanjkanja spanca, se potem kr neki kregam s starejšo hčerko. Mi je potem tako hudo, ker ona ni nič krivauser posted image . Pol dopoldne pridem nekako k sebi.
Drugače smo se meli fino na Rogli, kljub slabšemu vremenu. Tavelika je uživala na snegu, mlajši je tudi pasala sprememba okolja. Se je ful smejala otrokom. Začuda je ful dobrovoljček, kjub takšnemu (ne)spanju. Sem zadnjič ugotovila, da starejša v 24 urah več spi, kot mlajša. A je to normalno??

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 269
   RE: Septemberke 2017
15.1.2018 9:51:54   
Dorotheia
annnaa, jaz mam očitno preveč časa, pa sem začela s pripravo gh. user posted image Ne šalo na stran. Ker se lepo doji še vedno in če res ne bi kazala očitnih znakov, da prav hoče, ne bi še začeli. Tako pa vidim, da je več kot pripravljena. Sva prejšnji teden na posvetovalnici tudi s pediatrinjo govorili in je isto rekla, da eni otroci pač hitro zelo očitne znake pokažejo in je fino, če jim sledimo. Tako da sem vesela, ker mislim, da ne bo težav z gh. Zaenkrat vse tako kaže. S sinom sva sicer začela pri 4 mescih (samo on se ni dojil), ampak če ne bi imel takih težav z refluksom, bi počakala še kak mesec, ker ni bil pripravljen. On je hrano veliko bolj potiskal iz ust.

Joj, ti nič ne zavidam nespanje. Ne vem, kako je to. Upam, da kmalu uredite. Kaj pa dela, ko je pokonci ponoči? Naša se kdaj zbudi (jo slišim cmokat), pa hb je do zdaj še vedno kar hitro zaspala nazaj.

Lepo pa, da so dobrovoljčki. Naša je tudi. Spi pa naša ful ful manj kot je sin pri tej starosti -- on je tak čas spal vsaj 2x po 2 uri. Ona pa ne vem, če spravi skup 2 uri čez dan.

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 15.1.2018 9:52:11 >

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 270
   RE: Septemberke 2017
15.1.2018 11:32:04   
Linch
Hojla.
Evo mene, spet malo časa in nekaj energije... čeprav ne vem kako dolgo bom še zdržala, je že približno mesec in pol ko enostavno ni spanja ponoči.. tako da Annnaa, vem kako je!
danes smo se spet zbujali na točno eno uro, ne vem, se hecam da je ob ceplenju budilko dobila, ne pa zaščite pred boleznimi... in potem sem nejevolna, živčna, tečka.. in trpi mala, dragi, jaz, vsi skupaj.. prav zgubim živce kdaj čez dan, ko je naporna.. in mam slabo vest še zaradi tega.. pa še veliko sva sami, dragi veliko dela, tako da je kar naporno .. se mi zdi da sem prava sitnoba. prav grozna oseba sem postala ...
mislite, da bi bolje spala če ji dam zvečer malo umetnega mleka? čeprav mislim da imam dovolj mleka, in ko zvečer papca, poje kar misli in se odrine, ne da bi zaspala vmes ko je in zato premalo pojedla.. ne vem, kaj bi poskusila da bi bilo drugače in bi malo bolj spali.. ali naj se pač sprijaznim da tako je... se mi ne bo treba šemit za pusta, sem itak že zombi user posted image

Drugače ste pa noro pridne s pisanjem! :)

Kinder123, tut jaz pojem ogromno čokolade, pa piškotov ampak veliko premalo zelenjave in sadja.. se moram malo prisilit :P
Tudi mi smo po ceplenju, tudi za pnevmokok je drugič dobila dozo :) je pa mela kar vročine cel dan, noč, naslednji dan je počasi pojenjalo.. ampak je bila vseeno dobre volje.. teža je ok, pravi pediatrinja, se je od rojstva zredila za 3kg, zrasla za 10cm..
Dorotheia, moji tudi še vedno teče iz očka, včasih ima prav rdečega, drugače mežika s tem.. pa sem ji vse povedala že drugič, ampak ona vztraja pri masiranju in izpiranju s kamilicami, mlekom... da če bo slabše pa naj pridem. nevem očitno ni dovolj slabo da se vedno zbudi z zalimanim očkom?!
Kaka mi še vedno na teden dni oz manj, je rekla P da lahko ponudim malo zelenjave ji, da malo spremeni hrano, bolj to, kot da bi dejansko imela kaj od tega.. nevem, mogoče bom še malo počakala, včeraj mi je pa 3x v dnevu kakalauser posted image .. sem pa kar radovedna kako bo :)

Tudi meni gre že vse na živce, brez družbe, vsi nekaj po svoje..logično, pa vendar sem kdaj sama sebi v napoto, res.. resno začela razmišljat, da bi kam šli za par dni, kak bazenček me mika, ker mala tako rada čofota, za enkrat se kopamo še v dnevni, blizu previjalne, ampak mislim da bo kmalu treba v kopalnico, ker je vse namočeno okrog user posted image

Drugače pa se mi zdi že takooo velika, mali smeško je, se kar smeje, debatira če je na volji, vriska.. najboljša je, ko dudo sama potegne iz ust in potem jo hoče nazaj dat, ali pa ji jo dam v roke in jo nese v usta.. bi pa ona najraje cel dan presedela, ni več dolgo zadovoljna leže z igračami okrog sebe :) Se mi kar dviguje, kot bi delala trebušnjake, na bok se pa bolj malo obrača, da bi šla potem na trebuh...
pa mislim da jo dlesni srbijo, ne samo da gre itak vse v usta, ampak prav drgne z igračami po dlesni.. bomo videli..

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 271
   RE: Septemberke 2017
15.1.2018 14:28:37   
annnaa
Ajoj, Linch. To ne bom izrekla dobrodošlico med zombijkami, ker ni luštno. To je obdobje, dvomim da bi umetnp mleko kaj zboljšalo nespanje. Meni se je danes zbujala, pa ni hotla zize. Pri starejši sem mislila, da bo bolje s spanjem, ko bo jedla gosto hrano oz večerjo. Pa ni bilo. Pri njej se je ulaufalo vse, ko je začela v vrtec hodit in spat 1x na dan. Je še daleč do takrat, ampak ni druge kot da preguramo. Saj zmoremo!

A razmišljate kaj o zaščiti? Jaz si res ne želim več otrok. Pa ne vem katero zaščito bi. Vse je hormonsko. Menze še nimam. Jo že ima katera? V prvo sem jo dobila šele 10 mesecev po porodu. Bom vidla, kako bo zdaj!

(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 272
   RE: Septemberke 2017
15.1.2018 18:59:21   
Linch
Jaz spadam med tistih nekaj "srečnic", ki je M dobila takoj po porodu, oktobra je ze prisla.. Je redna tetka, vsak mesec, pa upam da se kar nekaj mesecev, si želiva še otrok, ampak zdaj bi bilo pa res še prezgodaj.. :)

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 273
   RE: Septemberke 2017
15.1.2018 20:25:55   
me83
linch, annnaa jaz sem tudi v klubu mamic katere otrocki se ponoci dojijo na 2h,... tocni kot svicarska ura,... smo sicer imeli ze da je prvo rundo spala 4.5h, sedaj pa se zbudi ze po 3-3.5h, potem pa naprej v ritmu na tocno 2h do jutra. aja pa preverjeno ne pomaga da se uvede gh in z njo konkretnejsa prehrana, ne pomaga dodatek po flaski,... ma tako pac je, je treba to skozi dat in potrpet user posted image

joj nasa pa cez dan tako malo spi,... ne vem ce vse skupaj 1h user posted image mogoce ce sva na res dolgem sprehodu dlje, ampak kakor prideva do hise (pa se ne neham vozit) se zbudi user posted image

jaz se tudi nimam menstruacije,... upam, da se ne pride hitro,.. v prvo sem jo dobila po 7m, v drugo po 10m,... je prav fajn brez user posted image

(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 274
   RE: Septemberke 2017
15.1.2018 22:28:59   
Dorotheia
Ane, kolk je super, ko ni menstruacije. Jaz jo tudi še nimam. Kontracepcija pa bodo kar kondomi do nadaljnega, jaz hormonskega nočem nič jemat. Pa če sem iskrena, sploh še nisem v elementu za seks. Sem čudna ane. Ok, je na sporedu, samo mi to ni še to. Tudi libido še ni kaj dosti visoko, upam, da bo to kmalu bolje.

Meni tamala podnevi načeloma ful premalo spi, pridejo pa svetli trenutki - danes recimo - ko je spala prvo rundo skoraj 2 urci in drugo rundo 1 uro. Grem stavit, da jutri ne bo spala sploh čez dan. Aja, ponoči pa se meni tudi prej prebudi - je že prespala noč, pa se mi zbudi zdaj okoli 4h recimo. Ali še prej. Samo mi je isto, pač enkrat ponoči se podojiva. Mi je vseeno ali je to ob 3h ali ob 6h. Tako, da se ne pritožujem.
Zanimivo, od česa je to prebujanje odvisno? Aja, jaz imam pri naši zadnje čase, da ima ful večjo potrebo po sesanju - sprejme zdaj kar naenkrat VSAKO dudo takrat ko hoče sesat. Če ni dude pa zadnje dni opažam, da si kar palček najde in ga sesa. user posted image
Tako da raje dudo potem podturim. Zadnjič enkrat jo ponoči zaslišim, kako sesa palček, sem ji štumfke dala na rokici. user posted image user posted image Sem grozna ane. Ma je pomagalo, pa bunila se tudi ni. user posted image Če je kriza sem opazila, da si sesa tudi spodnjo ustnico. user posted image user posted image Sinko je sesal samo ustnico. Tako so hecni.


(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?