|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
2.2.2018 20:49:43   
me83
ja res ja pri nas pri obeh starejsih otrocih uvedba gh nic ni izboljsala nocnega hranjenja,... eni pac rabijo vec dojenja, se posebej pa se mi zdi, da gre tudi za tako neko potrebno po telesnem stiku, cartanju,... da te otrok pac potrebuje user posted image pac ful mi je lepo, da te taki mali otrocek tako potrebuje, da si njegovo vse, da te ves cas spremlja kaj delas, kje si,... je pa seveda tudi naporno. ma pa saj bo,... se pogresali bomo to obdobje,... bomo spale ko bomo "stare" user posted image

ja jaz tudi sedaj od zacetka vedno hranim v tem pocivalniku baby bjorn, ampak seveda ne v lezecem polozaju,... na rokah ju imet mi je bilo tezje. se posebej, ker ju je bilo vedno potrebno animirat, da sta sploh hotela jest.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 326
   RE: Septemberke 2017
2.2.2018 21:33:29   
Dorotheia
Ja, seveda GH ne pomeni, da bodo spali ponoči. user posted image Jaz mislim, da ponoči prespijo, ko so pripravljeni na to. Eni pri enem mesecu, eni pri 3 letih. Mi imamo srečo (zaenkrat), sinko mi je spal od 3. meseca naprej. Je pa res, da on ni bil dojen in sem za tamalo pripravljena, da se mi zbuja dokler se bova dojili pač. Mi je nekaj naravno to no. Kaj pa vem, pač si tam zanje, dokler te rabijo ane. Res bo prehitro minilo in se nam bo še kolcalo po tem obdobju. Meni vem, da se bo.

Aja, jaz naše še ne posedam - hranila sem jo v stolčku, ma imam Tatamio, ki je primeren od rojstva, saj se čisto poleže...dala sem jo v tak naklon podoben kot je v lupinici. Mislim, da je to čisto ok. Bom probala še malo v naročju, meni je tudi lažje, če jo gledam v obraz, ko jo hranim in da sem nasproti nje...ne vem no..bom malo delala po občutku...bom vidla, kako bo. Glede posedanja sem jaz kar zatežena, ne pustim niti, da se jo tako nosi v naročju in to. Mi je zadnjič kolegica rekla, da so tamalega pri 4 mescih posedali (blazine zadaj založili), da je tamal pri 4,5 mesecih sam sedel kao. Jaz imam še od sina v glavi, da se mora otrok sam usesti in takrat sedi samostojno, drugače ga ne posedaš - a to še velja? Jaz se tega kar držim no. Te male hrbteničke niso še tako razvite za vso težo in vse to.

Jaz naši kašice kar spasiram, včasih pretlačim, s tem, da ji jaz ful goste zaenkrat še nisem naredila...koščkov se mi zdi, da ne mara najbolj še, je še čas za to...razen riž pretlačen mi je zadnjič ok jedla.
Midve sva zelenjavo že povečini dali skoz se mi zdi, ok špinače ji še nisem dala, ampak tisto kar mi ponavadi jemo (in je sedaj sezona) pa je že dobila. Krompir tudi že. Jaz sem ji ta teden tudi mesi že prvič zakuhala v kašico in je super pojedla.
Bom pa najbrž za kosila kombinirala zelenjavo s krompirjem, rižem in ostalimi žiti (ajda, proso, amarant,...) in potem z glutenskimi. Pa seveda vmes parkrat na teden meso še zraven. Potem enkrat bom pa probala kar od našega kosila dati njej (s tem, da njej seveda ne bom solila) - če bom delala kako rižoto ali kaj takega. Bom sproti videla.

Pa naslednji teden bi začela uvajat že mlečno večerno kašico.


(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 327
   RE: Septemberke 2017
3.2.2018 8:33:38   
Tara9
Ja res je, gh v večini nič ne vpliva na spanje. Pri naši starejši tudi ni, pač ni spala in ni blo druge kot počakat, da mine. Pa še vedno bolj slabo spi, ufff. Na srečo je druga za zdaj toliko bolj pridna, ker lažje živim potem z obema doma.

Naša dojenčica se tudi čez dan na 2 uri doji, morava imeti mir, ker se stalno za sestrico ozira. Tako jo ima rada, meni je tok zabavno to. Samo, da jo zagleda, se že smeje na polno. Midva morava grimase delat, da jo spraviva do glasnega smeha, sestrica pa samo, da usta odpre, tok sta zabavni. Je pa nasploh tak dobrovoljko naš mičken, skoz se smejčka.

Ful je navezana na nas, ne sme je nihče neznan nosit, upam da mine tole, včasij bi prav prišla pomoč.

Posedat se jih res ne sme, dokler se sami ne naučijo, ko se enkrat z boka sami čičnejo je to to, tako sva se z velko učili v razvojno. Jooj se prehitro bo, kam gre ta čas.

Moja še nič zanimanja za gh ne kaže, je pa res najmlajša tukaj. Tko da jaz še nič ne poskušam, niti ne bom vsaj do dopolnjenega 5.meseca, najbrž tam proti 6. Bom spet knjigo Dojencki za mizo imela. Tam se mi zdi, da je pa kar takoj meso po nekaj dnevih, sem že mal pozabila.

Nič, lep zasnežen vikend želim. Pri nas je polno snegeca, velka že komaj čaka, da gremo ven.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 328
   RE: Septemberke 2017
3.2.2018 14:26:10   
annnaa
Joj, naša je pa pri vsakemu rada. Sam da se nosi, pa je srečna. Novim obrazom se tudi ful smeji, sploh če imajo očala in če krilijo z rokami, ko govorijo. Res je posrečena. Zadnjič smo šli v knjižnico pravljico poslušat in ona se je na ves glas smejala pripovedovalki, potem so se pa vsi njej smejali. Jo pa tudi od domačih najbolj nasmeji velika sestrica. Tako kot je že ena napisala, da ji samo pozornost nameni in se ji smeji na široka usta.

Če si sam, jih je res najlažje hraniti iz ležalnika. Ko smo mi imeli atija doma, sem jo jaz držala, on jo je hranil. Res je sam to važno, da se jih ne poseda, dokler se niso sposobni sami usedit.

Dorotheia, katero mleko boš pa uporabljala pri mlečnih kašicah? Si boš črpala? Kravjega se še ne sme, aptimil je pa tudi brez veze devat, če se doji. Jaz sem moji starejši sama pripravljala rastlinsko mleko - kokosovo, ovseno,... Ne vem, kako bom pa zdaj. Ampak jaz bom tak začela šele pri 6 mesecih z GH.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 329
   RE: Septemberke 2017
3.2.2018 14:38:22   
Dorotheia
annnaa, glede kuhanja kašic na mleku bom še vidla...kakšno bom ziher uporabila tudi tisto, ki jo zmešaš z vodo in ima mleko že notri. Drugače pa bom delala na riževem in ovsenem, samo za vsak dan ni ok, ker nima vseh potrebnih hranil kot naše mleko. Črpala ne vem, če si bom. Tu sem pristaš "manj kompliciranja". Nekaj izčrpanega imam v skrinji, tisto bom uporabila, drugače pa bolj ne kot ja. Kravjega pa itak še ne smejo ja.

Naša je tudi rada povsod, samo da je v naročju in lahko gleda okoli. Ful je posrečena, je prav srečna, če se dogaja kaj okoli nje. user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 330
   RE: Septemberke 2017
3.2.2018 19:00:45   
Jetkarmak00
Živjo punce, se opravičujem ker sem malce ''vdrla'' v vašo temo, vendar me zanima, če ima katera v interesu prodati oblačila od rojstva številke 56, 62. Spol ni pomemben ker sta dvojajčna dvojčka. Sprašujem v imenu sestrične. Hvala vam za odgovore :) Upam da se najde katera :) Lep večer vam želim. user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 331
   RE: Septemberke 2017
5.2.2018 9:28:25   
Kinder123
hej. za oblekice- jaz jih se ne bom prodajala ali dajala naprej, ker upam da ne ostaneva samo pri tem dojenčku. So pa te št.res tako hitro šle mimo. Kaksnih stvari še oblekel ni. Kaksne le 1x. 🙄 Hitro rastejo na začetku. Mi smo zdej tko že na 74.

Drgač pa komi čakam da mu začnem dajat GH. 😀😀 V sredo imamo 5 mescev in bi lahko počasi že kar začela. Mali nas že ful gleda k jemo in odpira usta. Moj je smešen- mu je bed k on je, pa nič ne da tamavmu in mu je zdej en dan dal kr mal krompirja. 😵 Jst tkole čakam da naredim tko k je treba, on bi ga pa kr tkole spotoma mal nafutru. 😳
Naš mali je tudi zaenkrat še pri komerkoliv naročju. Rad je v naročju, samo se mi zdi da je tudi rad, da se ga položi in se on igra in gleda. Je pa ful firbec. Čist po atkotu. Gleda in si ful ogleduje stvari. Midva mu pa ful razlagava. 😀 Pa rad posluša pesmice k mu jih pojem. Stvari daje vse v usta. Žirafo sophie ima zelo rad. K si čeljust drgne. Kot sem ze napisala pričakujemo kmalu 1.zobek. Ker že nekaj časa čutim konico.
Jooj, Sem ta vikend končno poslala fotoknjigo k sem jo delala. Najina zadnja 3 leta pred nosečnostjo-90 strani. Zdej morm pa še eno knjigo narest k sem bila noseča, potem pa začnem razvijat slike od malega, k mu bom naredila klasičen album in bom slike lepila in se malo igrala. Kupila bom pa kar en en velik poročni album. navadni se mi zdijo premali.

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 332
   RE: Septemberke 2017
5.2.2018 10:45:14   
Tara9
Hej hej,

Vidim, da mam samo jaz tako scrklano dojenčico, da že prebira kdo jo lahko nosi. Torej samo midva ter babi in dedi. Kogar ne pozna, adijo user posted image . Vsakemu nameni nasmešek, ampak mora bit v varnih rokah, tko da neznanim se samo lepo smejčka iz varnega zavetja. Prefriganka moja. Je pa ful prijazna drugače, tavelka je bila bolj tečkica in zahtevna, tale pikec je pa res tko pridkan.

Ful je zaspanka zadnje dni. Zdrži 2 uri budna, potem že rabi počitek, si začne čohat učke in tečnarir tko da spokamo pančkat.

Aja oblekic jaz tudi ne bom dajala stran, shranjujemo k tašči na podstrešje.
Sicer sva midva zaključila z dojenčki, ampak mogoče komu v familijo kdaj prav pridejo. Res hitro prerastejo, pol tega sploh oblekla ni. Mi smo zdaj tudi na 68 al 74, kako to raste ufff.

Naša tudi obožujem tole žirafico sophie, stalno si dlesni čoha, zobekov pa še ni na vidiku.

Pozdravčki vsem

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 333
   RE: Septemberke 2017
5.2.2018 12:47:17   
Dorotheia
Živjo punce!

Oblekic tudi jaz ne prodajam, jaz vse vozim domov, mojemu bratu, ker počasi planirata imeti otročke. user posted image Iiii, komaj čakam, da bom teta (še nisem). user posted image Jaz sem mojemu napovedala, da bo bratova punca sigurno letos noseča. Bomo vidli, upam.

Mi smo super. Tamala mi dejansko od zadnjič, ko sem pisala prespi noč brez vmesnega dojenja (torej od ca. 19h do 7h) Zdaj že 5 dni zapored. Bomo vidli. Zdaj pa se mi kar pozna, imam tudi jaz kar naenkrat ful manj mleka, zjutraj sploh nimam več trdih jošk...res zanimivo tale narava pa to. user posted image Pa zdi se mi, da se pripravlja telo na prvo menstruacijo po porodu...tak občutek imam, me že nekaj šraufa kot vedno pred M prej.

Danes sem ji za kosilo malo ajdove kaše zamešala v zelenjavo, bom videla če bo jedla. Meni je tudi kar začela spati čez dan (trkam) - zdaj je glih odspala skoraj 2,5 urci (od 10h). Še kako uro ponavadi popoldne in to je to.

Se pa ful ful smeje, vsak dan več, se mi zdi. Res je tak dobrovoljček. Premika se na trebuščku tudi vsak dan več.

Aja, pa s sinkom se mi zdi, da sva se zadnje čase spet ful povezala. Tako sem srečna. Nič načrtovanega nisem počela, čisto spontano, naravno je prišlo. Pa res obožuje sestrico, ona pa njega še bolj. Vem, da idile ne trajajo, zato zdaj uživam v temu. user posted image


(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 334
   RE: Septemberke 2017
5.2.2018 20:12:56   
annnaa
Jaz prodajam cotice, ampak kar preko FB skupin. Mi tako še najbolj paše. Tiste malo slabše kvalitete pa podarim dobrodelnim organizacijam.

Sofika je res zakon. Pri nas so praktično vsa grizala, ki so lahka atraktivna. Pri starejši so sam rokice veljale.

Preden dobijo dojenčki zobke, imajo take zarezice, jim dlesem poči in potem pridejo zobki. Sej po 4. mesecu je že kr normalno, da jih dobijo. Lahka jih pa nimajo do enega leta.

Waaaa naša bo pa jutri 5. mesecev. Hitro gre❤️

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 335
   RE: Septemberke 2017
6.2.2018 23:20:18   
Dorotheia
Čer punce, kako ste?

Rastejo ti nsši dojenčki ane? Meni gre totalno prehitro tole.

annnaa, tovja 5 mesecev ane...joj, moja bo konec tega meseca že pol leta imela. Joooj, kam gre ta čas. user posted image user posted image
Meni so dojenčki tako fajn. Pa saj ne rečem, vsako obdobje je super. Samo zdaj so tako mali in lepceni. user posted image
Meni je kar malo hudo, ker vem, da je to zadnji dojenček in tega ne bom več doživljala...se res trudim čim bolj izkoristit. Ni težko, ker je tamala res pridna. Samo ta zima zdaj mi ne paše, glih neki ful zunaj nisva, pločniki še niso čisto spucani, povsod z vozičkom tudi ne moreš, danes sva bili kar z nosilko zunaj, je bilo luštno. Samo je kar mraz zdaj. Se že veselim pomladi in daljših dni.

Opažam pri naši punci, da ful spodnjo ustnico sesa...še kateri od vaših dojenčkov to počne? Pač namesto prstka in dude, sesa spodnjo ustnico. Kako hecno ane. Sinko je isto počel, samo ne tolko intenzivno. Sem šla brat in če postane to redna praksa, jih je težko odvadit, tako, ,da ko vidim, da sesa ustnico, ji kar dudo podturim in jo sprejme načeloma. Sicer se moram še malo pozanimat, če res to vpliva na čeljust in rast zobk. Ful ji zadnja 2 dneva nagajajo zobki? Drgne se ob vse, kar dobi, prav z glabo sem in tja ob usta. Intenzivno. Dojila bi se tudi ful dlje kot sicer, če jo po 10min dam iz joške, se buni in hoče še. Potem pa itak ful preveč poje in poliva še več (sicer je s tem zadnje dni malo bolje, hb).

Danes sem ji prvič dala tudi večerjo v obliki GH (itak sva se potem še dojili). Kupila sem neko kašico od Hippa za zmešat z vodo. Je kar pojedla, samo ful preredko sem naredila (čeprav sem delala po navodilih) in sva bili celi od te kašice. Jutri ji bom pa sama naredila proseno kašo na riževem mleku. Še kaka ideja za večerjo (v primeru, da si ne izčrpam svojega mleka)?

Kot sem že omenila, gibanje tudi vedno bolj postaja aktualno. Pa full rada "lista" revije, ji dajem različne materiale za prijemat, mečkat itd. Ful uživa, danes se je z eno revijo zamotila vsaj pol ure in še bi nadaljevala, če bi jo pustila.

Aja, velikosti oblačil, naša je tudi že skoraj na 74...med 68 in 74....

Niš šibam spat. Malo sem prehlajena že par dni in sem čisto povožena, oba z mojim..tamaladva pa (trkam) nič kaj, sinko edino malo kašlja še.

Javite se še kaj ostale. Nočko

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 336
   RE: Septemberke 2017
7.2.2018 8:28:32   
annnaa
Dorotheia midva sva pa čist kontra. Jaz komaj čakam, da bo eno leto stara, ker tole pogosto zbujanje in nespanje me ubija. Po moje bom kmalu v kaki depresiji. Čist sem brez volje, glava me boli, zaspana sem tak da joj. Čez dan tudi ful malo spi. Najbolje spi na meni, da ima zizo skos pred sabo, da si jo vzame, ko hoče. Obup, res! Hvala bogu grem zadnjič skozi to.
Ja, moja je bila včeraj stara 5. mesecev, odštevam do 12 meseca, hihi.
Žal ne vem, kako je z grizenjem spodnje ustnice.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 337
   RE: Septemberke 2017
7.2.2018 10:32:54   
Dorotheia
annnaa, saj bo 123 tu 12 mesecev. Meni bo sicer tudi fajn, skrbi me ubistvu največ zaradi službe in ker bom pač ful manj s tamalima kot sedaj. Pa mislim, da tudi tamala ne bo problemov imela z varstvom oz. vrtcem, samo vsi se bomo morali navaditi. Mi bo po eni strani lažje, ker bo poleti to. Se mi zdi, da je poleti vse lažje. user posted image Pozimi je potem še ta sneg, mrzlo, kaos na cestah. Kot danes recimo, v Kranju ful ful sneži...noro.

Danes se je tamala ponoči spet enkrat dojila...okoli pol 6h se je zbudila in hotela zizo. Potem je zaspala do 7h.

Jaz ne vem, kaj je z mano, jaz sem tudi cela čudna, brez energije, volje, glava me vsak dan boli. Pa spimo. Sploh mi ni jasno. Pomoje pogrešam aktivnosti, dogajanje. Vsak dan je enak dnevu, pogrešam odraslo družbo. Prav tečna sem že sama sebi. Groza.

Spodnjo ustnico pa res vedno bolj sesa. Ni mi všeč to. Sem brala, da ni ok zaradi razvoja čeljusti.

Nič, grem raje kuhat kosilo, tamala mi lih spi.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 338
   RE: Septemberke 2017
7.2.2018 11:14:39   
Linch
Živjo :)

Najprej oblekce, jaz jih ne dajem, upam da pride še nekaj malčkov, ki jih bo obleklo :)
Zgleda pa, da smo pri manjših, zdajle počasi greva iz 62 na 68.. :)

Annnaa, kako te razumem! user posted image
Tudi jaz kar težko čakam da bo malo starejša, oz. da začne spat, ker tole je noro. Brez volje in zoprna cel dan, nobene energije prave... saj se trudim pa se delam celo naspidirano ko sem s tamalo, ampak ko človek ustane 7 - 10x na noč to pač ne gre dolgo, potem pa slaba volja dan na dan.. kar ne morem pozabit, da je pred cepljenjem spala že od 5 do 7 ur.. ampak se tolažim da bo boljše in pač da delamo vse, za najboljše naših malih, čeprav kot zombiji, se mi zdi da je prav da jih cartamo, čeprav slišimo toliko pametnih, kako jih bomo razvadili.. ne vem, vsak po svoje jaz pravim..
Drugače čez dan pa smi ene 3x po pol ure, včasih 4x ... drugače pa igrajmo se igrajmo se... se pa na dobre dneve tdi sama kar zamoti, se obrača, ji včasih rata na trebuh se obrnit, je vesela, potem pa kmalu jezna ker ne gre nazajuser posted image

Naša tudi malo prebira pri komu bo okej, pri komu pogojno, pri komu sploh ne, tak jok da se srca trga, kako dojame, da to pa ni mami :) potem pa jo daj u varstvo, do zdaj sem jo enkrat dala za dve uri, sem jokala ko sem odhajala, nisem mislila da me bo tako zadelo .. ampak smo preživeli, čeprav težko in z jokom.. baje je hitro dojela da naju ni in iskala kje sva..

Jaja zima je pa končno pokazala, da še zna :) Meni je prav lepo, čeprav letos manj, ker ne moreva vozičkat pa malo mraz je, da bi bili prav dolgo zunaj, ampak bo že :)

Gremo novim zmagam naproti ;)

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 339
   RE: Septemberke 2017
8.2.2018 14:22:32   
annnaa
Lepo, da se tukaj tako podpiramo in razumemo ena drugo, ane? Ni vedno lahko biti mamica, pa imamo naše sončke rade do zvezdic in nazaj❤️.

Jaz imam pa danes tak fajn dan, ko smo vsi doma (spali sicer nismo nič kaj boljeuser posted image ). Paše, da se jaz ne vrtim ves čas okoli najmlajše, da jo še ati in sestrica zamotita. Prejle sta se sestrici zaprli v sobo in potem je starejša “brala” mlajši knjigice. Sta se zamotili za pol ure. Danes sem s takim užitkom čistila kopalnico, hihi. Včasih res ne rabimo veliko, ane? Sam malo časa zase (in s čistiliuser posted image ).

Uživajte v podaljšanem vikendu, upam da imate atije tudi jutri doma!

(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 340
   RE: Septemberke 2017
9.2.2018 12:44:31   
Tara9
Hoj hoj,

Jaz sem tudi tko utrujena, sama sebi grem že na živce. Pri nas slabo spi velika, že od rojstva je tko zahtevna. Imamo faze, da se izboljsa in pol spet poslabša. Zdaj smo nekje vmes. Se zbuja parkrat na noč. Naporno je. Za povrh smo stalno same, moj ima norijo v službi, tko da me prav depresija daje res. Danes bomo od 14same do ponoči, komaj cakam, da.mine dan.

Tamala je na sreco tko priden dojenček, včasih se mi kar zasmili ko sama razgraja na tleh ali ležalniku. Saj smo skoz okrog, ampak tko ko se spomnim koliko pozornosti je prva rabila in še rabi, to bitjece pa tako pridno.

En dan se mi ne zbujala na pol ure, sem rekla, evo, konec pravljice. Pa jo je zgleda trebušček matral, ker sem se ornk Milke napapcala. Pa saj jem vse že od začetka, ampak zdj en dan sm malo preterala, sladkorna kriza je bila user posted image .

Naslednji četrtek gre moj koncno na očetovskega in res že komaj čakam, ker je vsak dan isti. Malo se zamotim z urejnjem slikic, jih razvijam vsak mesec in lepo po mesecih zlagam v album, hkrati ji pišem dnevnik. Tko malo hobija za svoje živčke.

Upam, da ste dobro? Pozdravčki

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 341
   RE: Septemberke 2017
9.2.2018 16:52:18   
Kinder123
hej punce. mi smo pa glede spanca nekaj srednjega. ni ravno da bi spal celo noc, se zbudi ene 3x da ga podojim in na srečo spi dalje. 👍😀
V sredo smo tudi mi dopolnili 5 mescev in sem tudi ta dan začela z GH- bučko. Se mi zdi da bo kar jedec! 😀 Pridno je jedel in pojedel vse. naredila sem mu ene 20g. zdej mu vsak dan dajem bucko- 4 dni, in potem dodam krompirček. hihi.super. komi čakam da mu dam banano in jabolko- takrat bo pomoje žurka! 😀 Zdej sem na sprehodu in bo bat. zmankal.. se se javim...

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 342
   RE: Septemberke 2017
9.2.2018 17:33:51   
Kinder123
...joj, tale iphone zunaj na mrazu čist zmrzne. Baterija kuj gre in pol crkne. 😩
Sem vas mislila še vprašat kdaj boste dale male v avtosedež? Pa kakšnega je kej fajn imet?! Ve z izkušnjami! 😉
Dorotheia, ti si spraševala za mlečne ideje za zvečer. A imas knjigo otrok za mizo? Če nimas ti lahko kaksno idejo napisem. Ta knjiga je res fajn!

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 343
   RE: Septemberke 2017
9.2.2018 20:59:03   
Dorotheia
Živjo punce!
Danes bom na hitro, šibam pod tuš, da se potem z dragijem stisneva malo pred tv-jem...smo bili leteči, itak delamo vedno vse zadnji trenutek..seveda danes šli na lov za pustnim kostumom za sinka, si je zaželel letos biti gasilec in seveda hočejo letos biti vsi gasilci, smo morali po oblekico leteti v LJ. Norišnica. user posted image

Ja, Kinder123, za večerjo nimam idej, zdaj dokler naj še ne bi jedla glutena - še ca. 2 tedna, pa bom tudi gluten lahko pričela uvajat. Sem ji zadnjič proseno kašo na riževem mleku naredila, pa mislim, da ji je bil okus ful dober samo težko je šlo po grlu, ta prosena kaša tudi ni ravno za začetnike. user posted image Kakšno žito je pa amarant, je že katera delala? Po teksturi me zanima, je kaj bolj "drobno" kot prosena kaša?
Kosilo pa rada je, zelenjava, krompir, mesek...zmaga. Čeprav moram reči, da količinsko ni tak jedec oz. ne rabi tolko, sin je ful več pojedel...je tudi res, da je imel vsaj 1 kg več kot ona tak čas. Ona ima zdaj okoli 7kg najbrž.

Našo dlesni ful ful srbijo. Zdaj je začela isto delat kot sin, si naredi pest z obema rokicama in se tepka po ustih. Kako je smešna.

Pa opazila sva, da če je preveč dogajanja okoli nje, jo je kar malo strah. Se vidi, da nismo bili do sedaj veliko okoli. Danes smo bili v eni gostilni, ful šundra, folka, muske in je bila kar nekaj prestrašena...ful se je bala ventilatorjev na stropu. Bogica mamina. Ona je res tak miren otroček.

Aja, avtosedež - joj, lupinica naša je ful mala. Ona je pa ful dolga in se ji nogice že zaletavajo v sedež. Vsak dan bolj je natlačena in vidno je, da ji je že premalo vse skupaj. Avtosedež bo imela od bratca, Romerjev, ki se mu lahko spremeni naklon. Nisem se pa nikoli fejst poglabljala, vem da je danes na trgu ful izbire. Meni je ta Romerjev super. Pomoje bo šla v roku enega meseca v ta avtosedež...vem, da ni optimalno, ker še ne sedi (in najbrž takrat še ne bo sedela), samo kaj pa naj. Itak pa zdaj pozimi gremo malokrat kam z avtom. Nismo glih za zimske izlete, razen če so ti v bližini doma, kar pa itak gremo peš.
Aja, jaz sem jo pa dala v športni del vozička. Itak imam zimsko vrečo čisto do gor + športni del se čisto poleže, tko da je super. Samo prav čudno mi je bilo zadnjič jo tko peljat. Raste moja punca.

Danes za foro probam lidlove bodije št. 74/80, ki so kao od 6mesecev do enega leta..pa ponavadi malo večja oblačila kot sicer...sem si rekla, da ji bo itak ful prevelko vse skupaj...in neee. nič fejst prevelko..mogoče malo na lomot v ramenih, po dolžini pa skoraj ok že. AAA. Kako??! Mi ni bilo nič jasno. Rastejo ti naši škrati.

No, le nisem bila tako kratka. Nikoli mi ne uspe.
Zdaj pa res šibam. Uživajte punce!

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 344
   RE: Septemberke 2017
9.2.2018 22:45:50   
me83
joj dorotheia si res preprocana da jo bos ze dala z avtosedez?? user posted image vem da sem nekje brala, slisala komentar, da tudi ce mame mislimo da bomo dale otorcka tako hitro v sedez, ker mu je lupinica premala, pa nogice ven gledajo,... ce pride do prometne nesrece je boljse da se otrocku noga zlomi, kot pa da dobi kaksne poskodbe na vratu, hrbtenici,... ce nogice vem gledajo to ni nic takega, vazno je da je glava noter. ti zagotovo ne gre pas morda kaj visje? oz jo vsaj sleci iz bunde in daj v jajcko samk v jopici (pridobis zagotovo nekaj prostora). no nas pearl se z isofixom lahko uporablja krepko preko 1leta,... mi smo se res probali cim dlje vozit v nasprotni smeri voznje. sedaj bo nova zakonodaja, da se bodo se kar dlje morali voziti v nasprotni smeri,... bodo otorcki sli iz lupinic v te sedeze ki se v nasprotno smer se vozijo.
no midva pri avtosedezih res vedno delava znanstveno fantastiko in nama je pomembno, da je otrok res varen v avtu. si nikoli ne bi oprostila, ce bi se kaj zgodilo, pa bi vedela da bi morda lahko preprecila user posted image

nasa je drugace tudi taki smejko,... res prav na glas se smeji, zelo, zelo priden otrocek. ok ce bi se kaj manj jedla cez noc bi bilo pa res noro (pa ok vsega ne moremo imeti) user posted image samo, da so zdravi nasi otrokeciuser posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 345
   RE: Septemberke 2017
9.2.2018 23:29:38   
Dorotheia
Malo bom še počakala, jo bom magari ven iz bunde dajala, samo kot sem omenila, mi smo res malo z avtom naokoli - danes recimo po 2 tednih. Imamo vse na dosegu nog. user posted image Joj, da bi se pa kaj zgodilo, itak si ne bi nikoli odpustila.

me83, kateri avtosedež pa imate vi oz. boste imeli?

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 346
   RE: Septemberke 2017
10.2.2018 8:52:05   
Tara9
Jutro.

Mi smo danes od 6 pokonci. Sta se odločili punci, da ne bo sobotnjega poležavanja. Od 20 do 6 sta se naspali zgleda. No tamala že spi prvo rundo. Rabi 3 dnevne spance. Na vsake 2 urci jo zmanjka. 2x spi po 1 uro in 1 daljsi spanec so 2 uri ima. Zaspanka moja. Upam, da se naredi malo boljse vreme, sem imela v planu, da bomo danes cim več zunaj, notri se mi že meša ufff.

Meni se tudi zdi ful prezgodaj za sedežek. Moja ima preko 7kg in je kr velka, lupinica ji je tudi že malo kratka, ampak bodo pac nogice ven gledale. Dajam jo brez bunde pa vložek iz lupine bom zdaj ven dala, ker imamo še podloženo. Sem najprej mislila večjo lupinico kupit, ampak bomo tako speljali. Sedež imamo mi maxi cosi 2way pearl, da se bo čim dlje vozila vzratno. Zdsj ga ima še ta večja, ampak bova njej potem drugega kupila, ta maxi je do 18kg. Me83katere imate vi sedežke za otroke? Tudi jaz cele študije iz tega delam. Ne vem kaj bi zbrala za ta velko. Z pearl smo fil zadovoljni, samo zdaj bo kot rečeno prislo do zamenjave.

Meni se zdi, da ima moja tamala poskok v rasti, začela je ful papcat ponoči, sicer spi takoj dalje, ampak ne prespi mi zadnje 3 dni brez hranjenja. Mogoče jo tudi trebušcek daje. Že 3 dni ni kakala kar je za njo rekord.

Kaj boste počele čez vikend?

Pozdravčki

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 347
   RE: Septemberke 2017
10.2.2018 20:35:58   
me83
mi imamo kot receno sedaj lupinico pebble s tisto taboljso isofix postajo, kjer se lupinica lahko tudi "zapelje" visje in je potem lupinica dejansko uporabna se po 1letu starosti, potem imamo pearl,... tega je sin uporabljal do 4.5let, pa se malo preko, dejansko mu je se vedno prav, ampak smo rabili sedez te skupine, ko smo 3 clana dobili (pa je velik fant, na 90 percentili), sedaj pa imamo https://www.babycenter.si/britax-romer-avtosedez-kidfix-ii-xp-sict-flame-red-498040.html

pac faj je da je otrok cim dlje v sedezu "svoje velikost", vecji kot so sedezi manj so varni,... pac ce otrok se ni dovolj zrel za naslednjo stopnjo sedeza, le ta zagotovo ni tako varen kot bi naj bil. vemo pa vsi kaksne so lahko posledice prometnih nesrec. jaz sem eno ze dozivela,... pa ni bilo "nic hujsega",... bom pa imela dozivljenske posledice na vratu (pogoste bolecine, glavobili,...)

kako drugace? ste se kaj maskirali? je katera pekla krofe?

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 348
   RE: Septemberke 2017
10.2.2018 23:36:21   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: Dorotheia

Živjo punce!
Danes bom na hitro, šibam pod tuš, da se potem z dragijem stisneva malo pred tv-jem...smo bili leteči, itak delamo vedno vse zadnji trenutek..seveda danes šli na lov za pustnim kostumom za sinka, si je zaželel letos biti gasilec in seveda hočejo letos biti vsi gasilci, smo morali po oblekico leteti v LJ. Norišnica. user posted image

Ja, Kinder123, za večerjo nimam idej, zdaj dokler naj še ne bi jedla glutena - še ca. 2 tedna, pa bom tudi gluten lahko pričela uvajat. Sem ji zadnjič proseno kašo na riževem mleku naredila, pa mislim, da ji je bil okus ful dober samo težko je šlo po grlu, ta prosena kaša tudi ni ravno za začetnike. user posted image Kakšno žito je pa amarant, je že katera delala? Po teksturi me zanima, je kaj bolj "drobno" kot prosena kaša?
Kosilo pa rada je, zelenjava, krompir, mesek...zmaga. Čeprav moram reči, da količinsko ni tak jedec oz. ne rabi tolko, sin je ful več pojedel...je tudi res, da je imel vsaj 1 kg več kot ona tak čas. Ona ima zdaj okoli 7kg najbrž.

Našo dlesni ful ful srbijo. Zdaj je začela isto delat kot sin, si naredi pest z obema rokicama in se tepka po ustih. Kako je smešna.

Pa opazila sva, da če je preveč dogajanja okoli nje, jo je kar malo strah. Se vidi, da nismo bili do sedaj veliko okoli. Danes smo bili v eni gostilni, ful šundra, folka, muske in je bila kar nekaj prestrašena...ful se je bala ventilatorjev na stropu. Bogica mamina. Ona je res tak miren otroček.

Aja, avtosedež - joj, lupinica naša je ful mala. Ona je pa ful dolga in se ji nogice že zaletavajo v sedež. Vsak dan bolj je natlačena in vidno je, da ji je že premalo vse skupaj. Avtosedež bo imela od bratca, Romerjev, ki se mu lahko spremeni naklon. Nisem se pa nikoli fejst poglabljala, vem da je danes na trgu ful izbire. Meni je ta Romerjev super. Pomoje bo šla v roku enega meseca v ta avtosedež...vem, da ni optimalno, ker še ne sedi (in najbrž takrat še ne bo sedela), samo kaj pa naj. Itak pa zdaj pozimi gremo malokrat kam z avtom. Nismo glih za zimske izlete, razen če so ti v bližini doma, kar pa itak gremo peš.
Aja, jaz sem jo pa dala v športni del vozička. Itak imam zimsko vrečo čisto do gor + športni del se čisto poleže, tko da je super. Samo prav čudno mi je bilo zadnjič jo tko peljat. Raste moja punca.

Danes za foro probam lidlove bodije št. 74/80, ki so kao od 6mesecev do enega leta..pa ponavadi malo večja oblačila kot sicer...sem si rekla, da ji bo itak ful prevelko vse skupaj...in neee. nič fejst prevelko..mogoče malo na lomot v ramenih, po dolžini pa skoraj ok že. AAA. Kako??! Mi ni bilo nič jasno. Rastejo ti naši škrati.

No, le nisem bila tako kratka. Nikoli mi ne uspe.
Zdaj pa res šibam. Uživajte punce!


Lupinica je premajhna, ko gleda glava čez. Noge nimajo nič veze s tem. Sedaj so tudi nove oznake lupinic in se gleda.samo višina. Mi imamo Maxi Cosi Peable Plus in je do 75cm. Moja je pri skoraj 12m še vedno.v lupimici. Za kasneje bomo kupili 2way pearl, ki je od 75cm naprej. Moja je pa sedaj velika 71cm. Nikakor prehitevat z avtosedežem, tudi če ste redko v avtu.

Drugače pa se otrok nikoli ne pripenja v bundah. Obvezno brez. Ker drugače se naredi tak zračni prostor med pasom in bundo, da naramnice ne zadržijo dovolj dobro otrok in lahko pride do hujših poškodb. Jaz jo dam vedno v jopici in pokrijemo z dekco.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 349
   RE: Septemberke 2017
11.2.2018 9:41:09   
Dorotheia
Sofie, res? Nisem vedela to z bundico. No, jo bom v jopici taki topli zdaj dajala v avto.
Ravno danes gremo na en daljši izlet, je moj dobil nek testni avto v službi. Gremo do morja. user posted image
Potem bo pa v lupinici čim dlje, sem gledala, če bi kako večjo lupinico probala dobiti, verjetno obstajajo večje in manjše (naša je zagotovo manjša).

Aja, drugače sin veliko kašlja, me prav skrbi, da bi tamala tudi kaj začela.

Sicer pa smo super. Včeraj bili na maškarah, je bilo ful za otroke.
Tamala mi zadnje dni ful poje (vsega - gh in dojenje)...danes ponoči je spet spala brez vmesnega dojenja. Ampak je včeraj res ogromno kosila pojedla - ful ima rada cvetačo, sladek krompir in riž oz. nasploh zelenjavo z rižem. user posted image


Šibamo zdaj, uživajte pa se kaj javim jutri!

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?