|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
11.2.2018 14:05:50   
annnaa
Sofie si napisala vse, kar sem jaz mislila. Z bundicami ni fajn tudi starejših vozit. Na dolge razdalje ji mi damo bundo dol, za v vrtec zjutraj pa ne. Se mi zdi, da je najbolja oz največja lupinica od maxi cossi. Mi žal nimamo te, pri starejši smo si jo sposodili in je bila res ful dolgo v jajčki. Sicer pa mi tudi prisegamo na Romerjeve avto sedeže. Tisti zakon, da bi morali do dveh let se kontra vozit, še ni bil sprejet. Tudi ko bo, najbrž ne bo treba jih kar iz danes na jutri zamenjati. Razen če jih bo država sofinancirala.
Je pa tudi važno, kak avto imaš. Lahka imaš še ne vem kako dober avtosedež, pa v kakem starem tvingotu ti bolj malo koristi.

Mi smo pustovali v soboto, je starejša ful uživala. Krofov pa nisen peklauser posted image !

Jaooo jutri pa spet sneguser posted image !

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 351
   RE: Septemberke 2017
11.2.2018 17:17:31   
Dorotheia
annnaa, se drugače strinjam s tabo. Res je predvsem od avta odvisno. Jaz novega avtosedeža ne bom kupovala, bo pač od bratca, samo jo bom imela čim dlje v lupinici in ravno zdaj kolegica prodaja svojo lupinico, pa mislim da ravno od Maxi Cosi, tako da mogoče kupim. Naša je namreč sposojena od svakinje. Aja, pa mi se večinoma vozimo razdalje ca. 5min, zato jo pač za teh nekaj minut iz bunde ponavadi nisem dajala, drugače pa vedno ja.

Evo mi glih iz obale, je bilo ful ful lepo. Samo piha dol. Ampak sonček na ful. Tamala res pridna. Kot da jo ni. Sin pa druga zgodba, "teži" in jokca že cel dan. Ahh, se vsaj malo pogliha ane. user posted image

Zdaj čakamo tatija, da pripelje večerjo, jaz pa na hitro še malo pospravim, potem pa tamala počasi spat.

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 11.2.2018 17:18:42 >

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 352
   RE: Septemberke 2017
12.2.2018 10:05:51   
Tara9
Hoj hoj,

Jaz pa odštevam, še 3 dni in imamo tatija doma 15 dni, res komaj čakam. V ponedeljek gremo v Rovinj potem pa še na vikend, ki ga imamo na hrvaškem. Še prej pa končno spalnico dobiva ta teden in že komaj čakam, da posortiram cunje in si lepo popredalčkam.

Jaz tamale tudi ne vozim v bundi, ok do trgovine že, drgač pa ne. Mene je v kategoriji od 9 do 18kg najbolj maxi cosi pearl prepričal, res smo zadovoljni z njim. Zdaj pa bomo izbrali Romerja za tavelko. Se mi zdi butasto tamali kupovat novega, ko bo velka naslednje leto tega pearla prerastla. Tako da gre raje ona v večjega in tamala v pearla. Midva sedežke vedno nove vzameva, ne vem boljši občutek. Itak, da je važno tudi od avta. Odločam se samo med kategorijama 9 do 36 kg ali talega kot si ti me83 poslala. Samo se mi zdi naša še premala, ker takrat bo stara 3,5 in bo še prevelik. No pa saj je še čas. Jaz vedno že prej ful študiram, si belim glavo na zalogo user posted image .

Dojenčica se mi je začela zbujat ponoči, sicer ni krize, ampak ne prespi mi več brez hranjenja. Celo 2x zna bit lačna, ampak ok je pridna vseeno. Zdaj pančka prvo rundo. Velika pa je res tečna glede spanja, spet se je zbudila ob 3 in bedela do 5, nekaj jo je bilo strah. Komaj čakam, da mine tole obdobje njene hude domišljije, nas prav utruja.

Spet sneg uffff. Jaz ga imam ze vrh glave, nisem ljubitelj zime. Sen začela kar poletni dopust iskat, da malo mislim na toplejše vreme. Sicer bo pa še prehitro, tko leti vse skupaj, ufff.

Pozdravčki

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 353
   RE: Septemberke 2017
12.2.2018 12:51:57   
Dorotheia
Živjo punce!

Joj, jaz snega tudi ne maram, tole danes mi sploh ni všeč. Ampak bomo preživeli.

Midve sva ravno pojedli kosilo, danes sem ji naredila spet polento z zelenjavo (polento sem danes probala zmiksat, ker zadnjič so jo une pikice motile) in je lepo pojedla. Zadnje dni se mi zdi, da čez dan res ful poje. Ponoči pa zdaj spet 2 noči zapored prespala brez dojenja. Zjutraj se zbudi in je kar tiho, sploh ne dojamem, kdaj se zbudi, ker ona je pač tiho in jo redko slišim. Tega tudi ne vidiš ane. Sicer tudi ona zna biti glasna, ma izbira prave trenutke. Od sina sem navajena, da je nonstop glasen. user posted image

Midva sva do sedaj tudi vse avtosedeže kupila nove (razen lupinico je svakinja posodila), čeprav, če bi ga kdo prodajal, ki ga poznam in mu zaupam, ne bi imela ovire sploh. Kar tako od enega **** pa ne bi kupila, nikoli ne veš. Pa rabila sva kupit za 2 avta, ker meni ni to prelaganje vsak dan iz enega avta v drug. Je pa moj kupil za sina Recarota od 9-36kg in meni osebno je Romerjev boljši.

Danes ima sin spet nastop v vrtcu, se že veselim. Tamalo pride tašča popazit, drugače bi jo pač s sabo vzela.

_Uživajte!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 354
   RE: Septemberke 2017
13.2.2018 12:11:14   
Član123
Pozdravljene, kako ste kaj? Ja, lepo je, ko so z nami se atiji, a ne...cisto drugace se odvije dan.
Tara9, tudi moja deklica je skos pri meni, nosit se pusti edino se atiju in mojima starsema, ker je veliko z njima, ravno zato, da ne bo tezav, ko jo bosta morala cuvati. Drugace pa je rada v druzbi, ampak le kot opazovalec. Ce jo kdo zacne ogovarjat, pa v jok in se stiskat k mamici. Rs so posrceni ti nasi dojencki.

Dorotheia, si ze na vecerjah? Super. Jaz grem cez cca 2 tedna, tudi rabim ideje user posted image Moja tudi rada je kasice, ji moram dati se kaj drugega poleg zelenjave, jabolka in mesa. Jih pa obozuje, najbolj je jedla rdeco peso, jabolko in krompir. Pa res so dobre te njene kasice, sem s soparnikom res zadovoljna. Samo notri vrzem, pa je. Edino meso posebej kuham, potem pa zmiksam z zelenjavo. Sem ji pa skuhala govejo juhico, brez zacimb, in jo dala zamrznit kot ledke, ji jo dam v vsako kasico. Ima ful mineralov, pa se izboljsa okus kasic. Mi jej predlagala patronazna, pa seresdobro obnese. Juho sem sicer kuhala cel dan, ampak itak se samo kuha, ni nic dela z njo user posted image

Je pa moje dete, odkar je na GH, dosti bolj zadovoljno in mi cez dan ful lepo spi, pa se poredila se je malo. Res rada je, tako lepo jo je gledat. Velikokrat ji dam vmes tudi kaksen koscek jabolka (kuhanega ali pecenega) ali pa pri meni poje kaksen korencek. Res je posrecena, pa se vedno se ful rada doji. Sem bila na zacetku v dilemi, ce nisem prehitro zacela z GH, pa sedaj vidim, da nisem.

A ze gledate za poletni dopust? Ste pa hitre. No saj je prav, bolje sedaj kot potem, ko bo vse razprodano. Mi imamo moznost iti v hiso na Hrvasko, bova verjetno kar celopoletje tam preziveli. Komaj cakam, sigurno bo mala srecna, ker je ful rada v vodi. Kar joka, ko jo damo ven user posted image

Uzivajte. Baje bo jutri soncek, komaj cakam. Sicer tole vreme ni ravno prijetno, so pa dnevi ze daljsi, tako da se lazje prezivi.

Punce, ki imate primanjklaj spanja - drzite se. Kmalu bo minilo. Moja je sedaj zacela malo bolje spati ponoci, se manj doji. Sicer jo imam se vedno pri sebi, ker bolje spi, ampak se mi zdi, da se je zelo izboljsalo. Upam, da tko tudi ostane. Konec meseca imamo spet cepljenje, upam, da ji ne pokvari spanca.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 355
   RE: Septemberke 2017
13.2.2018 12:37:08   
me83
pozdravljene.

jaz pa imam tako rada sneg,... ful ful user posted image in c the je ze zima, potem naj bo sneg tudi ne user posted image otroci pa itak se mi zdi, da vsi uzivajo na snegu,... imamo tu na koncu parcele taki hribcek in semotroka sankata, pa iglu smo delali, dojencica pa tudi zelo rada na zraku v vozicku spi -in takrat tudi edino da res “dolgo” cez dan spi, zunaj tudi po 2h kdaj pa kdaj, drugace noter nikoli ne vec kot 30min user posted image spimo se vedno slabo,...pac ko se zbudi se hoce podojit, zbudi pa se pogosto user posted image

in tara odhajate v amarin ne? malo sem vam faus user posted image upam, da boste uzivali user posted image potem pa se podaljsate na vikend? super,... zagotovo bos malo k sebi prisla.

nasa je tudi zdaj zacela opazovati kako jemo pa to, jaz saj cez slab teden bo ze 5mesecev,... noro kako cas bezi user posted image

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 356
   RE: Septemberke 2017
13.2.2018 14:37:51   
Član123
Dorotheia, amarant je bolj droben od prosene kase. Baje je super za otrocke, pa kvinoja tudi user posted image

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 357
   RE: Septemberke 2017
13.2.2018 15:17:05   
Dorotheia
Pozdravčki!

Danes je pa tak super dan. Vsaj pustne torke imam rada pozimi. Zjutraj sva s tamalo midve pospremili sinka v vrtec, kako luštno je bilo videt toliko maškarc na kupu in koliko veselja na obrazih. user posted image Ful mi je všeč ta energija, ki jo otroci oddajajo, ko so srečni.

Član123, ja, midve sva že na večerjah. Tako, da imava zdaj 2 gosta obroka hrane. Ful rada je vse ali skoraj vse. Za večerjo še vedno zbiram ideje. Danes ji bom pripravila riževe kosmiče na mojem mleku, sem ga odmrznila, sem ga lih nekaj malega imela v skrinji. Če slučajno ne bo hotela (menda ima odmrznjeno mleko čuden vonj in dosti dojenčkov zavrača?) pa na ovsenem naredim.
Se je pa odkar jeva GH tudi moja ful poredila, so vsi opazili....ful je lička dobila in stegenčka ima zdaj lepo okrogla. user posted image Tudi meni lepše spi in načeloma ponoči spi brez dojenja (razen, če pride kak dan, da čez dan manj poje, potem se 1x še zbudi za dojenje, sicer prespi vse). Aja, pa doji se tudi ona ful rada še vedno. Se mi zdi, da od GH še raje skoraj.
Ok, potem bom tale amarant nabavila, jaz bi itak ful preizkušala nasploh tudi za nas, samo moški del družine je totalno izbirčen. Ehhhh...
Amarant je pomoje za večerje res dober, ker sem brala, da ima tko okus po oreščkih malo...tak prijeten...njam, to bo še meni super.
Imam za večerje za na hitro tudi tisto kašico, ki jo zmešaš z vodo, samo to je glih za na vsake tolko. Drugače bi res rada sama delala čim več tudi večernih kašic. No, saj ko bomo gluten uvedli, bo itak ful več izbire. Aja, a je katera že skuhala polento na riževem mleku? Kako izpade?


Opažam pa eno zadevo - zadnje dni me vedno bolj spremlja s pogledom...saj se zaigra pa to, ampak vedno pa mora imeti pod nadzorom in da ve, kje sem jaz. Bolj kot prej no.

No šibam, greva po sinka v vrtec, potem pa mogoče malo okoli na en kratek sprehod.

Uživajte!

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 358
   RE: Septemberke 2017
14.2.2018 9:26:39   
Tara9
Hej hej

Me83 ja v amarin gremo za 5 dni. Potem pa z morja v gorski del Hrvaške. Komaj že čakam. Mi je pa muka pakirat, sploh ne vem kaj naj vse vzamem. Nocem pretiravat. Imamo na sreco na vikendu stroj, tko da bom raje manj vzela pa tam prala, drgac sem znana po tem, da vedno veliko preveč vzamem in potem moj nosi kot norec user posted image .

Član123 ja jst rada prej poletni dopust rezerviram, dokler je še veliko izbire, kr zadnjo minuto ne ostane ravno veliko. Smo pa radi blizu plaže, radi mamo velko teraso itd. Pa za 2 tedna hodimo in če iščem zadnjo minuto ne ostane veliko. Mi radi v Dalmacijo hodimo, ampak hčeri je tko slabo v avtu, da si ne predstavljam zdaj z dvema daljše poti. Tko da letos gremo v Medulin, čeprav nisem ljubitelj Istre, ampak kaj čmo. Bodo že zrastle enkrat.

No mi pa smo dokaz kako se spanje lahko obrne. Tamala se je začela znujat na 2 uri, dam dudo in spi naprej, prespane noči so preteklost. Tko da evo upanje za ostale, da se vam pa iz nespanja na spanje obrne. Jaz sem tak srečkovič, da se nam je kontra user posted image . Sicer upam, da je samo faza, bomo videli. Doji se 2x, ostalo jo duda nazaj uspava takoj. Lih toliko, da mene nonstop ena zbuja.

Jaz bom po dopustu mogoče začela z gh, ko bo dopolnila 5m oziroma še malo dlje bom počakala. Ima zalita lička in nogice, tko da ji še nič ne manjka, meni pa je dojenje veliko bolj praktično. Me pa res zanima kako bo sprejela hrano.

Zdaj je šla spat tko da grem hitro kavo spit do konca. Danes pride spalnica, tko da bo delovno nekaj dni. Možek še danes dela potem pa je doma, tko sem vesela.

Lepo bodite

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 359
   RE: Septemberke 2017
15.2.2018 9:14:22   
annnaa
Super za vse, ki pridno papcajo GH, se redijo in bolje spijo. Jaz bom kar do 6. meseca počakala, mi je dojenje bolj praktično. Pa super ideja tole z govejo juho, da se jo da v posode za led in zamrznat. Bomo tudi mi to prakticirali, ko bo čas za to.

Pri nas se je nočno zbujanje malo umirilo. Se zdaj zbuja na 3 ure. Sam smo pa med 5. in 6h že pokonciuser posted image , ampak bomo že.

Uživajte v sončku in snegu!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 360
   RE: Septemberke 2017
15.2.2018 9:38:40   
Dorotheia
Iiii, kak sonček je danes. Super ane. Midve bova šibnili počasi ven. Samo še kosilo skuham, pa je.

Sicer smo ok, tamala ima spet čisto malo nosek zabasan, pa ni sile. Glede na to, kako bratec kašlja, pa kako smo vsi ostali družinski člani prehlajeni, se tamala ful dobro drži (TRKAM!).

Meni je pa tudi obdobje GH super. Malo več organizacije je potrebno, pa ni sile.

Jutri imam pa spet frizerko, se že ful veselim. Pa se mi zdi, da bo zdaj vsak dan do nedelje spet nekaj. Imam rada dogajanje. user posted image

Uživajte v sončku!

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 361
   RE: Septemberke 2017
15.2.2018 11:04:14   
Dorotheia
Aja, Član123, kako narediš to govejo juhico oz. kaj daš vse kuhat? Ful dobra ideja.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 362
   RE: Septemberke 2017
15.2.2018 13:08:03   
Kinder123
hej,..da se spet mal javim. Skoz je kej in vas preberem in potem ni časa še za odpisat. 😵
zdele sem sla s tamalim umes k se je zbudil zaspat in sem spala z njim ene 2 ure, evo mali pa še kar spi. Ponavadi se je zbujal okoli 8., danes je vstal ob 6. Jst grem pa tud šele ob polnoči spat, namesto da bi šla z njim. 😵 Umes se pa še zbudi in pol sem nenaspana. Dobr. Nimam ravno navade podnevi hodit spat. Se mi zdi da sem pol še bolj zmatrana.
Tole z govejo juho je super ja! Kdaj ste to začele? Jst sem zdej na bučki in krompirju. Zdej bom začela še korenje. Tko u izi. Vse bo še dobil. Moj bi mu ze kr kosilo ponudil. Ker tko gleda k jemo. Pa se pol jezim. 😆 Glede mlečnih pa gledam da so ti recepti z materinim mlekom ali mlečno formulo- ter dodaš 15-20g - žitna kašica z rižem/ riževi kosmiči/ riž/ koruzni kosmiči/ žitna kašica z rižem in koruzo/ ajdovi kosmiči/ prosena kaša/ ajdovi kosmiči+ jabolko/ riž+jabolko/ koruz.kosmiči+jabolko/ ali + hruška za vse te kosmiče./ kvinoja/ proso/ amarat/ tudi testenine brez glutena. Skupaj pa 100-150 g obrok.
Ta vikend sva opravila dober nakup. Kupila sva bumbo stol, avtosedež, trikolesnik in marela voziček ki se da tudi v ležeči položaj. Vse od ene in je bilo res ugodno in ful dobre stvari. Že vidim kako ga bom pomlad/poleti vozila s tem trikolesnikom...😀😆😀😂
Ja punce - kar pisite svoje ideje! 👍 Pa zanima me kje kupujete zelenjavo, meso in sadje za tamalčke?!? Zaenkrat imam bučko, korenje in krompir domače. Za pol pa meso-zajca in govedino domače. Kaj pa ostalo? Kje kupujete?
Dorotheia, tudi jaz imam rada da je tko mal pestro- da se dogaja.😉 zdej se je pa mali zbudil- slisim da se pogovarja nekaj. 😀 se je zgleda naspal,je dobre volje! 👍😀

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 363
   RE: Septemberke 2017
15.2.2018 13:17:42   
Kinder123
aja še neki...soparnik se mi je pokvaril..😵ga morm nazaj nest. Tko da sedaj pokuham v majhni količini vode. Je prej, samo ni tako dobro. Kako jim ve delate? kateri soparnik imate? ali imate tko kaksen dober predlog da je hitro in enostavno. Tudi pretlačim zaenkrat z vilicami. itak je čisto malo tega. 😉

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 364
   RE: Septemberke 2017
15.2.2018 13:27:00   
Kinder123
aja..se to! 😂🤣😂 če kam greste kašice v naprej naredite. doma - in pol v kaksno termovko. Kok časa prej lahko naredis pa da je ok?!

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 365
   RE: Septemberke 2017
15.2.2018 15:48:02   
Dorotheia
Jaz nimam sopatnika, kuham v vodi vse. Meni se zdi ok okusa, je pa res, da nisem nikoli probala v soparniku. Tamala poje vse no. :)
Pri sinu sem isto. Ja, če kam gremo, jaz zjutraj skuham in do 5 ur mi je še vedno ostalo vse sveže in ravno prav toplo v termovki. Je pa res, da tisti dan skuham kaj takega, da je malo bolj "trpežno" (mesa recimo tisti dan ne dam zraven).

Zelenjavo imam nekaj domače, nekaj iz trgovine pač. Če imam le možnost grem na kako kmetijo, drugače pač iz trgovine (jaz osebno preferiram Lidl ali Hofer ali Mercator, samo slednji ni blizu mi peš, zato sem malokrat tam).

Evo, lih danes bom tamali za večerjo prvič naredila amarant v riževem mleku. Upam, da ji bo ok. Ful rada je načeloma kar vse. Zdaj mi še polento lepo poje. user posted image

Joj, jo je pa kar za pazit že, se tko obrača. V posteljo bom morala okrog in okrog dati zaščito očitno, se tko obrača, da joj. Pa danes sem letela pred blok k poštarju (tamala je bila na blazini na tleh) in pridem nazaj in ona sredi prostora. Ful se potiska nazaj. user posted image

Šibam, tamaladva se igrata, grem pogledat, če je vse pod kontrolo. Glede mojih receptov se razpišem naslednjič. Niso pa to neki jaki recepti, pač nekaj osnovnega, dosti delam po knjigici od Ane Žontar, mi je ful blizu njen način priprave.

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 366
   RE: Septemberke 2017
15.2.2018 19:36:36   
annnaa
Jaz tudi ne bom imela soparnika. Kuham na pari, zelenjavo, meso,... bom dala v cedilnik (za juhe precedit) in kuhala na pari. Se mi zdi, da tudi ni nekega dela s tem. Jaz bom kupovala v hoferju bio stvari, kar ne bom imela domače. Tudi njihove že pripravljene kašice so baje super kvalitetne. Baje Hofer res komplicira pri teh ponudnikih bio izdelkov in dajo res ful na kakovost. Tako da jim kr zaupam, no. Za enkrat imam domače hokaido bučo, krompir in korenje. En začetek bo, ane.

Joj, danes je bil tak fajni dan za vozičkat, a moja je spala cele pol ure v vozičku. Pol pa jok in sva šli domov. Komaj čakam, da bo lepše vreme, da jo bom dala lepo zunaj na dekico. Ko je bila starejša toliko stara, je bil že junij in sva bili ful veliko časa zunaj na dekici. Ji je bilo ful zanimivo gledat drevesa, hihi. Sicer mam ful rada sneg, ampak ne s tako malim otročkom.

Uživajte!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 367
   RE: Septemberke 2017
15.2.2018 19:47:13   
Član123
Dober vecer, danes pa je bil pester dan. Smo vozickale se s tremi dojencki in sle na kavo/caj, res je lepse v druzbi.

Aja, goveja juhica - das vse, kar das obicajno v govejo juho, samo se vec zelenjave kot obicajno. Naj bi se kuhala 24 ur ( ja, tako mi je rekla, jaz sem jo kuhala 10 ur). Pa zelo veliko vode izhlapi. Sem jo morala se sproti doliti, na koncu je prislo 1,7 litra juhe. Je taka cisto rumena, res gre vse iz zelenjave in mesa. Pa nujno mora biti tudi kost poleg, ker vsebuje ogromno mineralov. Pa nic dodanih zacimb. Jaz sem ji v Lj na trgu kupila ekolosko zelenjavo in meso, nimamo vrta, tako da sem od tega odvisna. Se pa sprehodim do trga in ji po potrebi nakupim zelenjavo. Danes sem ji naredila koromac, bucko, krompir in meso ter notri vrgla dva ledka. Bozanske so kasice. Imam pa Aventov soparnik, nisem se odlocila za Lidlovega ( kinder123, ti si ga vzela v Lidlu, ce se ne motim, kajne).

EVo, sibam se z mojim crkljat (dete spi), pa vam jutri se kaj napisem.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 368
   RE: Septemberke 2017
15.2.2018 22:07:04   
Dorotheia
Član123, te kocke goveje juhe daš v že narejeno kašico ali kako? Joj, tole bom pa res tudi jaz pripravila, ful dobra ideja za izboljšanje okusa.
Moram pa se v soboto sprehoditi do mesarja, počasi bo čas za telečje meso. Jaz ji ga še nisem ponudila.

No, danes sva za večerjo imeli (dobesedno obe) amarant kuhan na riževem mleku in 1/5 banane sem pretlačila notri v kašico. Tamala je jedla kot zmešana, jaz pa sem mislila, da ima amarant boljši okus. user posted image Ampak bo za pojest. Tekstura je pa super, je lepo jedla.

Aja, odkar naši malo več dudo turim, ful manj spodnjo ustnico sesa, tko da sem vesela. Dudo ji bom vsaj potem lahko vzela proč, ko bo čas za to. Je pa ful posrečena, če je bratec v bližini - samo njega gleda in se mu smeji. Ful sta dobra res. Pa že vidim, kako bo kmalu konec luštnega glede statičnosti tamale - vsak dan bolj se premika, zdaj bi se kar skozi nekaj obračala in potiskala.

Danes me je klicala vodja naše skupine iz službe, sva malo kramljali, se tudi sicer privat večkrat druživa. Mi je rekla, da naj uživam zdaj, ker je v službi noro. Me je kar malo zaskrbelo, kako bom shendlala potem vse, ma sem potisnila na stran, bomo že nekako. Vem pa, da ne mislim delat več tolko nadur kot sem jih. Upam pa, da bo tudi v našem podjetju kmalu opcija, da bi kak dan na teden lahko delal od doma. Se že 2 leti govori o temu.


(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 369
   RE: Septemberke 2017
15.2.2018 22:18:17   
Član123
Evo, v juhico sem ji dala veliko korenja, kolerabo, zeleno, por, cebulo, cesen in pa brsticni ohrovt. To sem imela doma. Bi dala se cvetaco, petrsilj, korenino od petrsilja in paradiznik, pa jih nisem dobila na teh eko stantih. Pa seveda goveji bocnik s kostjo. Lahko bi dala se piscancje meso, ampak ga nisem imela. Vse, kar imate za porabit, lahko daste v juho. Pomoje je najboljse, ce kuhate v ekonom loncu. Jaz ga pac nimam, pa je bilo vseeno cisto v redu. Zamrznila sem pa kar v vrecke za led, tako za primerjavo - iz 1,7 l juhe je prislo okoli 120 ledkov. Kar dober izplen, kajne user posted image

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 370
   RE: Septemberke 2017
15.2.2018 22:20:27   
Član123
Ja, dam jih v narejeno kasico. Ker je vse vroce, lepo kasico malenkost pohladi.

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 371
   RE: Septemberke 2017
15.2.2018 22:55:50   
Kinder123
clan123, zakaj je pa potrebno to govejo juho kuhat 12 ur?? Verjamem ja, da jo ne ostane več veliko! 😂😉
Kako velike obroke jim dajete? Midva jeva sedaj en teden pa sva na ene 40g zelenjave. Preden pretlačim je zelenjava že mrzla. Kokr se mi zdi se začne z bolj malimi porcijami. Kok jim ve dajete?l tiste k ste že začele.
Ja od Lidla sem ga kupila in je nekaj narobe.Morm ga nazaj nest. 😵 Mal bom pogledala še v Merkurju, če imajo kaj pametnega. Termovko za hrano morm kupit. Kje ste jo ve? Sem mislila v pikapolonci pogledat. V babycentru jo kr niso imeli.

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 372
   RE: Septemberke 2017
15.2.2018 23:13:27   
Dorotheia
Kinder123, jaz sem termovko kupila v pikapolonici in je super. Taka alu. Sem zelo zadovoljna z njo.

Aja, količina porcij. Hmm..meni je kosilo ful hitro pojedla "normalno" količino za cel obrok - po enem tednu. Če sem ji odmaknila in ji nisem več dajala, se je bunila in se mi je zdelo prav, da ji dam pač toliko, da se nasiti oz. poje za cel obrok. Začne se itak z malimi porcijami, ma hitro vidiš, kako otroku gre (ker eni pač ne sprejmejo lepo). Pa res, da vsakič, ko sem ji kaj na novo dajala, sem ji dala malo manj kot bi ji sicer. Pa do sedaj ni bilo težav nobenih. Večerjo je tudi po ca. enem tednu skoraj v celoti nadomestila. Pri sinu sem delala na isti način. Neko ne kompliciram, sem sicer previdna, vendar, če vidim, da otrok sprejme zadevo in da nima potem težav, mislim, da delam prav. Zaenkrat tudi s kakanjem nima težav (trkam). Tako, da meni sedaj kosilo poje ca. 100-130ml/g. Pa načeloma zdrži lepo ca. 3 zatem. Mogoče se je enkrat zgodilo, da sem jo podojila prej, pa še to je bilo pomoje kaj drugega kot sama lakota. Za večerjo nimam občutka, ker ji v eni drugi šalčki dajem, kjer ni mere, ma mislim, da je kar podobno tam okoli 100-120ml/g. Kar veliko poje se mi zdi. Ampak te učke, kako gleda, ko ji nesem za jest. To se ne da opisat z besedam, kako z veseljem čaka kosilo. Ali večerjo. user posted image Je pa res, da midve sva z uvajanjem gh začeli že ca. mesec in pol nazaj.

No, zdaj pa šibam spat. Jutri bo pester dan.

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 15.2.2018 23:14:28 >

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 373
   RE: Septemberke 2017
16.2.2018 6:47:47   
Član123
Naj bi se jo tako dolgo kuhalo zato, da gre vse dobro ven iz zelenjave in mesa.
Uf, moja tudi poje cca 80-100 g kasice, ampak potlej se se na obeh straneh podoji. Vcasih se doji ze vmes med kasico, pa ko zakljuci, naprej je kasico. Moj mali smesko user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 374
   RE: Septemberke 2017
16.2.2018 8:39:45   
Tara9
Jutro.

Evo pa smo se spet naspali. Od 20 do pol 8 z dojenjem ob 5. Koncno sem spet spočita. Tudi velka je spala, sta bili danes usklajeni, sem bila potrebna tega res.

A res tko dolgo naj bi se kujala goveja juha? Nisem šs slišala za to. Drgač pa ful dobra ideja, tudi jaz jo bom kopirala, super se mi zdi.

Zelenjavo in piščančje meso imamo večinoma domače, nam tašča prinese, ker ima svoj vrtek in živalice, drugače pa tudi Hofer, Lidl itd. Hoferjeve bio kašice so bile tudi meni všeč pri prvi, jih bom spet kupovala, ko pridemo do te faze.

Midva rihtava spalnico in gre po polžje zravdn punc. Upam, da bo danss fertik, potem pa gemeralka hiše. Pred dopustom zmeraj rada vse zglancam, da se s kupom umazanih cunj vsaj v čisto stanovanje vrnemo user posted image .

Evo mali se že dere, grem se crkljat.

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?