|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
2.3.2018 10:44:39   
Član123
Po smernicah: rumenjak od 6 m dalje, beljak po enem letu.

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 426
   RE: Septemberke 2017
2.3.2018 11:20:38   
Tara9
Clan123 snemala sem s pomočjo moža, drugače ne bi slo. Je bil do včeraj doma pa sva probala. Mere ima pa moja res konkretne, pa jaz nisem ravno visoka, no povprečna 167cm. Moj tudi ni nek velikan, ima pa v familiji visoke ljudi, mogoče je po njihovi strani, ali pa tudi ne, bomo videli. Ta prva je bila bolj mini, tale pa kr raste.

Mi smo slabo spali, lunca nas gunca. Velikokrat se je zbudila, sicer samo dudo rabila in spala dalje, ampak sm utrujena malo od stalnega zbujanja.

Danes spet probava bučko, bomo videli kako bo šlo. Počasi in vztrajno.

Moja prva je jedla vse ja, tud tisto kar doma nimamo navade jest. Sem ji pač dala za probat, da vidim, če bo njej sedlo. Kvinoje mi je maramo, pa jo je ona ful jedla nekaj casa. Zdaj ne mara vec. Tamali bom tudi vse probala, pa naj si izoblikuje okuse. Sama sm ful zbirčna glede hrane, upam, da bosta punci bolj pridni.

Nič gremo ajat počasi. Grem kr ležaz z njima, mogoče tudi meni rata zakinkat.

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 427
   RE: Septemberke 2017
3.3.2018 20:12:05   
annnaa
Tretji dan uvajanja je naša dojenčica pojedla vse, kar smo ji skuhali (cca 50g, nisem pretiravala, hihi). Zakaj? Ker jo je hranila velika sestrica!! Waaaa ne moreš verjeti. Navdušenje je itak bilo oboje stransko. Res mi je zanimivo, kako lahko tamale, starejši bratci/sestrice spravijo v dobro voljo. Naša ji nameni tak iskren in glasen smeh, kot nikomur drugemu. A to imajo otroci tako energijo ali zakaj je temu tako, hm.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 428
   RE: Septemberke 2017
4.3.2018 21:01:36   
me83
tara9 sem ti poslala eno zs ce lahko prosim preveris user posted image

kako ste kaj ostale? mi smo fajn, vikend mine en, dva, tri,... res prehitro. Jutri imava z dojencico en pregled v ukc,... pestro imamo,... pa 1x na teden imava fizio, pa na pedokinetiko hodiva,.. kar pestro, dnevi, tedni, meseci se mi tako obracajo,... se mi zdi, da bo zdaj zdaj tu poletje in konec porodniske user posted image

je pa naso srednjo zacelo zdaj nekaj “hecat”,... je postala trmasta, nic ne slisi, se hoce kar nekaj na silo jokat user posted image upam, da jo hitro mine user posted image vecinoma je noro pridna, nezna itd,... potem pa jo kar nekaj prime in zacne,... ah ja bo ze.

dorotheia sta kupila avto!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 429
   RE: Septemberke 2017
5.3.2018 14:33:51   
Tara9
Me83 sem dobila in ti odgovorila user posted image .

Naša mini tudi lepo GH sprejema, danes je že ornk porcijo bučke pojedla, jutri ji bom krompirčka dodala. Kr trest se začne, ko vidi krožnik. Se pa tudi naša najbolj iskreno sestrici nasmeji. To je tak smeh, da se topimo zraven. Midva se morava bolj potrudit, da sva ji smešna, sestrica pa jo zabava samo, da ji pozornost nameni. Kako lepi so ti prizori.

Tamala mi spet štrika s spanjem. Mogoče pa je res malo s cepljenjem povezano, prejsnjic je tudi po cepljenju 1 teden žurke imela. Sicer ne bedimo, takoj nazaj zaspi, ampak se pa zbuja na 3 ure, tudi doji se pogosteje. Je pa res, da je bila tudi luna kr močna. Bomo videli.

Drugače pa mi res pošteno preseda sneg, danes nismo šle nikamor, sploh se mi ne da. Komaj čakam sonček, zdaj je pa res že dosti.

Kako ste ostale?

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 430
   RE: Septemberke 2017
5.3.2018 15:08:14   
Dorotheia
Živjo mamice!

Evo meni starejši zakuhal včeraj, očitno neka viroza ali kaj. Samo pravi, da ga tudi trebuh boli. Danes nima več tolko povišane vročine. Ponoči sem mislila, da bo zgorel, čisto vroč je bil. Sem šla ponoči spat k njemu (ima že ta velko posteljo), da ni bilo drame ponoči. Tamala ima ful rahel spanec (čisto po atiju), da se ob najmanjšem šumu zbudi (sicer potem takoj nazaj zaspi, ma vseeno).

Upam, da tamala kaj ne pobere, čeprav realno je velika verjetnost....ona pa ima še cepljenje jutri...joj...pa se načeloma drži zaenkrat, tko da sploh ne vem ali naj jo cepim ali ne. Ehhh...

Sicer pa vse po starem...počasi bi začela z dopoldansko malico sadno, pa kar oklevam, ker je dojenje res najlažje. user posted image

me83, ja sva kupila avto. Še redni servis narediva, sva bolj ziheraša, potem pa akcija. Komaj čakam, da gremo na izlet.

Ja, naša punca pa ima jutri posvetovalnico + cepljenje pri pol leta...me tolk zanima, kolk kg ima. Sploh nimam občutka.
Pa isto naša, bratcu se skoz smeje. Se moramo ostali bolj pomatrat, čeprav je tamala tudi po naravi en dobrovoljček.


(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 431
   RE: Septemberke 2017
6.3.2018 8:11:13   
Kinder123
Hej punce,...zgleda je bila tale luna res močna. Moj se mi od takrat tudi zbuja ponoči. Prov zbudi se. Nič ne joka, samo brca in gleda. Pa se mi do zdaj ni zbujal. Danes ponoč se je ene 3x zbudil. Mu dam dudo in probam spat naprej, oz.joško. sej on tud pol nazaj zaspi, sam če ga prov preveč biksa ga itak slisim in pol ne morem zaspat. Ma upam da bo kej bolš. Ne pa da je skoz slabše! 😵 Sem razmišljala da mu bom že kr večerjo začela dajati. Itak sva zdej že 1 mesec na kosilu. Je priden, kr velik poje. Jutri bo pol leta star, v četrtek imava pa tudi pregled in cepljenje. Mene tudi že prav zanima kok je zrasel in teža. tm okol 8 kg ima. Imava tudi pleničke že nekaj časa 4.
Kook je pa spet snega zapadl. Ojej.
Zjutraj je mali moj tok dobre volje, se sam smeje. Sej tudi tako je dobrovoljček in ni tok zahteven. Je priden in se tudi sam zamoti. Zdej smo dobili tudi prvega zobka spodaj ven. hihi... Drgač sem ga pričakovala zgoraj, k sem že nekaj časa čutila žagice -ampak vidla nič. Zdej je pa spodaj ven prišel! 😀
V soboto sva šla pa midva mal ven. Sva imela eno praznovanje. Od 8 zvečer pa do ene pol 2 zjutraj sva bila. Fino je bilo. Sam pri nama je tko da oči mal bolj komplicira. Pri vseh stvareh. Varuška je bil pa moj brat in njegova punca. Lepo jima je šlo. Škoda edin k ima zdej lih to obdobje k se zbuja. Tko da jima je bilo čudno k kr ni nazaj zaspal. No sej pol je. K sva midva prišla je lepo spal. Sam se je men tudi pol kmal zbudil. Jooj, komi čakam da bo tole spanje malo daljše.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 432
   RE: Septemberke 2017
6.3.2018 11:51:23   
Dorotheia
Živjo punce!

Evo midve od pregleda...itak vse ok...naša punca ima pri dobrih 6 mesecih 7kg in dolga je 66cm (sem mislila, da bo daljša)...
Skratka, vse fino fajn...gre po svoji krivulji naprej. Napredna je menda ful - danes ji je pregledala fino motoriko - tisto, ko da rozino in potem proba otroček to prijeti...no naša je takoj brez kakršnekoli težave prijela tisto malo rezino. Saj ne vem, verjetno je to normalno al kaj...jaz vem samo to, da sinko takle čas še ni imel te fine motorike tako lepo razvite...je rekla, da je glede motorike dosti naprej...

Aja, naša pupa je zdaj že povsod - po celi dnevni in kuhinji (imamo to en prostor velik) jo je takoj dosti - malo se zakotali (zdaj se obrača že nekaj časa tudi iz trebuh nazaj na hrbet),malo se z rokami obrača na trebuščku, pa malo se potiska nazaj (na parketu gre itak lažje, ker je gladek, hihi) in je takoj na drugem koncu prostora. Tko, da se je orenk začelo. Je ful poštudirala hitro vse to in ji res gre. Tudi sicer je raje zdaj na tleh in kar začne težiti, da se jo da na tla, če jo imam slučajno v stolčku, ko kaj kuham (stolček primeren od rojstva naprej - se čisto poleže itd.).

Danes ji dam v kašico za kosilo še 1/4 rumenjaka. Ona res lepo je. Edino včeraj ji je ati eno kašico za večerjo namešal (tiste, ki se zmešajo z vodo) in se je nekaj zmrdovala, samo vseeno pojedla, ker je bila lačna. Hihi. Posrečena je.

Joj, ta sneg. Res ga je dovolj. Zdaj pa upam, da je to to.

Eno vprašanje - kaj mislite, da se mi bolj splača - za v novi avto iščem nek sedežek za tamalo...bi kupila rabljenega, ker je res samo za prehodno odbobje - max. pol leta. Ali naj kupim lupinico ali sedežek 0-18kg. Novega zdaj ne bom kupovala, ker je res samo za slabe pol leta. Sedežek potem imamo. Ampak zdaj ne vem. Gledam kar lupinice z bazami. Kako so kaj velike te Peg Perego lupinice, so ok?


(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 433
   RE: Septemberke 2017
6.3.2018 16:28:47   
me83
dorotheia super za pregled user posted image
glede stolcka,... jaz bi se za nasvet napotila v babycenter, pa ti naj trgovke malo svetujejo, pa da vidis v zivo lupinice in stole,... pol pa itak ne rabis tam kupit pa lahko rabljenega kupis kot pravis. ceprav lahko vcasih tam v outlet koticku tudi zelo ugodno kupis (tam so ponavadi stolcki lanskih barv itd).
kako je sin? je ze boljse?

mislim, da sedaj pa midve se edini ne uvajava gh user posted image ok, saj se nismo 6m, tako, da ni panikeuser posted image tudi dr vceraj na enem specialisticnem pregledu me vpr. ce ze kaj papcamo, pa jaz ne se se samo doji, pa iz prve rece “eh saj ni panike, se ima cas” user posted image saj bomo,... sem tako utrujena od vseh nekih obveznosti, pa opravkov, da mi se pase dojenje priznam user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 434
   RE: Septemberke 2017
6.3.2018 17:36:00   
annnaa
me83 naj se ti nic ne mudi z GH!
Super za pregled Dorotheia! Kako je sinko?
Mi smo danes stari 6 mesecev, v četrtek imamo pregled in cepljenje. Jaaaa se spomnim te rozine Dorotheia od starejše hčerke. Ona jo je vzela in si jo je hotla dat v usta, pa jo je pediatrinja ustavila, hihi. Face so tile dojenčki. Če bi pa kaj bolje spali, bi bilo pa že kičasto, hehe.

Joj, komaj čakam da te sneg skopni in grem vozičkat. Konec tedna bo že +10, juhuhu.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 435
   RE: Septemberke 2017
6.3.2018 18:30:34   
Dorotheia
Pri sinu ni bilo nobene rozine, nasploh ga ni pregledovala, se mi zdi. Zdaj imam primerjavo, ima tamala drugo pediatrinjo. Tako da...

Sinko je že ok. Vročine od včeraj popoldan ni več. Danes je že norel, apetit se mu počasi vrača, tko da mislim, da je najhujše za nami. Ima že preveč energije, tko da...Znak, da bo v stari formi počasi nazaj. Ga bom pa imela do konc tedna doma, da se res pozdravi.

Aja, tudi naša pikica je bila danes ceplena.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 436
   RE: Septemberke 2017
7.3.2018 12:39:55   
Tara9
Ojla,

Super za pregled in cepljenje dorotheia. Je bilo vse ok? Zopet brez posebnosti? Aja a sta imeli tudi laboratorij? Pri nas se pri 6m preveri kri in voda, morava pred naslednjo posvetovalnico to zrihtat, da nama potem pove izvide. Rozine se tudi jaz spomnim od prve hčerkice.

Me83 dojenje je najbolj praktično, saj sd ne mudi. Moja je res tko navdušenje in zanimanje kazala, drugače še ne bi začela.

Sva pa danes pojedli 100g kosila, bučke in krompir, potem se je še podojila in zdaj pančka. Spet spi 3x na dan in tudi ponoči je spet bolje. Zgleda jo res polna lunca malo zagunca user posted image .

Z velko sva danes prali okna, tok uživa, če mi lahko nekaj pomaga. Luštni so ti mulčki, meni ima prav vsako obdobje svoje čare.

Grem kr malo počivat z njima. Vreme se tudi popravlja, sem kr boljše volje.

Fajn bodite

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 437
   RE: Septemberke 2017
7.3.2018 13:14:03   
Dorotheia
Hejla,

ane kako to vreme ugodno (ali ne) vpliva na nas? Jaz sem danes tudi čisto druga.

Ja, pri 6m dajo tudi za laboratorij - v Kranju samo urin, kri je pri 9m. Jaz sem včeraj s tamalo šla v laboratorij (vrečko je dala sestra gor), samo so imeli lih malico + ful ful bolnih ljudi. Ja samo pobrala sem se od tam. Itak smo praktično čez cesto in danes, ko pride mož domov, ji bova dala novo vrečko gor in bom sama nesla tja. Ni šans, da s tamalo čakam tam med tolko bolnimi, da še kaj pobere.

Ja, isto nobene reakcije na cepljenje. Kot da ne bi bilo nič.

Aja, midva sva včeraj dala tamalo pančkat k bratcu v sobo. Prvič. Mi je bilo prav tko čudno. Ne vem, moje detece malo, samo tamali je itak vseeno kje spi, doji se ponoči že en dober mesec ne več. Tko da...Spala sta oba kot topa, celo noč, do malo čez 7. Tako da juhu. Sinko je že toliko velik, da ve, da se lih dreti ne more, če ona spi tam, tko da je bila res tišina. Super, sem vesela. Samo, samo še bolj se zavem, kako hitro gre čas. Lihkar sva prišli iz porodnišnice, zdaj pa sem doma samo še 5 mesecev. user posted image

Sicer pa je tamala res vsak dan bolj mobilna. Zdaj jo je res povsod že dosti. To obodobje, ki prihaja, je meni pomoje med bolj napornimi (bolj kot začetek), ker če bo taka kot sin, to gre povsod in ni ovire. Bomo videli. Je fino, ko tako napredujejo, nič ne rečem in je tudi prav, samo res je treba na vsak njihov gib paziti se mi zdi. user posted image

No, šibam. Sinko dela raztur v sobi, tamala se potiska po dnevni. Zdaj bom imela pomoje manj časa za tkole pisat. user posted image

Uživajte!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 438
   RE: Septemberke 2017
8.3.2018 11:49:30   
annnaa
Juhuhuuu pa imamo sonček in bolj prijetne temperature!

Me smo tudi iz posvetovalnice, imamo 70 cm in 7.600 g! Je bila pa pediatrinja čist navdušena nad njenim razvojem in pravi, da bo zdaj, zdaj skobacala. Plazla se zgleda ne bo, tako kot starejša. Se res poznajo tele razvojno gibalne urice. Na hrbtu sploh noče več bit. Jo je težko preoblačit, previjat. Ko poziza se tudi kr hoče obrnat. Noro! Ji pa ni dala rozin. Zgleda bo šele pri 9 mesecih to (lahko da je tudi pri starejši bilo takrat). Bi pa morale dat urin (krvi ne), pa se je mimo vrečke polulala. user posted image

Uživajte, končno se nam obeta fajn vreme. Naj se še zemljica posuši, da se jih bo lahko dalo na delice zunaj.

< Sporočilo je popravil annnaa -- 8.3.2018 11:51:22 >

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 439
   RE: Septemberke 2017
8.3.2018 14:53:17   
Dorotheia
Živjo!

Jaaaa, lajkam to vreme. Mi smo lih prišli od sprehoda, je bilo prav pravljično po teh zimskih dneh. Prav voham pomlad končno. Ptičke slišim. user posted image

Danes dopoldan sem tamali ponudila jabolčno kašico (skuhala jabček), pa ji ni bilo všeč. Prekislo pomoje, ker je bila ena **** sorta jabolk. Potem sem malo zmešala z banano in je za silo par žličk pojedla. Itak sva se potem še podojili. Kosila imam ful rada, večerje tudi.
Eno vprašanje, če katera ve (pediatrinjo sem pozabla vprašat) - kdaj lahko sadje zamešamo v malo skute ali jogurta? Vem, da je to pred prvim letom...okoli 8 meseca ali lahko že prej?

Sicer pa smo ok. Danes ponoči sem letela v sobo, je sin začel jokat, ker je imel moro. Tako, da je šel pančkat k meni, tamala itak ni vedla sploh, da je kaj bilo. user posted image Tako, da zaenkrat fino laufa tole spanje obeh v eni sobi. S sinkom sva spala skoraj do pol 8h. Greva pogledat našo punčko in je bila na trebuščku, dudo si je dala v usta in se igrala z zaščitno ograjo - odvezala na eni strani. user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 440
   RE: Septemberke 2017
9.3.2018 11:48:41   
Član123
Koncno soncek in z njim pozitivna energija.

Annnaa, super za razvoj deklice, ocitno ji telovadba res pomaga. Pa lepe mere ima.

Jaz sem pa moji vceraj za kosilo pripravila eksoticno kasico: mango, banana, borovnice, spinaca, amarant in chia semena. SLisi se grozno, je pa odlicna kasica. Se meni se je super dopadla. Imam knjigo superhrana za dojencke in malcke, pa je bil ta recept priporocen za zimske dni za dvig odpornosti pri dojenckih. V originalu je rjavi riz, samo sem ga zamenjala za amarant, pa je res dobro prislo. Pa cisto enostavno se jo pripravi, samo miksas (no, amarant prej skuhasuser posted image )
Uf, moja je pa nora na vsa jabolka. Ji za zajtrk ponudim par zlick sadja, vceraj mango, danes borovnice, pa z mano je popoldansko malico, poje par zlick, ima ful rada hrano. Res uziva. Samo se se vedno veliko doji. Sploh ne vem, kam da vso to hrano user posted image

Meni je pa to obdobje zakon. Mala je ful rada na tleh, se obraca, podira stolp iz kock, skratka postala je res pravi soncek. Ji dam prstke, se prime z rokicami in se dvigne v sedec polozaj. To ji je tako vsec, se samo smeje zraven. Res so luskani.

Aja punce, ste ve ze dale narediti osebne za dojencke? Za Taro9 vem, da je, drugace je ne bi spustili na Hrvasko user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 441
   RE: Septemberke 2017
9.3.2018 13:19:32   
annnaa
Oooo super recept, Član123! Ko bomo tako daleč, ga preizkusimo. Trenutno sva le na bučki, krompirju in brokoliju. Zdaj počasi še korenček, cvetača in meso.

Mi ji bomo počasi dali delat osebno. Še starejši poteče aprila, tako da do konca tega meseca se bomo šle slikat in jo dat delat.

Vse lepo za včerajšnji 8. marec 🌹🌹🌹

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 442
   RE: Septemberke 2017
9.3.2018 23:34:07   
Dorotheia
Hejla babnice! user posted image

Za nami še en lep dan. Sicer sem se očitno nalezla viroze od sina in sem pomoje po enem letu spet orenk prehlajena (nos, sinusi, grlo,..), ma se ne dam.

Sem zjutraj popokala obadva tamala in smo se zapeljali do mojih. Tavelik je itak ful rad tam, ker je bolestno navezan na mojega brata in njegovo punco, hihi. Res ju obožuje. Pa zmenila sem se z mojo mami, da je tam prespal, ker že ful dolgo govori, da bi rad prespal tam. Tako, da sem domov prišla zvečer samo z našo dojenčico, ki pa je danes čez dan veliko spala in zvečer ob pol 7h sploh še ni bila utrujena kot sicer in je šla zato eno uro kasneje spat.
Ja, je tudi to obdobbje, ki nas sedaj čaka luštno. Samo pri sinu vem, da mi je bilo na trenutke fejst naporno, ker je šlo dobesedno vse pred njim (in ne, niso vsi otroci taki user posted image ). Zdaj mi bo itak lažje, ker sem navajena. user posted image

Aja, skupno spanje njima gre super. Zaenkrat, upam da tako ostane. Uvajam pa sedaj dopoldansko sadno malico. Banana danes ji je teknila malo bolj. user posted image

Sinko zvečer mi je rekel po telefonu, da naj lepo spiva z atijem. user posted image Ga vedno pogrešam, ko ga ni doma. Prav tako čudno, prazno je brez njega.
Se počutim vsak dan tako blagoslovljeno, da imam dva taka sončka. user posted image

Aja, osebno bomo mi za tamalo tudi šli vsak čas delat. Sinku velja do septembra, pa bo potem tudi potrebno novo.

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 9.3.2018 23:35:22 >

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 443
   RE: Septemberke 2017
11.3.2018 19:42:12   
annnaa
Tiste, ki imate že uvedeno kosilo, koliko časa je trajalo, da so urnk pojedli in nadomestili obrok? Mi uvajamo 10 dni in še ne poje kaj dosti (največ sicer poje, če jo velika sestrica hrani, hihi). Na kakcu se sicer pozna, je bolj paštetastuser posted image . Mi je pa težko tajming pravi ujet, da ni preveč lačna oz premalo in da ni zaspana/utrujena,... Ahja, kar pozabim, kako je bilo pri starejši.

Mi smo se pa danes kopali v Rimskih termah. Sta obe ful uživali. Našo dojenčico smo meli malo v rokah, veliko pa v fredovem obroču, da sva se lahko bolj posvetila starejši. Res je bilo fajn. Pa nobene gužve, najbrž ker nimajo igral za otroke. Ampak naše starejše to ni motilo. Sam da lahko skače, plava, se masira,... pa ji je fajn. Tak da bomo šle še kdaj med tednom same, pa bomo babico s sabo vzele, kobo ati v službi.


(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 444
   RE: Septemberke 2017
11.3.2018 19:56:16   
Tara9
Hej hej,

O annnaa lepe mere ima deklica, mamo res neke konkretne otročke tukaj. Super glede plavanja, da ste lepo izkoristili dan. Mi smo danes bolj notri viseli. Glede kosila, moji gre kr dobr, že dosti poje kosila in se skoraj da noče dojit potem, ne tehtam pa obroka, bolj tko od oka naredim. Sej malo se pol še doji, ampak ne pa kot cel obrok. Pri prvi pa je slo bolj počasi, ni bila lih neki jedec. Tajming tudi jaz težko ujamem, da ni premalo ne preveč lačna pa tečna. Na kakanju se pa res pozna ja. Moja zdaj spet po večkrat na dan kaka od kar ima kosilo, drugace smo bili na 1x na dan.

Midva sva imela zdaj plesne vaje, hodiva ob nedeljah malo na odklop, babi in dedi pa čuvata. Malčico sm zdaj 7.30dala spat, še tavelko, potem pa tudi jaz dol padem, sem utrujena.

Dorotheia super za spanje. Si sploh ne predstavljam, da bi moji dve sami spali celo noč v svoji sobi. Upam, da je prehlad bolje?

A potem imate vse pregled krvi kasneje? Sem jaz mogoče kaj narobe našo razumela. Moram prav poklicat, če nesemo samo vodo al dajamo tudi kri.

Lepo bodite

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 445
   RE: Septemberke 2017
11.3.2018 20:00:48   
Član123
Ah, pri nama je trajalo kar kaksne tri tedne, mesec. Ampak gre se vedno, ko se naje, na josko. Pa potegne parkrat, da je srecna. Imam pa sedaj pri uvajanju vecerje enake tezave, kot si jih opisala...prevec zmatrana, premalo lacna, skratka vecerje so muka. Mislim, da bom z zajtrkom pricela, ker zjutraj bi pa punca kar rada jedla.
Midve pa imava kosilo kar okoli dvanajstih, ko ima prvi spanec ( okoli desetih zaspi), ji zacnem pripravljat kosilo. Ko se zbudi, ji dam vodo po potrebi oz. greva kar jest. Sprva je trajalo skoraj eno uro, da je pojedla, zdaj pa ze v 15 minutah vse poje. Tako da kosilo je lepo sprejela, se za vecerjo moram najti pravi recept.

Uu, super za kopanje Annnaa, verjamem, da ste vsi uzivali. Predvsem pa deklici user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 446
   RE: Septemberke 2017
12.3.2018 8:26:42   
annnaa
Hvala Tara9 in Član123 za vajine izkušnje z GH. Silit je tak ne morem, aneuser posted image . Ziza je ziza, bomo očitno bolj počasi sprejeli GH. Nočem pa kr na sadje preštat. Bomo vztrajali na zelenjavi.

Kako ste pa sicer? Telo že imate tako, kot pred porodom? Jaz imam še 6 kg za izgubit. Pa trebušček še imam in diastazo. Mam kr razmak med trebušnimi mišicamiuser posted image . Bom mogla malo bolj migat. Grem 1x na tedem na telovadbo za mamice, sam je zgleda da premalo.

Waaaa v soboto je spet naka ohladitev mogoča in sneg. Jao, jao!!

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 447
   RE: Septemberke 2017
12.3.2018 8:48:10   
Tara9
Annnaa jaz mam tudi diastazo in kr konkretno. Morala bi neke vaje posebne delat pa kr zabušavam. Moram se v roke prijet, ker me moti. Bolj iz vidika, da me ob miganju hitr bolecina v križu prime kr so svoh mišce. Kilogramom mam pa 4manj kot pred zanositvijo. Ja 2 babi delata svoje user posted image .

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 448
   RE: Septemberke 2017
12.3.2018 11:03:31   
Dorotheia
Živjo punce!

annnaa, naša je hitro osvojila kosilo kot obrok GH. Mislim, da je nekje po enem slabem tednu že normalno pojedla cel obrok in se potem ni hotela več dojiti. Nekako je šlo tako pri vseh obrokih, zdaj se edino s sadno malico malo "hecava", ker ji sadje očitno ni tako všeč kot zelenjava in mesek, pa bomo že. Različni so, silit jih nič ni dobro. Jaz povsod opazujem njo in se prilagajam njenim potrebam, ker vidim, da je bil sin ful drugačen. On je količinsko več pojedel. Tudi drugačen jedec je bil. Njemu si komaj folgal dajati, sem morala biti res hitra, ona pa kar sanja vmes in malo gleda okoli, čeprav tudi ona rada je. Hitreje je tudi sita. No, saj tudi mer nima takih kot jih je imel sin.
Vaši dojenčki so res kar veliki ja. Imate lepe mere. Naša je menda dokaj povprečna, je rekla pediatrinja zadnjič. Dobre 7kg pri pol leta.
Mimogrede, ima katera kak dober "recept" za sadno malico? Da ni samo sadje - katera žita dajete zraven?

Meni pa se zdi, da bo počasi menstruacijia. Jo še nisem sicer dobila. Jo katera že ima? Ne vem, zadnje dni imam tak rahlo rumenkast izcedek, včeraj zvečer je bilo kot že malo rdečkasto. Tko ful čudno. Se pozna pomoje, da se dosti manj dojiva. Midve se dojiva samo še 3x ali max4x dnevno. Pa še to dopoldan po malici noče več kaj dosti. Tko da se dojiva zjutraj, popoldan in zvečer pred spanjem.

Aja še ena zadeva - zdaj, ko ti dojenčki naši postajajo mobilni - vaši tudi kaj več bruhajo, ko so na trebuščku? Jaz moram našo zdaj nonstop preoblačit, ker takoj vrže kaj ven - vem da je bilo pri sinu podobno tam okoli pol leta...ker kao pritiskajo s trebuščkom na tla (naša je res dosti ne trebuhu). Saj ni nič takega, samo moteče zame, ker jo moram stalno preoblačit. user posted image Nimam pa občutka, da bi njo to kaj motilo ali bolelo. Vsaj tako izpade.

Naši pregladi se počasi poslavljajo. Sin je šel danes spet v vrtec, je komaj čakal. Jaz sem tudi počasi ok, sem bila za vikend čisto podrta. Zdaj se je še moj nekaj nalezel, včeraj je že nekaj smrkal. Edino tamala se zaenkrat drži (TRKAM!).

Jaa, naša dva otročka pa kar spita v eni sobi. Sin je res priden, nič ni glasen, tako da lepo skupaj zaspita. Tamala je itak že cel mesec spala pri nama, brez da bi se vmes dojila ali sicer zbujala, tako da sem bila čisto sproščena glede tega. In dejansko zdaj že slab teden spita skupaj v sobi. Meni se zdi, da tamala še bolje spi, ker sva jo prej midva zbujala, ko sva šla spat ali zjutraj moj vstal za službo. Tako, da sem vesela. Super sta.

Moji kg - mislim da je tam tam kot pred nosečnostjo. Ali kak kg manj. Samo izgled pa ni isti. Trebuha imam še malo, tam kar ne gre proč. Tako, da bo treba začet malo migat. Po prvem porodu sem bila takle čas že tipi top. Ampak dobro, se glih ne obremenjujem, bo zdaj čas za naše miganje prišel, pa bomo šli v akcijo ane.

Zdaj pa šibam kuhat kosilo in malo pospravit, dojenčica mi ravno spi. Uživajte!



< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 12.3.2018 11:05:57 >

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 449
   RE: Septemberke 2017
12.3.2018 13:19:06   
Linch
Pri nas je tudi trajalo približno 14 dni da sem si mislia da zdaj pa že kar lepo in dosti poje :) Ni pa nikoli hotela se takoj dojit po obroku. Zdaj ji pripravim (vsaj delno) med tem ko spi dopoldne in je potem takoj kosilo za njo oz. odvisno od volje ki jo pokaže :)
Sem ji pa en mesec dajala samo zelenjavo pa mesek, rižek, potem sem ji pa tudi sadje ponudila, je jedla kot tavelka:)
kako delate večerje? ali katera ve ali se lahko kuha na Novalacu kaj? Jaz skuham na vodi (npr, polento, riž) in potem zalijem z novalacom.. samo ni tako dobro kot bi bilo kuhano na mleku..
sem zadnjič v dm vzela riževo mleko, doma pa videla da piše da ni primeren za prehrano dojenčkovuser posted image

Annna super za terme, tudi nas vedno bolj vleče, mislim da bom en dan samo spakirala in gremo! :)

Kar se kilogramov tiče sem jaz vse izgubila kar zelo kmalu po porodu, zdaj imam manj kg kot prej več let, pa se ne pazim, pojem kar veliko cukra, žal nimam nekih zdravih preh. navad.. telovadim tudi ne, kar se sprehajam z vozičkom :) Tako da vsaj pri tem imam kar srečo, čeprav je to res zadnje s čimer se bi obremenjevala se mi zdi :)
Oh menstruacija, sem jo dobila že takoj oktobra, kljub polnemu dojenju... tako, da zdaj sem spet vajena user posted image

Lepo bodite! :)

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?